فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:4 Issue: 1, 2015

Health and Development Journal
Volume:4 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وحید رضا برهانی نژاد، محمدحسین پور ابراهیمی، حیدر ندریان، عابدین ایرانپور*، راحله تابع، مرضیه حسنی کبوترخانی صفحات 1-9
    مقدمه
    برنامه پزشک خانواده یکی از مهم ترین برنامه ها در بخش بهداشت و درمان ایران محسوب می شود و با توجه به این که رضایت می تواند در بهره وری منابع، کمیت و کیفیت خدمات موثر باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان رضایتمندی از برنامه مذکور در کرمان انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که بر روی 370 نفر از جمعیت نواحی روستایی شهرستان کرمان که مجری برنامه پزشک خانواده بودند، انجام گرفت. روش نمونه گیری به صورت خوشه ایچندمرحله ای بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع-آوری گردید. برای آنالیز داده ها از شاخص های توصیفی و نیز برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون های آماری کای مربع، t- test و ANOVA استفاده گردید.
    نتا یج: میانگین سن افراد شرکت کننده در مطالعه 1/ 10± 3 / 36 سال بود. رضایت 72/ 18% گیرندگان خدمت در سطح مطلوب، 85 /60% در سطح نسبتا مطلوب و 43/ 20% در سطح نامناسب بود. بین وضعیت تاهل و وضعیت تحصیلات مراجعین با رضایت آن ها رابطه معنی داری وجود داشت، به نحوی که میزان رضایت در افراد متاهل بیشترین و در افراد با تحصیلات دانشگاهی کمترین بود. ولی بین سن و جنسیت با رضایت افراد رابطه آماری معنی داری مشاهده نگردید.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی، رضایت گیرندگان خدمت از برنامه پزشک خانواده در مرکز بهداشت شهرستان کرمان در سطح نسبتا مطلوبی می باشد. البته حفظ وضعیت موجود و ارتقاء خدمات به موازات بالارفتن انتظارات مردم ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: طرح پزشک خانواده، رضایتمندی، گیرندگان خدمت
  • رضا گودرزی، زینب ملک پور*، محمدرضا امیر اسماعیلی، محسن بارونی، صدیقه محمدتقی زاده صفحات 10-19
    مقدمه
    نابرابری در توزیع درآمد به بروز فقر و شکاف بیشتر بین طبقات اجتماعی منجر می شود. شواهد نشان می دهد، سیاست-گذاران کشورهای پیشرفته و در حال توسعه در مورد اثراتی که تامین مالی مراقبت سلامت بر توزیع درآمد می گذارد، نگران هستند. هدف این مطالعه، بررسی اثرات پرداخت برای مراقبت های سلامتی بر نحوه توزیع درآمد خانوارهای شهری و روستایی ایران است.
    روش ها
    بررسی حاضر از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی و گذشته نگر بوده که متشکل از یک سری زمانی 3 ساله است، داده-های لازم از طریق پرسشنامه هزینه- درآمد خانوار مرکز آمار ایران استخراج گردید. به منظور سنجش نابرابری در توزیع منابع، از شاخص نابرابری ضریب جینی و منحنی لورنز (Lorenz curve) استفاده شد. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata 11 انجام گرفت.
    نتا یج: نتایج نشان داد که ضریب جینی برای درآمد، قبل از پرداخت خانوارهای شهری در سال های 1387 تا 1389 به ترتیب 367/ 0، 348/ 0و 369/ 0 و برای خانوارهای روستایی 404/ 0، 362/ 0و 396/ 0 بود و مقادیر این شاخص برای درآمدهای بعد از پرداخت برای مراقبت سلامت در خانوارهای شهری به ترتیب 300/ 0، 286/ 0و 302/ 0 و برای خانوارهای روستایی به ترتیب 324/ 0، 300/ 0و 320/ 0 بود. نتایج نشان داد پرداخت برای مراقبت سلامت باعث کاهش معنادار در مقدار ضریب جینی و افزایش برابری شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که پرداخت برای مراقبت سلامت رابطه معناداری با توزیع درآمد دارد، به این معنی که پرداخت برای مراقبت سلامت و مشارکت خانوارها در تامین مالی مراقبت سلامت به کاهش ضریب جینی و یا بهبود توزیع درآمد منجر شد.
    کلیدواژگان: پرداخت های سلامت، توزیع درآمد، ضریب جینی، ایران
  • بتول پورابولی، منصوره عزیز زاده فروزی*، منصور عرب صفحات 20-28
    مقدمه
    بتا تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است که در سنتز هموگلوبین اختلال ایجاد می کند و در صورت عدم تزریق خون و دسفرال، به عوارض جدی و مرگ می انجامد. از آنجا که در مورد مسائل روانی و اجتماعی نوجوانان مبتلا به تالاسمی مطالعات محدودی انجام شده است، این مطالعه به بررسی سلامت روانی نوجوانان مبتلا به بتا تالاسمی ماژور مراجعه کننده به مرکز بیماری های خاص شهر کرمان در سال 1386-1385 می پردازد.
    روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی و شامل 250 نفر بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) شامل 28 سوال با چهار حیطه نشانه های جسمانی، اضطراب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی بود. داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 13 و آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: همه بیماران از نظر سلامت عمومی دچار اختلال بودند. در بین چهار حیطه مورد بررسی، بیشترین میانگین نمره مربوط به اختلال عملکرد 4/4±6 /14 و کمترین نمره مربوط به اضطراب 4/ 3 ±5/ 13 بود. در هر چهار حیطه حداقل و حداکثر نمرات به ترتیب 7 و 28 بودند و در هر چهار حیطه، درصد افراد سالم به مراتب کمتر از افراد با اختلال در سلامت روان بود. بین وجود اختلال در حیطه های مختلف و گروه سنی در هیچ یک از موارد، رابطه معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه شیوع بالای اختلالات روانی در این بیماران، لزوم توجه بیشتر به سلامت روان آن ها و برنامه ریزی به منظور پیشگیری و کاهش اختلالات روانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تالاسمی، سلامت روانی، نوجوانان
  • عبدالرحمان چرکزی، حسین شهنازی*، سعید محمودی بادی، مهدی محمدیان جازی، محمد خوشنویسان، محمد علی عروجی، امید بهروش صفحات 29-41
    مقدمه
    بر طبق الگوی بین نظریه ای، افراد در مراحل مختلف رفتار ترک سیگار قرار دارند و آمادگی افراد برای تغییر رفتار متفاوت از هم است. این مطالعه با هدف تعیین وابستگی به نیکوتین، وسوسه مصرف سیگار، موازنه تصمیم گیری و آمادگی برای ترک سیگار، در افراد سیگاری انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بود و تعداد 337 فرد سیگاری شهر اصفهان در سال 1391 با نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های فرم کوتاه مراحل تغییر، تعادل تصمیم گیری، و وسوسه مصرف سیگار DiClemente و همکاران و Velicer و همکاران، پرسشنامه وابستگی به نیکوتین Fagerstrom به همراه برخی از متغیرهای دموگرافیک بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کروسکال والیس، من ویتنی، کای اسکوئر و ضریب همبستگی اسپیرمن در نرم افزار آماری SPSS نسخه 15 انجام گرفت.
    نتا یج: در طول حرکت از مرحله پیش تفکر به مرحله آمادگی، میزان وابستگی به نیکوتین اگر چه کاهش نشان داد، ولی این کاهش معنی دار نبود. همچنین در طول حرکت از مرحله پیش تفکر به مرحله آمادگی، میزان وسوسه اگرچه افزایش نشان می دهد، ولی این افزایش معنی دار نبود. با حرکت از مرحله پیش تفکر به مرحله آمادگی، منافع درک شده ناشی از مصرف سیگار کاهش معنی داری را نشان داد. همچنین میانگین نمرات موانع درک شده ناشی از مصرف سیگار در افراد واقع در مرحله پیش تفکر نسبت به افراد واقع در دو مرحله دیگر به طور معنی داری کمتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    مداخلات لازم برای حرکت افراد به سمت مرحله آمادگی و همچنین اقداماتی حمایتی برای افراد واقع در مرحله آمادگی جهت حرکت آنان به مراحل عملیاتی ترک سیگار محسوس است.
    کلیدواژگان: ترک سیگار، آمادگی برای ترک، الگوی بین نظریه ای، تعادل تصمیم گیری، وسوسه مصرف سیگار، وابستگی به نیکوتین
  • علی اسکندری زاده، فاطمه سادات سجادی*، ملوک ترابی، مریم شریفی، زهرا امینی، بهرو صاحب قلم، سکینه سادات مهدوی، سیمین اسدپور، نیما احسان، وحید سعیدی، محمود موسی زاده صفحات 42-51
    مقدمه
    پوسیدگی دندانی شایع ترین بیماری میکروبی و عفونی دندان هاست. یکی از شاخص های اپیدمیولوژیک جهت تعیین شیوع پوسیدگی Basic Screening Survey (بررسی غربالگری عمومی) می باشد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع وضعیت بدون پوسیدگی در بین دانش آموزان 6، 12 و 15 ساله شهر کرمان، طی مدت 5 سال تحصیلی بود.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، توصیفی – تحلیلی، تعداد 15369دانش آموز 6، 12 و 15 ساله، به روش چند مرحله ای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها طی 5 سال براساس معاینه بالینی و پرسشنامه انجام شد. معاینات دندانی به کمک سوند نوک گرد و آینه دندانپزشکی انجام گردید. پرسشنامه شامل سوالاتی در مورد سن، جنس، سطح سواد والدین، تعداد دفعات مسواک زدن و مراجعه به دندانپزشک بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون tو مجذور کای استفاده شد.
    نتا یج: نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین شیوع وضعیت بدون پوسیدگی طی 5 سال در کرمان در دختران و پسران 6 ساله به ترتیب 8/ 17 درصد و 6 /15 درصد، در دختران و پسران 12 ساله به ترتیب 5/ 24 درصد و 1/ 24 درصد و در دختران و پسران 15 ساله به ترتیب 5/ 21 درصد و 3/ 25 درصد بود. شیوع وضعیت بدون پوسیدگی با سن، رابطه معنی دار داشت به طوری که در گروه سنی 6 سال از دو گروه سنی دیگر بیشتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    میانگین شاخص وضعیت بدون پوسیدگی در دانش آموزان 6، 12 و 15 ساله شهر کرمان پایین تر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی است.
    کلیدواژگان: وضعیت بدون پوسیدگی، دانش آموزان 6، 12 و 15 ساله، غربالگری عمومی
  • رضا حسین پور، کاظم جعفری نعیمی، محمدرضا قطبی راوندی* صفحات 52-64
    مقدمه
    یکی از پرکاربردترین ادوات کشاورزی که برای دروی علوفه و غلات به کار می رود، دروگرهای چهارچرخ می باشند. هدف از این پژوهش تعیین میزان مواجهه شغلی رانندگان و اطرافیان دروگر چهارچرخ (مدل BCS 622) با آلودگی صوتی انتشار یافته از آن در دنده ها و دورهای مختلف موتور بود.
    روش ها
    جهت بررسی میزان مواجهه راننده و اطرافیان دروگر با آلودگی صوتی از استانداردهایISO 5131 و ISO 6814 استفاده گردید. آزمایشات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (دو حالت با حرکت و بدون حرکت تیغه برش، سه دور مختلف موتور و چهار حالت نسبت دنده) و در سه بار تکرار انجام شد. فاکتور مورد اندازه گیری، تراز فشار صوت در موقعیت گوش راننده و اطرافیان بود. در حالت هایی که تراز معادل مواجهه بالاتر از حد مجاز بود، آنالیز صوتی در محدوده اکتاوباند انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزارهای Excel وSPSS نسخه 16 انجام گرفت.
    نتا یج: در دور موتور 3000 دور در دقیقه، رانندگان آلودگی صوتی بالاتر از حد مجاز (طبق استاندارد ACGIH) دریافت می-کردند. افزایش دور موتور، تغییر نسبت دنده و نیز حرکت تیغه برش در سطح احتمال یک درصد تاثیر معنی داری در افزایش مواجهه راننده و اطرافیان دروگر با آلودگی صوتی داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده مرسوم از دستگاه دروگر موجب اثرات نامطلوب روی شنوایی راننده می شود، این امر لزوم توجه به کاهش آلودگی صوتی انتشار یافته از این وسیله را با روش های مختلف از جمله کنترل های فنی و مهندسی و مدیریتی گوشزد می نماید.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، دروگرBCS، تراز فشار صوت، دور موتور، نسبت دنده
  • هدایت تیرگر، فاطمه بلالی میبدی*، مهدی حسنی صفحات 65-75
    مقدمه
    رشد سریع بازی های رایانه ای باعث اشغال بخش عمده ای از اوقات فراغت کودکان و نوجوانان گردیده است. استفاده بیش از حد و نامناسب از این بازی ها می تواند یک تهدید جسمی، روانی و اجتماعی برای آنان به شمار آید. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بازی های رایانه ای با پرخاشگری و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان شهر کرمان صورت گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 292 دانش آموز پایه سوم راهنمایی شهر کرمان با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته، همراه با پرسشنامه Buss و Perry بود. نتایج با کمک آزمون های t-test، مجذورکای و ANOVA در نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: میانگین نمره پرخاشگری 25/ 18±71/ 77 بود. آنالیز آماری بین پیشرفت تحصیلی و پرخاشگری (036/ 0=P) در کاربران بازی رایانه ای، رابطه معنادار نشان داد و دانش آموزان ضعیف میانگین نمره پرخاشگری بالاتری داشتند. پرخاشگری با انجام بازی رایانه ای (004/ 0=P)، مدت استفاده (001/0>P) و نوع بازی (003/ 0=P) رابطه معنادار نشان داد. نتایج نشان داد، افرادی که بیشتر از یک ساعت در روز به بازی می پرداختند و افرادی که بازی رایانه ای خشن و جنگی انجام می دادند، میانگین نمره پرخاشگری بیشتری داشتند. اما پیشرفت تحصیلی با انجام بازی رایانه ای، نوع بازی و مدت زمان انجام بازی رابطه معنی-داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، لزوم تدوین راهبردها و سیاست گذاری در جهت استفاده بهینه از فن-آوری در امر آموزش دانش آموزان به عنوان رسانه کمک آموزشی نوین ضروری است. همچنین اتخاذ تدابیری جهت تولید بازی هایی با رویکرد آموزشی در جهت پرورش خلاقیت و مهارت حل مسئله پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، پرخاشگری، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان
  • محمود موسی زاده، نرگس خانجانی* صفحات 76-88
    مقدمه
    وجود سموم ارگانوکلره در محیط، یک علامت هشدار قوی می باشد که پایش مستمر باقیمانده آن یکی از مهمترین راهبردهای برخورد با این معضل است. در مرور ساختار یافته حاضر، مقادیر باقیمانده انواع سموم ارگانوکلره گزارش شده در نمونه-های انسانی در ایران بررسی شد.
    روش ها
    جستجو با بهره گیری ازکلید واژه های فارسی و انگلیسی ارگانوکلره و انواع سموم مرتبط با آن در پایگاه های اطلاعاتی فارسی SID، Iranmedex، Magiran و Medlib و انگلیسی PubMedو Google Scholar انجام گرفت. همه مطالعاتی که حداقل یکی از سموم آلی ارگانوکلره در آن ها مورد بررسی قرار گرفته بود، وارد این مرور ساختار یافته شدند. داده های استخراج شده شامل عنوان مقاله، نام نویسنده نفر اول، سال انتشار مطالعه، حجم نمونه، مکان انجام مطالعه، بافت یا نمونه مورد بررسی، نوع سموم آلی ارگانوکلره مورد بررسی و میانگین باقیمانده سموم ارگانوکلره بوده است.
    نتا یج: تعداد 17 مورد مستند در 10 مطالعه اولیه یافت شد که به بررسی وضعیت میانگین باقیمانده سموم ارگانوکلره در انسان پرداخته بودند. در این پژوهش ها، تعداد 642 مورد، نمونه انسانی مورد آزمایش قرار گرفته بودند. نوع نمونه مورد آزمایش در 5 مورد، موی زنان باردار، در 10 مورد، شیرمادران و در 2 مورد، بافت چربی بوده است. همچنین مقادیری از میانگین باقیمانده سمومDDT و ایزومرهای آن، BHC و ایزومرهای آن، HCH و ایزومرهای آن، HCB، Heptachlor Epoxide، Dieldrin و لیندان در نمونه های مورد بررسی گزارش شد.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه مروری نشان داد که مواجهه مردم ایران با سموم آلی ارگانوکلره قابل ملاحظه بوده است.
    کلیدواژگان: ارگانوکلره، ددت، آفت کش، مرور ساختاریافته
|
  • Vahid Borhaninejad, Mohammad Hossein Pourebrahimi, Haidar Nadrian, Abedin Iranpour*, Raheleh Tabe, Marzieh Hasani Kaboutarkhani Pages 1-9
    Background
    Family Physician program is one of the most important programs in the health sector of Iran. Since satisfaction can affect the efficacy, quantity and quality of health services, the present study was designed to determine the satisfaction rate of service recipients in Kerman from Family Physician program.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 370 individuals in the rural districts of Kerman where family physician program had been implemented. Multistage clustering method was applied for sampling and data collection was done using a questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and statistical tests such as Chi- square, t- test and one way ANOVA.
    Results
    The mean age of participants was 36.3 ±10.1 years. Satisfaction was favorable in 18.72%, relatively favorable in 60.85% and unfavorable in 20.43%. Satisfaction showed a significant relationship with marital status and level of education; that is, maximum satisfaction was observed in married subjects and minimum in those with university degrees. But satisfaction had no significant relationship with age or gender.
    Conclusion
    In general, the level of satisfaction among recipients of family physician program was relatively favorable; of course, along with the raising expectations of people, maintaining the present status and even improving this service is necessary.
    Keywords: Family Physician program, Satisfaction, Service recipients
  • Reza Goudarzi, Zeinab Malekpoor*, Mohammad Reza Amiresmaili, Mohsen Barouni, Sedighe Mohammad Taghizadeh Pages 10-19
    Background
    Inequality in income distribution leads to the incidence of poverty and increase of the gap between social classes. Evidences suggest that policymakers in many developed and developing countries are concerned about the effects of health care financing on income distribution. The aim of this study was to investigate the effects of paying for health care on the distribution of income in rural and urban households in Iran.
    Methods
    This descriptive- analytical, retrospective study was composed of a 3-year time series. Data were collected from the household income and expenditure survey of the Statistical Centre of Iran. To measure the inequality in the distribution of resources, Lorenze Curve and Gini index estimations were used. Data were analyzed using Stata11 software.
    Results
    Gini coefficient for prepayment income, for the years 2008 to 2011, was respectively 0.367, 0.348 and 0.369 for urban households and 0.404, 0.362, 0.396, for rural households. The values of this index for post payment income in urban households were 0.300, 0.286 and 0.302 and 0.324, 0.300, 0.320 for rural households respectively. According to the results, paying for health care services has led to a significant reduction in the Gini coefficient and increase of equity.
    Conclusion
    The results showed that paying for health care had a significant relationship with income distribution; it means that paying for health care and households’ contribution in health care financing reduced the Gini coefficient and improved income distribution.
    Keywords: Health care payment, Income distribution, Gini coefficient, Iran
  • Batool Pouraboli, Mansooreh Azizzadeh Forouzi*, Mansoor Arab Pages 20-28
    Background
    Beta Thalassemia is defined as a genetic disorder of globulin synthesis in which life can only be sustained by regular blood transfusion and Desferal injections. Since there are few studies concerning psychological and social adjustment of Thalassemia patients, this study aimed to assess the mental health status of adolescents with major Thalassemia visiting Kerman Specific Diseases Center during March 2006 to March 2007.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 250 thalassemic adolescents. The data collection instrument was the General Health Questionnaire (GHQ-28) including 28 questions in four aspects of physical symptoms, anxiety, social dysfunction and depression. Data were analyzed through SPSS13 and using Chi-square test.
    Results
    All patients had general health impairment. Among the four aspects evaluated, the maximum and minimum means were respectively functional disorder (14.6±4.4) and anxiety (13.5±3.4). In all four aspects, the maximum and minimum scores were respectively 7 and 28; and the percent of healthy subjects was much lower than the percent of those with mental disorders. Age group showed no significant relationship with disorder in any of the four evaluated aspects.
    Conclusion
    Duo to the high prevalence of mental disorders in thalassemic patient's more attention to the mental health of these patients and implementing measures for prevention of mental health disorders is recommended.
    Keywords: Thalassemia, Mental health, Adolescent
  • Abdurrahman Charkazi, Hossein Shahnazi*, Saeed Mahmoudi Badi, Mehdi Mohammadian Jazi, Mohammad Khoshnevisan, Mohammad Ali Orouji, Omid Behravaesh Pages 29-41
    Background
    According to trans-theoretical model (TTM), people are in different stages of smoking cessation behavior and their readiness for behavioral change is different. The aim of this study was to investigate the prevalence of nicotine dependency, smoking temptation, decisional balance, and quit readiness among cigarette smokers.
    Methods
    In a cross-sectional design, 337 cigarette smokers in Isfahan, Iran were recruited through convenience sampling method in 2012. Data were collected using a short form questionnaire of stages of change, as well as decisional balance, DiClemente et al and Velicer et al smoking temptation, Fagerstrum nicotine dependency and demographic questionnaires. Data analysis was performed by Kruskal Wallis, Mann Whitney U, Chi-Square and Spearman Correlation Coefficients in SPSS 15 Software.
    Results
    Although, in moving from precontemplation to preparation stage, nicotine dependency decreased, it was not significant. Also, in moving from precontemplation to preparation, temptation increased, but it was not significant. In moving from precontemplation to preparation, perceived benefits of smoking decreased significantly. Moreover, mean score of perceived barriers resulted from cigarette smoking was significantly lower in subjects who were in precontemplation stage rather than those who were in two other stages.
    Conclusion
    It is necessary to implement interventions to move people toward preparation stage and apply supportive actions to move prepared individuals toward the practical stages of quitting smoking.
    Keywords: Smoking Cessation, Readiness to Quit, Transtheoretical Model, Decision Balance, Smoking Temptation, Nicotine Dependency
  • Ali Eskandary¬Zedeh, Fatemeh Sadat Sajadi*, Molook Torabi, Maryam Sharifi, Zahra Amini, Behroo Sahebghalam, Sakineh Sadat Mahdavi, Simin Asadpoor, Nima Ehsan, Vahid Saeedi, Mahmoud Mousazadeh Pages 42-51
    Background
    Dental caries is the most infective microbial dental disease. Basic Screening Survey is an epidemiologic index for determination of caries prevalence. The aim of this study was assessment of Caries Free prevalence in 6, 12 & 15- year old school children in Kerman during 5 years.
    Methods
    In this cross-sectional, descriptive –analytic study, 15369 school children aged 6, 12 &15 years old were selected by multistage sampling method. Data collection was done through clinical examination and a questionnaire. Clinical examination was performed with use of the ball-point explorer and dentistry mirror. The questionnaire included the age, sex, parent's educational level, tooth brushing and dental visit frequency. Data were analyzed by t and χ2 tests.
    Results
    Mean Caries Free prevalence in female and male subjects were respectively 17.8% and 15.6% (in 6 year old group), 24.5% and 24.1% (in 12 year old group) and 21.5% and 25.3% (in 15 year old group). There was a statistically significant relationship between caries free prevalence and age so that, in 6 year-old student's caries free was more prevalent than other age groups.
    Conclusion
    The Caries Free index in 6, 12 & 15- year old school children of Kerman was lower than WHO standards.
    Keywords: Caries Free, School children, Basic Screening Survey
  • Reza Hosseinpour, Kazem Jafari Naeimi, Mohammad Reza Ghotbi Ravandi* Pages 52-64
    Background
    One of the most widely used equipments in harvesting hay and grains are four wheel mowers. The aim of the present study was to determine the levels of noise exposure in drivers and bystanders in different states, speeds and gear of four wheel mowers (BCS Model 622).
    Methods
    The ISO 5131 and ISO 6814 standards were used to assess noise exposure in drivers and bystanders, respectively. Experiments were done in totally randomized block models in the form of 2 × 3 × 4 factorials (2 moving blade conditions, 3 states of various motor rpm’s and 4 gear states) and three repetitions. Sound pressure levels were measured both at the driver’s ear level and the bystanders. In conditions where in the level of exposure was above permissible noise limits, octave band analysis was performed. Data analysis was performed in Excel and SPSS 16.
    Results
    Drivers were exposed to noise pollution higher than the permissible level (according to the ACGIH standards) at 3000 rpm. Factors affecting noise level exposure in the driver and bystander included engine speed, gear ratio and cutting blade speeds and were all significant at the 0.01 level.
    Conclusion
    Routive use of harvesting machines leads to adverse auditory effects. This fact highlights the necessity of controlling noise emission from this machine through engineering, technical and managemental practices.
    Keywords: Sound pollution, BCS Harvester, Sound Pressure Level (SPL), Engine Speed, Gear Ratio
  • Hedayat Tirgar, Fatemeh Balali Meybodi*, Mehdi Hassani Pages 65-75
    Background
    The rapid growth of computer games, has taken a major part of teenagers leisure time. The improper and overuse of these games, can be considered as physical, mental and social threats. The goal of this study was to determine the relationship between playing computer games and students’ aggression and academic progress.
    Methods
    In this cross- sectional study, 292 students in grade 3 of Kerman middle schools were selected through multistage sampling method. Data were gathered using a researcher-made questionnaire as well as Buss & Perry Questionnaires. Data analysis was done through SPSS20 and using t-test, chi-square and ANOVA.
    Results
    Mean aggression score was 77.71±18.25. Statistical analysis showed a significant relationship between academic progress and aggression in users of computer games. Weak students had a higher mean aggression score. Agression showed significant relationshipwith playing computer games (P=0.004), duration of playing (P<0.001) and the type of game (P=0.003). Users who had played more than one hour during a day and aggressive and military games showed higher mean aggression score, but there was no significant relationship between academic progress and variables of playing computer games, the type and duration of playing.
    Conclusion
    According to the results of this study, planning strategies and policies for the purpose of optimum use of technology as a modern co-educational media seems to be required. Also using measures for designing educational games that can increase the creativity and the ability of problem solving is suggested.
    Keywords: Computer game, Aggression, Academic achievement, Students
  • Mahmood Moosazadeh, Narges Khanjani* Pages 76-88
    Background
    The presence of organochlorine pesticides in the environment is a serious threat to human health and requires continuous monitoring. Therefore, in the present systematic review, the residual amount of different organochlorine pesticides in human samples has been investigated.
    Methods
    All accessible databases in English and Farsi were searched by using organochlorine and related pesticides keywords in Farsi databases including SID, Iranmedex, magiran and Medlib and English databases including PubMed and Google Scholar. All articles which had evaluated one of the organochlorine pesticides were included. Data including the research data, sample size, location, biologic sample, pesticide type and the amount of organochlorine pesticide measured were extracted.
    Results
    A total of 17 documented cases were extracted from 10 primary studies in which mean residual organochlorine pepticides in human had been determined. The studied samples were 5 samples of pregnant women's hair, 10 samples of maternal milk, and 2 samples of fat tissue. The residual amount of DDT and its isomers, BHC and its isomers, HCH and its isomers, HCB, Heptachlor epoxide, dieldrin and Lindane were recorded for the studied samples.
    Conclusion
    This review showed that human exposure to organochlorine pesticides has been significant in Iran.
    Keywords: Organochlorine, DDT, Pesticides, Systematic revie