فهرست مطالب

Medical - Surgical Nursing - Volume:5 Issue: 1, 2016

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:5 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا تقربی، سیما محمدخان کرمانشاهی *، عیسی محمدی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    بسیاری از پرستاران خواستار ادغام درمان های مکمل با طب مرسوم بوده و برخی از آن ها در عملکرد بالینی خود از این گونه روش ها استفاده می کنند. علل به کارگیری این درمان ها توسط پرستاران در عرصه های مختلف متفاوت و شناسایی آن ها مهم و ضروری است. لذا این مطالعه با هدف تبیین ادراک پرستاران از علل کاربرد درمان های مکمل در عملکرد پرستاری بالینی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوای قراردادی در فاصله تیرماه 93 تا تیر 94 در شهرهای اصفهان و کاشان انجام شد. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف انجام و تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. با 15 پرستار دارای تجربه غنی مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. داده ها هم زمان با جمع آوری به روش تحلیل محتوای قراردادی تحلیل شدند. جهت سازماندهی و کمک به تحلیل داده ها از نرم افزار MAX QDA استفاده شد.
    یافته ها
    در رابطه با هدف پژوهش 4 طبقه اصلی «تمایلات و ادراکات اخلاق محور»، «باورها و اعتقادات تعهدآور»، «توجه به اطلاعات کسب شده از منابع غیر رسمی» و «توجه به اطلاعات کسب شده از منابع رسمی» استخراج شد که از آن ها 2 درون مایه ی «تعهد اخلاقی پرستار» و «استفاده پرستار از منابع اطلاعات» انتزاع گردید.
    نتیجه گیری
    عملکرد پرستار در رابطه با علت کاربرد درمان های مکمل در بالین، توسط تعهد اخلاقی و استفاده وی از منابع اطلاعاتی مختلف بالاخص منابع غیررسمی قابل تبیین است. آگاهی از این یافته ها برای برنامه ریزان و دست اندرکاران در ارائه دستورالعمل و مدل های عملکردی مرتبط با کاربرد درمان های مکمل در بالین مفید است.
    کلیدواژگان: پرستاری، تحقیق کیفی، درمان های مکمل
  • زهرا پیشکار مفرد، شهلا شفیعی، نسرین محمودی *، مژده جهانتیغ، حمیده صمدزاده صفحات 12-17
    زمینه و هدف
    بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی به خون گیری مکرر جهت ارزیابی های تشخیصی و درمانی نیاز دارند؛ این درحالی است که طبق برنامه معمول بخش، برای اخذ هر نوبت آزمایش از یک خط وریدی جدید استفاده می شود که موجب آسیب و درد بیمار می گردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر خون گیری از کاتتر وریدی و خون گیری مستقیم از ورید بر نتایج آزمایشات بیوشیمی خون بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی شبه تجربی حاضر، 80 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی یکی از بیمارستان های آموزشی شهر زاهدان، به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. به منظور انجام آزمایشات بیوشیمیایی، ابتدا 5 سی سی خون از کاتتر ورید محیطی و همان مقدار به طور مستقیم از ورید بازویی دست مقابل بیمار گرفته شد. نمونه های آزمایشگاهی از نظر گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، سدیم، پتاسیم، اوره، کراتینین و سی راکتیو پروتئین مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تی زوج تحت نرم افزار 16 SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    مقادیر گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، سدیم، پتاسیم وسی راکتیو پروتئین در دو روش کاتتر محیطی و خون گیری مستقیم تفاوت معنی دار آماری نداشتند؛ اما اختلاف آماری معنی داری بین مقادیر اوره(0/004 = P) و کراتینین (0/015P = ) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، می توان از کاتتر وریدی جهت دریافت نمونه خون و بررسی آزمایشگاهی آن استفاده کرد؛ اما با توجه به تفاوت معنی دار اوره و کراتینین، انجام مطالعات بیشتری در خصوص مقایسه دو روش خون گیری پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کاتتر ورید محیطی، خون گیری از ورید، آزمایشات بیوشیمیایی، بیماری قلبی عروقی
  • زکیه احمدی، تابنده صادقی *، مرضیه لری پور، زهرا خادمی صفحات 18-24
    زمینه و هدف
    کنترل موفقیت آمیز قند خون در بیماران دیابتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از آنجایی که مهم ترین عامل بروز عوارض و مرگ و میر، خودمراقبتی ضعیف گزارش شده است؛ لذا این بیماران نیازمند دانش خودمراقبتی پیگیر می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش رفتارهای خودمراقبتی بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی کارآزمایی بالینی حاضر، 80 بیمار مبتلا به دیابت تحت پوشش کلینیک دیابت شهر بندرعباس به روش تصادفی انتخاب و بر اساس روش تصادفی طبقه بندی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برنامه ی آموزش گروهی طراحی شده در گروه مداخله طی 9 جلسه ی 60 دقیقه ای به مدت 12 هفته اجرا گردید؛ در حالی که گروه کنترل، مراقبت های معمول کلینیک را دریافت کردند. داده ها با استفاده از فرم ویژگی های فردی و آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله در بدو ورود به مطالعه و 12 هفته بعد، جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های من ویتنی، کای دو، تی مستقل و تی زوج تحت نرم افزار آماری 18 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین درصد هموگلوبین گلیکوزیله قبل از مداخله، در گروه های مداخله و کنترل به ترتیب 1/66 ± 8/18 و 2/10 ± 8/41 بود که بعد از مداخله به ترتیب به 1/48 ± 7/78 و 2/11 ± 8/82 رسید (0/01 = P).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه ی آموزش رفتارهای خودمراقبتی بر کاهش هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی موثر بوده و می تواند توسط پرستاران و سایر کارکنان بهداشتی به عنوان یک روش آموزشی مناسب جهت کنترل دیابت بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیابت، آموزش، رفتارهای خودمراقبتی، هموگلوبین گلیکوزیله
  • زهرا پیشکار مفرد، علی نویدیان، چنگیز آزادی احمدآبادی، الهام علی احمدی * صفحات 25-31
    زمینه و هدف
    پس از عمل جراحی قلب باز با توجه به برش اجزای آناتومیک دیواره سینه، بیماران دردهای شدیدی را تجربه می کنند. با توجه به اینکه سرمادرمانی یکی از ساده ترین و ارزان ترین روش های غیردارویی تسکین درد است؛ مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر سرمادرمانی بر شدت درد توراکس بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر بر روی50 بیمار تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر در یکی از بیمارستان های آموزشی شهر زاهدان در سال 1394 انجام شد. بیماران به روش دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 25 نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابتدا درد بیماران در هر دو گروه پس از سه سیکل تنفس عمیق و سرفه با استفاده از ابزار دیداری سنجش درد اندازه گیری شد. سپس گروه مداخله به مدت 20 دقیقه به طور متناوب با فواصل هر 5 دقیقه از کیسه ی یخ بر روی پانسمان خود استفاده کردند. پس از آن به مدت 15 دقیقه هر دو گروه تحت حمایت عاطفی قرار گرفته و مجددا نمره درد آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو، تی مستقل، تی زوج و آزمون کوواریانس تحت نرم افزار آماری 21 SPSS انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین نمرات درد قبل از مداخله، در گروه های مداخله و کنترل به ترتیب 13/45±60/16و 14/42±58/64بود که بعد از سرمادرمانی در گروه مداخله به 15/25± 45/16و در گروه کنترل به 14/40± 58/60تغییر یافت (0/001> P).
    نتیجه گیری
    استفاده از سرمادرمانی می تواند به کاهش شدت درد ناشی از سرفه و تنفس عمیق در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر منجر گردد. این روش می تواند به عنوان یک روش غیردارویی به منظور کاهش درد بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جراحی پیوند عروق کرونر، درد، سرمادرمانی
  • فاطمه هاشمی *، یوسف گرجی صفحات 32-39
    زمینه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر از شایع ترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش است که هر دو جنس را در سنین مختلف گرفتار می کند، ولی شیوع آن در زنان بیشتر است. از آن جایی که استرس های ادراک شده از عوامل بسیار مهم در بروز علایم این بیماری محسوب می شوند، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر شدت علائم جسمانی زنان مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی نیمه تجربی حاضر بر روی زنان مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر مراجعه کننده به یکی از بیمارستان های آموزشی زاهدان در سال 1394 انجام شد. 30 بیمار به روش دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برنامه آموزشی به صورت گروهی طی 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه مداخله انجام شد. داده ها با استفاده از مقیاس تعیین شدت علائم سندرم روده تحریک پذیر قبل و یک هفته بعد از مداخله جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی مستقل، تی زوج و تحلیل کوواریانس تحت نرم افزار آماری 20 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین شدت علائم جسمانی قبل از مداخله، در گروه های مداخله و کنترل به ترتیب 32/19 ± 309/46 و 34/01±304/01 بود که بعد از مداخله به 13/56± 228/60 در گروه مداخله (0/001 = P) و 15/72± 299/80 در گروه کنترل (0/8 = P) رسید. تحلیل آزمون کوواریانس نشان داد پس از مداخله اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشته است (0/001= P).
    نتیجه گیری
    آموزش گروهی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند جهت کاهش شدت علائم جسمانی در زنان مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر بکار گرفته شود. پیشنهاد می شود از این روش جهت بهبود علایم ناشی از استرس در سایر بیماری ها نیز استفاده شود.
    کلیدواژگان: کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، سندرم روده تحریک پذیر، آموزش گروهی
  • اعظم فاضل اصغرپور *، آمنه برفی دخت، امیر حسین میرحقی، محمد تقی شاکری، تکتم کیانیان صفحات 40-48
    زمینه و هدف
    درد قفسه سینه شایع ترین علامت در بیماری های عروق کرونر است، اما هنوز تشخیص این بیماری یک مساله پیچیده بوده و میزان مرگ و میر بالایی را به خود اختصاص می دهد؛ لذا تشخیص و درمان به موقع آن امری ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای مقیاس تریاژ قلبی بر شاخص های زمانی تریاژ در مراجعین با درد قفسه سینه انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر یک کارآزمایی بالینی با گروه کنترل می باشد که جامعه آماری آن را بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان فارابی مشهد در سال 1393 تشکیل دادند.60 بیمار به روش مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. بیماران در گروه مداخله، با استفاده از مقیاس تریاژ قلبی توسط پژوهشگر و در گروه کنترل، به شیوه معمول نمایه وخامت اورژانس توسط پرستار بخش تریاژ شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون های کای دو و من ویتنی تحت نرم افزار آماری 21 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    زمان شروع بستری 6 ساعته (0/001> P)، زمان اولین ویزیت پزشک متخصص (0/001 > P) و زمان گرفتن اولین نوار قلب (0/001 > P) در گروه مداخله کوتاهتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد تریاژ خاص بیماران قلبی می تواند مدت زمان بررسی و رسیدگی به بیمار قلبی را کاهش دهد. لذا استفاده از این روش جهت رسیدگی و ارایه مراقبت زود هنگام به بیماران قلبی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تریاژ، بیمار قلبی، نمایه وخامت اورژانس
  • حمید چمن زاری، مریم حصاری مقدم *، جواد ملک زاده، محمد تقی شاکری، سید کاوه حجت، سیده مریم حسینی، تکتم کیانیان صفحات 49-56
    زمینه و هدف

    اختلال خواب یکی از چالش های اصلی بخش مراقبت های ویژه می باشد و عوامل روانی و فیزیکی حاکم بر محیط در بروز آن دخیل هستند. تعدیل این عوامل جهت برآورده ساختن این نیاز، امری ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای پروتکل زمان آرام برکیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام گردید.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر یک کارآزمایی بالینی است که جامعه آماری آن را بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه جراحی عمومی بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد در سال1392 تشکیل دادند. 60 بیمار به روش دردسترس انتخاب و به صورت غیرتصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. پروتکل زمان آرام طی 3 شب متوالی از ساعت 19 تا 5 صبح برای گروه مداخله اجرا شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه پژوهشگرساخته در رابطه با چگونگی کیفیت خواب در شب های اول، دوم و سوم مداخله جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازآزمون های آماری فیشر، کای اسکوئر، تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه های تکراری تحت نرم افزار آماری 21 SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    در گروه مداخله میانگین نمره کیفیت خواب بیماران در حیطه اثربخشی پس از اجرای مداخله در هر سه شب از گروه کنترل بالاتر بود (0/001 P). این میانگین در حیطه اختلالات خواب در گروه مداخله بعد از اجرای مداخله در شب اول (0/002 = P) و شب های دوم و سوم نیز به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (0/001 P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، اجرای پروتکل زمان آرام بر بهبود کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه جراحی موثر است. پرستاران می توانند از این پروتکل جهت بهبود کیفیت خواب بیماران در بخش استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: پروتکل زمان آرام، کیفیت خواب، بخش مراقبت های ویژه
  • محمد علی حسینی، حانیه اسدی نژاد *، اصغر دالوندی صفحات 57-63
    زمینه و هدف
    ویژگی های فیزیکی محیط کار از عواملی هستند که رضایت شغلی کارکنان را تحت تاثیر قرار می دهند. پرستاران در محیط هایی شلوغ و دارای درهم ریختگی های متعدد مشغول به کار هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای تکنیک ساماندهی محیط کار بر رضایت شغلی پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 70 پرستار از بخش های داخلی و جراحی دو مرکز آموزشی درمانی گرگان، در سال 1394 به روش سرشماری انتخاب و در دو گروه 35 نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت 6 هفته از محیط کار سازماندهی شده بهره بردند. چک لیست ممیزی دیداری محیط کار به منظور ارزیابی نیاز بخش های محیط پژوهش جهت سامان دهی محیط کار قبل از مداخله و یک ماه بعد از مداخله مورد استفاده قرار گرفت. رضایت شغلی پرستاران با استفاده از پرسشنامه Jaworski و Kohli در مراحل قبل و بعد از مداخله در دو گروه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های دقیق فیشر، کای دو، تی مستقل و تی زوج، تحت نرم افزار 20 spss تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه مداخله میانگین نمرات رضایت شغلی پرستاران پس از مداخله از 2/66 ± 14/94 به 2/03 ± 18/48 (0/001 < P) و در گروه کنترل از 1/54 ± 15/31 به 1/47 ± 14/80 تغییر یافت. این اختلاف پس از اجرای مداخله بین گروه ها معنی دار بود. (0/001 < P)
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد اجرای تکنیک ساماندهی محیط کار سبب بهبود رضایت شغلی پرستاران می شود. با توجه به سادگی اجرای این روش، مدیران پرستاری می توانند از آن به عنوان یک روش موثر برای بهبود رضایت شغلی کارکنان در سایر بخش ها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: ساماندهی، محیط کار، پرستاری، رضایت شغلی
|
  • Tagharrobi Zahra, Mohammadkhan Kermanshahi Sima *, Mohammadi Eesa Pages 1-11
    Background And Objective
    Many of the nurses has been calling for the integration the complementary therapies into the conventional medicine. Some of them use these methods in their clinical practice. The reasons for application of complementary therapies by nurses are different in various fields. Identification of these reasons are essential and important. So, this study was conducted to explore the nurses’ perceptions of the reasons for using complementary therapies in clinical nursing practice.
    Materials And Method
    This qualitative content analysis study was done from June 2014 to July 2015 in Isfahan and Kashan cities. Sampling was done purposively and was continued until data saturation. Semi-structured interviews were done with fifteen nurses who had first-hand and rich experience. Data were analyzed concurrently with data collection.Data analysis was done via the conventional content analysis approach and MaxQDA software was used to help organizing and analyzing the data.
    Results
    Results showed that 4 major categories including ethical trends & perceptions, ‘commitment beliefs, attention to information from informal source's and attention to information from formal sources. Also two main themes including‘nurse's moral obligation' and ‘nurse’ use of information source's were abstracted.
    Conclusion
    The nurse's practice about the reasons for using complementary therapies in clinical settings can be explained by their moral obligation and obtained information from various sources especially informal sources. These findings are useful for managers to designing guidelines and models related to integration of complementary therapies into nursing practice.
    Keywords: Complementary therapies, nursing, qualitative research
  • Pishkar Mofrad Zahra, Shafiee Shahla, Mahmoodi Nasrin *, Jahantigh Mojedh, Samadzadeh Hamideh Pages 12-17
    Background And Objective
    Hospitalized patients in the Coronary Care Unit require the frequent blood sampling for diagnostic and treatment assessment. According to routine plan of unit, a new venipuncture was performed to obtain each blood sample. This causes damage and pain in patients. The current study was conducted to compare the effect of blood sampling by direct venipuncture with venous catheter on the blood biochemical results in patients hospitalized in CCU.
    Materials And Method
    In this quasi- experimental study, 80 hospitalized patients were selected through purposive sampling in CCU in one of the teaching hospitals in Zahedan in 2015. At first in order to doing the biochemical tests, 5 cc blood sample was obtained from IV catheter and the same volume was obtained by direct venipuncture from another hand. Blood sample were assessed in terms of glucose, cholesterol, triglyceride, sodium, potassium, urea, creatinine and CRP. Data were analyzed using paired T- test and Pearson correlation coefficient test in SPSS 16.0.
    Results
    The laboratory values of glucose, cholesterol, triglyceride, sodium, Potassium and CRP were not significant different between the two blood samples by venipuncture and venous catheter. But there was significant difference between the BUN level (p = 0.004) and Creatinine in two methods (p = 0.015).
    Conclusion
    According to the results, the venous catheter can be used for obtaining the blood sample and laboratory assessment. But, due to significant difference in level of BUN and creatinine test results, further studies are needed.
    Keywords: peripheral venous catheter, venipuncture, biochemical tests, cardiovascular disease
  • Ahmadi Zakieh, Sadeghi Tabandeh *, Loripoor Marzeyeh, Khademi Zahra Pages 18-24
    Background And Objective
    The successful glycemic control in diabetic patients is very important. Since the poor self-care is reported as the most important causes of mortality and complications, therefore these patients require self-care knowledge. This study aimed to determine the effect of education of self-care behaviors on HbA1C level in diabetic patients.
    Materials And Method
    In this clinical trial, 80 diabetic patients referred to the diabetes clinic in Bandar Abbas were selected through random sampling and then were randomly allocated into two groups of intervention and control based on stratified random sampling. Designed educational program was implemented in 9 sessions (60 minutes, once a week for 12 weeks) for patients in the intervention group. Patients in the control group were received usual care of clinic. Data were collected through using demographic information form and HbA1c test. Data were collected at the beginning of the study and 12 weeks after the intervention. Data were analyzed by SPSS software (version 18) using independent T- test, paired T-test, Mann-Whitney U and chi-square.
    Results
    Before the intervention, the HbA1c average in the intervention and control groups was 8.18 ± 1.66 and 8.41 ± 2.10, respectively and after the intervention these values were changed to 7.78 ± 1.48 and 8.82 ± 2.11 in the intervention and control groups respectively (p = 0.01).
    Conclusion
    Implementation of educational program of self-care behaviors was effective in reducing HbA1C and it can be used as an appropriate educational method by nurses and other health care team in controlling of diabetes in patients.
    Keywords: Diabetes, education, self, care behaviors, hba1c
  • Pishkar Mofrad Zahra, Navidian Ali, Azadi Ahmadabadi Changiz, Aliahmadi Elham* Pages 25-31
    Background And Objective
    Patients experience severs pain after cardiac surgery due to incision of anatomical components of the chest wall. Given that the cryotherapy is one of the simplest and cheapest non-pharmacological methods of pain relief, the current study was conducted to determine the effect of cryotherapy on the severity of thoracic pain in patients undergoing coronary artery bypass grafting surgery.
    Materials And Method
    This clinical trial study was conducted on 50 patients undergoing coronary artery bypass grafting surgery in one of the educational hospitals in Zahedan in 2015. Patients were selected conveniently and then were randomly allocated into two intervention and control groups (each group containing 25 patients). At first, pain of patients was measured in two groups after three cycles of deep breathing and coughing by using visual analogue scale. In intervention group, ice pack was used on the chest wound dressing of patients for 20 minutes alternatively at 5 minutes intervals in intervention group. Then, both groups received emotional support for 15 minutes and the pain score was measured again. Data were analyzed using Chi-square, independent t-test, Paired t-test, and analysis of covariance tests in SPSS 21.
    Results
    The mean pain score before the intervention in the intervention and control groups were 60.16±13.45 and 58.64 ± 14.42, respectively. These values were changed after cryotherapy to 45.16 ± 15.25 in the intervention group and 58.60 ± 14.40 in the intervention group (P
    Conclusion
    The use of cryotherapy can reduce severity of Thoracic Pain related to coughing and deep breathing in patients undergoing coronary artery bypass grafting surgery. Therefore, this method can be used as a non-pharmacological method of pain relief.
    Keywords: Coronary artery bypass grafting, pain, cryotherapy
  • Hashemi Fatemeh*, Gorji Yousef Pages 32-39
    Background And Objective
    Irritable bowel syndrome is one of the most common functional gastrointestinal disorders that affect both genders in different ages, but its prevalence is higher in women. Because of perceived stress are very important factors in development of symptoms, the current study aimed to determine the effectiveness of group mindfulness based stress reduction consultation on severity of physical symptoms in women with irritable bowel syndrome.
    Materials And Method
    This semi-experimental study was conducted on 30 women with irritable bowel syndrome referred to one of the educational hospitals in Zahedan in 2015. 30 patients were selected conveniently and then were randomly allocated into two intervention and control groups. The intervention group was received the 8 sessions (each session 90-minutes) educational program. Data were collected through the IBS Symptom Severity Scale before and one week after the intervention. Data analysis was done through using SPSS 20, chi-square, independent T-test, paired T-test and ANCOVA.
    Results
    The mean of physical symptoms severity before the intervention in intervention and control groups was 309.46±32.19 and 304.01±34.01 respectively that after the intervention were changed to 228.6±13.56 in intervention (p=0.001) and 299.8±15.72 in control group (p=0.8) The result of ANCOVA test showed that there was significant differences between the two groups after the intervention (p=0.001)
    Conclusion
    Group mindfulness based stress reduction method can be used to reduce severity of physical symptoms in women with irritable bowel syndrome. The application of this method in order to improve the symptoms of stress in other diseases is recommended
    Keywords: Mindfulness, based stress reduction, irritable bowel syndrome, training group
  • Fazel, Asgharpour Azam *, Barfi, Dokht Ameneh, Mirhaghi Amir Hossein, Shakeri Mohammad Taghi, Kianian Toktam Pages 40-48
    Background And Objective
    Chest patient is the most common symptom in coronary artery disease, but its diagnosis is a complex issue and high mortality is attributed to this symptom. Therefore, the timely diagnosis and treatment is essential. The present study was conducted to determine the effect of implementation of cardiac triage scale on time indices in patients with chest pain.
    Materials And Method
    In this clinical trial study with control group, study population was the patients referred to emergency ward of Farabi hospital in Mashhad in 2014. 60 patients were selected purposefully and then were randomly allocated into intervention and control group. The patients in intervention group were triaged through using cardiac triage scale by researcher and in control group through emergency severity index and by nurse. Data analysis was done through using descriptive statistics, Chi-square and Mann Whitney in SPSS 21.
    Results
    The beginning of 6- hours hospitalization (p
    Conclusion
    The results of the study showed that the special triage of cardiac patients can decrease the time of assessment and caring of them. Thus, the using of this method is recommended for early care of cardiac patients.
    Keywords: Triage, cardiac patient, emergency severity index
  • Chamanzari Hamid, Hesari Moghadam Maryam, Malekzadeh Javad *, Shakeri Mohammad Taghi, Hojat Seyed Kaveh, Hosseini Seyede Maryam, Kianian Toktam Pages 49-56
    Background And Objective

    Sleep disorder is considered as one of the major challenges in the Intensive Care Unit. Psychological and physical factors of environment are involved in its development. The adjustment of these factors to meet this need is essential. The current study was conducted to determine the effect of implementation of Quiet Time Protocol on sleep quality of patients in intensive care unit.

    Materials And Method

    In this clinical trial study, study population was the hospitalized patients in surgical intensive care unit of Ghaem Hospital of Mashhad in 2013. 60 patients were selected by convenience sampling and then were assigned into intervention and control groups. The quiet time protocol was implemented in intervention group for 3 consecutive nights from 7pm to 5 am. The data were gathered through made-researcher questionnaire about sleep quality in the first, second and third nights. Data analysis was done through Fisher's exact test, chi-square, independent T-test, repeated measures ANOVA in SPSS21.

    Results

    The mean score of sleep quality in effectiveness aspect in intervention group was higher than the control group in all three nights (p

    Conclusion

    According to the results, implementation of quiet time protocol is effective on improving the sleep quality of patients in surgical intensive care unit. Nurses can use this protocol to improve the quality of sleep in patients.

    Keywords: Quiet time protocol, sleep quality, Intensive Care Unit
  • Mohammad Ali Hoseini, Hanieh Asadi Nejad *, Asghar Dalvandi Pages 57-63
    Background And Objective
    Physical characteristics of the workplace are among the factors affecting nurses’ job satisfaction. Nurses are employed in crowded environments. The purpose of this study was to examine the effect of implementing 5S workplace organization technique on nurses’ job satisfaction.
    Materials And Method
    In this semi-experimental study, 70 nurses from medical and surgical wards of two therapeutic-education centers in Gorgan in 2015 were studied. Nurses were selected through census and then were assigned into intervention and control groups (each group 35 persons). The intervention group took advantage from organized working environment for 6 weeks. Visual workplace audit checklist was used in order to assess the need for organizing the workplace before and one month after the intervention. Nurses’ job satisfaction was measured through the questionnaire by Kohli and Jaworski before and after the intervention in both groups. Data were analyzed by Fisher's exact test, chi-square test, independent t-test and paired t-test in SPSS 20.
    Results
    The mean score of job satisfaction of nurses was changed after the intervention from 14.94 ± 2.66 to 18.48 ± 2.03 in intervention group (p > 0.001) and from 15.31 ± 1.54 to 14.80 ± 1.47 in control group. This difference was significant between the groups after the intervention (p > 0.001).
    Conclusion
    Results showed that the implementing of workplace organization technique could improve nurses’ Job satisfaction. According to simplicity of this technique, nursing managers can use it as an effective way to improve nurses’ job satisfaction.
    Keywords: Organization, workplace, nursing, Job satisfaction