فهرست مطالب

آمایش جغرافیایی فضا - پیاپی 30 (زمستان 1397)

فصلنامه آمایش جغرافیایی فضا
پیاپی 30 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فرزانه ساسان پور، سامان حیدری*، اسماعیل پیری، باقر احمدی صفحات 1-17
    امروزه توسعه یافتگی رابطه مستقیمی با شبکه های ارتباطی دارد که توزیع مناسب آن در سطح مناطق، عدالت فضایی و به طور خاص عدالت اجتماعی - اقتصادی را به همراه خواهد داشت. هدف پژوهش حاضر بررسی سطوح توسعه یافتگی شهرستان های استان کرمان در بخش شبکه های ارتباطی است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی بوده و از نوع کاربردی است که با استفاده از مدل Topsis و AHP و نرم افزارهای Expert Choice و Topsis Solver انجام شده و ترسیم نقشه ها نیز به کمک نرم افزار Arc GIS صورت گرفته است. جهت رتبه بندی سطوح توسعه، از 25 زیر معیار شبکه های ارتباطی بهره برده شد. یافته های پژوهش نشان دهنده توزیع فضایی نامتعادل شاخص ها در شهرستان های استان کرمان می باشد. به طوری که شهرستان های کرمان و سیرجان در سطح مناسب تری نسبت به سایر شهرستان ها قرار داشت و در مقابل شهرستان های قاریاب و رایر محروم ترین شهرستان استان کرمان بودند. در مجموع نابرابری در توزیع فضایی شبکه های ارتباطی در بین شهرستان های استان کرمان مشهود می باشد. لذا لازم است در برنامه ریزی ها آتی، به منظور گسترش عدالت فضایی، شهرستان های محروم در اولویت قرارگیرند تا بدین وسیله زمینه عدالت اجتماعی نیز فراهم شود.
    کلیدواژگان: عدالت فضایی، توسعه یافتگی، شبکه های ارتباطی، روش های MADM، استان کرمان
  • علی حسینی*، احمد پوراحمد، کرامت الله زیاری صفحات 19-38
    در قرن بیستم، گرایش های اولیه تمرکززدایی و تغییرات در فناوری اطلاعات، حمل ونقل و ارتباطات منجر به تغییر ساختاری عمده ای در شهرها شد و روند الگوی تک هسته ای را که به اشتغال در مرکز تجاری شهر (CBD) تمرکز داشت، متوقف ساخت. هنوز درک روشنی از اینکه آیا شهر چندهسته ای، پایدار یا به لحاظ اقتصادی رقابت پذیر هست یا نه، وجود ندارد. هدف از این پژوهش، تحلیل ساختار فضایی شهری با تاکید بر رویکرد ریخت شناسی شهر چندهسته ای بر اساس الگوی فضایی کانون های جمعیتی شهر تهران است. از مساله واحد ناحیه ای قابل اصلاح[1] (MAUP) برای تعیین واحد فضایی تحلیل استفاده شد. روش های مورد استفاده خودهمبستگی و آمار فضایی، مدل چندهسته ای اسمال و سانگ و روش cut-off بود. نتایج حاصل از ارزش شاخص موران برای سه دوره مقادیر مثبت و نزدیک به یک است می توان نتیجه گرفت که توزیع فضایی جمعیت تهران دارای خودهمبستگی فضایی است و توزیع خوشه ایدارد. نتایج تجربی تحلیل cut-off، شیب های تراکمی و آمار فضایی نشان داد شهر تهران از الگوی تک هسته ای فاصله گرفته و در حال تبدیل شدن به یک ساختار چندهسته ای است.
    کلیدواژگان: ساختار فضایی شهری، شهر چندهسته ای، ریخت شناسی، جمعیت، تهران
  • عاطفه صداقتی*، شهلا درتومی صفحات 39-57
    نوع رابطه بصری انسان و محیط در ارزیابی کیفیت محیط بسیار تاثیرگذار است. امروزه با گسترش بی ضابطه بسیاری از شهرها حفظ هویت سیمای بصری آنها به فراموشی سپرده شده است و این فراموشی پیامدهای پیچیده و جبران ناپذیر بوم شناختی به همراه داشته است. هدف اصلی پژوهش حاضر ارتقای کیفیت بصری و هویت شهری بوده است. پژوهش از نوع کاربردی و با روش توصیفی- تحلیلی و برپایه مطالعات پیمایشی صورت پذیرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها تلفیقی از روش طبقه بندی کیفیت بصری(Q SORT) و ماتریس دستیابی به اقدامات (GAM) استفاده شده است. جهت برآورد شعاع دسترسی کاربرد دستور Buffer در سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) لحاظ شده است. در راستای انجام پژوهش، ابتدا عکس هایی از 24 پارک مورد مطالعه گرفته شد سپس با استفاده از ابزار پرسشنامه با حجم 100 نفر، معیارهای زشتی یا زیبایی هر عکس از دید افراد مختلف مورد پیمایش قرار گرفت. به منظور ارزیابی کیفیت بصری، 16 معیار اصلی در نظر گرفته شد. در نهایت، به هر یک از معیارهای کیفیت بصری مربوط به فضاهای سبز شهری، امتیازی مبتنی بر تحقق یا عدم تحقق این معیارها در فضای مربوطه (طبق روش GAM)، تعلق گرفت. نتایج روش تلفیقی Q-Sort و GAM طبقه بندی پارک های شهر براساس عناوین "زشت" و "زیبا" است. به گونه ای که پارک های شهربازی، آفرینش، آزادی به عنوان پارک های زیبا و پارک های معصوم زاده و میرزا کوچک خان به عنوان پارک های زشت شناخته شدند. همچنین، براساس یافته ها، مهم ترین معیارهای ارتقا کیفیت بصری پارک های شهری: نظم، خوانایی و مقیاس است. در خاتمه راهکارهای مناسب ارتقای کیفیت بصری و هویت بخشی به شهر ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت بصری، هویت، طبیعت ثانویه، بجنورد
  • علی اکبر عنابستانی*، مهرشاد طولابی نژاد صفحات 59-77
    پلدختر یک شهرستان کشاورزی است که بیشتر مردم آن در روستاها زندگی می کنند. این بخش بزرگترین منبع اشتغال در این منطقه می باشد که درآمد و رفاه خانوارهای روستایی بستگی زیادی به آن دارد. با این حال بازایابی محصولات روستاهای منطقه در سطح پایینی است. بازاریابی محصولات یکی از مهم ترین شاخص های توسعه روستایی محسوب می گردد که بهبود زندگی اقتصادی روستاییان را به دنبال خواهد داشت. هدف این مطالعه بررسی موانع و مشکلات کشاورزان در مورد بازاریابی تولیدات روستایی است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش انجام آن، ترکیبی (کیفی و کمی) است. ابزار گردآوری داده ها و اطلاعات پرسش نامه خبرگان بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان امور کشاورزی و مدیریت بازاریابی بخش مرکزی شهرستان پلدختر بوده، که با روش نمونه گیری هدفمند 30 کارشناس برای انجام مقایسات زوجی انتخاب شد. موانع و چالش بازاریابی محصولات روستایی با استفاده از نظر کارشناس امور کشاورزی و مدیریت بازاریابی بخش مرکزی شهرستان پلدختر در قالب پنج طبقه اصلی، فیزیکی، فرهنگی، مالی، ساختار بازار و موانع ترویجی و بیست و پنج زیر موانع تعیین گردید. برای شناسایی رابطه میان این موانع همچنین تعیین کمیت روابط و اهمیت وزن آنها از فرآیند تحلیل شبکه ای فازی(FANP) استفاده شد. نتایج به دست آمده از مدل ارائه شده نشان می دهد که از میان پنج مانع اصلی در زمینه بازاریابی محصولات کشاورزی، مهم ترین موانع به ترتیب مربوط به فقدان زیرساخت های فیزیکی (316/0)، موانع فرهنگی (217/0) و ساختار بازار (174/0) و در زمینه زیر موانع به ترتیب مربوط به فقدان صنایع تبدیلی و فرآوری، عدم آگاهی کشاورزان و وجود واسطه ها و دلالان می باشد. لذا به منظور کاهش موانع پیش روی بازاریابی محصولات کشاورزی از سوی مسئولین و سازمان های مربوطه، باید حمایت های بیشتری در این زمینه صورت گیرد که مهم-ترین آن ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در این منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، تولیدات کشاورزی، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی(FANP)، شهرستان پلدختر
  • زینب تیموری یانسری، سید رضاحسین زاده*، عطاالله کاویان، حمیدرضا پورقاسمی صفحات 79-93
    با توجه به اهمیت آگاهی از حجم زمین لغزش ها در مدیریت حوزه های آبخیز، تحقیق حاضر با هدف تعیین بهترین مدل برآورد حجم زمین لغزش ها بر پایه مساحت و مقایسه رابطه تجربی به دست آمده از این پژوهش با سایر روابط تجربی ارائه شده در دنیا صورت گرفته است. بدین منظور، ابتدا ویژگی های مربوط به مساحت، حجم و عمق 18 زمین لغزش حوزه آبخیز چهاردانگه تهیه شد و در مرحله بعد با استفاده از تصاویر ماهواره ایGoogle Earth موقعیت و مساحت 485 زمین لغزش در این حوزه شناسایی گردید. سپس رابطه بین مساحت با حجم زمین لغزش های اندازه گیری شده طی عملیات میدانی توسط 10 مدل برآورد منحنی بررسی و با استفاده از مقادیرR^2، آماره F و S.SE مدل ها مقایسه و مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله بعد مقادیر حجم و عمق زمین لغزش های منطقه با استفاده از رابطه تجربی به دست آمده در این تحقیق و دیگر روابط ارائه شده در پیشینه تحقیق، محاسبه و با مقادیر مشاهده ای مقایسه و مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد. مدل توانی با مقدار8/0R^2=. و00/0Sig= دارای S.SE پایین تری نسبت به دیگر مدل ها بوده و بهترین برازش را با داده های مشاهده ای دارد و مقادیر حجم برآورد شده با این رابطه همخوانی نسبتا مناسبی با مقادیر مشاهده ای دارد. عمق پیش بینی شده با استفاده از روابط(Whitehouse, 1983) و (Imazumi, 2007) به ترتیب با 89/7 و 09/7 متر نزدیک به عمق مشاهده ای با 60/7 متر است. همچنین میزان عمق میانگین 18 زمین لغزش استفاده شده در مدل با 76/5 متر بسیار نزدیک به عمق 485 زمین لغزش شناسایی شده در منطقه با میانگین عمق 64/5 متر بوده است.
    کلیدواژگان: زمین لغزش، مساحت، عمق، حجم، مدل توانی
  • هیوا علمی زاده*، آرزو سلیمانی صفحات 95-104
    خصوصیات فیزیکی حوضه ها از جمله ارتفاع و توپوگرافی؛ به صورت مستقیم و غیر مستقیم اثرات بسیار زیادی بر فرآیند فرسایش دارند. از بین رفتن خاک به وسیله فرسایش و مسایل مرتبط به آن در حوضه های رودخانه ای از مسایل بسیار مهم محیطی اخیر به شمار می رود. در انتخاب یک مدل برای بررسی تکامل حوضه ها، منحنی های هیپسومتریک به عنوان یک شاخص سنجش به شمار می روند. منحنی های هیپسومتری، توزیع سطوح ارتفاعی یک حوضه را از سطح آب های آزاد می توانند ارزیابی و توصیف نمایند. این منحنی ها با ترسیم ارتفاع کل در مقابل مساحت کل حوضه ترسیم می گردند. منحنی های هیپسومتری بی بعد واقعی و تئوریک، از جمله روش هایی است که امکان تحلیل سه بعدی از منطقه را در اختیار کاربر قرار می دهد. بر اساس نحوه قرارگیری این منحنی ها نسبت به هم، موقعیت و مکان نقاط دارای فرسایش و رسوب و نهایتا مساحت آن مشخص می شود. به منظور تجزیه و تحلیل وضعیت فرسایش و رسوب گذاری و شناخت وضعیت تکاملی حوضه ها با دید مقایسه ای، در سطح حوضه نچی و زیرحوضه های آن، جداول و منحنی های هیپسومتری بی بعد محاسبه، ترسیم و مقایسه شده اند. مقایسه سه زیرحوضه انجیران، دره وران و گاگل نشان داد که زیرحوضه انجیران، را می توان در ردیف حوضه های در حال تعادل نسبی قرار داد. زیرحوضه گاگل نسبت به حالت تعادل در مقایسه با دو زیرحوضه دیگر فاصله بیشتری دارد و می توان گفت که نسبت به دو زیرحوضه دیگر جوان تر است. با مشاهده منحنی های تئوریک و واقعی حوضه نچی متوجه می شویم که کل حوضه تا اندازه ای جوان است و تا حالت تعادل فاصله نسبتا کمی دارد.
    کلیدواژگان: منحنی های هیپسومتری بی بعد، حوضه نچی، فرسایش، رسوبگذاری
  • معصومه براری*، محمد تقی رضویان، جمیله توکلی نیا صفحات 105-119
    پایش میزان اثر گذاری برنامه ریزی ها وسیاست گذاری های حمل و نقلی در بهبود شاخص های حمل و نقل شهری با رویکرد جدید اقتصاد سبز، از نیازهای ضروری متولیان حمل و نقل محسوب می شود که در سال های اخیر بسیار مورد توجه سازمان ملل، کشورهای توسعه یافته و تا حدودی در حال توسعه بوده است. بنابراین در این پژوهش با روش توصیفی– تحلیلی و بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای، میدانی (مصاحبه و پرسشنامه) و استفاده از مدل های تصمیم گیری چند معیاره (دیماتل و تاپسیس)، جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، شاخص های پایداری حمل و نقل شهری با رویکرد اقتصاد سبز در شهر ساری مورد ارزیابی قرار گرفته اند. یافته ها حاکی از آن است که بر اساس مدل دیماتل، زیر معیارهای توسعه حمل و نقل غیر موتوری با دارا بودن بیشترین ضریب وزنی و اثرگذاری مستقیم با کسب امتیاز (38/36) در جایگاه اول، هزینه تصادفات با کسب امتیاز (37/36) در جایگاه دوم و در نهایت مدیریت تقاضای سفر با کسب امتیاز (18/36) در جایگاه سوم قرار داشته و مهم ترین عوامل تاثیرگذار حمل و نقل پایداردر شهر ساری می باشند. و در همین راستا خدمات تحویل، مدت زمان رفت وآمد روزانه و حفاظت فرهنگی به ترتیب با کسب امتیازهای (93/30)، (87/30)و(78/30) کمترین تاثیر را نسبت به سایر مولفه ها دارند. همچنین در بین معیارهای اصلی مورد سنجش تحقیق بر اساس مدل تاپسیس، شاخصهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی امتیازهای (991319/0)، (721271/0) و (693431/0) را به ترتیب اولویت، از نظر متخصصین کسب کرده که نشان می دهد شاخص پایداری اقتصادی نسبت به دیگر شاخص ها برای بسترسازی حمل و نقل پایدار در شهر ساری از اولویت اصلی برخوردار می باشد. در پایان با معرفی استراتژی ASI و طی فرایند مصاحبه با مسوولین در حوزه حمل و نقل ، قراردادن حمل و نقل غیر موتوری در راس طرح های جامع حمل و نقل ،اختصاص بیشتر ظرفیت خیابانها به انواع سیستم حمل و نقل پاک و همگانی وتشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه حمل و نقل عمومی به عنوان مهمترین عوامل ایجاد وگسترش حمل و نقل سبز در شهر ساری پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، شاحص های حمل و نقل پایدار، حمل و نقل سبز، اقتصاد سبز، شهر ساری
  • علی علوی*، محمد ابراهیمی، ابوالفضل مشکینی صفحات 121-134
    مخاطرات طبیعی بخشی از جهان پیرامون ما بوده و همیشه یک خطر جدی برای توسعه به شمار رفته و خواهند رفت، به عبارتی زندگی بشر بدون در نظر گرفتن این مخاطرات غیرقابل تصور خواهد بود. توسعه زندگی اجتماعی به ویژه شهرنشینی و گسترش روزافزون شهرها نیز ابعاد این حوادث را وسعتی دوچندان بخشیده و همواره یکی از دغدغه های اصلی تمامی مدیران شهری و شهروندان بررسی شیوه های مقابله با این بحران ها بوده است. نکته حائز اهمیت این است که از وقوع بحران نمی توان جلوگیری کرد اما تمرکز و توجه برنامه ریزی بحران شهرها در مرحله آمادگی می تواند باعث کاهش تلفات انسانی و خسارات مالی در اثر بروز سوانح گردد. در این بین پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران در فاز پیشگیری، آمادگی و مقابله در بحران های مختلف به ویژه بحران های طبیعی بزرگ نظیر زلزله، در شهر تهران به عنوان پیشرو عمل می نمایند که طرح اولیه احداث این پایگاه ها به دهه گذشته بازمی گردد. تردیدی وجود ندارد که عملکرد کارآ و موثر این پایگاه ها ارتباط زیادی با نحوه مکان یابی آنها در سطح شهر و مناطق شهری دارد به طوری که علاوه بر تامین ایمنی پایگاه بخصوص در برابر سوانح، امکان ارائه خدمات رسانی مناسب به مناطق بحران دیده را با توجه حوزه عملکردی آن فراهم سازد. با توجه به اینکه یکی از عوامل اصلی در مدیریت بحران، امداد در ساعات اولیه و روزهای نخستین بحران بوده و همچنین نحوه امداد و حوزه عملکردی تحت پوشش آن نیز ملاک دیگری در فرماندهی و مدیریت آن می باشد، لذا پژوهش حاضر به دنبال ساماندهی مراکز خدمات پشتیبانی مدیریت بحران در موقعیت های بحرانی در پهنه جنوب غرب تهران برای منطقه 18 بوده و برآنست با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره و روش تحلیل فضایی (GIS)این قابلیت و توانمندی ها را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد.
    کلیدواژگان: پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران، منطقه 18 شهر تهران، تحلیل های GIS، ساماندهی فضایی، تصمیم گیری چند معیاره
  • سپیده سعیدی، سید حامد میرکریمی، مرجان محمد زاده*، عبدالرسول سلمان ماهینی صفحات 135-147
    منظر شهری از مباحثی است که در برنامه ریزی و آمایش شهری کمتر مورد توجه قرارگرفته است. به همراه رشد و توسعه شهرها، مناطق دارای ارزش بصری بیش از پیش در معرض آسیب قرار گرفته و در نتیجه کیفیت طبیعی شهرها کاهش یافته است. بنابراین ضروری است تا تلاش برای حفظ و حتی ارتقای کیفیت بصری منظر در دستور کار برنامه ریزان شهری قرار گیرد. هدف این پژوهش، بررسی روند توسعه شهری و تاثیر آن بر کیفیت بصری سیمای سرزمین محدوده شهر گرگان دراستان گلستان است. مدلسازی ارزش زیبایی شناختی منطقه به روش (MCE WLC) با نه معیار شامل باغات و کشاورزی، رودخانه، تنوع تیپ پوشش گیاهی، تنوع پستی بلندی ها، تراکم پوشش گیاهی، تراکم و ارتفاع ساختمان ها، فضای سبز شهری، میادین، رفوژها و بلوارها و آثارتاریخی انجام شد. پیش بینی رشد شهر نیز تا سال 2030 با استفاده از مدل SLEUTH و با تدوین سه سناریوی رشد تاریخی، مدیریت شده و رشد با محدودیت در پهنه های دارای ارزش زیبایی شناختی صورت گرفت. نسبت رشد شهری طی سال های 2010 تا 2030 در سناریو اول و دوم به ترتیب برابر با 17/2 و 04/2، و در زیر مدل اول و دوم سناریوی سوم نیز به ترتیب برابر با 91/1 و 18/1درصد است. بر این اساس در صورت اجرای صحیح سیاست های توسعه شهرسازی در سناریوهای دوم و سوم می توان تا 323 هکتار در سناریوی دوم و 2500 هکتار در زیر مدل اول سناریوی سوم و 650 هکتار در زیر مدل دوم سناریوی سوم نسبت به سناریوی اول در استفاده از زمین و هم چنین حفظ مواهب طبیعی و پهنه های دارای ارزش زیبایی شناختی صرفه جویی کرد. از آنجایی که در این مدل یکپارچه امکان اعمال تغییرات مختلف و همچنین جهت دهی به رشد آتی شهر وجود دارد استفاده از یک چنین رهیافتی، تحت عنوان رهیافت چندهدفه و پویا در آمایش سرزمین بسیار مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: تناسب ارزش زیبایی شناختی، توسه شهر، SLEUTH، شهر گرگان
  • یونس غلامی*، مهدی ثقفی، مریم حیدری صفحات 149-158
    امروزه یکی از مشکلات مهم زیست محیطی، تولید انبوه پسماندهای جامد شهری می باشد که با توجه به رشد روزافزون جمعیت، افزایش و تنوع محصولات و کالاهای مصرفی، روند صعودی مصرف گرایی در بین شهروندان شاهد تولید میلیون ها تن زباله در کشورمان هستیم، بنابراین سرانه پسماند خانگی در کشور ما و مطابق با آن در شهر گرگان نیز رو به افزایش می باشد، با توجه به ماهیت موضوع و شاخص های موردبررسی، روش پژوهش توصیفی - تحلیلی و ازنظر هدف و ماهیت کاربردی - توسعه ای می باشد. جامعه آماری این پژوهش سه ناحیه از مناطق سه گانه شهر گرگان می باشد که نواحی مورد مطالعه مشتمل بر جمعیتی حدود 165752 نفرو تعداد 48751 خانوار می باشند. روش نمونه گیری خوشه ایو حجم نمونه 382نفر از خانوارهای ساکن در مناطق شهر گرگان می باشند. در این پژوهش سعی شده است به بررسی عوامل مختلف در میزان مشارکت شهروندان در مدیریت پسماند پرداخته شود، نتایج این تحقیق نشان می دهد که مشارکت شهروندان نواحی مختلف شهر گرگان در مدیریت پسماند خانگی تفاوت معناداری دارد و منطقه دو با دو منطقه سه و یک از نظر مشارکت مردمی در مدیریت پسماند متفاوت می باشند، همچنین بین متغیرهای پایگاه اجتماعی و اقتصادی و مدیریت پسماند خانگی رابطه وجود دارد، علاوه بر این جنسیت، سن و سطح سواد در میزان مشارکت نقش داشته است.
    کلیدواژگان: مدیریت پسماند، مشارکت، پایگاه اجتماعی و اقتصادی، گرگان، AMOS
  • قربان جعفری، اسمعیل شاهکویی*، عبدالعظیم قانقرمه صفحات 159-173
    امروزه شبیه سازی داده های هواشناسی برای برنامه ریزی های آینده در زمینه های طبیعی و انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است. از جمله می توان به پیش بینی خشکسالی اشاره کرد که در این صورت می توان با برنامه ریزی مدون از خسارات احتمالی کاست. در این پژوهش، داده های مدل HADCM3 تحت سناریوهای انتشار A1B ،A2 و B1 برای پیش بینی داده های هواشناسی استان خراسان شمالی با بهره گیری از ریزگردان آماریLARS WG5 ریزمقیاس شدند. برای این منظور، پس از انجام واسنجی، صحت سنجی و مدلسازی داده ها در ایستگاه های منتخب، کارایی مدل از نظر میزان انطباق داده های پایه با مقادیر شبیه سازی شده(2012-1993-2032-2013) با استفاده از سه معیار ریشه میانگین مربعات خطا(RMSE)،میانگین خطای مطلق(MAE) و میانگین خطای انحراف(MBE) ارزیابی گردید. با استفاده از شاخصهایSPIوRDI جهت به دست آوردن ترسالی و خشکسالی ها در دوره پایه دوره شبیه سازی شده تحت سناریوهایB1,A2,A1B اقدام گردید. نتایج نشان می دهد که درصد فراوانی خشکسالی ها دوره پیش بینی شده نسبت به دوره پایه تحت هرسه سناریودرمقیاس یک ماهه وسالانه با استفاده از دوشاخص SPIوRDI کاهش داشته است و از طرف دیگر درصدفراوانی ترسالی افزایش داشته است.بیشترین درصدفراوانی ها به طبقه نرمال درهردومقیاس زمانی اختصاص پیداکرد. نقشه پهنه بندی فراوانی وقوع خشکسالی ها در دوره پایه وشبیه سازی شده نشان داد درصد فراوانی خشکسالی هادرمقیاس زمانی یک ماهه وسالانه در دوره شبیه سازی شده تحت سناریوهای مطرح شده کمتراز درصد فراوانی خشکسالی هریک از ایستگاه های استان خراسان شمالی در دوره پایه می باشد اما وسعت خشکسالی ها در آینده بیشتر از دوره پایه با استفاده از شاخصهای SPIوRDI پیش بینی می شود.
    کلیدواژگان: استان خراسان شمالی، خشکسالی، WG- LARS، شاخصSPI، شاخصRDI
  • همایون اکبری، حمید شایان، مریم قاسمی* صفحات 175-192
    بحث و بررسی در زمینه روابط شهر و روستا جایگاه ویژه ای در نظریه و برنامه ریزی توسعه در سطوح ملی، منطقه ای و محلی دارد زیرا گستره و عمق روابط شهرهای کوچک با روستاهای پیرامون بر تحولات فضاهای مختلف جغرافیایی بسیار موثر است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل روابط عملکردی روستائیان بخش مرکزی شهرستان هرسین با دو نقطه شهری هرسین و کرمانشاه انجام پذیرفته است. منظور از روابط عملکردی، پیوندهای حاکم بر جریان های روستا به شهر و شهر به روستا است که در زمینه های گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی با رویکرد تطبیقی است، واحد تحلیل 14روستا در بخش مرکزی شهرستان هرسین استان کرمانشاه است. در تحقیق حاضر روابط عملکردی 229 خانوار روستایی با شهر کوچک هرسین و شهر کرمانشاه به تفکیک 4 بعد اقتصادی، خدماتی، اجتماعی و فرهنگی و مبادله ای ذیل 26 متغیر با 41 شاخص در ارتباط با دو شهر هرسین و کرمانشاه با مقیاس عمدتا رتبه ای کمی گردید. آلفای کرونباخ 0.86 بیانگر پایایی نسبتا مطلوب ابزار تحقیق می باشد. نتایج حاصل از آزمون Paird Sample T test نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین روابط عملکردی روستائیان با دو شهر هرسین و کرمانشاه وجود دارد به طوری که روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مبادله ای روستائیان با شهر هرسین به ترتیب با 2.34، 2.68 و 2.38 بیشتر از کرمانشاه به ترتیب با 1.62، 2.41 و 1.50 است. در بعد خدماتی روابط روستائیان با شهر کرمانشاه با 1.89 بیشتر از شهر هرسین با 1.86 است. در مجموع روابط عملکردی روستائیان با شهر هرسین با میانگین 2.37 گسترده تر از روابط روستائیان با شهر کرمانشاه با میانگین 1.86 است. در واقع روستائیان با شهر کوچک هرسین در تمامی زمینه های مورد بررسی به جز خدمات بهداشتی-درمانی روابط گسترده تری نسبت به شهر کرمانشاه دارند.
    کلیدواژگان: سکونتگاههای روستایی، بخش مرکزی شهرستان هرسین، شهر کرمانشاه، شهر هرسین، روابط عملکردی
  • مهدی شیرکوند*، زهره فنی، ناصر شفیعی ثابت صفحات 193-212
    در ارزیابی تحول نظام های شهری، کمتر به نظریه هایی همچون «تحلیل جایگاه سرمایه های اجتماعی» در بعد کیفی آن توجه شده و یا در صورت بررسی، تحلیلی همه جانبه و بهره گیری از شاخص های اساسی پیرامون مفاهیم «سرمایه اجتماعی» و «کیفی» بویژه در مورد شهرهای کوچک مقیاس مد نظر نبوده است. از این رو هدف مقاله حاضر، ارزیابی کیفیت زندگی در شهرهای کوچک استان گیلان با تاکید بر شهرهای املش، ماسال، تالش، رضوانشهر، سیاهکل و فومن با رویکرد مشارکت در شکل گیری سرمایه های اجتماعی است. روش انجام پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی، مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای- اسنادی، بررسی های میدانی و تحلیل های استراتژیک بود. در نهایت با استفاده از الگوی برنامه ریزی استراتژیک با SWOT، وزن دهی به هر کدام از متغیرها صورت گرفت و استراتژی مناسب بر اساس مطالعات فضایی ارائه شد. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین کلی ویژگی های کالبدی- فضایی در محدوده مورد مطالعه از نظر مدیران 2.84، از دید شهروندان برابر با 2.36 و از نظر کارشناسان شهری 2.41 می باشد. همچنین، در بین شهروندان و کارشناسان شهری زیرشاخص های مشارکت (2.86) و فضاهای سبز (2.97) بیشترین امتیاز را به لحاظ شاخص های کیفیت زیستی دارند. همچنین به استناد ضریب همبستگی پیرسون بدست آمده برای شاخص های ارتقاء کیفیت زیستی و سرمایه های اجتماعی می توان گفت که بین این شاخص ها و مقیاس جمعیتی شهرهای مورد بررسی، ارتباط مثبتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زیستی، مدل مشارکتی، برنامه ریزی استراتژیک، سرمایه اجتماعی
|
  • Farzaneh Sasanpour, Saman Heydari *, Esmail Piri, Bagher Ahmadi Pages 1-17
    Today, development has a direct relationship with communication networks, with appropriate distribution at the regional level, spatial justice, and in particular socioeconomic justice. The purpose of this study is to investigate the developmental levels of Kerman province in the communication network. The research method is descriptive-analytic and is an applied type that has been done using Topsis and AHP models and Expert Choice and Topsis Solver software, and drawings of maps have been done using Arc GIS software. For ranking of development levels, 25 sub-criteria of communication networks were used. The findings of the research indicate the unbalanced spatial distribution of indicators in Kerman province. As the cities of Kerman and Sirjan were more suitable than other cities, they were the most deprived city of Kerman province in front of the Qaryab and Ryer cities. Totally inequality is evident in spatial distribution of communication networks among Kerman province. Therefore, in future plans, in order to expand spatial justice, deprived cities should be given priority in order to provide a platform for social justice. For ranking of development levels, 25 sub-criteria of communication networks were used. The findings of the research indicate the unbalanced spatial distribution of indicators in Kerman province. As the cities of Kerman and Sirjan were more suitable than other cities, they were the most deprived city of Kerman province in front of the Qaryab and Ryer cities. Totally inequality is evident in spatial distribution of communication networks among Kerman province. Therefore, in future plans, in order to expand spatial justice, deprived cities should be given priority in order to provide a platform for social justice
    Keywords: Spatial justice, Development, Communication Networks, MADM Methods, Kerman province
  • Ali Hosseini * Pages 19-38
    Early decentralisation trends, changes in information technology, transport and communication led to more profound structural change as the 20th century continued. Therefore, process of monocentric city model stopped, which it focused on employment in CBD. The monocentric city model represents the base that the polycentric city model was built on. There is still no clear understanding of whether or not polycentric city is either sustainable or economically competitive. On the other hand, the concept of functional polycentric city is less well understood than that of morphological polycentric city. The purpose of this study is analysis of urban spatial structure based on the spatial distribution of population on Tehran. The approach examined is of the polycentric city morphological. Modifiable areal unit problem (MAUP) used to determine the spatial analysis unit. The autocorrelation, spatial regression methods, spatial statistics, and polycentric models such as Small & Song, and cut-off have used to analyze the pattern of spatial population distribution. The results showed that the value of the local indicators of spatial association (LISA) for the three statistical periods is positive and close to one. It can be concluded that the spatial distribution of population in Tehran has spatial autocorrelation and a cluster distribution. Experimental results obtained from the slope of the density gradient analysis and spatial statistics showed that Tehran has been transformed from a monocentric city into polycentric, but this structure is still incomplete.
    Keywords: urban spatial structure, Polycentric City, Morphological, population, Tehran
  • Atefeh Sedaghati *, Shahla Dartoomi Pages 39-57
    Visual relationship between humans and the environment is very effective in evaluating the quality of the environment. Today, with the unsystematic expansion of many cities, identity preservation of their visual aspect has been forgotten and this negligence has brought irreparable ecological and complicated consequences. The main objective of this study was to improve visual quality and urban identity. Study is applied research and has been done by descriptive-analytical method, based on survey. In order to analyze the data, combination of visual quality classification (Q SORT) and the goal achievement matrix (GAM) has been used. "Buffer" command is used to estimate the accessibility in geographic information system (GIS). In order to carry out research, at first photos of 24 parks which are studied, were taken ,then using a questionnaire with 100 people, ugliness or beauty standards of each photo, from the point of view of different people, was surveyed. In order to access visual quality, 16 main criteria were considered. Finally, to each of the criteria for visual quality of urban green spaces, points based on the fulfillment or non-fulfillment of the criteria in the relevant space (according to GAM method), was awarded. The results of the combination of Q-Sort and GAM method was, the classification of city park on the titles "ugly" and "beautiful". So that the parks "Shahrebazi", "Afarinesh" and "Azadi", as beautiful parks and the parks "Masoumzadeh" and "Mirza koochakKhan" were as ugly Park, mentioned. Also, based on the findings, the most important criteria to improve the visual quality of urban parks are: order, legibility and scale. In the end, solutions to improve visual quality and identity of the city is presented
    Keywords: Assessment, visual quality, Identity, Second nature, Bojnord
  • Aliakbar Anabestani *, Mehrshad Tolabi Pages 59-77
    Poldokhtar an agricultural city that most people live in rural areas. This sector is the largest source of jobs in the region That depends largely on its income and welfare of rural households. However, marketing of products in rural areas low level. Products marketing is considered one of the most important indicators of rural development to improve the economic life of the villagers will be followed. The purpose this study was to investigate the problems of farmers in the marketing of rural products. The purpose of the present study, functional and perform the composition (qualitative and quantitative) is. The data gathering tool and information on questionnaires were experts. The statistical population consisted of agricultural specialists and marketing management Poldokhtar city's the central part of, which purposive sampling was elected 30 experts to conduct of paired comparisons. Products marketing obstacles and challenges rural agriculture by using expert opinion and marketing management of the central city Poldokhtar in five main categories, physical, cultural, financial, market structure and development barriers and obstacles were under twenty-five. For identify these barriers also to quantify relationships between weight and importance of the Analytic Network Process(FANP) be fuzzy. Results obtained of the proposed model indicate that among five main obstacle marketing of agricultural production, the most important barriers respectively related to lack of physical infrastructure (0/316), cultural barriers (0/217) and lack of resources financial (0/174) and in the following obstacles respectively related to lack of processing and packaging industries, farmers and middlemen and speculators is a lack of awareness. So in order to decline in barriers to agricultural marketing by authorities and relevant agencies, should additional support in this regard That the most important agro industries in this region.
    Keywords: Marketing, agriculture production, FANP model, Poldokhtar County
  • Zeinab Teimoori Yansari, Seyed Reza Hosseinzadeh *, Ataollah Kavian, Hamid Reza Pourghasemi Pages 79-93
    Given the importance of knowing the landslide volumes in watershed management, this research was conducted in order to determine the best model to estimate the landslide volumes based on the area, and to compare the empirical relationship derived from this research with other empirical relations obtained in the world. For this purpose, the area, volume and depth features of 18 landslides of Chahardangeh Basin was firstly prepared and then the location and area of 485 landslides were identified using Google Earth satellite images of this study area. Then, the relationship between the area and volume of landslides, measured by 10 models of curve estimation, were evaluated during field operations, and the models were compared and evaluated using the values of R2, F-statistic and S.SE. In the next step, the amount of volume and depth of landslides of the area were calculated using empirical correlations obtained in this study and other relations presented in the literature, and they were compared and evaluated with the observed data. The results showed that the power law with R2= 0.8 and Sig = 0.00 has lower S.SE than other models, and provides the best fit to the observed data. Also, the estimated volume values with this relationship fit rather well with observed values. The estimated depth using Whitehouse (1983) and Imaizumi (2007) with 7.89 m and 7.09 m, respectively, was close to mean of observed depth with 7.60 m. The average depth of 18 Landslides used in the model with a depth of 5.76 meters is very close to 485 landslides which have been detected in the area with an average depth of 5.64 meters.
    Keywords: Landslide, Area, Depth, Volume, Power Law
  • Heeva Elmizadeh *, Arezo Soleimani Pages 95-104
    Physical characteristics such as height and topography of basin; direct and indirect effects are important on erosion process. Soil is one of the most important natural resources of each state, so it is one of the fundamental threats and problems of modern civilized man. In choosing a model for the evolution of the basin, hypsometric curves as a measure considered attending. Hypsometry actual and theoretical undimensional curves, including methods that allows three-dimensional analysis of the area to the user. The placement of these curves to each other, the positions of the sediment and erosion and eventually it becomes clear area. In order to analyze the situation and identify the developmental status of erosion and sedimentation basin with a comparative view, in the Nachy and its sub-basin level, tables and hypsometric undimensional curves are calculated, plotted and compared. Evaluate and analyze the erosion in sub Gagel showed that in the upstream sub-basin, which actual curve is located above the theoretical curve in this part of sub-basin which marker deposition. This process from height of 2100 meters to height of about 1900 meters continues. In the following, the theoretical curve is at the top of actual curves that indicate the status of erosion for this part of the sub-basin. This process continues until height of about 1500 meters which at the height of two curves close together and equilibrium is created. Compare the three sub-basin, Anjiran, Darehvaran and Gagel showed that sub Anjiran, can be placed in rows of basins in relative equilibrium. Gagel sub-basins to equilibrium compared with other more space and we can say that compared to other basins younger. By observing the theoretical and actual curves of the Nachy we realize that the whole catchment basin is somewhat young and relatively low equilibrium.
    Keywords: Undimensional Hypsometric Curves, Nachy basin, Erosion, Sedimentation
  • Maasume Barari *, Mohammad Taghi Razavian, Jamileh Tavakkoli Nia Pages 105-119
    Monitoring the effectiveness of planning and transport policy t sihe essential needs of the transport authority in Improvement of urban transportn with ew approach of green economy, which in recent years has seen much interest in the UN, the developed countries and some developing countries.Type of this research is descriptive-analytic study. To collect data were used from library and field studies (questionnaires and interviews). Also for analysis multi-criteria decision-making models (DEMATEL fuzzy& TOPSIS) is used. The findings show that among the main criteria for research, Development of non-motorized transport with the highest weight factor and direct impact in first place with (38/36) points, the cost of accidents with a score (37/36) in second place and eventually travel demand management with a score (18/36) in third with and these factors are the most important factors in the development of sustainable transport in the city of Sari. And that the delivery service, travel time, daily and cultural preservation, respectively, with scores (93/30), (87/30) and (78/30) have accounted for 28-30 Ratings; That these factors have the least impact. The main criteria are also based on TOPSIS reflects the fact that economic, social And environmental indicators with ratings (0.9913190), (0.721271) and (0.693431) have first to third positions respectively in terms of experts, business professionalse and conomic stability index is the main priority for the context of sustainable transport in the city of Sari. Finally, with the introduction of ASI strategyAnd during interviews with key stakeholders in the field of transport, ،Priority of non-motorized transportation at the head of the Transportation Master Plan، Increase the capacity of the streets to create a variety of public transport systems and encouraging private sector investment in the development of public transport ، As important factors in the development of green transport in the city of Sari suggested.
    Keywords: Assessment, Indicators of sustainable transport, Green transportation, Green Economy, Sari city
  • ALI ALAVI *, MOHAMMAD EBRAHIMI, ABOLFAZL MESHKINI Pages 121-134
    Natural disasters are amongst main parts of our life and they have been regarded and will be regarded as a permanent thereat to development, in other words human daily life cannot be assumed without natural disasters. The development of social life especially urbanization, and the continuing expansion of the cities also increase the importance of these issues (natural disasters and their impacts on human life) for urban governors in a way that one can claim that one of the most crucial concerns of citizens and urban governors is to find appropriate solutions to deal with these crisis. It should be taken into consideration that it is impossible to preclude these disasters but to prepare for a good reaction for these disasters can be a good solution to decrease post damages casualties to the cities. Herein, Crisis Management Supportive Bases in terms of prevention, preparation and dealing with the crisis play a key role especially in Tehran and in time of natural disasters. The advent of these supportive bases goes back to previous decade. There is no doubt that high level and efficient function of these bases has a striking correlation with the way they are located in both urban and regional level in a way that in addition to providing security of the bases especially versus disasters, they could be, based on the service area, able to provide the areas of crisis with good services. According to the fact that one of the most dimensions of dealing with disasters is to help people in crisis in early hours of the disaster, and also the functional region of the crisis area is of great importance to be considered, herein, this paper tries to organize Crisis Management Supportive Service Bases in catastrophic occasions in southwestern parts of Tehran for region 18.
    Keywords: crisis management supportive bases, region 18 of Tehran, GIS analysis, spatial organizations, Multi-criteria decision making
  • Sepideh Saeedi, Hamed Mirkarimi, Marjan Mohammad Zadeh *, Abdorasol Salman Mahini Pages 135-147
    Urban landscape is one of the most important issues which has been given less attention in urban planning. Along with urban growth, the areas with high visual quality have been more threatened and consequently urban natural quality has declined. So it is essential try to maintain or even improve the landscape visual quality and to include this issue in urban planners’ agenda. The goal of this research is surveying urban growth and its effect on landscape visual quality in Gorgan Township of the Golestan Province of Iran. Landscape visual quality modeling was done MCE WLC method with 9 factors including gardens and agricultural lands, rivers, vegetation type diversity, toposhape diversity, vegetation density, building height and density, urban green space; squares, refuges, boulevards (as one layer) and archaeological sites. Urban growth was predicted using SLEUTH model by developing three different scenarios including historical, managed and restricted growth in beautiful patches. Urban growth ratio from 2010 to 2030 for the first and second scenarios are 2.17 and 2.04 and for the first and second sub models of the third scenario are 1.91 and 1.18 in order. So by correct implementation of urban growth policies, 323 ha in the second scenario and 2500 and 650 ha in the first and second sub models of the third scenario would be saved. It is possible to do any changes and also manage the future urban growth in this integrated model, so using this approach as a multi object and dynamic approach would be useful in landuse planning.
    Keywords: Aesthetic suitability value, Urban Growth, SLEUTH, gorgan city
  • Yones Gholami *, Mehdi Saghafi, Maryam Heidari Pages 149-158
    Effects of socioeconomic factors on the civil cooperation especially for managing of household sewages (Case study: Gorgan city) Nowadays, mass production of the municipal solid waste is one of the major bioenvironmental problems. Millions of tons of waste are generated in Iran due to the population growth, increase in the number of various products and consumer goods and consumerism among citizens. Therefore, the household waste per capita in Iran and notably in Gorgan is increasing. This is a descriptive – analytical study in terms of the subject and factors, and is applied-developmental study in terms of the purpose and nature. The statistical population consisted of three districts of triad regions of Gorgan with a population of 165752 people and 48751 households of whom 382 people were selected using the Cluster sampling method. This study aimed to investigate the different factors affecting the citizens' participation in waste management. Results showed that the citizens' participation of the different districts of Gorgan is significantly different in managing the household waste and district 2 is different from districts 3 and 1 in terms of the citizens' participation in managing the household waste. Moreover, there is a relationship between the variables of the social and economic bases and household waste management. Furthermore, sex, age and literacy rate contributed to the citizens' participation rate. Keywords: Waste Management, Participation, Social and Economic Base, Gorgan, Amos Keywords: Waste Management, Participation, Social and Economic Base, Gorgan, Amos Keywords: Waste Management, Participation, Social and Economic Base, Gorgan, Amos Keywords: Waste Management, Participation, Social and Economic Base, Gorgan, Amos
    Keywords: Gorgan, Waste Management, Economic, social Status, AMOS
  • Ghorban Jafari, Esmaeil Shahkooeei *, Abdolazim Ghanghermeh Pages 159-173
    Abstract The simulated weather data for future planning in the field of natural and human resources is of paramount importance. Including the ability to forecast droughts, which in this case can be reduced with systematic planning of possible losses. In this study, data HADCM3 model under emission scenarios A1B, A2 and B1 to predict the meteorological data of North Khorasan province were simulated using LARS WG statistical dust. For this purpose, after calibration, validation and modeling data on selected stations, data base model in terms of compliance with simulated values (2012-1993-2032-2013) using three criteria Root Mean Square error (RMSE), mean absolute error (MAE) and mean bias error (MBE) were evaluated. Using indices SPI and RDI to get wet and drought periods during the simulated under the scenarios B1, A2, A1B was developed. . The results show that the frequency of droughts over the forecast period under all three scenarios compared to the baseline and annual month-long scale using SPI and RDI decreased to indicates % of the occurrences on the other hand grew wet. The highest frequency of normal class time devoted gained in both scale. More from the base period of the indices using SPI and RDI is predicted.Drought and climate phenomena will be appointed as part of the climate of a region. It has features that separates it from other natural disasters. Drought long-term shortage of rainfall in the period so that the moisture in the soil, causing reduced water flow And thereby disrupt human activities and natural life plants and animals. From a cognitive point of view of climate, when the rainfall received in a place in a certain period of time is less than average precipitation location, we are faced with drought (spunky, 1374).
    Keywords: Key words : Northern Khorasan province_Drought_LARS-WG 5_SPI Index_RDI index
  • Homayon Akbari, HAMID SHAYAN, Maryam Ghasemi * Pages 175-192
    Analysis of performance relationships of small towns Rural hinterland(Case Study: Central district of Harsin, Kermanshah) The present research was conducted with the aim of analyzing the performance relationships of Harsin city in the development of its peripheral rural regions based on the economical, commercial, social-cultural and service indicators. The research method was descriptive - analytical with practical aim. For collecting data, library studies and field survey were used. The study population consisted of 10 families in 54 villages in the central part of the city Harsin Of the 14 villages selected by Cochran formula 229 households have been selected to complete the questionnaire. The research tool was questionnaire designed by the authors, so that its validity was confirmed by some professors' opinions and so was its stability by Cronbach's alpha test at 0.897 level. The results of this research showed that economic relations with 0.473%, commercial relations with 0.439%, social-cultural relations with 0.429% and service relations with 0.341% played the most important role in the relations of villagers with Harsin city, respectively, an issue that was confirmed by Wilcoxon test and multivariate regression. It must be mentioned that,. In conclusion, it can be said that Harsin city performance, except for health services, was positive in other aspects including economical-commercial and social – cultural.108 items with a Cronbach's alpha of 0.89 indicates the reliability of the questionnaire is relatively favorable. Wilcoxon test results show that significant differences between rural and functional relationship with the city of Kermanshah Harsin and there so that the relationship between economic, social and cultural exchange villagers respectively 2.35, 2.49 and 2.39 most of Kermanshah to respectively 1.63, 1.84 and 1.51 are. After service in the city of Kermanshah rural relations with 1.90 to 1.87 is more than Harsin city. In general, functional relationships with the villagers in rural relations with the city of Kermanshah Harsin from 2.63 to 1.86 is extensive. In fact, rural and small town Harsin Bh Jz health services in all fields of study have broader ties to the city of Kermanshah.
    Keywords: Rural Setellments, Central district of Harsin County, Kermanshah City, harsen city, performance relationships
  • Mehdi Shirkavand *, Zohreh Fani, Naser Shafiee Pages 193-212
    In the evaluation of transformation of urban systems, less likely has been considered to theories such as "analyzing the role of social capital" in the quality of it or in case of investigation, comprehensive analysis and utilization of basic indicators about the concepts of "social capital" and "quality of life", especially about small cities. Thus, the aim of this research is the evaluation of life quality in the small cities of Gilan Province with emphasis on six cities: Amlash, Masal, Talesh, Rezvanshahr, Siahkal and Foman. The research was descriptive and analytical, documentary based on library studies, field survey and strategic analysis. Finally, by using the model of strategic planning with SWOT, weighting to each variable were presented and appropriate strategies based on space. The results showed that the overall average physical-spatial characteristics in the study area on the views managers are 2.84, on the bases of citizens are 2.36 and on the views of the urban elites are 2.41. Also, among citizens and urban elites, sub-indicators: participation (2.86) and green spaces (2.97) have the most points to the index of quality of life. In addition, according Pearsonian correlation that used for improvement of quality of life's indicators and social capitals, there is positive relation between these indicators and scales of selected cities In the evaluation of transformation of urban systems, less likely has been considered to theories such as "analyzing the role of social capital" in the quality of it or in case of investigation, comprehensive analysis and utilization of basic indicators about the concepts of "social capital" and "quality of life", especially about small cities
    Keywords: : living quality, Participation Model, Strategic Planning, Social Capital, province