فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و توانبخشی - سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی میرزاجانی، فاطمه خضری، ابراهیم جعفرزاده پور، فرید کریمیان صفحه 7
    هدفحساسیت قرنیه یکی از شاخص های سلامت قرنیه است که بعضی عوامل از جمله سن و منطقه جغرافیایی ممکن است روی آن تاثیر بگذارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین حساسیت مرکز قرنیه در گروه های سنی مختلف با قرنیه سالم در تهران بود.
    روش بررسی
    حساسیت مرکز قرنیه ی 596 داوطلب دارای قرنیه سالم با سن 15 تا 81 سال بوسیله ی آستزیومتر Cochet-Bonnet اندازه گیری شد. افراد به شش گروه 1 تا 6 بر اساس محدوده های سنی 25-15، 35-26، 45-36، 55-46، 65-56 و >65 سال به ترتیب تقسیم شدند. تمام اندازه گیری ها توسط یک اپتومتریست در دمای 18 درجه سانتیگراد و رطوبت حدود 35% بین 5-2 عصر انجام شد.
    یافته ها
    سن اثر معناداری روی حساسیت مرکز قرنیه داشت(f=92/22، p=0/000). بجز بین گروه سنی 1و 2 (p=0/955) بین تمام گروه های سنی اختلاف معناداری از نظر حساسیت مرکز قرنیه وجود داشت (p≤0/01).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه حساسیت مرکز قرنیه بعد از سن 36 سالگی و زودتر از آنچه در مطالعات پیشین گزارش شده است در جمعیت مورد مطالعه کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: حساسیت قرنیه، سن، آستزیومتر Cochet، Bonnet
  • حمیده قائمی، اسماء وفاییان، اطهره چهکندی، داوود سبحانی راد، مینا ریاسی، حمید طیرانی صفحه 13
    هدف
    آسیب شنوایی تمام جنبه های زندگی فرد به ویژه مهارت های ارتباطی و زبانی را متاثر می کند. کم شنوایی در سنین قبل از زبان آموزی، اثرات متفاوتی بر میزان درک،گفتار و زبان افراد و عملکردهای آنان دارد. هدف این مقاله، مقایسه ی مهارت های درک و کاربرد فعل مجهول در کودکان کم شنوای کاشت حلزون با همسالانشان می باشد.
    روش بررسی
    در این بررسی 10 کودک کاشت حلزون شده از نظر درک و کاربرد فعل مجهول با 10 کودک همتای سن تقویمی که از نظر جنسیت و سن دو به دو با گروه کم شنوا همتا بودند، مقایسه شدند. ارزیابی درک فعل مجهول با استفاده از ازمون درک افعال مجهول که توسط آذر مهری 1388 هنجاریابی شده است انجام شد، این آزمون دارای 15 تصویر سه تایی بود، در این آزمون، جمله مجهول مربوط به تصاویر بصورت محاوره بیان شد وکودک باید آن را نشان می داد و اگر نمی توانست خود آزمونگر تصویر صحیح را نشان می داد و آزمون کاربرد، دارای 17 تصویر سریالی بود که با شیوه داستان گویی کامل تصاویر سریال هر فعل توسط درمانگر و تکمیل جمله توسط کودک و همچنین پرسیدن سوالاتی با هدف هدایت کودک به سمت کاربرد فعل مورد نظر انجام شد.
    یافته ها
    میزان درک و کاربرد افعال مجهول،(با توجه به 0/008=p درک، 0/008 =p کاربرد) در دو گروه سالم و کم شنوا از لحاظ آماری تفاوت معنی داری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها گویای تاخیر قابل توجه کودکان کم شنوا در میزان درک وکاربرد افعال مجهول می باشد که علت این امر می تواند تاخیر در زمان تشخیص کم شنوایی،تاخبر دردریافت آموزش های توانبخشی، از دست دادن دوره زبان آموزی و پپعدم کفایت کامل دستگاه کاشت باشد.
    کلیدواژگان: کم شنوایی، کاشت حلزون، فعل مجهول
  • مهرناز یداللهی آستانه، ابراهیم جعفرزاده پور، نادر نصیری، علی میرزاجانی صفحه 20
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی معیار های تشخیص کراتوکونوس از نقطه نظر چشم پزشکان و اپتومتریستها وتعیین تفاوت بین این دو گروه می باشد.
    روش بررسی
    یک پرسشنامه باز بصورت نمونه گیری تصادفی و ساده و با مراجعه مستقیم به افراد از اپتومتریستها و چشم پزشکان ایرانی گرفته شد. پرسشنامه شامل 16 سوال جهت ارزیابی اندکسهای فیت کنتاکت لنز و تشخیص زودهنگام،کراتوکونوس طراحی شده بود.560 پرسشنامه مستقیما به افراد داده شد واز این تعداد 352 پرسشنامه جمع آوری گردید.
    یافته ها
    آلفا کورن باخ در گروه چشم پزشکان 0/594 و درگروه اپتومتریستها 0/603 اندازه گیری شد. 36/2% از اپتومتریستها و 18% از چشم پزشکان معتقد بودند که کیفیت رفله رتینوسکوپ در تشخیص کراتوکونوس اهمیت بسیار زیادی دارد. 53/7% اپتومتریستها و48/7% چشم پزشکان بیان کردند که معاینه اسلیت لامپ در تشخیص کلینیکی آنها تاثیر متوسطی دارد. 55/8% اپتومتریستها و 57/7% چشم پزشکان معتقدند که دستگاه های تصویر برداری قرنیه در تشخیص مراحل اولیه کراتوکونوس بسیار اهمیت دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    اغلب اپتومتریستها معتقد به اهمیت رفله رتینوسکوپی در زمینه تشخیص کراتوکونوس هستند، در صورتی که معاینه بیومیکروسکوپی در گروه تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد. هردو گروه نیز اهمیت بالایی برای دستگاه های تصویر برداری قرنیه در تشخیص کراتوکونوس قائل بودند.
    کلیدواژگان: کنتاکت لنز، کراتوکونوس، اسلیت لامپی، رتینوسکوپی، تصویر برداری قرنیه
  • آرش ضیاء پور صفحه 27
    هدف
    پرستاران عمده ترین بخش نیروی انسانی نظام بهداشتی و سلامت را تشکیل می دهند. رضایت شغلی سبب می شود که بهره وری سازمان افزایش یافته و کارمند نسبت به سازمان متعهد گردیده و سلامت فیزیکی و ذهنی وی تضمین گردد. شناخت عوامل موثر در ایجاد رضایت شغلی پرستاران می تواند در افزایش آن و ایجاد انگیزه لازم در جهت انجام وظایف درمانی، آموزشی و پژوهشی مفید باشد. در این پژوهش عوامل مرتبط با رضایت شغلی در نزد پرستاران شاغل در بیمارستان های شهرستان کرمانشاه در سال 1391 مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- تحلیلی است که بر روی 629 نفر از پرستاران بیمارستان های شهر کرمانشاه با روش نمونه گیری طبقه ای – تصادفی انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد رضایت شغلی Herzberg بود و رضایت شغلی در سه سطح طبقه بندی گردید.
    یافته ها
    بررسی نتایج در هشت حیطه نشان داد که رضایت شغلی اکثر کارکنان از شرایط محل کار (75/2 درصد)، ارتباط با همکاران (49 درصد)، حقوق و مزایا (75/1 درصد)، موقعیت شغلی (60/5 درصد)، امنیت شغلی (64/6 درصد)، نظارت و سرپرستی (64 درصد)، سیاست گذاری مدیریتی (59/2 درصد) و ارتباط زندگی شخصی (65/7 درصد) در سطح متوسط بوده است. بیشترین رضایت شغلی مربوط به ارتباط با همکاران و کمترین رضایت از مزایای سختی کار، برقراری عدل و انصاف و عدم وجود تبعیض و امکانات رفاهی بود. آزمون آماری مجذور Chi بین جنس، تحصیلات، نوع استخدام، شغل و شیفت کاری ارتباط معناداری نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که در مجموع رضایت کلی افراد در حد مطلوبی بوده است. با توجه به یافته های پژوهش به مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه می گردد در جهت افزایش و پرداخت به موقع حقوق و مزایا، همچنین طرح کارانه، مزایای سختی کار و ایجاد امکانات رفاهی جهت بهبود رضایت شغلی این قشر از جامعه هر چه بیشتر تلاش نمایند.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، پرستاران، بیمارستان، کرمانشاه
  • ثریا سیار، مصطفی اقلیما صفحه 35
    هدف
    امروزه اعتیاد به مواد مخدر و سوءمصرف مواد به صورت یک معضل اجتماعی روانی درآمده است که کشورهای مختلف و جوامع انسانی را به شدت تهدید می کنداعتیاد به مصرف مواد می تواند کل زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و اغلب منجر به دامنه وسیعی از رفتارهای بیمارگونه شده و کارکرد طبیعی فرد را در خانواده، محیط کار و اجتماع مختل می کند. این پژوهش در نظر دارد به شناخت تفاوت کارکردهای خانواده در مردان معتاد و غیر معتاد بپردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقایسه ای است که جامعه آماری در این پژوهش مردان متاهل شهر تهران می باشند و نمونه مورد مطالعه 192 نفر از افراد معتاد و 192 نفر از افراد غیر معتاد بودند. روش نمونه گیری افراد معتاد نمونه در دسترس بود. افراد غیر معتاد نیز از بین جمعیت عادی که از لحاظ ویژگی های جمعیت شناختی با افراد معتاد همتا شده بودند، به روش خوشه ایتصادفی انتخاب گردیدند. ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده در تحقیق ابزار سنجش کارکرد خانواده براساس مدل McMaster بوده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون T-Test و خی دو استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد بین مردان معتاد وغیر معتاد از لحاظ کارکرد خانواده در توانایی حل مسئله، توانایی برقراری ارتباط، ایفای نقش، پاسخ دهی عاطفی، آمیختگی عاطفی و کنترل رفتار تفاوت معناداری وجود دارد و در تمامی ابعاد مردان معتاد نمرات کمتری کسب نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    بین مردان معتاد و مردان غیرمعتاد به لحاظ توانایی برقراری ارتباط، ایفای نقش، پاسخ دهی عاطفی، آمیختگی عاطفی و کنترل رفتار تفاوت معناداری وجود دارد بنابراین این عوامل در درمان و بازتوانی معتادین نیز باید درنظر گرفته شود و برگزاری کلاسهای رفتاردرمانی و شناخت درمانی که فرد با کسب این مهارتها و تمرین آنها بتواند به شرایط عادی و قبل از ترک خود بازگشته و شاهد یک زندگی موفق و سالم باشد ضروری است.
    کلیدواژگان: کارکرد خانواده، مردان متاهل، اعتیاد
  • مریم نیکروش، مهشید آقاجان زاده صفحه 42
    هدف
    کسب زبان یکی از مهمترین یادگیری ها در زندگی کودک است. بسیاری از کودکان برای کسب زبان تلاش اندکی می کنند. اما در گروهی از کودکان مشکلاتی در یادگیری زبان وجود دارد، در حالی که نقص قابل مشاهده ی عصب شناختی، شناختی، حسی، عاطفی، یا محیطی ندارند. محققان این کودکان را آسیب زبانی ویژه Specific language impairment (SLI) می نامند. در زمینه ی کودکان SLI تا به حال مطالعات زیادی انجام شده است. اما دلیل روشنی برای مشکل این کودکان در یادگیری زبان مشخص نشده است. در برخی از پژوهش ها اختلال در پردازش شنیداری این کودکان علت بروز اختلال زبانی بیان شده است، هدف این مطالعه مروری، جمع آوری و بررسی نتایج مطالعاتی است که به پردازش شنیداری در کودکان SLI پرداخته اند.
    روش بررسی
    این مقاله مروری است بر مقالات منتشر شده در زمینه پردازش شنیداری در آسیب ویژه زبانی. مقالات در پایگاه های اطلاعاتی Google scholarو Science direct از سال1960 تا 2013 مورد جستجو قرار گرفته است و نتایج 58 مورد از مقاله ها در مطالعه حاضر مطرح شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    درکودکان مبتلا به آسیب ویژه زبانی اختلالاتی در پردازش شنیداری دیده می شود. همچنین این کودکان تفاوتهایی در عملکرد و آناتومی بخش هایی از دستگاه عصبی شنوایی مرکزی نسبت به همسالان خود دارند که نشان می دهد ممکن است اختلال در پردازش شنیداری دلیل بروز SLIباشد.
    کلیدواژگان: اختلال پردازش شنیداری، آسیب ویژه زبانی (SLI)
  • محسن عارف نژاد، پرستو تاجزاده، عاطفه برجسته صفحه 54
    هدف
    اولین گزارش عفونتهای بورخولدریائی در ایران در حدود بیش از چهل سال پیش نشان می داد که عفونت هایی با عامل بورخولدریا به صورت محدود و صرفا در جمعیت های حیوانی گزارش می شدند. اما به دنبال اعلام موارد انسانی در سالهای اخیرا در ایران، به نظر می رسد که توجه کافی به این گونه از عفونتها در کشورمان صورت نگرفته و در تشخیص های بالینی و آزمایشگاهی جز موارد خاص مد نظر قرار نمی گیرند. هدف از طراحی این بررسی، اعلام وضعیت موجود عفونت بورخولدریایی در ایران به جهت اهمیت دهی در سیستم های بالینی و تشخیصی می باشد.
    روش بررسی
    این مقاله، یک بررسی مروری است که پس از جستجو در بانک های اطلاعاتی ISI، SCOPUS MEDLINE، NCBI، CDC، WHO استفاده شده و تا زمان ارسال برای چاپ، به روز شده است. همچنین برای جمع آوری گزارشات و مقالات مربوط به سال های گذشته، از کتاب های قدیمی، کتابچه های خلاصه مقالات کنگره ها و همایش های مربوطه داخلی و خارجی استفاده شده است.
    یافته ها
    پیشینه عفونت های بورخولدریایی در ایران به اولین گزارش رسمی جدا سازی عامل بیماری ملوئیدوزیس از اسب های انستیتو رازی در سال1970 و بعد از آن، یک مورد پنومونی انسانی در سال 1977 اعلام گردید. بعد از یک فاصله زمانی طولانی، جداسازی و تعیین هویت درحد ژنومواریته باکتری بورخولدریا سپاشیا کمپلکس از پنومونی مبتلایان به سیستیک فایبروزیس در سال 2004 انجام شد. موارد بیماری گلاندرز در نزد ببرهای ارسالی به باغ وحش تهران در سال 2011 گزارش گردید و در نهایت در سال 2012 یک مورد بیماری ملوئیدوزیس انسانی در نزد مسافری که به مدت دو هفته به منطقه بومی بیماریی سفر کرده بود، اعلام شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اعلام موارد جدید عفونت های بورخولدریایی در جوامع انسانی، در کشور ما معلوم نبودن جایگاه باکتری های جنس بورخولدریا در عفونتهای رایج، مقاوم بودن برخی از عفونتهای بورخولدریایی به آنتی بیوتیک، عدم تشخیص این گونه عفونت ها در بالین و آزمایشگاه، موجه به نظر می رسد که محققان رشته های پزشکی و پیراپزشکی در زمینه شناسائی بالینی و آزمایشگاهی باکتری های جنس بورخولدریا مطالعات بیشتری انجام داده، لذا جایگاه و اهمیت این دسته از باکتری ها را در عفونتهای موجود مشخص نمایند.
    کلیدواژگان: مشمشه، شبه مشمشه، ایران، بورخولدریا مالئی، بورخولدریا سودومالئی، بورخولدریا سپاشیا کمپلکس
|
  • Mirzajani A., Khezri F., Jafarzadehpour E., Karimian F Page 7
    Purpose
    Corneal sensitivity is one of the indicators for corneal health which may be affected by some factors such as age and geographical area. The purpose of this study was to measure normal central corneal sensitivity in different age groups with healthy cornea in Tehran.
    Methods
    Central corneal sensitivity of the right eye of 596 volunteers (age ranged 15-81) was measured using a Cochet-Bonnet aesthesiometer. Subjects were divided into six age groups of 1-6 based on age ranges of 15-25, 26-35, 36-45, 46-55, 56-65 and >65 years, respectively. All measurements were performed by the same optometrist in 18 degrees of centigrade temperature, 35% humidity and between 2-5 p.m.
    Results
    There was a significant main effect of age group (f=92.22, p=0.000). There was statistically significant difference of central corneal sensitivity among all age groups (p≤0.01) except between group 1 and 2 (p=0.955).
    Conclusion
    Based on the finding of the present study, the central corneal sensitivity decreases after age of 36 years in this study population which is earlier than what has been previously reported.
    Keywords: Corneal sensitivity, Age, Cochet, Bonnet aesthesiometer
  • Ghaemi H., Vafaeian A., Chahkandi A., Sobhani Rad D., Riassi M., Tayrani H Page 13
    Purpose
    Hearing loss affected all aspects of life, specially communication and language skills. Hearing loss in pre- lingual age has different impact on comprehension, speech, language and their performance. The purpose of this article is to compare comprehension skills and using passive verbs between children with hearing loss who use cochlear implant and their intact peers.
    Methods
    In this study comprehension and using passive verbs have been compared between two groups of age and gender-matched children (10 in each group). Evaluation of passive verb's comprehension have been performed with test of passive verb's comprehension which normalized by Azar Mehri 1388. This test has 15 triplet pictures. The passive sentence related to each picture has been expressed conversationally and the child had to present it. If he/she could not distinguish the verb, the examiner had to reveal it. The test has 17 serialized pictures, in this method therapist explained each verb's serialized picture in the story telling way and a child completed the sentence also the therapist asked questions to guide a child toward the correct verb.
    Result
    There was a significant difference between normal and children with hearing loss in terms of the rate of comprehension and using passive verbs (comprehension p=0/008, usage p=0/008).
    Conclusion
    The results show the significant delay in comprehension and using passive verbs, which may be due to a delay in diagnosis of the hearing loss, delay in receiving rehabilitation trainings, loss of lingual age and inefficient cochlear implant devices.
    Keywords: Hearing loss, Cochlear implant, Passive verbs
  • Yadolahi Astaneh M., Jafarzadehpur E., Nassiri N., Mirzajani A Page 20
    Purpose
    To evaluate optometrist and ophthalmologist approach in KCN diagnosis.
    Method
    A questionnaire was introduced randomly to Iranian ophthalmologist and optometrist in two national and international congresses. The questionnaire consisted of 16 questions that some of them has related to KCN early diagnosis and lens fitting.
    Results
    Cronbach's Alpha was 0.594 in ophthalmologists and 0.603 among optometrist groups. 36.2% of optometrists and 18% of ophthalmologists believed that retinoscopic reflex is very important in KCN diagnosis. Bio-microscopy was believed to be important in 53.7% of optometrists and 48.7% of ophthalmologists. Corneal imaging was important in early diagnosis of KCN 55.8% of optometrists and 57.7% of ophthalmologists.
    Conclusion
    Most of optometrists believed that retinoscopy is most important in KCN diagnosis. Both groups believed that bio-microscopy and corneal imaging are very important in KCN diagnosis. Educational courses should be considered for contact lens fitting, both for optometrists and ophthalmologists. Regular congresses and symposiums may be recommended.
    Keywords: Contact lens, Keratoconus, Bio, microscopy, Retinoscopy, Corneal imaging
  • Ziapour A Page 27
    Purpose
    The majority of health system related staffs is nurses. Job satisfaction causes to increase the organization productivity and employees are committed to the organization and his physical and mental health will be guaranteed. Identifying the related factors in nurse's job satisfaction may be useful in increasing their job satisfaction and creating necessary motivation to do their therapeutic, educational and research duties. In this study, the job satisfaction and its related factors in nurses in Kermanshah hospitals during 2012, were studied.
    Methods
    This is an Analytic-Descriptive study that was performed on 629 nurses in Kermanshah hospitals who have been selected based on step sampling methods. Data collection tools include demographic information and standardized job satisfaction questionnaire (Herzberg) and job satisfaction was categorized in three levels.
    Results
    The results showed that job satisfaction among workers in eight areas are as follows: the workplace (75.2%), relationship with colleagues (49%), compensation (75.1%), job status (60.5%), job security (64.6%), monitoring and supervision (64%), management policy (59.2%) and personal life (65.7%). Most significant satisfaction was about communication with co-workers and the significant least satisfaction was in hard working benefits, establish equity and non-discrimination and the amenities. Chi-square test showed a significant association between gender, education, type of employment, career and administrative shift.
    Conclusions
    Results indicate that overall rate of satisfaction was in a satisfactory condition. Considering the research findings it is recommended to the Ministry of health, education and medical treatment that make greater effort in order to improve job satisfaction in the fields of on-time payment of salaries, as well as conservative design, hard working benefits and facilities.
    Keywords: Job satisfaction, Nurse, Hospital, Kermanshah
  • Sayar S., Eghlima M Page 35
    Purpose
    Today drug-addiction count as a social and psychological issue, which threats the whole community. Drug addiction can affect the entire life of an individual and often lead to abnormal behavior. In addition, additiondisrupts natural performance of an individual in the family, work place and society. This study aims to reveal the differences between addicted and non-addicted married men in family functionality.
    Methods
    The data was collected using questionnaire among 384 married men (192 in each group) in city of Tehran. The sampling method of the addicted individuals were from an available set sample, and the non-addicted individuals were selected by random cluster sampling from the general population who were comparable with the addicted people in terms of demographical characteristics. The utilized measurement tools employed in the assessment of family functionality were based on the McMaster family assessment model. Student T and chi-square tests were used for the statistical analysis purposes.
    Results
    The results showed that there is a significant meaningful difference between addicted male and non-addicted in terms of family functionality, problem solving, ability to communicate, role playing, emotional responses, affective involvement and behavioral control. Addicted male exhibited lower scores in all aforementioned variables.
    Conclusion
    There are significant meaningful differences between addicted male and non-addicted in terms of: problem solving, ability to communicate, role playing, emotional responses, affective involvement and behavioral control. Therefore, these factors should also be considered in the treatment and rehabilitation of drug addicted individuals. In addition, it is essential in behavioral therapy implementation and cognitive therapy sessions for individuals in order to help the person obtaining the skills and training before he could return back to the normal conditions after treatment, hence, experiencing a successful and healthy life style.
    Keywords: Family functioning, Married Men, Addiction
  • Nikravesh M., Aghajanzade M Page 42
    Purpose
    Language acquisition is one of the most common important learning in child‘s life. Many children do little effort to learn language. However, some of them encounter difficulties in language acquisition, without any impairment in neurological, cognitive, sense, emotional and enviremental aspects. These children are called as having specific language impairment (SLI). Many Researches have been performed in this field to investiagtethe problem in language learning in these children. In this study, investigations focusingd on auditory processing in specific language impairment have been reviewed.
    Methods
    A review of the latest literature on the subject of auditory processing in specific language impairment was performed using Science Direct and Google Scholar, data bases, between 1960-2013.
    Conclusion
    In SLI children we see Auditory processing disorder has been observed in SLI children accompanying with functional and anatomical differences in some parts of central auditory nervous system.
    Keywords: Specific Language Impairment (SLI), Auditory processing
  • Arefnejad M., Tajzadeh P., Barjesteh A Page 54
    Purpose
    The first report of Burkholderia caused- Infection in Iran dated back to forty years ago which showed this type of infection was limited among animal population. Recently, according to human case reports in Iran, little is reported about this infection and it is not considered in laboratory and clinical domains. Thus, the main aim of this study was to investigate the Burkholderia –caused infections in clinical and diagnostic systems.
    Methods
    This review-article was performed after searching through NCBI, MEDLINE, SCOPUS, ISI, WHO and CDC data banks and it has been updated until submission date to the journal. The old data was collected through the earlier versions of journals, books and inter-& external related seminars.
    Results
    The first Burkholderia-caused infection history in Iran was reported among horses from Razi Institute which inoculated with Burkholderia pseudomallei for vaccine production in 1970. Later on, one human case with pneumonia was reported in 1977. After a big gap, in 2004, the Iranian Burkholderia cepacia complex genomovars was isolated and identified among pneumonia in Cystic Fibrosis patients. At Tehran zoo, Glanders in imported Siberian tigers was reported at 2011 and finally the human isolated Burkholderia pseudomalleus in an individual traveler to endemic area was announced in 2012.
    Conclusion
    According to the recent Burkholderia species isolated from human population in Iran, the uncertain prevalence of Burkholderia-caused infection, mis-identification of Burkholderia genus in clinical samples and the resistance of some Burkholderia to antibiotics, it seems logical that the clinical and para-clinical researches should pay more attention on this bacteria through diagnostic and clinical approaches and determine the real state of this type of infection.
    Keywords: Melioidosis, Cystic Fibrosis infection, Glanders, Burkholderia cepacia complex, Burkholderia mallei, Burkholderia pseudomallei