فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و توانبخشی - سال پنجم شماره 3 (پاییز 1395)

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • مهتاب سرتیپ زاده، مهتاب معظمی*، محمدرضا محمدی صفحات 7-17
    هدف
    استئوآرتریت زانو یکی از شایعترین مشکلات عضلانی- اسکلتی و واروس زانو جزء شایعترین ناهنجاری اندام تحتانی در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو می باشد که می تواند روی فعالیت روزانه سالمندان، ایجاد درد و کنترل پاسچر تاثیرگذار باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر تعادل و درد سالمندان مبتلا به واروس و استئوآرتریت زانو می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 24 بیمار زن مبتلا به ناهنجاری واروس و استئوآرتریت زانو در دامنه سنی50 تا 65 سال با میانگین سنی 55/62 به طور داوطلبانه آمادگی خود را جهت شرکت در پژوهش اعلام کردند و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. میزان درد بیماران با مقیاس دیداری درد VAS (Visual analogue scale)و جهت سنجش تعادل از دستگاه تعادل سنج بایودکس (BIODEX) استفاده گردید. گروه تجربی به مدت 8 هفته، هر هفته سه جلسه، تمرینات ثبات دهنده را انجام دادند. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تی استیودنت وابسته و مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    تعادل ایستا و شدت درد در گروه تجربی پس از هشت هفته تمرین ثبات مرکزی تغییرات معنی داری را نسبت به پیش آزمون نشان داد (0/05>p). تغییرات بین گروهی برای میزان درد و تعادل ایستا نیز تفاوت معنی داری را نشان داد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد یک دوره تمرینات ثبات مرکزی توانسته بر تعادل ایستا و درد سالمندان مبتلا به واروس و استئوآرتریت زانو تاثیرگذار باشد. لذا می توان از تمرینات ثبات مرکزی به عنوان یک روش به منظور کاهش درد در مفصل زانو و ایجاد ثبات و بهبود تعادل در بیماران سالمند مبتلا به واروس و استئوآرتریت زانو استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سالمند، استئوآرتریت، واروس، تمرینات ثبات مرکزی، تعادل ایستا، درد
  • امیرحسین میرفندرسکی، علی میرزاجانی*، محمدرضا منصوری، مهدی خبازخوب صفحات 18-23
    هدف
    بررسی همبستگی میزان نزدیک بینی و حساسیت بینایی محیطی و مرکزی در موارد خفیف و متوسط نزدیک بینی به کمک دستگاه پریمتری هامفری
    روش بررسی
    29 فرد (58 چشم) با میانگین عیب انکساری نزدیک بینی 1/2±2/98- تحت ارزیابی حساسیت بینایی محیطی با روش Peripheral 60-4 و توسط دستگاه پریمتری هامفری قرار گرفتند. محدوده مورد بررسی به سه حلقه 40-30، 50-40 و 60-50 درجه تقسیم شد و میانگین حساسیت هر حلقه مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین حساسیت مرکزی (فووآیی) نیز ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در مقایسه نزدیک بینی خفیف (0/75- تا 3- دیوپتر) و متوسط ( 3- تا 6- دیوپتر) تفاوت معناداری در حساسیت بینایی در محدوده 40-30 درجه (0/42=p) در محدوده 50-40 درجه (0/45=p) و در محدوده 60-50 درجه (0/35=p) مشاهده نشد. اما بین مقدار نزدیک بینی و حساسیت بینایی مرکزی یک همبستگی منفی مشاهده شد (0/33- =r و 0/01=p)
    نتیجه گیری
    عدم مشاهده تفاوت معنادار بین دو گروه نزدیک بینی خفیف و متوسط در حساسیت بینایی محیطی، مبین این موضوع است که نمی توان پارامتر حساسیت بینایی محیطی را یک فاکتور متغیر در بررسی های مرتبط با عیب انکساری نزدیک بینی محسوب نمود. نیاز است تا مطالعات بیشتر و در ابعاد گسترده تر در این رابطه صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: نزدیک بینی، حساسیت بینایی، بینایی محیطی
  • مرضیه معراجی، ناهید رمضان قربانی، ساره یساقی، خلیل کیمیافر* صفحات 24-33
    هدف
    یکی از زیر مجموعه های سیستم اطلاعات بیمارستانی، سیستم اطلاعات آزمایشگاه است که از آن برای درخواست آزمایشات، کمک به پردازش نمونه ها، دریافت نتایج از آنالایزرها و تهیه و ارسال گزارشها استفاده می شود. علیرغم تمام مزایایی که این سیستمها دارند مشکلاتی نیز در پیاده سازی و بکارگیری آنها وجود دارد. لذا در این پژوهش به بررسی قابلیتهای سیستم اطلاعات آزمایشگاه بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1392 پرداخته شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی – مقطعی بود که بر روی سیستم اطلاعات آزمایشگاه بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال1392 انجام شد. در این مطالعه قابلیتهای ضروری سیستم اطلاعات آزمایشگاه از طریق بررسی متون، شاخصهای ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی وزارت بهداشت (نسخه 4/3) و بررسی نظرات کاربران نهایی تعیین گردید و سپس در بیمارستانهای تحت مطالعه بر اساس چک لیست محقق ساخته جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از تعیین فراوانی و آمار توصیفی انجام پذیرفت.
    یافته ها
    براساس ارزیابی انجام شده مشخص گردید که سیستم اطلاعات آزمایشگاه بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در (58/8) موارد قابلیتهای مورد نظر را داراست. تقسیم بندی قابلیتها در سه دسته الف) فرآیند آزمایشگاهی ب)گزارشات مالی و ج) گزارشات مدیریتی نشان داد که سیستم اطلاعات آزمایشگاه مورد بررسی در بخش مربوط به فرآیند آزمایشگاهی 52/7 درصد در گزارشات مالی صد در صد و در بخش گزارشات مدیریتی 66/6 درصد از قابلیتهای مطلوب را دارا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر قابلیتهای سیستم اطلاعات آزمایشگاهی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برخی موارد با وضعیت مطلوب فاصله دارد و باید مورد بازنگری قرار گیرد. لذا به منظور ارتقاء و افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی بهتر است قابلیتهایی از جمله ارتباط سیستم اطلاعات آزمایشگاه با سایر سیستمهای اطلاعاتی، کنترل کیفیت آزمایش، اولویت قرار دادن گروه های خاص بیماران در سیستم لحاظ گردد.
    کلیدواژگان: سیستمهای اطلاعات سلامت، سیستم اطلاعات آزمایشگاه، بیمارستان، ارزیابی
  • علی محمدزاده*، سیده زینب نورالدینی، نازیلا صندوقدار صفحات 34-41
    هدف
    برخی مداخلات محیطی مانند نویز همهمه می توانند درک گفتار را دچار اشکال کنند. درک درست همخوان ها پایه و اساس درک کلی گفتار است. معمولا در محیطهایی ارتباط گفتاری برقرار می شود که چند گوینده در حال صحبت کردن هستند. 3 همخوان از همخوان های زبان فارسی را همخوان های خیشومی تشکیل می دهند که این همخوان ها در درک گفتار نقش مهمی دارند. هدف ما از این مطالعه تعیین تاثیر نویز همهمه بر امتیاز بازشناسی همخوانهای خیشومی است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 48 مرد و زن به نسبت برابر و با شنوایی هنجار در محدوده سنی 24-19 سال از بین نمونه های در دسترس انجام شد. پس از انجام ارزیابی های شنوایی و گفتاری، بازشناسی همخوان های خیشومی در قالب هجای همخوان_واکه_همخوان و در حضور نویز همهمه در نسبتها ی سیگنال به نویز صفر، 5- و 10- مورد آزمون قرار گرفت.
    یافته ها
    با افزایش میزان نویز بازشناسی همخوان های خیشومی در ابتدای هجا کاهش یافت. بازشناسی همخوان های خیشومی در ابتدای هجا با واکه /a/ در نسبتها ی سیگنال به نویز صفر (24/18 ± 87/5) در 5- 24/71 ± 80/2 )و در10- ( 35/66 ± 64/58 ) بود و تفاوت معناداری داشتند (0/0005>p)، اما بازشناسی این همخوان ها در ابتدای هجا با واکه های/i/ ( 19/26±48/95) (0/341=p)، /e/ (33/42± 62/5) (p=0/057) ، /â/ (17/74± 47/91) (p=0/741) ،/o/ (28/69±2/30) (p=0/082) و /u/ (17/83± 7/29) (p=0/178) در نسبتهای سیگنال به نویز ذکر شده تفاوت معناداری نداشتند. در بازشناسی همخوان های خیشومی انتهای هجا با واکه های /e/(24/73± 75/00) (p=0/008)، /a/ (24/09± 64/58) (p=0/002)، /â/ (24/32± 47/39) (p=0/006)، /i/(24/54± 79/68) و /o/ (28/67± 60/93) (p<0/0005) در نسبتهای سیگنال به نویز ذکر شده تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین بازشناسی این همخوان ها در ابتدای کلمه در نسبت سیگنال به نویز صفر در زنان و مردان تفاوت معناداری نشان داد (0/39=p) که امتیاز بازشناسی در زنان (23/21± 64/58) بیشتر از مردان (24/07± 58/33) بود.
    نتیجه گیری
    افزایش میزان نویز، امتیاز بازشناسی همخوان های خیشومی را کاهشمی دهد. بازشناسی همخوان های خیشومی در حضور نویز همهمه فقط در نسبت سیگنال به نویز صفر، با جنسیت رابطه دارد.
    کلیدواژگان: همخوان خیشومی، بازشناسی گفتار، نویز همهمه
  • احسان طسوجیان*، الناز دیزجی، رغد معمار، فرزانه علیزاده صفحات 42-54
    هدف
    کاراته ورزشی است با ماهیت تحمل وزن همراه با پرشهای گوناگون که این پرش ها فشار مکانیکی زیادی را به اندام تحتانی ورزشکار وارد می کند. از این رو هدف از تحقیق حاضر، مقایسه فشار کف پایی و نیروی عکس العمل زمین در کاراته کاران نخبه مرد و زن بود.
    روش بررسی
    11 کاراته کار نخبه مرد و 12 کاراته کار نخبه زن به صورت غیر تصادفی و هدفمند انتخاب شدند. فشار کف پایی و پارامترهای مرتبط با آن با استفاده از صفحه emed (دستگاه اندازه گیری فشار کف پایی)، در 5 گام اندازه گیری شد. پس از تقسیم کف پا به 10 ناحیه، حداکثر فشار، حداکثر نیرو، سطح تماس در هر ناحیه محاسبه شد. از آزمون شاپیرو-ویلک جهت آزمون نرمال بودن توزیع داده ها استفاده گردید؛ سپس برای مقایسه پارامترهایی که دارای توزیع نرمال بودند از آزمون تی وابسته و آزمون تی مستقل و برای متغیرهایی که دارای توزیع نرمال نبودند از آزمون های ناپارامتری ویلکاکسون و یو من ویتنی در سطح معناداری (0/05p≤) استفاده گردید. شاخص تقارن نیز برای تعیین تقارن بین پاها بکار برده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق، اختلاف معناداری در اوج فشار و سطح تماس و نیروی عکس العمل زمین بین دو گروه و همچنین بین پاهای جلو و عقب گروه ها نشان داد. نتایج شاخص تقارن نیز نشان داد که در اغلب ناحیه ها بین دو پای کاراته کاران عدم تقارن وجود دارد.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر متغیر جنسیت را یک عامل مهم در نحوه توزیع فشار کاراته کاها معرفی می کند و این احتمال را می دهد که کاراته کاران نخبه اغلب از پای عقب خود به عنوان تحمل کننده وزن و از پای جلو جهت پیشروی و ضربه استفاده می کنند که چنین استفاده متفاوتی از دو پا در دراز مدت بر الگوی توزیع فشار کف پایی این افراد تاثیر خواهد گذاشت.
    کلیدواژگان: توزیع فشار کف پایی، نیروی عکس العمل زمین، کاراته، نخبه
  • حامد عامری*، علی استکی، احمد عامری صفحات 55-63
    هدف
    در جراحی های اصلاح انحراف چشم، یکی از مشکلات اصلی که پس از عمل پیش می آید این است که چشم بیمار دچار اصلاح بیش از حد یا کمتر از حد می شود که این امر مربوط به ویژگی های خاص ماهیچه ی هر بیمار می شود. بنابراین داشتن اطلاعات دقیقی از ماهیچه های چشم و عملکرد آنها برای شبیه سازی و مدلسازی دقیق تر ضروری است هدف از این تحقیق ارائه یک مدل و کمک به دقیق تر شدن جراحی استرابیسم و تحلیل عملکرد ماهیچه های چشم می باشد.
    روش بررسی
    مدل ارائه شده یک مدل سه جزئی مرکب از یک فنر و دمپر سری که با یک فنر دیگر موازی شده می باشد. پاسخ مدل سه جزئی خطی و مدل سه جزئی غیرخطی بر منحنی های خزش بدست آمده از آزمایشات گذشته، منطبق شد و میزان انطباق آنها با هم بدست آمد.
    یافته ها
    پاسخ مدلهای خطی و غیرخطی هر دو با میزان انطباق بسیار بالایی بر منحنی های خزش بدست آمده از نتایج آزمایشگاهی منطبق شدند.
    نتیجه گیری
    انطباق پاسخ مدلهای خطی و غیرخطی برنتایج می تواند بیانگر طبیعت خطی بودن ماهیچه های افقی چشم یا انجام آزمایشات در محدوده ی خطی عملکرد ماهیچه های چشم باشد. اما یکی از علل پاسخ غیرخطی ماهیچ ه ها پس از عمل جراحی، مکانیزم پولی کامپلکس می باشد که باعث تغییر زاویه ی خروج ماهیچه از کره ی چشم متناسب با کسینوس آن زاویه خواهد شد.
    کلیدواژگان: مدلسازی خطی و غیر خطی، مدل سه جزئی، استرابیسم
  • نیما جمشیدی*، محمدزاهد مرادی، سید محمد علی ابطحی، محمد کریمی صفحات 64-73
    هدف
    رانندگان بدلیل استفاده مداوم از کلاچ و ترمز در حین رانندگی نیروی فشاری خارجی زیاد و متناوبی در زوایای مختلف فلکشن و اکستنشن زانو، بر روی مفصل زانو وارد می کنند. که این آسیبها شامل بروز درد کمر و زانو می باشد. طراحی و نوع صندلی خودرو در راحتی و سلامت سرنشین و جلوگیری از درد های عضلانی،کمر و زانو به طور مستقیم ارتباط دارد.
    روش بررسی
    در این پژوهش آزمایشها ی مختلفی بر روی 4 راننده بر روی صندلی پراید با نصب سنسور اندازه گیری نیرو زیر پای راننده و روی پدال کلاچ و ترمز، نیروی تماسی پدال ماشین و کف پای راننده اندازه گیری شده است. همزمان با دوربین های سرعت بالا اطلاعات سینماتیکی حرکتی اندام تحتانی طی مراحل گرفتن کلاچ ثبت شده و به عنوان ورودی به مدل عضو تحتانی شبیه سازی شده توسط جعبه ابزار SimMechanics در محیط متلب اعمال شده و گشتاور مفصل زانو حین عمل پدالگیری به عنوان خروجی بدست می آید سپس با تغییر در پارامترهای صندلی از طریق کدنویسی، بهینه ترین حالت برای صندلی که در حین پدالگیری کمترین گشتاور به مفصل زانو وارد شود استخراج می شود.
    یافته ها
    با استفاده از مکانیزمهای پدال گیری و بهینه سازی پارامترهای صندلی این نتیجه حاصل می شود که اگر ارتفاع صندلی پراید 6 سانتیمتر و فاصله افقی پاشنه تا نشیمن گاه 9 سانتیمتر قابلیت جابجایی یابد می توان گشتاور وارده بر مفصل زانو را در حدود 10-15 در صد کاهش داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه صندلی پراید امکان حرکت به جلو و عقب یعنی تغییر فاصله افقی نشیمن گاه تا پدال را دارد می توان با اضافه کردن اهرمی که 6 سانتیمتر قابلیت جابجای ارتفاع نشیمن گاهی را بدهد شرایط بهتری را در رانندگی با این خودرو فراهم کرد. روش ارائه شده با توجه به راهکارهای در نظر گرفته شده در مطالعات قبلی دارای مزیت های بسیاری می باشد. سادگی مدل بیان شده، سرعت بالای محاسبات و همچنین در محاسبات آینده با اعمال ضریب فنر و دمپر، می توان نقش ماهیچه ها را اعمال نمود.
    کلیدواژگان: صندلی سرنشین خودرو، گشتاور، آزمایشهای بالینی، مفصل زانو، مدل سازی
  • زهرا قاسمی راوری، اسماعیل مهرآیین *، سمیه باقری، مهدیه کریمی صفحات 74-82
    هدف
    امروزه با توجه به اهمیت ارائه مراقبتهای سلامت در مناطق دور افتاده ایجاد بسترهایی برای همکاری، آموزش و مشاوره از راه دور برای بیمارستانها امری ضروری است. در پژوهش حاضر، زیرساخت های لازم برای پیاده سازی فناوری پزشکی از راه دور در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زابل در سال 1393 مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از توع توصیفی - تحلیلی بود. جامعه پژوهش را ریاست، کلیه پزشکان فوق تخصص و مسئولان واحد فناوری اطلاعات بیمارستانها تشکیل می دادند و حجم نمونه با حجم جامعه برابر بود. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه استانداردی بود که روایی آن توسط اساتید و متخصصین این رشته و همچنین پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (87%) مورد بررسی گرفت. از نرم افزار آماری SPSS برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، مشکلات بیمه و بازپرداخت (89/1 درصد)، هزینه های اولیه زیرساخت (82/6 درصد) و کمبود کادر فنی (80/4 درصد) بعنوان اساسی ترین موانع زیرساختی برای فناوری پیاده سازی پزشکی از راه دور بود که برای غلیه بر این مشکلات، آموزش کارکنان، تامین هزینه های لازم برای زیرساخت های فنی، استخدام نیروهای فنی، ارائه مراقبت و انجام اعمال جراحی اولویتهای کاربرد فناوری پزشکی از راه دور معرفی شدند.
    نتیجه گیری
    علیرغم وجود فرهنگ اجرائی مطلوب، بیمارستانهای مورد بررسی زیرساختهای لازم برای پیاده سازی فناوری پزشکی از راه دور را نداشته و قادر به ارائه خدمات پزشکی از راه دور نبودند.
    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، پیاده سازی، زیرساخت
  • حسین فرزانه*، سعید ایل بیگی، مهرداد عنبریان صفحات 83-92
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی اثر خستگی ناشی از تمرین بر میزان زاویه پشت پای افراد با ساختار پای طبیعی و چرخیده به خارج طی فاز اتکای دویدن بود.
    روش بررسی
    تعداد 24 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه بیرجند (13 نفر با ساختار پای طبیعی، 11 نفر با ساختار پای چرخیده به خارج) به صورت هدفمند و بر اساس شاخص افتادگی استخوان ناوی انتخاب، و پس از قرارگیری نشانگرهای مورد نظر، اطلاعات دو بعدی زاویه پشت پای آزمودنی ها با سیستم آنالیز حرکت حین دویدن در سرعت 3/5 متر بر ثانیه برای مدت 15 دقیقه روی تردمیل در حالت بدون استفاده از کفش در دو وضعیت با و بدون خستگی جمع آوری شد. به منظور تعیین میزان خستگی از مقیاس میزان درک تلاش (Rating of Perceived Exertion) در حین دویدن استفاده شد.
    یافته ها
    آزمونی تی وابسته نشان داد که بین میزان زاویه پشت پای افراد گروه با پای طبیعی در قبل از خستگی (شروع پروتکل تمرین) و حین خستگی (انتهای پروتکل تمرین)، به جز در مرحله برخورد پاشنه با زمین (0/001=p)، در دیگر مراحل فاز اتکای دویدن اختلاف معنی داری وجود ندارد. با وجود این، بین میزان زاویه پشت پای افراد گروه با پای چرخیده به خارج در قبل و حین خستگی در کلیه مراحل فاز اتکای دویدن افزایش معنی داری مشاهده شد (0/05p≤).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، خستگی عامل موثری در افزایش زاویه پشت پای افراد با پای چرخیده به خارج محسوب می شود. بنابراین، توصیه می شود ورزشکاران و دوندگان دچار این عارضه به منظور کاهش آسیب دیدگی به این فاکتور توجه ویژه ای نمایند.
    کلیدواژگان: خستگی، زاویه پشت پا، فاز اتکا، پای چرخیده به خارج، دویدن
  • مقاله مروری
  • جواد هرویان شاندیز، هادی استادی مقدم، ریحانه اکبرزاده، زینب دانش، زهرا بهروزفر، منیره محجوب، نگاره یزدانی* صفحات 93-103
    هدف
    بررسی و مقایسه مکانیسم حساسیت کانتراست رنگی و غیر رنگی در سیستم بینایی می باشد.
    روش بررسی
    کلیه مقالات چاپ شده در این زمینه از 1956 تا سال 2016 با استفاده از موتورهای جستجو PubMed ،Science Direct، Ovid و Google Scholar مورد بررسی دقیق قرارگرفت. تعداد 100 مقاله بدست آمد که با حذف مقالات تکراری (duplicates) و مقالاتی که در راستای موضوع تحقیق قرار نداشتند، در نهایت 40 مقاله مرتبط، مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثر محققین بیان کردند که شکل منحنی عملکرد حساسیت کانتراست، برای حساسیت کانتراست غیر رنگی به صورت band-pass و برای حساسیت کانتراست رنگی به صورت low-passاست همچنین اکثر مطالعات نشان داده اند، مکانیسم حساسیت کانتراست رنگی سبز و قرمز با هم مشابه و با مکانیسم رنگ آبی متفاوت است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد که حساسیت کانتراست رنگی و غیر رنگی از نظر شکل منحنی عملکرد حساسیت کانتراست و همچنین مکانیسم متفاوت هستند،که این امر با مدل چند کانالی سیستم بینایی قابل توضیح است.
    کلیدواژگان: مکانیسم، حساسیت کانتراست رنگی، حساسیت کانتراست روشنایی، حساسیت کانتراست غیررنگی
|
  • M. Sartipzadeh, M. Moazami *, M.R. Mohammadi Pages 7-17
    Purpose
    Knee osteoarthritis is one of the most common musculoskeletal problems and knee varus is one of the most common lower limb disorders in people with knee osteoarthritis which can affect the elderlys` daily activities, pain, and posture control. The objective of the present study is to investigate the effect of core stability exercises on the balance and pain in eldery people with knee varus and osteoarthritis.
    Methods
    In this semi-experimental study, 24 women (age range: 50-65 years, average: 55.62 years) with knee varus and osteoarthritis wanted were recruited and divided randomly into two groups of experimental and control groups. The amount of patients` pain was measured by visual analogue scale (VAS). Moreover, the BIODEX device was used to measure the level of balance. The experimental group performed core stability exercises for 8 weeks, every week, and three sessions. For statistical analysis, dependent and independent T- student tests were employed.
    Results
    Static balance and pain in the experimental group showed a significant change after eight weeks of core stabilization exercises compared to pre-test (p
    Conclusion
    The results of this study showed that a period of core stability exercises may influence the static balance and pain in elderly people with knee varus and osteoarthritis. Also core stability exercises can be used as a method for reducing the amount of pain in knee joint and making stability and improvement in balance in elderly patients with knee varus and osteoarthiritis.
    Keywords: Elderly, Osteoarthritis, Varus, Core stability training, Static balance, pain
  • Ah Mirfendereski, A. Mirzajani *, M.R. Mansouri, M. Khabazkhoob Pages 18-23
    Purpose
    The aim of the present study was to evaluate the correlation between peripheral and central visual sensitivity threshold and myopia in mild and moderate myopic eyes using Humphrey Field Analyzer (HFA).
    Methods
    Twenty-nine subjects (58 eyes) with a mean refractive error of -2.98±1.2 D have undergone perimeric evaluation using peripheral 60-4 strategy in Humphrey device. The visual field was divided into three isopter rings: 30-40, 40-50 and 50-60 degrees. In each ring, the mean threshold was compared between the two myopic groups. Foveal thresholds were also measured and compared between groups.
    Results
    In comparison between the mild and moderate myopic groups, there were not any significant differences in 30-40 ring (p=0.42), 40-50 ring (p=0.45) and 50-60 ring (p=0.35). However, a significant but negative correlation was found between foveal threshold and myopia (r=-0.33, p=0.01)
    Conclusion
    Lack of any correlation between myopia and peripheral sensitivity threshold demonstrates that peripheral visual field is not a variable parameter in myopia studies. Further studies and in larger scales are recommended.
    Keywords: Myopia, Visual sensitivity threshold, Peripheral vision
  • M. Meraji, N. Ramezan Ghorbani, S. Yasaghi, Kh Kimiafar* Pages 24-33
    Purpose
    One of the subsystems of information system health is a laboratory information system (LIS) which is used to order tests, help processing of taken samples, receive the results of analyzer and provide reports. Despite advantages, there are difficulties in LIS implementation. Therefore, this study assesses abilities and features of teaching hospital’s LIS in Mashhad University of Medical Sciences in the year 2014.
    Methods
    This descriptive-sectional study was conducted on the laboratory Information System of teaching hospitals of Mashhad University in 2014. Through literature review, using health information system evaluation indicators of Ministry of Health and Medical Education (3/4ed) and surveying final user opinion; necessary features of laboratory Information System was specified. According to the determined features in checklist format, teaching hospitals of Mashhad University was assessed. Descriptive statistics were used to analysis the data.
    Results
    In general, LISs of teaching hospitals of Mashhad University have 69. 09 percent of the determined features. These features classified in three groups (a) the Laboratory processes (b) samples and tests and (c) financial and management reports. The findings showed that LISs had 72% of features related to laboratory process, 71. 4% of features related to test and samples and 62.5% of features related to financial and management reports. Laboratory process showed the maximum features and financial and management reports had the minimum features.
    Conclusion
    With regard to findings, the conditions of the laboratory Information System of teaching hospitals of Mashhad University are relatively appropriate. In order to improve the laboratory services quality, it is recommended that features such as communication with other information system and laboratory test`s quality control included in the system and Assign more priority to the groups of patients with special diseases.
    Keywords: health information system, Laboratory information system, Laboratory Systems, Hospital, Evaluation
  • A. Mohammadzadeh *, S.Z. Nureddini, N. Sandoughdar Pages 34-41
    Purpose
    Some environmental interventions such as multi talker babble noise can cause difficulty understanding speech. Understanding consonants is the basis for a general understanding of speech. Verbal communication usually occurs in environments where multiple speakers are talking. There are three nasal consonants in Persian language with important effect on speech perception. The aim of this study is to determine the effect of babble noise on the recognition score of stop and fricative consonants.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 48 males and females, aged between 19-24 years with normal hearing. After auditory and speech evaluation, recognition of nasal consonants in consonant vowel consonant syllable at the presence of babbling noise was tested.
    Results
    By increasing the amount of noise, the recognition of nasal consonants at the beginning of the syllable reduced. There was a significant difference between recognition of nasal consonants at the beginning of the syllable with the vowel /a/in the signal to noise ratio of zero (87.5±24.18), in, -5 (80.2±24.71) and -10 (64.58±35.66) (p0.0005), /u/ (7.29±17.83) (P=0.178) in the mentioned signal to noise ratio. There was a significant difference between recognition of these consonants at the end of the syllable with the vowel /e/ (75.00±24.73) (P=0.008), /a/ (64.58±24.09) (P=0.002), /â/ (47.39±24.32) (P=0.006), /i/ (79.68±24.54) and /o/ (60.93±28.67) (P>0.0005) in the mentioned signal to noise ratio. Moreover, there was a significant difference in recognition of these consonants at the beginning of the word in the signal to noise ratio of zero between men and women (p=0.039). The women was higher than men.
    Conclusion
    Increased babble noise levels significantly reduce the recognition score of nasal consonants, and average recognition score of nasal consonants in noise related to gender in the signal to noise ratio of zero.
    Keywords: Nasal consonants, Speech in noise, Babble noise
  • E. Tasoojian *, E. Dizaji, R. Memar, F. Alizade Pages 42-54
    Purpose
    Karate is an activity with weight bearing nature along with very jumping movements that exert a lot of mechanical pressure on athlete’s lower extremities. Therefore, the purpose of the present study was to compare plantar pressure and ground reaction force in male and female elite Karate practitioners.
    Methods
    Eleven male and 12 female elite Karate practitioners were non-randomly and purposefully recruited. Plantar pressure and related parameters were measured by emed platform in five Steps. After dividing the foot into 10 masks, the peak pressure, the peak force and the contact area were calculated in each anatomical mask. The Shapiro-Wilk test was used to explore the normal distribution of the data, with significance level of less than 0.05. Dependent and Independent T-Tests were used to compare parameters which were normally distributed and Wilcoxon and U-Mann-Whitney tests were used for parameters which were not normally distributed. Symmetry index was used to determine the symmetry between two legs.
    Results
    The results of this study showed significant difference in Peak Pressure, Contact Area and Ground Reaction Force not only between two groups but also between front and back legs. Symmetry index also showed asymmetry in most masks of Karate practitioner's feet.
    Conclusion
    Present study introduces gender as an important factor in the distribution of pressure in Karate practitioner's foot and claims that probably elite Karate practitioner most of the time use back foot as weight bearing foot and front foot to progress and strike, such different using of two feet will affect the plantar pressure distribution in elite Karate practitioner in long term.
    Keywords: Plantar pressure distribution, Ground reaction force, Karate, Elite
  • H. Ameri *, A. Esteki, A. Ameri Pages 55-63
    Purpose
    Many patients come afoul by the over correction or under correction of the eye muscles after strabismus surgery. This is related to the individual properties of anyone’s distinct eye muscles. Therefore, it is necessary to have accurate information about the living soft tissues in simulations and the proper modeling of the human eye muscles. The aim of this study was to present a three element model which may contribute to more accurate surgery.
    Methods
    A three element model consisted of a spring in parallel with a Maxwell element which was composed of a dashpot and a spring in series. The response of the linear and nonlinear three element model was fitted to the obtained creep graphs.
    Results
    The results showed a good fitness in both the linear and non-linear models.
    Conclusion
    Since the living soft tissues generally exhibit nonlinear behavior, these results may indicate that the experiment have performed in linear range. One of the reasons of non-linear behavior of eye muscle may be related to pulley complex mechanism.
    Keywords: Linear, non, linear modeling, Three element model, Strabismus
  • N. Jamshidi *, M.Z. Moradi, M.A. Abtahi, M.T. Karimi Pages 64-73
    Purpose
    Due to the continuous use of pedal in duration of driving time, high external pressure in different knee flexion and extension angles on drivers’ knee joint may be applied. These injuries include low back pain and knee pain. The comfortable and sufficiently spacious car sit, may influence the low back pain and knee pain associated by design and type of car seat.
    Methods
    In this study, various tests were conducted on four drivers, contact force between the pedals and driver’ foot is measured by installing sensors on the clutch and brake pedal. The kinematic data is recorded by high-speed camera during pedaling. These data is used as inputs and the moment of knee joint while pedaling is obtained as outputs in the mathematical model attained by MATLAB SimMechanics software. The optimal seating positions is obtained by changing the parameters of the seat through coding and extracting the lowest torque put on knee joint.
    Results
    Using the pedal mechanism and optimization of chair parameters, this result shows that the height of Pride seat and the horizontal distance between the heel and the seat is shifted to 6cm and 9cm, respectively. Moreover, reducing the maximum internal knee-extension moment by around 10 to 15 percent.
    Conclusion
    Considering that pride seat can be moved to the front and rear position means that the horizontal distance between pedals and seat is changed. To improve driving of this vehicle, we can add a lever which is moveable seat height to 6 cm. This method have many advantage: Simply stated model, high-speed computing and the future of computing by a coefficient of spring and damper maybe applied to the muscles.
    Keywords: Seat car, Torque, Clinical experiments, Knee joint, Modelling
  • Z. Ghasemi Ravari, E. Mehraeen *, S. Bagheri, M. Karimi Pages 74-82
    Purpose
    Nowadays, due to the importance of healthcare offering in remote areas substrates creation for cooperation, training and consulting in remote hospitals is essential. In the present study, the necessary infrastructure to telemedicine technology implementation in hospitals affiliated to Zabol University of Medical Sciences was performed in 2014.
    Methods
    This study was a descriptive-analytical. The study population consisted of managers, all super specialist physician and officials for the IT department. The sample size was equal to the population size. The data collection tool was a standard questionnaire which its validity was examined by professors and experts in the HIT field and as well as its reliability was examined by using Cronbach's alpha (87%). The statistical software was used to analyze the data.
    Results
    Based on findings, insurance and reimbursement issues (%85.4), the initial costs (%82.3) and lack of technical staff (%80.2) as the main barriers to infrastructure implementing telemedicine that for conquest be upon these issues, employees training, infrastructure funding, recruitment of technical staff, healthcare offer and surgery has been introduced as priorities of telemedicine technology application.
    Conclusion
    Despite the good performance culture, the surveyed hospitals have not infrastructure for implementation of telemedicine technologies and therefore May not able to provide telemedicine services.
    Keywords: Telemedicine, Implementation, Infrastructure
  • H. Farzaneh *, S. Ilbeigi, M. Anbarian Pages 83-92
    Purpose
    The purpose of this study was to identify the effects of fatigue caused by exercise on rear foot angle (RFA) in normal and pronate subjects during the stance phase of running.
    Methods
    Twenty-four male students from Birjand University (13 with normal foot, 11 with pronate foot) were selected based on navicular drop index. After the measuring RFA (according to Nigg (1986), each subject ran on the treadmill at the speed of 3/5 m/s for 15 minutes without shoes. In addition, the RFA were measured after fatigue situation which determined according to the scale rating of perceived exertion (RPE) during running.
    Results
    Dependent t-test showed no significant difference in RFA between normal foot before fatigue (at the initial of the protocol) and during fatigue (at the end of the protocol) in all phases of stance phase, except in the heel contact (p=0.001). However, there was a significant difference between the RFA of pronate foot before and after fatigue in all phases of stance phase (p≤0.05), where the RFA showed significant increase after fatigue.
    Conclusion
    Based on the present results, fatigue can be considered as an important factor in increasing RFA in people with pronate foot. Therefore, it can be considered for runners, especially with pronate foot for prevention of injuries during running.
    Keywords: Fatigue, Rear foot angle, Stance phase, Pronate foot, Running
  • J. Heravian Shandiz, H. Ostadimoghaddam, R. Akbarzadeh, Z. Danesh, Z. Behroozfar, M. Mahjoob, N. Yazdani * Pages 93-103
    Purpose
    To compare the mechanism of illumination contrast sensitivity with color contrast sensitivity.
    Method
    All articles published in the intended field from the 1956 to 2016 using the search engines including PubMed, Science Direct and Google Scholar was searched. About 100 articles were obtained that by removing duplicate articles and irrelevant ones, finally 40 related articles, were examined, carefully.
    Results
    The results of relevant studies showed that the contrast sensitivity function curve is band-pass for illumination contrast and low-pass for color contrast sensitivity of visual system. It has also been stated that mechanism of color contrast sensitivity is similar for red and green and different from blue one.
    Conclusion
    Color contrast sensitivity and illumination contrast sensitivity function are different of the shape of the curve as well as the mechanisms, which would be explained by the multi-channel visual system.
    Keywords: Mechanism, Color contrast sensitivity, Illumination contrast sensitivity