فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:7 Issue: 1, 2018

Health and Development Journal
Volume:7 Issue: 1, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امین زندی فرد، حامد زینلی* صفحات 1-9
    مقدمه
    تیپ شخصیتی مدلی است که بدان وسیله می توانیم شخص واقعی را ارزیابی کنیم. یکی از متداول ترین طبقه بندی هایی که روان شناسان برای شخصیت به کار می برند درون گرایی و برون گرایی می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی از بین 493 نفر جامعه آماری تعداد 215 نفر از کارمندان انتخاب گردیدند. ابزارهای پژوهش؛ پرسشنامه تیپ شخصیتی مکی آبادی (2012) و پرسشنامه تعهد سازمانی پورتر و همکاران (1974) بودند. از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف تک نمونه ای برای تعیین وضعیت نرمال بودن داده ها و از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی فرضیه های تحقیق بهره گرفته شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 استفاده شد.
    نتا یج: نتایج این تحقیق نشان داد بین شخصیت درون گرا و تعهد سازمانی کارمندان رابطه وجود داشت (015/0=P)، ولی بین شخصیت برون گرا و تعهد سازمانی رابطه ای وجود نداشت (264/0=P). به علاوه بین تعهد سازمانی کارمندان زن و مرد تفاوت معنی داری وجود دارد و تعهد سازمانی در زنان بیشتر از مردان است (004/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    سازمان ها می توانند با در نظر گرفتن ویژگی های شغل با توجه به توانایی ها، مهارت ها و خصوصیات کارکنان (تیپ های شخصیت) برای انجام بهتر کار و شغل، برنامه ریزی و اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: شخصیت درون گرا، شخصیت برون گرا، تعهد سازمانی، کرمان
  • مرتضی صبوحی*، حمیدرضا عظیم زاده، فرهاد نژاد کورکی، محمدصالح علی طالشی صفحات 10-22
    مقدمه
    حضور کارگاه های آلاینده محیط زیست خطرات بهداشتی را افزایش داده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی آلایندگی ذرات غبار کف کارگاه های مکانیکی شهر یزد با فلزات سنگین صورت گرفته است.
    روش ها
    این پژوهش به صورت تحلیلی- مقطعی در سال 1393 انجام شد. 30 کارگاه مکانیکی با روش نمونه برداری تصادفی- طبقه بندی شده در شهر یزد انتخاب شد. پس از نمونه برداری، نمونه ها با دستگاه جذب اتمی (AAS) جهت تعیین فلزات سنگین اندازه گیری شد. از شاخص های خطر بالقوه زیست محیطی (RI)، آلودگی تجمعی (IPI)، ضریب آلودگی (Cf) و درجه آلودگی اصلاح شده (mCd) و آزمون همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 23 ، برای تحلیل نتایج استفاده شد.
    نتا یج: روند تغییرات میزان غلظت فلزات سنگین در ذرات غبار کف کارگاه های مکانیکی به صورت آهن>روی> مس> سرب> منگنز> کروم> کادمیوم بود. به طوری که میانگین غلظت فلز آهن در نمونه ها 27095 و میانگین غلظت فلز کادمیوم 31 میلی گرم بر کیلوگرم بود. آزمون همبستگی پیرسون نیز نشان داد که بین عنصر منگنز با کروم، آهن و مس همبستگی معنی داری در سطح 1 درصد وجود دارد. شاخص خطر بالقوه زیست محیطی نشان داد کارگاه های مکانیکی شهر یزد دارای درجه خطر قابل ملاحظه می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که کارگاه های مکانیکی دارای آلودگی بسیار زیاد با عناصر کادمیوم، سرب و مس هستند که می تواند ناشی از ترکیب فلزات سنگین ضایعات کارگاه ها با گرد و غبار باشد که منشا انسان ساخت دارد.
    کلیدواژگان: کارگاه های مکانیکی، فلزات سنگین، ارزیابی، شاخص خطر بالقوه زیست محیطی، یزد
  • محمد مهدی فداکار داورانی*، محمد مهدی آقابزرگی داورانی، لیلا دلیری صفحات 23-32
    مقدمه
    پس از امنیت دومین نیاز انسان ها سلامت است و طرح تحول نظام سلامت، برنامه ای به منظور بهبود خدمات حوزه سلامت به شمار می رود. هدف مطالعه حاضر، بررسی پیامدهای اجتماعی اجرای طرح تحول نظام سلامت در رفسنجان با تاکید بر احساس تبعیض در بین کارمندان سازمان های آموزشی این شهر بود.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی ، 362 نفر از کارمندان سازمان های آموزشی به روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی در سال 1394 انتخاب و در پژوهش مشارکت کردند. پرسشنامه محقق ساخته با 21 سوال جهت سنجش متغیرها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
    نتا یج: 63 درصد کارمندان سازمان های آموزشی تبعیض در طرح تحول نظام سلامت را در سطح متوسط درک می کردند. کارمندان آموزش و پرورش با میانگین 0/59 بیشترین و کارکنان دانشگاه ولی عصر با میانگین 9/44 کمترین میزان تبعیض درک شده از اجرای برنامه تحول نظام سلامت را داشتند. در رده های شغلی، دبیران با میانگین 5/56 بیشترین و پزشکان با میانگین 1/45 کمترین تبعیض درک شده از اجرای طرح تحول نظام سلامت را داشتند. با افزایش هزینه سلامت، تبعیض درک شده افزایش و با ارتقاء پایگاه اجتماعی- اقتصادی و خدمات مراقبت، تبعیض درک شده از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در بین کارمندان کاهش یافته است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که اجرای طرح تحول نظام سلامت منجر به درک تبعیض با درجات مختلف در بین کارمندان سازمان های آموزشی شده است.
    کلیدواژگان: طرح تحول نظام سلامت، تبعیض درک شده، عدالت، سازمان آموزشی، رفسنجان
  • ام البنین سندی، روح الله میرزایی* صفحات 33-48
    مقدمه
    فرآیند جذب سطحی یکی از موثرترین روش های حذف رنگ ها از فاضلاب است. هدف اصلی این پژوهش بررسی کارایی سیمان هیدراته در حذف رنگ دایرکت یلو 12 از محیط آبی بوده است.
    روش ها
    مطالعه به صورت تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی در سیستم نا پیوسته انجام گرفت. غلظت اولیه رنگ، مقدار جاذب، زمان واکنش و pH بر روی کارایی حذف رنگ مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین مشخصات ذرات پودر سیمان هیدراته از SEM ، FT-IR و XRD استفاده گردید. برای بررسی ارتباط کنش های بین رنگ و جاذب از ایزوترم های لانگمویر و فروندلیچ استفاده شد. همچنین سرعت فرآیند جذب با استفاده از سینتیک شبه مرتبه اول و شبه مرتبه دوم مورد بررسی قرار گرفت.
    نتا یج: نتایج نشان داد که با افزایش مقدار جاذب از 05/0 به 2 گرم در لیتر راندمان حذف از 1/31 به 43/97 % افزایش یافت. بیشترین راندمان حذف رنگ در pH برابر با 1 با 33/87 % حذف به دست آمد. با کاهش غلظت اولیه رنگ از 60 به 5 میلی گرم در لیتر راندمان حذف رنگ از 79/50 به 94/68 % افزایش یافت. زمان مناسب جهت دستیابی به حداکثر حذف رنگ، 180 دقیقه بود. نتایج نشان داد که حذف رنگ از مدل ایزوترمی فروندلیچ (99/0= r2) و سینتیک جذب رنگ از مدل شبه مرتبه دوم (99/0= r2) تبعیت می کند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به هزینه بر بودن سایر روش های حذف رنگ، می توان از پودر سیمان هیدراته به عنوان جاذبی نسبتا کارآمد و ارزان قیمت برای حذف رنگ از محلول آبی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، رنگ دایرکت یلو 12، پودر سیمان هیدراته، فاضلاب سنتزی
  • نیلوفر اسفندیاری، سیداحسان سمایی، محمد امراللهی* صفحات 49-59
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی- عضلانی یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و یکی از مهم ترین علل از کارافتادگی در کشورهای صنعتی و درحال توسعه می باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و تعیین سطح ریسک ابتلا به این اختلالات، در کارگران بخش تعمیرگاه مرکزی یک صنعت فولاد در سال 1394 انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، توصیفی-تحلیلی، به منظور بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین کارگران بخش تعمیرگاه مرکزی (72 نفر)، از پرسشنامه نوردیک و برای تعیین سطوح ریسک اختلالات و وضعیت بدنی کارگران از روش QEC(Quick Exposure Check) استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و آزمون آماری Chi-Square و Logistic regression استفاده شد.
    نتا یج: بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در کمر، زانو و مچ دست بود و به ترتیب 1/43، 9/31 و 6/30 درصد گزارش شد. بین سن، سابقه کار، قد و شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ارتباط معنی داری یافت شد (05/0P<). بین نمرات نهایی QEC با شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی نیز ارتباط معنی داری مشاهده گردید (043/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در بین کارگران مورد مطالعه بالا بوده و بیشترین اختلال اسکلتی -عضلانی در ناحیه کمر بود. در همین خصوص اگر عوامل موثر در بروز این اختلالات به خوبی شناسایی و کنترل نشود سلامتی کارکنان تحت تاثیر قرار گرفته و دچار مشکلات جسمی خواهند شد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسشنامه نوردیک، QEC
  • ملوک ترابی پاریزی، مهسا کلانتری*، نگار درانی زاده صفحات 60-69
    مقدمه
    درمان سرطان های سر و گردن با شکایات جدی برای بیماران همراه است. از آنجا که طی درمان سرطان های این ناحیه معمولا دهان و دندان ها دچار آسیب می شوند، دندانپزشکان بایستی از شکایات دهانی و دندانی درمان سرطان مطلع باشند.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 120 نفر از دندانپزشکان عمومی شهر کرمان انجام شد. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ای پژوهشگرساخته شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی پیرامون میزان آگاهی و عملکرد دندانپزشکان (به ترتیب 15 و 10 سوال) از مراقبت های دهان و دندان در بیماران سرطانی بود. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 و با استفاده از تست های آماری t-test، ANOVA و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتا یج: 65 % از شرکت کنندگان در این مطالعه مرد و بیش از نیمی از افراد از دانشگاه علوم پزشکی کرمان فارغ التحصیل شده بودند. افراد با سن بالاتر سطح آگاهی پایین تری داشتند. شرکت کنندگان با سابقه انجام کار دندانپزشکی برای بیماران سرطانی، به طور معنی داری سطح آگاهی و عملکرد بالاتر (007/0P=) و افرادی که فقط در مطب کار می کردند نمره عملکرد بالاتری (036/0P=) داشتند. بین سطح آگاهی و عملکرد با جنس و دانشگاه محل تحصیل تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    دندانپزشکان شهر کرمان سطح آگاهی متوسط و عملکرد متوسط روبه پایین در زمینه مراقبت های دهانی و دندانی در بیماران سرطانی دارند. به نظر می رسد که بایستی برنامه هایی با این مضمون در برنامه های آموزش مداوم دندانپزشکان در راستای بالا بردن سطح آگاهی و عملکرد آن ها جهت ارائه خدمات مطلوب تر به بیماران سرطانی گنجانده شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، دندانپزشک عمومی، رادیوتراپی، شیمی درمانی، سرطان
  • امیر ندری، علی محمد صفانیا*، علی محمد امیرتاش صفحات 70-88
    مقدمه
    شرکت در فعالیت های بدنی منافع جسمی و روانی زیادی برای سلامت سالمندان دارد و این قشر آسیب پذیر می توانند با شرکت در فعالیت های بدنی از بعضی از عوارض پیری جلوگیری کنند. این مطالعه باهدف تبیین عوامل تاثیرگذار انگیزشی و بازدارنده بر فعالیت های بدنی سالمندان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه کیفی بخشی از یک مطالعه از نوع گراندد تئوری بود که در طی سال های 1395-1394 انجام شد. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 40 فرد سالمند و 10 نفر از صاحب نظران عرصه ورزش سالمندی و یادداشت های در عرصه جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها براساس روش کوربین و اشتراوس (2008) انجام گرفت.
    نتا یج: عوامل انگیزشی و بازدارنده های فعالیت بدنی بر اساس کدگذاری باز و محوری به زیر طبقات عوامل درون فردی، بین فردی و محیطی تقسیم شدند. فقدان امنیت، خدمات حمل ونقل ضعیف، آب وهوا و مسیرهای پیاده روی نامناسب، اماکن و برنامه های ورزشی نامناسب، دیدگاه های منفی، مشکلات سلامتی فردی، تصورات منفی از خود از بازدارنده های مهم فعالیت بدنی سالمندان بودند. وجود گروه های اجتماعی همسالان و یار ورزشی، توصیه پزشکان، تشویق خانواده، توجه به مذهب، باورها و ارزش های ملی می تواند نتایج مطلوبی در تشویق سالمندان به فعالیت بدنی داشته باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پیشنهاد می شود متصدیان فعالیت در جهت رفع موانع و افزایش عوامل انگیزاننده فعالیت سالمندان تلاش نمایند.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، عوامل انگیزشی، بازدارنده ها، سالمند، ورزش، تهران
  • علی سعیدی نیا، یونس جهانی، عابدین ایرانپور، محمد مهدی فداکار داورانی* صفحات 89-97
    مقدمه
    دیابت نوع دو یکی از معضلات بهداشتی در جهان است و نیمی از مبتلایان از بیماری خود بی اطلاع اند. این مطالعه به کاربرد الگوی اعتقاد بهداشتی بر رفتار مراجعه مردان جهت غربالگری دیابت می پردازد.
    روش ها
    این مطالعه مداخله ای در میان 180 نفر از مردان بالای 30 سال انجام شد. آموزش طی چهار جلسه 60 دقیقه ای برای گروه مداخله (90 نفر) انجام شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه ای (حاوی 51 سوال) طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و دو ماه بعد از آن، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون دقیق فیشر ، ویلکاکسون و من ویتنی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتا یج: پس از مداخله، نمرات آگاهی در هر دو گروه مداخله و شاهد افزایش یافت. این یافته به علت اجرای برنامه های آموزشی معمول در آن مراکز بود؛ اما افزایش معنی دار در نگرش و عملکرد فقط در گروه مداخله مشاهده گردید. همچنین، منافع درک شده، موانع درک شده و راهنما برای عمل نیز پس از مداخله در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری یافت (001/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    مدل اعتقاد بهداشتی در آموزش افراد بالای 30 سال جهت مراجعه برای غربالگری دیابت موثر بود؛ بنابراین پیشنهاد می گردد در کنار روش های آموزش سنتی از مدل اعتقاد بهداشتی برای این منظور استفاده گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، مدل اعتقاد بهداشتی، غربالگری، آموزش بهداشت
|
  • Amin Zandifard, Hamed Zeinali * Pages 1-9
    Background
    Personality type is a model for the reality of individuals. One of the most common classifications for human character used by psychologists is introvert and extrovert personality.
    Methods
    In this cross-sectional study, from 493 employees, 215 ones were selected. Data collection tools were Makiabadi personality type questionnaire (2011) and Porter Organizational Commitment Questionnaire (1974). One sample Kolmogorov-Smirnov test was applied to determine the normality of data and Pearson correlation test was used to examine the research hypotheses. Data analysis was performed through SPSS20.
    Results
    There was a significant relation between introvert personality and organizational commitment (P=0.015), but there was no relation between extrovert personality and organizational commitment (P= 0.264). In addition, there was a significant difference between male and female employee's organizational commitment, so that women had more organizational commitment than men (P=0.004).
    Conclusion
    In order to improve organization performance, it is suggested to consider job features as well as employee's personality characteristics, abilities and skills in planning organization strategies.
    Keywords: Introverted personality, Extroverted personality, Organizational commitment, Kerman
  • Morteza Saboohi *, Hamid Reza Azimzadeh, Farhad Nejadkoorki, Mohammad Saleh Ali-Taleshi Pages 10-22
    Background
    Workplaces have increased the risk of environmental pollutions. The aim of this study was to evaluate heavy metal pollution in the floor dust of mechanical workplaces in Yazd city.
    Methods
    This cross-sectional analytic study was conducted in 2014. Through stratified random sampling, 30 mechanical workplaces in Yazd, Iran were selected. After sampling, the concentration of heavy metals in samples was measured by atomic absorption spectrometry (AAS). The potential environmental risk index (RI), integrated pollution index (IPI), contamination factor (Cf), the modified degree of Contamination (mCd) and Pearson correlation coefficient in SPSS v.23 were used for data analyses.
    Results
    The trend of concentration of heavy metals in the floor dust particles of mechanical workplaces was Fe>Zn>Cu>Pb>Mn>Cr>Cd. Hence, mean concentration of Fe in the samples was 27095 mg kg-1 and that of Cd was 31 mg kg-1. According to Pearson correlation test, Mn had a significant correlation with Cr, Fe, and Cu at the 0.01 significance level. Also, RI showed that Yazd mechanical workplaces have a considerable degree of risk.
    Conclusion
    The results showed very high levels of pollution by cadmium, lead and copper in mechanical workshops that can be due to the interaction of heavy metals in workplace scraps with dust from man-made origin.
    Keywords: Mechanical work places, Heavy metals, Assessment, Environmental potential risk indices, Yazd
  • Mohammad Mehdi Fadakar Davarani *, Mohammad Mehdi Aghabozorgi Davarani, Leyla Daliri Pages 23-32
    Background
    After security, the second most important human need is health and the healthcare reform plan is a program for improving health services. The purpose of this study was to investigate the social consequences of implementing the health system reform plan in Rafsanjan, with emphasis on the feeling of discrimination among employees of the educational organizations of this city.
    Methods
    In this descriptive and analytical cross-sectional study, 362 employees of the educational organizations were selected through stratified random sampling in 2015. A researcher-made questionnaire with 21 questions was used to measure the variables. One-way analysis of variance and Pearson correlation coefficient were used for statistical analysis and data analysis was performed through SPSS version 20.
    Results
    63% of the staff of educational institutions perceived discrimination in the health system reform plan at an intermediate level. The staff of the Education Department with mean score of 59.0 had the most and Vali -ye-Asr University employees with mean score of 44.9 had the least perceived discrimination from the implementation of the health system reform program. Among job categories, teachers with mean score of 56.5 had the most and physicians with mean score of 45.1 had the least perceived discrimination from the implementation of the health system reform plan. Increased health costs was associated with increased perceived discrimination while higher socioeconomic status and care services was associated with decreased perceived discrimination.
    Conclusion
    The results of this study showed that the implementation of the health system reform plan has led to different levels of discriminatory perception among staff of educational institutions.
    Keywords: Health System Development Plan, Perceived Discrimination, Justice, Educational Organization, Rafsanjan
  • Omolbanin Sanadiv, Rouhollah Mirzaei * Pages 33-48
    Background
    The adsorption process is one of the most effective methods for removal of dyes from wastewater. The main aim of the present study was to investigate the efficiency of hydrated cement as an adsorbent for removal of Direct Yellow 12 dye from aqueous solutions.
    Methods
    This study was performed experimentally in laboratory scale and in a batch system. The effects of initial dye concentration, absorbent dosage, contact time and pH on efficiency of dye removal were investigated. SEM, XRD and FT-IR were used to characterize the hydrated cement powder particles. Langmuir and the Freundlich adsorption isotherms were selected to explicate the interaction between the dye and adsorbent. The pseudo-first and the pseudo-second-order kinetic models were used to calculate the adsorption rates.
    Results
    The results showed that by increasing the adsorbent dose from 0.05 to 2 g/l, dye removal efficiency increased from 31.1 to 97.43%. The highest dye removal efficiency (87.33%) was obtained at pH= 1. By decreasing initial dye concentration from 60 to 5 mg/l, dye removal efficiency increased from 50.79% to 68.94%. The appropriate time period to get maximum dye adsorption was 180 min. The results also showed that the adsorption of dye followed the Freundlich isotherm model (r2= 0.99) and adsorption kinetics of the dye followed a pseudo-second-order model (r2= 0.99).
    Conclusion
    Compared to other costly methods of dye removal, hydrated cement powder can be used as an efficient and low-cost adsorbent for the removal of dye from aqueous solutions.
    Keywords: Adsorption, Direct Yellow 12, Hydrated cement powder, Synthetic Waste water
  • Niloofar Esfandiari, Seyed Ehsan Samaei, Mohammad Amrollahi * Pages 49-59
    Background
    Musculoskeletal disorders are one of the most common causes of occupational injuries and disability in industrialized and developing countries. The aim of this study was to investigate the prevalence of musculoskeletal disorders and to determine the level of risk for acquiring these disorders among workers in the central workshop of a steel industry in 2015.
    Methods
    In this descriptive-analytical study done on 72 workers, the Nordic questionnaire was used to collect data related to musculoskeletal disorders and the Quick Exposure Check (QEC) method was used to determine the level of risk of these disorders and body postures. Data were analyzed through SPSS software version 16 and using Chi-Square test and Logistic regression.
    Results
    The highest prevalence of musculoskeletal disorders were respectively in the low back (43.1%), knees (31.9%) and wrists (30.6%). The prevalence of musculoskeletal disorders was significantly related to age, work experience, and height (P
    Conclusion
    The prevalence of musculoskeletal disorders was high among the workers and the most common musculoskeletal disorder was in the lumbar region. It is essential to identify and control the related risk factors, in order to care about the health of workers and to prevent physical injuries among them.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Nordic Musculoskeletal Questionnaire, QEC
  • Molook Torabi-Parizi, Mahsa Kalantari *, Negar Dorranizadeh Pages 60-69
    Background
    Treatment of head and neck cancers is associated with serious complications in patients. Since oral cavity and teeth are affected during these treatments, dentists should be aware of the orodental complications of cancer therapy.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 120 general dentists in Kerman. Data were collected using a researcher- made questionnaire, containing demographic information and questions about knowledge and practice (15 and 10 questions respectively) on oral and dental care of cancer patients. Data were analyzed through SPSS18 and using t-test, ANOVA and linear regression.
    Results
    In whole, 65% of the participants were male and more than half of them were graduated from Kerman University of Medical Sciences. The older dentists had lower levels of knowledge. Dentists with experience of dental treatment of cancer patients, had significantly higher scores of knowledge and practice (P=0.007). Those who worked only in the private offices had a higher practice score (P=0.036). The level of dentist’s knowledge and practice did not have a significant relation with their gender or the university that they graduated from.
    Conclusion
    General dentists in Kerman appeared to have a moderate level of knowledge and a moderate to low practice level regarding oral and dental care of cancer patients. It seems there is a need for including related educational courses in continuing education programs for dentists to improve the level of dental services given to cancer patients.
    Keywords: Knowledge, Practice, General dentist, Radiotherapy, Chemotherapy
  • Amir Nadri, Alimohamad Safania *, Alimohamad Amirtash Pages 70-88
    Background
    Physical activity has several benefits for the physical and mental health of the elderly and through participation in physical activities, this vulnerable group can prevent aging-related complications.The purpose of this quality study was to investigate the affecting factors (motivational and barriers) on elderly physical activity.
    Methods
    This qualitative study was part of a study with Grounded theory methodology carried out during 2015-2016. Data were collected through semi-structured in-depth interviews with 40 elderly and 10 experts in elderly sports and taking field notes. Data analysis was carried out based on Corbin and Strauss (2008) approach.
    Results
    Based on open and axial coding, motivational factors and barriers of physical activity were categorized as interpersonal, intrapersonal and environmental subcategories. Lack of security, poor transportation services, bad weather, inappropriate walking paths, poor sports facilities and programs, negative views, personal health problems and negative self-image were important barriers of physical activity in elderly. Existence of peer social groups and sports assistants, physician advice, encouragement of family and following religious and national values ​​can be effective in encouraging the elderly to do physical activities.
    Conclusion
    Based on the obtained results, authorities are advised to enforce the motivational factors of elderly physical activity and remove barriers of physical activity.
    Keywords: Physical activity, Motivational factors, Barriers, Aging, Sport, Tehran
  • Ali Saedinia, Yunes Jahani, Abedin Iranpour, Mohammad Mehdi Fadakar Davarani * Pages 89-97
    Background
    Diabetes is one of the major health problems in the world and half of the affected patients are unaware of it. The aim of this study was to determine the effect of the Health Belief Model on the behavior of male subjects attending diabetes screening.
    Methods
    This interventional study was performed on 180 men over 30 years of age. The intervention group (90 ones) underwent educational intervention conducted over four 60-minute sessions. Data were collected using a questionnaire (including 51 questions) filled out through direct interview before the intervention and two months after that. Fisher's exact test, Wilcoxon and Mann-Whitney tests were used for data analysis.
    Results
    After the intervention, knowledge scores increased in both intervention and control groups. This was due to the implementation of routine training at the centers. But, significant increase in the attitudes and practice was observed only in the intervention group. Also, perceived benefits, perceived barriers, and cues to action, after the intervention, showed significant increase in the intervention group compared with the control group (P
    Conclusion
    Health Belief Model was effective in education of people over 30 years old for participating in diabetes screening programs. Therefore, it is recommended to use this model alongside traditional methods.
    Keywords: Diabetes, Health Belief Model, Screening, Health Education