فهرست مطالب

مطالعات عملیات روانی - پیاپی 36 (تابستان 1392)

فصلنامه مطالعات عملیات روانی
پیاپی 36 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حجت الله مرادی صفحه 5
    در عصری که پیوستگی مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و... به اثبات رسیده است و موضوعات اقتصادی و ژئواکونومیک اهمیت بسیار زیادی یافته اند، بحران اقتصادی در امریکا علاوه بر آنکه قدرت اقتصادی این کشور را تحت تاثیر قرار داده، بر سایر مولفه های قدرت آن نیز تاثیر گذاشته است.
    از اوایل دهه 1970 به دلیل زیر سوال رفتن مشروعیت قدرت امریکا در سطح نظام بین الملل، که خود دلایل مختلف سیاسی و اقتصادی از جمله جنگ ویتنام، فروپاشی نظام «برتون وودز» و شوک نفتی و... داشت و با کاهش نسبی توان اقتصادی امریکا همراه بود، شاهد بروز تضادهایی در نظام اقتصادی و بین المللی هستیم. ضعف در هژمونی امریکا و تمایل کشورها به منطقه گرایی و همکاری های منطقه ای مشکلات زیادی را بر سر راه امریکا به وجود آورد. اقدامات امریکا پس از دهه 1970 برای مشارکت دادن سایر قدرت ها در تصمیم گیری های بین المللی که نمونه های آن را در جنگ سال 1991 در خلیج فارس می توان مشاهده کرد، در واقع تلاش در جهت حفظ هژمونی این کشور به شمار می رود. در حالی که در سال های اولیه پس از جنگ دوم جهانی تمام کشورهای عضو بلوک غرب تابع قدرت امریکا بودند و رهبری این کشور را پذیرفته بودند، در دهه های پایانی قرن بیستم کشورهای هم پیمان امریکا، رهبری این کشور را نقض کردند و در پدیده های مهم بین المللی دیدگاه ها و مواضع یکسانی با امریکا نداشتند. این تفاوت دیدگاه ها پس از جنگ سرد و رویدادهای 11 سپتامبر سال 2001، و هنگامی که امریکا راهبرد مبارزه علیه تروریسم را مطرح کرد به اوج خود رسید...
  • علی محمد نایینی صفحه 7
    جنگ نرم و بهرهگیری از منابع قدرت نرم در بستر زندگی اجتماعی انسان از پیشینه و قدمت تاریخی برخوردار است. جنگ نرم به مثابه یک مفهوم نظری در چارچوب نظریه هایی همچون امنیت نرم، قدرت نرم، نافرمانی مدنی و... در دو دهه اخیر بهویژه پس از فروپاشی شوروی، مورد توجه اندیشمندان قرار گرفت. در واقع، رهیافتهای نظری جنگ نرم در دو دهه اخیر شکل گرفته است. جنگ نرم «در نقش یک راهبرد» برای پیشبرد اهداف و اراده نظام سلطه، در مقابله با نظامهای معارض لیبرالدمکراسی به صورت خاص پس از جنگ سرد مطرح شد و مراکز فکری و کانونهای تفکر غربی به ویژه امریکایی آن را تئوریزه کردند. در این نوشتار به اختصار رویکردهای مختلف به جنگ نرم و رهیافتهای نظری آن بررسی میشود. به طور کلی در مورد رویکردهای جنگ نرم و رهیافتهای نظری آن، میتوان گفت معادله قدرت، امنیت و تهدید در شرایط موجود تغییر یافته است. از آنجا که قدرت و امنیت رابطه متقابل دارند و نوع و ماهیت قدرت تغییر یافته، اشکالی جدید از امنیت، تهدید و تعاملات امنیتی ظهور می یابد که نقطه اتصال و فصل مشترک رهیافتها و رویکردهای مختلف نظری به شمار میرود.
    کلیدواژگان: امنیت نرم، قدرت نرم، تهدید نرم، جنگ نرم
  • سید محمد جواد قربی صفحه 29
    یکی از مشخصات و ارزشهای مهم در جوامع ارزشمدار و دینی، فرهنگ و ارزش «حجاب و پوشش» اسلامی است که بر افزایش روحیه مقاومت و مجاهدت در برابر دشمنان تاثیر زیادی دارد. به همین دلیل، کارگزاران جنگ نرم تلاش دارند که حجاب و پوشش اسلامی را مورد هدف خود قرار دهند و با استحاله فرهنگ پوشش، به اهداف خویش دست یابند، زیرا مبارزه و جنگ های گذشته نظام سلطه با کشورهای مسلمان نشان داده است که فرهنگ این کشورها سدی محکم در برابر خواسته های آنها به شمار میرود؛ از این رو، یکی از مهمترین سمبلها و نماد بومی و اسلامی کشورهای اسلامی، یعنی حجاب مورد هجوم آنها قرار گرفته است. بر این اساس، سوال اصلی این مقاله عبارت است از این که به چه دلیل جنگ نرم علیه حجاب صورت میگیرد و راهکارهای مقابله با آسیبهای پیش روی آن کدامند؟ یافته های پژوهش حاکی از آن است که از علتهای اساسی شکلگیری جنگ نرم علیه حجاب و پوشش اسلامی میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛ حفظ کرامت زن، کاهش مفاسد اجتماعی، مشارکت در عرصه های فرهنگی، داشتن جامعه ای متعالی، مقابله با تهاجم فرهنگی غرب، جامعه پذیری همگن، تقویت بنیان خانواده، امنیت و آرامش روانی.
    کلیدواژگان: جنگ نرم، حجاب، بدحجابی، ابزارها، پوشش اسلامی، مصرفگرایی فرهنگی، خانواده
  • علی کالیراد، مهدی نوری صفحه 53
    این تحقیق بر آن است تا تکنیک های عملیات روانی بهکار گرفته شده توسط فرقه دمکرات آذربایجان در بازه زمانی سال های 1324-25ش را در زمان بحران آذربایجان واکاوی و بررسی کند. سوال اصلی مقاله بر این اصل استوار است که فرقه دمکرات چگونه توانست در بازه زمانی کوتاه (با توجه به حمایت های اتحاد جماهیر شوروی سابق) نسبت به استقرار و تثبیت حکومت خودمختار در منطقه اقدام کند؟ به همین منظور فرضیه اصلی تحقیق به این صورت تدوین شد: فرقه دمکرات آذربایجان به منظور تحکیم حکومت خود در منطقه آذربایجان اقدام به انجام عملیات روانی بر مخاطبین خود(مردم منطقه) با توسل به تکنیک های متفاوت نموده است. نتایج حاصل حاکی از آن است که فرقه دمکرات در فواصل زمانی مختلف از تکنیک های مختلف عملیات روانی بهره برده است، که از مهمترین آن می توان به تکنیک های هراسافکنی، بازخورد سریع، نمادسازی، تاریخسازی و مشروعیت/ مقبولیتسازی برای بیگانه اشاره کرد که با توسل به ابزارهای متداول آن زمان همچون رسانه و پخش اعلامیه اقداماتی موثر انجام داده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بوده، از اینرو در جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات تحقیق از روش کتابخانه ای و بررسی اسنادی بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: عملیات روانی، مشروعیت، بحران آذربایجان، فرقه دمکرات
  • مجتبی مهدی خانی صفحه 67
    اهمیت و ضرورت پرداختن به موضوع را، ابتدا باید در ترکیب جمعیتی و تنوع مذهبی (شیعه، سنی و اهل حق) استان کرمانشاه جستوجو کرد که با هدف کسب شناخت و آگاهی از تاثیر جمعیت اهل حق، بر امنیت آن استان صورت پذیرفته است؛ زیرا در بین فرق مختلف مذهبی، حضور فرقه اهل حق (آیینیاری یارستان) در این استان حائز اهمیتی خاص است. جامعه اهل حق با حدود 13% از جمعیت کل استان، در شهرستانهای دالاهو (کرند غرب) صحنه، کرمانشاه و 8 شهرستان دیگر پراکندهاند؛ بهویژه بخشی از آنان در مجاورت مرز کشور عراق سکونت دارند. از اینرو سوال اصلی این است که: جمعیت اهل حق در استان کرمانشاه، چه تاثیری بر امنیت این استان دارد؟ فرضیه اصلی پیش رو عبارت است از: وجود شهرستان دالاهو با اکثریت قاطع اهل حق و شهرستان صحنه با دارا بودن جمعیت قابل توجهی از این فرقه، به ترتیب در غرب و شرق استان کرمانشاه دارای تاثیراتی مهم و چشمگیر در امنیت این استان است. این پژوهش، کاربردی و به روش توصیفی تحلیلی تهیه شده و ابزار گردآوری آن اطلاعات کتابخانه ای و میدانی است. بر این اساس ابتدا ویژگی های جمعیت اهل حق معرفی و بیان گردیده، سپس به تاثیرات امنیتی این فرقه در محیط فرهنگی، اجتماعی استان کرمانشاه پرداخته شده است. مهمترین دستاورد این مقاله، شناخت گستره فضای مکانی مورد بحث، احصاء عوامل تهدید و ناامنی، شناخت نقاط قوت و ضعف و دستیابی به راهحلهای منطقی و تعامل صحیح با جمعیت اهل حق و سرانجام تقویت همگرایی و همسویی بیشتر آنان با نظام است.
    کلیدواژگان: امنیت، جمعیت، اهل حق، آیین یاری، دالاهو
  • منصوره بخشی صفحه 89
    هدف این پژوهش، بررسی نقش بصیرت پاسداران در مقابله با جنگ نرم دشمن است تا از این طریق شاخصه های پاسداری با تاکید بر نقش بصیرت و آگاهی پاسداران در مقابله با جنگ نرم باز شناخته شود. در نگارش این مقاله ضمن بهره گیری از روش توصیف و تحلیل، داده های لازم از کتب و نشریات و سایر منابع گردآوری شده است. در حال حاضر خطر اصلی که جمهوری اسلامی را تهدید میکند، تضعیف ایمان مردم به انقلاب و بدبین کردن نسبت به فرهنگ اصیل اسلامی است. اصطلاح جنگ نرم که در سخنان رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی) بارها به آن اشاره شده است مقوله ای جدید نیست بلکه در ادامه دیگر فرمایشات ایشان از قبیل تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی مطرح شده و اعم از آن است و لزوم توجه بیشتر پاسداران ارزشها و فرهنگ اسلامی را میطلبد. در این مقاله ابتدا شاخصه های مهم پاسداری برشمرده شده و در ادامه با توجه به اهمیت شاخصه بصیرت و آگاهی به عنوان مهمترین سلاح پاسداران در مبارزه با جنگ نرم دشمن به طورجامع به آن پرداخته شده است. همچنین رسالت دانشگاه جامع امام حسین(ع) در مقام مرکز پرورش پاسداران جوان مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: پاسداری، بصیرت، جنگ نرم
  • بهنام رضاقلی زاده صفحه 109
    هدف این مقاله بررسی گفتمان اسلامستیزی و ایرانهراسی در مطبوعات و رسانه های برجسته غرب است. رسانه های غربی با بهره گیری از روش های عملیات روانی این ایده را تقویت کردهاند که تناقض بسیار روشنی بین اسلام و حقوق بشر وجود دارد. در این رسانه ها، اسلام یک تهدید به شمار آمده، هرگونه نقشی از اسلام در فضای سیاسی، نامطلوب و غیرمنطقی توصیف میشود؛ اما در مقابل، اسلام غربیشده، سکولار، میانهرو و سازگار با دمکراسی غربی توسعه و ترویج داده میشود. به اعتقاد بسیاری از اندیشمندان ارتباطات، اخبار مربوط به جوامع اسلامی، اغلب اخباری بد هستند که مطالبی از جمله خشونت، گروگانگیری، سرقت، جنگ و کشمکش را دربر می گیرند. به دلیل ناکامی غرب در نبرد نظامی و براندازی جمهوری اسلامی، الگوی تعارضجویانه غرب طی سالهای اخیر، دچار تحول شده و پروژه ایرانهراسی در دستور کار قرار گرفته که طی زمان، ابعاد گسترده رسانهای و دیپلماسی به خود گرفته است. از مصادیق عملیات روانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران میتوان به موارد ادعاهای نقض حقوق بشر، برنامه هستهای نظامی، حمایت از تروریسم، دخالت ایران در امور داخلی دیگر کشورها و... اشاره کرد که در این مقاله با رویکرد تحلیلی مورد بحث و کنکاش قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: عملیات روانی، برجستهسازی اخبار، اسلامستیزی، ایرانهراسی، رسانه های غربی
  • احمد ا یزدی طامه_علی ایزدی صفحه 127
    انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 و وقایع پیرامون آن از پیچیدگی ها و در عین حال از اهمیت ویژهای برخوردار است و نیاز به بررسی ها و ارزیابی های مختلفی دارد؛ از اینرو، طرح حاضر به منظور پاسخگویی به این سوالها انجام گرفته است: 1- تاثیر پیام بر شکلگیری نگرش در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 چقدر بوده است؟ 2- راهکارهای مقابله با تاثیر پیام بر شکلگیری نگرش کدامند؟ برای پاسخ به سوال نخست، تاثیر پیام بر شکلگیری نگرش معترضین در چارچوب ابعاد سه گانه شناختی، عاطفی و رفتاری مورد بررسی قرار گرفت و برای پاسخ به سوال دوم، راهکارهای مقابله سختافزاری و نرمافزاری به منظور مقابله با تاثیر مخرب پیام بر شکلگیری نگرش بررسی شد. پژوهش حاضر با توجه به موضوع و اهداف آن جز تحقیقات کاربردی و از حیث روش تحقیق توصیفی پیمایشی بهشمار میرود. نتایج تحقیق نشان داد که بر اساس ارزیابی پاسخدهندگان، در مجموع میزان تاثیر پیام بر شکلگیری ابعاد سه گانه نگرش (شناختی، عاطفی و رفتاری) معترضین، با میانگین 3.94، بالاتر از حد متوسط و در سطح اطمینان 99 درصد معنادار است، همچنین نتایج آزمون t وابسته نشان داد که در زمینه راهکارهای مقابله ای میزان تاثیر بعد نرمافزاری با میانگین 4.10، بالاتر از حد متوسط و در سطح اطمینان 99 درصد معنادار میباشد. ولی در بعد سختافزاری با میانگین 3.17 کمی بالاتر از حد متوسط میباشد که در سطح اطمینان 95 درصد معنادار نمی باشد.
    کلیدواژگان: شبکه های ماهوارهای، نگرش، راهکارهای مقابله، سختافزاری، نرمافزاری، انتخابات
  • مصطفی پیرعلی صفحه 147
    فرقه گرایی و گرایش به فرقه های گوناگون در دوران معاصر به پدیده ای مهم تبدیل شده است. این موضوع نه تنها محور تحقیقات برخی از دینپژوهان قرار گرفته، بلکه از جهت پیوند ناگسستنی با عرصه هایی از حیات اجتماعی و زندگی جمعی افراد، نظر بسیاری از جامعه شناسان را نیز به خود معطوف ساخته است. به ویژه آنکه تعالیم ناشی از فعالیتهای مکاتب نوپدید دینی و فرقه های مختلف، مروج ارزشها، هنجارها و کنشهایی است که در بسیاری موارد در تضاد با ارزشها و هنجارهای حاکم بر جامعه قرار میگیرد. اگر چه آسیبها و پیامدهای ناشی از فعالیت اکثر فرقه ها از نظر ابعاد اجتماعی و امنیتی چندان مورد اعتنا قرار نگرفتهاند، اما برخی از این گروه ها به دلیل آنکه به طور مستقیم ارزشهای اخلاقی و انسانی را نشانه گرفته و امنیت اجتماعی را خدشه دار میسازند، شایسته توجه بیشتر می باشند.
    کلیدواژگان: امنیت، فرقه، مکاتب نوپدید دینی، شیطانپرستی، صهیونیسم
  • صفحه 163

    ظهور انقلاب اسلامی، نظام سرمست از پیروزی لیبرال دمکراسی در غرب را با چالش جدی مواجه ساخت. غرب برای برون رفت از شکست های احتمالی خود حجم وسیعی از سه طیف تهدیدات نظامی، امنیتی و فرهنگی را علیه جهان اسلام به ویژه انقلاب اسلامی طراحی و اجرا نمود. جنگ نرم گسترده ترین تلاشی است که غرب علیه ملت ایران و انقلاب اسلامی در چارچوب طرح های مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی و... به اجرا گذاشته است. از جنگ نرم تعاریفی مختلف عرضه شده است. تفاوت بسیار بین جنگ نرم و دیگر مقوله های مطرح وجود دارد. جنگ نرم نه قدرت نرم است نه عملیات روانی، بلکه پدیده ای پیچیده و بسیار فراتر از موارد یاد شده است. برای مقابله با این پدیده باید الگو و راهکارهای فراگیر و همه جانبه ارائه کرد؛ البته ظرفیت پرداختن به این مقوله نیز در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

  • هادی خداکرمی صفحه 167
    تیتر اخبار:1- آمار تکان دهنده از شبکه های ماهواره ای2- اذعان ناتو به غیرقانونی بودن حمله سایبری به ایران3- تخریب لوازم التحریر اسلامی- ایرانی توسط دویچه وله4- روایت های جعلی از تشیع زیر سایه انگلیس و امریکا
|
  • Dr. Ali Muhammad Naeeni Page 7
    Soft war and utilization of soft power resources in the context of human social life has a long history. As a theoretical concept, soft war has been evaluated by scholars within the framework of such theories as soft security, soft power, civil disobedience, etc. during the last two decades, particularly after the collapse of the former Soviet Union. In fact, the theoretical approaches to soft war have been formed in the past two decades. As a strategy to help advance the goals and will of the hegemonic system in dealing with the political systems in conflict with liberal democracy, soft war was put forward principally after the Cold War and was theorized by the Western, especially, Americans, think tanks. On the other side, the Islamic Revolution created a new discourse the cultural and soft dimensions of which dominated its other features. This issue made the Islamic Revolution more powerful, helped it survive and weakened the possibility of repeating hard encounter with it. Hence, changing his approach, the enemy started ‘a full-fledged social, cultural and political battle as the second decade of the Islamic Revolution began. Thus, the Islamic Revolution strongly influenced the enemy’s decision to replace his hard approach with a soft one. This article briefly reviews various soft war strategies and theoretical approaches. In general, it can be said that, with regard to soft war strategies and theoretical approaches, power, security and threat balance has changed under the current conditions. Since power and security are interrelated, with any change in the type and nature of power, new forms of security, threat and security interaction emerge which are considered the joining point of strategies and theoretical approaches.
    Keywords: soft security ware, soft power, soft threat, soft war
  • Seyyed Mohammad Javad Qorby Page 29
    Soft war and its agents seek to influence the values and indigenous traditions of their target nations and, in doing so, they utilize every means and method to transform and devastate the fundamental values of the unfriendly, target communities. One of the important features and values of religious communities is ‘the Islamic hijab and covering culture and value’, which has increasingly influenced the spirit of resistance and struggle against the enemies. Hence, the soft war agents attempt to attack the Islamic hijab and veiling and fulfill their goals by transforming the culture of veiling since the hegemonic system’s past wars against Muslim nations have proved that their Islamic culture is a strong obstacle to their wishes. Thus, hijab as one of the most significant, indigenous, Islamic symbols of Muslim nations has always been attacked by the hegemonic powers. Hence, the present article aims to answer this question: Why is a soft war waged against hijab and which mechanisms can help us cope with the resulting damages? The findings suggest that the main cause of waging a soft war against Islamic veiling is that this phenomenon can help women maintain their dignity and actively take part in cultural activities, reduce social evils, have a dignified society, confront the West’s cultural invasion, enjoy consistent socialization, strengthen the foundation of the family and have security and psychological tranquility. To fulfill their objectives, the soft war agents utilize various devices such as artistic and cultural products, mass media, fashion, perception war and imaging. If the hegemonic system’s soft war succeeds in devastating hijab, such negative consequence as descent of women’s character, an increase in licentiousness and mental disorders, educational decline, instability in economic activities, cultural consumerism, etc. will result, which, in turn, would seriously harm the Islamic system.
    Keywords: soft war, hijab, violation of the Islamic dress code, tools, Islamic veiling, cultural consumerism, family
  • Ali Kalirad, Mahdi Nouri Page 53
    This research work aims at exploring the psychological operations techniques utilized by the Democratic Party of Azerbaijan in the Azarbaijan crisis during the years 1945 – 1946. The main question is, ‘How did the Democratic Party manage to establish and consolidate a self-ruling system in the region in a short period of time (considering the supports of the former Soviet Union)?’ To answer this question, the following hypothesis was developed: To consolidate its ruling system in the Azarbaijan region, the Democratic Party conducted psychological operations against its target audience (the people of the region) using various techniques. The results suggest that the Democratic Party utilized various techniques of psychological operations at various intervals (establishment of the Democratic Party, following separatism and establishment of self-ruling government). The most important techniques they utilized were: scare-mongering, rapid feedback, symbolization, history fabrication and provision of legitimacy/acceptability for aliens which were practiced using the ordinary devices of the time including the media and leaflets. This is a descriptive-analytic study and the required data were collected from library sources and documents.
    Keywords: psychological operations, history of the Pahlavi Dynasty, legitimacy, the Azarbaijan crisis, Democratic Party
  • Mojtaba Mahdikhani Page 67
    The importance and urgency of addressing this issue need to be sought in the population composition and religious diversity (Shia, Sunni, and Ahl-e Haqq) of Kermanshah Province. Among various religious sects, the presence of Ahl-e Haq in this province is of particular importance. Having 13 % of the total population of the province, the followers of this sect are scattered in Dalaho (Kerend Gharb), Sahneh, Kermanshah and 8 other towns, and particularly some of them live in proximity to the Iraq border. Hence, the main question of the present study is: What is the impact of Ahl-e Haqq on the security of Kermanshah province? The hypothesis developed on the basis of this question is: With an overwhelming majority of Ahl-e Haqq adherents living in Dalaho located to the west of the province and a considerable number of them living in Sahneh located to the east of the province, the presence of Ahl-e Haqq in Kermanshah province has a dramatic impact on the security of this province. This is an applied research work carried out on the basis of the analytical-descriptive method. The research data were collected from library sources and field work. Hence, first, the demographic characteristics of Ahl-e Haqq are discussed and, then, the security impacts of this sect on the cultural and social environment of Kermanshah province are dealt with. Gaining an understanding of the spatial scope in question, identification of the threat and insecurity elements, recognition of strengths and weaknesses and finding logical mechanisms for proper interaction with Ahl-e Haqq followers and, ultimately, the enhancement of their convergence and alignment with the government are the main achievements of the present study.
    Keywords: security, population, Ahl, e Haqq, Yari creed, Dalaho
  • Mansureh Bahkshi Page 89
    The purpose of this study is to evaluate the role of the insightful revolutionary guards in confronting the soft war, which, in turn, can help us recognize the characteristics of insightful revolutionary guards with a focus on the role of the insight and awareness in confronting the soft war. This research has been conducted on the basis of the descriptive-analytical method and the required data have been collected from books, magazines and other sources. Today, it is evident that using various effective, dangerous tools, the enemy attempts, on a massive scale, to eradicate the Islamic Revolution by targeting the minds and hearts of Iranians, undermining their faith and replacing the Islamic culture with a Western culture. In fact, the most serious danger threatening the Islamic Republic is undermining people’s faith and making them cynical about the Islamic culture. The term ‘soft war’, repeatedly pointed out by the Supreme Leader, is not a new concept, but rather it is similar to other notions such as ‘cultural invasion’, ‘cultural attack’ and ‘cultural Nato’ previously mentioned by him, which are all intended to draw the attention of the revolutionary guards to values and Islamic culture. In this article, first, the significant characteristics the revolutionary guards are enumerated and, then, ‘insightfulness and awareness’, as the most important device the revolutionary guards need to confront the soft war, is extensively discussed. Also, the responsibility of Imam Hussein (a.s.) University in training young revolutionary guards has been dealt with.
    Keywords: guardianship, insight, soft war
  • Behnam Rezaqolizadeh Page 109
    This paper aims to evaluate ‘the anti-Islamism and Iranophobia discourse’ in the outstanding Western newspapers and media. The Western media have highlighted the point that there is a clear conflict between Islam and human rights. In these media, Islam is introduced as a threat and any political function of Islam is considered undesirable and irrational. On the contrary, the Westernized, secular and moderate Islam compatible with the Western democracy is promoted and advanced by them. According to many communications scholars, in the Western media, the news related to Muslim nations is often bad news including such issues as violence, hostage taking, robbery, war and conflict. Due to the failure of the West in military campaign and their inability to overthrow the Islamic Republic, they have transformed their confrontation pattern in recent years and have been focused on ‘the Iranophobia project’ which has assumed widespread media and diplomacy flavor over time. Cases of human rights violation, military nuclear program, support for terrorism, Iran's alleged involvement in the internal affairs of other countries, etc. are some examples of the West’s psychological operations against the Islamic Republic of Iran, which are analytically examined and discussed in this paper.
    Keywords: persuasion, psychological operations, highlighting news, anti, Islamism, Iranophobia, Western media
  • Dr. Ahmad Izadi Tameh, Ali Izadi Page 127
    2009 presidential elections and the events surrounding it involve many complications and, yet, are important enough to be reviewed and evaluated repeatedly. Hence, the present study intends to answer the following questions: 1) To what extent did impact message on attitude formation affect the 2009 presidential elections?, 2) Which strategies neutralize message impact on attitude formation? To answer the first question, first, message impact on the shaping of the attitudes of the protesters was examined from cognitive, affective and behavioral perspectives and to answer the second question, the hard and soft strategies required to neutralize the devastating impact of message on the shaping of the attitudes were addressed. The present study is an applied research work and was carried out using the descriptive survey method. The results showed that, based on the respondents’ evaluation, the magnitude of message impact on the formation of the three dimensions of the protesters’ attitudes (cognitive, affective and behavioral), with a mean of 3.94, was above the average and significant at 99% confidence level. Also, the results of the dependent t-test indicated that, with regard to confrontation strategies, the impact of the soft dimension, with a mean of 4.10, was above the average and significant at 95% confidence level. However, the impact of the hard dimension, with a mean of 3.17, was slightly above the average and not significant at 95% confidence level.
    Keywords: satellite networks, attitude, confrontation strategies, hardware, software, elections
  • Mustafa Pirali Page 147
    Sectarianism and adherence to various sects has become an important phenomenon in modern age. This issue has attracted not only the theologians but also a large number of sociologists due to the existence of a strong relationship between this issue and some areas of social and collective life. Particularly, the teachings resulting from the activities of the newly-established religious schools and various sects promote values, norms and practices that, in many cases, are in conflict with the values and norms governing human communities. Although the damages and consequences of the activities of most sects have not been seriously addressed from social and security perspectives, some of these groups need to be given considerable attention since they directly target ethical and humanitarian values and mar social security.
    Keywords: security, sect, newly, established religious schools, Satanism, Zionism
  • Mehrnaz Nadiry Page 177