فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 75، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی الوانی، سحر نیک مرام، علی اصغر پور عزت صفحه 1
    فراگرد بودجه ریزی یکی از مهم ترین فراگردهای خط مشی گذاری در هر کشوری است که می تواند عرصه اعمال نفوذگروه های متفاوت ذی نفوذ باشد؛ گروه هایی که برای کسب منابع و منافع بیشتر به چانه زنی می پردازند. این اعمال نفوذ ها از آن جهت حائز اهمیت است که روند رشد و توسعه را مختل می کند و به فقر و نابرابری در عرصه های متفاوت اقتصادی و سیاسی منجر می شود. در این پژوهش ملاحظه شد که اگر چه تقریبا همه مراحل فراگرد تنطیم بودجه در ایران مجاری مناسبی برای اعمال نفوذ گروه های ذی نفوذند، اما به نظر می رسد که مراحل تنظیم و تصویب بودجه، از قابلیت بیشتری برای این منظور برخوردارند.
    کلیدواژگان: گروه های ذی نفوذ، فراگرد تنظیم بودجه، تدوین و تصویب بودجه
  • سید رضا سید جوادین، محمد مهدی فراحی صفحات 19-37
    در مقابل تئوری های اقتضایی در مدیریت استراتژیک منابع انسانی که بر بهترین هماهنگی میان استراتژی های سازمان و استراتژی منابع انسانی برای دستیابی به عملکرد موفق تر تاکید می کنند، در رویکرد جهان شمول در مدیریت استراتژیک منابع انسانی مطرح می شود که به کارگیری بهترین اقدامات مدیریت منابع انسانی همواره می تواند موفقیت سازمان ها را تضمین کند.
    با توجه به بدیع بودن رویکرد جهان شمول، این مطالعه درصدد آزمون این رویکرد و شناخت بهترین اقدامات احتمالی مدیریت منابع انسانی در میان 100 شرکت برتر بورس اوراق بهادار تهران می باشد. یافته های پژوهش رویکرد جهان شمول را تایید کرده است و نتایج نشان می دهد که در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران، شرکت هایی که استراتژی تسهیل سازی در مدیریت منابع انسانی را به کار گرفته اند و اقدامات خاصی را برای منابع انسانی خویش برنام ریزی کرده اند، عملکرد مطلوب تری را نشان داده اند.
    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، استراتژی های منابع انسانی، رویکرد جهان شمول، اثربخش ترین اقدامات
  • عادل آذر صفحات 39-51
    طبقه بندی عناصر آماری یکی از چالش های علم مدیریت است ک درسال های اخیر به یکی از حوزه های جذاب تحقیقاتی تبدیل شده است. اگر چه روش های آماری تجزیه خوشه ایو تجزیه تشخیص به عنوان روش های رایج در طبقه بندی مورد استفاده قرار می گیرند ولی همواره خطای آماری بالای این روش ها، کاربرد آن ها را با تردید روبرو کرده است.
    دراین مقاله تلاش شده است، رویکرد تجزیه تشخیص آماری با فنون تحقیق در عملیات (OR) ترکیب شوند و روش نوینی باعنوان تجزیه تشخیص آرمانی توسعه داده شود. در این مقاله چهار روش تجزیه تشخیص کلاسیک و آرمانی با عنوان: GP2،GP1،FG،FLDE، بکار گرفته شده است و برای سنجش کارآیی آن در حوزه علم مدیریت فنون چهارگانه در پنج مورد مدیریتی اجرا شده اند.
    نتایج حاصل از کاربرد درست نشان می دهد که روش FLDF که یک روش کلاسیک تجزیه تشخیص است، در طبقه بندی دو گروهی کاراتر از سایر روش ها عمل می کند ولی در طبقه بندی مدیریتی بیش از دو گروه روش های تجزیه تشخیص آرمانی کاراتر هستند.
    کلیدواژگان: طبقه بندی تجزیه خوشه ای، تجزیه تشخیص آرمانی، برنامه ریزی خطی آرمانی، علم مدیریت
  • یحیی اسلامی، سید فرهاد حسینی، سید حسن جلالی صفحات 53-72
    امروزه رجحان اقتصاد خدمت محور بر اقتصاد تولیدی محور و ضرورت ارائه خدمات برتر و باکیفیت تر سبب شده است که سازمان ها سرمایه انسانی را به عنوان عامل کلیدی در کسب مزیت رقابتی،در نظر گیرند. زمانی کارکنان یک سازمان می توانند تعامل خوب با مشتریان داشته باشند که از شغل و جایگاه سازمانی خود راضی و خشنود باشند. کارمندانی که احساس رضایت می کنند، معمولا مایل به ارائه رفتار شهروندی سازمانی هستند.
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین ابعاد خدمات گرایی سازمانی بر روی رضایت شغلی و رفتار شهروندی کارکنان در ارتباط با مشتری می باشد. روش این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است جامعه آماری آن، تمام مدیران وکارمندان شعب انتخاب شده بانک ملت شهر تهران می باشند. جمع آوری اطلاعات به دو روش کتابخا نه ای و میدانی(پرسشنامه) صورت گرفته است. سازه ها از طریق استفاده از مقیاس های موجود مورد اندازه گیری قرار گرفته و تاثیرات از روش تحلیل عامل تاییدی و مدل معادلات ساختاری به منظور بررسی آنها استفاده شده است.
    نتایج بدست آمده حاکی از تایید تمامی فرضیه ها بجز فرضیه های پنجم و نهم در سطح اطمینان 95 % دارد مدیران بایستی از رهبری خدمتگزار، اقدامات نظام های ارائه دهنده خدمت، مدیریت منابع انسانی و خدمت دهی رو در رو جهت تاثیر گذاری مستقیم بر رفتار شهروندی سازمانی و از همه موارد بجز خدمت دهی رو در رو استفاده نمایند تا رضایت شغلی کارکنان و رفتار شهروندی سازمانی را بهبود بخشند
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، رضایت شغلی، مشتری مداری، رهبری خدمتگذار
  • آرش شاهین، رضا صالح زاده، مهسا قندهاری صفحات 73-91
    هدف از این مقاله، ارائه الگوی تلفیقی از روش های خوشه بندی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و کانو می باشد تا به وسیله بخش بندی مشتریان و بدست آوردن ارزش هر بخش، خدمات متناسب با هر بخش ارائه شود. جامعه آماری این تحقیق شامل مشتریان بانک سامان قم بوده و بعد از نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 144 پرسشنامه برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق بعد از جمع آوری داده ها، خوشه بندی بر روی آنها انجام شده است؛ سپس با استفاده از AHP خوشه ها اولویت بندی شده و در نهایت با استفاده از الگوی کانو، نیازهای هر خوشه تعیین شده و خدمات متناسب با هر خوشه پیشنهاد شده است. بعد از خوشه بندی تعداد خوشه ها چهار عدد تعیین شده و اولویت خوشه ها به ترتیب خوشه دوم، خوشه سوم، خوشه اول و خوشه چهارم بدست آمده است. با توجه به تحلیل های انجام شده، نیازهای افراد خوشه اول بیشتر یک بعدی، جذاب و بی تفاوت؛ خوشه دوم و سوم، بیشتر الزامی؛ و خوشه چهارم بیشتر یک بعدی بدست آمده اند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تلفیق سه روش مورد بحث، فنی توانمند ایجاد می کند که بوسیله آن یک سازمان می تواند با بخش بندی بازار، شناسایی مشتریان با ارزش و کسب رضایت آنها، مزیت رقابتی بدست آورد.
    کلیدواژگان: الگوی کانو، خوشه بندی، AHP، رضایت مشتری، توصیه خدمات
  • حسن قالیباف اصل، شاپور محمدی، پگاه مظاهری فر صفحات 93-106
    در تحقیق حاضر اثر عوامل کلان اقتصادی بر بازده سهام شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار تهران به منظور برآورد نرخ بدون ریسک بررسی شد.
    برای انجام تحقیق از داده های بین سالهای 1-1383 تا 12-1387 استفاده شد. نمونه تحقیق 48 شرکت حاضر دربورس اوراق بهادار تهران بودند و اثر 10 متغیر کلان اقتصادی مانند صادرات، واردات، نرخ ارز، قیمت سکه طلا، قیمت نفت، شاخص بازده بورس، شاخص بازده بورس با یک وقفه زمانی، حجم پول، تورم و تعداد پروانه های ساختمانی بر بازده های ماهانه این 48 شرکت در طول مدت 5 سال بررسی شد. مدل انتخابی این پژوهش، مدل چند متغیره قیمت گذاری آربیتراژ و روش استفاده شده در انجام این تحقیق تحلیل عاملی است. هدف از انجام این تحقیق برآورد نرخ بازده بدون ریسک بازار سرمایه و اثر عوامل کلان اقتصادی بر بازده سهام شرکتها در بورس اوراق بهادار تهران بود و نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که دلیل هم حرکتی بازده سهام تاثیر متفاوت عوامل کلان اقتصادی بر بازده سهام شرکتها می باشد بطوریکه تورم و شاخص بازده بازار با یک وقفه در طول این مدت بر بورس تهران تاثیر گذار بوده اند. همچنین نرخ بازده بدون ریسک بدست آمده از این پژوهش در بازار سرمایه در طول این 5 سال بیشتر از نرخ بازده بدون ریسک بازار پول می باشد.
    کلیدواژگان: نرخ بازده بدون ریسک، هم حرکتی، قیمت گذاری آربیتراژ، تحلیل عاملی
  • علی محمدی، احمد رجبی صفحات 107-129
    از آنجا که امروزه یکی از درآمدهای مهم دولت از مالیات تامین می شود. بنابراین میزان وصول درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده و اتخاذ سیاستهای لازم برای افزایش ان با در نظر گرفتن ارزش فعلی بسیار مهم می باشد. با توجه به قابلیتهای روش زنجیره های مارکف در شناخت فرآیندهای احتمالی و روش برنامه ریزی دینامیک، در این مقاله با ترکیب این دو روش و اطلاعات مالیات دریافتی کشور طی سالهای 88 -84، الگوی مناسبی جهت سیاست بخشودگی مالیاتی ارائه شده است. نتایج کاربرد این روش نشان داد با توجه به اطلاعات دوره های قبل، میزان عدم وصول درآمدهای مالیاتی 6714 میلیارد ریال بوده است که با اعمال 2% بخشودگی به مشتریان و در نظر گرفتن ارزش فعلی مالیات دریافتی، عدم وصول مالیات به 3108 میلیارد ریال کاهش خواهد یافت یا به عبارتی درآمد حاصل به میزان 3606 میلیارد ریال افزایش خواهد یافت. علاوه بر این از آنجا که فرآیند دریافت درآمدهای مالیاتی دارای دوران گذار می باشد، با در نظر گرفتن این وضعیت در طول دوره و تنزیل آن بر اساس ارزش فعلی، ارزش جریانات نقدی آینده درآمد مالیات دریافتی برابر با 16034 میلیارد ریال خواهد شد. در نهایت با استفاده از روش برنامه ریزی پویا، شاخص بخشودگی مالیاتی در نقطه سربسر مشخص گردید. بر این اساس در حالتی که ارزش عامل تنزیل کمتر از 22% باشد، سیاست مطلوب دولت برای افزایش مالیات دریافتنی، عدم ارائه تخفیف به مشریان می باشد و در صورتی که عامل تنزیل بیش از 22% باشد سیاست مطلوب ارائه بخشودگی به مشتریان خواهد بود.
    کلیدواژگان: زنجیره های مارکف، حالت گذار، بخشودگی مالیاتی، برنامه ریزی دینامیک، ارزش فعلی
  • مهدی مرتضوی، لطف الله فروزنده دهکردی، فضل الله زارع پور نصیرآبادی صفحات 131-148
    اداره امور هرکشور، براساس خط مشی های اساسی و عمومی آن کشور صورت می گیرد. خط مشی ها، برای اجراء نیازمند مشروعیت قانونی هستند و بدین لحاظ خط مشی هایی که به تصویب پارلمان می رسد را قانون می نامند. پس از آن، یکی از مراحل اصلی و مهم دیگر در فرایند خط مشی گذاری، مرحله اجرای خط مشی است. در اجرای خط مشی یا قانون، موانع و عوامل متعددی وجود دارند که بدون در نظر گرفتن آنها تحقق قانون میسر نمی-شود. از این رو در تحقیق حاضر که از نوع توصیفی، پیمایشی و کاربردی است از ادبیات اجرای خط مشی و موانع اجرای آن در «ارزیابی و اولویت بندی موانع اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری» استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه مدیران ارشد درگیر در اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری است و نمونه مورد مطالعه به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. در کل چهار دسته از عوامل تحت عنوان: موانع مرتبط با شکل و محتوای قانون، مجریان قانون، نظارت بر اجرای قانون، و ابزارها و پیش نیازها مورد مطالعه قرار گرفتند که از بین آنها تنها عاملی که در حد میانگین است شکل و محتوای قانون مدیریت خدمات کشوری است و بقیه عوامل شامل نظارت، ابزارها و پیش نیازها، و مجریان قانون به عنوان موانع مهم تحقق قانون مدیریت خدمات کشوری شناخته شده اند. سه عامل اخیر دارای اولویت یکسان و عامل شکل و محتوای قانون نسبت به بقیه دارای اولویت کمتر در ممانعت از اجرای قانون مذکور بوده اند.
    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، موانع اجرای قانون، قانون مدیریت خدمات کشوری
  • محمود موسوی شیری، محمدرضا طبرستانی صفحات 149-168
    در این پژوهش الگوی مبتنی بر تحلیل تشخیصی به عنوان یک الگوی موثر در پیش بینی درماندگی مالی به کار گرفته شده و توانایی متغیر کارایی در بهبود پیش بینی مورد توجه قرار گرفته است. به این منظور نخست با استفاده از نسبت های مالی سال های 1378 تا 1387شرکت های نمونه و به روش گام به گام، الگوی پیش بینی درماندگی مالی را بر اساس الگوی مبتنی بر تحلیل تشخیصی چند متغیری طراحی شد. سپس به منظور تعیین توانایی متغیر کارایی در پیش بینی درماندگی مالی، این متغیر در کنار نسبت های مالی مورد استفاده قرار گرفت و الگوی دیگری مبتنی بر تحلیل تشخیصی چند متغیری طراحی شد.
    نتایج الگوی دوم نشانگر اهمیت متغیر کارایی به عنوان یک متغیر پیش بین در پیش بینی درماندگی مالی است. اگر چه مقایسه دقت کلی این دو الگو در پیش بینی درماندگی مالی، تفاوت معناداری را به لحاظ آماری نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: نسبت های مالی، کارایی، تحلیل تشخیصی چند متغیری، درماندگی مالی
  • غلامحسین نیکوکار، امین حکیم صفحات 167-188
    هدف از هم راستایی استراتژیک و زنجیره ارزش مدیریت دانش، ایجاد و توسعه استراتژی برای مدیریت دانش در سازمان می باشد، به نحوی که با استراتژی های کلان سازمان هم پوشانی داشته و نیز کلیه منابع اطلاعاتی سازمان در راستای ایجاد ارزش افزوده دانش و دستیابی به مزیت رقابتی سازمان؛ استفاده و آن را هدایت کند.
    بر این اساس در مقاله حاضر نخست سعی شده است تا با تبیین مفهوم زنجیره ارزش در ساختار فرایند استراتژی مدیریت دانش سازمان هم چنین تشریح هر یک از اجزای این فرایند، الگوی استراتژیک از این فرایند ارائه شده و سپس ارتباط این فرایند (استراتژی مدیریت دانش) با استراتژی کلان سازمان در قالب یک الگوی فرایندی بررسی شود.
    کلیدواژگان: هم راستایی استراتژیک، مدیریت استراتژیک، مدیریت استراتژیک دانش، مدیریت دانش، زنجیره ارزش
|
  • Sahar Nikmaram Page 1
    Budget process is one of the most important policy processes in every state which can be an area for using various interest groups’ power, groups that involve in bargaining process to gain further resources and profit. These influences are important for their role to hampering growth and creating poverty and inequality in different area of policy and economy. It was regarded in this research that, although almost all of budget process phases are appropriate for using interest groups’ power in Iran, but it seems that influences in formulation and approval phases are more appropriate.
    Keywords: interest groups, budget process, formulation, approval phases
  • Pages 19-37
    In contrast with contingency theories in strategic human resource management that emphasize on the best fit between business strategies and HRM strategies for achieving higher performance, universalistic approaches emphasize that there are some best human resource management practices and strategies that always leading to higher performance. This research aimed at empirical test of universalistic theory and identify the best HR practices in 100 high performance firms in Tehran Stock Exchange. The results, based on analysis of questionnaires completed by 43 firms show that there is one best strategy (facilitation strategy) and some best HR practices in human resource management that can lead Iranian firms to higher performance.
    Keywords: Strategic human resource management, Contingency theories, Universalistic approach, Best practice
  • Ased Azar Pages 39-51
    Classification of statistical elements is one of the challenging areas in management science. This subject has changed to an interesting research areas. Although methods of cluster analysis and discriminant analysis are used as common methods in the classification, there is a doubt about their application due to high statistical errors of the methods. In this paper, it is tried to combine analysis approach of statistical discrimination and OR technique and a new method titled goal discriminant analysis is developed. Four discriminant analysis methods titled FLDF, FG, GP1 and GP2 are applied in this paper. In order to evaluate its efficiency in management science area, the fourfold technique has been employed in 5 managerial case studies. The results show that the FLDF method, which is a discriminant analysis method, is more efficient than other methods. Moreover, goal discriminant methods have more efficiency in management classification with over two groups.
    Keywords: Classification, Cluster Analysis, goal Discriminant Analysis, Linear Goal Programming, Management Science
  • Yahia Eslami, Hasan Jajly Pages 53-72
    Today, the economy based on service have preference on production' orientation economy and necessity of presentation of High quality and superior services resulted in that organizations considered human capital as the key factor in obtaining competitive advantage. When employees of an organization can interact with customers well that they have job satisfaction. Employees, who are satisfied, willing to present organizational citizenship behavior,. The aim of this research is investigation the relationship between organizational service orientation aspects on job satisfaction and Organizational Citizenship Behavior in connection with customers. Current research is a descriptive study and its Statistical Society includes all managers and employees who act in branches OF Melat' bank in Tehran. Data collection methods are study of library sources and field survey (with questionnaire). Constructs have been measured by use of the existing scales and its effects have been investigated by means of Confirmatory Factor Analysis and Structural Equation Model. The results indicate that all hypotheses in the 95% confidence level confirmed except fifth hypothesis. Managers should used the servant leadership, actions of service provider systems and human resource management for a direct affect on citizenship behavior Organizational that improve employee's job satisfaction and organizational citizenship behavior
    Keywords: Organizational citizenship behavior, job satisfaction, customer orientation, servant leadership
  • Arash Shahin, Reza Salehzadeh Pages 73-91
    The purpose of this paper is to propose an integrated model of clustering, AHP and Kano approaches. Based on customer segmentation and value achievement of each segment, the new model is expected to recommend appropriate service for each segment. Statistical population of this research includes customers of Saman Bank of Qom. After random sampling, 144 questionnaires have been used for data analysis. After data collection, the clustering approah has been used and clusters have been prioritized by the AHP approach and finally, the needs of each cluster have been determined using with the Kano methodology and appropriate service has been recommended for each cluster. The number of clusters has been addressed as four and the clusters have been prioritzed as the second, the third, the first and the fourth cluster. In the first cluster, customer's needs are distinguished as more, one-dimensional, attractive and indifferent; in the second and third clusters as more must-be; and in the fourth cluster as more one-dimensional. The results imply that the integratoin of the three approaches forms an empowered technique by which, an organization can achieve competitive advantage through market segmentation, valueable customer recognition/satisfaction
    Keywords: Kano model, Clustering, AHP, Customer satisfaction, Service recommendation
  • Hassan Ghalibafasl, Pegah Mazaheri Far Pages 93-106
    In this thesis we considered the effects of macro-economic factors on stock returns in order to estimate the risk free rate of return. For doing so, we used monthly returns of companies from 1383-1 to 1387-12.The sample of this thesis was consist of 48 companies which were present in stock market. Then the effect of 10 macro economic factors like Import, Export, Coin price, Oil price, M1, Inflation, Exchange rate, Index, Indext-1,construction permit on monthly stock returns was estimated for 5 years. The method which was used in this research was multi-factor model Arbitrage Pricing Theory (APT) and the method used was Factor Analysis.The aim of this research was to clarify whether co-movement of stock returns was the result of macro -economic factors or not, and also to estimate the risk free rate of return.The result of this thesis showed that co-movement of stock returns was due to different effects of macro- economic factors, for inflation and indext-1 affected Tehran stock return during these 5 years, and the estimated risk free rate of return of investment market was more than the risk free rate of return of monetary market.
    Keywords: risk free rate of return, co, movement, factor analysis, APT
  • Ahmad Rajabi Pages 107-129
    Since at the present time, one of the major revenues of the government are from taxes, realizing the amount of tax revenues and making decisions of policies likely to enhance earnings in proper times with considering the tax current value is very important. According to the Markov chain method capabilities in understanding the possible random processes and dynamic programming methods, in this article, combination of these two methods with using information from income tax firms in the country in 1384-88 were used to represent a suitable pattern for discount in tax policy. Results showed that according to the prior data periods, the amount of non-received tax revenue was 3926 billion Rials. With 2% discount to customers and the tax received current value, it proceeded to 4511 billion Rials. In this way, the discount- index was determined for each year. As the process of tax revenues is also a transition period, paying taxes during the 12- month- period and the discount based on the tax current value were taking into consideration. The current value of future tax -cash flows during this period was equivalent to 16,034 billion Rials. Finally, using dynamic programming, the break event point of tax discount index was determined. Accordingly, in this manner, if the value of discount was less than 22%, the optimal policy for the government to increase the value of the received tax would be not to give discount to the customers and if the discount factor was over 22%, the favorable government policy would be providing discount to customers.
    Keywords: Markov Chains, Transition Period, Tax Discount, Dynamic Programming, Tax Currant Value
  • Pages 131-148
    Countries Administration implement through basic and public policies. Policies should be proven by Parliament to become laws. After that, implementation phase is one of the most important stages in policy making process. However, there are many barriers in the implementation phase. So, public administrator should recognize these barriers and try to overcome them. This research uses the descriptive, survey, and applies research method to Evaluate and prioritize the barriers of implementing the Public Services Management Law. Considering goal, it is an applied research. Population of the study includes are senior managers engaged in Public Services Management Law implementation. The suitable sample of managers is selected at random. There are four main barriers (factors) in implementation phase: Law quality (law's form and content), executive branch of government, controlling part, and tools and requirements. The findings of the present research illustrate that all factors, unless public quality, have high negative impacts on implementing the law. In addition, this research shows three barriers including executive branch of government, controlling part, and tools and requirements are in the same situation regarding to avoid implementing the law, but law quality is in the lower priority.
    Keywords: policy implementation, policy implementation barriers, Public Services Management Law
  • Mahmoud Mousavi Shiri, Mohammad Reza Tabarestani Pages 149-168
    In this research Multivariate Discriminant Analysis used as an effective model for pridiction of financial distress and noticed to ability of efficiency in improvement of model. At the first financial distress prediction model were designed base on Multivariate Discriminant Analysis by financial ratios variables of sample corporations in 1999 to 2008 years. Then for specifying ability of efficiency score variable in prediction of financial distress, we were designed financial distress prediction model base on Multivariate Discriminant Analysis with financial ratios and efficiency score. The results show that models are able to predict financial distress of production corporations in Tehran stock exchange two years prior to its occurrence. The results of two models and compare of them show that although efficiency score variable can better the results of financial distress prediction model but the different between accuracy predictions of financial distress in two models is not important.
    Keywords: Efficiency score, Financial ratios, Multivariate Discriminant Analysis, Financial distress
  • Pages 167-188
    The aim of strategy alignment in knowledge management value chain is to create and develop strategies for knowledge management in organization in order to align and overlap with grant organizational strategy. So this strategy should guide all organizational resources to create added value and achieve to competitive advantage. This paper tries, through defining and elaborating the concept of value chain in knowledge management process, as well as describing each section of that in detail, to give an strategic model on this process. Then the relation of this strategy with main organizational strategy is developed and analyzed as an integrated model.
    Keywords: Strategic alignment, Strategic management, Strategic knowledge management, Knowledge management, Value chain