فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:5 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه امیری، محمدحسن لطفی، حسین فلاح زاده، سید خلیل فروزان نیا صفحات 98-109
    مقدمه
    مطالعه حاضر جهت بررسی ارتباط فاکتورهای خطر مرتبط با سبک زندگی و بیماری عروق کرونر قلب در ساکنان استان یزد انجام گردید.
    روش ها
    در این مطالعه که به روش مورد -شاهدی مبتنی بر بیمارستان در استان یزد انجام گرفت، 250 مورد مبتلا به CAD با 250 شاهد همسان شده از نظر سن و جنس مقایسه شدند. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. جهت تحلیل داده ها، آزمون های آماری کای مربع و رگرسیون لوجستیک چند متغیره شرطی در نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    نتا یج: سابقه مصرف کمتر از 3 وعده میوه در هفته با نسبت شانس (18/45-56/1:CI 95%) 4/8 و سابقه مصرف تخم مرغ بیش از 3 بار در هفته با خطر نسبی (03/0=P ، 5/14-13/1 :CI 95% ) 05/4 شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش داد. با این وجود یافته معنی داری برای سابقه مصرف روغن، لبنیات، گوشت قرمز، غذای سرخ شده و غذاهای آماده به دست نیامد. بعد از تعدیل اثر فاکتورهای مخدوش کننده، تعداد سیگار مصرفی روزانه تنها فاکتور غیر تغذیه ای بود که با بیماری عروق کرونر ارتباط معنی داری داشت (01/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    مصرف مقدار ناکافی میوه، مصرف زیاد تخم مرغ و تعداد نخ سیگار مصرفی روزانه به عنوان مهم ترین فاکتورهای خطر مرتبط با سبک زندگی برای ابتلا به بیماری عروق کرونر مشخص شدند. بنابراین باید اقداماتی در زمینه کاهش این عوامل خطر در استان یزد صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، بیماری عروق کرونر، ریسک فاکتور
  • چیمن سعیدی، سامان دستاران، سعید موسوی صفحات 110-121
    مقدمه
    حفظ سلامت کارکنان در محیط های کاری از وظایف مدیران بوده و توجه به عوامل تهدید کننده آن حایز اهمیت است. این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی -عضلانی و ارتباط آن با میزان بار کاری در کارکنان مرکز 118 مخابرات شهرستان سنندج انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی، توصیفی– تحلیلی به صورت سرشماری در کارمندان مرکز 118 مخابرات شهرستان سنندج انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی و وضعیت بار کاری به ترتیب از پرسشنامه های استاندارد نوردیک و NASA-TLX و همچنین برای ارزیابی ریسک فاکتور های ارگونومیکی ایستگاه های کاری از روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSSنسخه 16 صورت پذیرفت.
    نتا یج: نتایج بیانگر بالا بودن میانگین بار کاری و شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی به ویژه در ناحیه گردن و قسمت تحتانی کمر بود. ارتباط معنی داری بین متغیرهای جنسیت، شاخص توده بدنی، شیفت کاری، سابقه کار، سطح ریسک بار کاری و امتیاز نهایی ROSAبا اکثر اختلالات اسکلتی- عضلانی یافت شد. همچنین بین شاخص توده بدنی و سابقه کار با نمره بار کاری ارتباط معنی داری به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نامناسب بودن ایستگاه های کاری و به تبع آن بالا بودن شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی، بهبود ایستگاه های کاری باید در اولویت برنامه های مدیران قرار گیرد. همچنین به کارگیری استراتژی های مداخله ای جهت کاهش ابعاد بار کاری که با اختلالات اسکلتی- عضلانی ارتباط دارد، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بار کاری، اختلالات اسکلتی، عضلانی، NASA TLX، روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA)
  • فاطمه فصیح رامندی، فرشاد ندری، سیدعلی موسوی نجار کلا، حامد ندری، مروارید کرم خانی صفحات 122-133
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی -عضلانی، رایج ترین اختلال در محیط های کاری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی و تعیین سطح ریسک ابتلا به این اختلالات، در کارگران یک صنعت تولید آلومینیوم در تهران انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، به منظور بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین کارگران خط تولید (82 نفر)، از پرسشنامه نوردیک و برای تعیین سطوح ریسک اختلالات، وضعیت بدنی کارگران دو روش REBA و QECمورد استفاده قرار گرفت. از نرم افزار SPSS نسخه 16و آزمون آماری کای دو برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتا یج: 9/83 درصد کارگران، حداقل از ناراحتی یکی از نواحی بدن طی یک سال گذشته شکایت داشتند. بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی در کمر، زانو و مچ/دست به ترتیب با 2/48، 7/35 و 9/33 درصد گزارش شد. بین سن، سابقه کار، شاخص توده بدن و شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی ارتباط معنی داری یافت شد. اما بین نمرات نهایی REBA و QEC با شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ارتباط معنی داری یافت نشد، 6/43 و 2/67 درصد از پوسچرهای ارزیابی شده به ترتیب با REBA وQEC دارای سطح ریسک بالا و بسیار بالا بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع بالای اختلالات اسکلتی- عضلانی و از طرفی سطح بالای ریسک ابتلا، لزوم انجام اقدامات اصلاحی را در اولویت قرار می دهد. بیشتر بودن سطح ریسک بالا در روش QEC نسبت به REBA را می توان به قابلیت روش QEC در بررسی توام پوسچر کاری و ریسک فاکتورهای ناشی از کار و اختلالات روحی- روانی موثر در بروز این اختلالات نسبت داد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسشنامه نوردیک، REBA، QEC
  • شیدوش دولتشاهی، بهنام حاتمی، احمد رجبی زاده، حسین جعفری منصوریان، بهار رجبی زاده صفحات 134-141
    مقدمه
    با توجه به اثرات مضر سرب بر سلامتی انسان به خصوص کودکان و مصرف بالای آب میوه در بین مردم، هدف از این مطالعه بررسی غلظت سرب موجود در آب میوه های تجاری پرمصرف عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی شهر کرمان می باشد.
    روش ها
    با بررسی میدانی انواع آب میوه های عرضه شده در فروشگاه های مواد غذایی سطح شهر کرمان، آب میوه های پر مصرف تعیین شدند. سپس مارک های تجاری موجود در شهر کرمان برای هرکدام از انواع آب میوه بررسی و از هر مارک تجاری سه نمونه و در مجموع 123 نمونه جهت آنالیز انتخاب گردید. به منظور هضم نمونه های آب میوه از هضم اسیدی به روش مرطوب با اسید نیتریک و پراکسید هیدروژن استفاده شد. غلظت سرب در نمونه های هضم شده توسط اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری گردید.
    نتا یج: حداقل و حداکثر غلظت سرب به ترتیب در آب انگور 01417/0 و 0834/0 ، آب سیب 0125/0 و 0269/0 ، آب هلو 0071/0 و 0382/0، آب پرتقال 0345/0 و 124/0 میلی گرم در لیتر بود. بیشترین میزان سرب در آب پرتقال اندازه گیری شد.
    بحث و نتیجه گیری
    غلظت سرب در تمام نمونه های آب میوه عرضه شده در فروشگاه های شهر کرمان از حد استاندارد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و انجمن غذا و دارو آمریکا (FDA) پایین تر می باشد.
    کلیدواژگان: سرب، آب میوه های تجاری (صنعتی)، مواد غذایی، شهر کرمان
  • علی اسکندری زاده، ملوک ترابی، فرید نیکیان، مرضیه کریمی افشار صفحات 142-151
    مقدمه
    (significant caries index)SiC یکی از شاخص های معرفی شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای بررسی وضعیت پوسیدگی در جوامع گوناگون است و یک سوم افرادی که بالاترین DMFT/dmft (دندان پوسیده شده/کشیده شده و ترمیم شده) را دارند مورد بررسی قرار می دهد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان شاخص (SiC) و dmft در کودکان 6 ساله شهر کرمان بوده است.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 300 کودک 6 ساله شهر کرمان که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. جمع آوری داده ها توسط پرسشنامه (شامل میزان تحصیلات والدین، شغل والدین، تعداد فرزندان خانواده، رتبه تولد کودک، تعداد دفعات مسواک زدن، استفاده از دهانشویه فلوراید و تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشک) و معاینه دندان ها جهت محاسبه dmft توسط آینه دندانپزشکی براساس معیار های سازمان جهانی بهداشت بود. اطلاعات جمع آوری شده در نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری t-test و کای مربع مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتا یج: میانگین و انحراف معیار dmft 41/2±63/4 و SiC 34/1±34/7 بود. میزان SiC در پسران بیشتر از دختران بود. ولی اختلاف معنی دار نبود. بین سطح تحصیلات پدر ، دفعات مسواک زدن و استفاده از دهانشویه فلوراید و شاخص dmft ارتباط معنی دار آماری وجود داشت ( به ترتیب 028/0، 004/0 و 001/0 = P). همچنین بین استفاده از دهان شویه فلوراید و مراجعه به دندانپزشک با شاخص SiC ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (به ترتیب 014/0 و 041/0 = P).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین شاخص های dmft و SiC در کودکان 6 ساله شهر کرمان بالا می باشد.
    کلیدواژگان: dmft، SiC، 6 ساله، کرمان
  • مهدی انصاری، مریم کاظمی پور، روشن احمدی صفحات 152-165
    مقدمه
    برای حذف داروها از محیط های آبی تحقیقات گسترده ای در حال انجام است و از روش های مختلف به این منظور استفاده می شود. هدف این تحقیق استفاده از نانولوله های کربنی چند دیواره برای حذف نالترکسون به عنوان یکی از آلاینده های محیط های آبی و بررسی مکانیسم جذب و عوامل موثر بر آن است.
    روش ها
    این تحقیق یک مطالعه تجربی بوده که به محلول آبی نالترکسون با غلظت های متفاوت از 200 تا 400 میکروگرم بر میلی لیتر با روش سری، مقادیر مختلف از نانولوله کربنی فعال شده اضافه شده و در شرایط مختلف دما، pH و زمان، حذف دارو از محیط مورد بررسی قرار گرفت. مکانیسم جذب دارو بر روی نانولوله نیز با مدل های ایزوترم بررسی گردید.
    نتا یج: برای حذف نالترکسون از 20 میلی لیتر محلول 400 میکروگرم بر میلی لیتر، مقدار جاذب 1/0 گرم و زمان 20 تا 30 دقیقه لازم است تا بیش از 90% از دارو از محیط حذف گردد. عواملی همچون دما و pH در محدوده های مورد بررسی تاثیر چندانی بر میزان حذف دارو نداشتند. دارو می تواند به صورت یک لایه بر اساس مدل لانگمویر بر روی نانولوله کربنی جذب گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    حذف نالترکسون با استفاده از نانولوله های کربنی به دلیل مساحت سطحی بالاتر و در نتیجه قابلیت جذب بیشتر، موثرتر از کربن فعال بوده و به شرایط خاص دما، pH و غلظت نیاز ندارد. حضور مواد با ساختمان های مشابه همانند مرفین با آن بر سر جذب رقابت می کنند.
    کلیدواژگان: نالترکسون، نانولوله کربنی چند دیواره، حذف، محیط آبی
  • ملیکه بهشتی فر، محمدرضا امیراسماعیلی، سجاد خسروی، سعید میرزایی، نادیا ارومیه ای صفحات 166-174
    مقدمه
    نیروی کار در مسیر شغلی به نقطه سکون زدگی می رسد که در این ناحیه احتمال اندکی وجود دارد که شخص پس از آن ارتقای مقام یابد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین سکون زدگی با تحلیل رفتگی کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده است.
    روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی بوده که در سال 1391 صورت گرفته است. جامعه آماری کارکنان اداری و مالی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود. نمونه گیری به روش طبقه ای صورت گرفت. گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه های سکون زدگی و تحلیل رفتگی انجام شد که روایی و پایایی آن اثبات شده بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، ANOVA، تی تست) در نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده گردید.
    نتا یج: میزان سکون زدگی شغلی در این مطالعه نسبتا بالا و میزان تحلیل رفتگی و مولفه های آن در حد متوسط بوده است. همبستگی معنی داری (408/0=r) بین سکون زدگی و تحلیل رفتگی شغلی وجود داشت (0001/0>P). نتایج همچنین نشان می دهد که سکون زدگی و تحلیل رفتگی با گروه سنی افراد، مدارک تحصیلی آن ها و همچنین سابقه خدمت ارتباط معنی داری دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان سکون زدگی در این مطالعه، مدیران بیمارستان ها باید با استفاده از راهکارهای اساسی همانند آموزش، انعطاف پذیری ساختاری، شناسایی کارکنان شایسته، غنی سازی شغل و ایجاد انگیزه، کارایی و اثربخشی نیروی انسانی خود را به حداکثر برسانند.
    کلیدواژگان: سکون زدگی، تحلیل رفتگی، بیمارستان
  • سیدسعید طباطبایی، رضا دهنویه، سمیه نوری حکمت، صفیه تقدم کنگی، طاهره شریفی صفحات 175-187
    مقدمه
    لغو عمل جراحی از بزرگترین دشواری های بیمارستانی در سراسر دنیا است. لغو اعمال جراحی به علت ایجاد استرس، صرف وقت، هزینه های زیاد و اشغال تخت های بیمارستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این تحقیق به منظور بررسی مستندات و شواهد موجود در خصوص علل لغو عمل جراحی در ایران انجام شد.
    روش ها
    این مرور نظام مند در نیمه اول سال 1393 انجام شد. کلید واژه های لغو، تعویق، تاخیر، کنسل، عمل جراحی و ایران، در پایگاه های داده ای بین المللی Google Scholar، PubMed، ProQuest، Scopusو پایگاه های داده ای ایرانی SID، IranMedex، Magiran جستجو شدند. علاوه بر بانک های اطلاعاتی، جستجوی دستی نیز انجام شد. در این مطالعه ابتدا تمام مقالات مرتبط با لغو اعمال جراحی در ایران به زبان فارسی و انگلیسی (از ژانویه سال 2004 تا 31 سپتامبر سال 2014) گردآوری شد. تمام مقالاتی که در عنوان یا چکیده آن ها کلیدواژه های ذکر شده موجود بود، وارد لیست اولیه شدند و سایر مقالاتی که در مورد علل لغو اعمال جراحی نبود، حذف شدند. سپس چک لیستی شامل عنوان مقاله، مکان مطالعه، زمان مطالعه، مکان نمونه گیری، حجم نمونه و علل لغو اعمال جراحی به منظور ارزیابی نهایی تهیه شد.
    نتا یج: از مجموع 7 پایگاه داده ای، 646 مقاله مورد بررسی اولیه قرار گرفت که از این میان، 13 مقاله واجد شرایط لازم برای ورود به مطالعه بودند. از مهم ترین عوامل موثر بر لغو اعمال جراحی عبارت بودند از: علل مربوط به اتاق عمل و بیمارستان، بیهوشی، مشکلات غیر بالینی بیمار، جراح و مشکلات بالینی.
    بحث و نتیجه گیری
    اتخاذ تدابیری جهت شروع به موقع اعمال جراحی، شناسایی مشکلات زمینه ای بیمار و انجام فرآیند صحیح پذیرش بیمار می تواند در کاهش لغو اعمال جراحی موثر باشد.
    کلیدواژگان: لغو عمل، بیمارستان، اعمال جراحی، مرور نظامند، ایران
|
  • Fatemeh Amiri, Mohammad Hasan Lotfi, Hossein Fallahzadeh, Seyed Khalil Forouzannia Pages 98-109
    Background
    This study was conducted to investigate the relation between risk factors related to lifestyle and coronary artery disease (CAD) in residents of Yazd province.
    Methods
    In this hospital-based case-control study performed in Yazd province, 250 patients with CAD were compared with 250 controls matched for age and sex. Data were collected by using a researcher- made questionnaire. Data analysis was performed using Chi-square and Conditional Multiple Logistic Regression and through SPSS16.
    Results
    History of Consumption of less than three servings of fruit in week, with an odds ratio of 8.4 (95%CI: 1.56-45.18) and more than three times egg in week with an odds ratio of 4.05 (95%CI: 1.13-14.5, P=0.03) increased the chance of getting CAD. However, no significant relationship was found for history of consumption of oil, dairy, red meat, fried foods and fast foods. The number of daily smoked cigarettes was the only non-nutritional factor that showed significant relationship with CAD (P=0.01).
    Conclusion
    Overall, insufficient intake of fruits, high consumption of egg and the number of cigarettes smoked daily were identified as the most important life style-related risk factors for getting CAD. Therefore, measures for decreasing these risk factors in Yazd Province are necessary.
    Keywords: Lifestyle, Coronary artery disease, Risk factors
  • Chiman Saeidi, Saman Dastaran, Saeed Musavi Pages 110-121
    Background
    Maintaining the employee's health in work environments is one of the managers’ responsibilities and paying attention to the related risk factors is important. The aim of this study was to evaluate risk factors of musculoskeletal disorders and its relation to employees’ workload at 118 call center in Sanandaj, Iran.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytic study was conducted on all employees of the Sanandaj 118 call center. Nordic and NASA-TLX standard questionnaires were respectively used in order to collect the information related to the prevalence of musculoskeletal disorders and employees’ workload. Rapid Office Strain Assessment (ROSA) method was used for evaluating the ergonomic risk factors at work stations. Data analysis was performed through SPSS 16.
    Results
    The results indicate a high mean of workload, and prevalence of musculoskeletal disorders especially in the neck and lower back. Gender, body mass index, work shift, work experience, risk level of workload and ROSA final score were significantly related with most musculoskeletal disorders. In addition, a statistically significant relationship was observed between workload score and both body mass index and work experience.
    Conclusion
    Due to unsuitable workstations and high prevalence of musculoskeletal disorders, improving workstations must be considered. Also, utilizing interventional strategies for reducing workload dimensions associated with musculoskeletal disorders is essential.
    Keywords: Workload, Musculoskeletal disorders, NASA, TLX, Rapid Office Strain Assessment (ROSA)
  • Fatemeh Fasih Ramandi, Farshad Nadri, Seyyed Ali Moussavi Najarkola, Hamed Nadri, Morvarid Karamhkani Pages 122-133
    Background
    Musculoskeletal disorders (MSDs) are the most common problems in workplaces. The present study assessed the prevalence of musculoskeletal disorders and the level of risk for these disorders among workers of an aluminum industry in Tehran.
    Method
    In this cross-sectional study, Nordic questionnaire was used in order to assess musculoskeletal disorders among all workers in production line of the mentioned industry (82 workers) and to determine musculoskeletal disorders risk levels, workers’ body posture was assessed by REBA (Rapid Entire Body Assessment) and QEC (Quick Exposure Check) techniques. Statistical analysis was conducted using Chi-square test and through SPSS16 software.
    Results
    According to the results, 83.9 percent of the subjects have complained from pain in at least one of ​​their body areas during the past year. The highest prevalence of disorders was respectively allocated to the low back (48.2%), knee (35.7%) and wrist/hand (33.9%). The prevalence of musculoskeletal disorders showed significant correlation with age, job experience and BMI. But, REBA and QEC final scores had no significant correlations with the prevalence of musculoskeletal disorders. According to REBA and QEC, respectively 43.6 and 67.2 percent of postures were categorized in high and very high risk levels.
    Conclusion
    High prevalence of musculoskeletal disorders and levels of risk, prioritize the necessity of corrective actions. Higher percent of high risk level in QEC than REBA can be attributed to the capability of this tool in combined investigation of work posture, work related risk factors and mental disorders affecting the incidence of these disorders.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Nordic Musculoskeletal Questionnaire, REBA, QEC
  • Shidwash Dolatshahi, Behnam Hatami, Ahmad Rajabizadeh, Hossein Jafari Mansoorian, Bahareh Rajabizadeh Pages 134-141
    Background
    Due to the adverse effects of lead on human health, especially children, and high consumption of fruit juice in our population, this study was done to determine Lead concentration in the high-consumed commercial fruit juices marketed in Kerman (southeast of Iran).
    Methods
    In a field study on fruit juices marketed in Kerman city, high-consumed fruit juices were determined. Three samples of each available brand for the selected high-consumed fruit juices were selected for analysis (a total of 123 samples). Wet acid digestion method with nitric acid and hydrogen peroxide were used for digestion of the samples. Lead concentration in digested samples was measured by atomic absorption spectrophotometry.
    Results
    Minimum and maximum lead concentrations were respectively 0.01417 and 0.0834 in grape juice, 0.0125 and 0.0269 in apple juice, 0.0071 and 0.0382 in peach juice and 0.0345 and 0.124 mg/L in orange juice. The highest lead concentration was found in orange juice samples.
    Conclusions
    Lead concentration in all samples of fruit juices marketed in Kerman was lower than the recommended standard by World Health Organization (WHO) and the US Food and Drug Administration (FDA).
    Keywords: Lead, Commercial fruit juices, Food, Kerman city
  • Ali Eskandarizadeh, Molook Torabi, Farid Nikian, Marzieh Karimi Afshar Pages 142-151
    Background
    Significant Caries Index (SiC) has been introduced by WHO for evaluation of caries status in different societies and assesses one third of individuals who have the highest score of DMFT/dmft. The aim of this study was to determine Significant Caries Index and dmft in 6-year-old children in Kerman.
    Methods
    This cross- sectional study was carried out on 300 children aged 6 years old that had been selected by multistage sampling in Kerman, Iran. Data were collected through a questionnaire (parents’ educational level, parents’ occupation, birth rank, number of children in family, tooth brushing frequency, use of fluoride mouthwash and dental visits frequency). Teeth were examined by dental mirror and according to WHO criteria for determining dmft. Data were analyzed in SPSS19 by using t-test and X² test.
    Results
    Mean dmft index was 4.63 2.41 and mean SiC was 7.34 1.34. SiC was higher in boys, but without a significant difference. dmft showed significant difference with fathers’ educational level (P=0.028), frequency of tooth brushing (P=0.004) and using fluoride mouthwash (P=0.001). There was a significant relationship between SiC index and using fluoride mouthwash (P=0.014) and dental visits) P=0.041).
    Conclusion
    According to the results of the present study, dmft and SiC indices of 6-year old children in Kerman are high.
    Keywords: dmft, SiC, 6, year, old children, Kerman
  • Mehdi Ansari, Maryam Kazemipour, Roushan Ahmadi Pages 152-165
    Background
    Extensive researches with different techniques are being carried out for removal of pharmaceuticals from aqueous media. The aim of this study was to use multi-walled carbon nanotubes (MWCNTs) to remove naltrexone as a pollutant of the aquatic environment and to investigate the mechanism of absorption and factors affecting it.
    Methods
    In this experimental study, different amounts of MWCNTs were added to different concentrations (200 to 400 mg/L) of naltrexone and adsorption at various conditions including temperature, pH, and time of adsorption was studied. Adsorption on multi-walled carbon nanotubes was adopted on isotherm model equations to estimate the adsorption mechanism.
    Results
    Optimum conditions to remove 90% of naltrexone from 20 ml of its 400mg/ml solution were at adsorbent amount of 0.1g and time of 20 to 30 minutes. Temperature and pH had no effect on adsorption in the examined ranges. The drug can be absorbed as one layer and according to the Langmuir isotherm, on carbon nanotubes.
    Conclusion
    Naltrexone removal by MWCNTs, due to higher surface area and therefore more efficient adsorption properties, is more efficient than by activated carbon and requires no specific conditions in regard to pH, temperature, and concentration. Substances with similar structures, like morphine, compete with naltrexone on adsorption.
    Keywords: Naltrexone, MWCNTs, Removal, Aqueous Media
  • Malikeh Beheshtifar, Mohammad Reza Amiresmaili, Sajad Khosravi, Saeed Mirzaei, Nadia Oroomiei Pages 166-174
    Background
    Workforce reaches the plateau in its career after which job promotion is less probable.The present study aimed to study the relationship between career plateau and job burnout among employees of teaching hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    The present research was a cross-sectional study carried out in 2012. The statistical population was the financial and administrative workers of teaching hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences. Sampling was done through the stratified appraoch. Data collection was done through questionnaires on career plateau and job burnout that their validity and relieability had already been confirmed. Data analysis was carried out using descriptive and inferential statistics (Pearson correlation, ANOVA, t-test) through SPSS19.
    Results
    Career plateau rate was relatively high, while the rate of job burnout and its components were moderate. There was a significant correlation (r= 0.408) between career plateau and job burnout (P
    Conclusions
    Regarding the high rate of career plateau in this study, hospital administrators should recruit basic strategies such as education, structural flexibility, identification of competent staff, job enrichment and motivation to maximize the efficiency and effectiveness of their human resources.
    Keywords: Career Plateau, Job Burnout, Hospital
  • Seyed Saeed Tabatabaee, Reza Dehnavieh, Somaye Noori Hekmat, Safiye Taghadoum Kangi, Tahere Sharifi Pages 175-187
    Background
    Cancellation of surgical procedures is one of the biggest challenges in hospitals throughout the world and it is important as it increases patient's stress, expenses and wastage of time, and prolongs the duration of hospitalization of patients. The aim of this study was to review literature related to reasons of surgery cancellation in Iran.
    Methods
    This systematic review was conducted from March to Sep. 2014. The keywords including cancellation, delay, postpone, cancelled surgery, surgery operation and Iran were searched in international search engines including Pubmed, Scopus, ProQust and Google scholar and Persian indexing websites of SID, Magiran and Iranmedex. All articles related to cancelled operations in Iran, written in English or Persian (from Jan 1, 2004 until Sep 31, 2014) were collected. Then, those articles which contained any of the selected keywords in their titles or abstracts were compiled, and others were excluded. At last, a check list including title of article, time and location of study, sample size and location and cancellation cause was designed for final assessment.
    Results
    A total of 646 records were found in 7 selected databases of which 13 articles met the criteria for inclusion in this study. The main cases of surgery cancellation were related to operating room and hospital, anesthesia, patient's non-clinical problems, the surgeon and clinical problems.
    Conclusions
    Adoption of strategies for on-time initiation of surgical procedures, identification of patient's underlying problems and the appropriate process of hospital admission can be effective in reducing the rate of cancelled operations.
    Keywords: Cancellation, Hospital, Surgery, Systematic review, Iran