فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 5 (بهار و تابستان 1394)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسعود جمشیدی حسین آبادی*، علی جمشیدی حسین آبادی، ناصر بهپور صفحه 9
    مقدمه و هدف
    در طول دو دهه گذشته، استفاده از مکمل های اسیدآمینه ای برای پیشرفت در عملکرد ورزشی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصرف مکمل ال - آرژینین بر پاسخ هورمون رشد، لاکتات و گلوکز سرم به فعالیت هوازی در دانش آموزان پسر بود.
    روش تحقیق: آزمودنی های این پژوهش تعداد 10 دانش آموز ورزشکار با دامنه سنی 16 تا 18 سال بودند. مطالعه به صورت نیمه تجربی تصادفی، دو سوکور و متقاطع در یک موقعیت پایه و دو موقعیت مصرف مکمل 1/ 0 گرم/کیلوگرم/وزن بدن و دارونما (نشاسته) انجام شد. آزمودنی ها در سه مرحله فعالیت دوی هوازی (دویدن با شدت درک فشار بورگ 15 معادل 70 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت 30 دقیقه) شرکت کردند. مرحله اول قبل از دریافت مکمل و دارونما و مرحله دوم و سوم بعد از دریافت دوره های سه روزه مکمل و دارونما انجام شد. خون گیری از ورید بازویی در مرحله اول، قبل و بعد از آزمون هوازی و در مرحله دوم و سوم بعد از دریافت مکمل و دارونما و بلافاصله پس از آزمون دوی هوازی به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون t همبسته در سطح معناداری 05/0p< بهره برداری شد.
    یافته ها
    افزایش معنی داری پس از مصرف مکمل ال- آرژینین همراه با تمرین، بر پاسخ هورمون رشد سرم مشاهده گردید (p=0/0001)، در حالی که در میزان گلوکز (p =0/11) و لاکتات سرم (p=0/09) تغییر معنی داری ایجاد نگردید.
    نتیجه گیری
    استفاده از مکمل ال – آرژینین می تواند برای ورزشکاران شرکت کننده در فعالیت های هوازی مفید باشد؛ اما پیشنهاد می شود دوزهای بالاتر این مکمل در دوره های طولانی تر مصرف نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مکمل ال، آرژینین، فعالیت هوازی، هورمون رشد، لاکتات، گلوکز
  • علی مهدوی راد، محسن امینایی*، محمدرضا امیر سیف الدینی صفحه 23
    زمینه و هدف
    کاهش فعالیت جسمانی، چاقی و اضافه وزن از جمله عوامل مهم افزایش سطوح چربی خون می باشند. تاثیر متقابل این عوامل بر هم و در پاسخ به تمرینات ورزشی، می تواند با تغییرات شبانه روزی اعمال فیزیولوژیک بدن رابطه داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درس تربیت بدنی عمومی (1) در نوبت صبح و عصر بر توان هوازی، ترکیب بدن و نیمرخ لیپیدی و لیپوپروتئینی خون دانشجویان غیر ورزشکار دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد.
    روش تحقیق: 15 آزمودنی گروه عصر، 14 آزمودنی گروه صبح و 15 آزمودنی گروه کنترل، از بین دانشجویان غیر ورزشکاری که در حال گذراندن واحد تربیت بدنی عمومی (1) به صورت داوطلب انتخاب شدند. نمونه خون از آزمودنی ها در حالت ناشتا و در دو نوبت، قبل و بعد از 8 هفته مداخله گرفته شد. تغییرات نیمرخ لیپیدی سرم (تری گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی کم) با روش آنزیماتیک مورد ارزیابی قرار گرفت. توان هوازی با آزمون کوپر و درصد چربی بدن با روش چین پوستی، در زمان های مشابه مورد اندازه گیری قرا رگرفتند. داده ها با استفاده از آزمون طرح آمیخته دو طرفه دوسویه تحلیل شدند و تغییرات در سطح p≤0/05 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 8 هفته درس تربیت بدنی عمومی (1) با تکرار یک جلسه در هفته، بر شاخص های کلسترول تام، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی کم و درصد چربی بدن تاثیر معنی داری ندارد؛ در حالی که توان هوازی دانشجویان را صرف نظر از وهله صبح یا عصر، به طور معنی داری (01/ 0>p) بالا می برد.
    نتیجه گیری
    یک جلسه درس تربیت بدنی عمومی برای ارتقاء سلامتی دانشجویان کافی نیست و ارائه آن در نوبت صبح و عصر تفاوتی ندارد.
    کلیدواژگان: نیمرخ لیپیدی، درس تربیت بدنی عمومی (1)، ریتم شبانه روزی، ترکیب بدن
  • امیرحسین حقیقی*، علی زعفرانیه، سید علیرضا حسینی کاخک صفحه 34
    زمینه و هدف
    با وجود آن که کافئین به عنوان یک مکمل تحریک کننده روانی به طور گسترده توسط ورزشکاران استفاده می شود؛ اما اثربخشی مصرف آن در دوره های مختلف تمرینی و انواع ورزش ها، بخوبی مشخص نیست. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر مکمل کافئین بر برخی شاخص های مهارتی و آمادگی حرکتی بازیکنان زبده تنیس روی میز شهرستان سبزوار بود.
    روش تحقیق: 14 بازیکن مرد تنیس روی میز (با میانگین سنی 6/ 11±29 سال، قد 79 /7±175 سانتی متر و وزن 26/ 15 ±07/ 77 کیلوگرم) به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. طرح تحقیق به صورت متقاطع و به گونه ای طراحی شد که آزمودنی ها سه مرتبه با فاصله یک شبانه روز از یکدیگر در یکی از سه حالت کنترل، مصرف مکمل کافئین (5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و مصرف دارونما (پودر نشاسته به صورت کپسول) قرار گرفتند. در هر جلسه آزمودنی ها به ترتیب آزمون های مهارتی فورهند، بک هند، سرویس و در نهایت، آزمون چابکی و زمان عکس العمل را اجرا کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند و سطح معنی داری p<0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مصرف کافئین اثر معنی داری بر نتایج آزمون های مهارتی فورهند، بک هند، سرویس تنیس روی میز و همچنین آزمون های چابکی و زمان عکس العمل (به نور و صدا) بازیکنان ندارد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    مصرف 5 میلی گرم کافئین به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن، بر بهبود شاخص های مهارتی و آمادگی حرکتی بازیکنان زبده تنیس روی میز تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: کافئین، تنیس روی میز، شاخص های مهارتی، آمادگی حرکتی، بازیکنان زبده
  • جهانگیر احمدی، علی حسنی*، عادل دنیایی صفحه 45
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی شش هفته تمرین مقاومتی همراه با مصرف مکمل جینسینگ (آسیایی) بر توان هوازی و بی هوازی دانشجویان مرد غیرفعال دانشگاه شاهرود بود.
    روش تحقیق: بدین منظور 50 دانشجو با میانگین سنی 2±19 سال و شاخص توده بدن 3± 22 کیلو گرم داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به چهار گروه شامل گروه مکمل + تمرین (13 نفر)، گروه دارونما + تمرین (13 نفر)، گروه مکمل (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت شش هفته، سه جلسه در هفته و طبق برنامه مدون به تمرین پرداختند. قبل و بعد از برنامه تمرین و مکمل دهی، آزمون هوازی بروس، آزمون بی هوازی وینگیت و ارزیابی ترکیب بدن به عمل آمد. به منظور بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف – اسمیرنف و برای استخراج نتایج، از آزمون تحلیل واریانس مکرر (2×4) و t وابسته در سطح معنی داری 05/ 0≥ p استفاده شد.
    یافته ها
    اوج توان بی هوازی (p=0.02) و حداکثر توان هوازی (p=0.001) در سه گروه تجربی (مداخله) به طور معنی دار بهبود پیدا کرد، در حالی که میانگین توان بی هوازی (p=0.12)، حداقل توان بی هوازی (p=0.09) و شاخص خستگی بین چهار گروه تفاوت معنی داری (p=0.32) نداشت.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با تمرین مقاومتی تنها، تمرین مقاومتی همراه با مکمل جینسینگ نقش بیشتری در بهبود توان هوازی و بی هوازی افراد غیر فعال دارد.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، توان بی هوازی، توان هوازی، جینسینگ
  • مهرداد فتحی*، احسان میر صفحه 56
    مقدمه
    عدم تعادل سیستم هموستازی بدن، می تواند منجر به شکل گیری لخته خون گردد. یکی از عوامل فیزیولوژیکی مهم در فرآیند هموستاز بدن، انعقاد خون می باشد. اطلاعات ناهمسویی درباره تاثیر انواع تمرین ورزشی به ویژه تمرین مقاومتی، بر عوامل انعقادی وجود دارد. از اینرو، هدف پژوهش حاضر بررسی اثر 12 جلسه تمرین مقاومتی بر سطوح فعالیت های انعقادی و فیبرینولیتیک در مردان غیر فعال بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 20 آزمودنی به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی شامل شش حرکت پرس سینه با هالتر، سیم کش از جلو، پشت بازو با سیم کش، هاگ پا، جلو ران با دستگاه و پشت ران با دستگاه (سه حرکت پایین تنه و سه حرکت بالاتنه) بود که به مدت 12 جلسه با شدت 40 تا 60 درصد یک تکرار بیشینه اجرا شد. پیش از شروع و پس از پایان دوره 12 جلسه ای تمرین مقاومتی، نمونه های خونی جمع آوری شدند. برای مقایسه میانگین های درون گروهی و بین گروهی از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSDاستفاده شد و نتایج در سطح معنی داری 05/ 0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    اگرچه سطوح فیبرینوژن در گروه تمرین مقاومتی کاهش و عامل D-dimer افزایش یافت، اما این تغییرات از لحاظ آماری معنی دار نبود و تعداد پلاکتها نیز در هر دو گروه تغییر معنی داری نشان نداد (05/0p>). با این حال، عوامل PT و PTT در گروه تمرین مقاومتی به طور معنی دار (به ترتیب با 02/ 0=p و 01/ 0=p) افزایش یافتند.
    نتیجه گیری
    چهار هفته تمرین مقاومتی می تواند از طریق کاهش سطوح فیبرینوژن و افزایش عوامل PT و PTT، در جلوگیری از ترومبوز و بروز ناگهانی بیماری های قلبی در مردان غیر فعال جوان باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، فیبرینوژن، پلاکت
  • عماد شکوهی*، علی اصغر نورسته، علی شمسی ماجلان، محمد علی سنجری صفحه 67
    زمینه و هدف
    ثبات پاسچرال، به معنی توانایی بدن در حفظ مرکز ثقل در محدوده ثبات است. بازیکنان فوتبال به یک ثبات عملکردی قابل اطمینان وابسته هستند، بنابراین آسیب های مچ ممکن است باعث یک وقفه در بازی حرفه ای بازیکنان فوتبال شود. هدف ار پژوهش حاضر مقایسه ثبات پاسچرال بازیکنان فوتبال با آسیب مزمن مچ پا در آزمون عملکردی پرش- فرود بود.
    روش تحقیق: 28 بازیکنان فوتبال شامل 14 فرد با بی ثباتی مچ پا و 14 فرد سالم در پژوهش شرکت کردند. برای بررسی ثبات پاسچرال و اندازه گیری متغیرهای زمان رسیدن به ثبات (TTS) و جابجایی مرکز فشار (COP)، آزمودنی ها فعالیت عملکردی پرش- فرود را بر روی صفحه نیرو انجام دادند. ارزیابی آسیب مچ پا به دو صورت، پرسش از خود فرد و پرسشنامه انجام گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون t مستقل در سطح معنی داری 05/ 0 >p استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در پرش رو به جلو، متغیر COP در جهت داخلی- خارجی (002/ 0=p) و قدامی- خلفی (01/ 0= p) و همچنین در پرش جانبی، متغیر COP در جهت داخلی- خارجی (008/ 0=p) و قدامی- خلفی (02/ 0=p) بین بازیکنان فوتبال با و بدون بی ثباتی مزمن مچ پا، تفاوت معنی داری دارد؛ به گونه ای که COP در بازیکنان با بی ثباتی بیشتر از بازیکنان سالم بود. در حالی که زمان رسیدن به ثبات در بازیکنان با بی ثباتی و بازیکنان سالم بسیار نزدیک به یکدیگر بود، و در متغیر TTS تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت (05/ 0 >p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش اساسی رباط های داخلی- خارجی مچ پا در ثبات پا، به نظر می رسد که آسیب این ناحیه در تغییرات مرکز فشار اثر می گذارد، و بازیکنان فوتبال با آسیب بی ثباتی مزمن مچ پا، تغییرات بیشتری در مرکز فشار نسبت به بازیکنان سالم دارند. با توجه به نقش حس عمقی در کنترل پاسچر، ورزشکاران مبتلا به آسیب دیدگی مچ پا می-توانند با انجام تمرینات حس عمقی و افزایش قدرت اندام تحتانی خود تا حد زیادی نقایص ثبات و تعادل خود را برطرف کنند.
    کلیدواژگان: بی ثباتی مزمن مچ پا، آزمون پرش، فرود، ثبات پاسچرال، فوتبال
  • جواد وکیلی، لیلاحسین پور* صفحه 78
    زمینه و هدف
    در افراد چاق عوامل خطرزای قلبی – عروقی در حد بحرانی هستند، اما با تدابیر تغذیه ای و تمرینی مناسب، می توان از پیشرفت خطر و احتمال بیماری جلوگیری کرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی و مصرف چای سبز بر برخی عوامل خطرزای قلبی- عروقی زنان چاق بود.
    روش تحقیق: بدین منظور 46 زن چاق میان سال سالم بصورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کرده و به صورت تصادفی در 4 گروه تمرین هوازی (13=n)، گروه مصرف چای سبز (11=n)، تمرین هوازی+ مصرف چای سبز (12=n) و گروه کنترل (10=n)؛ قرار گرفتند.گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به مدت 60 دقیقه با شدت 55 تا 65 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره، تمرین هوازی را اجرا کردند.گروه مصرف چای سبز در همین مدت زمان، روزانه سه وعده و در هر وعده 5/ 2 گرم مکمل چای سبز را در یک فنجان آب جوش دم کرده و نوشیدند.گروه تمرین هوازی+ مصرف چای سبز همزمان با مصرف چای سبز، تمرین هوازی را اجرا کردند. بر روی گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. از هر 4 گروه، 48 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرینی در شرایط ناشتا، نمونه های خونی گرفته شد و سپس با روش های استاندارد، مقادیر لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، تری گلیسیرید(TG) و پروتئین واکنش گر C با حساسیت بالا (hs-CRP) اندزه گیری شدند. برای بررسی طبیعی بودن داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنف و برای بررسی تغییرات مقادیر متغیرهای وابسته از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی شفه در سطح معنی داری آلفا برابر 05/ 0 استفاده شد.
    یافته ها
    بین تغییرات hs-CRP در 4 گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (000/ 0=p)، به گونه ای که مقدار آن در گروه تمرین+ چای سبز نسبت به 3 گروه چای سبز (001/ 0=p)، تمرین هوازی (035/ 0=p) و گروه کنترل (000/ 0= p) به طور معنی دار پایین تر بود. همچنین بین تغییرات LDL-C نیز در 4 گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (009/ 0=p)، طوری که در گروه تمری+ چای سبز (01/ 0=p) و تمرین هوازی (03/ 0= p) نسبت به گروه کنترل به طور معنی دار پایین تر بود. با این وجود، HDL-C فقط در گروه چای سبز نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (007/ 0=p)، در حالی که در سایر گروه ها تغییر آماری معنی دار بدست نیامد. به علاوه، تغییرات TG در 4 گروه تفاوت معنی داری نداشت (20/ 0=p)، اما در درصد چربی زیر پوستی در هر سه گروه تجربی به طور معنی دار (000/ 0=p) نسبت به گروه کنترل کاهش مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در صورتی که تمرین هوازی با مصرف چای سبز همراه شود، به دلیل اثر آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این مکمل، بهبود بیشتری در عوامل خطر زای قلبی – عروقی زنان چاق ایجاد خواهد شد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، چای سبز، عوامل خطرزای قلبی، عروقی، زنان چاق
|
  • Masoud Jamshidi Hossein Abadi*, Ali Jamshidi Hossein Abadi, Naser Behpoor Page 9
    Background And Aim
    During the last decades, the importance of amino acid supplementation has been recommended to improve exercise performance. The aim of this study was to investigate the effect of L-arginine supplementation on growth hormone, lactate and glucose responses to aerobic activity in boy students.
    Materials And Methods
    Participants were included 10 athlete students with age: 18-16 years old. This research was a randomly semi experimental double-blind study which established in a basic and two supplementation (0.1 gr per kg/body weight) and placebo (Starch) situations. The subjects participated in three phases of aerobic activity (running at intensity of 15th Borg scale equal to 80-70percent of maximum heart rate for 30 minutes. The first phase was done before receiving of supplementation and placebo and the second and third phases were done after receiving three days supplementation and placebo. Blood samples were collected during the first phase before and after aerobic test, but in the second and third phases after receiving three days supplementation and placebo immediately after aerobic running. For extraction of results the ANOVA with repeated measures and paired t-test were applied and the significant level set as p<0.05.
    Results
    The result showed the significant increase in growth hormone after consuming supplementation with exercise (p=0.0001), but no significant change was observed for blood glucose (p=0.11) and blood lactate (p 0.09).
    Conclusion
    Consumption (0.1 gr/ kg) of Arginine supplementation indicated significant effect on growth hormone response to aerobic exercise.; but it was not true for both lactate and glucose serum. Therefore, it can be suggested the higher doses and longer periods for consumption of this supplement.
    Keywords: L, arginine supplementation, Aerobic exercise, Growth hormone, Lactate, Glucose
  • Ali Mahdavi, Rad, Mohsen Aminaei*, Mohammad Reza Amirseifadini Page 23
    Background And Aim
    Decreasing in physical activity, overweight and obesity are the main causes of increasing serum lipid profile. The interaction of these factors with each other and in response to exercise could be correlated with physiologic circadian functions. The aim of present study was to compare the effects of 8-weeks of general physical education course (1) at the morning and evening on aerobic capacity, body composition, blood lipids and lipoproteins among non-athlete students in Shahid Bahonar University of Kerman.
    Materials And Methods
    15 (evening group), 14 (morning group) and 15 (control group) subjects among non-athlete general physical education course (1) students were selected as volunteer sample. Fasting blood samples (12 to14 hours) were taken two times before and also after 8 weeks of intervention. The changes in serum lipids profile (TC, TG, lipoprotein HDL and LDL) were determined by enzymatic methods. The aerobic power and percent body fat were measured by Cooper test and skinfold technique respectively. The data was analyzed by a mixed two-way Split Plot ANOVA test (SPANOVA) and the significant level set as p≤0.05.
    Results
    The results indicated that 8 weeks of general physical education course (1) (one session in every week) had no significant effect on blood factors (TC, TG, HDL and LDL) and percent body fat (p>0.05). But, aerobic power of students regardless of time during the morning and evening were significantly increased (p<0.01).
    Conclusion
    One session of general physical education course (1) would not be enough to improve student’s health, moreover there is no difference affect of performing these courses during the morning and the evening time.
    Keywords: Lipid profile, General physical education course (1), Circadian rhythm, Body composition
  • Amir Hossein Haghighi*, Ali Zaferanieh, Seyed Alireza Hosseini Kakhk Page 34
    Background And Aim
    The caffeine, as a psychoactive supplement, is widely used by the athletes, however the effectiveness of its consumption in different periods of training and sports was not understood. The purpose of present study was to determine the effect of caffeine consumption on some skill indicators and motor fitness in elite table tennis players of Sabzevar.
    Materials And Methods
    Fourteen male elite table tennis players (mean age 29±11.6 years, height 175±7.79 cm and weight 77.07±15.26 kg) volunteered for the research. The study design was crossover, in which the subjects placed in 3 different conditions of control (Con), caffeine consumption [(C), 5 mg/kg], and placebo consumption (Starch powder as capsule), with a period of one day between the conditions. In each session, subjects performed forehand, backhand, and service techniques, and also agility and reaction time tests. The data were analyzed by the ANOVA repeated measures and Bonferoni post hoc tests and the level of statistical significance was set at p<0.05.
    Results
    The results showed that caffeine consumption had no significant effect on the physical fitness and skill indicators (p>0.05).
    Conclusion
    Consumption of 5 mg/kg caffeine has no effect on improvement of skill indicators and motor fitness of elite table tennis players.
    Keywords: Caffeine, Table tennis, Skill indicators, Motor fitness, Elite players
  • Jehangir Ahmadi, Ali Hassani*, Adel Donyai Page 45
    Background And Aim
    The purpose of this study was to identify the effects of ginseng supplementation and six weeks of resistance training on aerobic and anaerobic factors of non-active students at the university of Shahrood.
    Materials And Methods
    In this way, 50 students of Shahrood university with an age average of 19±2 years and the body mass index average of 22±3 kg/m2 voluntarily participated in the study. The subjects were divided randomly into four groups including training+supplement (13 people), training+placebo (13 people), supplement (12 people), and control (12 people) groups. Training groups were performed a designed protocol three times per week for 6 weeks. Before and after the training program, the Bruce aerobic test, the Wingate anaerobic test and body composition were measured. The Kolmogorov-Smirnov test was used for evaluating of normal distribution of data and then the paired t-test and repeated measure ANOVA test (4×2) were applied for detection of significant differences (p<0.05) between groups.
    Results
    The peak anaerobic power (p=0.02) and maximum aerobic power (p=0.001) were significantly increased in the training groups, however, average aerobic power (p=0.12), minimum aerobic power (p=0.09) and fatigue index (p=0.32) did not show any significant differences between groups.
    Conclusion
    Compared to the resistance training intervention, resistance training along with ginseng supplement may have a greater role in improving aerobic and anaerobic power in non-active male students.
    Keywords: Resistance training, Anaerobic power, Aerobic power, Ginseng
  • Mehrdad Fathei*, Ehsan Mir Page 56
    Background And Aim
    Blood coagulation is one of the most important physiological factors in the body,s homeostasis imbalance. There are some conflicting data about the effect of exercise trainings, especially resistance training on this factor. Hence, the aim of the present study was to identify the effect of 12 sessions of resistance training on some coagulation and fibrinolytic factors in non-active men.
    Materials And Methods
    Towenty subjects volounteered for this semi experimental study and randomly divided into two groups including experimental (n=10) and control (n=10) groups. The resistance training protocole included 6 movements such as chest press with halter, lat pull, triceps with halter, squat, extension and flexion of the knee which performed in 12 sessions up to 60-40 percent of one repetition maximum. Blood samples were obtained at baseline and at the end of the study. To make intra and inter-group comparisons, analysis of variance with repeated measures and LSD tests were appllied and for all statistical analysis, the significance level was set at p<0.05.
    Results
    The results showed that although the levels of fibrinogen reduced and the D-dimer increased after resistance training protocole, these changes were not statistically significant. Moreover, the number of platelets in both groups did not show a significant changes (p>0.05). As well as, prothrombin time and partial thromboplastin time factors increased significantly in resistance training group (p=0.02 and p=0.01 respectively).
    Conclusion
    12 sessions of resistance training via the reducing of levels of fibrinogen and increasing the prothrombin time and partial thromboplastin time could prevent thrombosis and sudden incidence of heart disease in non-active young men.
    Keywords: Resistance training, Fibrinogen, Platelets
  • Emad Shokouhi*, Ali Asghar Norasteh, Ali Shamsi Majelan, Mohammad Ali Sanjari Page 67
    Background And Aim
    Postural stability is defined as body’s ability to maintain the center of gravity in the range of stability. Soccer players needs to have stable and reliable performance, therefore ankle injuries may cause an interruption in performance of professional soccer players. The aim of this study was to compare the postural stability of soccer players with and without chronic ankle instability during the jump-landing functional test.
    Material And Methods
    28 soccer players include 14 people with chronic ankle instability (CAI) and 14 healthy people participated in study. Time to stabilization (TTS) and center of pressure (COP) of jump-landing functional test were measured by force plate device. Ankle injury was assessed by self reporting and also standard questionnaire. Independent sample t-test was used to analyze the collected data at significant level of p <0.05.
    Result
    The findings showed that there was significant difference in the COP of sagittal plane jump-landing in medial-lateral (p= 0.002) and anterior-posterior (p= 0.01) directions and it was the same for frontal plane jump-landing in media-lateral (p= 0.008) and anterior-posterior (p= 0.02) directions between players with and without chronic ankle injury. In other words, the COP in players with chronic ankle injury was significantly greater than healthy players, but TTS was very close to each other in two groups (p <0.05).
    Conclusion
    In attention to the importance role of media-lateral ankle ligaments in postural stability, it seems that the injury of these ligaments could affect in COP displacement, and also postural stability factors. Soccer players with chronic ankle instability had more COP changes than healthy players. According to the role of proprioception in postural control, recommended that athletes with ankle injury contributed defects your stability and balance with practice proprioception training to increase the strength of the lower limb.
    Keywords: Chronic ankle instability, Postural control, Soccer, Jump, landing test
  • Javad Vakili, Leila Hosseinpour* Page 78
    Background And Aim
    Although the cardiovascular risk factors are critical in obese women, it is possible to control related problems using by fiseable exercise training and nutrition strerategies. The aim of this study was to investigate the effects of 8 weeks aerobic exercise training along with green tea consumption on the some cardiovascular risk factors in obese women. Materialsand
    Methods
    46 healthy obese women voluntarily participated in this study and divided randomly into 4 groups including aerobic training (n=13), green tea (n=11), aerobic training+green tea (n=12) and control (n 10) groups. Aerobic training program included aerobic exercises up to 60 minutes at 55%- 65% maximum reserve heart rate, three sessions per week which lasted for 8 weeks. Green tea group brewed 2.5 g green tea in every meal during 8 weeks. Aerobic training+green tea group performed aerobic exercises along with green tea consumption but the control group received no intervention. Theblood samples were collected 48 h before and after 8 weeks of protocol in fasting status. The low density lipoprotein (LDL-C), high density lipoprotein (HDL-C), triglyceride (TG) and high sensitive C-reactive protein (hs-CRP) were measured using standard methods. To determine normal distribution of data, we used the Kolmogorov-Smirnovtest; then it is applied the one-way analysis of variance (ANOVA) and Scheffe tests in significant level of p<0.05.
    Result
    There were significant differences (p=0.0001) in hs-CRP variations between groups so that lesser value observed in the aerobic exercise+green tea group than green tea (p=0.001), aerobic training (p=0.03) and control (p=0.0001) groups. Also, it is observed significant differences in LDL-C variations between groups (p=0.009) so that its value had significant reduction in aerobic exercise+green tea (p=0.01) and aerobic exercise (p=0.03) groups than control group. On the other hand, the HDL-Cvariations was higher in the green tea group than control group (p=0.007), while there were no significantly differences between other groups. Moreover, although all experimental groups showed significant reduction (p=0.0001) in subcutaneous fat percentthan control group; there were no significantly differences (p=0.20) in TG between groups.
    Conclusion
    Perform of aerobic exercise along with green tea consumption will induce more improvement in cardiovascular risk factors of obese women because of its antioxidant anti-inflammatory effects of this supplement.
    Keywords: Aerobic exercise, Green tea, Cardiovascular risk factors, Obese women