فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 85، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سهیل امامیان، غلامرضا جلالی نایینی، کامران شهانقی صفحه 1
    یکی از مهم ترین رسالت دولت ها، خصوصا در کشورهای درحال توسعه، اجرای پروژه های زیرساختی و زیربنایی است. نیاز شدید کشورها به انجام این پروژه ها از سویی و ضعف مالی، مدیریتی و اجرایی دولت در اجرای آن ها از سوی دیگر، لزوم بهره گیری از سیاست های جدید در این راستا را نمایان ساخته است.مشارکت دولت و بخش خصوصی (PPP) یکی از رایج ترین و پرکاربردترین این-گونه سیاست هامی باشد و طی دو دهه اخیر گرایش به آن افزایش یافته است. اما ماهیت بلند مدت این پروژه هاو تغییرات سریع بازار موجب بروز اختلافات متعدد در طول فازهای اجرایی این پروژه ها شده، به گونه ای که بررسی های صورت گرفته نشان می دهد اکثر این پروژه ها با چندین مرحله مذاکره مجدد همراه بوده اند. این مقاله سعی دارد تا با بکارگیری نظریه بازی ها راهکار مناسبی را برای برون رفت از مشکلات مالی احتمالی و جلوگیری از بروز تاخیر در اجرای پروژه ها ارائه نماید. مدل ارائه شده در این تحقیق از نوع بازی های پویا با اطلاعات کامل بوده و بیشترین هم خوانی را با فضای واقعی دارا می باشد، به گونه ای کهپدیده های مختلفی چون فرصت طلبی پیمانکار خصوصی، ارزش زمانی پول، مذاکره با پیمانکاران دیگر و هزینه های مختلف سیاسی تحمیل شده به دولت را لحاظ نموده است. در نهایت راه کارهایی برای پیشگیری از بروز این گونه اختلافات و بهبود فرآیند اجرایی پروژه های PPPارائه شده است.
    کلیدواژگان: قراردادهای مشارکت دولتی خصوصی، (PPP)، نظریه بازی، چانهزنی، بازی پویا با اطلاعات کامل
  • فاطمه منصوری، معصومه حسین زاده شهری صفحه 25
    وجود بازاری بزرگ برای صنعت بیمه، از سویی و میزان پایین ضریب نفوذ بیمه در کشور ما از دیگر سو، موجب بهره گیری از مفهوم مدیریت زنجیره تقاضا برای کاوش در ارزش از نگاه مشتریان به عنوان عنصر کانونی مفهوم مدیریت زنجیره تقاضا، و سپس تبیین و طراحی این سیستم با استفاده از روش نگاشت علی در این پژوهش شد. مسئله ی مورد بررسی در پ‍‍ژوهش حاضر، لزوم توجه به ترجیحات و تمایلات مشتریان در بازار، به منظور کسب مزیت رقابتی و کاوش در زنجیره تقاضا برای فهم تقاضاهای مشتریان، و ترجمه آن ها به محصولات و خدمات جدید است. با توجه به اینکه مفهوم مدیریت زنجیره تقاضا همه ی فرآیندهای تقاضا را در بر می گیرد و قصد دارد که فرآیندهای محور تامین و تقاضا را در عبارت ارزش پیشنهادی به مشتری یکپارچه کند، در این مقاله سعی شده است بر مبنای رویکرد تحقیق آمیخته، یک مدل مفهومی برای تبیین مفهوم مدیریت زنجیره تقاضا در صنعت بیمه توسعه داده شود. پس از بیان موضوع پژوهش در بخش مقدمه، ابتدا مفهوم مدیریت زنجیره تقاضا تبیین شده است در ادامه فرآیند اجرایی به گارگرفنه شده تشریح شده است در این فرآیند نخست با رویکرد تحلیل کمی ارزش ازنگاه مشتریان سنجیده و در چهار بخش طبقه بندی گردید سپس بر مبنای رویکرد کیفی، با استفاده از روش نگاشت علی مدل سازی مدیریت زنجیره تقاضا انجام شده است. خروجی نهایی این پژوهش مدل توسعه داده شده مدیریت زنجیره تقاضا بر اساس نقشه ادغامی خبرگان می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تقاضا، ارزش مشتری، ارزش پیشنهادی، تحقیق آمیخته، نگاشت علی
  • مریم حنطوش زاده، حسام زندحسامی صفحه 47
    تحقیق حاضر از لحاظ روش تحقیق، از نوع توصیفی همبستگی است که بصورت پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق، عبارت است از کسب و کارهای خانوادگی در تهران که حداقل دو نفر از اعضای خانواده در مالکیت یا مدیریت سازمان نقش دارند. جامعه آماری بر اساس اطلاعات موجود، 600 شرکت بوده و حجم نمونه مورد نیاز برابر با 235 شرکت می باشد. ابزار اصلی جمع آوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه ای است که روایی و پایایی آن سنجیده شده است. با توجه به مطالعات پیشینیان، پرسشنامه ها و مصاحبه با صاحبان کسب وکارهای خانوادگی، متغیرهای این تحقیق که بر بی علاقگی افراد برای حضور در کسب و کار خانوادگی عبارتند از: خرده مقیاس چشم انداز مدون، خرده مقیاس ساختار و خرده مقیاس روابط متقابل. جهت شناسایی متغیرهای مکنون از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. در تحلیل عاملی تاییدی ارتباط این عوامل با یکدیگر و عامل اصلی یعنی بی علاقگی به حضور در کسب وکار خانوادگی مورد سنجش قرار گرفت. ضمن تایید برازش مدل، نشان داده شد که چشم انداز غیر مدون بیشترین تاثیر را بر بی علاقگی و ساختار نامنسجم دارد. عوامل شناسایی شده از همبستگی بالایی با عامل اصلی برخوردار بودند. لذا می توان نتیجه گرفت که سه عامل مشخص شده تاثیر زیادی بر بی علاقگی افراد در حضور در کسب وکارخانوادگی را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: کسب وکار خانوادگی، بی علاقگی، تحلیل عاملی، تحلیل مسیر
  • آمنه خدیور، عادل آذر صفحه 67
    تحقیقات و مطالعات زیادی درباره نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد انجام شده و مدلها و چارچوبهای مفهومی و فرآیندی بسیاری برای آن ارائه شده است که همگی در قالب پارادایم مدرن قابل تبیین و تفسیر هستند. در سالهای اخیر که این نظام مورد توجه مجدد محققان و برنامه ریزان قرار گرفته است، بررسی این نظام از منظر پارادایم پسا مدرن می تواند منجر به نتایج جالبی در خصوص استفاده از مفاهیم این نظام بودجه ریزی در فضای عصردانش و اطلاعات شود. در این مقاله نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد از منظر بنیانهای اصلی آن مانند کنترل، ساختار بودجه ریزی، برنامه ریزی استراتژیک، هزینه یابی بر مبنای فعالیت، ارزیابی و مدیریت عملکرد مورد شالوده شکنی قرار گرفته است. در ادامه ضمن مروری بر مدل ورای بودجه ریزی، نتایج حاصل از شالوده شکنی انجام شده در قالب شبه مدل ورای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد جمع بندی شده است.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی، بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، رویکرد انتقادی، پارادایم پسا مدرن، مدل ورای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد
  • سید خلیل الله سجادی، سید محمد علی خاتمی فیروز آبادی صفحه 95
    از جمله عوامل موفقیت بانک ها برای رسیدن به تعالی، جلب رضایت مشتریان است. به نظر می رسد بروز خطا و اشتباه در ارائه خدمت به مشتریان جزو استثناها باشد. اما در جهان واقعی این واقعیت اتفاق می افتد. این تحقیق به بررسی عوامل بروزخطاهای انسانی و محاسبه قابلیت اطمینان کاری کاربران شعب بانک پرداخته است. برای این امر به کمک ادبیات موضوع، تکمیل پرسشنامه توسط خبرگان، کارشناسان و کاربران شعب بانک به جمع آوری اطلاعات، آنالیز شغل کاربران و شناسایی خطاها پرداخته شده است. در این تحقیق با بکارگیری روشHEART که از روش های اندازه گیری قابلیت اطمینان می باشد.پس از محاسبه و تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، میزان قابلیت اطمینان عملکرد کاربران شعب 0.072بدست آمده است. در پایان راهکارهایی جهت کاهش میزان خطاارائه گردیده، که از مهمترین عوامل بروز خطای کاربران، نحوه برخورد نامناسب رئیس، معاون و مشتریان با کاربران و اجرای همزمان چند کار با حجم بالا می توان اشاره نمود.
    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، خطاانسانی، کاربران شعب و روش HEART
  • زهرا دیانتی دیلمی، محمدصادق پورچنگیز * صفحه 113

    این تحقیق به بررسی تاثیر اجرای مدل مدیریت کیفیت جامع(TQM)با استفاده از مبانی مدل تعالی سازمانی(EFQM) بر روند عملکرد مالی شرکت پرداخته است. مدل های مذکور، ابزاری برای سنجش افزایش کارایی شرکت و میزان بهبود عملکرد مالی آن می باشند. این تحقیق یک مطالعه موردی در شرکت سازه پویش از شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران است که با بررسی نسبت های مالی این شرکت طی دوره زمانی 1384تا1391 نسبت به سال 1387(سال اجرای مدل)صورت گرفته است.روش بکار رفته برای بررسی روند عملکرد شرکت، مقایسه شیب ها و پراکندگی روند نسبت ها است و برای بررسی میزان تاثر اجرای مدل مدیریت کیفیت جامع از شاخص های اندازه اثر استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که اجرای مدل مدیریت کیفیت جامع، باعث تغییر در روند و بهبود عملکرد مالی شرکت شده است. حتی در برهه های زمانی که اجرای مدل، بهبود چشمگیردر عملکرد شرکت نداشته است، توانسته حداقل باعث ثبات در عملکرد مالی آن گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع(TQM)، تعالی سازمانی(EFQM)، روندعملکرد مالی، نسبت های مالی
  • بهناز زنجانی، محمود مرادی، علی جمالی صفحه 133
    ابهام و عدم قطعیت موجود در ماهیت و محدودیت شناختی ذهن انسان، همواره پیش بینی رفتار و مشخصات ناشناخته سیستم هایی که با انسان سروکار دارند را دشوار می سازد. درنتیجه، پیش بینی در این حوزه، نیازمند ساخت مدل هایی است که ابهام را به عنوان بخشی از سیستم درنظر گرفته و مدل سازی کند. هدف از این مقاله بهره-گیری از هوش مصنوعی و الگوریتم های بهینه سازی پیشرفته برای مدل سازی کارایی پرسنل است که در این بررسی از متغیرهای هوش هیجانی و ویژگی های فردی به عنوان ورودی و از سه بعد وظیفه شناسی، دقت در کار و سرعت در کار به عنوان خروجی مدل پیش بینی کارایی امدادگران وگازبانان شرکت گاز استفاده گردیده است. درنهایت، به منظور مدل سازی کارایی، با ترکیب الگوریتم ژنتیک و روش تجزیه مقادیر منفرد با سیستم استنتاج فازی عصبی، سیستم بهینه ی استنتاج عصبی-فازی تطبیقی بر اساس داده های واقعی بکار گرفته شد. این سیستم قادر است با وجود پیچیدگی و ناشناخته بودن رفتار در حوزه منابع انسانی، کارایی پرسنل را با حداقل خطای آموزش، حداقل خطای پیش بینی و حداکثر انطباق پذیری با کارایی واقعی پیش بینی نماید به طوری که بر اساس الگوریتم معرفی شده، درمورد 84% تا 96% از رکوردهای مورد بررسی، ابعاد کارایی دقیقا برابر با مقدار واقعی پیش بینی می شوند.
    کلیدواژگان: کارایی، پیش بینی، مدل سازی، بهینه سازی، سیستم بهینه استنتاج فازی، عصبی تطبیقی
  • محمد موسی خانی، امیر مانیان، الهام احقاقی صفحه 157
    برای سازمانهایی که، با فشار و ماندن در محیط رقابتی روبرو هستند، افزایش اثربخشی و مدیریت ریسک دارای اهمیت است. در این زمینه ابزارهای ارزیابی طراحی شده، به سازمانها کمک می کند. در این پژوهش هدفمان ارائه مدل ارزیابی بلوغ همکاری در شبکه های بین سازمانی می باشد. در این تحقیق ابتدا مدل های همکاری، چارچوب های مفهومی همکاری و مدل های بلوغ همکاری، «بلوغ همکاری در شبکه های بین سازمانی» و تعامل پذیری بررسی شدند. بعد از تحلیل مدل های بلوغ 5 سطح مستقل، موقت، هماهنگ شده، استانداردسازی شده و بهینه سازی نتیجه شده است. سپس با استفاده از رویکرد «علم طراحی» و متدلوژی تحقیق «فراترکیب» 7 بعد (ساختاری، رفتاری، فرآیندی، داده و اطلاعات، استراتژی، سیستم ها و نوآوری) و 25 شاخص استخراج شد، در مرحله بعد به واسطه نظرسنجی از خبرگان مدل پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل پرسشنامه از آزمون دوجمله ای استفاده شد، تمامی شاخص ها مورد تایید بود و هیچ کدام حذف نشد، سپس با استفاده از روش آزمون فریدمن، به اولویت بندی مولفه های هر بعد پرداخته شد. با روش میانگین موزون، وزن مولفه ها برای تعیین امتیاز نهایی هر یک از مولفه ها محاسبه گردید. طی پرسشنامه ای دیگر شرکت بازرگانی صنایع شیر ایران که در شبکه شباب همکاری داشت مورد مطالعه قرار دادیم که در بین سطح بلوغ یک و دو، همکاری در شبکه قرار گرفته بود، نهایتا پیشنهاداتی بر اساس ادبیات موضوع برای رسیدن به سطح بلوغ بالاتر و کاهش نقاط ضعف شرکت مزبور ارائه گردید.
    کلیدواژگان: مدل ارزیابی بلوغ، همکاری، شبکه های بین سازمانی، علم طراحی، فراترکیب
  • سید محمد میرمحمدی، محمد رحیمیان صفحه 181
    امروزه خلاقیت و نوآوری منابع با ارزشی برای کسب مزیت رقابتی هر سازمان می باشند. یکی از عوامل حیاتی تاثیر گذار بر خلاقیت و نوآوری و ظرفیت های روانشناختی کارکنان، رهبری می باشد.از این رو هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه جدیدترین رویکرد رهبری به نام رهبری اصیل با خلاقیت کارکنان با توجه به نقش میانجی سرمایه روانشناختی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را 885 نفر از مدیران و کارکنان سازمان نقشه برداری کل کشور تشکیل می دهند. داده های این تحقیق از طریق پرسشنامه و نمونه ای متشکل از 210 نفر به روش تصادفی ساده جمع آوری و با روش مدل معادلات ساختاری تحلیل گردید. روایی سوالات تحقیق با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردید. نتایج مدل معادلات ساختاری، فرضیات تحقیق را تایید می کند.رهبری اصیل اثر مثبت و معناداری بر سرمایه روانشناختی و خلاقیت داشته که با توجه به ضرایب مسیر این روابط در سطح نسبتا بالایی می͏باشد.سرمایه روانشناختی نیز اثر مثبت، معنادار و نسبتا بالایی بر خلاقیت داشته است. همچنین نشان داده شد، سرمایه روانشناختی بعنوان متغیر میانجی اثر محدودی در رابطه بین رهبری اصیل و خلاقیت فردی دارد.
    کلیدواژگان: رهبری اصیل، سرمایه روانشناختی، خلاقیت فردی، مدل معادلات ساختاری
  • زهرا نجفی، طهمورث حسنقلی پور، فرشاد گلستان صفحه 205
    سازمان های اداری درسال های اخیرشاهد تحولات فزاینده ای در جهان مدیریت بوده اند واصول ونظریات مختلفی برای موفقیت آنهادرنیل به اهداف ارائه شده است. شناسایی نیازها وعوامل موثر بررضایت مشتریان واتخاذ استراتژی های مناسب جهت برآوردن آنها، همچنین آگاهی ازموضع سازمان در عرصه رقابت ازمهم ترین فعالیت های سازمان ها می باشد. مرکز آمار ایران به عنوان متولی نظام آماری کشور، بایستی تلاش نماید تا رضایت مشتریان و کاربران نسبت به خدمات ارائه شده را تامین نماید و موضع منحصر به فرد خودرا تثبیت نماید.
    تحقیق حاضر موضع مرکز آمار ایران در اذهان مشتریان را مورد بررسی قرار داده است. برای تعیین معیارها و اولویت بندی آنها از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و برای مشخص نمودن موضع مرکز آمار ایران از مدل اصلاح شده کوک و سیفرد (یکی از مدل های تصمیم گیری با معیارهای چندگانهMADM) استفاده شده است.
    در این تحقیق ابتدا معیارهای موثر در تعیین موضع مرکز آمار ایران شامل درستی آمارها، سهولت دسترسی به آمارها، قابلیت اعتماد، رعایت بی طرفی و... شناسایی شده، سپس اهمیت معیارها در دو مرحله از نظر تیم خبره مرکز آمار ایران و مشتریان به دست آمده است. جهت تعیین موضع برخی از سازمان ها و مرکز آمار ایران از مدل تخصیص در روش کوک و سیفرد استفاده شده است. نتیجه مورد انتظار تحقیق، تعیین موضع کنونی مرکز آمار ایران در ارتباط با 4 گروه معیار کلان و 20 معیار فرعی و تعیین موضع کلی آن نسبت به رقبا و در نهایت ارائه پیشنهادات لازم می باشد.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری گروهی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، موضع سازمان، استراتژی های موضع یابی، کیفیت آماری
|
  • Golamreza Jalali, Kamran Shahanaqhic Page 1
    One of the most important responsibilities of governments، particularly in developing countries is executing infrastructure projects. Vital need for countries to undertake these projects on one hand and the lack of financial، managerial and executive government in implementing them on the other side reveals the necessity of take advantage new policies in this regard. Public and private sector partnership (ppp) is one of the most common and widely used of these policies and tendency to them over the past two decades have been increased. But the long-term nature of the projects and the rapid changes in the market led to numerous conflicts during the executive phases، so that the studies conducted، indicate that the majority of these projects have been associated with several negotiation steps. The goal of this article is to use game theory as one of the most applied scientific methods to resolve the economic disputes and provides appropriate strategy for overcoming financial problems and prevents delays in projects implementation. The model presented in this study is a kind of dynamic game with complete information and has the highest correlation (compatibility) with the real space، considers a variety of phenomena such as private contractor who seized the opportunities، money time value، and different political costs imposed to the state. Finally، the strategies to prevent conflicts and improve the administrative process have been provided in PPP.
    Keywords: private, public partnership contracts, game theory, bargaining, dynamic game with complete information
  • Page 25
    existence a big market for insurance industry، on the one hand and low amount of insurance penetration، in the our country on the other hand، motivate using the concept of demand chain management to explore in value at the view of customers as a main component of DCM، and then explain and design this system with cause mapping. the problem that this research seeks to answer is behoove to attention customers preferences and tendencies in order to obtain competitive advantage، and to explore customer demand chain for better understanding of customer demands to translate these findings into new product and services. With this regard that demand chain management concept includes all process of demand and plans to integrative supply and demand process based on value proposition to the customers. In this paper has been attempt with using mixed method research approach develop a conceptual model for explanation DCM in the insurance industry. In this paper after describing research problem، DCM concept explained then research method has been proposed. In this process at the first with quantitative analysis approach value in the viewpoint of customers assessed and classified in four categories، then with qulititative approach and using casual mapping، demand chain management has been modeled. Final output of this research is developed model of DCM based on integrative map of experts.
    Keywords: Demand Chain Management, Customer value, proposal value, mixed method, cause mapping
  • Maryam Hantooshzadeh Page 47
    The research type is descriptive - correlation research which is done through survey method. Statistical population of research is family business in Tehran that at least two members of the family are involved in the ownership or management of the organization. Based on available information، Statistical population has been 600 companies and the sample size was 235 companies. In this research main tool for data collecting is a questionnaire that it`s validity and reliability has been measured. According to previous studies، questionnaires and interviews with family business owners، variables that influenced on the apathy of people to participate in the family business، are: micro scale collected Perspective، micro scale Structure and micro scale Interaction. Exploratory factor analysis was used to identify latent variables. The relationship between these factors and the main factor was measured by confirmatory factor analysis. It was shown that lack collected perspective has greatest impact on the apathy and incoherent structure، meanwhile fitting the model. The identified factors were highly correlated with the main factor. Therefore، we can conclude that three marked factors influenced on the apathy to family business
  • Khalil Sajjadi Page 95
    Method for Reliability Evaluation of users bank branches Customer satisfaction is one of the Successful factors for banks to achieve excellence. Apparently، making an error or mistake is kind of exceptions in serving our customers. But the fact is happening in the real world. This study examines the causes of human errors and calculates the reliability of users'' work in bank branches. This has contributed to the literature، completing questionary by experts، professionals and users of bank branches to collect information، analyze users'' jobs and identify errors. In this study، we use HEART method which is a measuring method of reliability. After calculating and analyzing of collected data، the reliability rate has obtained 0. 072. finally we proposed some ways to decrease error rate and also we can refer important factors like improper behavior of boss، assistant and customer with users and perform some contemporary work with high volume.
    Keywords: Reliability, human error, Bank Tellers, HEART method
  • Mohammad Sadegh Pourchangiz Page 113

    This study examines the impact of Total Quality Managemen (TQM) with principle of the Business Excellence Model (EFQM) on the company''s financial performance trend. Total quality management (TQM) and Business Excellence Model (EFQM) are as a means to increase efficiencies and improve the financial performance of the company. This study is a case study on the sazeh pouyesh company - one of Tehran Stock Exchange firms، and analysing financial ratios of this company during the period of 1384 to 1391 base on 1387 (year of the TQM model implementation). The method used to evaluate the performance of the company، compare dispersion and slope of ratios and to evaluate the effectiveness of TQM implementation model of effect size indicators are used. This research shows that TQM model improves the company''s financial performance and change in company''s trend، when applying model can not improve at least is able to stabled financial performance.

    Keywords: Total quality management (TQM), Excellence Model (EFQM), financial performance trend, financial ratios, Effect size
  • Mahmoud Moradi Page 133
    Inherent ambiguity and uncertainty in the nature of human resource because of bounded rationality and cognitive limitations always make difficult to predict behaviors of such complex system. Thus، predicting in this area necessitates modeling approaches to model ambiguity as part of system. The purpose of this study is to apply artificial intelligence and advance optimization algorithms to modeling personnel efficiency. To do so، it uses “Emotional Quotient (EQ)” and “individual characteristics” as input variables and “responsibility”، “work speed” and “work accuracy” as output variables. In order to model personnel efficiency، an Adaptive Neuro-Fuzzy Inference Optimized System (ANFIS) is introduced. This system utilizes genetic algorithm and Singular Value Decomposition (SVD) method. It can predict personnel efficiency with minimum training error، minimum predicting error and maximum adaptability to the real efficiency. It is worth mentioning that، for 84% to 96% of records، the extracted models are the same as the real efficiency.
    Keywords: Efficiency, Predicting, Modeling, Optimizing, Adaptive Neuro, Fuzzy Inference Optimized System
  • Page 157
    effectiveness، and risk management are vital for enterprises which encounter the pressure to survive in the competitive marketplace. There are assessment tools developed to aid organizations in this regard. In this research an assessment model for collaborative maturity in inter-organizational networks is introduced. We have first investigated collaborative models، conceptual collaborative frameworks and the model for collaborative maturity، “collaborative maturity in inter-organizational networks” and interoperability. After analyzing the maturity models، five levels are resulted; independent، temporary، coordinated، standardized and optimized. Using the “Design Science” approach and “Meta Synthesis” research methodology، seven dimensions (structural، moral، process، data & information، strategy، systems and innovation) and twenty-five indexes are extracted. In the next stage the proposed model has been assessed based on experts’ opinion. A binary testing has been applied to analyze the questionnaires. All indexes were approved and none were omitted. Using Friedman testing، components of each dimension are then prioritized. Weighted average method has been used to calculate weight of components to determine the final score for each component. Using another questionnaire، we studied Iranian Milk Industry Commercial Company which has had collaborations in Shabab network. The collaboration maturity level in network was between 1 and 2. Finally، based on the literature review، solutions are proposed to achieve higher levels of the maturity and improve the weaknesses of the company.
    Keywords: Maturity Assessment Model, Collaboration, Interorganizational Network, Desig Science, Meta, Synthesis
  • Seyed Mohammad Mirmohammadi, Mohammad Rahimian Page 181
    Today، creativity and innovation are considered valuable resource in gaining competitive advantage for any organizations. One of vital factor that influences on creativity and innovation and also employee’s psychological capacity is leadership. Thus، the study aimed at investigation of most recent leadership approach entitled with authentic leadership with creativity and mediator role of psychological capital. Statistical population consists of 885 of managers and employees of National Cartographic Center. The data were collected through questionnaire by simple random method and analyzed by SEM. Validity of questionnaire by confirmatory factor analysis and its reliability through Cronbach''s alpha investigated and confirmed. The results of SEM support all hypotheses. Authentic leadership has had a positive significant effect on psychological capital and creativity. Regarding path coefficient these relationship were relatively high. Psychological capital also has had a positive significant and relatively high influence on creativity. In addition، it showed that psychological capital has a partial influence on the relation of authentic leadership and creativity.
  • Zahra Najafi Page 205
    In recent years the administrative organizations have witnessed increasing changes in the world of management، facing them with a range of principles and ideas suggesting them how to brace success in making their objectives come true. Recognition of the customers'' needs and factors effective on their satisfaction، and adopting proper strategies to meet them; also to know where the organization is standing in the competition arena، are of the most important activities by the organizations. The Statistical Center of Iran، as the organization in charge of the national statistical system، ought to seek the customers'' and users'' satisfaction over the services provided by the SCI and to further cement its significant position. The present research seeks to figure out the position of the SCI in the eyes of its customers. To choose the criteria and prioritize them the Analytical Hierarchy Process model (AHP) was used and to find out the SCI''s position the improved model by Cook & Siford، a multi attribute decision making model (MADM) was applied. For the study، in the first step the indexes effective on positioning the SCI including data accuracy، data accessibility، data trustworthiness، and data objectivity were picked up; and in the second، the significance of each index was estimated in two ways: (1) from the viewpoint of the SCI''s senior experts، (2) in the eyes of data users. In order to determine the positions of a number of organizations in addition to the SCI، the Assignment model by Cook & Siford was used. The expected results of the study are to figure out the current position of the SCI in connection with 4 major and 20 minor indices and determining its general position as compared to those of peer organizations. At the end some suggestions are offered.
    Keywords: group decision making, analytical hierarchy process (AHP), organization's position, positioning strategies, statistical quality