فهرست مطالب

زبان شناخت - سال ششم شماره 11 (بهار و تابستان 1394)

نشریه زبان شناخت
سال ششم شماره 11 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/30
  • تعداد عناوین: 11
|
  • عباس آذرانداز * صفحات 1-26

    بخش زیادی از اشعار دوره میانه ایران را مانویان پارسی، پارتی و سغدی زبان سروده اند. این اشعار یا ستایشی و آیینی اند؛ یا سرودهایی عرفانی که سرگذشت غریبانه نور را در زندان ماده روایت می کنند. سرودهای اخیر چون با انسان پیوند بیشتری دارند، عنصر عاطفه و خیال در آنها آشکارتر است و هنر سخنوری شاعران مانوی را در آنها بهتر می توان دید. در این اشعار از صنایع ادبی در هر دو حوزه بدیع لفظی و معنایی استفاده چشمگیر شده است، که گذشته از آرایه هایی که وجودشان از هر شعری انتظار می رود و در ذات شعر است، نمونه هایی می توان یافت که حتی با تعریفات کتب بلاغی دوره اسلامی، که گاه در تقسیمات هر مقوله بدیعی راه افراط پیموده اند سازگار است. آرایه های ادبی در سرودهای مانوی ایرانی به دو گروه موسیقی اصوات (بدیع لفظی) و موسیقی معنوی (بدیع معنوی) قابل تقسیم است؛ در زمینه بدیع لفظی آرایه تکرار (تکرار واژه، جمله و واج)، و در زمینه بدیع معنوی از آرایه هایی چون تضاد، ایهام و التفات استفاده شده است. در این مقاله چگونگی استفاده شاعران مانوی از آرایه های ادبی در سرودهای بازمانده به زبان های فارسی میانه، پارتی و سغدی با ذکر نمونه نشان داده شده است.

    کلیدواژگان: سرودهای مانوی، آرایه های ادبی، بدیع لفظی، بدیع معنوی
  • شیرین پورابراهیم * صفحات 25-44

    درمعنی شناسی شناختی، منظور از سازوکا رهای شناختی ابزارهای شناختی مثل مجازهای مفهومی، استعاره های مفهومی و تصویری، و طرحواره های تصویری هستند که در سازماندهی ودرک مفاهیم انتزاعی در ذهن انسان نقش دارند. هدف مقاله حاضر، بررسی نمونه هایی از این سازوکارهای شناختی است که در دعای امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه به کار رفته است. سوالی که مقاله حاضر این است که این سازوکارهای شناختی در مفهوم سازی مضامین و درک مفاهیم انتزاعی دعا چه نقشی دارند. از سوی دیگر، کدام شاخص های شناختی، زبان دعا را از زبان عادی متمایز می کند؟ نتایج تحلیل نشان می دهد مضامین دینی موجود در این ادعیه، علاوه بر مفاهیم حقیقی، از مفاهیم انتزاعی ساخته شده اند که به کمک سازوکارهای شناختی استعاره، مجاز، تصویرسازی و طرحواره های تصویری ساختارمند می شوند و درک آنها تسهیل می شود. همچنین، زبان دعا، از نظر نوع سازوکارهای شناختی به زبان عادی نزدیک است اما از جهاتی شاهد جنبه های ادبی در این مفهوم سازی ها می باشیم.

    کلیدواژگان: سازوکارهای شناختی، استعاره مفهومی، مجاز مفهومی، استعاره تصویری، طرحواره تصویری، زبان دعا، زبان ادبی
  • محمدحسن جلالیان چالشتری * صفحات 49-64

    فعل غیرشخصی فعلی است که به صورت سوم شخص مفرد صرف می شود و فاعل منطقی آن حالت غیر فاعلی دارد. این گونه افعال غالبا در بر دارنده معانی تجارب فیزیکی، ذهنی و ادراکی هستند که بر فاعل منطقی حادث می شوند و خارج از کنترل و اراده او هستند. این فاعل منطقی که همیشه جاندار است تجربه گر نامیده می شود. عنصر دیگری که در جملات غیرشخصی ظاهر می شود منشا بروز واقعه یا تجربه است و حضور آن در جمله بستگی به معنای فعل دارد. در زبان سغدی در کنار برخی از افعال وجهی این زبان که با تعریف افعال غیرشخصی سازگارند دو فعل دیگر نیز صرف غیرشخصی دارند. این دو فعل rēž- و nam- هستند. rēž- ظاهرا در تمامی نمونه های موجود و nam- تنها یک بار به صورت غیرشخصی صرف شده است. بررسی و تحلیل این دو فعل موضوع این نوشتار است.

    کلیدواژگان: فعل غیرشخصی، تجربه گر، سبب، پسند آمدن، پذیرفتن، آرزو کردن
  • مریم دارا * صفحات 65-84

    زمانی که اورارتوها بر شمال غرب ایران سلطه داشتند آثار بسیاری از خود باقی گذاشتند. آن ها فلزکاران برجسته ای بودند و گاهی بر اشیاء نام شاه اورارتویی را می نوشتند. اورارتوها گاهی ادوات اسب را تزئین و یا حتی مزین به کتیبه های کوتاه می کردند. تعدادی دیسک یا لوح دهنه اسب از مناطقی که اورارتوها حکومت کردند به همراه کتیبه یا بدون کتیبه به دست آمده است. در موزه آذربایجان شرقی در تبریز نمونه ای از این اشیاءوجود دارد که دیسک مفرغی دهنه اسب با کتیبه آرگیشتی اول است و از سوی فردی روستایی از ناحیه ورزقان به موزه اهدا شده است. با اینکه نسب و نام پدر آرگیشتی آورده نشده است ولی خط شناسی نشان می دهد که این کتیبه متعلق به آرگیشتی اول است.

    کلیدواژگان: آرگیشتی اول، اورارتو، دیسک، تبریز، پلاک
  • محمد راسخ مهند*، مسعود محمدی راد صفحات 85-118

    در این مقاله قصد داریم به بررسی نشانداری در صرف اسم و ضمیر زبان های ایرانی نو شمال غربی از منظری درزمانی براساساصل کاستن صورت ها (هاوکینز 2004) بپردازیم. طبق این اصل صورت های نشاندار پایین ترین مرتبه و صورت های بی نشان بالاترین مرتبه را در سلسله مراتب کاربردبنیاد دارند. ترتیب مقولات در سلسله مراتب کاربردبنیاد بر اساس بسامد وقوع آنها در زبان ها است و دلیل این بسامدهای گوناگون را می توان به دلایل ارتباطی، پیچیدگی و وقوع نابرابر عناصر زبانی در محیط اجتماعی نسبت داد.در این مقاله نشان داده ایم تغییرات نشانداری در سلسله مراتب شمار و جنس در صرف اسم و ضمیر زبان های مورد مطالعه، طبق اصل کاستن صورت ها و پیش بینی های آن است و در سلسله مراتب حالت استثنائاتی وجود دارد که مطابق پیش بینی های این اصل نیست.

    کلیدواژگان: شمار، حالت، جنس دستوری، اصل کاستن صورت ها، پیش بینی فهرست صرفی، پیش بینی تمایزهای کاهنده
  • والی رضایی*، همایون سعیدی صفحات 119-142

    گروه های حرف اضافه در نظریه پردازی های نحوی جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. در دستور نقش و ارجاع این گروه ها به سه دسته افزوه، نشانگر موضوع و موضوع- افزوده تقسیم می شوند. دردسته اول، این گروه ها به عنوان ادات ایفای نقش می نمایند.در دسته دوم، گروه حرف اضافه یکی از موضوع های محمول می باشد. در دسته سوم، حرف اضافه، نشانگر موضوع برای محمول است اما بر معنای بند نیز می افزاید. نوشتار حاضر نشان می دهد که گروه حرف اضافه ای در زبان فارسی دارای کارکردهای مختلفی است و علاوه بر نقش ادات می تواند به منزله نشانگر موضوع در ساخت های دو مفعولی و گاهی به عنوان مفعول مستقیم و برخی نقش های دیگر به کار رود. در این جستار گروه های حرف اضافه ای نشانگر موضوع با توجه به افعالی که با آنها تظاهر می یابند به ده دسته تقسیم شدند. گروه حرف اضافه ای همراه با فعل های ناگذر حرکتی، گروه حرف اضافه ای مکانی و غیر مکانی همراه با فعل ربطی و گروه حرف اضافه ای در ساختار های فعل سبک فارسی، از دیگر مواردی می باشد که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: گروه حرف اضافه، افزوده، نشانگر موضوع، موضوع افزوده، زبان فارسی
  • شهلا رقیب دوست، شهره صادقی * صفحات 137-160

    پژوهش حاضر توانایی درک استعاره در کودکان فارسی زبان از سه گروه سنی 6، 7 و 8 سال را ارزیابی کرده است. گروهی از پژوهشگران معتقدند که درک استعاره در اوایل دوره نوجوانی صورت می گیرد. برخی دیگر از پژوهشگران بر این عقیده اند که کودکان در سنین پیش از دبستان قادر به فهم مفاهیم استعاری اند. زبان شناسان شناختی نیز معتقدند استعاره از جنبه های اساسی زبان و شناخت است که به صورت ذاتی و ناآگاهانه برای درک احساسات و دیگر مفاهیم ذهنی و انتزاعی به کار می رود. به منظور ارزیابی توانش استعاری کودکان، آزمونی دوگزینه ای شامل 36 جمله استعاری در قالب چهار زیرآزمون تدوین و اجراگردید. بر پایه نتایج به دست آمده، کودکان در سنین پایین در درک انواع استعاره چندان توانا نیستند اما، به موازات رشد سنی، تعقلی و گسترش دانش جهان شناختی، تفاسیر و استنباط های آنان از استعاره ها، در روندی تکوینی، متکامل تر و پرورده تر می گردد.

    کلیدواژگان: نظریه شناختی، شناخت، درک استعاره، رشد زبان، کودک فارسی زبان
  • روح الله صیادی نژاد، عباس زارعی تجره، طیبه باغ چائی* صفحات 161-183

    زبان بشر پدیده ای است چندان پیچیده که بررسی ماهیت واقعی آن مورد مطالعه متفکران در قرون مختلف بوده است. از جمله این متفکران، عبدالرحمن بن خلدون، دانشمند توانمند مسلمان، است که در «مقدمه» مشهورش، در قالب تفکرات جامعه شناختی خویش، نظریه ای باعنوان «ملکه زبانی» را مطرح می نماید. وی بر این باور است که کودک از توانایی فطری برای فراگیری زبان برخوردار است و این توانایی را کیفیت هایی تدریجی می داند که یکباره پدیدنمی آید. از سوی دیگر، نوام چامسکی، زبان شناس معاصر امریکایی، در پی ابن خلدون به نظریه پردازی پیرامون توانش زبانی پرداخته است. او نیز این قابلیت را بخشی ذاتی از ذهن انسان برشمرده و برای ذهن بشر مجموعه ای از اصول و شاخص های دستور زبانی را قایل می شود. نتایج حاصل از این پژوهش تطبیقی، علاوه بر تبیین تفاوت ها و شباهت ها، بیانگر این مطلب است که اندیشه توانش زبانی را نخستین بار قرن ها پیش ابن خلدون مطرح کرده و باید او را بنیان گذار این نظریه دانست.

    کلیدواژگان: توانش زبانی، ابن خلدون، چامسکی، زبان شناسی، دستور زبان
  • پوران علیپور* صفحات 185-206

    بوطیقا دانشی است که به ادبیت اثر می پردازد؛ بنابراین بیش تر به مقوله های مجرد مربوط می شود. البته این امر مسلم است که بوطیقا تنها از طریق ساختار اثر می تواند نحوه تحول و تکوین آن را تبیین نماید. اثر ادبی، در حوزه ساختار بوطیقایی اش، در سه رخداد پیشامتن، متن، و پسامتن شکل می گیرد. پس، تحت تاثیر فرایند نوشتار، بوطیقا، همواره در زمان گذشته، حال و آینده خود، هم چون پدیده ای تجریدی و تجربی جریان دارد و، با توجه به عملکردش در خصوص تحلیل ساختار اثر ادبی، می تواند پاسخی بر پرسش محتوم چگونگی ارزش آن بیان کند؛ به همین دلیل، جایگاه ویژه ای در امر نقد آثار ادبی دارد. این مقاله می کوشد تا در این راستا، ضمن تشریح مفاهیم و نظریه های مرتبط با موضوع، به تحلیل حوزه بوطیقا در خلق اثر بپردازد. بدین ترتیب، فرایند نوشتار را از آغاز نیت ژرف مولف در پیشامتن، و ،پس از آن، در گستره فضامند متن و تبدیل آن به کتاب تا ادامه روند حیات تجریدی اش در غیاب مولف، کتاب، و ر هایی از خواننده تاویل گر، بررسی نماید. در نهایت، ضمن تبیین حضور متافیزیک گونه فرایند، پارامترهای تعالی بخش پسامتنی را، تحلیل کند.

    کلیدواژگان: بوطیقای اثر ادبی، غیاب مولف و کتاب، فرایند نوشتار، هرمنوتیک، پارامترهای تعالی بخش پسامتنی
  • محمد شکری فومشی* صفحات 207-230
    بازشناسی و بازسازی یکی از قطعات مانوی تورفان معروف به Ewangelyōnīg bāšāhān («سروده های انجیلی» یا «سرودهای انجیل») هدف اصلی این مقاله است. در این جا، نویسنده در بررسی ای نسخه شناسانه می کوشد نشان دهد که آیا قطعه M441 پاره ای از همان برگ دست نویس است که قطعه M507 از آن جدا شده است؟ پاسخ مثبت به این پرسش متن جدیدی را در یک پیکره در اختیار متخصصان مانوی قرار می دهد که عمدتا مشتمل بر شرح شاعرانه ای از اسطوره آفرینش مانوی و کنش های ستیزه جویانه «شاهزاده تاریکی» (اهریمن) در کیش مانوی است.
    کلیدواژگان: سرود انجیل، بازشناسی، شاهزاده تاریکی، اسطوره آفرینش مانوی
  • فریبا قطره، حمیده پشتوان، مهناز طالبی دستنایی* صفحات 231-243
    گوناگونی زبان شناختی محیط های طبیعی اجتماعی منعکس کننده شباهت ها و تفاوت های نگرش جامعه های زبانی مختلف به پدیده های طبیعی است و برآمده از شناخت، نیازها، فرهنگ و عوامل زیست محیطی و انسانی است. واژگان، مقوله بندی، و طبقه بندی   در هر زبانی در تعامل با محیط طبیعی آن زبان به شیوه ای متفاوت عمل می کنند. در این راستا، زبان شناسی زیست محیطی از دهه 1990 به عنوان یکی از گرایش های کاربردی در مطالعات زبان شناختی مطرح شد. این گرایش به بررسی روابط متقابل میان یک زبان خاص و محیط طبیعی اجتماعی گویشوران آن زبان می پردازد. در این مقاله، برآنیم، ضمن معرفی زبان شناسی زیست محیطی، توان مندی بالقوه این رویکرد را در پژوهش های گویش محور نشان دهیم و تاثیر محیط زیست بر تفاوت های نحوی، صرفی و واژگانی میان زبان ها و گویش ها را بررسی کنیم. مقاله حاضر، با رویکرد مقایسه ای، به بررسی ارتباط زیست محیط با دو گویش گیلانی و سمنانی، از دو اقلیم متفاوت، می پردازد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد بسیاری از ویژگی های زبان، از جمله نام گذاری مفاهیم و پدیده ها و چگونگی شکل گیری استعاره ها و هم چنین تفاوت های موجود در گویش های منطقه ای (و حتی محلی)، از منظر زبان شناسی زیست محیطی، قابل توضیح است و این رویکرد نو می تواند پاسخ قابل قبولی برای تفاوت های صرفی-نحوی و واژگانی گویش های منطقه ای و محلی ارایه نماید.
    کلیدواژگان: زبان شناسی زیست محیطی، محیط زیست طبیعی، گویش منطقه ای، شناخت، صرف زیست محیطی
|
  • Abbas Azarandaz * Pages 1-26

    Much of poetry of Iran in middle period has been composed by Manicheans in middle Persian, Parthian and Sogdian languages. These poems are praise and liturgical or mystic hymns that narrate the story of strangeness of light in the prison of Matter. In the latter, because of more connection with human, the emotion and imagination element are clearer, and the poetic art can be better observed in them. The figures of speech, both figures of word and figures of thought have been greatly used in these poems. Apart from existing the figures that are expected in every poem and are in the nature of poetry, the specimens can be seen that they are correspond even with the definitions of rhetorical books in Islamic period. The figures of speech in Manichaean poems can be divided in two groups; the sound music (figures of word), and spiritual music (figures of thought). It has been used in the figures of word field, the repetition (words, sentences and phonemes); and in the figures of thought field, the figures such as antithesis, amphiboly and apostrophe. It has been attempted in this article to show the quality of use of figures of speech in Manichaean poems surviving in Middle Persian, Parthian and Sogdian languages, along with citing the specimens.

    Keywords: Manichaean Hymns, Literary Figures, Figures of Word Field, Figures of Thought Field
  • Shirin Pourebrahim * Pages 25-44

    Cognitive strategies, first introduced in Cognitive Semantics, are cognitive devices like conceptual metonymies, conceptual metaphors, image metaphors and schemas which structure abstract concepts in our minds and facilitate our understanding. This paper aims to study examples of these strategies in the language of Sahife Sajjadie. For this purpose, I have analyzed cases of structural, orientational, and ontological metaphors, as well as conceptual metonymies, image metaphors and image schemas in this religious text to find out two things. What is the role of these strategies in conceptualization and understanding of abstract concepts, and to find whether the analyzed language is a literary language or not. Analysis of the selected metaphorical data shows that religious abstract concepts are represented both literally and non-literally. Non-literal representations of concepts are structured by using cognitive strategies of metaphor, metonymy, image schemas and metaphors. In addition, language of Do’a in this book has used the same metaphors as ordinary conventional language, though it has used extending, elaboration, combining of metaphors, as well as personification and metaphorical images which assimilate it to a literary work.

    Keywords: conceptual metaphor, Conceptual metonymy, Image Metaphors, image schema, Language of Do’a, Literary Language
  • Mohammad Hasan Jalalian Chaleshtari * Pages 49-64

    The Impersonal verb is a verb which is always inflected in the third singular and its logical subject does not appear in the nominative case. These verbs often express physical or mental/cognitive experiences which the logical subject experiences without having any control on them. Thus the subject in these structures is called "experiencer". Another element which has a role in impersonal sentences is the source of the events, activities and experiences. It's presence in the sentence depends on the meaning of the verb. In Sogdian beside some of the modal verbs which are in accordance with the definition of impersonal verbs, there are two other verbs which are impersonal too. These are rēž- and nam-. As will be shown rēž- is appeared as an impersonal verb approximately in all the remaining evidences, but nam- has impersonal use just in one of it's evidences. In this article I will study and analyze these two verbs.

    Keywords: Impersonal Verb, Experiencer, Cause, To Please, To Accept, To Yearn
  • Maryam Dara * Pages 65-84

    Urartians left pieces of evidence of their domination in North West of Iran. They were extraordinary metalworkers and sometimes wrote the name of the Urartian king on their objects. They sometimes decorated or even inscribed horse equipment with short inscriptions. Some discs from horse harnesses, with or without inscriptions, are found from Urartian kingdom. A similar object exists in Eastern Azerbaijan Museum which is a bronze disc from the horse harness with the inscription of Argishti I. This disc is dedicated to the museum by a rural from Varzaghan. Although the name of the king’s father is not written but epigraphically it is from Argishti I.

    Keywords: Argishti I, disc, horse harness, plaque, Urartu
  • Mohammad Rasekh Mahand*, Masoud Mohammadirad Pages 85-118

    This paper aims to investigate markedness in nominal and pronominal morphology of modern north-western Iranian languages from a diachronic perspective based on Hawkinʼs (2004) minimized forms principle. Based on this principle marked forms ocuupy the lowest and unmarked forms the highest position in performance-based hierarchies. Forms are ranked based on their frecuency in performance-based hierarchies. The reason that there exist these different frecuensies can be attributed to communicative reasons, complixity and different occurances of linguistic units in outside world. In this paper, we have shown that markedness changes in number and gender hierarchies are in line with minimized forms principle and its predictions in the investigated languages, but there are some exceptions in case hierarchy, which is not in line minimized forms predictions.

    Keywords: number, case, grammatical gender, minimized forms principle, morphological inventory prediction, declining distinctions prediction
  • Vali Rezai*, Homayon Saeidi Pages 119-142

    Prepositional phrases have a significant place in different syntactic theories. In Role and Reference Grammar these constituents are categorized into three classes namely Adjuncts, Argument markers and Argument-adjuncts. Adjuncts PPs offer semantic information for the sentence in which they occur. They are adverbial elements modifying the event or situation described by the predicate. Argument marking PPs mark an argument of the predicate. In this class the preposition itself does not contribute semantic information. Argument- adjunct PPs contain predicative adpositions that add to the meaning of the sentence. Also, they introduce one of the participants in the event. This paper examines different PPs in Persian based on the classification of RRG. It will be demonstrated that PPs in Persian do not always function as adjuncts, but they play as markers of arguments in ditransitive clauses or even as direct objects with some predicates. To conclude we will show that RRG accounts for prepositional phrases in Persian.

    Keywords: Prepositional Phrase, adjunct, argument marker, argument adjunct, Persian
  • Shahla Raghibdoust, Shohreh Sadeghi * Pages 137-160

    The present study, evaluated the developmental process of metaphor comprehension in Persian-speaking children of three age groups of 6, 7 and 8 years old. Some researchers believe that metaphor comprehension occurs at the beginning of adolescence. Another group believes that preschool children can understand metaphorical concepts. Cognitive linguists believe that metaphors are fundamental aspects of language and cognition, which are used innately and subconsciously, for perceiving emotions and other mental and abstract concepts. To examine the children’s metaphoric competence, a multiple-choice test of 36 metaphoric sentences, in four subtests, was designed. Based on the findings, children are able to comprehend different types of metaphors at early ages, and their interpretation of metaphors develops progressively with the increase of age and world knowledge development.

    Keywords: cognitive theory, cognition, metaphor comprehension, language development, Persian-speaking children
  • Ruhollah Sayyadi-Nejad, Abbas Zare&#, I Tajareh, Tayyebeh Bagh-Chaei * Pages 161-183

    Human language is a very complicated system that has been studied by scholars in different centuries; among whom was, "Abdul-Rahman Ibn Khaldoun", the great Muslim scholar, that discussed language faculty in his study of society and named it "Al-Malakat Al-Lughawiyah" (The Queen of Words), in his famous book "Al- Muqaddimah" (The Introduction) where he argued that, a child has an innate ability for language learning to him, this is a gradual quality that does not come about all at once. In the same vein, "Chomsky", the contemporary American linguist, explored linguistic competence following “Ibn Khaldoun”. He, too, believed that, language faculty is innate, and that the mind sets parameters for universal principles. Results of this comparative study of the two scholars, highlighted differences and similarities between the two, and revealed that Chomsky’s language faculty was first introduced by "Ibn Khaldoun"; whom should, therefore, be accredited as the founder of this view based on the results.

    Keywords: linguistic competence, Ibn Khaldoun, Chomsky, Linguistics, grammar
  • Pooran Alipoor * Pages 185-206

    Poetics is the knowledge to read a literary work, not solely based on the meaning of the text, but rather based on the more abstract elements that create the literary piece. Consequently, the Poetics of a literary work can be indefinitely identified only via the structure of the work itself, based on descriptions and elicitations of how it was developed and evolved. The poetics structural format of a literary work consists of fore-text, text, and post-text, which are constantly under the influence of the process of writing in its past, present and future, as an abstract and experimental phenomenon. Poetics, according to their performance score on the analysis of literary work, can answer the question of value and status of literary works, in relevance to literary criticism.. This paper strives to explain the concepts and theories related to the topic, and analyze the Poetics elements involved in the creation of a literary piece. In conclusion, in addition to clarifying the metaphysical presence of process, the post-textual evolutionary and developmental parameters are analyzed.

    Keywords: poetics of literary work, the absence of the author, writing process, Hermeneutics, parameters of post-textually
  • Mohammad Shokrifomeshi * Pages 207-230
    Identification and recognition of the Turfan Manichaean fragments belonging to the Ewangelyōnīg bāšāhs are the main aim of this article. In a codicological study the author attempts to show whether the fragment M441 is a piece of the same manuscript page from which M507 has been separated. Positive answer to this provides a new unified text which mainly contains a poetical expression of the Manichaean Creation myth and of the quarrelsome deeds of the “Prince of Darkness” (Ahriman) in Manichaeism.
    Keywords: Ewangelyōnīg bāšāhs, Identification, Prince of Darkness, Manichaean Creation myth
  • Fariba Ghatreh, Hamideh Poshtvan, Mahnaz Talebi-Datenaei * Pages 231-243
    Linguistic diversity, across socio-natural environments, reflects similarities and differences in ethnic groups’ views towards natural ecological phenomena. This diversity is driven by needs, cognition, culture, human-related and environmental factors. Lexicon, categorization, and classification in any given language, act differently with regard to interaction with ecology. Ecolinguistics emerged in 1990s as a new approach in language studies, which focuses on the interrelationship between a given language, and its users’ geographical and natural environment. This paper, aims to introduce Eco-linguistics, as well as its potentials in dialect-related research, highlighting the impact of natural environment on lexical, morphological, and syntactic differences among languages and dialects. The current paper, studies the relationship between Eco-linguistics approach, and Gilani and Semnani dialects from two different ecologies. The results reveal that, in the authors’ beliefs, this new approach can explain why the means of naming concepts and phenomena vary in dialects, how metaphors develop, and why regional–and local-dialects sometimes differ incredibly in terms of their lexicon and morpho-syntax. The answers eco-linguistics provides to these questions appear reasonable to a considerable extent.
    Keywords: eco-linguistics, natural environment, regional dialect, cognition, Eco-morphology