فهرست مطالب

Caspian Journal of Dental Research - Volume:6 Issue: 2, Sep 2017

Caspian Journal of Dental Research
Volume:6 Issue: 2, Sep 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/08/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آسیب شناسی دهان، فک و صورت
  • شیرین سراوانی، حمیده کده *، اسما آبیل نجف زاده صفحات 8-14
    مقدمه
    هرچند مطالعات اخیر همراهی ائوزینوفیلها با تومورهای مختلف من جمله بدخیم های دهان نشان داده شده است ولی نقش ائوزینوفیلها در شرایط پیش بدخیم حفره دهان بطور دقیق مشخص نشده است. بدین ترتیب هدف از مطالعه حاضر تعیین تعداد ائوزینوفیلها در شرایط پیش بدخیم و بدخیم حفره دهان و نقش آن در پیشرفت به سمت بدخیمی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 50 نمونه OSCC، 18 نمونه verrucous carcinoma، 13 نمونه لیکن پلان اروزیو و 10 نمونه لکوپلاکیا با دیسپلازی خفیف بعد از تایید هیستوپاتولوژیک آنها صورت پذیرفت. نمونه ها با Sirius red رنگ آمیزی شدند. مجموع تعداد ائوزینوفیلها در 10 ناحیه با بزرگنمایی 400 (eosinophil/10HPF) محاسبه شد. اطلاعات بدست آمده توسط آزمونهای کروسکال والیس، من ویتنی و آزمون همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعداد ائوزینوفیلها در OSCC، verrucous carcinoma، لیکن پلان اروزیو و لکوپلاکیا با دیسپلازی خفیف به ترتیب 26/90، 72/59، 11/08و صفر eosinophil/10HPF بود. میانگین تعداد ائوزینوفیلها در ضایعات بدخیم دهان (OSCC و verrucous carcinoma) بطور معنی دار بیشتر از ضایعات پیش بدخیم (لیکن پلان اروزیو و لکوپلاکیا با دیسپلازی خفیف) بود (P=0.0001). بین تعداد ائوزینوفیلها با درجه هیستوپاتولوژیک، جنس و سن در نمونه های OSCC ارتباط معنی داری بدست نیامد..
    نتیجه گیری
    حضور بیشتر ائوزینوفیلها در ضایعات بدخیم نسبت به پیش بدخیم حفره دهان مشاهده شد. پیشنهاد میگردد تا تعداد زیاد ائوزینوفیلها در ضایعات پیش بدخیم بعنوان شاخصی برای پتانسیل بیشتر ضایعات پیش بدخیم دهانی جهت تبدیل به بدخیمی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ائوزینوفیل، سرطان دهان، کارسینومای سلول سنگفرشی، شرایط پیش بدخیم
  • اندودنتیکس
  • زهراسادات مدنی، آزاده هرندی، انسیه گرایلی *، علی بیژنی، سمانه قره خانی صفحات 15-22
    مقدمه
    هدف این مطالعه بررسی مقاومت به شکست دندانهای نابالغ تک ریشه درمان شده با پست فایبر و پلاگ اپیکالی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، 50دندان پرمولر مندیبل به 5 گروه تقسیم شدند. قسمت ریشه ای و تاجی دندان هابرش داده شد تا طول ریشه 1±15 میلیمتر حاصل شود و آماده سازی کانال ها انجام شد. پیزوریمر شماره 4 به اندازه 1 میلیمتر فراتر از اپکس جهت مشابه سازی با دندان نابالغ، وارد شد و پر کردن ناحیه اپیکال در گروه های 1 تا5 به ترتیب با تراکم جانبی 5 میلیمتر گوتاپرکا؛ MTA به ضخامت 5 میلیمتر ؛ CEM به ضخامت 5 میلیمتر ؛ 3میلیمتر MTA و 2 میلیمتر گوتاپرکا به روش تراکم عمودی و 3میلیمتر CEM و 2 میلیمتر گوتاپرکا به روش تراکم عمودی انجام شد. باقیمانده ریشه با گلاس فایبر پست و سمان خود سخت شونده پر شد و کور کامپوزیتی ساخته شد. نیروی فشاری ورتیکالی روی سطح اکلوزال با سرعت mm/min1 با زاویه 90 درجه به موازات محور طولی ریشه تا لحظه شکست توسط دستگاه یونیورسال وارد شد. داده ها توسط آزمون آماری ANOVAدر نرم افزار16 SPSS آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نیروی مقاومت شکست بترتیب 162/41± 607/8، 183/24±700/48، 171/77±595/16، 382/92±886/36و 440/36±868/87 نیوتن برای گروه های1 تا5 بود. اختلاف معنی داری بین گروه های آزمایشی مشاهده نشد.0.1)=p).
    نتیجه گیری
    در دندان های نابالغ نیازمند پلاگ اپیکالی ، میتوان پست فایبر را بطور مستقیم برروی پلاگ اپیکالی قرار داد و نیاز به قراردادن گوتاپرکا بر روی پلاگ اپیکالی MTA&CEM نیست.
    کلیدواژگان: پرمولر، درمان کانال ریشه، شکستگی دندان
  • رادیولوژی دهان، فک و صورت
  • فریدا عابسی، فاطمه سعیدی *، سینا حقانی فر، احسان موعودی، ثریا خفری صفحات 23-29
    مقدمه
    فورامن اینسیزیو در ماگزیلا در انتهای دهانی کانال نازوپالاتین قرار دارد.این ناحیه به دلیل اهمیت زیبایی، فونتیک و فانکشن ایمپلنت های ناحیه ی قدام ماگزیلا، موضوع مهمی است. لذا این پژوهش به بررسی تنوعات اناتومیک عروقی عصبی در ناحیه قدام فک بالا در تصاویرCBCT پرداخته است.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی،تصاویر CBCT200 بیمار(100 مرد، 100 زن،میانگین سنی 11/01±45/61) درمقاطع مختلف ساژیتال، اگزیال، کرونال ارزیابی شد. مواردی مانند قطر کانال اینسیزیو، اشکال مختلف کانال، وجود کانال های فرعی در قدام کام و محل انها، میزان استخوان باکال در مقاطع حاوی کانال، وضعیت دندانی وپریودنتالی بیمار از نظر میزان Bone loss مورد بررسی قرار گرفت.داده ها وارد نرم افزار SPSS,V20 شدند و P≤0.05 معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مقطع ساجیتال میانگین قطر کانال برابر0/69± 2/36بود و سن و جنس روی سایز کانال اثر نداشت.بررسی مورفولوژی کانال در مقطع ساجیتال نشان داد که 25%به شکل ساعت شنی،23/5% مخروطی،22% قیفی،27/5% استوانه ای و 2% شاخه درخت می باشد.58 بیمار دارای کانال فرعی بودند(29%)که این کانال های فرعی بیشتر نزدیک ناحیه ی کانین دیده شدند.ضخامت پلیت باکال درافراد بی دندان کامل، کمتر از سایر افراد بود و هم چنین بین متغیر وضعیت پریودنتال (Bone loss)و سایز کانال در شکل ساعت شنی و استوانه ای ارتباط معنی داری یافت شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ی حاضر شیوع کانال های فرعی در قدام کام نسبتا قابل توجه بود،بنابراین بررسی CBCT این ناحیه برای تعیین مورفولوژی و ابعاد کانال قبل از جایگذاری ایمپلنت ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری اشعه مخروطی، ایمپلنت دندان، فک بالا
  • ارتودنسی
  • ولی الله آرش، منوچهر رحمتی کامل، عباسعلی استاد رحیمی، رضا قربانی پور * صفحات 30-34
    مقدمه
    بافت نرم نقش مهمی در تشخیص و طرح درمان در ارتودنسی دارد. نسبت های صورتی از طریق رادیوگرافی لترال سفالومتری قابل اندازه گیری هستند. هدف از این مطالعه، مقایسه میانگین نسبتهای بافت نرم نرمال در شهر بابل با مقادیر نرمال در کاکازینها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 100 نفر با اکلوژن و نیم رخ با نسبتهای نرمال ازشهر بابل شرکت کردند. بعد از گرفتن رادیوگرافی لترال سفالومتری و انجام تریسینگ، متغیرها جهت یافتن میانگینها و انحراف معیار آنالیز شدند. داده ها با مقادیر نرمال کاکازین به کمک ،T test مقایسه شدند.
    یافته ها
    اعداد به دست آمده برای متغیرهای زیر با مقادیر نرمال در پروفایل بافت نرم نرمال کاکازینها متفاوت بودند: تحدب صورت، زاویه نازولبیال، ضخامت لب بالا ، ضخامت بافت نرم چانه و بیرون زدگی لب پایین.
    نتیجه گیری
    در بابل، افراد نرمال نیمرخ محدبتر و بینی و لب پایین برجسته تری نسبت به کاکازینها دارند.
    کلیدواژگان: سفالومتری، بافت، درمان، ارتودنسی
  • دندانپزشکی ترمیمی
  • غزاله احمدی زنوز، بهناز اسماعیلی، سحر خورشیدی *، ثریا خفری صفحات 35-43
    مقدمه
    افزایش مصرف نوشیدنی های انرژی زا نگرانی در مورد اثرات آن ها بر ترمیم های دندانی را بالا برده است.این مطالعه اثر دو نوشیدنی انرژی زا را بر ریزسختی سطحی کامپوزیت هایی بر پایه متاکریلات و سایلوران پس از یک هفته و یک ماه ارزیابی کرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی،90 نمونه مکعبی از کامپوزیت های P90،Z250 و Z350XT تهیه شد. سختی سنجی ویکرز برای اندازه گیری سختی اولیه هر نمونه انجام شد.10 نمونه ی تصادفی انتخاب شده از هر کامپوزیت ،در دو نوشیدنی انرژی زاRed) Bull و Hype) و بزاق مصنوعی (کنترل) غوطه ور شدند. سختی سطحی بعد از یک هفته و یک ماه دوباره ارزیابی شد.ارزیابی داده ها با استفاده از آزمون های آماری ANOVA،Post-hoc Tukey و Repeated Measureانجام شد(α=0.05)
    یافته ها
    سختی سطحی همه کامپوزیت ها بطور معناداری در نوشیدنی های انرژی زا در هر دو زمان کاهش یافت(P<0.001). در بزاق مصنوعی سختی بطور معناداری بعد از یک هفته غوطه ور سازی افزایش و بعد از یک ماه کاهش یافت(P<0.001). بعد از یک ماه کمترین تغییرات در کامپوزیت Z350 XT دیده شد(به ترتیب 18% و14% در Hype وRed Bull). تفاوت بین نوشیدنی های انرژی زا در کامپوزیت Z350 XT تنها بعد از یک هفته(P=0.01) و برای کامپوزیت Z250 بعد از یک هفته و یک ماه معنادار بود (به ترتیب 0P=0.02 وP<0.001).
    نتیجه گیری
    نوشیدنی های انرژی زا Hype و Red Bull می توانند بر سختی سطحی کامپوزیت ها اثر گذارند که این اثرات وابسته به ویژگی های آن ها و زمان غوطه ور سازی است.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین ها، نوشیدنی های انرژی زا، ریز سختی، کامپوزیت رزین سایلوران
  • رادیولوژی دهان، فک و صورت
  • اسحاق علی صابری، رضا کاظمیان *، نرگس فرهاد ملاشاهی، عباس محمدی، فرناز علیدادیانی صفحات 44-47
    مقدمه
    سوراخ چانه ای لندمارکی مهم در ماندیبل است و دانستن جایگاه واقعی سوراخ چانه ای در دندانپزشکی حائز اهمیت است.
    مواد و روش ها
    1172رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال جهت ارزیابی محل سوراخ چانه ای بررسی شدند. محل سوراخ چانه ای بسته به ارتباط با اپکس پرمولرها و مولر اول مندیبل در شش گروه طبقه بندی شدند.
    یافته ها
    از 957 رادیوگرافی که معیارهای ورود در مطالعه را داشتند، شایع ترین محل در ناحیه اپکس پرمولر دوم بود. در 837 مورد (87/5%) سوراخ چانه ای به صورت متقارن در دو طرف مندیبل قرار داشت. از این منظر، اپکس پرمولر دوم مجددا شایع ترین محل تقارن در هر دو جنس بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد شایع ترین محل سوراخ چانه ای در جمعیت جنوب شرقی ایران در ناحیه اپکس پرمولر دوم مندیبل است.
    کلیدواژگان: لندمارک های آناتومیک، فک پایین، رادیوگرافی پانورامیک
  • بیماری های دهان
  • محمد حاجی میرزا محمد، سهیل خاکباز، مینا مطلب نژاد، ثریا خفری، مهتاب حمزه، رامین فرخی، نیما نیک افشار* صفحات 48-52
    مقدمه
    سرطان دهان شایعترین بدخیمی ناحیه سروگردن است. تشخیص زودرس بسیار مهم می باشد و آگاهی کم دندانپزشکان میتواند منجر به تاخیر تشخیص این بیماری گردد. هدف این مطالعه تعیین سطح آگاهی دندانپزشکان شهر بابل نسبت به سرطان دهان و عوارض درمانی آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی کلیه دندانپزشکان شهر بابل انجام شد. هفتاد و شش دندانپزشک در این مطالعه شرکت کرده و پرسشنامه پر کردند. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آگاهی با سابقه بالای 20 سال بیشتر از زیر 10 سال بود (p=0.017 ). ارتباط مثبتی بین امتیاز آگاهی و سالهای طبابت وجود داشت (p=0.001) . ارتباطی بین متغیر های دیگر با امتیاز آگاهی از سرطان دهان و عوارض درمانی آن وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه آگاهی دندانپزشکان بابل از سرطان دهان و عوارض درمانی آن کافی نمی باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، دندانپزشکان، سرطان دهان
  • پروتزهای دندانی
  • فائزه عطری، احسان محمدیان امیری * صفحات 53-57
    بازسازی کامل دهان با پروتزهای ثابت متکی بر ایمپلنت یکی از درمان های چالش برانگیز است، زیرا که فاکتورهای مهمی در زمینه زیبایی و فانکشن باید در نظر گرفته شود. موقعیت و زوایای ایمپلنت ها باید از قبل از جراحی طرح ریزی شود، در غیر این صورت محل و تمایل های نامناسب موجب بروز مشکلاتی در راحتی بیمار، دشواری رعایت بهداشت و سختی در ساخت پروتز با زیبایی و فانکشن مناسب می شود. در این گزارش کلینیکی مراحل گام به گام بازسازی پروتزی کامل و یک سال فالو آپ بیماری با 10 ایمپلنت در فک بالا و 8 ایمپلنت در فک پایین با موقعیت و زوایای نامناسب توضیح داده می شود. در شرایط نامناسب بودن محل و تمایل های ایمپلنت، تغییراتی در مراحل درمان پروتزی با توجه به اصول بیومکانیک لازم است که بتواند محدودیت ها را برطرف کند.
    کلیدواژگان: پروتز دندان، بازسازی، ایمپلنت های دندانی
|
  • Shirin Saravani, Hamideh Kadeh *, Asma Abil Najafzade Pages 8-14
    Introduction
    Although recent studies show the association of eosinophils with different tumors including oral malignancies, the role of eosinophils in premalignant conditions of the oral cavity is not known precisely. Therefore, this study aimed to determine the number of eosinophils in premalignant and malignant conditions of the oral cavity and its role in progression to malignancy.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was done on 50 samples with oral squamous cell carcinoma (OSCC), 18 with verrucous carcinoma, 13 with erosive lichen planus, and 10 with leukoplakia with mild dysplasia after confirmation of histopathological diagnosis. The samples were stained with Sirius Red. The total numbers of eosinophils in 10 areas were counted at a magnification of 400x (eosinophil/10HPF). Data are analyzed with Kruskal-Wallis test, Mann-Whitney test, and Spearman’s correlation test.
    Results
    The mean number of eosinophils in OSCC, verrucous carcinoma, erosive lichen planus, and leukoplakia with mild dysplasia was 90.26, 59.72, 11.08 and 0.0 eosinophil/10HPF respectively. The mean number of eosinophils was significantly higher in malignant (OSCC and verrucous carcinoma) than premalignant (erosive lichen planus and leukoplakia with mild dysplasia) lesions of the oral cavity (P=0.0001). No significant correlation was found between the number of eosinophils with histopathologic grade, gender, and age in OSCC samples.
    Conclusion
    The greater number of eosinophils is seen in malignant than premalignant lesions of the oral cavity. It is recommended to consider the high number of eosinophils in premalignant lesions as an indicator for a more potential of preliminary oral lesions to undergo malignant transformation.
    Keywords: Eosinophil, Oral cancer, Squamous cell carcinoma, Precancerous conditions
  • Zahra Sadat Madani, Azadeh Harandi, Ensie Geraily *, Ali Bijani, Samane Gharekhani Pages 15-22
    Introduction
    The aim of this study was to assess the fracture strength of immature single-rooted teeth restored with fiber post and apical plug.
    Materials and Methods
    In this experimental study, fifty mandibular premolars were divided into five groups. The coronal and apical portions were cut to obtain15±1 mm root lengths and cleaning &shaping were performed. Peeso reamer #4 was passed the apex by 1 mm to simulate an immature tooth and the apical portion in group 1 to 5 was filled by lateral compaction of 5 mm of gutta-percha; 5 mm of mineral trioxide aggregate (MTA); 5mm of calcium enriched mixture (CEM) cement; 3 mm of MTA and 2 mm of gutta-percha by vertical condensation and 3 mm of CEM cement and 2 mm of gutta-percha, respectively. The remaining portion was restored with glass fiber post and self-etch cement and composite cores were built. Compressive load was applied at a crosshead speed of 1 mm/minute at 90 ° angle until fracture in a universal testing machine. Data were analyzed using ANOVA in SPSS16.
    Results
    The mean±SD fracture strength was recorded 607.8±162.41 N, 700.48±183.24 N, 595.16±171.77 N, 886.36±382.92N, and 868.87±440.36 N in groups one to five, respectively. No significant difference was observed among the experimental groups (p=0.1).
    Conclusion
    In immature teeth requiring an apical plug, fiber post can be placed directly on the MTA and CEM apical plugs and there is no need for placing gutta-percha on the plug.
    Keywords: Premolar, Root canal therapy, Tooth fractures
  • Farida Abesi, Fateme Saeedi *, Sina Haghanifar, Ehsan Moudi, Soraya Khafri Pages 23-29
    Introduction
    Incisive foramen in the maxilla is the oral terminus of the nasopalatine canal. This region is important in implantology, Therefore, the aim of this study was to investigate the neurovascular anatomical variations in the maxillary anterior region, observed on cone beam computed tomography (CBCT) images.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, maxillary CBCT images from 200 patients (100 men, 100 women, average age 45.61±11.01) were evaluated in sagittal, axial and coronal sections and the following parameters were investigated: incisive canal diameter, shapes of canal, presence of accessory canal in the anterior palate and their location, thickness of buccal bone in the sections containing canal, patient's dental and periodontal status in terms of bone loss. Data were collected and analyzed using SPSS, V20. P≤0.05 was considered significant.
    Results
    In sagittal view, the mean diameter of the canal was 2.36±0.69mm.Age and gender did not significantly influence the diameter. Morphological analysis of canal showed that 25% of them were hourglass-like,23.5% conical,22%funnel,27.5% cylindrical, 2% tree branch. Accessory canals were observed in 58 patients (29%) specially near to the canine region. The thickness of buccal bone plate was less in complete edentulous patients than others and also there was a significant relationship between bone loss and canal size in the hourglass and cylindrical shapes.
    Conclusion
    In this study, the prevalence of accessory canals was relatively significant, so it seems essential to carry out cone beam computed tomography in this area for determining the canal morphology and dimensions before implant placement.
    Keywords: Cone-beam computed tomography, Dental implant, Maxilla
  • Vali Ollah Arash, Manouchehr Rahmati Kamel, Abbasali Ostad Rahimi, Reza Ghorbanipour * Pages 30-34
    Introduction
    Soft tissue has a prominent role in diagnosis and treatment plan in orthodontics. Facial proportions are measurable on lateral cephalograms. The purpose of this study was to compare the means of the normal soft tissue proportions of babol people with the norms of Caucasians.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 100 cases with normal occlusion and proportional facial profile were participated from babol. After taking radiographs and tracing, the soft tissue variables were analyzed to find means and standard deviations. The data were compared with Caucasian's norms using T-test.
    Results
    The norms of following variables in babol people were significantly different from those of Caucasians: facial convexity, nasolabial angle, upper lip thickness, chin soft tissue thickness and protrusion of lower lip.
    Conclusion
    In babol, people have a more convex profile, more prominent nose and lower lip than caucasians.
    Keywords: Cephalometry, Tissue, Treatment, Orthodontics
  • Ghazaleh Ahmadizenouz, Behnaz Esmaeili, Sahar Khorshidi *, Soraya Khafri Pages 35-43
    Introduction
    Increased consumption of energy drinks has raised concerns about their effects on dental restorations. This study assessed the effects of two energy drinks on the surface microhardness of methacrylate and silorane-based composites after 1-week and 1-month periods.
    Materials and Methods
    In this in-vitro study, 90 cubic samples were prepared from Filtek P90, Filtek Z250 and Filtek Z350 XT composite resins. Vickers hardness test was performed to measure the baseline surface microhardness for each specimen. Ten randomly selected samples from each composite material were then immersed in one of the two sports drinks (Red Bull and Hype) or artificial saliva (control). Surface microhardness was re-evaluated after 1 week and 1 month of immersion. The data were evaluated using ANOVA via post-hoc Tukey tests and repeated measure test (α=0.05).
    Results
    Surface microhardness of all composites were significantly decreased in energy drinks in both evaluation periods (P
    Conclusion
    Hype and Red Bull energy drinks can affect the surface hardness of composite resins depending on their characteristics and exposure time.
    Keywords: Composite resins, Energy drinks, Silorane composite resin
  • Eshagh Ali Saberi, Reza Kazemian *, Narges Farhadmollashahi, Abbas Mohammadi, Farnaz Alidadiani Pages 44-47
    Introduction
    Mental foramen is an important landmark in mandible and knowledge regarding the actual location of mental foramen is important in dentistry.
    Materials and Methods
    A total of 1172 digital panoramic radiographs were evaluated for assessment of the location of the mental foramen. The location was classified into six groups in relation to the apices of the premolars and first molar.
    Results
    In 957 of panoramic radiographs, fulfilling the inclusion criteria, the most common location of the mental foramen was at the apex of the mandibular second premolar. In 837 cases (87.5%), the mental foramen was located symmetrically on both sides of the mandible. Therefore, the apex of the second premolar was the most common symmetric location in both genders.
    Conclusion
    The results showed that the most common location of the mental foramen in population of southeast Iran was at the apex of the second premolar.
    Keywords: Anatomic landmarks, Mandible, Panoramic radiography
  • Mohammad Haji Mirzamohammad, Soheil Khakbaz, Mina Motallebnejad, Soraya Khafri, Mahtab Hamzeh, Ramin Farrokhi, Nima Nikafshar * Pages 48-52
    Introduction
    Oral cancer is the most common malignancy in head and neck region. Primary diagnosis is critical and low knowledge of dentists can lead to improper or delayed diagnosis. The aim of this study was to evaluate the knowledge of general dentists regarding oral cancer and the complications of its treatment in Babol, Iran.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on all general dentists working in Babol. Seventy-six dentists entered into the study and filled out the questionnaire. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    Mean score of knowledge in the group with more than 21-years-experience was significantly higher than the group with less than 10-years-experience (p=0.017). There was a positive correlation between total knowledge and years of experience (p=0.001). There was no significant relationship between other criteria with total score of knowledge (p.0.05).
    Conclusion
    It seems that knowledge the babol dentists’ regarding oral cancer and cancer treatment complications is not sufficient.
    Keywords: Knowledge, General dentists, Oral cancer
  • Faezeh Atri, Ehsan Mohammadian Amiri * Pages 53-57
    Full mouth rehabilitation with fixed implant supported prostheses is one of the challenging treatments, because important factors in aesthetic and function should be considered. Implant's alignments and locations should be planned before the insertion unless the improper inclination and location of implants would lead to difficulties in patient's comfort, oral hygiene problem and inability to reconstruct the acceptable functional and aesthetical prosthesis.
    This clinical report described the step by step prosthetic treatment procedure of full mouth rehabilitation and 1-year follow-up of a patient who underwent 10 and 8 implants in upper and lower jaw respectively, which were unaligned and malpositioned. In the cases of improper alignment and position of implants, modified prosthetic design with consideration of biomechanical principles should be incorporated to overcome the limitations.
    Keywords: Dental prosthesis, Rehabilitation, Dental implants