فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در ایران - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 82، زمستان 1392)

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 82، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر افسر، رحمت هوشدارمحجوب، بهروز مینایی بیدگلی صفحه 1
    موسسات اعتباری برای در اختیار قرار دادن انواع تسهیلات اعطایی به مشتریان خود، نیاز به انجام بررسی های کاملی به منظور شناخت متقاضیان از ابعاد کیفی و کمی دارند، تا از این طریق، ارزیابی کاملی از سنجش توان بازپرداخت و محاسبه احتمال عدم بازپرداخت تسهیلات و خدمات تامین مالی از سوی آنان، به عمل آید، این بررسی ها را به طور عام اعتبارسنجی گویند. هدف از انجام این تحقیق رتبه بندی گروه های مشتریان و تعیین بخش های برتر از آنها می باشد تا با استفاده از آن شرکت کارگزاری بتواند عملیات تخصیص اعتبار را به نحوی مکانیزه انجام دهد. در اینجا پس از پیش پردازش اولیه از داده ها، آنها به شکل مدل RFM پردازش می شوند. سپس با استفاده از شبکه عصبی SOM به عنوان یکی از الگوریتم های خوشه بندی، مشتریان به 10 خوشه تبدیل خواهند شد. در ادامه با استفاده از مدل پیشنهادی، خوشه ها رتبه بندی می شوند. خوشه های برتر شناسایی و عملیات اعطای تسهیلات برای اعضای این خوشه ها انجام می شود. در نهایت سه خوشه 5، 1 و 7 به عنوان خوشه های برتر تعیین شدند که به عنوان مشتریان هدف می باشند. ضریب تسهیلات اعطایی به این سه خوشه برتر به ترتیب 0.271، 0.173 و 0.556 می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک اعتباری، اعتبارسنجی مشتریان، RFM، شبکه عصبی SOM
  • مهدی بشیری، یونس گرمه ای صفحه 25
    در مسائل پوشش تدریجی افزایش فاصله از تسهیل ارائه دهنده سرویس در ناحیه پوشش، موجب کم شدن سطح پوشش دهی می گردد و اغلب محققین در مسایل مکان یابی تنها به عامل فاصله توجه می کنند، حال آنکه در دنیای واقعی معیارهای زیادی مثل جمعیت، دسترسی سریع و... وجود دارند که باید علاوه بر عامل فاصله در ارزیابی مکان یابی و تخصیص مورد توجه قرار گیرند، به عنوان مثال در مکان یابی تسهیلات اورژانسی نباید تنها به عامل فاصله توجه کرد. از طرفی با ازدیاد نقاط تقاضا و معیارها، ضمن افزایش زمان محاسبات، نرخ ناسازگاری در ارزیابی و امتیازدهی بین نقاط نیز افزایش می یابد. در این مقاله رویکرد ترکیبی شبکه عصبی و شبیه سازی تبرید برای حل مسئله پوشش تدریجی چند معیاره پیشنهاد شده است. زمانیکه تعداد نقاط کم هستند، امتیاز نقاط (اهمیت نقاط در اولویت تخصیص) در مسئله با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی و با افزایش تعداد نقاط، پس از یافتن الگوی ذهنی تصمیم گیرندگان این امتیازها با روش شبکه عصبی محاسبه می-شود، البته کارایی الگوریتم شبکه عصبی در یافتن الگوی ذهنی با استفاده از آزمون رتبه علامت دار در این مقاله تایید شده است. در ادامه مسئله با استفاده از الگوریتم شبیه سازی تبرید حل می گردد که نتایج بررسی، حاکی از کارایی بالای الگوریتم پیشنهادی (کیفیت جواب وزمان حل) در مقایسه با روش دقیق است.
    کلیدواژگان: پوشش تدریجی، شبکه عصبی، الگوریتم شبیه سازی تبرید
  • رضا توکلی مقدم، مجتبی امیدی رکاوندی، علی قدرت نما صفحه 43
    امروزه لجستیک معکوس یکی از عمده فعالیت های مدیریت زنجیره تامین است که کلیه فعالیت های فیزیکی مرتبط با محصولات برگشتی (مانند جمع آوری، احیاء و بازیافت، دفن و انهدام) را در بر می گیرد. در این راستا، طراحی و اجرای صحیح لجستیک معکوس علاوه بر افزایش سطح وفاداری مشتریان، موجب کاهش هزینه های موجودی و هزینه های حمل ونقل می شود. در این مقاله، به منظور کمینه سازی هزینه های مرتبط با هزینه های ثابت، هزینه های جریان مواد و هزینه های احداث مراکز بالقوه، یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط برای طراحی یکپارچه شبکه لجستیک مستقیم و معکوس ارایه می شود. برای اعتباردهی این مدل، چند نمونه مساله آزمایشی تولید و سپس پارامترهای مدل تعیین می گردد. مدل پیشنهادی با استفاده از نرم افزار لینگو حل و نتایج محاسباتی بر حسب مقدار تابع هدف و زمان مربوطه به همراه تحلیل حساسیت آن ارایه می گردد. همچنین نتایج برای محصولات برگشتی با تقاضای مختلف برای یک و دو محصول ارایه می گردد. در خاتمه، نتیجه گیری کلی ارایه می گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، طراحی شبکه، لجستیک یکپارچه مستقیم و معکوس
  • عادل آذر، محمدرضا امینی، پرویز احمدی صفحه 65
    الزامات قانونی و علمی تغییر ساختار بودجه ریزی در نظام دانشگاهی از برنامه ای به عملکردی سبب شد تا مطالعات بسیاری در پی الزامات این تغییر صورت پذیرد. با بررسی ادبیات موضوع، مدل ریاضی که دربرگیرنده ساختار دوگانه بودجه ریزی بر مبنای عملکرد (PBB) در دانشگاه باشد، مشاهده نشد. از اینرو هدف این تحقیق ارائه مدل استوار- فازی RFPBB بوده به نحوی که از یک سو تخصیص بودجه به برنامه ها براساس اهمیت هر برنامه و از سوی دیگر تخصیص بودجه به دانشکده ها بر اساس سرانه دانشجویی مصوب وزارت علوم،تحقیقات و فناوری مورد توجه قرارگیرد. با درنظرگرفتن معیارهای گوناگون در دانشگاه، و با توجه به عدم قطعیت های تصادفی و فازی موجود در تعیین پارامترهای مساله، دو سناریوی مورد بررسی قرار گرفت. سناریوی اول مدل استوار- فازی با حدود پایین بودجه قطعی و سناریوی دوم مدل استوار- فازی با حدود پایین بودجه فازی درنظرگرفته شد. در این مدل به منظور تعیین ضریب اهمیت هرگروه آموزشی جهت تخصیص بودجه به آن از رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) با مدل پایه CCR نهاده گرا استفاده شد. همچنین وزن آرمان ها و میزان اهمیت هر برنامه براساس مقایسات زوجی توسط خبرگان تعیین گردید. این مدل ریاضی استوار- فازی دارای 5 آرمان، 1142 محدودیت و 994 متغیر تصمیم است.
    نتایج ارائه شده در دو سطح کلان و عملیاتی و همچنین شبیه سازی مدل قطعی و استوار- فازی، نشان از قابلیت بسیار بالای مدل استوار- فازی نسبت به مدل قطعی، در پاسخگویی به عدم قطعیت موجود در پارامترهای مساله و همچنین مدیریت سطح ریسک تصمیم دارد.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی برمبنای عملکرد، بهینه سازی استوارفازی، برنامه ریزی آرمانی، تحلیل پوششی داده ها، بودجه دانشگاه
  • علی اکبر جوکار، حسین صفرزاده، محمد مهدی پرهیزگار، علی نوروزی صفحه 97
    پس از دوره اقتصادی صنعتی که همراه با تغییرات و تحولات بسیاری در زندگی بشر و نظام های بشری بود، هم اکنون مواجهه با دوره جدیدی از زندگی بشر تحت عنوان انقلاب الکترونیکی هستیم. یکی از مظاهر این انقلاب الکترونیکی، تجارت از طریق تلفن همراه می باشد. امروزه این سبک نوین از تجارت در بخش های وسیعی از جهان، بویژه کشورهای در حال توسعه مورد استفاده قرار می گیرد. حال مسئله اصلی و بنیادی آن است که چگونه می توان مدل توسعه چنین تجارتی را در ایران طراحی و تبیین نمود. به منظور حل این مسئله، تحقیق اکتشافی حاضر شکل گرفت و محقق، پس از وزن دهی به عوامل مستخرج از مبانی نظری و گویه سازی برای آن ها، توسط پانل صاحب نظران دلفی طی چهار مرحله به ابعاد سه گانه (تکنولوژیکی، شخصیتی و اجتماعی) و دوازده مولفه نوظهور دست یافت. این مولفه ها، صورت-بندی مدل مفهومی توسعه تجارت از طریق تلفن همراه را رقم زدند. آزمون مدل مفهومی پیش-گفته، در جامعه مجازی ایرانیان با پرسشنامه طراحی شده و استفاده از نرم افزار آموس به انجام رسید. داده های جمع آوری شده با استفاده از مدل معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بدین منظور ابتدا با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی روابط سازه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفته سپس با استفاده از تحلیل مسیر فرضیات مورد آزمون قرار گرفته است. نهایتا این پژوهش با رویکرد آینده پژوهی و افزودن بعد زمان به ابعاد سه گانه به پویایی مدل پرداخته است.
    کلیدواژگان: تجارت همراه، روش دلفی، جامعه مجازی، آینده پژوهی، شبکه های اجتماعی
  • سید محمد علی خاتمی فیروزآبادی، جهانیار بامداد صوفی، الهه بیگدلی صفحات 119-138
    در محیط های مدرن کسب و کار، چابکی به عنوان مشخصه ای اساسی جهت رقابت شناخته شده است. پژوهش های اندکی در جهت ارائه متدولوژی های یکپارچه مناسب برای افزایش چابکی ارائه شده است. در این پژوهش رویکردی را مورد استفاده قرار می دهیم که از طریق مرتبط ساختن مزیت های رقابتی، شاخص های چابکی و توانمند سازهای چابکی، مناسب ترین توانمند سازهایی که برای افزایش چابکی موثر هستند، شناسایی شوند تا شرکت ها از این توانمند سازها در جهت بهبود وضعیت رقابتی خود استفاده کنند. این رویکرد بر اساس متدولوژی گسترش عملکرد کیفیت (QFD) و به ویژه خانه کیفیت (HOQ) پایه گذاری شده است. در این متدولوژی منطق فازی مورد استفاده قرار گرفته است تا وابستگی ها و همبستگی های مورد نیاز در HOQ را بیان کند. در پایان، این رویکرد در صنعت قطعه سازی خودرو (مطالعه موردی: گروه خودرو سازی بهمن) پیاده سازی شد و مناسب ترین توانمند سازها در این صنعت شناسایی شدند. مدیریت زنجیره تامین به عنوان مهم ترین توانمند ساز در این صنعت شناخته شد و مدیریت دانش، فناوری اطلاعات، مهندسی همزمان، سخت افزار، تیم سازی و مدیریت پروژه به ترتیب در رتبه های بعد قرار گرفتند. از جمله مهم ترین محدودیت های این پژوهش می توان به زمانبر بودن استفاده از QFD به دلیل محاسبات فراوان اشاره نمود. در این پژوهش به دلیل بیان بهتر وابستگی ها و همبستگی ها در HOQ از اعداد فازی استفاده شد تا روابط بطور دقیق بیان گردد.
    کلیدواژگان: چابکی، مدیریت زنجیره تامین، گسترش عملکرد کیفیت، خانه کیفیت، منطق فازی
  • محمد رضاپور، محمد مهدی سپهری، حسن رضاپور صفحه 139
    چگونگی سنجش فراگیران و تعیین محتویات مطالب، از فعالیت های ضروری فرایندهای آموزش الکترونیکی می باشند. این فعالیت ها توسط استاد یا آموزشیار صورت گرفته و روش های ارزیابی دانشجویان، نظیر برگزاری آزمونهای برخط یا واگذاری تکالیف مدت دار به آنها تعیین می شوند. در صورتیکه برگزارکنندگان بتوانند از میزان تاثیر هر فعالیت در کیفیت یادگیری فراگیران آگاهی یابند، ضمن صرفه جوئی قابل توجه در وقت و منابع ذینفعان دوره ها، باعث انتقال مطالب مفیدتر و سنجش واقعی تر دانشجویان و در نهایت بهبود آموزش الکترونیکی خواهدشد.
    در این مقاله، ابتدا با تکنیکهای فاقد ناظر داده کاوی، به خوشه بندی و توصیف وضعیت موجود فراگیران پرداخته و بکمک قاعده کاوی، قواعد نهفته در داده های آموزش الکترونیکی را استخراج و محتواهای موثر در نتیجه ی مطلوب فراگیران را کشف می کنیم؛ سپس، با روش های باناظر، به پیش بینی نتایج دوره ها می ‎پردازیم. با بهره گیری از داده های واقعی فعالیت های یک درس الکترونیکی ارائه شده، و با طراحی چهار روش مختلف برای نمونه برداری داده ها و آموزش سیستم با دو درخت DT و WJ48، پیش بینی ها اجرا شدند و روش ها با نرخ دقت 92.86% اعتبارسنجی گردیدند. نشان داده ایم که اسلوب های این مطالعه می توانند به استاد درس برای شناخت بهتر فراگیران و تاثیر فعالیت های آموزشی خواسته شده از آنان نظیر- توصیف ویژگی های فراگیران بر پایه کشف الگوهای نهفته در نمره های اکتسابی آنان کمک نماید. تعیین فعالیت های موثرتر یادگیری و تصمیم گیری درباره ی شاخص های سنجش واقعی تر فراگیران، از مزیت های مهمی است که روش های فناورانه این مطالعه برای بهبود مدیریت دوره های یادگیری الکترونیکی فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: داده کاوی، آموزش الکترونیکی، کشف الگو، خوشه بندی، پیش بینی
  • ابوالحسن فقیهی، غلامرضا معمارزاده، حمیده نظیف کار صفحه 161
    آمار بالای متوفیات ناشی از تصادفات جاده ای در ایران و خسارات مالی و اقتصادی آن یکی از مسائل مهم جامعه است، که یافتن راه حل برای آن ضروری و اجتناب ناپذیر است. با عنایت به معضلات فرهنگ ایمنی و مقابله با آن، این پژوهش به دنبال طرح مدلی برای ارتقای ایمنی جاده ای ایران با تاکید بر فرهنگ ایمنی است. با انجام مطالعات تطبیقی، راهکارهای استفاده شده توسط کشورهای موفق در این زمینه و عوامل تاثیرگذار برگرفته شده از مطالعات نظری، مدل مورد نظر استخراج شد و با تشکیل پانل دلفی در سه دور متوالی، ابعاد، مولفه ها و شاخصهای مورد نیاز مشخص و میزان اهمیت آنها با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی تعیین گردید.اعضاء پانل متخصصان و خبرگان در حوزه ایمنی جاده ای ایران می باشند. نتایج پژوهش نشان میدهد تقویت هر یک از مولفه های استخراج شده موجب ارتقای فرهنگ ایمنی می شود. از ویژگی های حائز اهمیت این مدل قابلیت انعطاف پذیری در شرایط مختلف است زیرا در شرایط خاص و امکان تقویت هر یک از عوامل، می توان موجب ارتقای فرهنگ ایمنی شد.
    کلیدواژگان: تصادفات جاده ای، ایمنی، آموزش، پانل دلفی
  • علی مبینی دهکردی، رسول سراییان صفحات 179-202
    رشد انفجاری تلفن همراه در دهه اول قرن 21 موجب شد اتحادیه جهانی مخابرات، فناوری های ارتباطات سیار را پیشران رشد فاوا در جهان نام نهد. ورود این فناوری به کشور همانند هر فناوری نوظهور دیگر موجب تحول در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، سیاسی و دفاعی- امنیتی شده است.
    تحقیقات انجام شده در حوزه امنیت ملی، به صنعت ارتباطات سیار بصورت مستقیم نپرداخته اند. هدف این مقاله ارائه مدلی ساختاری برای توسعه ارتباطات سیار با رویکرد منافع امنیت ملی است. بدین منظور مساله تحقیق و روش حل مساله با رویکرد سیستمی مشخص شد. سپس خطوط راهنمای تحقیق، یکی پس از دیگری مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از شناسایی عناصر و روابط بین این عناصر، به کمک مدل سازی ساختاری تفسیری، مدل توسعه، که یک گراف جهت دار است، ارائه شده است. عناصر مدل عبارتند از: امنیت ملی، منافع ملی، آینده نگاری، شناخت محیط، رویکرد طراحی حل مساله، تفکر مرزشکنانه، توسعه بر مبنای نظریه منتخب، تنظیم مقررات، نیات راهبردی و اسناد بالادستی و کلان روندها. مدل نهایی در 5 سطح معرف تبدیل نیات راهبردی به برنامه اجرایی با نقش کلان روندهای جهانی است. پیشنهاد لایه بندی سطوح مدل جهت اجرا و اثرگذاری بلندمدت تصمیمات ملی و دستاورهای داخلی بر پیشران های جهانی از سایر دستاوردهای مدل سازی می باشند.
    کلیدواژگان: منافع ملی، امنیت ملی، ارتباطات سیار، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • اصغر مشبکی اصفهانی، حجت وحدتی، سید حمید خداداد حسینی، محمد احسانی صفحات 203-223
    فوتبال صنعتی است که برندینگ و اساس آن یعنی هویت برند، اهمیت فوق العاده ای در آن دارد. بطوریکه محققان، در کشورهای صاحب فوتبال الگوهای برند خاصی در ارتباط با آن ارائه داده اند. در این تحقیق با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با هدف کاربردی، اطلاعات در دو فاز کیفی و کمی گرد آوری گردید. جامعه آماری، شامل 10 نفر از خبرگان مرتبط و کارشناس در زمینه تحقیق، و تماشاگران 6 تیم لیگ برتری که در ورزشگاه حاضر شدند، می باشد. حجم نمونه در فاز اول 300 و فاز دوم 720 نفر بود که با روش تصادفی ساده و با نسبت برابر، از هواداران تیم ها انتخاب شد. بر این اساس پژوهشگران ضروری دیدند که بر پایه دیدگاه های نوین تئوری هویت برند (کو 2009، شیلهانک 2008، کلمن 2011، زوچرماگلیو 2011، سیلوریا 2011، ریچلیو2011) و با در نظر گرفتن الگوهای هویت برند چند کشور دارای برند فوتبال (آلمان، اسپانیا، فرانسه، کره جنوبی) به همراه استفاده از نظرات خبرگان و هواداران، الگوی عوامل هویت برند تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال کشور در فصل 92/91 را ارائه نمایند و در نهایت با استفاده تحلیل عاملی و الگوی معادلات ساختاری دیدگاهی نوین در مورد ابعاد هویت برند فوتبال کشور ارائه شدکه به ترتیب بار عاملی عبارتند از: موفقیت (97/.)، تحویل کالا (92/.)، منطقه بومی تیم(89/.)، بازیکنان ستاره(88/.)، لوگو، هواداران، سابقه، رقیب سنتی(87/.)، سنت(85/.)، عملکرد تیم(82/.)، استادیوم(72/.) و پرسنل غیر بازیکن(51/.).
    کلیدواژگان: برند، هویت برند، ورزش، فوتبال
|
  • Amir Afsar, Rahmat Houshdar Mahjoub, Behrooz Minaei Page 1
    Credit institutions to provide variety of facilities to their customers, need to comprehensive studies by qualitative and quantitative aspects of their applicants. By this way, accomplish a complete evaluation of repay ability measure and calculate the refund facilities probability and finance services by them, these reviews generally validation name. The purpose of this study was ranking customer groups and specifies the best part of them until brokerage firm do its credit allocation process mechanically. Here, after the preprocessing of the data, they are processes in the RFM model. Then SOM neural network as one of the clustering algorithms will change customers to 10 cluster. Using the proposed model, the clusters will rank. The top clusters, identification and facilities grant operations to the members of these clusters will do. Finally, three clusters 5, 1 and 7 defines as top clusters that they are the target customers. Coefficient facilities granted to the top three clusters respectively are 0.271, 0.173 and 0.556.
    Keywords: Credit risk management, customer validation, RFM, SOM neural network
  • Page 25
    In traditional covering problem, covering levelof receiving the services is independent ofdistances between nodes and facilities. However in gradual covering location problem (GCLP) the covering objective depends on the distance of customers from the service centers. Hence increasing incustomer-facility distances will results in decreasing the covering level. In most of covering problems, researchers only consider the distance factor. However; in the real word there are some other important elements such as population, availability, distance and etc. which affect the location of service center. Increasing the number of demand nodes and criteria’s will result in increasing the nodes evaluating computational time and inconsistency rate. This paper proposes a combined Simulated annealing (SA) and Artificial Neural Network (ANN) approaches to solve the multi criteria GCLP.In presence of few nodes; score of nodes are calculated usingAnalytic Hierarchy Process (AHP) method. Moreover by increasingthe number of nodes the score of every node will be calculated using ANNinstead of AHP. Statistical test of signed rank test shows that there is not a significant difference between the result of ANN and AHP methods. The comparison results between the exact solution method and the proposed algorithm confirms the efficiency of the proposed solution approach.
    Keywords: Gradual covering Problem, Neural Network, Simulated Annealing
  • Reza Tavakkoli, Moghaddam, Mojtaba Omidi, Rekavandi, Ali Ghodratnama Page 43
    Nowadays, reverse logistics is one of the major activities of supply chain management that are included all of physical activities related to returned products (e.g., collection, recovery and recycle). So that, designing and implementing of appropriate reverse logistics, not only lead to increase customer loyalty, but also it will be reduce the inventory and transportation costs. This paper presents a mixed-integer linear programming (MILP) model for the network design of forward and reverse logistics, which minimizes the costs consisting of the fixed cost, material cost and construction of the potential center cost. To validate this model, a number of test problems are generated, and then its parameters are determined. The presented model is solved by the Lingo software and the associated computational results along with the sensitivity analysis are illustrated. Additionally, the returned products with different demands for one and two products are illustrated. Finally, the remarkable conclusion is presented.
    Keywords: Supply chain management, Network design, Integrated forward, reverse logistics
  • Adel Azar, Mohamadreza Amini, Parviz Ahmadi Page 65
    The necessity of restructuring university budgeting from program-based to performance-based budgeting (PBB) leads many studies to be conducted. Reviewing the literature, we observed that there is no mathematical model including Dual PBB Structure in University.The purpose of this paper is to construct a PBB model for university so that the budget is allocated not only to plans based on their priorities, but also to faculties based on approved student per Capita by the Ministry of Sciences, Researches and Technology.Considering the various criteria in the university system and because of fuzzy and stochastic uncertainties in the problem parameters, two scenarios were analyzed.1) Crisp Lower Bound Robust Fuzzy PBB (CLB-RFPPB) model2) Fuzzy Lower Bound Robust Fuzzy PBB (FLB-RFPPB) model.A significant point in Both of them, is to use performance Indicators--calculated based on data envelopment analysis approach (DEA) regarding a basic model of input-oriented CCR— determined the importance coefficient for each educational groups in order to allocateing budget. In addition, the weights of Goals and the priority of each plan were determined using some paired comparison questionnaires completed by experts. The PBBGP model has 5 goals, 1142 constraints and 994 decision variables.The results of models solution- that are presented on two macro and Operational Levels- and simulation of Crisp and two RFPBB models, Demonstrate high level capabilities of RFPBB models in response to the uncertainty in the parameters of problem and also managing the level of decision risk
    Keywords: performance based Budgeting, robust, fuzzy optimization, goal programming, data envelopment analysis, university budget
  • Aliakbar Jowkar, Ali Noroozi Page 97
    After the industrial economy span that caused many changes in the human life and the human systems، now we are facing a new era in the electronic revolution. One of the symbols of this electronic revolution is Mobile Commerce. Nowadays، this new style of trading has been used in many parts of the globe especially، in the developing countries. Now the fundamental question is how to design and explain the business development model. To solve this issue، the present exploratory study has been conducted، with the scoring and weighting the extracted factors and making items for them، by the Delphi panel of experts (during four rounds)، the researcher found three dimensions (technological، social and personality) and twelve new variables. These variables formed the conceptual model of Mobile Commerce. The conceptual model has been examined in the Iranian Virtual Society with designed questionnaire and using AMOS software. The collected data were analyzed using Structural Equation Modeling. For this purpose، initially the structural relationships have been tested by using Confirmatory Factor Analysis، then with a Path Analysis approach the hypotheses have been examined. At the end this research، with the future studies approach and adding the time dimension to the three dimensions، makes the model more dynamic.
    Keywords: Mobile Commerce, Delphi Method, Virtual Society, Future Studies, Social Networks
  • Mohammad Mehdi Sepehri Pages 119-138
    Determining how to assess learners and contents of e-learning are essential activities in its processes. These activities are conducted by a professor or teaching assistant and they determine student assessment methods، such as holding an online test or periodic homework assignment. if the organizers can be aware of the effectiveness of each activity in the quality of learning،then besides saving considerable time and resources to stakeholders courses، which transfer the content useful and realistic assessment of students and will ultimately improve e-learning. In this paper، first we use unsupervised techniques of data mining for clustering and describe the present status of learners، and extract hidden rules in e-learning data using rule mining and will discover the effective contents in desired results. Next، using supervised methods we predict results of courses. Using real data of an electronic course provided and with designing four different methods for data sampling and training system، predictions were performed and the methods were validated with an accuracy rate of 92. 86%. We have shown that the methods of this study can help teachers for a better understanding of learners and impact of such training activities required، such as describe characteristics of learners based on the discovery of hidden patterns in the scores of their acquired and determine the most effective learning activities and decide about real measures of learners.
    Keywords: Data Mining, E, learning, Pattern Discovery, Clustering, Prediction
  • Mohammad Mehdi Sepehri Page 139
    Determining how to assess learners and contents of e-learning are essential activities in its processes. These activities are conducted by a professor or teaching assistant and they determine student assessment methods، such as holding an online test or periodic homework assignment. if the organizers can be aware of the effectiveness of each activity in the quality of learning،then besides saving considerable time and resources to stakeholders courses، which transfer the content useful and realistic assessment of students and will ultimately improve e-learning. In this paper، first we use unsupervised techniques of data mining for clustering and describe the present status of learners، and extract hidden rules in e-learning data using rule mining and will discover the effective contents in desired results. Next، using supervised methods we predict results of courses. Using real data of an electronic course provided and with designing four different methods for data sampling and training system، predictions were performed and the methods were validated with an accuracy rate of 92. 86%. We have shown that the methods of this study can help teachers for a better understanding of learners and impact of such training activities required، such as describe characteristics of learners based on the discovery of hidden patterns in the scores of their acquired and determine the most effective learning activities and decide about real measures of learners.
    Keywords: Data Mining, E, learning, Pattern Discovery, Clustering, Prediction
  • Hamideh Nazifkar Page 161
    High death rate as a result of the Road Traffic Collision (TRC) in Iran، and the concomitant financial and economic damages، is alarming and requires an immediate attention and proper solution. Taking the culture of safety into consideration، this research aims to offer a model for enhancing road safety. In order to achieve this goal، I have done a comparative study of successful methods adopted by several countries، in dealing with this problem. Based on these findings، I have developed a model and designed Delphi Panel In three Periods Dimensions، components، and the required indicators were found and their importance in Hierarchical analysis was determined. The panel members are composed of specialists and authorities in the area of road safety. Findings of this research show that adoption of any and each of the above mentioned components would enhance the road safety culture. Adopting a flexible approach in each circumstance constitutes the most important aspect of my model. This is because، under each particular circumstance، by enhancing certain factors، we will be able to achieve our goal of enhancing the culture of safety
    Keywords: Road accident, education, Delphi panel
  • Ali Mobini Dehkordi, Rasoul Saraeian Pages 179-202
    Mobile telecommunications tremendous growth in the 21st century made ITU define wireless communications as the driver of ICT in the world. Advent of this technology to Iran، like every other new technology، leads to superior changes in economic، socio-cultural، political، defensive and security aspects. None of the research done on national security has directly focused on mobile telecommunications industry. The aim of this paper is to propose a structural model for the enhancement of mobile telecommunications with regards to national security interests. To fulfill this aim، we first define the research question and problem solving method using systematic approach. The research guidelines are then studied one after another. After identifying influential elements and their interrelations، the development model، which is a directed graph، would be introduced using Interpretive Structural Modeling (ISM) method. Key elements of the model are: National Security، National Interests، Foresight، Understanding the Environment، Problem solving design approach، Breakthrough Thinking، Selected theory-driven development، Communications Regulatory Agency، Strategic Intentions and Upstream Documents and Macro trends. The final model presents how Strategic Intentions turn into action plans under the influence of Global Macro trends. Proposing segmentation based on different layers of the model for better implementation and the long-term effects of national decisions and accomplishments on global drivers constitute other achievements of the modeling.
    Keywords: national interests, national security, wireless telecommunications, interpretive structural modeling
  • Pages 203-223
    Football is an industry that Branding and its foundation, brand identity, it has extremely important in. so that researchers have proposed specific brand models in countries with football. In this research, using descriptive analytic methods and with the purpose of application, data was collected in two qualitative and quantitative phases. The statistical population consists of 10 professionals and experts in related to research and Spectators of six teams in the Premier League that would be present in the stadium. Sample size was 300 cases in Phase I and 720 in Phase II. which using simple random sampling method and equally, the fans selected. Accordingly, researchers found need of new theoretical insights based on brand identity(Koo(2009), Schilhaneck(2008), Zucchermaglio(2011), Silveira(2011)&Richelieu(2010), and considering the brand identity models, in few countries with football brand (Germany, Spain, France and S.Korea), and with the use of experts and fans perspectives, the brand identity model of teams in the league in season 92/91 offer and Finally using CFA and SEM model provided a new perspective on the dimensions of the country football brand identity, that are on the basis of factor loading as following: Success(./97), Delivery(/.92), Native Region(/.89), Star Player(/.88), Logo, Fans, History, Traditional Rival(./87), Tradition(./85), Team performance (./82), Stadium(./72) and Non -Player personnel (./51).
    Keywords: Brand, Brand Identity, Sport, Football