فهرست مطالب

مجله مواد و فناوری های پیشرفته
سال یکم شماره 1 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بررسی تاثیر استفاده از اتصالات فسفاتی در جرم های کم سیمان
    معصومه پاغنده، احمد منشی، رحمت الله عمادی صفحات 1-7
    در این پژوهش به بررسی امکان استفاده از اتصالات فسفاتی در جرم های کم سیمان در کنار اتصالات هیدراتی و سرامیکی پرداخته شد. بدین منظور یک جرم کم سیمان آلومینا-منیزیا به عنوان جرم پایه(جرم A)، انتخاب و 5% هگزامتافسفات سدیم به آن اضافه گردید (جرم B). مخلوط هر یک از ترکیبات پس از شکل دهی، خشک و سپس در دماهای Co900 و Co1400 پخت شدند. در ادامه مقادیر درصد تخلخل ظاهری، دانسیته نسبی و استحکام فشاری سرد نمونه ها اندازه گیری و مطالعات فازی و ریزساختاری انجام شد. نتایج نشان داد که در دمای Co110، مقدار استحکام فشاری سرد جرم B حدود سه برابر و درصد تخلخل ظاهری کمتر از نصف آن در جرم A بوده که علت آن حضور فازهای فسفاتی Mg2P2O7 و AlPO4.2H2O در این جرم می باشد. همچنین در فاصله دمایی Co1000-800 که باندهای هیدراته در جرم کم سیمان A به علت دهیدراسیون از بین رفته و خواص آن تضعیف می شود، در جرم B استحکامی چهار برابر بیشتر و ناشی از حضور فازهای سوزنی فسفات منیزیم در این محدوده دمایی مشاهده گردید. پس از پخت در Co1400 نیز در جرم B استحکام فشاری فوق العاده ای در حد مقادیر بیش از MPa100 بدست آمد. لذا بر اساس مطالعات انجام شده مشاهده شد که استفاده از افزودنی فسفات در این جرم ها مفید بوده و باندهای فسفاتی ناشی از آن در کلیه دماها سبب بهبود خواص جرم های کم سیمان آلومینا-منیزیا می گردد.
    کلیدواژگان: فسفات، کم سیمان، آلومینا، منیزیا، جرم دیرگداز
  • سنتز آلیاژ نانوساختار Al-4.5%Cu و نانوکامپوزیت مقاوم شده با ذرات TiC آن به روش آلیاژسازی مکانیکی
    احسان مستعد، علی شکوه فر، حسن ثقفیان، علی مستعد، حمیدرضا رضایی صفحات 9-14
    استفاده از روش آلیاژسازی مکانیکی برای تولید آلیاژها و کامپوزیتها در حالت جامد خصوصا محلولهای جامد با گرمای انحلال مثبت، مانند آلیاژهای آلومینیم-مس (سری AA 2xxx)، همواره مورد توجه بوده است. در این پژوهش فرآیند تهیه و همچنین مشخصه یابی پودر نانوساختار آلیاژ Al-4.5wt%Cu و نانوکامپوزیت تقویت شده آن با ذرات TiC به روش آلیاژسازی مکانیکی مورد ارزیابی قرار گرفته است. جهت مشخصه یابی پودرهای تهیه شده از الگوهای پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ الکترونی عبوری استفاده شده است. نتایج به دست آمده از آزمون پراش پرتو ایکس حاکی از تشکیل محلول فوق اشباع مس در آلومینیم حین آلیاژسازی مکانیکی بود و نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز این امر را تایید کردند. همچنین نتایج XRD و SEM حاکی از پیشرفت بیشتر فرآیند آسیاکاری مکانیکی با افزودن ذرات مقاوم ساز و یا افزایش کسر حجمی آنها بودند. از طرف دیگر، تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری تشکیل نانوکامپوزیت Al-4.5wt%Cu/TiC را با اندازه ذرات مقاوم ساز کمتر از 100 نانومتر تایید کرد.
    کلیدواژگان: آلیاژسازی مکانیکی، Al، 4، 5wt%Cu، نانوکامپوزیت
  • بررسی اثر پوزولانی میکروسیلیس بر ملات های سیمانی سبک وزن
    سمیه لطفی، حسین یوزباشی زاده، اسماعیل صلاحی صفحات 15-24
    یکی از مشکلاتی که در استفاده از بتن ها و ملات ها همواره مطرح بوده، چگالی زیادشان می باشد و پژوهشگران همواره به دنبال راهی برای کاهش چگالی و افزایش استحکام آن ها بوده اند. هدف از پژوهش حاضر، ساخت ملات های سبک به کمک پرلیت منبسط شده و بررسی اثر پوزولانی میکروسیلیس بر استحکام آن هاست. نتایج آزمایش ها نشان داد که با افزودن سنگدانه پرلیت، چگالی و استحکام ملات کاهش و با افزایش مقدار میکروسیلیس (تا 9% وزنی سیمان) استحکام ملات افزایش می یابد. با افزایش مقدار میکروسیلیس، زمینه سیمانی متراکم تر شده و ساختار یکنواخت تری به دست می آید. همچنین میکروسیلیس با هیدروکسید کلسیم ناشی از آبگیری سیمان واکنش کرده و سیلیکات کلسیم آبدار تشکیل می دهد که این فاز از عوامل ایجاد مقاومت در ملات می باشد. ریزساختار نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد، تصاویر میکروسکوپی نشان داد که مسیر گسترش ترک ها به طرف دانه های پرلیت است و از مرز دانه های ماسه با فاز سیمانی عبور می کنند. بدین ترتیب پرلیت، عامل تضعیف و ماسه عامل تقویت استحکام فاز زمینه می باشند. همچنین اثر پوزولانی میکروسیلیس بر تشکیل و توسعه فازی نمونه ها توسط روش پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شد.
    کلیدواژگان: ملات سبک، پرلیت، میکروسیلیس، پوزولان
  • بررسی اثر ترکیب جوانه زاها بر رفتار تبلور شیشه سرامیک سیستم (LAS Li2O-Al2O3-SiO2)
    مرضیه جلیل پور، محمد رضوانی صفحات 25-34
    در تحقیق حاضر ترکیبات مختلف شیشه سرامیک سیستم لیتیم آلومینو سیلیکاتLi2O-Al2O3-SiO2 (LAS) به منظور ساخت شیشه سرامیک با ضریب انبساط حرارتی پائین مورد بررسی قرار گرفت. رفتار جوانه زنی و تبلور شیشه پایه بهینه شده با انتخاب عوامل جوانه زای TiO2، ZrO2، P2O5، Y2O3 و CeO2 به صورت منفرد، دوتائی، سه تائی و چهارتائی با استفاده از آنالیز حرارتی DTA مورد مطالعه قرار گرفت. در مورد نمونه های بهینه شده دماهای جوانه زنی و تبلور به روش ری و دی (Ray & Day) تعیین شد. بررسی فازی به روشXRD و ریزساختاری به روش SEM انجام شد. ترکیبات حاوی جوانه زاهای دوتایی TiO2 و ZrO2، عوامل جوانه زای سه تایی TiO2، ZrO2، Y2O3 و TiO2، ZrO2 و CeO2 از دمای پیک تبلور کمتر و پیک تبلور تیزتری برخوردار بودند. نتایج XRD در مورد نمونه های بهینه شده فاز نهایی h-کوارتز (محلول جامد b - کوارتز) را نتیجه داد که با توجه به ویژگی های ضریب انبساط این فاز، این محصولات به عنوان شیشه سرامیک مظروف شوک پذیر کاربرد دارند.
    کلیدواژگان: شیشه سرامیک، لیتیم آلومینوسیلیکات، ضریب انبساط حرارتی پایین، شوک پذیری
  • بررسی تاثیر ترکیب بر رفتار زیست فعالی نانو ذرات شیشه زیست فعال در سیستم SiO2-CaO-P2O5
    حامد ادریس، محمدحسین فتحی، حسین ادریس صفحات 35-42
    در این تحقیق سه ترکیب مختلف به روش سل- ژل تهیه شد. از آزمون های میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، فلورسانس اشعه ایکس (XRF) و روش پراش پرتو ایکس (XRD) به منظور مشخصه یابی اولیه نانو ذرات تهیه شده بهره گرفته شد. ارزیابی زیست فعالی نانو ذرات تهیه شده در مایع شبیه سازی شده بدن (SBF) انجام شد. بدین منظور نانو ذرات در دمای 5/37 درجه سانتی گراد به مدت سی روز در SBF غوطه ور گردید. پس از آن، از روش های طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی و روش پراش پرتو ایکس برای بررسی تشکیل لایه آپاتیت و تعیین زیست فعالی نانو ذرات تهیه شده، استفاده شد.
    کلیدواژگان: پودر شیشه زیست فعال، سل، ژل، زیست فعالی، نانوذرات
  • سنتز و لایه نشانی الکتروفورتیکی اسپینل منگنز - کبالت بر روی فولاد زنگ نزن 430 بعنوان اتصال دهنده در پیل سوختی اکسید جامد و بررسی مقاومت به اکسیداسیون آن
    رضا ایران خواه، امیر مقصودی پور، بابک رئیسی دهکردی صفحات 43-49
    اسپینل های منگنز – کبالت بدلیل دارا بودن خواصی همچون هدایت الکتریکی بالا و انبساط حرارتی متناسب، به عنوان پوشش برای اتصال دهنده های فلزی استفاده می شوند. در این مقاله اسپینل MnCo2O4 به روش حالت جامد سنتز و بر روی فولاد زنگ نزن 430 به روش الکتروفورزیس پوشش داده شد. مرفولوژی لایه نشست در سه ولتاژ 30، 100 و 300 ولت بررسی گردید و در نهایت نمونه دارای پوشش بهینه و بدون پوشش در دمای 900 درجه سانتی گراد به مدت 3 ساعت در اتمسفر هوا زینتر و سپس تحت اکسیداسیون سیکلی در دمای 800 درجه سانتی گراد به مدت 500 ساعت قرار گرفت. نتایج تفرق اشعه ایکس نشان داد که فاز اسپینل MnCo2O4 تشکیل شده است. نسبت ثابت سرعت اکسیداسیون در نمونه بدون پوشش به نمونه دارای پوشش نیز برابر 63/0 به دست آمد.
    کلیدواژگان: لایه نشانی الکتروفورتیکی، اتصال دهنده، اسپینل، مقاومت اکسیداسیون، پیل سوختی اکسید جامد
  • ساخت قطعات متخلخل از ترکیبات AlTi به روش سنتز احتراقی خود گستر
    رحیم یزدانی راد، سیدعلی طیبی فرد صفحات 51-57
    ترکیب بین فلزی تیتانیوم آلومیناید با هدف بکارگیری به عنوان بدنه متخلخل مستحکم به روش سنتز احتراقی خود گستر ایجاد شد. از پودر تیتانیوم و آلومینیوم به عنوان مواد اولیه استفاده شد. مواد اولیه در یک آسیاب با یکدیگر مخلوط شده و سپس به روش پرس سرد از آن قطعاتی تهیه گردید. قطعات حاصل تحت گرمایش با نرخ 500 درجه بر دقیقه قرار گرفت و موج احتراق در آنها مشاهده شد. در این تحقیق فشار پرس جهت ساخت قطعات خام به عنوان متغیر فرآیند در نظر گرفته شد. چگالی نسبی قطعات پس از سنتز، استحکام خمشی و رسانش الکتریکی قطعات اندازه گیری شد. مورفولوژی قطعات سنتز شده توسط SEM و فاز های ایجاد شده توسط XRD شناسایی گردید. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از این بود که ترکیبات مختلف AlTi به روش SHS تحت شرایط متفاوت به خوبی سنتز شده و تغییر این شرایط تاثیر چندانی بر سنتز این فازها ندارد. با افزایش فشار پرس از میزان تخلخل ها کاسته شده و اندازه تخلخل ها نیز ریزتر می گردند. اندازه گیری رسانش الکتریکی می تواند معیاری باشد، برای پیشبینی مقدار تخلخل باشد و استحکام خمشی در نمونه های ساخته شده با افزایش فشار اولیه پرس افزایش چشمگیری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ترکیب بین فلزی تیتانیوم آلومیناید، سنتز احتراقی خود گستر، فشار پرس، تخلخل
  • بررسی تاثیر محلول اسیدی سه تایی بر اصلاح سطح تیتانیم
    مردعلی یوسف پور، امیر زارعی دوست صفحات 59-68
    با توجه به کاربرد وسیع فلز تیتانیم در پروتزها، جدیدترین مطالعات بر خواص سطحی این فلز متمرکز شده است. بنابراین، اصلاح شیمیایی سطح می تواند در مورد کاشتنی های تیتانیم به منظور بهبود تماس کاشتنی- استخوان، رشد و تکثیر استخوان بر روی سطح تیتانیم و چسبندگی بالاتر استخوان به سطح کاشتنی تیتانیم اعمال شود. در این پژوهش، توپوگرافی سطح تیتانیم پولیش شده و اصلاح شیمیایی شده با مخلوط اسیدی متشکل از اسید کلریدریک، اسید فلوئویدریک و اسید فسفریک بررسی شده است. همچنین، به منظور بررسی سطح تیتانیم، آنالیزهایSEM وAFM به عمل آمد. نتایج حاصل نشان داد که تغییر غلظت اسید ها در محلول اسیدی سه تایی فوق، تاثیر قابل ملاحظه ای بر مورفولوژی و زبری سطح داشته که بیشترینR.M.S وRa مربوط به محلول اسیدی80 درصد اسید کلریدریک-10درصد اسید فلوئویدریک-10در صد اسید فسفریک می باشد.
    کلیدواژگان: بیومواد، اصلاح سطح، تیتانیوم، محلول اسیدی
  • مشخصه یابی نانو پودر مولیبدن حاصل از فرآیندهای آسیاکاری و احیاسازی پودر MoO3
    زهرا اصغری، کریم زنگنه مدار، سعید برجی، حسن عباس زاده، شهرام سیدین صفحات 79-85
    در این تحقیق، نانو پودر Mo با استفاده از آسیا کاری و احیای هیدروژنی پودر MoO3 سنتز شد. برای این منظور، پودر MoO3 در زمان های 5، 10 و 20 ساعت تحت اتمسفر آرگون با سرعت rpm 400 آسیا شد. پودر آسیا شده و پودر آسیا نشده در دماهای 600، 750 و 800 درجه سانتی گراد به صورت غیر ایزوترمال و نیز به صورت ایزوترمال احیا شدند. پودر آسیا / احیا شده (نانو) و پودر صرفا احیا شده (میکرو)، در دمای 1400 درجه سانتی گراد تف جوشی شدند. مورفولوژی پودرهای حاصله توسط SEM بررسی شد. همچنین مطالعات فازی توسط XRD صورت گرفت. برای تعیین مساحت ویژه و توزیع اندازه ذرات به ترتیب از روش هایBET و PSAاستفاده گردید. نتایج نشان می دهد اندازه ذرات تحت شرایط 20 ساعت آسیا و احیای پودر اکسید مولیبدن در دمای 750 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه، به کم تر از 200 نانو متر می رسد. مساحت سطح ویژه حاصل از آزمون BET برای نانو پودر m2.g-1826/17 بدست آمد. نمونه های تف جوشی شده حاصل از پودر مولیبدن نانو و میکرو به ترتیب چگالی نسبی 95% و 75 % چگالی تئوری از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: نانوپودر Mo، آسیاکاری، احیای هیدروژنی، تف جوشی، رفتار چگالش
|
  • Effect of using phosphate bonds in alumina-spinel low cement castables
    M. Paghandeh, A. Monshi, R. Emadi Pages 1-7
    A basic alumina-spinel low cement castable (castable A) and with 5% addition of sodium hexa meta phosphate (castable B) are prepared and heat treated at 110ºC، 900ºC and 1400ºC. It was shown that after heat treating at 110ºC، Cold Crushing Strength (CCS) of castable B is more than 3 times and Apparent Porosity (AP) less than half of the castable A. Presence of Mg2P2O7 and AlPO4. 2H2O is the main difference. At the temperature range of 800-1000ºC that hydraulic bond reverses to dehydrate condition and castable A becomes weak with high porosity، castable B shows a CCS of more than 4 times. Needles of magnesium phosphate are responsible for reinforcing microstructure of castable B at 900ºC. After firing at 1400ºC، castable B showed extra ordinary values of CCS more than 100 MPa (about 1000 kg/cm2). Reasons are discussed by X-ray diffraction and scanning electron microscopy studies.
    Keywords: Phosphate, Low cement, Alumina, Magnesia, Castable
  • Synthesis of Al-4.5wt%Cu/TiC Nanocomposite and Nanostructured Al-4.5wt%Cu Alloy via Mechanical Milling Process
    E. Mostaed, A. Shokuhfar, H. Saghafian, A. Mostaed, H. R. Rezaie Pages 9-14
    Mechanical alloying process has been utilized to synthesis immiscible systems، nanostructured materials، and nanocomposites for decades. In this paper، synthesis and characterization of Al-4. 5wt%Cu alloy and its composite، reinforced with TiC، through mechanical milling process are studied. X-ray diffraction technique، scanning electron microscopy and transmission electron microscopy were utilized to characterize the mechanically milled powders. XRD and SEM results indicate the fact that supersaturated solution of Cu in Al occurred during mechanical milling process as a result of mutual diffusion of Al and Cu. In addition، TEM results illustrate the fact that not only mechanically milled powders are nanostructured but also TiC particles had been nanosized after milling process.
    Keywords: Mechanical Alloying, Al, 4.5 wt% Cu, Nanocomposite
  • Investigation of Pozzolanic Effect of Micro Silica on light Weight Concretes
    S. Lotfi, H. Yushbashi-Zadeh, E. Salahi Pages 15-24
    Light weight concrete was aimed of several investigations and developed in order to increase mechanical strength. In the present study، pozzolanic effect of micro silica on density and mechanical strength of light weight concretes is investigated. Results showed that density and strength will decrease due to Perlite increased and in contrast strength will increase because of micro silica increased. By increasing micro silica amount، concrete matrix will be become denser and more homogenous. Strength increasing is supposed to micro silica and calcium hydroxide reaction to and hydrous calcium silicate phase evolution. Scanning electron micrographs showed crack deflection toward Perlite particles and in contrast cracks passed from sand and cement phase boundaries. Pozzolanic effect of micro silica on phase evolution was investigated by XRD technique.
    Keywords: Light weight concrete, Perlite, Micro Silica, Pozzolan
  • Nucleating Agents on Crystallization Behavior of Lithium Aluminosilicate (LAS) Glass- Ceramics
    M. Jalilpour, M. Rezvani Pages 25-34
    In this work، different composition of lithium aluminosilicate; Li2O-Al2O3-SiO2 (LAS) glass–ceramics was researched to achieve low–expansion glass ceramics. Nucleation and crystallization behavior of the base glass was studied with selection of the nucleating agents; TiO2، ZrO2، P2O5، Y2O3 and CeO2 were used in single، twin، triples and foursome composition by differential thermal analysis (DTA). In optimized samples، nucleation and crystallization temperature was determined by Day and Ray procedure. Phase analysis and Microstructure studies were done by X-ray diffractometry (XRD) and scanning electron microscopy (SEM)، respectively. The composition that containing twin TiO2 and ZrO2 nucleating agents and triple nucleating agents; TiO2، ZrO2 and Y2O3 also TiO2، ZrO2 and CeO2 were shown lower crystallization temperature and sharper peak. XRD analysis of optimized samples was resulted h–Quartz as final phase، that by attention to coefficient of thermal expansion characteristic of this phase، recent products utilize as the thermal shock resistance glass–ceramic dishes.
    Keywords: Glass ceramic, Lithium aluminosilicate, Low coefficient of thermal expansion, Thermal shock resistance
  • Investigation on the effect of chemical composition of the nano particles bioactive glass on the bioactivity behavior in the SiO2-CaO-P2O5 system
    Ha. Edris, M. H. Fathi, H. Edris Pages 35-42
    Bioactive glasses with three different compositions (45S، 49S and 58S) were prepared via sol- gel technique. Scanning electron microscopy (SEM)، Transition electron microscopy (TEM)، X-ray fluorescent (XRF) and X-ray diffraction (XRD) were utilized to study characterization synthesized bioactive glass nanoparticles. Evaluation of bioactivity prepared bioactive glass was performing in the simulated body fluid (SBF). In order to nano particles were immersed in SBF at 37 °C for 30 days. Then Fourier transform infrared (FTIR)، Scanning electron microscopy (SEM) and X-ray diffraction (XRD) were used to recognize and confirm the formation of apatite layer and bioactivity of prepared nano particles bioactive glass.
    Keywords: Bioactive glass particles, Sol, gel, Bioactivity, Nano particles
  • MnCo2O4 coating on SUS 430 ferritic stainless steel by electrophoretic deposition for interconnect applications in solid oxide fuel cells
    R. Irankhah, A. Maghsoudipour, B. Raissi Dehkordi Pages 43-49
    MnCo2O4 Spinel has good properties such as electrical conductivity، thermal and structural stability، as well as good thermal expansion match to ferritic stainless steel interconnects. In this paper we prepared nominal composition of MnCo2O4 by solid state reaction and applied onto the surface of the SUS 430 ferritic stainless steel by electrophoretic deposition. The coated alloy، together with the uncoated as a comparison، is cyclically oxidized in air at 800 ºC for 500h. The surface morphology and oxidation behavior are characterized. The results indicate that the oxidation resistance is significantly enhanced by the protective coating with a parabolic rate constant of 1. 96×10-12 (g2. cm−4. s−1). The coating layer acts as an effective barrier against chromium migration into the outer oxide layer and prevents weight gain.
    Keywords: Electrophoretic Deposition, Interconnect, Spinel, Oxidation Resistance, Solid Oxide Fuel Cell
  • Production of AlTi porous bodies by SHS
    R. Yazdani Rad, S.A. Tayyebi Fard Pages 51-57
    AlTi porous bodies for use as structural materials are produced by Self-propagating High-temperature Synthesis (SHS). Initial Al and Ti POWDERS were first mixed and then cold pressed into preformed specimens. The specimens were then subjected to SHS by heating at the rate of 500ºC /min. In this research the compaction pressure was chosen as the main variable. For all specimens، relative density، bending strength and electrical conductivity was measured. Also Phase composition and morphology was determined by XRD and SEM. Results indicated that various Al-ATi binary compounds could be produced by SHS. Porosity decreased and pore size increased by increasing the compaction pressure. Electrical conductivity is found to be a good measure of porosity within the specimens. Bending strength increased considerably by increasing the initial compaction pressure of the pressed samples.
    Keywords: Intermetalic compounds of Al Ti, Self, propagating High, temperature Synthesis (SHS), Compaction pressure, Porosity
  • Chemical surface modification of titanium by acid solution process
    M. Yousefpour, A. Zareidoost Pages 59-68
    Considering the wide range of applications of titanium in prosthesis، the latest investigations have been focused on the surface properties of this metal. Thus، chemical surface modification of titanium implants can be used to improve Bone-to-implant contact، peri-implant bone growth and higher adhesion strength. In this study، the surface topography of polished titanium surfaces treated with mixed solution of three acids containing hydrochloric acid (HCl) - hydrofluoric acid (HF) - phosphoric acid (H3PO4) were studied. Also، in order to investigate titanium surfaces، SEM، AFM analyses were carried out. The results revealed that acid concentrations variation in the aforementioned mixed solution of three acids، had a significant effect on the morphology and surface roughness، and the greatest R. M. S and Ra was attributed to 80%HCl- 10% HF- 10% H3PO4.
    Keywords: Biomaterial, Surface modification, Titanium, Acid solution
  • Characterization of Mo nanopowder prepared by milling/reduction of MoO3 powder
    Z. Asghari, K. Zanganemadar, S. Borji, H. Abbaszadeh, Sh. Seyedein Pages 79-85
    In the present study، Mo nanopowder was synthesized by milling and subsequent hydrogen-reduction of MoO3 powder. MoO3 powder was high-energetically ball-milled at a milling speed of 400 rpm in an Ar atmosphere for 5، 10، and 20 hr. The ball-milled and unmilled MoO3 powders were reduced at temperatures of 600، 750 and 800 ◦C، isothermal as well as non-isothermal. The milled/reduced Mo powder as well as the unmilled/reduced Mo powder was sintered at 1400°C. Morphology and particles size of the products were examined by scanning electron microscope (SEM). Phase analysis was performed using X-ray diffraction (XRD) technique. The particle size، size distribution and Specific surface area were investigated by PSA and BET methods، respectively. It is found that average size is lower than 200 nm، after milling for 20 hr and reduction at 750 ◦C for 30 min. The Specific BET surface area of the Mo nanopowder was attained 17. 826m2g-1. The sintered samples prepared by Mo nanopowder and Mo micropowder showed relative density of 95% and 75%، respectively.
    Keywords: Nanopowder, milling, Hydrogen, reduction, Sintering, Densification Behavior