فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا پویا صفحات 1-18
    شرکتهای تولیدی با توجه به بازار و امکاناتشان، سیستم تولیدی مناسبی را برای خود انتخاب و طراحی می کنند. سیستم ها یا فرایندهای تولیدی مبتنی بر متغیرهایی معرفی می شوند که یکی از شناخته شده ترین آنها ماتریس محصول- فرایند هایز و ویل رایت(1984) می باشد که بر اساس دو متغیر بلوغ محصول و بلوغ فرایند فرایندهای تولیدی را شناسایی و معرفی کرده اند. در این تحقیق پس از بررسی مطالعات قبلی، ابعاد جدیدی برای معرفی سیستم های تولیدی شناسایی شدند. این ابعاد براساس تصمیمات تولیدی ساختاری و زیرساختاری تعریف گردیدند. به این منظور، نمونه ای 245تایی از شرکتهای تولیدی در ایران انتخاب گردید. برای تحلیل داده ها از تحلیل تشخیصی چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد که سیستمهای تولیدی در ایران را می توان در یک صفحه روی دو بعد «تکنولوژی-تامین کنندگان» و «برنامه های کیفیت» معرفی نمود. در پایان نتیجه گیری و پیشنهادات برای تحقیقات آتی آورده شد.
    کلیدواژگان: سیستم تولیدی، ابعاد معرف، تحلیل تشخیصی، ایران
  • رضا توکلی مقدم، اسماعیل نجفی، مهدی یزدانی صفحات 19-44
    مدل تعالی پروژه، مدلی است که یک پروژه را با دیدگاهی جامع مورد ارزیابی قرار می دهد و بر اساس یک سری از معیارهای تعریف شده میزان موفقیت و تعالی پروژه را اندازه گیری می کند. این مدل دارای 9 معیار ارزیابی می باشد که یکی از آن ها معیار «رهبری» است. مسئولیت اجرایی رهبری در پروژه ها بر عهده مدیران پروژه است. در این مقاله، با تمرکز بر معیار رهبری مدل تعالی پروژه، یک مدل جامع شایستگی ارایه گردیده است که معیارهای لازم جهت ارزیابی مدیران پروژه را در سه بعد کلی شایستگی های دانشی، عملکردی و رفتاری پیشنهاد می نماید. علاوه بر این، در این تحقیق، جهت دستیابی به مناسب ترین فرآیند ارزیابی مدیران پروژه، یک روش تصمیم گیری چند شاخصه ای جدید طراحی گردیده است که روش دلفی و ویکور را در یک محیط فازی ترکیب می سازد. مدل شایستگی و روش ارزیابی ترکیبی فازی ارائه شده، یک سیستم پشتیبان تصمیم مدیریت پروژه است که ضمن کمک به توسعه سطح تعالی پروژه ها، حرکتی به سوی برنامه ریزی سیستمی و تصمیم گیری علمی در فرآیند مدیریت صحیح و موفق پروژه می باشد.
    کلیدواژگان: مدل تعالی پروژه، مدل شایستگی مدیر پروژه، تصمیم گیری چند شاخصه ای، روش دلفی، روش ویکور، تئوری فازی
  • حسن دانایی فرد، جبار باباشاهی، عادل آذر، اسدالله کردناییج صفحات 45-62
    تامین رفاه و ارتقاء استانداردهای زندگی شهروندان از دیرباز به عنوان یکی از ارکان امنیت ملی کشورها محسوب شده و میزان توفیق دولت ها در حصول به این هدف، به عنوان یکی از مولفه های قدرت آنها تلقی می شود. به نحوی که تضمین بقاء اعضای جامعه و تحقق زندگی خوب و سعادتمند از وظایف اصلی دولت ها محسوب می شود. در پژوهش حاضر، علاوه بر بررسی ادبیات موجود در زمینه رفاه، ارتقاء رفاه ملی از منظر بهبود استاندارد کیفیت خدمات دولتی و حکمرانی خوب مورد بررسی قرار گرفته است. روش شناسی پژوهش حاضر از نوع توصیفی از شاخه همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است؛ ابزار اصلی گردآوری داده ها، اسناد و اطلاعات کتابخانه ای می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که بهبود مولفه های حکمرانی خوب منجر به ارتقاء رفاه ملی می شود. ضمن آنکه ارتقاء حکمرانی خوب زمینه ارتقاء رفاه را از جهات کمی نظیر تولید ناخالص داخلی، آموزش، پژوهش، بهداشت و... از یک طرف و از جنبه های کیفی نظیر خوشبختی فراهم می آورد. به عبارت دیگر، ارتقاء حکمرانی خوب پیامدهای دو منظوره ای نظیر بهبود شاخص های کمی همچون تولید ملی و تقویت شاخص های کیفی نظیر کاهش هزینه های اجتماعی رشد اقتصادی، حفظ منابع برای آیندگان و تداوم رشد را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، رفاه ملی، رفاه ذهنی، خوشبختی
  • علی رضاییان، بهروز قلیچ لی، فاطمه درویشی صفحات 63-78
    در عصر حاضر فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور چشم گیری در حال پیشرفت و گسترش بوده و به عنوان یک توانمندساز در اکثر سازمان های بزرگ مورد توجه قرار گرفته است و دستیابی به اهداف سازمان بدون بکارگیری آن امکان پذیر نمی باشد. هدف نهایی بکارگیری فناوری اطلاعات، تحقق استراتژی ها و اهداف کسب و کار در سازمانهاست. بر همین اساس سازمانها باید با بهره گیری از راهکارهای مناسب فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت تحقق اهداف خود گام بردارند. بهره گیری مناسب و اثربخش راهکارهای فناوری اطلاعات در سازمان بدون داشتن فرایندهای مناسب در این حوزه امری دشوار خواهد بود. از آنجا که مدل کوبیت، ساختاری ارائه می دهد که فرایندهای فناوری اطلاعات و اطلاعات را به استراتژی و اهداف سازمان و نیازمندی های کسب و کار مرتبط کرده و روش های بهینه برنامه ریزی و سازماندهی، اکتساب و پیاده سازی، تحویل و پشتیبانی و نظارت و ارزیابی فناوری اطلاعات را برای اهداف دوگانه مدیریت مخاطرات (برای ایجاد محرمانگی، دسترس پذیری، قابلیت اطمینان و انطباق) و اکتساب منافع و مزایا (افزایش کارایی و اثربخشی) یکپارچه می سازد، در این مقاله، ابتدا با استفاده از این چارچوب ارزیابی وضعیت موجود بلوغ فرآیندهای سازمان فاوا شهرداری اصفهان انجام شده و سپس جنبه جدیدی از مدل کوبیت را بررسی و ارتباط بین این اجزای آن را مطرح نموده و به ارائه این مطلب می پردازد که چگونه افزایش سطح بلوغ فرایندهای سازمان مبتنی بر IT می تواند موجب افزایش تامین نیازمندی های کسب و کار گردد.
    کلیدواژگان: سطح بلوغ فرایندی، نیازمندی های کسب و کار، مدل کوبیت
  • مسعود ربیعه، اصغر حق شناس، مهران رضوانی صفحات 79-104
  • شهریار عزیزی، رضا قنبرزاده میاندهی، سینا فخارمنش صفحات 105-124
    مهمترین عامل حفظ و رشد یک برند، ایجاد وفاداری در نگرشها، باورها و رفتارهای مشتریان است. طی سالهای اخیر استفاده از استعاره انسان و شخصیت بخشی به برند در مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. از این رو در این تحقیق برند هایپراستار به عنوان یکی از اولین و بزرگترین فروشگاه های زنجیره ای خصوصی برای ارزیابی تاثیر شخصیت برند بر میزان وفاداری نگرشی و رفتاری مد نظر قرار گرفته است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه مشتریان فروشگاه هایپراستار در شهر تهران تشکیل می دهد. داده های لازم با پرسشنامه 23 سوالی از 120 نفر از مشتریان که به روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع ساده و آسان انتخاب شدند گردآوری شد. جهت آزمون مدل از روش کمترین مربعات جزیی و نرم افزار PLS-Graph استفاده شد. نتایج نشان داد که چهار بعد مسئولیت پذیری (β=0.212; t=2.490)، پویایی (β=0.276; t=2.690)، احساسی (β=0.223; t=3.204) و جسارت (β=0.154; t=1.905) بر وفاداری نگرشی، و وفاداری نگرشی (β=0.777; t=12.415) بر رفتاری به برند اثر دارد، اما سادگی برند (β=0.125; t=1.618) بر وفاداری نگرشی اثر ندارد. در ضمن از بین ابعاد شخصیت برند فقط پویایی (β=0.104; t=1.881) بر وفاداری رفتاری اثرگذار است. بنابراین می توان اینگونه نتیجه گیری نمود که بهتر است در بررسی تاثیر شخصیت برند بر وفاداری، وفاداری نگرشی و رفتاری به تفکیک بررسی شوند.
    کلیدواژگان: شخصیت برند، وفاداری نگرشی، وفاداری رفتاری، هایپراستار
  • غلامرضا گودرزی، سیدعلی اکبر هاشمی صفحات 125-144
    در دنیای امروز مفاهیمی مانند رقابت، تجارت، تولید، تامین و تدارکات و خرید تغییرات اساسی پیدا کرده است. سال های دورتر شرکت ها برای تامین و خرید نیازمندی های خود به بازارهای داخلی متکی بودند، در این صورت اصول و قواعد آن نیز بیش تر تابع شرایط داخلی و تعاملات درونی بود، اما در شرایط امروز که شرکت های بزرگ چند ملیتی شکل گرفته اند و در سیاست گذاری های خود کم تر به ملاحظات داخلی و بیش تر به محیط بین المللی متکی هستند، این اصول و قواعد متفاوت تر شده است. از این رو هنوز هم در برخی از کشورها و یا برخی از صنایع ترکیبی از اصول سنتی و نوین در حوزه تولید و یا تجارت جاری است؛ به عنوان نمونه با این که امروزه تامین و تدارکات در سطح جهانی صورت گرفته و ممکن است واژه خرید خارجی معنای خاصی را به اذهان مخاطب متبادر نسازد، اما مشکل اصلی برخی از شرکت های تولیدی در کشور موضوع خرید خارجی است. با توجه به این نکته، مقاله حاضر در صدد بررسی فرایند خرید خارجی در صنعت خودرو ایران، به منظور شناسایی و رتبه بندی عوامل ریسک خرید خارجی بر اساس روش های تصمیم گیری چند معیاره است. به این منظور پس از بررسی اجمالی ادبیات موضوع، عوامل اثرگذار بر ریسک خرید خارجی احصا شده و در نهایت بر اساس روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی اولویت بندی شده اند.
    کلیدواژگان: خرید، خرید خارجی، ریسک خرید خارجی، رتبه بندی عوامل ریسک خرید، روش
  • جعفر محمودی، غلامرضا بداقی صفحات 145-170
    در این مقاله ابتدا مدل وضعیت موجود فرآیند امور سازمانی با استفاده از ابزار مدلسازی BPMN ترسیم شده و سپس با استفاده از نرم افزار شبیه سازی Simprocess مدل شبیه سازی وضعیت موجود فرآیند مذکور ترسیم و پارامترهای مربوطه تعریف گردیدند. زمانبندی های مورد نیاز در تعریف پارامترهای شبیه سازی بر اساس مستندات و سوابق سازمانی موجود در بایگانی استخراج و تنظیم شدند. سپس با استفاده از آزمونهای آماری مدل شبیه سازی وضعیت موجود تصدیق و تعیین اعتبار گردید. در گام بعدی بر اساس اصول مهندسی مجدد، نظریات خبرگان، جلسات طوفان مغری و نیز یافته های حاصل شده در حین اجرای پروژه، چندین سناریو مهندسی مجدد پیشنهاد و طراحی گردیدند. این سناریوها نیز ابتدا با استفاده از ابزار مدلسازی BPMN مدلسازی شده و سپس مدل شبیه سازی آنها طراحی گردید. با توجه به اینکه این سناریوها مختص وضعیت مطلوب و آینده فرآیند می باشند، تنها برخی از مراحل تصدیق و بررسی اعتبار مدل شبیه سازی در مورد آنها صورت گرفت. در نهایت بر اساس معیارها و شاخصها تعریف شده در ابتدای پروژه، مقادیر این شاخصها برای هر کدام از این سناریوها محاسبه و بر اساس تحلیل سود و هزینه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سرانجام با استفاده از روش AHP این سناریوها رتبه بندی شده و امتیازهای مربوط به هر کدام جهت ارائه به مدیریت سازمان تهیه و پیشنهاد گردیدند.
    کلیدواژگان: فرآیندهای کسب و کار، مهندسی مجدد، شبیه سازی، متدولوژی
  • منصور مومنی، مهناز حسین زاده صفحات 171-188
    مسایل برنامه ریزی خطی تمام فازی مسایلی هستند که تمامی پارامترها اعم از ضرایب متغیرها در توابع هدف، ضرایب متغیرها در محدودیت ها و اعداد سمت راست محدودیت ها و همچنین متغیرهای تصمیم در آنها فازی می باشند. در طی چند سال اخیر چندین روش برای حل این مدل ها و تعیین جواب بهینه آنها ارایه شده است که هر یک مزایا و معایبی را به همراه دارند. در این پژوهش با نقد روش های پیشین، روشی جدید به منظور حل این قبیل مسایل با فرض این که تمامی پارامترها و متغیر های مدل از توزیع امکان مثلثی برخوردارند، ارایه شده است. برای سنجش کارایی مدل پیشنهادی در عمل، چندین مثال عددی با در نظر گرفتن حالات مختلف حل شده است. نتایج حاصل نشان دهنده قابلیت تعیین جواب توسط مدل پیشنهادی در تمامی مواردی است که مدل های پیشین در آن نارسایی دارند و مزیت اصلی آن سادگی محاسباتی است.
    کلیدواژگان: مسایل برنامه ریزی خطی تمام فازی، اعداد فازی مثلثی، رتبه بندی فازی، متغیر تصمیم فازی
  • سید حبیب الله میرغفوری، میثم شفیعی رودپشتی، غزاله ندافی صفحات 189-205
    با شتاب روز افزون علم و آگاهی در دنیای امروز، شرکت ها به منظور تطابق با شرایط متغیر محیطی مجبور به استفاده از تکنولوژی ارتباطات می باشند و سرمایه گذاری در این تکنولوژی به سرعت در حال افزایش است. ارزیابی عملکرد همواره یکی از دغدغه های اساسی برای پایش این تطابق بوده است. اخیرا کاربرد تئوری هایی از جمله تحلیل پوششی داده ها و تئوری خاکستری برای ارزیابی عملکرد مورد توجه بسیار بوده است. لذا با توجه به اهمیت شرکت مخابرات به عنوان سردمدار حوزه تکنولوژی ارتباطات کشور و لزوم ارزیابی عملکرد آن در این پژوهش از این دو تکنیک استفاده شده است. به این منظور ابتدا مجموعه معیار های موثر در ارزیابی عملکرد مالی مخابرات استخراج و میزان اهمیت (وزن) هر یک با استفاده از اعداد خاکستری تعیین شد. سپس با استفاده تکنیک تحلیل پوششی داده ها مدلی برای ارزیابی و رتبه بندی شرکت های مخابرات ارائه گردید. نتایج به دست آمده مبین این مهم است که شرکت های مخابراتی استان های مرکزی، تهران و خوزستان به ترتیب دارای بهترین عملکرد مالی هستند.
    کلیدواژگان: شرکت های مخابرات استانی، ارزیابی عملکرد مالی، تئوری خاکستری، تحلیل پوششی داده ها
|
  • Alireza Pooya Pages 1-18
    Production firms select and design their proper production system by attention market and resources. Production systems or production process be introduced by series of variables. The one of their most famous is product-process matrix of Hayes and wheelwright. It intoduce production process by using product adult and process adult variables. In this research، after survey previous studies، be recognized new dimentions to intoduce production systems. These dimentions defind by structural and infra-structral manufacturing decisions. A Sample with size 245 be selected from production firms in iran. Multiple discriminant analysis used to analys data. Results show that could introduce Iranian production systems on “Technology-Source” and “Quality plans” dimentions. Finnaly، represent conclutions and recommends for future researches.
    Keywords: production system, Underlying Dimentions, Discriminant analysis, Iran
  • Reza Tavakkoli, Moghaddam, Esmaeil Najafi, Mehdi Yazdani Pages 19-44
    The project excellence model (PEM) evaluates projects by a comprehensive approach and measures the success and excellence of a project based on a set of pre-defined criteria. This model includes nine evaluation criteria that one of them is the “leadership” criterion. The execution responsibility of leadership in projects is undertaken by project managers. In this paper، a comprehensive conceptual competency model is presented by focusing on the PEM''s leadership criterion. This model suggests three general dimensions as necessary criteria for evaluating project managers، which are knowledge competency، performance competency and behavioral competency. Moreover، in this research، to achieve optimum evaluation process، a new multi-attribute decision making (MADM) method is designed integrating the Delphi and VIKOR techniques in a fuzzy environment. The proposed competency model and fuzzy hybrid evaluation method can be considered as a decision support system (DSS) that not only helps development of the project excellence level but is a move towards systematic planning and scientific decision making in the successful project management process.
    Keywords: Project excellence model, Project manager Competency model, Multi, attribute decision making, Delphi method, VIKOR method, Fuzzy theory
  • Hassan Danaee Fard, Jabbar Babashahi, Adel Azar, Asadollah Kordnaiej Pages 45-62
    Attaining wellbeing and promoting standards of citizen''s life is one of the pillars of national security of countries since a long time ago، and success of governments in achieving this goal is interpreted as one of their power elements، in a manner that guarantee of social member’s survival and achieving good and happy life is counted among major mission of governments. In present research، besides review of present literature about wellbeing، promoting national wellbeing is considered from perspective of improvement of public service qualities and good governance. Research methodology includes both descriptive and correlation analysis based on Structural Equation Modeling. Data was collected by means of documents and libraries studies. Research results indicated that improvement of good governance components result in national wellbeing promotion. Meanwhile، promoting good governance pave the way of wellbeing promotion in quantities direction such as gross domestic product، education، research، health and … and qualitative directions such as happiness. In other words، promoting good governance has dual objectives such as improvement of quantitative indexes like national product and growth of qualitative indexes such as decrease of social costs of economic growth، safeguarding resources for futur and stability of growth.
  • Ali Rezaeian, Behrooz Ghlichlee, Fatemeh Darvishi Pages 63-78
    Today ICT is growing remarkably and considered as a very important enabler in different enterprises، and then، reaching the goals of an organization is almost impossible without it. The aim of using ICT is to achieve the business goals and ensure following the strategies. Therefore the organizations should benefit from ICT solutions to move toward their goals، using ICT solutions effectively، but without having appropriate processes will be a very difficult job. according to COBIT، As the IT Governance provides a structure for connecting IT processes and relating information to enterprise goals، strategy and business requirements، and it integrates optimized methods of IT planning and organizing، acquiring and implementing، delivery and support، monitoring and evaluating for dual goals of risk management (for making the confidentiality، availability، reliability and compliance) and acquiring benefits and advantages (efficiency and effectiveness)، first، the maturity level of enterprise processes of information and communication technology (ICT) organization of Isfahan Municipality has been assessed in this paper by using this framework and then a new aspect of COBIT and the relations between its different components are discussed. Finally considers the following question: Does the rising of maturity level of enterprise processes lead to increase the meeting of the business requirements?
    Keywords: process maturity level, business requirements, COBIT
  • Shahriar Azizi, Reza Ghanbarzadeh Miyandehi, Sina Fakharmanesh Pages 105-124
    The most important factor in brand development and maintenance is creating loyalty in costumer’s views، attitudes and behaviors. In recent years making use of human metaphor and giving personality to the brand in various studies have been used. For this reason in this study، Hyperstar brand as one of the biggest private chains have been choosed for evaluating the impact of brand personality on attitudinal and behavioral loyalty. Population for this study consists of all the costumers of Hyperstar in Tehran. Necessary data was gathered with questionnaires with 23 questions from 120 respondents which were choosed with the method of convenience sampling. For testing the model the method of least partial squares and PLS Graph were used. The results showed that four dimensions of responsibility (β=0. 212; t=2. 49)، activity (β=0،276; t=2. 690)، emotionality (β=0. 223; t=3. 204)، aggressiveness (β=0. 154; t=1. 905) have impact on attitudinal loyalty، and attitudinal loyalty (β=0. 777; t=12. 415) on behavioral، but brand’s simplicity (β=0. 125; t=1. 618) have no impact on attitudinal loyalty. Furthermore from brand personality dimensions only activity (β=0. 104; t=1. 881) have impact on behavioral loyalty. Therefore it could be concluded that in the evaluation of the impact of brand personality on loyalty، it is better that attitudinal and behavioral loyalty be evaluated separately.
    Keywords: brand personality, attitudinal loyalty, behavioral loyalty, Hyperstar
  • Qolamreza Gudarz, Seyyed Ali Akbar Hashemi Pages 125-144
    Today، concepts and factors such as competition، trading، production، supply and logistics as well as purchasing are changed dramatically. Conventionally، organizations were relying on internal markets for their purchasing and supply attempts. Therefore، purchasing principles and regulations were dependent on internal circumstances. However، with the advent of big multinational companies، which based their considerations mainly on international environment، these principles and regulations have become more different. In some countries، however، there is still a combination of conventional and modern principles running in the area of production and trading. For instance، although supply and provision are performed in a global level، the main problem that production companies face in Iran is importing process. Therefore، this article has studied the process of importing process in Iranian auto industry in order to identify and rank the importing process risk factors using Multiple Criteria Decision Making (MADM) approach. Thus، after a brief literature review، factors affecting importing process are enumerated. Finally، they are ranked using Analytic Hierarchy Process (AHP) technique.
    Keywords: Purchasing, importing process, Importing process risk, Analytic Hierarchy Process (AHP), Multiple Criteria Decision Making (MADM)
  • Gholamreza Bodaghi Pages 145-170
    In this paper the As-Is model of the organizational affairs process of the NIORDC (National Iranian Oil Refining and Distribution Company) was drawn by the use of BPMN modeling tool، and then its simulation model was modeled by using SIMPROCESS simulation software and relative parameters were defined. Necessary scheduling in defining simulation parameters were extracted and set according to available organizational documents and archives. Afterwards، justification and verification of simulation models were tested by using statistical tests. In the next stage، several reengineering scenarios were suggested and designed according to BPR rules، experts'' viewpoints، brainstorming sessions، and the facts found during project implementation. These scenarios were modeled by using BPMN modeling tool، and then their simulation models were designed. Since these scenarios are about the future situation of the process، only some justification and verification steps of simulation models were considered. Finally، on the basis of defined indicators in the beginning of the project، values of them were calculated for each scenario and each one was analyzed on the basis of cost-benefit analysis. At last، these scenarios were ranked by using AHP method and their scores were counted in order to suggest to the management. Keywords
    Keywords: Business Process, Reengineering, Simulation, Methodology
  • Mahnaz Hosseinzadeh Pages 171-188
    Fuzzy linear programming problems are models in which all parameters as well as the variables are represented by fuzzy numbers and are known as FFLP problems. In this paper the shortcomings of the existing methods are pointed out and to overcome these shortcomings، a new method is proposed for finding the fuzzy optimal solution of FFLP problems. To illustrate the proposed method، numerical examples are solved and the obtained results are discussed. Results show that the proposed method is capable of finding the optimal solution in all areas existing methods have shortcomings and its main advantage is simplicity in computations.
    Keywords: Fully Fuzzy Linear Programming Problems, Triangular fuzzy numbers, Fuzzy ranking, Fuzzy decision variable
  • Seyyd Habibollah Mirghafoori, Maysam Shafiee Roodposhti, Ghazaleh Naddafi Pages 189-205
    With the increasing pace of science and knowledge in today، s world، the company in order to comply with the condition environment variable to use communication technology and capital investment in this technology is growing rapidly. Performance evaluation is one of the main concerns for monitoring this agreement. Recently applied the theory of data envelopment analysis (DEA) and grey theory for performance evaluating has been highly regarded. Considering the importance of telecommunications as a leader in the field of communication technology and necessary to evaluate the performance of these two techniques have been used in this study. For this mining first set of criteria in evaluating the financial performance of telecommunication and the importance (weight) each was determined using the number of grey. Then، technique of using DEA model for evaluating and ranking the telecommunications companies were presented. The result indicates that the major telecommunication companies province in Markazi، Tehran and Khuzestan have the best financial performance.
    Keywords: Province Telecommunication Companies, Evaluation Financial Performance, Grey Theory, Data Envelopment Analysis