فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:1 Issue: 4, 2013

Health and Development Journal
Volume:1 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میمنت عابدینی بلترک، مهین اسدنیا، رمضان عقیلی صفحه 245
    مقدمه
    نعمت سلامتی، یکی از نعمت های بی کران الهی است که به انسان عنایت شده است. انسان برای سالم نگه داشتن خود باید تلاش نماید، به خصوص در عصر کنونی که زندگی ماشینی رایج شده است. بنابراین لازم به نظر می رسد آموزش هایی در این رابطه داده شود تا افراد سالمی در جامعه حضور داشته باشند. از این رو، هدف این پژوهش تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره ابتدایی بر مبنای مولفه های آموزش سلامت بود.
    روش ها
    روش مورد استفاده در تحلیل محتوای پژوهش حاضر، آنتروپی شانون بود و واحد تحلیل نیز صفحات (متن، پرسش ها، تمرین ها و تصاویر) بودند که در مجموع، 3467 صفحه را شامل می شد. سه مولفه بهداشت پوست، ورزش و تحرک بدنی، تغذیه و آب آشامیدنی بررسی شد. نمونه آماری این پژوهش، هفت عنوان شامل فارسی (بخوانیم)، فارسی (بنویسیم)، علوم، هدیه های آسمانی، هدیه های آسمانی (کتاب کار)، قرآن و تعلیمات اجتماعی در سال تحصیلی 89-1388 بود.
    نتا یج: تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که به مولفه ورزش و تحرک بدنی بیش از سایر مولفه ها توجه شده است و کمترین میزان توجه، مربوط به تغذیه و آب آشامیدنی می باشد. ضمن این که هر یک از شاخص های مولفه های پیش گفت، به صورت متوازن مورد توجه قرار نگرفته بودند و کتب درسی، مولفه های آموزش سلامت را به یک نسبت تحت پوشش قرار نداده بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که در کتاب های درسی دوره ابتدایی ایران نیاز به توجه بیشتر به آموزش سلامت در تمامی ابعاد احساس می شود.
    کلیدواژگان: آموزش سلامت، تحلیل محتوا، کتاب های درسی، دوره ابتدایی
  • فاطمه بلالی میبدی، مهدی حسنی صفحه 255
    مقدمه
    ایدز به دلیل عدم درمان قطعی و فقدان واکسن موثر یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در جهان به شمار می رود. تنها راه کنترل بیماری، آموزش راه های پیشگیری و ارتقای سطح آگاهی به خصوص در قشر جوان است. این مطالعه با هدف تعیین سطح آگاهی عامه مردم جهت برنامه ریزی آموزشی ایدز متناسب با نیازهای جامعه صورت گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 300 نفر از بازدیدکنندگان نمایشگاه نیروی انتظامی در سال 1389 به طور داوطلبانه وارد مطالعه شدند و مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی و سوال های سنجش آگاهی با روایی و پایایی کافی بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 17 Version 17، SPSS Inc.، Chicago، IL)) وارد شد و برای آنالیز نتایج از آزمون های 2c و ضریب همبستگی Pearson استفاده شد.
    نتایج
    میانگین نمره آگاهی شرکت کنندگان 7/8 ± 7/38 از 59 امتیاز بود. 7/16 درصد شرکت کنندگان دارای آگاهی ضعیف، 0/61 درصد متوسط و 3/22 درصد آگاهی خوبی در زمینه ایدز و راه های انتقال آن داشتند. نمره آگاهی با جنس، شغل و تحصیلات رابطه معنی دار نشان داد؛ به طوری که نمره آگاهی در زنان خانه دار و تحصیلات بالاتر از دیپلم بیشتر از سایرین بود. نمره آگاهی با سن و وضعیت تاهل ارتباط معنی دار نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به نظر می رسد که سطح آگاهی بیشتر افراد جامعه مورد پژوهش در مورد راه های پیشگیری و انتقال ایدز متوسط و در حد مطلوب نیست. لازم است جهت ارتقای سلامت جامعه و حفظ سطح مطلوب دانش مردم به مساله آموزش توجه بیشتری مبذول گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، ایدز، راه های انتقال، راه های پیشگیری
  • سهیل سبحان، شیرین آیت اللهی*، مجید احتشامی، داود حسین شاهی، سید وحید غلمانی، اکبر صالحی وزیری، پروانه طالبی صفحه 265
    مقدمه

    روش های طبیعی تصفیه فاضلاب از جمله وتلندها برای کشورهای در حال توسعه به خصوص شهرهای کوچک و دور افتاده ساده، ارزان و قابل قبول می باشد. هدف از این مطالعه بررسی کارایی گیاه لویی در تالاب مصنوعی زیرسطحی در تصفیه فاضلاب شهری یزد بود.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش آزمایشگاهی است. در آن کارایی گیاه لویی به روش تالاب زیرسطحی در حذف پارامترهای PO4-P، NH3-N، NO3-N، TSS (Total suspended solids)، BOD5 (Biochemical oxygen demand)، COD (Chemical oxygen demand)، کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی مورد بررسی قرار گرفت. برای این کار 2 راکتور به صورت پایلوت (بدون گیاه و حاوی گیاه لویی) به روش تالاب مصنوعی با جریان زیرسطحی به ابعاد 2 متر طول، 5/1 متر عرض و عمق 60 سانتیمتر و با زمان ماند چهار روز ساخته شد. نمونه برداری طی 2 ماه از ورودی و خروجی راکتورها انجام شد و مطابق روش های استاندارد آنالیز گردید.

    نتایج

    راندمان حذف پارامترهای PO4-P، NH3-N، NO3-N، TSS، BOD5، COD، کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در تالاب گیاه لویی به ترتیب 72، 72، 85، 31، 25، 40، 94 و 59 [f1] درصد و در تالاب شاهد به ترتیب 44، 34، 77، 15، 3/0، 1، 17 و 29 درصد بود. همه نتایج به جز کلیفرم مدفوعی و NH3-N اختلاف معنی داری داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه، گیاه لویی در حذف مواد آلی و جامدات معلق راندمان بالایی دارد. همچنین این گیاه قادر به دستیابی به استانداردهای زیست محیطی ایران برای مصارف کشاورزی و آبیاری است.

    کلیدواژگان: تالاب مصنوعی زیرسطحی، لویی، تصفیه فاضلاب
  • آق بابک ماهری، محمد نبی بهرامی، رویا صادقی صفحه 275
    مقدمه
    سبک زندگی ارتقادهنده سلامت تعیین کننده سلامتی در زمان حال و آینده است. زندگی خوابگاهی در دوران دانشجویی با توجه به شرایط خاص خود می تواند نقش تعیین کننده روی سبک زندگی ارتقادهنده سلامت دانشجویان در آینده داشته باشد. هدف مطالعه بررسی وضعیت سبک زندگی ارتقادهنده سلامت دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1391 روی نمونه ای شامل 140 دختر و 110 پسر از دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. نمونه گیری از دانشجویان به صورت طبقه ای تصادفی بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد سبک زندگی ارتقادهنده سلامت Walker استفاده شد. در تحلیل داده ها نیز از آزمون های Independent t، Mann-Whitney U، ضریب همبستگی Spearman و Pearson استفاده شد.
    نتایج
    میانگین نمره سبک زندگی ارتقادهنده سلامت 3/20 ± 119 از حداکثر نمره قابل اکتساب 208 به دست آمد که نشان دهنده وضعیت متوسط است. بین سبک زندگی ارتقادهنده با متغیرهای وضعیت اشتغال، وضعیت تاهل، سن و نمره معدل فرد ارتباط معنی دار وجود داشت، ولی بین میانگین سبک زندگی ارتقادهنده سلامت کل و متغیرهای جنس و مقطع تحصیلی ارتباط معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که وضعیت سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران متوسط است. بنابراین نیاز به برنامه ریزی های دقیق تر جهت بهبود وضعیت سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در این دانشجویان احساس می شود.
    کلیدواژگان: ارتقای سلامت، سبک زندگی، دانشجو
  • مریم فروغی، مهدی حاجیان نژاد، حمیدرضا پورزمانی، زهرا نوری مطلق، حسن هاشمی صفحه 287
    مقدمه
    افزایش سطوح نفوذناپذیر علاوه بر افزایش حجم و پیک جریان، سبب افزایش نوع و مقدار آلاینده ها در رواناب شهری می شود. رواناب آلوده اثرات نامطلوب بسیاری را بر محیط زیست و آدمی می گذارد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی کارایی شن پوشیده شده با اکسید منگنز همراه با اعمال میدان مغناطیسی در تصفیه رواناب های شهری بود.
    روش ها
    در این مطالعه از یک ستون پلکسی گلاس حاوی شن پوشش داده شده با اکسید منگنز استفاده شد. در اطراف آن دو مگنت قرار داده شد و جریان رواناب به صورت مداوم به داخل ستون و رو به پایین بود. قبل و پس از عبور جریان رواناب از ستون و تامین زمان ماند کافی، نمونه های برداشت شده از نظر سرب، روی، کدورت، pH، نیترات و فسفات مورد آنالیز قرار گرفتند. جهت مشخص نمودن تغییر در سطح شن از Scanning electron microscope (SEM) و برای تعیین درصد ترکیبات موجود در شن از آنالیز EDAX استفاده شد.
    یافته ها
    تصاویر SEM و آنالیز EDAX نشان داد که اکسید منگنز به خوبی روی شن پوشش داده شده است. همچنین در ستون شن پوشیده شده با اکسید منگنز در حضور میدان مغناطیسی درصد راندمان حذف برای کدورت 6/89، سرب 9/65، روی 1/81 و فسفات 67 درصد به دست آمد. با این وجود هیچ کاهشی در غلظت نیترات مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    فیلترهای شنی پوشیده شده با اکسید منگنز در حضور میدان مغناطیسی کارایی بالایی در بهبود کیفیت رواناب های شهری داشتند. به نظر می رسد که این مطالعه روش خوش آتیه ای برای بهبود کیفیت رواناب و صنایعی می باشد که دارای فلزات سنگین مورد مطالعه هستند.
    کلیدواژگان: رواناب شهری، اکسید منگنز، فیلتر شنی، میدان مغناطیسی
  • محمدرضا امیراسماعیلی، عاطفه اسفندیاری، پروانه اصفهانی صفحه 298
    مقدمه
    شناسایی عوامل موثر بر حفظ سلامت پرسنل بهداشت و درمان در ارتقای اثربخشی سازمان و حتی پیامدهای سازمانی نقش بارزی ایفا می کند. این مطالعه برای تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در رابطه با اصول احتیاط همه جانبه انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بود و از پرسش نامه برای جمع آوری داده ها استفاده شد. جامعه این پژوهش همه پرستاران بیمارستان های شهر زابل بود. روایی و پایایی پرسش نامه در یک مطالعه پایلوت تایید شد. امتیاز آگاهی، نگرش و عملکرد در گروه های خوب، متوسط و ضعیف طبقه بندی شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های t-test، 2c و Exact fisher با نرم افزار SPSS نسخه 13 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که میزان آگاهی 1/39 درصد پرستاران مورد پژوهش متوسط و 9/60 درصد خوب بود. نگرش 4/10 درصد پرستاران متوسط و 6/89 درصد نگرش خوبی نسبت به اصول احتیاط همه جانبه داشتند. در مورد عملکرد 9/13 پرستاران عملکرد ضعیف، 7/68 درصد عملکرد متوسط و فقط 4/17 درصد از پرستاران عملکرد مطلوب داشتند. ارتباط معنی داری بین سن، جنس و سابقه کاری با میزان نگرش، آگاهی و عملکرد در رابطه با اصول احتیاط همه جانبه یافت نگردید، اما ارتباط معنی داری بین میزان عملکرد و بیمارستان های محل خدمت وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با وجود آگاهی و نگرش خوب پرسنل در مورد اصول احتیاط همه جانبه، وضعیت عملکرد آن ها ضعیف بود. بنابراین ضرورت توجه جدی مسوولان در برگزاری کلاس های ضمن خدمت و دوره های بازآموزی احساس می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، پرستار، اصول احتیاط همه جانبه
  • نجمه الملوک امینی، فاطمه بیات، محبوبه رحیمی، گونا بکری، گیتی طاهری، داوود شجاعی زاده * صفحه 306
    مقدمه

    مراقبت های پزشکی و تغذیه ای در بیماران مبتلا به دیابت از بروز و پیشرفت عوارض جلوگیری می کند. یافته های متناقضی در زمینه تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای بود. تعداد 80 نفر از بیماران مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی ابوذر تهران انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای در دو بخش شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه سنجش سازه های آگاهی، نگرش و عملکرد در مورد رفتارهای تغذیه ای بود. اطلاعات به صورت پیش آزمون و پس آزمون با فاصله 3 ماه پس از مداخله جمع آوری شد. مداخله به صورت دو جلسه آموزشی بحث گروهی به مدت 30 دقیقه و به فاصله 2 هفته در نظر گرفته شد.

    نتایج

    بعد از اجرای برنامه آموزشی، آگاهی در هر دو گروه مورد و شاهد به طور معنی داری افزایش یافت. این مشاهده احتمالا به علت اجرای برنامه های آموزشی روتین در آن مرکز بود. با این وجود افزایش معنی دار در نگرش و عملکرد تنها در گروه مورد دیده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    باید با تدوین برنامه آموزشی مناسب در مراکز بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، همگام با افزایش آگاهی موجبات بهبود نگرش و عملکرد آن ها را نیز فراهم کرد.

    کلیدواژگان: دیابت، تغذیه، برنامه آموزشی، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • سیروس سالاری، حسین صافی زاده صفحه 315
    مقدمه
    عفونت های انگلی روده ای از جمله بیماری های منتقله از طریق غذا هستند که به ویژه در کشورهای در حال توسعه به عنوان یک مشکل بهداشتی مطرح می باشند. بعضی از مشاغل در تسهیل انتقال این عوامل بیماری زا و گسترش بیماری های مرتبط با آن ها در سطح جامعه سهم بسزایی دارند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع آلودگی های انگلی روده ای در عرضه کنندگان مواد غذایی در شهر کرمان بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و با استفاده از داده های موجود بود. داده های ثبت شده مربوط به کلیه عرضه کنندگان مواد غذایی مراجعه کننده به آزمایشگاه مرجع در شهرستان کرمان شامل مشخصات دموگرافیک و نتایج آزمایش مدفوع مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون 2c جهت تحلیل استفاده گردید.
    نتا یج: از 7748 نفر مورد مطالعه، 2/1 درصد (دامنه اطمینان 95 درصد، 202/1-198/1) آلودگی انگلی داشتند. تنها انگل جدا شده ژیاردیا لامبلیا بود. بیشترین فراوانی آلودگی در شاغلین سوپرمارکت ها (1/2 درصد) بود. از لحاظ آماری بین نوع کسب و میزان آلودگی به انگل های روده ای اختلاف معنی دار وجود داشت. از نظر جنسیت و مکان کسب بین افراد با آلودگی انگلی و افراد فاقد آلودگی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    در سال های گذشته آلودگی انگلی در بین افراد شاغل در مناطق مختلف کشور وفور بالایی داشت، اما در حال حاضر اقدامات انجام شده باعث کاهش فراوانی این آلودگی ها شده است. با این وصف مسوولین امر باید در زمینه تثبیت و ارتقای برنامه های اجرا شده، برنامه ریزی لازم را انجام دهند.
    کلیدواژگان: شیوع، انگل های روده ای، عرضه کنندگان مواد غذایی، کرمان، ایران
|
  • Meimanat Abedini Baltork, Mahin Asadnia, Ramezan Aghili Page 245
    Background
    Health is one of the blessings gifted to humans by God. Humans have to take care of their well-being, especially in the current era when machine life has become predominant. Therefore, having a healthy society requires the provision of health education. The aim of this study was to perform a content analysis of the elementary school books of Iran according to health education components.
    Methods
    This study used Shannon entropy as a method of content analysis. Units of analysis were 3467 pages containing text, questions, practices, and figures. Three components of skin hygiene, exercise and physical activity, and nutrition and water were evaluated. The samples under study were seven titles including Farsi (reading), Farsi (writing), science, religious studies, religious studies (workbook), Quran, and social education in the academic year of 2009-10.
    Results
    Exercise and physical education had received more attention. In contrast, the least attention was paid to nutrition and water. The components had not been considered equally and the books did not cover all components of health education.
    Conclusion
    Our findings showed the necessity of increasing all components of health education in Iranian elementary school textbooks.
    Keywords: Health education, Content analysis, Elementary school books
  • Fatemeh Balali Meybodi, Mehdi Hassani Page 255
    Background
    AIDS is one of the most important causes of mortality throughout the world, due to lack of an effective treatment and vaccine. Control of this disease is possible through improving public awareness and teaching prevention, especially to the youth. The aim of this study was to determine the public’s awareness level about AIDS in order to perform educational programs based on the real needs of the community.
    Method
    In a descriptive cross-sectional study, 300 individuals visiting the Police Exhibition in Kerman, Iran, in 2010, volunteered to participate and entered the study. Data gathering was done by a questionnaire consisting demographic features and awareness testing items with sufficient validity and reliability. Data were analyzed using chi-square test and Pearson’s coefficient correlation.
    Results
    The mean awareness score was 38.7 ± 8.7 from 59. Awareness level was poor in 16.7%, moderate in 61.0% and good in 22.3%. Awareness score showed significant relationship with gender, job and educational level. Women, housekeepers and people with above diploma education had higher scores. There was no significant relationship between the awareness score and age or marital status.
    Conclusion
    According to the results, the awareness level of AIDS transmission routes and prevention is average and not desirable in our community. Therefore, more focus on educational programs is needed to improve the health level of the society and to keep their knowledge at a desirable rate
    Keywords: Awareness, AIDS, Transmission routes, Prevention
  • Soheil Sobhan, Shirin Ayatollahi, Majid Ehteshami, Davood Hosein Shahi, Seyed Vahid Ghelmani, Akbar Salehi Vaziri, Parvaneh Talebi Page 265
    Background

    Natural methods of wastewater treatment, such as wetlands, are simple, cheap and acceptable for developing countries, especially small and remote cities. The aim of this study was to evaluate the efficiency of Typha Latifolica in subsurface flow constructed wetland for wastewater treatment.

    Methods

    In this experimental research, the efficiency of Typha Latifolica in subsurface flow wetland for removing chemical oxygen demand (COD), biochemical oxygen demand (BOD5), total suspended solids (TSS), nitrate-N (NO3-N), ammonia-N (NH3-N), orthophosphate (PO4-P), total coliform and fecal coliform was evaluated in Yazd, Iran. Two reactors (without the plant and with plant) were made, as pilot study, by subsurface flow constructed wetland with the dimensions of 2 × 1.5 × 0.6 m and with a retention time of 4 days. In two months, samples were taken from the incoming and outgoing flow of the reactors and were analyzed according to standard methods.

    Results

    The efficiency of Typha Latifolica wetland for removing COD, BOD5, TSS, NO3-N, NH3-N, PO4-P, total coliform and fecal coliform was 72, 72, 85, 31, 25, 40, 94 and 59 percent, respectively, via 44, 34, 77, 15, 0.3, 1, 17 and 29 percent for the control weland, respectively; all the differences were statistically significant, except for NH3-N and fecal coliform.

    Conclusion

    According to the result of this study, Typha Latifolica has a high efficiency in removing organic material and suspended solids; the treated wastewater by Typha Latifolica can achieve the environmental standards for agriculture and irrigation use.

    Keywords: Subsurface flow constructed wetland, Typha Latifolica, Wastewater treatment
  • Agh Babak Maheri, Mohammad, Nabi Bahrami, Roya Sadeghi Page 275
    Background
    Health-promoting lifestyle is a major determining factor of health. Living in dormitories during studentship, due to particular circumstances, could play a decisive role on student's health promoting lifestyle. The purpose of this research was to study the situation of health-promoting lifestyle among the students living in the dormitories of Tehran University of Medical Sciences, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, sample of 140 female and 110 male students residing in the dormitories of Tehran University of Medical Sciences were selected by stratified random sampling method in 2012. All the included students completed a questionnaire with two parts, sociodemographic information and the standard Walker’s lifestyle questionnaire. Data were analyzed by the independent samples t-test, Mann-Whitney U test, and Spearman and Pearson correlations.
    Results
    The mean score of health promoting lifestyle was 119 ± 20.3 from a maximum score of 208, indicating a moderate situation. There were significant associations between the health-promoting lifestyle (HPL) and employment, marital status, age, and average grade in final exams. No significant relations between the health-promoting lifestyle and gender or academic degree.
    Conclusion
    This study showed that the score of health-promoting lifestyle is average among the students of Tehran University of Medical Sciences. So, targeted interventions should be made to promote health-promoting lifestyle among these students.
    Keywords: Health promotion, Lifestyle, Student
  • Maryam Foroughi, Mehdi Hajian, Nejad, Hamid Reza Pourzamani, Zahra Noori, Motlagh, Hassan Hashemi Page 287
    Background
    Increase of impervious surfaces in urban areas in addition to increasing volume and runoff peak, increases the variety of type and quantity of pollutants in urban storm water. Polluted runoff has many adverse impacts on human health and the environment. The purpose of this study was to investigate the efficiency of manganese oxide oxide-coated sand in presence of magnetic field to treat urban runoff.
    Methods
    In this study, a plexyglass column filled with manganese manganese-coated sand and with two magnets in its proximity proximities was used to treat the runoff. and tThe flow was continuous and downwards. Before and after the runoff sample passeding the column and after sufficient retaining time the samples were checked in regard to lead (Pb), zinc (Zn), turbidity, pH, nitrates, and phosphate. Scanning electron microscope (SEM) SEM and Energy dispersive X-ray (EDAX) EDAX analysis were used to determine of the changes in the coated sand surface and the percentage of sand components, respectively.
    Results
    SEM (Scanning Electron electron Mmicroscope) and EDAX (Energy Dispersive dispersive X -ray) analyses confirmed that the sand had been coated with manganese oxide successfully. Results indicated that turbidity, Pb, Zn and phosphate removal efficiency by the coated sand in presence of magnetic field were 89.6, 65.9, 81.1 and 67 percent, respectively; and that the coated sand was not able to remove nitrates.
    Conclusion
    Manganese oxide-coated sand filters, in presence of magnetic field, improve the quality of urban runoff significantly. This could be a promising treatment technology that can enhance the quality of urban runoff and industrial wastewaters which havewith heavy metals.
    Keywords: Urban runoff, manganese Manganese oxide, sand Sand filter, magnetite Magnetite field
  • Mohammad Reza Amiresmaili, Atefeh Esfandiari, Parveneh Isfahani Page 298
    Background
    Indentifying influential factors on the wellbeing of health personnel plays a significant role in the promotion of effectiveness and outcomes of health systems. This study aimed to determine the awareness, attitude and performance of nurses regarding principles of universal precautions.
    Methods
    In this cross-sectional study, the data were obtained through a questionnaire. The study sample was all of the nurses at Zabol, Iran, hospitals in 2010. Validity and reliability of the questionnaire was approved in a pilot study. Knowledge, attitude and performance scores were categorized as weak, average and good. Data were analyzed through descriptive statistics, Student’s t, chi-square and Fisher’s exact test.
    Results
    The mean awareness score of 39.1% of the nurses was average, and of the rest (60.9%) was good. The attitude score of 10.4% of nurses was average and 89.6% had a good attitude toward comprehensive precautionary principles. The performance score was weak in 13.9%, average in 68.7%, and satisfactory in only 17.4% of the nurses. There was no significant relationship between age, gender and work experiences with awareness, attitude and performance of nurses; but, there was a significant relationship (P < 0.05) between performance and the serving hospitals.
    Conclusions
    Despite good awareness and attitude of nurses regarding comprehensive precautionary principles, their performance was weak. So, official’s attention should become more in performing training classes and continuous educational courses.
    Keywords: Awareness, Attitude, Performance, Nurses, Comprehensive precautionary principles
  • Najmatolmolook Amini, Fatameh Bayat, Mohboobeh Rahimi, Gona Bekri, Giti Taheri, Davoud Shojaeezadeh Page 306
    Background

    Nutrition and medical care prevents the incidence and increase of complications in patients with diabetes. There are controversial believes about the effect of education on the knowledge, attitude and practice of patients with type 2 diabetes. This study aimed to assess the effectiveness of education on knowledge, attitude and nutritional behavior of these patients.

    Methods

    In an interventional study, 80 patients with type 2 diabetes were selected from the Tehran Abouzar Clinic (Iran) and allocated randomly in two intervention and control groups. Data collection was conducted before and 3 months after the intervention using a questionnaire including two sections, demographic information and questions assessing the knowledge, attitude, and nutritional behavior. The intervention was nutritional care education during two group discussion-based sections in 30 minute and by a two weeks interval.

    Results

    After the educational program, knowledge about nutrition increased significantly in both case and control groups, which was probably due to the routine education program in that center. But significant increase in attitude and behavior was only observed in the intervention group.

    Conclusion

    Appropriate educational programs should be performed in type 2 diabetes clinics to promote attitude and behavior as well as knowledge of the patients.

    Keywords: Diabetes, Educational program, Nutrition, Knowledge, Attitude, Behavior
  • Sirous Salary, Sirous Salary Page 315
    Background
    Infestations due to intestinal parasites are important food borne diseases and are a public health problem in developing countries. Some jobs take a significant role in the transmission and spread of these diseases in the society. The purpose of this study was to investigate the prevalence of intestinal parasite infection in food suppliers of Kerman, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, we used the existing data of the food suppliers referred to the reference laboratory in Kerman city health center, Iran. These data included demographic data and stool exam results. The chi-square test was used for data analysis.
    Results
    From the total of 7748 who were studied, 1.2 percent (95%CI: 1.198-1.202) of food stuff suppliers were parasite carrier, and the only seen parasite was giardia lamblia. The highest frequency of intestinal parasites was seen in supermarket staff (2.15%). The frequency of intestinal parasite infection had a significant difference among different job types. The sex and workplace was not significantly different between those with and without parasitic infection.
    Conclusion
    Although parasite infections have been abundant in different regions of Iran in the past recent years, the prevalence has shown reduction after performing screening programs. Health officials should consider necessary plans to maintain and improve the implemented programs.
    Keywords: Prevalence, Intestinal parasites, Food suppliers, Kerman, Iran