فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:6 Issue: 3, 2018

Health and Development Journal
Volume:6 Issue: 3, 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی طهرانی، محمد واحدیان شاهرودی، رضا فدای وطن، آیدا ابوصالحی، حبیب الله اسماعیلی صفحات 171-181
    مقدمه
    کشور ایران با پدیده سالمندی مواجه شده و لزوم توجه به این قشر آسیب پذیر احساس می شود. هدف این تحقیق بررسی وضعیت سلامت روان و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر مشهد می باشد.
    روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر در سال 1394 به شیوه سرشماری بر روی 203 فرد بالای 60 سال ساکن خانه های سالمندان مشهد انجام گردید. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات زمینه ای و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) بود. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین نمره کلی سلامت روان سالمندان 94/9±24/27 بود. مطابق با نقطه برش پرسشنامه سلامت عمومی 130 نفر از سالمندان (64 %) سلامت روانی مناسبی نداشتند. ارتباط بین سلامت روان با ابتلا به بیماری مزمن (005/0=P) و دفعات ملاقات (03/0=P) معنادار و با دفعات بازگشت به منزل نزدیک به معناداری (05/0=P) بود؛ اما بین سلامت روان سالمندان با متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، وضعیت تحصیلی، تعداد فرزندان، داشتن درآمد یا حقوق مستقل و مدت اقامت در خانه سالمندان رابطه معناداری یافت نشد (05/0
    بحث و نتیجه گیری
    سالمندان ساکن خانه های سالمندان شهر مشهد از وضعیت روانی خوبی برخوردار نیستند. با توجه به این که دفعات ملاقات، دفعات بازگشت به منزل و ابتلا به بیماری مزمن از مهم ترین عوامل تعیین کننده سلامت روان آنان است بایستی خانواده ها و سیاست گذاران توجه بیشتری به این مسائل داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، سالمندان، خانه سالمندان، مشهد
  • روح الله زابلی، زینب مالمون، محمدرضا سلطانی زرندی صفحات 182-190
    مقدمه
    دستورالعمل ترویج زایمان طبیعی با هدف ارتقاء شاخص های سلامت مادران و نوزادان و در چهارچوب برنامه های طرح تحول نظام سلامت، ابلاغ و اجرا گردیده است. هدف این مقاله ، مقایسه میزان زایمان ها به روش طبیعی و سزارین در دوره شش ماهه بعد از اجرای طرح تحول سلامت و دوره مشابه قبل از آن در بیمارستان های استان کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی، مقطعی است. داده های مطالعه از اسناد و مدارک ارسال شده به مرکز آمار و اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان استخراج شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آمار توصیفی و t-test زوجی انجام گرفت.
    نتا یج: از مجموع کل 7 بیمارستان مورد مطالعه در استان کرمان، از 6559 زایمان انجام گرفته در شش ماهه قبل از اجرای طرح 3409 مورد (97/51 درصد) و از 6992 زایمان انجام گرفته در شش ماهه بعد از اجرای طرح ، 3968 مورد (57/56 درصد) به صورت زایمان طبیعی انجام گرفته است. بر اساس یافته ها، نسبت زایمان های طبیعی در کل بیمارستان های مورد مطالعه، به کل زایمان ها حدود 75/4 درصد رشد داشته است. اما این تفاوت به لحاظ آماری معنادار نمی باشد (093/0= P-value).
    بحث و نتیجه گیری
    با وجود دستیابی نسبی به اهداف طرح، در ادامه باید موارد دیگری همچون تمرکز بر پزشکان معالج و افزایش سطح آگاهی و تغییر نگرش افراد جامعه به ویژه خود مادران باردار انجام شود تا دستیابی به نتایج مطلوب با سرعت بهتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اصلاحات سلامت، زایمان طبیعی، سزارین، نظام سلامت
  • حکیمه مصطفوی، محمد عرب، آرش رشیدیان صفحات 191-205
    مقدمه
    نظام سلامت به عنوان جزئی از نظام گسترده اجتماعی ملزم به در نظر گرفتن ارزش های اجتماعی در تصمیمات اولویت گذاری سلامت می باشد. این مطالعه با هدف شناسایی ارزش های اجتماعی مورد توجه در اسناد بالادستی مرتبط با سلامت انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه کیفی از چارچوب Clark-Weale برای شناسایی ارزش ها استفاده شد. شناسایی اسناد کلیدی مرتبط با حوزه سلامت (11 سند) به طور هدفمند انجام شد. اسناد شامل قانون اساسی، برنامه های پنج ساله توسعه، قانون بیمه همگانی، برنامه پزشک خانواده شهری، نقشه تحول نظام سلامت جمهوری اسلامی، قانون تشکیل وزارت بهداشت و قانون تشکیلات و ساختار وزارت بهداشت بود. با استفاده از تحلیل محتوایی اقدام به تحلیل هر یک از ارزش ها گردید.
    نتا یج: رویکرد متفاوتی در توجه به ارزش های اجتماعی وجود داشته است. در برخی از اسناد صراحتا به بیان ارزش های اجتماعی و لزوم توجه به آن ها پرداخته شده است. در حالی که در برخی دیگر تلویحا به تعدادی از آن ها اشاره شده است. نقشه تحول سلامت جامع ترین سند از نظر توجه به ارزش ها بود و ارزش عدالت پرتکرارترین ارزش در اسناد بود. اثربخشی بالینی در هیچ یک از اسناد، مورد توجه قرار نگرفته بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه به مرور زمان، اهمیت ارزش های اجتماعی در اسناد بالادستی افزایش یافته است ولی رویه یکسانی در آن ها وجود ندارد و در هریک بر ارزش های متفاوتی تاکید شده است. به نظر می رسد استفاده از اسناد بالادستی به عنوان یک راهنمای عملی در حصول اهداف نظام سلامت تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: ارزش های اجتماعی، نظام سلامت، اسناد بالادستی، اولویت گذاری، چارچوب Clark، Weale
  • حسین درگاهی، شیوا طلوعی رخشان صفحات 206-215
    مقدمه
    مدل پابن لاسو یکی از روش های اندازه گیری کارایی است که میزان بهره برداری مناسب از منابع در دسترس بیمارستان را نشان می دهد. این مطالعه با هدف ارزیابی عملکرد بیمارستان ها در یک دوره پنج ساله با استفاده از روش پابن لاسو در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود که به صورت گذشته نگر در 15 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1388 در یک دوره پنج ساله با استفاده از مدل گرافیکی پابن لاسو انجام شد. جهت دستیابی به داده ها از شاخص های عمومی و عملکردی بیمارستان ها استفاده شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    نتا یج: نتایج به دست آمده نشان داد از ابتدا تا پایان دوره پنج ساله شاخص های درصد اشغال تخت و میانگین گردش تخت رو به افزایش و متوسط زمان بستری بیماران کاهش داشت. همچنین بیمارستان های مورد مطالعه در پایان دوره پنج ساله در ناحیه سه نمودار پابن لاسو قرار داشتند که نشان دهنده عملکرد مطلوب این بیمارستان ها در این دوره بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بهره برداری مطلوبی از منابع در دسترس در جهت ارتقای کارایی بیمارستان های مورد مطالعه در یک دوره پنج ساله در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است که می تواند به دلیل مدیریت کارآمد این بیمارستان ها باشد؛ لذا ارزیابی مستمر دوره ای برای سیاست گذاری در جهت بهره برداری از منابع در دسترس با مدل پابن لاسو و یا دیگر مدل ها در بیمارستان های کشور پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بیمارستان آموزشی، مدل پابن لاسو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • صدیقه محمد تقی زاده، رضا گودرزی، محمدرضا امیراسماعیلی، زینب ملک پور صفحات 216-227
    مقدمه
    یکی از مهم ترین منابع تامین مالی هزینه های رو به رشد سلامت، بیمه های درمان است. اطلاعات نامتقارن در بازار بیمه به این مفهوم است که بیمه گر نسبت به فرد بیمه شده اطلاعات کمتری در مورد وضعیت سلامت وی دارد و این امر منجر به هدر رفتن منابع درمان به دلیل مخاطرات اخلاقی می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر مخاطرات اخلاقی در صنعت بیمه درمان ایران صورت پذیرفت.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی، توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه مورد پژوهش، خانوارهای ساکن کشور ایران بوده و به منظورگردآوری اطلاعات، از پرسشنامه طرح هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی مرکز آمار استفاده شد. سپس از روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) و مدل متغیرهای ابزاری برای شناسایی و برآورد پارامترهای تابع مطلوبیت ( ) استفاده شد. به علاوه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 6 و GAUSS صورت گرفت.
    نتا یج: یافته ها نشان داد که مخاطرات اخلاقی در بیمه های درمان پایه (خدمات درمانی و تامین اجتماعی) و بیمه مکمل وجود دارد. همچنین در طی این سه سال مورد مطالعه، افراد تحت پوشش بیمه خدمات درمانی با متوسط کشش 78/2- دارای کمترین میزان مخاطرات و افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی خدمات درمانی با متوسط کشش 86/3- دارای بیشترین میزان مخاطرات اخلاقی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    سیاست گذاران بیمه ای باید جهت کنترل مخاطرات اخلاقی مصرف کننده اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: مخاطره اخلاقی، اطلاعات نامتقارن، بیمه درمان، ایران
  • علی حسینی نسب، مریم ابراهیم پور، اعظم دهقانی، محمد مهدی نورمندی صفحات 228-235
    مقدمه
    سیاه سرفه عفونت واگیر و قابل پیشگیری توسط واکسن می باشد که توسط بوردتلا پرتوزیس ایجاد می شود. از آنجایی که اخیرا پوشش واکسن سیاه سرفه در ایران مورد بررسی قرار نگرفته و نوع واکسن مورد استفاده در کشور ما با کشورهای پیشرفته متفاوت است، میزان اثربخشی و عوارض واکسن در این مطالعه بررسی شد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 181 شیرخوار 12 ماهه که برای انجام واکسیناسیون این سن به تعدادی مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراجعه کرده بودند به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. پرسشنامه با کمک والدین و با استفاده از اطلاعات موجود در کارت واکسن تکمیل شد. تیتر سرمی ایمونوگلوبولین با روش الایزا اندازه گیری شد . از فراوانی، فراوانی نسبی، شاخص مرکزی میانگین و انحراف معیار و آزمون Chi-square (فیشر) و نرم افزار SPSS نسخه 20 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتا یج: در کل 116 شیرخوار (1/64%) دارای سطح ایمنی مناسب بودند، 22 شیرخوار (1/12%) ایمنی نسبی داشتند و در 43 شیرخوار (8/23%) ایمنی ایجاد نشده بود. اختلاف ایمنی ایجاد شده برحسب وزن کودک در 12 ماهگی و وزن گیری معنی دار بود؛ اما برحسب سن حاملگی و جنس معنی دار نبود. تنها یک مورد تشنج گزارش گردیده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که واکسن سیاه سرفه موجود در کشور ما ایمنی زایی نسبتا بالایی در کودکان 12 ماهه پس از دریافت سه دوز واکسن ایجاد می کند و عوارض ناشی از واکسن ناچیز می باشند.
    کلیدواژگان: واکسن سیاه سرفه، ایمنی زایی، عوارض
  • اسماعیل فرد، امید طبیعی، محمد جواد نوروزنژاد فرد صفحات 236-246
    مقدمه
    هدف از تحقیق حاضر تعیین میزان فلز سنگین جیوه در مکمل های پروتئینی مورد مصرف ورزشکاران و ارزیابی خطر بهداشتی جیوه حاصل از مصرف این مکمل ها در ورزشکاران بوده است. در این پژوهش خطر سلامتی جیوه با اندازه گیری جیوه در نمونه مکمل های پروتئینی مورد مصرف تعیین و ارزیابی شد.
    روش ها
    در این پژوهش مقطعی 7 نمونه از پرمصرف ترین مکمل های پروتئینی موجود در بازار مصرف با 3 تکرار برای هر نمونه، از مراکز فروش مجاز در شهر شیراز تهیه و تجزیه وتحلیل شدند. اندازه گیری غلظت جیوه موجود در هر نمونه از طریق هضم اسیدی و از روش فن بخار سرد و با استفاده از دستگاه نشر اتمی ICP تعیین گردید. در پایان داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل آماری شدند.
    نتا یج: میانگین غلظت جیوه در نمونه ها برابر با 06/0±17/0 میلی گرم در کیلوگرم وزن خشک محاسبه شد که از رهنمودهای بین المللی (USEPA، WHO، FDA و JECFA) کم تر بود. از سویی دیگر برآورد سیبل خطر (THQ) جیوه در نمونه ها بیشتر از یک محاسبه شد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که مصرف مکمل های پروتئینی ورزشی، یک خطر جدی برای سلامت ورزشکاران و دیگر مصرف کنندگان از نظر تجمع فلز جیوه است. در نتیجه بایستی ملاحظات خاصی برای مصرف این مکمل ها توسط ورزشکاران در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مخاطره سلامت، جیوه، مکمل های پروتئینی، ورزشکار
  • سعیده برشان، کبری حاجی علیزاده صفحات 247-258
    مقدمه
    نوجوانان بزهکار از برخی آشفتگی های روانی رنج می برند و شناخت و مدیریت هیجانات می تواند باعث کاهش آشفتگی های روانی در این افراد شود. این پژوهش باهدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی تنظیم شناختی هیجان بر افزایش سلامت روان پسران نوجوان بزهکار انجام شد.
    روش ها
    پژوهش از نوع نیمه تجربی و به صورت پیش مداخله- پس مداخله با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش شامل 90 نفر از نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت شهر کرمان در سال 94 بود که به روش سرشماری انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. اعضای گروه آزمایش تحت آموزش گروهی تنظیم شناختی هیجان قرار گرفتند. از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق آزمون t برای گروه های وابسته و مستقل و نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    نتا یج: نتایج نشان داد که بین میانگین پیش مداخله و پس مداخله گروه مداخله در علائم جسمانی، اضطراب، افسردگی و اختلال در عملکرد اجتماعی تفاوت معناداری وجود داشت؛ اما بین میانگین پیش آزمون و پس آزمون در گروه کنترل تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین بین گروه کنترل و مداخله، پس از مداخله آموزشی در علائم فوق تفاوت معناداری مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که آموزش گروهی تنظیم شناختی هیجان در افزایش سلامت روان پسران نوجوان بزهکار شهر کرمان موثر بود؛ بنابراین می توان آموزش تنظیم شناختی هیجان را به عنوان یک روش موثر در بهبود سلامت روان و به عنوان یک مداخله ثمربخش پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، سلامت روان، بزهکار، نوجوان
|
  • Hadi Tehrani, Mohammad Vahedian Shahroodi, Reza Fadayevatan, Aida Abusalehi, Habibollah Esmaeili Pages 171-181
    Background
    Iranian society is facing the phenomenon of aging and attention to this vulnerable group is necessary. The aim of this study was to assess mental health status and its related factors among elderly people living in nursing homes in Mashhad.
    Methods
    This cross- sectional study was conducted in 2015 on 203 over 60 years old elderly people living in Mashhad nursing homes. Data were collected through a demographic information questionnaire and general health questionnaire (GHQ-28). Data analysis was performed through SPSS19 and using Chi-square, Independent t- test, Mann-Whitney and Logistic Regression.
    Results
    The mean of the GHQ-28 score was 27.24±9.94. Based on the GHQ-28 cut off-point, 130 (%64) of the participants had mental health problems. Mental health had a significant relationship with having chronic diseases (P=0.005), the number of their visitings (P=0.03) and somehow with the number of returnings to home (P=0.05). But, there was no significant relation between mental health score and age, gender, marital status, education, number of children, having an independent income or salary and length of stay in nursing homes (P
    Conclusion
    The elderly people living in nursing homes of Mashhad do not have a good mental health status. Since having chronic diseases, the number of their visitings and returnings to home are the most important determinants of their mental health, their families and health policy makers should pay more attention to these items.
    Keywords: Mental health, Elderly, Nursing homes, Mashhad
  • Rouhollah Zaboli, Zainab Malmoon, Mohammadreza Soltanizerandi Pages 182-190
    Background
    The normal vaginal delivery (NVD) promoting plan, with the aim of improving mothers and children health, is one of the programs of the health system reform plan. The aim of this study was to compare the rates of NVD and cesarean section before and after the health system reform plan in hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, data related to the total number of normal vaginal deliveries and cesarean sections were obtained from the documents sent to the census bureau and the department of midwifery of Kerman University of Medical Sciences. Data were analyzed through SPSS 19 and using paired t-test.
    Results
    From the 7 hospitals under study in Kerman Province, from a total of 6559 delivery cases in the six months before the implementation of the plan, 3409 ones (51.97%) and from 6992 delivery cases in the six months after the plan, 3968 ones (56.57%) were performed as normal vaginal delivery. This shows growth of normal vaginal delivery rate by 4.75% after the health system reform plan, but was not statistically significant (P=0.093).
    Conclusion
    In spite of partial achievement of the plan goals, other attempts such as focusing on physicians’ attitudes increasing the knowledge and changing the attitudes of people in the society especially pregnant women are required to obtain desirable results with a better speed .
    Keywords: Health Reform, Normal Vaginal Delivery, Cesarean Section, Health System
  • Hakimeh Mostafavi, Mohammad Arab, Arash Rashidian Pages 191-205
    Background
    Health system, as a part of the wider social system, should consider social values in decisions for health prioritizing. This study was aimed at identifying social values considered in the health-related national documents.
    Methods
    This qualitative study was conducted based on the Clark-Weale framework to identify the social values in health related national documents. Identification of health-related basic documents (11 documents) was performed purposefully. Documents included Iran's Constitution Law, the 5-year development plan, national health insurance law, urban family physician program, health sector development map, Health Ministry foundation law and Health Ministry structure and organizational law. Each value was analyzed based on qualitative content analysis.
    Results
    Different approaches toward considering social values were observed. While some documents had explicitly considered social values, some others had implicitly considered them. The health Road Map was the most comprehensive document in terms of considering social values. Equity was the most repeated value in documents and clinical effectiveness was not mentioned in any of the documents.
    Conclusion
    Although, the importance of social values has been increased in national documents during the recent years, it dose not have the same trend in different documents and each of them have emphasized on different social values. It seems that using national documents, as a practical guide, can be effective in achieving health system goals.
    Keywords: Social values, Health system, National documents, Priority setting, Clark-Weale framework
  • Hossein Dargahi, Shiva Toloui Rakhshan Pages 206-215
    Background
    The Pabon Lasso model is one of the efficiency assessment methods showing the rate of proper utilization of hospital’s available resources. This study was performed to assess the performance of hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences during a five year period using the Pabon Lasso model.
    Methods
    This retrospective descriptive research was conducted in 15 hospitals of Tehran University of Medical Sciences using the graphical model of Pabon Lasso during a five- year period (2009-2013). Hospitals’ general and performance indicators were collected and data analysis was done through SPSS19 software package.
    Results
    From the beginning to the end of the five- year period, bed occupancy and bed turn-over indicators increased, but the length of hospital stay decreased. Furthermore, the studied hospitals were in the third region of the Pabon Lasso graphic model at the end of this period that shows their efficient performance.
    Conclusion
    Favorable utilization of the available resources in studied hospitals during the five years of study can be attributed to the hospitals’ efficient management in improving hospitals’ efficiency. Therefore, in policy making programs for more efficient use of the available resources, continuous periodic assessments of all hospitals using the Pabon Lasso model or other models is recommended.
    Keywords: Performance Assessment, Educational Hospitals, Pabon Lasso Model, Tehran University of Medical Sciences
  • Sedigheh Mohammad Taghizadeh, Reza Goudarzi, Mohammad Reza Amiresmaili, Zeinab Malekpoor Pages 216-227
    Background
    Health insurance is one of the most important financial resources for covering the growing costs of health care. Asymmetric information in the insurance market means that the insurer has less information about the health status of the insured person than the insured person him/herself and this leads to waste of treatment resources due to moral hazards. The aim of this study was to determine the effect of moral hazards in the health insurance industry.
    Methods
    This study was a cross-sectional descriptive-analytic research. The study population was all households residing in Iran. For data collection, the questionnaire of urban and rural households Income and Expenditure Survey of Iran Statistics Center was used. For identification and estimation of utility function parameters , the generalized method of moments (GMM) and instrumental variables model were used. GAUSS and E-views software were used for data analysis.
    Results
    According to the results, there were moral hazards in the basic health insurance organizations (medical service insurance organization and Social Security organization) and the complementary insurance. In addition, during these three years, individuals covered by the medical service insurance, with an average elasticity of -2.78, had the lowest moral hazards and those covered by the complementary insurance, with an average elasticity of -3.86, had the highest moral hazards.
    Conclusion
    Insurance policy makers should control consumer's moral hazards.
    Keywords: Moral hazard, Asymmetric information, Health insurance, Iran
  • Ali Hosseninasab, Maryam Ebrahimpour, Azam Dehaghani, Mohammad Mehdi Noormandi Pages 228-235
    Background
    Pertussis is a contagious infectious disease that is preventable by vaccine. This bacterial infection is caused by bordetella pertussis. Since pertussis vaccine coverage in Iran has not been studied recently and the type of vaccine used in our country is different with that in the developed countries, the effectiveness and side effects of this vaccine were studied.
    Methods
    One hundred and eighty-one infants with 12 months of age visiting health centers affiliated to Kerman University of Medical Sciences for vaccination of this age, were studied. Questionnaire was completed with the help of parents and using the information in the vaccination card. Serum immunoglobulin G titer was measured by ELISA method. Data analysis was done through SPSS20 and using frequency, relative frequency, mean± SD and Chi-square or Fisher tests.
    Results
    One hundred and sixteen infants (64.1%) had adequate immunity, 22 infants (12.2%) had relative immunity and in 43 infants (23.8%) there was no immunity. Immunity difference was significant in terms of weight of infants at 12th month of age, but it was not significant in term of gestational age and sex. Only one case of seizure had been reported.
    Conclusion
    The immunogenicity of the pertussis vaccine used in Iran is relatively high in 12-month old infants after receiving three doses of vaccine and the side effects of this vaccine are not significant.
    Keywords: Pertussis vaccine, Immunogenicity, Side effects
  • Esmaeil Fard, Omid Tabiee, Mohammad Javad Nowroznejad Fard Pages 236-246
    Background
    The aim of this study was to determine the concentration of mercury in protein supplements and health risks of their consumption in athletes. In this research, the health risk of consumption of protein supplements was investigated by measuring the concentration of mercury in the supplements consumed by athletes.
    Methods
    In this study, 7 famous brands of protein supplements were purchased from sport shops in Shiraz city and the concentration of mercury was measured using ICP atomic absorption spectrophotometer and cold vapor technique with three replicates for each sample. Eventually, SPSS software version 21 was used to analyze the data.
    Results
    Mean concentration of mercury in protein supplements was 0.17± 0.06 mg/kg dry weight, which was less than the permitted amount determined by the USEPA, WHO, FDA and the JECFA. Moreover, THQ Index was calculated as more than 1 in the samples.
    Conclusion
    The results of this research showed that consumption of protein supplements is a threat to the health of athletes and other consumers in regard to mercury accumulation. Therefore, special cautions should be taken in consumption of protein supplements by athletes.
    Keywords: Health Risk, Mercury, Protein Supplements, Athletes
  • Saeideh Barshan, Kobra Haji Alizadeh Pages 247-258
    Background
    Delinquent adolescents suffer from some mental disorders and understanding and managing their emotions can decrease their mental disorders. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive emotion regulation group training on improving mental health in delinquent male adolescents.
    Methods
    This quasi- experimental research was done in preintervention / postintervention form with a control group. The sample group consisted of 90 delinquent adolescents from Kerman Youth Detention Center selected through census method and were divided into two groups of intervention and control group. Members of the experimental group received cognitive emotion regulation group training. Data collection was performed using the General Health Questionnaire (GHQ). Data analysis was conducted using t-test for dependent and independent variables and through SPSS22.
    Results
    There was significant difference between preintervention and postintervention mean scores of the experimental group in regard to physical symptoms, anxiety, depression and social dysfunction, while such difference was not observed in the control group. Also, after the educational intervention, there was significant difference between control and experimental groups in the above symptoms.
    Conclusion
    The results of this study showed that cognitive emotion regulation group training was effective in increasing the mental health of delinquent male adolescents of Kerman city. Hence, cognitive emotion regulation group training can be recommended as an effective method for improving mental health.
    Keywords: Cognitive emotion regulation, Mental health, Delinquent, Adolescent