فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در ایران - سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 98، زمستان 1396)

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 98، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • طیبه جلیلیان، محمد تابان، علی یاسینی، یاسان الله پور اشرف صفحه 1
    با گذشت سه دهه از عمر پژوهش های حوزه سرمایه های معنوی و نقش و مدیریت بهینه این سرمایه ها در پیشبرد اهداف سازمانی، لزوم آگاهی از رویکردهای نوین در رفع نارسایی های اجرای برنامه های اقتصاد دانش محور در سازمان ها به شدت محسوس است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر تفکر راهبردی بر سرمایه معنوی در دو سطح فردی و سازمانی با توجه به نقش تعدیل گر سبک تصمیم گیری شهودی انجام شده است. روش تحقیق توصیفی همبستگی است که به طور خاص از الگویابی علی استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمامی روسا، معاونین و مدیران واحدها و مدیران گروه های آموزشی دانشگاه های شهر ایلام بود که تعداد 132 نفر به روش سرشماری به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل 3 پرسش نامه استاندارد تفکر راهبردی، سرمایه معنوی، سبک تصمیم گیری بود که روایی آن ها از طریق روایی همگرا و واگرا و پایایی آن ها با ضریب آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و ویژوال پی ال اس تجزیه و تحلیل شدند و نتایج الگو در سطح فردی نشان داد که تفکر راهبردی بر سرمایه معنوی تاثیر معناداری دارد [594/0β=] که توسط سبک تصمیم گیری شهودی تعدیل می شود [387/0=β]، همچنین تمامی ابعاد تفکر راهبردی بر سرمایه معنوی تاثیر معناداری دارند، اما فرصت جویی هوشمندانه، دیدگاه سیستمی و درک موقعیت بر مبنای یادگیری و مفاهیم شناختی بر سرمایه معنوی به لحاظ آماری تاثیر معناداری ندارند. نتایج آزمون الگوهای سطح سازمانی نشان داد که میزان پیش بینی سرمایه معنوی از طریق تفکر راهبردی و تصمیم گیری شهودی [707/0R2=] در دانشگاه آزاد ایلام بیشتر از سایر دانشگاه هاست.
    کلیدواژگان: تفکر راهبردی، سرمایه معنوی، سبک تصمیم گیری شهودی، آموزش عالی
  • امین وحیدی منفرد، علیرضا علی احمدی صفحه 29
    نظام های مدیریتی و اقتصادی به سمت اقتصاد دانش بنیان پیش رفته است تا جایی که عرصه های اقتصادی کاملا به عرصه های علم و فناوری گره خورده است. چهار سند بالادستی «سیاست های کلی نظام علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری»، «سند تحول راهبردی علم و فناوری کشور»، «نظام علم و فناوری در برنامه ششم توسعه» و «نظام علم و فناوری در نقشه جامع علمی کشور» در ایران در زمینه نظام علم و فناوری موجود است که تشابهات و افتراقاتی دارد که در این پژوهش ابتدا مسائل نظام علم و فناوری براساس این چهار سند بالادستی شناسایی شده و سپس از روش شناسی مدل سیستم مانا برای ارائه ساختاری کلان و تقسیم کار ملی جهت تحقق این استراتژی ها استفاده شده است. روش شناسی یادشده براساس تقسیم کارکردی سیستم به پنج زیرسیستم با سطوح تصمیم گیری متفاوت در جهت نگاشت نهادی امور مد نظر صورت می گیرد. در این پژوهش علاوه بر این که برای نخستین بار در پژوهش های انجام شده اقدام به تطبیق استراتژی های مطروحه در اسناد بالادستی نظام علم و فناوری با نهادهای این نظام شده است از روش شناسی مدل سیستم مانا استفاده شده که دارای مبانی تئوریک قوی و کاربردهای نوینی در سطح جهان است. در این پژوهش سطح بندی نهادهای درگیر در نظام علم و فناوری ایران آورده و مشخص شده است هر سطحی از این مسائل توسط کدامیک از این نهادها باید محقق گردد. به عبارت دیگر نگاشت نهادی ملی مسائل استراتژیک نظام علم و فناوری کشور مشخص شده است.
    کلیدواژگان: نگاشت نهادی، نظام علم و فناوری، ایران، مدل سیستم مانا، اسناد بالادستی
  • مریم مبینی کشه، آمنه خدیور، سعید روحانی صفحه 51
    در سال های اخیر سازمان ها توجه ویژه ای به فناوری اطلاعات سبز نشان داده اند تا بتوانند از فناوری های اطلاعاتی جدید با کمترین هزینه، بیشترین بازدهی و کمترین آثار نامطلوب و مخرب زیست محیطی بهره برداری کنند. یکی از روش هایی که می تواند به سازمان ها در برنامه ریزی برای استقرار فناوری اطلاعات سبز کمک کند، محاسبه بلوغ فناوری اطلاعات سبز سازمان هاست. سازمان ها به واسطه این ارزیابی می توانند با آگاهی از سطح بلوغ فناوری اطلاعات سبز خود، ضمن مقایسه خود با سایر سازمان ها و صنایع مشابه و استانداردهای جهانی، ملاکی برای اقدامات و سرمایه گذاری های لازم برای ارتقاء وضعیت خود در این حوزه را به دست آورند. در تحقیقات پیشین به معیارهای متفاوتی در ارزیابی فناوری اطلاعات سبز اشاره شده است که برخی از این معیارها ذاتا کیفی و مبهم هستند و اندازه گیری و ارزیابی آن ها نیز در شرایط اطمینان کامل مشکل است. در این پژوهش یک سیستم خبره فازی جهت محاسبه سطح بلوغ فناوری اطلاعات سبز در سازمان ها طراحی شده است. معیارهای اصلی سیستم عبارت از مرکز داده، محیط اداری، روش کاری، تدارکات و شهروندی سازمانی است. سیستم طراحی شده مورد تست و اعتبارسنجی قرار گرفته و نتایج به دست آمده نشان از روایی و پایایی عملکرد آن دارد، همچنین این سیستم برای محاسبه سطح بلوغ فناوری اطلاعات سبز در یک سازمان ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات سبز، سطح بلوغ فناوری اطلاعات سبز، ارزیابی امتیاز بلوغ فناوری اطلاعات سبز، سیستم خبره فازی
  • مجتبی فرخ، غلامحسین مسلمانی نوش آبادی صفحه 73
    امروزه حفظ و ارتقاء تعهد سازمانی کارکنان به یکی از مهم ترین چالش های سازمان های کنونی تبدیل شده است؛ بنابراین این تحقیق در صدد بررسی تاثیر عدالت سازمانی و نقش میانجی سکوت و آوای سازمانی بر تعهد کارکنان است. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان بانک های تجاری شهر تهران، قم و شیراز تشکیل می دهد. برای گردآوری داده ها از روش نمونه گیری خوشه ایو پرسش نامه استفاده شد. از پرسش نامه های توزیع شده بین کارکنان 210 پرسش نامه برگشت داده شده است. پایایی و روایی پرسش نامه ها با به کارگیری آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و میانگین واریانس توسعه یافته مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت و از نظرات خبرگان و متخصصان آشنا با موضوع برای تایید روایی محتوی استفاده شد. آزمون مدل مفهومی نیز به روش معادلات ساختاری انجام شد. نتایج نشان می دهد که تمام مسیرها از عدالت سازمانی از طریق متغیر میانجی آوا و سکوت سازمانی به تعهد سازمانی معنی دار بوده و روابط بین آن ها تایید می شود. می توان نتیجه گرفت که سرمایه گذاری بر عدالت سازمانی در کنار مدیریت آوا و سکوت سازمانی می تواند به بهبود تعهد کارکنان کمک کند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، عدالت سازمانی، آوای سازمانی، سکوت سازمانی
  • زینب بختیاری، مصطفی هادوی نژاد صفحه 101
    وجود پیروانی یکی از ابعاد تحقق شرنگ آلودگی سازمان است که براساس الگویی رفتاری از رهبران زهرآگین تبعیت می کنند. پژوهش حاضر به کاوش این الگو در بستر سازمان های دولتی کرمان در چارچوب رهیافت نگاشت علی پرداخته است. برای این منظور پس از مطالعه ادبیات پژوهش و شناسایی 15 عامل نقش آفرین در پیروی شرنگ آلود مطیعان و گنجاندن آن ها در پرسش نامه نیمه بسته مبتنی بر طیف لیکرت با استفاده از روش نمونه گیری مفهوم و گلوله برفی، 31 نفر از خبرگان شناسایی و پرسش نامه میان آن ها توزیع شد. برای غربال گری داده ها از میانگین نظر خبرگان بر پایه منطق فازی استفاده شد که نتیجه به حذف 2 عامل انجامید، سپس پرسش نامه ای با ساختاری ماتریسی برای کشف روابط علی میان عوامل تهیه شد. پس از حصول اطمینان از عدم وجود رابطه معنادار میان شاخص های خبرگی خبرگان و شاخص های پیچیدگی و دامنه نقشه های شناختی و نیز بررسی تشابه تقشه شناختی خبرگان که نشان می داد ویژگی های شخصی و عضویت خبرگان در سازمان های مختلف نتوانسته است میان نقشه های خبرگان تفاوت معناداری ایجاد کند، نسبت به استخراج نقشه مورد اتفاق خبرگان مبتنی بر روابط نسبتا قوی میان عوامل اقدام شد. نتیجه به یک مدل منجر شد که براساس آن عوامل فرآیندی موثر در پیروی شرنگ آلود مطیعان عبارت از وابستگی، فروماندگی، واماندگی، درماندگی، واخوردگی و وازدگی هراسی مطیعان و نیز وارون گری رهبران زهرآگین بودند.
    کلیدواژگان: پیروی، پیروی شرنگ آلود، رهبری زهرآگین، مطیعان، نگاشت علی
  • احمد رجبی صفحه 125
    در این مقاله اثر متغیرهای اقتصادی برون زا بر فضای کسب و کار صنایع کانی غیرفلزی با استفاده از روش رگرسیون خودبرداری و الگوی پویایی شناسی سیستمی مدل سازی شده است. برای این منظور ابتدا با بررسی پیشینه و ادبیات تحقیق متغیرهای موثر بر فضای کسب و کار شناسایی و با گردآوری داده های صنایع مورد بررسی در سال های 1392-1378، معادلات اثرگذاری این متغیرها براساس روش رگرسیون خودبرداری تخمین زده شد، سپس این معادلات در قالب الگوی پویایی شناسی سیستم مدل سازی و بر این اساس رفتار این متغیرها بر فضای کسب و کار در افق سال1400 شبیه سازی شد. نتایج تحقیق نشان داد فضای کسب و کار صنایع مورد بررسی به شدت تحت تاثیر متغیرهای اقتصادی برون زا محیطی قرار دارند و این اثرگذاری در چارچوب روابط علی و معلولی و به صورت دو جانبه است. ضمن این که این اثرات به صورت آنی و کوتاه مدت نیست، بلکه براساس یک وقفه زمانی و طی دوره های آینده شکل خواهد گرفت. از این رو نقش سیاست ها و متغیرهای مهم اقتصادی بر محیط کسب و کار را صرفا نباید برحسب یک دوره زمانی بررسی کرد، بلکه این اثرگذاری باید در طول زمان و در قالب وقفه های زمانی تحلیل گردد.
    کلیدواژگان: فضای کسب و کار، رگرسیون خودپردازی با وقفه های توزیعی (ARDL)، پویایی شناسی سیستمی
  • سید حسین سیادت، روح الله تولایی، مریم فرهادی زینلانی صفحه 153
    مدیران جهت پیشبرد محصولات و خدمات سازمان ها در میدان رقابت نیازمند راهبردی جهت منحصر به فرد شدن هستند. هوش تجارییکی از ابزارهای حمایتگر مدیران ارشد جهت اخذ تصمیم به موقع و سریع در میان انبوه اطلاعات و داده است، همچنین فناوری اطلاعات در عصر تغییرات و تحولات شتابنده محیطی نقش حیاتی در ادامه بقاء سازمان ها دارد. هدف این پژوهش بررسی مزیت رقابتی در استفاده از هوش تجاری، زیرساخت انعطاف پذیرفناوری اطلاعات و چابکی سازمانی است. پژوهش از نظر روش شناسی توصیفی و استنباطی است. کارکنان بخش فناوری اطلاعات بیمارستان های مربوط به یکی از دانشگاه های علوم پزشکی برای جامعه آماری مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی پایایی ابزار گردآوری داده از دو معیار آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شده که مقدار آن ها به ترتیب برابر 81/0 و91/0 محاسبه گردید. روایی آزمون از دو روش روایی سازه از طریق نرم افزار پی ال اس و آماره t و همچنین روایی همگرا از روش AVEتایید شد. تحلیل فرضیات از روش مدل سازی معادلات ساختاری بررسی شد.یافته ها نشان می دهد استفاده از هوش تجاری بر چابکی سازمانی، زیرساخت انعطاف پذیرفناوری اطلاعات بر چابکی سازمانی، چابکی سازمانی بر رضایت مشتری، رضایت مشتری بر مزیت رقابتی و چابکی سازمانی بر مزیت رقابتی موثراست،همچنین با ارتقا متغیر پیش بین وضعیت متغیر ملاک هم در سازمان مورد بررسی قرار گرفته و بهبود پیدا می کند. فرضیه های اول تا ششم تایید شده اند، اما بخشی از فرضیه اصلی تایید نشد که به تاثیر استفاده از هوش تجاری بر مزیت رقابتی اشاره دارد.
    کلیدواژگان: هوش تجاری، زیرساخت انعطاف پذیرفناوری اطلاعات، چابکی سازمانی، رضایت مشتری، مزیت رقابتی
  • سعید صادقی، احمدرضا قاسمی، عباس شول، ندا رسولی صفحه 179
    مدیریت کیفیت فراگیر (TQM) از جمله راه کارهای موثر در ارتقای رقابت پذیری و توسعه پایدار قلمداد می گردد. امروزه مدیران سازمان ها نیازمند کسب اطلاع در خصوص سطح کیفیت محصولات و خدماتشان در سازمان هایشان هستند. TQM در اقتصاد رو به رشد ایران یکی از قوی ترین ابزارها و بهترین راه کارها برای مقابله با مسائل پیش روی سازمان ها در محیط های رقابتی است. هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی و تحلیل شکاف با توجه به شاخص هایTQM در پالایشگاه گاز فجر جم است. بدین منظور نخست داده ها از 6 نفر از مدیران و خبرگان پالایشگاه گاز فجر جم گردآوری و میزان اهمیت هر یک از شاخص های TQM با استفاده از تکنیک نوین و بسیار کارای BWM محاسبه شد؛ سپس با به کارگیری تکنیک FAHP وضع نسبی هر یک از شاخص های TQM نسبت به شاخص های دیگر در پالایشگاه گاز فجر جم اندازه گیری شد. در خاتمه نیز شکاف میان وضعیت ایده آل و وضعیت کنونی هر یک از شاخص های TQM نسبت به یکدیگر در پالایشگاه گاز فجر جم با استفاده از تکنیک IPMA مورد ارزیابی و تحلیل قرارگرفته و استراتژی هایی برای کاهش یا از بین بردن شکاف های موجود ارائه شد.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر (TQM)، پالایشگاه گاز فجر جم، IPMA، FAHP، BWM
  • عادل آذر، احسان دهقان، فرج الله رهنورد صفحه 207
    هدف از این تحقیق در درجه اول ارائه مدل بودجه ریزی بر مبنای عملکرد (PBB) در موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی می باشد به نحوی که از یک سو تخصیص بودجه به برنامه ها براساس اهمیت هر برنامه و از سوی دیگر براساس سرانه دانشجویی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گیرد. مدل برنامه ریزی آرمانی PBB با در نظر گرفتن معیارهای گوناگون در موسسه طراحی می گردد. نکته مهم در طراحی مدل استفاده از ضریب کارایی محاسبه شده براساس رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) جهت تعیین ضریب اهمیت هر گروه آموزشی و به منظور تخصیص بودجه به آن می باشد. همچنین وزن آرمان ها و میزان اهمیت هر برنامه براساس مقایسات زوجی توسط خبرگان تعیین می شود. پس از طراحی مدل PBB برای موسسه و با توجه به عدم اطمینان موجود در پارامترهای مساله با بهره گیری از منطق فازی و استواری، سناریوهایی برگرفته از مدل اسمی ارائه می گردد که عبارتند از مدل فازی، مدل استوارو مدل استوار فازی .در پایان به مقایسه نتایج حاصل از حل این مدل ها پرداخته و نقاط ضعف و قوت هریک از آنها بررسی میگردد. همچنین به منظور تحلیل دقیق تر قابلیت و کارایی مدلهای پیشنهادی از شبیه سازی مونت کارلو استفاده می شود. نتایج حل مدل ها و شبیه سازی اطلاعاتی مفید را در اختیار تصمیم گیرندگان قرار می دهد تا با برقراری توازن بین سطح ریسک تصمیم (احتمال نقض محدودیت ها) و سطح محافظه کاری، تصمیمی معقولانه اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، مدل فازی، مدل سازی استواری، مدل سازی استوار فازی، برنامه ریزی ارمانی، شبیه سازی مونت کارلو
  • مهدی سمیع زاده، محسن نظری صفحه 233
    هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر ساختار بیان قیمت، مطلوبیت پیامد و ارائه اطلاعات بر انصاف ادراک شده مشتری در قیمت‏گذاری پویاست. این تحقیق مبتنی بر یک طرح آزمایشی عاملی با 8 سناریوی متفاوت بازی نقش است که در قالب توزیع پرسش نامه میان مشتریان بالقوه هتل‏ها و مصرف‏کنندگان عمومی عضو شبکه های اجتماعی انجام شد و داده های گرد‏آوری شده از 280 پرسش نامه (35 پرسش نامه برای هر سناریو) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان می‏دهد که ساختار بیان قیمت بر انصاف ادراک شده مشتری در قیمت‏گذاری پویا تاثیرگذار است، اما ارائه اطلاعات و مطلوبیت پیامد تاثیری بر کاهش ادراکات غیرمنصفانه افراد در این نوع قیمت‏گذاری ندارند، همچنین نتایج تحقیق نشان داد که انصاف ادراک‏شده مشتری در قیمت‏گذاری پویا بر رضایت مشتری تاثیرگذار است و رضایت مشتری بر قصد خرید مجدد و تبلیغ و توصیه کلامی توسط او تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: قیمت گذاری پویا، ارائه اطلاعات، ساختار بیان قیمت، انصاف ادراک شده، رضایت مشتری
|
  • Tayebe Jalilian, Mohmmd Taban, Ali Yasini, Yasan Pourashraf Page 1
    After three decades researching on Intellectual capital, rules and optimal management, a need for awareness of new approaches in eliminating failures in implementing knowledge-based economy programs in organizations are highly felt. Also a complete perspective of current and future status of managers’ competition has been created as well as a quick decision leading to development of organization. The aim of this study is to investigate the impact of strategic thinking on intellectual capital with moderating role of intuitive decision making style in Ilam universities. Population of the study was all managers, principals, and department managers that 132 subjects selected as sample of study. Applied research method is correlative and for collecting data 3 standard questionnaires of strategic thinking, intellectual capital, and intuitive decision making were distributed which their validity and reliability was measured using AVE indicator and Cronbach alpha coefficient and reliability coefficient of CR respectively. data analyzed using SPSS software and visual-pls. obtained results from examining the relations from research final model indicated that strategic thinking has an impact on expert's intellectual capital [β= 0.594], and intuitive decision-making style has a moderator role in relation between strategic thinking and intellectual capital [β=0.387]. results also shown that different aspects of strategic thinking: imagining future and focus on it, decision based on the assumption of mental models and ability to create an organizational infrastructure have effect on intellectual capital while taking advantage from opportunities using intelligence system and understanding the situation based on learning and cognitive concepts does not have an effect on intellectual capital.
    Keywords: strategic thinking, spiritual capital, Intuitive Decision-Making Style, Higher educations
  • Amin Vahidi, Alireza Aliahmdi Page 29
    Management and economic systems have progressed towards a knowledge economy, where the economic problems tied to fields of science and technology. In science and technology, there are four high level documents, "The Supreme Leader general policies of the science and technology system of ", "The document on the strategic transformation of science and technology", "Science and Technology system in the sixth development plan" and "Science and technology system in the country's comprehensive scientific map.” There are similarities and deferences in these documents. In this research, first, the issues of the science and technology system are identified based on these four high level documents and then the methodology of the Viable System Model used for providing a large structure and the division of national labor to realize these strategies. Methodology is based on functional division of the system into five subsystems with different decision levels for institutional mapping of affairs. The VSM methodology has strong theoretical foundations and new applications worldwide. In this research, the level of institutions involved in Iran's science and technology system has been identified and it has been determined that any level of these issues should be achieved by any of these institutions. In other words, the strategic issues of the country’s science and technology system have characterized the national institutional mapping.
    Keywords: Institutional mapping, Science, technology system, Iran, VSM, upstream documents
  • Maryam Mobini Kesheh, Ameneh Khadivar, Saeed Rouhani Page 51
    In recent years, organizations have shown special attention toward green IT seeking to benefit from new information technologies with the lowest cost, highest efficiency and lowest environmental destructive effects. Calculating green IT maturity of organizations is one of the methods that can help organizations’ stability in green IT planning. Employing such an assessment along with knowing the green IT maturity level can provide chance of comparing an organization with other organizations, similar industries and Global standards. It can be considered as a criterion for investment actions in order to upgrade their status in this working area. In previous studies, various criteria were mentioned for evaluating green IT that a number of criteria are qualitative and fuzzy in nature and confidently measuring and evaluating them has certain difficulties. Therefore in this research a fuzzy expert system is designed intending to calculate the green IT maturity level of organizations. The main criteria of system include Data Centers, Office Environment, Work Practice, Procurement and Corporate Citizenship. The designed system has been tested for its accuracy and the obtained results and have proven its performance’s validity and reliability. Furthermore, this system has been employed for calculating the green IT maturity level in an Iranian organization.
  • Mojtaba Farrokh, Gholamhussin Mosalmani Nooshabadi Page 73
    Today, maintaining and enhancing organizational commitment has become one of the most important challenges for most organizations. Therefore, this study seeks to identify factors affecting organizational commitment with an emphasis on organizational justice and role of organizational sound and silence. Population of this research is employees of commercial banks in Tehran, Qom and Shiraz cities. Data was collected using clustering sampling method and questionnaire were used. Questionnaires were distributed among employees and 210 were returned. Reliability and validity was verified using Cronbach's alpha, composite reliability and average variance extracted. Structural equation modeling method applies for testing conceptual model. Results show that all paths of organizational justice and organizational commitment was significant and confirmed the relationships between them. We can conclude that investment in organizational justice with organizational silence and sound can help to improve employees commitment.
    Keywords: Organizational Commitment, Organizational Justice, Organizational Silence, Organizational Sound
  • Zeinab Bakhtiari, Mostafa Hadavinejad Page 101
    One of contributing dimentions to toxicity in organization is followers whom conform toxic leaders based on a behavioral model. This paper is devoted to exploring the mentioned model in context of Kerman public organizations using causal mapping approach. In this regard, after studying literature and identifying 15 effective factors on conforming toxic followership, a half-closed questionnaire was developed based on Likert scale and distributed among 31 experts using concept and snowball sampling. In order to visualize data, average fuzzy analysis was used, so result caused to omission of 2 factors. Then, a matrix-structure questionnaire was designed so that data be collected based on causality among factors. After gaining confidence about lack of a significant relationship between expertise indexes and complexity and domain indexes of cognitive maps and also examining similarities of experts cognitive maps, which showed that personal features and experts membership in various organizations couldn’t create a significant difference between experts maps, the experts consentaneous map based on relatively strong relations among factors was extracted. The result led to a model that based on it the effective process factors included conformers dependence, conformers’ repression fear, conformers’ being turkey, overturn-ability of toxic, lag of conformers, and conformers’ being forworn.
    Keywords: Followership, Toxic Followership, Toxic Leadership, Conformers, Causal Mapping
  • Ahmad Rajabi Page 125
    This paper seeks to model exogenous variables affecting Non-Metallic Mineral Industry business environment conducted using the Auto Regression Distributed Lags (ARDL) and System Dynamics method. For this purpose, considering variables affecting the mentoioned industry and business, required data collected for a 7 year period. Which used for ARDL method. ARDL estimated equations used in for system dynamic modeling and the behavior of these variables simulated for the horizon of year 1400. Results showed that behavior of the endogenous variables are highly influenced by environmental variables while causing immediate and short term effects. Hence result of impact of policies and important economic variables on business environment and industrial enterprises should not be merely based on the analysis of short time period but it should reviewed during long time period breaks.
    Keywords: Business Space, Auto Regression Distributed Lags (ARDL), System Dynamics method
  • Seyed Hossein Siadat, Ruhollah Tavallaee, Maryam Farhadi Page 153
    This study is designed to evaluate impact of using business intelligence and flexible IT infrastructure on competitive advantage, from the perspective of organizational agility. For this purpose hospital IT department staff related to one of the universities of medical sciences in Iranwere selected and evaluated. This paper is in terms of methodologies, descriptive and inferential. In this study, we used two criteria to evaluate the reliability of data gathering instrument, Cronbach's alpha and composite reliability which their value is 0.81, 0.91respectively. Validity was confirmed bytwo methods of t-value as well as convergent validity by AVE. Hypotheses tested using structural equation modeling.Research findings show that there are meaningful effects of business intelligence on organizational agility, flexible IT infrastructure on organizational agility, organizational agility on customer satisfaction, customer satisfaction on competitive advantage, organizational agility on competitive.Also it shows that improving predictive variable would result in variable criteria in the study improvement. So the first six research hypotheses, is confirmed. But the main hypothesis referring the impact of business intelligence on competitive advantage were not confirmed. Also according to the results, functional and applicable suggestions are provided.
    Keywords: Business intelligence, Flexible IT Infrastructure, Organizational Agility, Customer Satisfaction, Competitive Advantage
  • Saeid Sadeghi, Ahmadreza Ghasemi, Abbas Shoul, Neda Rasouli Page 179
    Total Quality Management (TQM) is considered as one of the effective solutions for improving competitiveness and sustainable development. Managers need to be aware of the TQM level in their organizations. In the growing economy of Iran, TQM is one of the strongest tools and best solutions for solving problems faced by organizations in this competitive environment. The main aim of this research is to evaluate and TQM based gap analysis at Fajr Jam Gas Refinery. To this end, at first data were collected from 6 managers and experts of Fajr Jam Gas Refinery, and importance of TQM criteria, using new and efficient technique of BWM, was calculated. Then, using FAHP technique, the relative situation of each of the TQM criteria with respect to other criteria at Fajr Jam Gas refinery was measured. Finally, the gap between the ideal and current situation of each TQM criteria respect to each other at the Fajr Jam Gas Refinery using IPMA technique was analyzed, and some strategies to reduce or eliminate existing gaps were presented.
    Keywords: Total Quality Management (TQM), Fajr Jam Gas Refinery, BWM, FAHP, IPMA
  • Adel Azar, Ehsan Dehghan, Farajollah Rahnavard Page 207
    The purpose of this study is primarily to provide a performance-based budgeting model (PBB) in the Institute for Management and Planning Studies (IMPS). So the one hand allocating budgets to programs is based on programs’ importance and on the other hand, allocating budgets to groups is based on per capita students that were assigned by Ministry of Sciences, Researches and Technology. Considering various criteria in this institute, the PPB Goal programming model is designed. An important point in designing the PBB model is the use of efficiency coefficient calculated based on the Data Envelopment Analysis (DEA) to determine important coefficient of each educational group for budget allocation. In addition, importance coefficient of each program and the goals of the problem are determined based on paired comparison by experts. Given the uncertainty in the parameters of the PBB model, using robust and fuzzy logic, some adopted scenarios from nominal model are designed including robust, fuzzy, and fuzzy-robust models. Finally, the obtained solutions from these models are compared and the strengths and weaknesses of each of them are examined. In addition, in order to evaluate the effectiveness and efficiency of the proposed models, Monte Carlo simulation is used. The modeling results and simulations provide useful information to decision makers for making a reasonable decision by balancing the decision risk levels (possibility of violating constraints) and conservation level.
    Keywords: Performance-based budgeting, fuzzy modeling, Robustness modeling, fuzzy- robust modeling, Monte Carlo simulation
  • Mehdi Samizadeh, Mohsen Nazari Page 233
    The main goal of this study is to investigate effect of price framing, outcome comparison and information on customer’ fairness perceptions in dynamic pricing. We have used a 2 (framing: discount/ surcharge) by 2 (Comparison outcome: better/ worse price) by 2 (Information availability: absent/ present) factorial, between-subject design with scenario method for testing research hypotheses. Questionnnaires were randomly distributed among general and potential customers which consist of 35 survey for each scenario who were attended in online social networks. Results show that framing prices as a discount rather than a surcharge, significantly improved customers’ price fairness perceptions. The results also showed that the effects of information and comparison outcome on customers’ perceived price fairness is not significant in dynamic pricing. In addition, findings suggest that customer satisfaction affected by perceived price fairness. Hwever, effect of customer satisfaction on his/her behavioral tendencies (repurchase intention and positive word of mouth) is supported by findings.
    Keywords: Dynamic Pricing, Information, Price Framing, Fairness, Customer Satisfaction