فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 73، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عادل آذر، آمنه خدیور، محمدرضا امین ناصری، علی اصغر انواری رستمی صفحه 1
    در این مقاله نخست‎ ‎مبانی نظری بودجه ریزی بر مبنای عملکرد و سیستم های پشتیبان تصمیم هوشمند مرور شده است. عواملی که در شکست نظام های بودجه ریزی نقش داشته اند و با عدم وجود رویکرد سیستماتیک و هوشمند مرتبط هستند، شناسایی شده اند. هم چنین کلاس های اطلاعاتی موجود در فرایند بودجه ریزی بر مبنای عملکرد و نیز عوامل نیمه ساخت یافته این فرایند استخراج شده اند. سپس استفاده از رویکرد سیستم پشتیبان هوشمند برای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد و بر اساس نظرسنجی از خبرگان امکان سنجی شده است. در ادامه اجزای نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد با رویکرد سیستم پشتیبان تصمیم هوشمند و ویژگی های آن ها ارائه شده است که عبارتند از یک پایگاه دانش مبتنی بر قاعده فازی، یک پایگاه مدل برنامه ریزی خطی، یک پایگاه داده شیء گرا، استنتاج پس رو، یک انباره داده و واسط کاربری. در طراحی پایگاه مدل از روش های مدلسازی برنامه ریزی خطی و در طراحی پایگاه دانش از روش مصاحبه های کیفی استفاده شده است. در پایان نحوه ارتباط اجزا، معماری سیستم پیشنهادی ارائه شده و مزایای آن در مقایسه با سایر رویکردها توضیح داده شده است.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی، بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، سیستم پشتیبان تصمیم هوشمند، سیستم خبره
  • محمدعلی آقایی، ملیحه مرادی صفحه 23
    این پژوهش تلاشی برای معرفی روشی نوین در تحلیل صورت های مالی است که در آن از مفاهیم تئوری اطلاعات برای اندازه گیری ارزش اطلاعات ترازنامه استفاده شده است. به کارگیری مفاهیم تئوری اطلاعات در حسابداری به وسیله هنری ثیل، منجر به ایجاد تفکری نو در تجزیه و تحلیل صورت های مالی شد؛ این روش در تحلیل ترازنامه، کل ارقام آن را با هم در نظر گرفته و با استفاده از مفاهیم تئوری اطلاعات، آنتروپی و اندازه گیری احتمالات، ارزش اطلاعات انتقال یافته به وسیله ترازنامه را محاسبه می کند. برای انجام این تحقیق نخست ارزش اطلاعاتی ترازنامه شرکت های صنایع غذایی بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1384 تا 1387 با استفاده از آنتروپی محاسبه شد، سپس الگوی پیشنهادی طبقه بندی اطلاعات مربوط به دارایی های ثابت در ترازنامه آن شرکت ها پیاده و دوباره ارزش اطلاعاتی آن ها اندازه گیری و مقایسه شد.
    نتایج به دست آمده نشان می دهد در صورتی که اطلاعات ترازنامه این شرکت ها در طبقه دارایی های ثابت مشهود به گونه ای جزئی تر در شش طبقه زمین، ساختمان و تاسیسات، ماشین آلات و تجهیزات، وسایط نقلیه، اثاثه و ابزار و سایر دارایی های ثابت مشهود ارائه شود؛ ارزش اطلاعات انتقال یافته به مراتب بیش تر از حالتی خواهد بود که دارایی های ثابت مشهود به صورت یک رقم کلی در ترازنامه نشان داده شود، هر چند این اطلاعات در پیوست صورت های مالی موجود است، اما در این پژوهش به طور صرف ارزش اطلاعاتی ترازنامه مدنظر است.
    کلیدواژگان: آنتروپی، تئوری اطلاعات، کانال انتقال اطلاعات، محتوای اطلاعاتی، مکتب اطلاعات اقتصادی
  • مهدی اکبری، سید سپهر قاضی نوری صفحه 43
    در راستای نیل به یک سازمان استراتژی محور ایجاد هم سویی، تمرکز، فهم و درک مشترک از فرایند ترجمان ارکان جهت ساز و راهبردها به عمل، آن هم در کلیه سطوح و فرایندهای سازمانی حیاتی می باشد. اما مساله مهم تر، چگونگی ارائه یک ترجمان با کیفیت، آن هم در پیوستار زمان است.
    در این مقاله نشان داده می شود که چگونه یک شرکت می تواند از روش سه مرحله ای گسترش عملکرد کیفیت (QFD) با رویکرد نسل سوم روش ارزیابی متوازن (BSC) برای ارتقای کیفیت ترجمه مرحله به مرحله ارکان جهت ساز و راهبردهای خود به عمل و الزامات عملیات استفاده کند. هم چنین از آن جایی که در این مقاله تاکید بر سطح عملیاتی است و ابتکارات و پروژه های ترجمه شده اساس راه حل ها و برنامه های عملیاتی برای تحقق اهداف استراتژیک کنترلی در یک کسب و کار را تشکیل می دهند، از این رو رویکردی پویا از روش گسترش عملکرد کیفیت از راه به کارگیری داشبوردها تبیین و تشریح شده است. در انتها مفاهیم ذکرشده با بیان یک مطالعه موردی از کاربرد متدولوژی پیشنهادی ترجمان خانه به خانه راهبردها به عمل در یکی از شرکت های فعال در صنعت روغن به طور عمیق تری مورد توجه قرار داده می شوند.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبرد، روش ارزیابی متوازن، داشبوردها، روش گسترش عملکرد کیفیت، QFD پویا
  • ابراهیم تیموری، مهدی فشارکی، افشار بازیار صفحه 61
    روابط بین سازمانی در سه بعد رابطه ای، ساختاری و نتایج قابل بررسی هستند. هدف اصلی این پژوهش بررسی ارتباط عوامل رابطه ای با یکدیگر و تاثیر آن ها روی چگونگی شکل گیری ساختار است. بر این اساس، با تعریف متغیرهای عملیاتی مرتبط با متغیرهای قدرت، ادراک خطرپذیری، کنترل، و اعتماد به عنوان متغیرهای رابطه ای، تاثیر این متغیرها روی یکدیگر و روی نحوه شکل گیری ساختار مشارکتی بررسی شده است.روابط متغیرها در قالب چند فرضیه و یک مدل با استفاده از یک نمونه شامل 112 مدیر عالی مورد ارزیابی قرار گرفته اند. یافته های پژوهش نشان داد قدرت نامتوازن روی ظهور ادراک خطرپذیری رابطه ای تاثیر مثبت دارد. ادراک خطرپذیری رابطه ای نیز یک پیش بینی کننده مثبت برای کنترل محافظت کننده و یک پیش بینی کننده منفی برای اعتماد به التزام طرف مقابل (التزام مبنا) می باشد. از طرف دیگر، کنترل محافظت کننده یک پیش بینی کننده منفی برای ساختار مشارکتی است، در حالی که اعتماد التزام مبنا یک پیش بینی کننده مثبت برای این گونه از ساختارها است.
    بررسی های بیشتر نشان داد که اعتماد وقتی از یک آستانه فراتر رود، فاقد تاثیر معنادار روی ساختار مشارکتی است و کنترل محافظت کننده نیز به طور صرف وقتی از یک آستانه عبور کند، موجب تخریب رابطه مشارکتی می شود.
    کلیدواژگان: روابط بین سازمانی، عوامل رابطه ای، ساختار مشارکتی، مدل یابی معادلات ساختاری
  • ناصر حمیدی، رضا اکبری شمیرانی، صفر فضلی صفحه 87
    در میان سازمان های مختلف مالی و اقتصادی، بانک ها به عنوان یکی از مهم ترین ارکان هر نظام اقتصادی مطرح اند. بنابراین با توجه به نقش مهم بانک ها در توسعه کشور و هم چنین تعدد شعبه های آن ها، اندازه گیری کارایی شعبه های بانک حایز اهمیت است.
    هدف اصلی این مقاله سنجش کارایی شعبه های بانک و استفاده از راهبرد ادغام به منظور به دست آوردن شعبه های کارا می باشد. بر این اساس نخست سیستم مفهومی ارزیابی کارایی شعبه های بانک تعریف شد، سپس ورودی ها و خروجی با استفاده از برنامه عملیاتی بانک تعیین شدند. در مرحله بعدی کارایی شعبه های بانک ملت استان تهران در قالب الگوی تحلیل پوششی داده ها به صورت غیرشعاعی (SBM) محاسبه شد تا شعبه های ناکارا مشخص شوند. سپس براساس سیاست های ادغام شعبه های بانک، خوشه های ادغام تعیین شدند که در هر خوشه به صورت دودویی در هم ادغام می شوند. در پایان دوباره از طریق الگوی غیرشعاعی(SBM)؛ ارزیابی مطابق با روش خوشه بندی انجام گرفت تا کارایی آن ها سنجش شده و با کارایی اولیه مقایسه شود.
    کلیدواژگان: کارایی، تحلیل خوشه ای، الگوی غیر شعاعی تحلیل پوششی داده ها، بانک ملت
  • رضا راعی، شاپور محمدی، هدایت علی بیگی صفحه 105
    برای رسم مرز کارا و تشکیل پرتفوی بهینه معمولا واریانس به عنوان عامل خطرپذیری عمومی در نظر گرفته می شود. اما از آن جا که نیم واریانس تخمین بهتری از خطرپذیری واقعی پرتفوی ارائه می دهد، در این تحقیق نیم واریانس به عنوان عامل اصلی خطرپذیری در نظر گرفته می شود. مساله بهینه سازی پورتفوی ترکیبی از مساله برنامه ریزی عدد صحیح و برنامه ریزی درجه 2 است که برای حل این گونه مسائل الگوریتم های مشخص و کارایی وجود ندارد.
    هدف این تحقیق حل مساله بهینه سازی مقید پرتفوی سهام با استفاده از الگوریتم جستجوی هارمونی (HS) است. این الگوریتم با الهام از فرایند بهبود و تکامل هارمونی به وسیله مجموعه نوازندگان موسیقی جهت حل مسائل بهینه‎سازی به وجود آمده است. به منظور حل مساله بهینه سازی پرتفوی سهام با استفاده از اطلاعات قیمت 20 سهم پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از مهر 1385 تا اسفند 1387، مرز کارای سرمایه گذاری برای دو الگو با عامل خطرپذیری واریانس و نیم واریانس رسم می گردد.
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که روش جستجوی هارمونی در بهینه سازی مقید پرتفوی سهام، موفق عمل می کند و در یافتن جواب های بهینه در تمامی سطوح خطرپذیری و بازده از دقت قابل قبولی برخوردار است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی پرتفوی، تکنیک جستجوی هارمونی، نظریه مدرن پرتفوی، الگوی میانگین، نیم واریانس، مرز کارای سرمایه گذاری
  • محمدرضا رستمی، میرفضل الله فلاح شمس، فرزانه اسکندری صفحه 129
    ارزیابی درماندگی مالی شرکت ها بسیار حایز اهمیت است؛ زیرا شکست شرکت هزینه های مستقیم و غیر مستقیم بسیاری را برای ذینفعان به همراه دارد. از این رو استفاده از نسبت های مالی برای ارزیابی درماندگی مالی شرکت ها همیشه مورد توجه اعتبار دهندگان، سهام داران و تحلیلگران مالی بوده است. ارزیابی و پیش بینی به موقع و صحیح می تواند تصمیم گیرندگان را در یافتن راه حل بهینه و پیشگیری از درماندگی مالی یاری کند. تاکنون از الگوهای گوناگونی برای ارزیابی درماندگی مالی استفاده شده است. الگوهای به کار گرفته شده در این زمینه کاربرد بسیار زیادی در تصمیم های فعالان بازار مالی دارد. همواره سعی شده است تا دقت پیش بینی و ارزیابی این الگوها با استفاده از روش های پیشرفته تر بهبود پیدا کند.
    در این پژوهش، هدف اصلی بررسی کارایی استفاده از الگوی جمعی تحلیل پوششی داده ها (DEA) و رگرسیون لجستیک (LR) در ارزیابی درماندگی مالی شرکت ها می باشد، هم چنین نتایج الگوی DEA با رگرسیون لجستیک (LR) مورد قیاس قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که الگوی LR نسبت به الگوی جمعی روش تحلیل پوششی داده ها در ارزیابی درماندگی مالی درون نمونه ای به طور معناداری بهتر عمل کرده است.
    کلیدواژگان: درماندگی مالی، تحلیل پوششی داده ها، رگرسیون لجستیک، نمونه گیری درون نمونه ای، الگوی جمعی
  • محمدرحیم رمضانیان، اسماعیل رمضانپور، سید حامد پوربخش صفحه 149
    دنیای امروز دنیای تغییر است و دانستن این که در آینده چه موقعیتی در انتظار ما است، تقاضای محصولات ما چه قدر است و یا آن ها را به چه قیمتی می توانیم به فروش برسانیم، عامل مهمی در حفظ حیات و بقای سازمان ها است. برای دسترسی به آینده باید بتوانیم پیش بینی کنیم. با پیشرفت روزافزون علم، استفاده از روش های جدید و به کارگیری تکنولوژی های هوشمند رونق بسیاری پیدا کرده است.
    در این تحقیق کاربرد علم پیش بینی در مدیریت مورد پژوهش قرار گرفته و سعی شده است که روش ها و الگوریتم های جدید مانند شبکه های عصبی و منطق فازی تشریح شده و کاربرد ترکیب این دو روش در پیش بینی بررسی شود. از همین رو نخست با استفاده از چندین روش مختلف مانند میانگین متحرک ساده، میانگین متحرک موزون، نمو هموار ساده، نمو هموار دوبل، روند خطی، روند تابع ترکیبی و روند نمایی پیش بینی مورد نظر انجام شد، سپس نتایج این روش ها هم با نتایج حاصل از روش شبکه های عصبی فازی با استفاده از شش معیار اندازه گیری خطای پیش بینی مقایسه گردید و این نتیجه به دست آمده که در همه معیارها، روش شبکه های عصبی فازی نسبت به سایر روش ها برتری دارد و میزان تطابق داده ها (ضریب2R) مربوط به شبکه های عصبی- فازی90 درصد است. داده های استفاده شده در این تحقیق مربوط به سال های 1970- 2005 میلادی کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) بوده است.
    کلیدواژگان: پیش بینی، شبکه های عصبی، شبکه های عصبی، فازی
  • علی اکبر فرهنگی، حسین دامغانیان، محمدرضا مهرگان، مجیدرضا داوری صفحه 169
    هدف این مقاله، تعیین امکان یا عدم امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار در بانک مسکن و مقایسه دیدگاه های مدیران و کارکنان شعب در این خصوص بر اساس شاخص های جو سازمانی است. روش تحقیق به کار رفته در این بررسی، بر حسب هدف، کاربردی؛ بر حسب نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی است. مدیران و دیگر کارکنان شعب بانک مسکن در استان سمنان جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دهند. از این جامعه، نمونه ای به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. به کمک پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن تایید شد، داده های لازم گردآوری و به کمک آزمون های من ویت نی و دو جمله ای، بررسی های لازم روی فرضیه ها انجام شد.
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که تفاوت معناداری بین دیدگاه های مدیران و دیگر کارکنان در ابعاد «رضایت از پاداش» و «رضایت از رویه ها» وجود دارد. از سوی دیگر به کارگیری رهبری خدمتگزار فقط بر اساس یکی از شاخص ها- رضایت از پاداش- امکان پذیر بوده و با توجه به دیگر شاخص ها- وضوح هدف، وضوح نقش و توافق بر روی رویه ها- در سازمان تحت مطالعه امکان پذیر نیست.
    کلیدواژگان: رهبری خدمتگزار، جو سازمانی، شاخص های جو سازمانی، نظام بانکداری، امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار
  • وحید ناصحی فر*، علی دهقانپور فراشاه*، احمدرضا سنجری صفحه 191

    جانشین پروری به عنوان یک زیرسیستم مدیریت منابع انسانی بر یادگیری سازمانی، افزایش رضایت شغلی کارکنان، نرخ گردش نیرو و عملکرد مالی سازمان تاثیرگذار است. جانشین پروری از زوایای گوناگون مورد مطالعه قرار گرفته و توصیه های زیادی از سوی محققان برای اجرای موفقیت آمیز و اثربخش آن ارائه شده است.
    در این مقاله نخست توصیه ها بررسی و دسته بندی شده است. سپس با توجه به هدف مقاله که اندازه گیری بلوغ و گستردگی جانشین پروری در سازمان های بزرگ می باشد، شاخص «گستردگی مدیریت جانشین پروری» تعریف شده است. این شاخص دارای سه بعد، مدیریت فرایند و مدیریت تغییر در برنامه جانشین پروری، انتخاب جانشین و توسعه جانشین می باشد و در مجموع در بیست و دو مولفه توسعه پیدا کرده است. بررسی روایی محتوا، بررسی روایی همگرا و واگرا با استفاده از همبستگی مولفه ها و ابعاد، ضریب آلفای کرونباخ و روش آزمون موازی، موید روایی و پایایی شاخص توسعه یافته هستند. داده ها حاصل گردآوری اطلاعات از 23 سازمان زیرمجموعه یکی از وزارتخانه های کشور است. این شاخص بلوغ جانشین پروری را در سطح 1 تا 5 اندازه گیری می کند و می تواند مبنای عمل مدیران و مشاوران توسعه سازمانی در شناخت وضعیت فعلی جانشین پروری در سازمان های بزرگ، تحلیل فاصله و طراحی نقشه راه حرکت به سمت وضعیت ایده آل قرار گیرد

    کلیدواژگان: جانشین پروری، فرایند جانشین پروری، انتخاب جانشین، توسعه جانشین
|
  • Page 1
    This paper, first presents a literature review about the performance based ‎budgeting and intelligent systems. Then the important factors in failure of ‎budgeting systems relevant to the lack of intelligent system approach and the ‎factors that make the process semi-structured are identified. The feasibility ‎of using intelligent DSS approach for performance-based budgeting based on ‎the expert’s viewpoints is examined. The elements of the intelligent ‎DSS_PBBS and their properties are identified: a fuzzy knowledge base, a ‎linear programming model base, an object oriented database, a backward ‎chaining, a data‏ ‏warehouse and user interface. At the end, the relationship ‎between the elements and the architecture is presented and the results are ‎compared with the other approaches.‎
  • Mohammad Ali Aghaei, Malihe Moradi Page 23
    This research is an attempt to suggest a new financial statement analysis method. In this method, the value of accounting information in balance sheet is measured by information theory. Henry Thiel (1969), applying the information theory in accounting; offered a new thought in financial statement analysis. He measured the value of financial statement information by using entropy. Entropy is a logarithmic measure of the rate of transfer of information in a particular message or language. In this research, we attempted to measure the value of information in alimentary corporations’ balance sheet by using entropy and suggested a new method for optimizing fixed assets classification, which increases the information value of those balance sheets. The results showed that if firms present fixed assets information by detail in the balance sheet, the entropy of information will increase and the high value of transmitted information will improve decision making by users of financial statements.
  • Mehdi Akbari, Sepehr Ghazinoory Page 43
    In order to achieve a strategy-focused organization, creating alignment, focus and understanding of the process of translating strategy into action at all organizational levels and processes are vital. But more important issue is that how to provide a quality translator in the spectrum of time. This paper shows how a company can use three-stage "quality function deployment" (QFD) method using the third generation balanced scorecard (BSC) approach for improving the quality of step by step translation strategy into action. Also, since in this article, the emphasis is on the operational level and translated initiatives and projects make solutions and action plans for achieving objectives, so the dynamic approach of quality function deployment method through the application of the dashboards is described. Finally, an application is presented in one of active companies in Oil industry to illustrate the proposed methodology.
  • Ebrahim Teimoury, Mehdi Fesharaki, Afshar Bazyar Page 61
    Inter-organizational relationships are studied in three dimensions including relational structural, and outcome. The main objective of this research is to study the relationships between relational factors and their impact on the forming of structures. Therefore, via defining operational variables for power, risk perception, control and trust, as relational variables, the impacts of these variables on collaborative structures were investigated. The relationships between these variables, in the form of some hypotheses and a conceptual model, were examined using a sample including 112 high ranked managers. The results indicated that unbalanced power has a positive effect on relational risk perception. Relational risk perception itself is a positive predictor for safeguard control and a negative predictor for commitment-based trust. On the other hand, safeguard control is a negative predictor for collaborative structure while commitment-based trust is a positive predictor for such kind of structures. Further investigation revealed that commitment-based trust does not have a significant effect on collaborative structure while it has passed a threshold, and safeguard control does not have a negative effect on collaborative structure while it has not passed a threshold.
  • Naser Hamidi, Reza Akbari Shemirani, Safar Fazli Page 87
    Among the various economic and financial organizations, banks are considered and discussed as one of the most important pillars of any economic system. Therefore, considering the important role of banks in the developed countries and their multiple branches, bank branch performance measurement is important. The main purpose of this work is measure branch performance and the use of integration strategy to obtain efficient branches. Accordingly, first the efficiency of bank branches conceptual system was defined. Then using the action plan were inputs and outputs determined. In the next stage, Tehran province branch efficiency was calculated through Data Envelopment Analysis model as non-radial (SBM) to determine the inefficient branches. Based on the bank merger policy, the clusters were determined and the branches in each cluster were merged in a binary form. The final stage of the integration of non-radial (SBM) to assess the performance of branches and compare it with their initial performance.
  • Reza Raei, Shapoor Mohammadi, Hedayat Alibeiki Page 105
    Academics and practitioners usually optimize portfolios using the mean-variance approach than the mean-semivariance approach. Due to the fact that semivariance is often considered a more plausible measure of risk than variance, in this paper, semivariance was measured as the main indicator of risk. The portfolio optimization problem is a mixed quadratic and integer programming problem for which efficient algorithms do not exist. This study presents a heuristic approach to portfolio optimization problem using Harmony Search Algorithm (HS). The HS method is inspired by the underlying principles of the musicians’ improvisation of the harmony. The test data set is the daily prices of 20 companies from March 2006 to September 2008 from the TEPIX in Iran. The results showed that Harmony search approach is successful in constrained portfolio optimization to find the optimum solutions at all levels of risk and return.
  • Mohammad Reza Rostami, Mirfeyz Fallahshams, Farzaneh Eskandari Page 129
    Financial distress evaluation is important because firm failure imposes significant direct and indirect costs on a firm’s stakeholders. Hence, using financial ratios has been considered by bank loan officers, creditors, stockholders, financial analysts, and the general public in order to provide them with timely and accurate assessment. Timely evaluation can help decision makers to find the optimal way and predict bankruptcy. There are different models for financial distress evaluation, which are mainly applied in decision making by financial market players. It has been attempted to improve the accuracy of these models by more developed techniques. The main goal of this research is to examine the capability of the additive model of Data Envelopment Analysis (DEA) model in assessing corporate financial distress by comparing it with logistic regression (LR). The results showed that in within-sample evaluation, LR outperforms DEA (Additive model) in correctly identifying the default firms significantly.
  • Mohammad Rahim Ramezanian, Esmael Ramezanpour, Sayeed Hamed Pourbakhsh Page 149
    Our world is a rapidly changing world. So it is very important for the survival of organizations to know what lies ahead in the future, how much demand is there for their products and for what price? We cannot afford big changes unless we are able to predict the future. The application of predictability science in management has been studied in this research. With the increasing progress of science, the use of new methods and application of new intelligent technologies have also increased. In this research, new methods and algorithms such as neural networks and fuzzy logic have been explained and the application of their combination in predictability has been studied. Various methods such as Moving Average Method, Weighted Moving Average, Exponential Smoothing, Double Exponential Smoothing, Linear Trend, Combined Functional Trend, and Exponential Process were used to make predictions. The results obtained from these methods were compared with the those obtained from the neru-fuzzy networks method using 6 error measurement criteria. It was found that the neru-fuzzy networks method yielded better results, and the correspondence of data (R2 coefficient) for the Neru-fuzzy networks was about 90 percent. The data used in this research were related to the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) for the years 1970-2000.
  • Ali, Akbar Farhangi, Hossein Damghanian, Mohammadreza Mehrgan, Majidreza Davari Page 169
    The purpose of this article is to determine the possibility or impossibility of ISL in Maskan Bank and comparing, the manager's and personnel's viewpoints in bank branches, considering the Organizational Climate Indexes (OCI). The methodology used in this study in terms of purpose is applied, and in terms of data collecting approach is descriptive-analytical and correlational research type. Population of this study consists of the managers and other personnel of Maskan Bank branches within the Semnan province. A sample was selected out of this population using classified random sampling method. The necessary data were collected by applying a questionnaire and the research hypotheses were investigated using Mann-Whitney and Binomial tests. The results suggest that there is a significant difference between the views of managers and personnel in "satisfaction of remuneration" and "agreement on procedures". On the other hand, ISL in studied organization is possible just according to one of the indicators (satisfaction of remuneration) and is not possible according to other indicators (clarity of purpose, clarity of role and agreement on procedures).
  • Vahid Nasehifar, Ali Dehghanpour Farashah, Ahmadreza Sanjari Page 191

    Succession planning as a subsystem of HRM affects individual and organizational learning, personnel satisfaction, turnover and financial performance. In this paper, we pursue developing a measure to identify the degree of maturity and extensiveness of succession planning in large organizations. Regarding the literature, the scale was developed in three dimensions with 22 items. The dimensions include change & process management of succession planning, selection of successor and development of successor. By data gathering from 23 governmental large organizations, the reliability and validity of the scale were tested and accepted. The scale measures the level of maturity of organization in 5 levels. It can be used as a tool for comprehending as-is situation and gap analysis, and also as a tool for planning OD programs by researchers and practitioners.