فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:4 Issue: 4, 2016

Health and Development Journal
Volume:4 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احد اشرفی عسگرآباد، نرگس خانجانی، میترا ثمره فکری، محمدرضا قطبی راوندی صفحات 277-286
    مقدمه
    اندازه گیری مقدار دقیق مواجهه سنگ تراشان با گرد و غبار با استفاده از دستگاه های غبار سنج در همه جا امکان پذیر نیست. در این مطالعه سعی شد با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ای مقدار مواجهه با گرد و غبار در کارگران سنگ تراشی و سنگ بری در دراز مدت تخمین زده شود.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی در مراجعه به کارگاه های سنگ تراشی کرمان و بعد از کسب رضایت نامه آگاهانه برای هر نفر پرسشنامه ای تکمیل شد. این پرسشنامه شامل چهار بخش بود و در مجموع 46 سوال داشت. برای تعیین اعتبار صوری و محتوایی سوالات از متخصصین داخل و خارج کشور استفاده شده و بر اساس نظرات این افراد پرسشنامه در دو مرحله تصحیح شد. برای سنجش اعتبار سازه ای، پرسشنامه مواجهه، با پرسشنامه علائم تنفسی سنگ تراشان تطبیق داده شد. روایی پرسشنامه با آزمون- باز آزمون و آلفای کرونباخ تعیین شد. جهت انجام این آزمون ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و Stataنسخه 12 استفاده گردید.
    نتا یج: در نهایت 27سوال به عنوان سوالات نهایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفتند. پایایی این پرسشنامه با آزمون پس آزمون 954/0r= با001/0 >P و با کاپا 8/0به دست آمد. سازگاری درونی (آلفای کرونباخ) کل پرسشنامه 86/0بود. روایی سازه ای پرسشنامه تایید شد و افرادی که طبق امتیاز پرسشنامه دارای مواجهه بیشتری با ذرات گرد و غبار بودند به طور معنی داری علایم تنفسی بیشتری را نشان دادند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به روایی و پایایی قابل قبول، این پرسشنامه می تواند سطح مواجهه با گرد و غبار را در کارگران کارگاه های سنگ تراشی تخمین بزند.
    کلیدواژگان: پرسشنامه، مواجهه با گرد و غبار، کارگران سنگ بری، کارگران سنگ تراشی، ایران
  • منصور عرب، سیده صدیقه موسوی، فریبا برهانی، مسعود ریانی، سید علیرضا منیری صفحات 287-295
    مقدمه
    سندرم کرونری حاد یک موقعیت اورژانس با مشخصه کاهش ناگهانی جریان خون به قلب است که با درد قفسه سینه در طی حمله قلبی یا آنژین ناپایدار شرح داده می شود. اضطراب بیماران مبتلا به ناراحتی قلبی خطر مرگ را تا سه برابر افزایش می دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر موسیقی بر میزان اضطراب و علائم حیاتی بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان ولیعصر (عج) شهرستان اقلید انجام گرفته است.
    روش ها
    این مطالعه کار آزمایی بالینی در سال 91- 1390 بر روی70 بیمار مبتلا به سندرم کرونری حاد که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، انجام گردید. سطح اضطراب بیماران با پرسشنامه استاندارد Spielbergerاندازه گیری شد و علائم حیاتی بیماران نیز قبل و بعد از انجام مداخله ثبت گردید. از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های آماری میانگین، درصد، انحراف معیار، t مستقل وt زوج جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتا یج: موسیقی بر علائم حیاتی تاثیری نداشت، ولی باعث کاهش معنی دار اضطراب شد) 049/0 (P=. اگرچه اضطراب در زنان به طور معنی داری بیشتر بود، اما بین سن و تحصیلات با اضطراب ارتباط معنی داری مشاهده نگردید. بین سن، جنس و تحصیلات با تعداد تنفس، تعداد ضربان قلب، فشارخون سیستول، فشارخون دیاستول، ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    موسیقی به عنوان روشی آسان، کم هزینه و بدون عارضه می تواند برای کاهش سطح اضطراب بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: موسیقی، سندرم کرونری حاد، اضطراب، علائم حیاتی
  • ملوک ترابی، جهانگیر حقانی، سید ناصر شریفی، مرضیه کریمی افشار صفحات 296-305
    مقدمه
    رادیوگرافی پانورامیک به عنوان ابزار ارزشمندی در تشخیص ضایعات فک و صورت مطرح بوده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی عوامل موثر در تجویز رادیوگرافی پانورامیک توسط دندانپزشکان عمومی شهر کرمان در سال1392 و انطباق آن با قوانین (Food and Drug Administration) FDA بوده است.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی روی دندانپزشکان عمومی شهر کرمان که به روش سرشماری انتخاب شده بودند، انجام شد. روش جمع آوری اطلاعات شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه شامل 2 بخش سوالات پژوهشگر ساخته بود که روایی و پایایی آن تایید شد و مربوط به موارد تجویز رادیوگرافی پانورامیک و مقایسه ارزش تشخیصی پانورامیک با رادیوگرافی های داخل دهانی بود. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 و آزمون های تی و رگرسیون خطی در سطح معنی داری 5% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتا یج: در این پژوهش 157 نفر دندانپزشک عمومی شرکت کردند. 9/67% مرد، با میانگین سنی71/8±3/35 سال و میانگین سال های فراغت از تحصیل 18/5±23/6 سال بودند. میانگین نمره سوالات عوامل موثر بر تجویز رادیوگرافی پانورامیک 78/4±80/88 و نمره ارزش تشخیصی رادیوگرافی پانورامیک با رادیوگرافی های داخل دهانی 28/11±80/13 بود. بین امتیاز پاسخگویی به سوالات ارزش تشخیصی رادیوگرافی پانورامیک در مقایسه با رادیوگرافی های داخل دهانی با شرکت در دوره های باز آموزی ارتباط معنی داری مشاهده شد (021/0 P=).
    بحث و نتیجه گیری
    موارد تجویز رادیوگرافی پانورامیک در دندانپزشکان عمومی شهر کرمان در برخی موارد با راهنماهای FDA برای تجویز رادیوگرافی پانورامیک مطابقت ندارد و نظارت بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، تجویز رادیوگرافی، دندانپزشکان عمومی، کرمان
  • شیما رضایی، نرگس خانجانی، سمیه محمدی سنجد کوه، زهرا دارابی فرد صفحات 306-314
    مقدمه
    احتمال می رود که با افزایش آلاینده های هوا میزان مراجعه بیماران تنفسی به اورژانس های بیمارستان ها افزایش یابد. در این مطالعه تاثیر آلودگی هوا بر میزان مراجعه بیماران تنفسی به یکی از بیمارستان های آموزشی بزرگ و ریفرال کرمان (بیمارستان افضلی پور) مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه اکولوژیک اطلاعات تعداد بیماران تنفسی مراجعه کننده (ثبت شده با تشخیص آسم، برونشیت، پنومونی، آمفیزم یا بیماری انسدادی مزمن ریوی) به تفکیک جنس و سن از پرونده های بایگانی شده در اورژانس بیمارستان افضلی پور از اول سال 1385 تا آخر 1389 استخراج شد و با اندازه گیری های روزانه آلاینده ها (گرد و غبار، CO، SO2، NO، NO2، NOx،، O3) استعلام شده از سازمان حفاظت محیط زیست، در تاخیر های مختلف تا 50 روز و با سری های زمانی و رگرسیون منفی دو جمله ای در نرم افزار MiniTab نسخه 15 و Stata نسخه 11 مقایسه شد.
    نتا یج: هیچ کدام از آلاینده ها همبستگی معنی دار و بزرگتر از 2/0 با میزان مراجعات بیماری های تنفسی به جزء ازن و دی اکسید گوگرد نداشتند. در مدل رگرسیون دو جمله ای منفی تنها افزایش گاز دی اکسید گوگرد در زنان افزایش معنی داری با مراجعات بیمارستانی نشان داد (051/2-004/1 CI95%) 436/1 = IRR
    بحث و نتیجه گیری
    احتمال دارد که بعضی از آلاینده ها در مقادیری که در هوای کرمان وجود دارد باعث افزایش مراجعات بیماران تنفسی به اورژانس های بیمارستان شود. اما لزوم انجام مطالعات بیشتر احساس می شود.
    کلیدواژگان: بیماران تنفسی، آلودگی هوا، مراجعات اورژانس
  • وفا فیضی، شایان مهدی پور، محمدرضا قطبی راوندی، معصومه اسدی، سهند غفوری صفحات 315-326
    مقدمه
    ایستگاه کار شامل محیط فیزیکی کارگر و نحوه چیدمان تجهیزات است. افزایش فشار کار سبب بسیاری از اختلالات می شود. ات اسکلتی- عضلانی مرتبط ر یکی از شایع ترین آسیب های در کارگران ا. هدف این مطالعه ارزیابی ارگونومیکی ایستگاه های کاری به روش فنلاندی، تعیین شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی و ارزیابی وضعیت بدنی کارگران بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی بود که بر روی40 نفر از کارگران کارگاه مرکزی پالایشگاه نفت هرمزگان انجام شده است. وضعیت بدنی کارگران به روش RULA مورد ارزیابی قرار گرفت. در آنالیز ایستگاه های کاری از چک لیست فنلاندی و جهت بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی از پرسشنامه Nordic استفاده شد. داده های جمع آوری شده با روش های توصیفی و رگرسیون لجستیک و با نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: در 5 درصد موارد فضای کاری نامناسب بود، در 25 درصد بلند کردن بار در ارتفاع کم انجام می شد، در 5 درصد موارد فشار اعمال شده به آرنج و مچ دست شدید و وضعیت پاها و کفل نامناسب بود. اختلالات اسکلتی– عضلانی در نواحی کمر 55 درصد، پشت 5/52 درصد و گردن 40 درصد، بیشتر از سایر نواحی بدن بود. سن با اختلالات پشت، سابقه کار با اختلالات پشت و کمر و وزن با اختلالات شانه و زانو ارتباط معنی دار داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی و وضعیت نامناسب محیط های کاری بالا است، لذا ضرورت دارد با طراحی صحیح ایستگاه های کاری بر اساس اصول ارگونومی و آموزش کارگران در زمینه شناخت عوامل خطرساز، از اختلالات بیشتر پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: ایستگاه های کار، روش فنلاندی، اختلالات اسکلتی، عضلانی، ارزیابی پوسچر
  • حسین پناهی، سیدعلی آل عمران صفحات 327-336
    مقدمه
    تامین بهداشت و درمان یکی از نیازهای اساسی و حیاتی هر جامعه بوده و از جمله عواملی است که نقصان آن یکی از نقاط ضعف دولت ها تلقی شده و سبب نارضایتی وسیع اجتماعی می شود. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مخارج بهداشتی دولت بر رشد اقتصادی در کشورهای عضو گروه D8 است.
    روش ها
    روش پژوهش حاضر، از نوع علی- تحلیلی بوده و هدف پژوهش کاربردی می باشد. آمار و اطلاعات مربوط به متغیرهای به کار برده شده در پژوهش از لوح فشرده WDI نسخه 2013 استخراج شده است. ابزار اقتصادسنجی مورد استفاده در پژوهش، نرم افزار EViews نسخه 6 و روش اقتصادسنجی به کار برده شده در پژوهش، روش داده های تابلویی بوده که دامنه زمانی پژوهش فاصله زمانی سال 1995 تا 2012 و قلمرو مکانی پژوهش نیز شامل کشورهای عضو گروه D8است.
    نتا یج: یک درصد افزایش در هر یک از متغیرهای مخارج بهداشتی دولت و تشکیل سرمایه ناخالص به ترتیب باعث افزایش 03/0 و 09/0 درصد در رشد اقتصادی و یک درصد افزایش در متغیر نرخ باروری باعث کاهش 04/0 درصد در رشد اقتصادی می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت و معنی دار مخارج بهداشتی دولت بر رشد اقتصادی، پیشنهاد می شود که برنامه ریزان اقتصادی در کشورهای عضو گروه D8، مخارج بهداشتی را یک سرمایه گذاری و نه یک هزینه تلقی کرده و با اتخاذ سیاست های مناسب و با اولویت بخشی به سرمایه گذاری در بخش بهداشت، گامی موثر در جهت رشد اقتصادی بردارند.
    کلیدواژگان: مخارج بهداشتی، رشد اقتصادی، کشورهای D8
  • سکینه سادات حسینی، حمیده بنی اسدی، بتول پورابولی صفحات 337-348
    مقدمه
    تولد نوزاد یک اتفاق خوشایند است، اما تولد زودرس و متعاقب آن بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه برای والدین بسیار استرس آور است. از این رو شناسایی منابع استرس والدین و اتخاذ راهکارهایی جهت کاهش آن ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر به منظور تعیین منابع استرس والدین نوزادان نارس در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان افضلی پور شهر کرمان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و 154 نفر از والدین نوزادان نارس که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، پرسشنامه سنجش استرس والدین را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 19 و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتا یج: نتایج مطالعه نشان داد والدین استرس متوسطی (69/0±61/2) را تجربه نمودند. از استرسورهای محیطی صدای ناگهانی زنگ مانیتور، از استرسورهای مربوط به تغییر نقش، ناامیدی در حمایت نوزاد در مقابل درد و اقدامات دردناک و از استرسورهای ظاهر و رفتار نوزاد مشاهده نوزاد در حال درد کشیدن، بیشترین استرسورهای والدین بودند. از طرفی والدین براساس برخی ویژگی های فردی از جمله نسبت با نوزاد، سابقه قبلی بستری و نحوه اقامت در بخش، استرس متفاوتی را تجربه نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجا که والدین پس از تولد نوزاد نارس و بستری شدن او در بخش نوزادان استرس را تجربه می نمایند، لازم است کادر درمانی علاوه بر ارائه مراقبت به نوزادان به والدین نیز به عنوان مددجو توجه کنند تا از ایجاد استرس در آن ها و عواقبی که بر نوزاد و خانواده دارد پیشگیری نمایند.
    کلیدواژگان: عوامل تنش زا، نوزاد نارس، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
  • بابک نعمت شهر بابکی، سید جمال الدین طبیبی، محمدرضا امیر اسماعیلی، آرزو فلاحی صفحات 349-358
    مقدمه
    دسترسی به پزشکان خانواده در سلامت افراد و شاخص های بهداشتی نقش مهمی دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر بیتوته پزشکان خانواده بر شاخص های عملکرد پزشکان خانواده روستایی مراکز بهداشتی- درمانی دانشگاه های علوم پزشکی جیرفت و کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 انجام شد. 26 پزشک دارای بیتوته و26 پزشک بدون بیتوته با روش نمونه گیری سیستماتیک از مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان های جیرفت و کرمان انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک پزشکان، اطلاعات مورد نیاز مراکز بهداشتی و شاخص ها جمع آوری و تکمیل شد. شاخص های متوسط بار مراجعه به پزشک، دهگردشی انجام شده و تشکیل پرونده محاسبه گردید. اطلاعات گرد آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری ANOVA، تی تست، پیرسون و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: بین دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک تفاوت معناداری مشاهده نشد. مقایسه بین دو گروه از طریق آزمون تی مستقل نشان داد که میانگین نمرات شاخص های درصد تشکیل پرونده (05/0P=) و درصد دهگردشی (001/0P=) تفاوت آماری معناداری داشت که میانگین این شاخص ها در گروه با بیتوته نسبت به گروه بدون بیتوته بیشتر بود. متوسط بار مراجعه اختلاف آماری معناداری را در دو گروه نشان نداد (35/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    بعضی استراتژی ها از قبیل افزایش تعداد مراکز بهداشتی- درمانی دارای بیتوته، تامین وسیله نقلیه، فضاهای فیزیکی مطلوب و تجهیزات مورد نیاز برای بهبود شاخص ها لازم هستند.
    کلیدواژگان: بیتوته، پزشکان خانواده، شاخص های عملکردی، مرکز بهداشتی، درمانی
|
  • Mohammad Reza Ghotbiravandi Pages 277-286
    Introduction
    The accurate amount of stone carver's exposure to dust cannot be always measured with dust measuring devices. In this study, the researchers tried to estimate long term exposure of stone carving workers to dust by using a researcher- made questionnaire.
    Methods
    Stone carving workshops in Kerman, Iran were visited and after obtaining informed consent, the researcher-made questionnaire was completed for each worker. The questionnaire included 46 questions in 4 sections. Experts from Iran and abroad cooperated in confirming the face and content validity and according to their comments the questionnaire was validated in two stages. In order to prove the construct validity of the questionnaire, the scores of dust exposure and respiratory symptoms were compared. The reliability was determined by test-retest and calculating R-Cronbach.
    Results
    Finally, 27 questions were approved for the final questionnaire. The reliability of the questionnaire was r=0.954, P<0.001 according to test retest and 0.80 according to Kappa. Internal reliability of the questionnaire was 0.86. Construct validity was confirmed and those who had higher exposure to dust showed significantly more respiratory symptoms.
    Conclusion
    With regard to the acceptable reliability and validity, this questionnaire can be used to estimate the amount of exposure to dust in stone carving workers.
    Keywords: Questionnaire, Dust exposure, Stone cutting workers, Stone carving workers, Iran
  • Pages 287-295
    Background
    Acute coronary syndrome is an emergency situation, characterized by a sudden decrease of blood flow to the heart and chest pain during a heart attack or unstable angina. High levels of anxiety increases mortality risk up to three times. The aim of this study was to determine the effect of music therapy on anxiety level and vital signs of patients with acute coronary syndrome admitted in the coronary care unit of Vali- Asr hospital, in Eghlid city.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 70 acute coronary syndrome patients who were eligible for the study during 2011-2012. Anxiety level was measured by the standard Spielberger Questionnaire and vital signs of patients were recorded before and after the intervention. Data were analyzed through SPSS18 and using mean, percentage, standard deviation, independent and paired t- test.
    Results
    Music had no effect on vital signs but significantly reduced anxiety level (P=0.049). Anxiety was significantly higher in females, but showed no significant relationship with age and education. There was no significant relationship between age, sex and education with respiratory rate, heart rate and systolic or diastolic blood pressure.
    Conclusions
    Music as an easy and low cost intervention without any complication can be used to reduce anxiety in patients in Coronary Care Units.
    Keywords: Music, Acute coronary syndrome, Anxiety, Vital sign
  • Pages 296-305
    Background
    Panoramic radiography is a simple and valuable diagnostic tool in dentistry. The aim of the present study was detecting factors influencing panoramic radiography requests by general dentists in Kerman and their compatibility with FDA recommendation.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on general dentists in Kerman. Data were collected by a questionnaire including demographic variables as well as factors influencing the selection of panoramic radiography and the diagnostic value of panoramic as compared to intra oral radiography. Data were analyzed through SPSS 19 and using t- test and linear regression test. P<0.05 was considered as the statistical significant level.
    Results
    In the present study, 67.9% were men with mean age of 35.3±8.71 years and mean time since graduation was 6.23±5.18 years. Mean score of factors influencing panoramic radiography request was 88.80±4.78 and mean score of the diagnostic value of panoramic as compared to intra oral radiography was 13.80±11.28. There was a significant relationship between responding to the questions related to the diagnostic value of panoramic radiography and participating in continued education programs.
    Conclusion
    Request of panoramic radiography among the general dentists in Kerman is in some cases not according to FDA guidelines and more supervision is recommended.
    Keywords: Panoramic radiography, General dentists, Radiography order, Kerman
  • Pages 306-314
    Background
    It is probable that with increase of air pollution, the rate of respiratory disease patient admissions in the emergency departments increases as well. In this study, the effect of air pollution on the rate of admission of patients with respiratory diseases in the emergency department of one of the referral educational hospitals in Kerman, Iran was investigated.
    Methods
    Data of patients with respiratory diseases (asthma, bronchitis, pneumonia, emphysema, COPD) admitted in Afzalipour hospital during March 2006 until March 2011 were extracted based on gender and age from the archived files of the emergency department and were compared with air pollution measurements (including fine particles, NO, NO2, NOx, SO2, CO, O3) inquired from the Kerman Environmental Protection Agency with lags up to 50 days by time series through MiniTab15 and STATA11 software packages.
    Results
    None of the pollutants showed a significant or more than 0.2 correlation with respiratory disease visits to the emergency department, except ozone and SO2. In negative Binomial regression, only SO2 increase was associated with increased visits of female patients IRR= 1.436 (95% CI 1.004-2.051).
    Conclusion
    It is probable that some air pollutants in their current concentrations in Kerman cause increase of respiratory disease patient's visits to emergency departments. However, more research is needed.
    Keywords: Respiratory diseases, Emergency department, Kerman
  • Pages 315-326
    Background
    Working station includes the physical environment and arrangement of all equipment in the work place. Work-related musculoskeletal disorders are among the most common occupational injuries. The purpose of this study was ergonomic assessment of workstations, determining the prevalence of musculoskeletal disorders and assessing the physical condition of the workers.
    Methods
    This descriptive and analytical cross-sectional study was conducted on 40 workers of the Central Workshop Oil refinery in Hormozgan. Worker postures were evaluated by Rapid Upper Limb Assessment (RULA) method. Finnish checklist was used to analyse workstation condition and Nordic Questionnaire was used to estimate the prevalence of musculoskeletal disorders. Data were analyzed using descriptive statistics and Logistic regression through SPSS16.
    Results
    In 5% of cases, work environment condition was poor, in 5% of the cases, the pressures applied to the elbow and wrist, were severe and legs and buttocks were in poor condition.The prevalences of musculoskeletal disorders of waist (55%), back (52/5%) and neck (40%) were more than those of other parts of the body. There were significant relationships between age and back disorders, job experience and back and waist disorders, and finally, weight and shoulders and knees disorders.
    Conclusion
    The results of this study showed the high prevalence of musculoskeletal disorders and poor work conditions. Therefore, it is necessary to prevent these problems through appropriate designing of workstations based on ergonomics principles and training workers in identifying risk factors.
    Keywords: Workstation, Finnish questionnaire, Musculoskeletal disorders, Posture evaluation
  • Pages 327-336
    Background
    Providing healthcare services is one of the essential needs of a community that its shortcoming is considered as a state weaknesses causing widespread social discontent. Accordingly, this study was done to determine the impact of health expenditures on economic growth in D8 Organization for Economic Cooperation members.
    Methods
    In this causal-analysis study, related data and statistics were extracted from WDI2013. Economic assessment was done through Eviews 6 software and using panel data over the period from 1995 to 2012 for D8 countries.
    Results
    According to the results, one-percent increase in each of the variables of government health expenditure and gross capital formation increases economic growth by 0.03 and 0.09 percent respectively. Also one-percent increase in the fertility rate decreases economic growth by 0.04 percent.
    Conclusion
    Given the significant positive impact of government health expenditure on economic growth, it is recommended that policy makers of D8 members consider this type of expenditure as an investment not a cost and by appropriate policies give priority to funding for the health sector and take a step toward achieving economic growth.
    Keywords: Health Expenditures, Economic Growth, D8 Countries
  • Pages 337-348
    Background
    Birth is a pleasant event, but premature birth and subsequently neonate hospitalization in the neonatal intensive care unit, is stressful for parents. Therefore, identifying sources of stress and applying strategies to reduce parental stress seems to be necessary. The present study was conducted to determine the sources of stress in parents of preterm infants hospitalized in the neonatal intensive care unit of Afzalipour Hospital in Kerman, Iran.
    Methods
    In this descriptive analytic study, 154 parents of premature infants hospitalized in the neonatal intensive care unit completed the Parent Stressor Scale questionnaire. Data analysis was done using descriptive statistics and through SPSS19 software package.
    Results
    According to the results, participants experienced a moderate level of stress during hospitalization of their preterm infant (2.61± 0.69). Among "environmental stressors", the sound of the monitor alarm, among "parental role alteration stressors", parent's despair in supporting their neonate against pain and painful procedures, and among stressors related to the "appearance and behavior of infants", observing neonate in pain brought the highest level of stress to parents. Parents experienced different levels of stress according to some personal characteristics such as relationship with baby, previous history of hospital admission and type of stay in the ward.
    Conclusion
    Since preterm birth and neonate hospitalization causes parent's stress, it is necessary that medical staff, in addition to neonate care, support parents of the neonate in order to decrease their stress level and consequently prevent negative outcomes for their neonate and family.
    Keywords: Premature infant, Parental stress, Neonatal intensive care
  • Pages 349-358
    Background
    Access to family physicians plays an important role in individual's health and health indicators. This study aimed to determine the effect of family physicians lodge on performance indicators of rural family physicians working in health centers of Jiroft and Kerman Universities of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross - sectional study conducted in 2013, 26 lodge physicians (as the case group) and 26 non lodge physicians (as the control group) were selected by systematic sampling from health centers of Jiroft and Kerman Universities of Medical Sciences. Demographic information of physicians and data related to health centers and indicators were collected. Average times visiting a physician, village visit and forming health files indicators were calculated. Data were analyzed using ANOVA, t-test, chi-square and Pearson coefficient of correlations and through SPSS 16 software package.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in regard to demographic variables. According to t-test, there was statistically significant differences between the two groups in percentage of forming health files (P=0.05) and percentage of village visits (P=0.001); and the mean of these indicators in lodge physicians was more than that in the non- lodge physicians and there was no significant difference between the two groups in average times visiting a physician (P=0.35).
    Conclusion
    Some strategies such as increasing the number of lodge health centers, providing transportation facilities, suitable physical spaces and equipment seem necessary in order to improve indicators.
    Keywords: Lodge, Family physicians, Performance indicators, Health centers