فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:5 Issue: 4, 2017

Health and Development Journal
Volume:5 Issue: 4, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راضیه میرزاییان، مریم میرزاییان، مریم امیدی، معصومه علیدوستی *، سیده لیلا دهقانی صفحات 277-284
    مقدمه
    نشاط و شادی در بین دانش آموزان می تواند بازدهی مدرسه را افزایش دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آوای قرآن بر شادکامی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در شهرستان بروجن انجام شد.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، دانش آموزان دختر مقطع دوم راهنمایی نمونه دولتی شهرستان بروجن، به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود که توسط دانش آموزان تکمیل شد. سپس به مدت یک هفته آیات سوره مبارکه حشر با صدای استاد محمود منشاوی پخش گردید و مجددا پرسشنامه ها تکمیل شد. داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 15 و با استفاده از آزمون تی زوج تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: در کل 92 دانش آموز وارد مطالعه شدند. میانگین سن دانش آموزان 0/49±13/57 سال بود. میانگین نمره شادکامی قبل و بعد از شنیدن آیات قرآن به ترتیب 10/69±60/39 و 14/30±67/58 بود و افزایش نمره شادکامی از نظر آماری معنی دار بود (0/001> P).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از این بود که آوای قرآن احتمالا سبب افزایش شادکامی در دانش آموزان شده است. لذا می توان با برنامه ریزی ها در جهت انس بیشتر با قرآن در مدارس، نشاط و انرژی این سرمایه های ملی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: شادکامی، آوای قرآن، دانش آموزان
  • فریده دوستان، علی حسینی نسب، سوده کامیاب صفحات 285-296
    مقدمه
    وعده صبحانه از وعده های غذایی اصلی روزانه، تامین کننده انرژی و مواد مغذی مهم و یک رفتار تغذیه ای با اهمیت است. با توجه به اهمیت مصرف صبحانه و تاثیر آن بر سلامتی ، این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای تغذیه ای و ارتباط آن ها با شاخص توده بدن دختران مدارس راهنمایی شهر کرمان در سال تحصیلی 92-1391 انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، توصیفی-تحلیلی، 809 دانش آموز دختر دوره راهنمایی شهر کرمان به روش نمونه گیری خوشه ای-تصادفی انتخاب و بررسی شدند. اطلاعات عمومی و تغذیه ای با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. شاخص های تن سنجی با روش و وسایل استاندارد اندازه گیری شد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 17 و روش های آمار توصیفی و آزمون کای دو استفاده شد.
    نتا یج: میانگین سن نمونه ها 71/0±13/5 سال بود. 55/5% حداقل 3 بار در هفته و 28/5% هر روز صبحانه مصرف می کردند. 12% صبحانه مصرف نمی کردند. 97/8% حداقل3 بار در هفته میان وعده صبح دریافت می کردند. میانگین شاخص توده بدنی دانش آموزان 17/06±20/4 کیلوگرم بر مترمربع بود. براساس معیار CDC، 9/8% دانش آموزان کم وزن، 57/5% درصد وزن نرمال، 18/9 % اضافه وزن و 13/8 % چاق بودند. شاخص توده بدن دانش آموزان با مصرف میان وعده صبح دانش آموز ، شغل مادر و شاخص توده بدن والدین آنان ارتباط معنی دار (به ترتیب 0/004P=، 0/019= P و 0/001>P) داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تحقیق بر مدیریت بیشتر والدین به ویژه مادران شاغل و والدین دارای اضافه وزن و چاق بر انواع غذاهای مصرفی در میان وعده صبح فرزندان خود تاکید دارد.
    کلیدواژگان: صبحانه، میان وعده، شاخص توده بدن، دانش آموزان
  • رسول شعبانی اقطاء، احمد رجبی زاده، حسین جعفری منصوریان *، بهار رجبی زاده، آرش احمدی نمچ صفحات 297-312
    مقدمه
    صنعت نقش عمده ای در آلودگی ذخایر آب داشته و در مقابل بیشترین پتانسیل را برای کاهش مصرف و اجرای برنامه های مدیریت آب و فاضلاب دارد. هدف از این مطالعه انتخاب بهترین روش تصفیه برای فاضلاب نیروگاه حرارتی زرند است به گونه ای که کمترین اثرات مخرب زیست محیطی را به همراه قابلیت اجرا ازلحاظ فنی، اقتصادی و استفاده مجدد داشته باشد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی با استفاده از اطلاعات موجود در سازمان ها و ارگان های ذی ربط، وضعیت موجود حوزه مطالعاتی از جنبه های مختلف جمع آوری شد. سپس وضعیت نیروگاه زرند از نظر میزان انرژی تولیدی، فرآیند تولید، نوع مواد شیمیایی و سوخت مورد استفاده، حجم آب مصرفی و منابع تامین آن، برآورد کمی و کیفی پساب خروجی و وضعیت موجود جمع آوری و دفع آن با استفاده از روش های آمار توصیفی تجزیه و تحلیل و مورد بررسی قرار گرفت.
    نتا یج: بیشترین پساب واحدهای نیروگاه حرارتی زرند عمدتا در واحد های خنک کننده تولید می شود. با توجه به بررسی انجام گرفته، تجزیه و تحلیل هزینه ها و مزایا و معایب هریک از سیستم های تصفیه فاضلاب؛ سیستم حذف بیولوژیکی سولفات همراه با کربن فعال برای تصفیه خانه فاضلاب نیروگاه زرند پیشنهاد می گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله با مدیریت صحیح می توان از تغییرات زیست محیطی منابع پذیرنده پساب نیروگاه حرارتی زرند جلوگیری نموده و از پساب، بهترین استفاده مجدد را برد.
    کلیدواژگان: نیروگاه حرارتی، تصفیه فاضلاب صنعتی، برآورد اقتصادی، زرند
  • مریم رحمانی *، وحید قاسمی، علی هاشمیان فر صفحات 313-323
    مقدمه
    بروز رفتارهای پرخطر در بین نوجوانان در حال افزایش است و به دنبال آن فاکتورهای خطر و پیشگیری کننده مورد بررسی و تاکید قرار گرفته اند. این پژوهش در نظر دارد رابطه احساس تنهایی را به عنوان یکی از فاکتورهای خطر با بروز رفتارهای پرخطر در بین نوجوانان بجنورد مورد بررسی قرار دهد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی در بین نمونه 455 نفری از نوجوانان انجام گرفت. افراد با روش نمونه گیری سهمیه ای بر حسب سن و جنس از بین نوجوانان 19-15 سال شهر بجنورد انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از چک لیست اطلاعات دموگرافیک، چک لیست رفتارهای پرخطر و پرسشنامه تنهایی SELSA-S استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با شاخص های آماری توصیفی و آزمون های تحلیلی t-test، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون انجام گردید.
    نتا یج: یافته ها نشان داد بین احساس تنهایی و رفتارهای پرخطر همبستگی معنی دار و مستقیم وجود داشت (002/0=P، 147/0=r). بین احساس تنهایی با خشونت (002/0=P، 148/0=r)، تنهایی با خودکشی (001/0< P ، 278/0=r) و تنهایی با مصرف مواد مخدر (008/0=P، 124/0=r) رابطه مستقیم و معناداری وجود داشت. همچنین میزان بروز رفتارهای پرخطر در بین پسران بیش از دختران بود (005/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که احساس تنهایی به ویژه احساس تنهایی در خانواده با بروز رفتارهای پرخطر نوجوانان رابطه دارد، بر این اساس برنامه های پیشگیری از بروز رفتارهای پرخطر با محوریت بهبود تعاملات در خانواده می تواند موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: تنهایی، رفتار پرخطر، نوجوان، بجنورد
  • افشین صرافی نژاد، محمدرضا فرخی نوری، کامبیز بهاءالدین بیگی *، علی اکبر حقدوست، سعید اسلامی صفحات 324-336
    مقدمه
    تجویز منطقی دارو از اهم اولویت های پژوهشی و کنترل تجویز سفتریاکسون تزریقی به دلیل عوارض مرگ بار، به عنوان یک چالش مهم در کشور مطرح است. در مطالعه حاضر روند تجویز اشکال تزریقی این دارو به بیماران تامین اجتماعی استان کرمان در سال های 1384 تا 1391 بررسی شده است.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی به صورت داده کاوی توصیفی با استفاده از سامانه جامع دفتر رسیدگی به اسناد پزشکی سازمان تامین اجتماعی کرمان، داده های سه شکل تزریقی داروی سفتریاکسون تجویز شده توسط پزشکان و دندانپزشکان به بیمه شدگان تامین اجتماعی که در فاصله 84/10/1 لغایت 91/3/31 (78 ماه) در داروخانه های استان کرمان ثبت و تحویل شده بودند، به صورت سرشماری استخراج و میزان تجویز دارو بر اساس شاخص Defined Daily Dose با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک، آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون خطی در سطح معنی داری 0/05 مورد تحلیل و مقایسه در گروه های مختلف قرار گرفت.
    نتا یج: از حدود 17 میلیون نسخه مربوط به 3621 پزشک و دندانپزشک 28 تا 91 ساله، با نسبت جنسیتی 1/7 مرد به زن، حدود 300 هزار نسخه (1/75 درصد) حاوی سفتریاکسون بودند. متوسط کل نسخ ماهانه، متوسط نسخ ماهانه حاوی دارو و نسبت تجویز در کل نسخ حاوی دارو بین پزشکان عمومی، متخصصین و فوق تخصص ها تفاوت معنی دار آماری داشت (0/001
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعات تجویز دارو در ایران حاکی از عدم رعایت صحیح الگوهای مصرف و پیروی ناقص از دستورالعمل ها است و نیاز است که مداخلات جدی برای هدایت و کنترل این چالش از سوی نهادهای مسئول صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سفتریاکسون، تجویز منطقی دارو، داده کاوی توصیفی، انفورماتیک پزشکی، فارماکواپیدمیولوژی
  • مهدی مختاری، اصغر ابراهیمی، محمدتقی قانعیان، حمید جعفری، پروانه طالبی، علیرضا شهریاری فارفانی * صفحات 337-346
    مقدمه
    فاضلاب های صنعتی از مهم ترین آلاینده های محیط محسوب می شوند. این تحقیق به منظور بررسی کارایی فرآیند ترکیبی ترسیب شیمیایی-احیاء جهت حذف رنگ و کروم از فاضلاب کارخانجات تولید لوازم خانگی انجام شده است.
    روش ها
    این تحقیق از نوع تجربی بوده و در مقیاس آزمایشگاهی بر روی فاضلاب واحد رنگ کاری کارخانه تولید لوازم خانگی انجام پذیرفت. فرآیندهای مورد استفاده فرآیند ترکیبی ترسیب شیمایی-احیاء می باشد. نمونه برداری به صورت مرکب انجام پذیرفت و در مجموع 214 نمونه مورد آزمایش قرار گرفت. پارامترهای COD، رنگ و کروم در نمونه ها اندازه گیری شد. جهت انجام مرحله انعقاد شیمیایی از منیزیم کلراید، پلی آلومینیوم کلراید و آهن کلرید III، پلیمر کاتیونی و بنتونیت استفاده شد و جهت انجام مرحله احیاء شیمیایی از متا بی سولفیت سدیم بهره گرفته شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های ANOVA و Tukey توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه تحلیل شد.
    نتا یج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پلی آلومینیوم کلراید با 90/92% بالاترین راندمان حذف رنگ را حاصل نمود. همچنین بالاترین راندمان حذف COD مربوط به ترکیب منعقد کننده های منیزیم کلراید (mg/l 1/4)، پلی آلومینیوم کلراید (mg/l 0/6) و کمک منعقد کننده پلیمر های کاتیونی (mg/l 0/4) با راندمان 89/11% بود. همچنین راندمان کلی فرآیند ترکیبی ترسیب شیمیایی – احیاء به منظور حذف کروم از فاضلاب رنگی 94% به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    فرآیند ترسیب شیمیایی-احیاء به عنوان پیش تصفیه دارای قابلیت بسیار بالایی در حذف COD، رنگ و کروم از فاضلاب کارخانجات لوازم خانگی می باشد.
    کلیدواژگان: تصفیه فاضلاب صنعتی، انعقاد شیمیایی، احیاء شیمیایی، کروم، رنگ
  • مرضیه مرادی، نرگس خانجانی، مینو محمدخانی، ناصر مظفری، امیررضا نبی پور * صفحات 347-355
    مقدمه
    تب مالت یکی از بیمار ی های مشترک بین انسان و دام می باشد که به طور عمده در نتیجه مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه و یا تماس با ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می گردد. از آنجایی که افراد در تماس با دام از گروه های در معرض خطر تب مالت محسوب می شوند؛ این مطالعه با هدف برآورد شیوع سرمی بیماری در کارکنان گاوداری ها و کشتارگاه ها در استان تهران انجام گردید.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی، در 430 نفر از کارکنان گاوداری ها و کشتارگاه های معمولی و مخصوص ذبح دام های مشکوک به تب مالت استان تهران در سال 1391 انجام گردید. نمونه های سرمی خون افراد تهیه و آزمایش های رزبنگال، رایت و 2- مرکاپتواتانول روی نمونه ها انجام شد. مشخصات دموگرافیک و شغلی افراد توسط پرسشنامه ثبت گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون رگرسیون پوآسون توسط نرم افزار Stata نسخه 12 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: تعداد موارد سرمی مثبت تب مالت 5 نفر و شیوع آن 16/1 درصد به دست آمد. تمام شرکت کنندگان در این مطالعه مرد و 97/4 % ایرانی بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 46/9 ± 45/34 سال بود. یافته ها نشان داد هیچ کدام از متغیرهای مستقل از قبیل سن، تحصیلات، محل کار، تماس شغلی خطرناک، شغل سابق در معرض خطر، مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه، سابقه کار و نگهداری دام در خانه رابطه معنی دار آماری با تست مثبت برای تب مالت نداشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    ادامه ارایه برنامه های پیشگیرانه از قبیل اجرای برنامه های آموزشی و استفاده از وسایل حفاظت فردی در گروه های در معرض خطر مزبور ضروری است .
    کلیدواژگان: سرواپیدمیولوژی، تب مالت، گاوداری، کشتارگاه
  • محمدحسین مهر الحسنی، لیلا والی، آذر ایزدی * صفحات 356-367
    مقدمه
    در عصر رقابتی حاضر، سازمان ها به منظور کسب جایگاهی مناسب و حفظ آن در عرصه ملی و در راستای تحقق مزیت رقابتی، نیازمند بهره گیری از الگوی مناسب همچون مدیریت زنجیره تامین هستند. این پژوهش با هدف تحلیل کیفیت فرآیند زنجیره تامین تدارکات در یکی از بیمارستان های آموزشی کرمان انجام گردید.
    روش ها
    این پژوهش به روش کیفی با رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با پرسنل واحد تدارکات که به صورت هدفمند انتخاب شدند و بررسی تصادفی 20 نمونه از فرم های خرید کالا گردآوری شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل چارچوبی و برای تحلیل کیفیت فرآیند، از مقیاس شش سیگما استفاده شد.
    نتا یج: خطاهای موجود در زنجیره تامین در قالب 9 موضوع اصلی و 26 موضوع فرعی شناسایی گردید که نظارت ناکافی بر صحت فرم درخواست خرید، بی توجهی نسبت به نقطه سفارش خرید، خرید کالا بدون توجه به کیفیت، نامطلوب بودن بایگانی، انتخاب نامناسب تامین کننده و عدم رعایت زمان استاندارد خرید و تحویل کالا از مهم ترین خطاهای شناخته شده می باشند. کیفیت فرآیند بر اساس شاخص شش سیگما در حد متوسط برآورد شد.
    بحث و نتیجه گیری
    ضعف در سیستم اطلاعات واحد تدارکات و نبود ارتباط مناسب بین این واحد با سایر بخش های بیمارستان منجر به بروز خطاهایی در فرآیند زنجیره تامین می گردد که با پیاده سازی سیستم اتوماسیون اداری و تدارکات الکترونیک تا حد زیادی می توان این خطاها را کاهش داد.
    کلیدواژگان: فرآیند زنجیره تامین، تدارکات، شش سیگما، میزان خطا
|
  • Razieh Mirzaeian, Maryam Mirzaeian, Maryam Omidi, Masoumeh Alidosti *, Seyedeh Leila Dehghani Pages 277-284
    Background
    Happiness among students can enhance school performance. The aim of this study was to investigate the effect of listening to the Quran verses on the happiness of female students of a junior high school in Borujen, Iran.
    Methods
    In this semi-experimental study, all students of the 2nd grade of the Distinct Governmental Junior High School in Borujen, Iran, were included by census sampling method. Data were collected by the Oxford Happiness Questionnaire completed by the students. Then, the verses of Hashr sura recited by Mahmoud Minshavi were replayed for one week. After this, the questionnaires were completed by the students again. Finally, the data were analyzed by paired t-tests using SPSS 15.
    Results
    In this study, 92 girl students of Junior High School with an average age of 13.57±0.49 were included. The average score of happiness before and after listening to the Quran verses were 60.39±10.69 and 67.58±14.30, respectively. The scores of happiness significantly increased (P
    Conclusion
    The findings show that Quran recitation probably increases the happiness of the students. Therefore, by planning to have Quran recitation in schools, the level of students’ happiness can be increased.
    Keywords: Happiness, Quran Recitation, Students
  • Farideh Doostan* Pages 285-296
    Background
    Breakfast as a main meal of the day, provides energy and important nutrients and it is a crutial food behavior. Considering the importance of this meal and its effect on health, this study aimed to assess dietary behavior and its relationship with Body Mass Index of junior high school girls in Kerman during 2012-2013.
    Methods
    In this descriptive-analytical cross-sectional sudy, 809 junior high school girls were selected using cluster randomized sampling and evaluated. General and nutritional data was gathered by a questionnaire. Anthropometric indices were measured by using standard instruments. SPSS 17 was used for data analysis through descriptive statistics and the chi-square test.
    Results
    The mean age of subjects was13.5±0.71 years. Fifty five and a half percent of the subjects ate breakfast at least 3 times a week and 28.5% ate breakfast every day. Twelve percent of subjects did not eat breakfast. Morning snack consumption was observed in 97.8% at least 3 times a week. Mean Body Mass Index of participants was 20.17± 4.06 kg/m2. Based on CDC criteria, underweight, normal weight, overweight and obesity was observed in 9.8%, 57.5%, 18.9 % and 13.8 %, respectively. A significant correlation was found between students’body Mass Index with morning snack consumption (P=0.004), mothers’ job (P=0.019) and parents’ Body Mass Index (P
    Conclusion
    The study results emphasize on more parental supervision especially among employed mothers and parents with overweight and obesity on the kind of food consumption in the morning snack of children.
    Keywords: Breakfast, Morning Snack, Body Mass Index, Students
  • Rasul Shabani Aghta, Ahmad Rajabizadeh, Hossein Jafari Mansoorian *, Bahar Rajabizadeh, Arash Ahmadi Pages 297-312
    Background
    Industry has a major role in the pollution of water supplies as well as the highest potential for reducing the consumption and implementing water and wastewater management plans. The aim of this study was to identify the best treatment method for the wastewater of Zarand thermal power plant, so that it can be implemented technically and economically and reused with least adverse environmental effects.
    Methods
    In this study, the available data about the current status of the region was collected from the relevant organizations. Then, the status of Zarand thermal power plant in terms of the level of produced energy, production process, the type of chemicals and fuel used, the volume of water consumed and sources of water supply, the quantitative and qualitative estimation of the effluent, and the current status of collecting and discharging it were evaluated and analyzed using descriptive statistical methods.
    Results
    The results show that water cooling units produced the highest level of wastewater in Zarand thermal power plant. Considering the cost analysis, and the advantages and disadvantages of the wastewater treatment systems, the biological sulphate removal system using activated carbon is recommended for the wastewater treatment of Zarand thermal power plant.
    Conclusion
    The results show that environmental changes resulted from discharging the wastewater of Zarand thermal power plant into the environment can be prevented by an appropriate management, and the wastewater can be reused in the best way.
    Keywords: Thermal Power Plant, Industrial Wastewater Treatment, Cost Analysis, Zarand
  • Maryam Rahmani *, Vahid Qasemi, Ali Hashemeian Far Pages 313-323
    Background
    High-risk behaviors are increasing among adolescents, and consequently, risk and preventive factors have been highlighted and investigated. The aim of this study was to investigate the relationship between loneliness as a risk factor and high-risk behaviors among adolescents of Bojnourd, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, 455 adolescents (aged 15-19 years) were selected based on the age and gender by using quota sampling method. Data were collected by using demographics checklist, high-risk behaviors checklist, and the SELSA-S loneliness Questionnaire. Finally, data were analyzed using descriptive and inferential statistics like t-test, ANOVA, and Pearson’s correlation coefficient.
    Results
    The results show that there was a significant and direct relationship between the feeling of loneliness and high-risk behaviors (r=0.147, P=0.002). In addition, there was a significant and direct relationship between the feeling of loneliness and violence (r= 0.148, P= 0.002), suicide (r=0.278, P
    Conclusion
    This study show that there is a relationship between the feeling of loneliness especially loneliness in families and high-risk behaviors. Therefore, prevention programs for improving the relationships and interactions in families, can be very effective in preventing high-risk behaviors among adolescents.
    Keywords: Loneliness, High Risk Behavior, Adolescence, Bojnourd
  • Afshin Sarafi Nejad, Mohammad Reza Farrokhi Noori, Kambiz Bahaadinbeigy *, Ali Akbar Haghdoost, Saeid Eslami Pages 324-336
    Background
    Rational drug usage is a main priority in health research, and controlling prescribing Ceftriaxone injection due to its fatal adverse effects is a crucial challenge in Iran. The aim of this study was to assess the trend of prescribing Ceftriaxone injections in the medical prescriptions of the Social Security Organization-insured persons in Kerman during 2006- 2012.
    Methods
    In this Cross-sectional study, using descriptive data mining all data about prescribing the three types of Ceftriaxone injection that were prescribed by the physicians and dentists and dispensed in Kerman pharmacies during 78 months (December 22, 2005 to June 20, 2012), obtained from The Comprehensive Medical Documentation System, in the Medical Documents Audit Office of Social Security Organization in Kerman was extracted by census sampling. Then, the prescribing rate of Ceftriaxone injection (defined daily dose) was analyzed and compared in different groups.
    Results
    About 17 million prescriptions from 3621 physicians and dentists (aged 28-91 years) with male/female ratio as 1.7 were analyzed. About 300 thousands of prescriptions (1.75%) contained Ceftriaxone. The average number of monthly prescriptions; count of monthly prescriptions with the drug; and the ratio of prescribing Ceftriaxone in all prescriptions were significantly different between general practitioners and specialists/sub-specialists (P
    Conclusion
    The studies on drug prescribing in Iran show the inappropriate patterns of drug prescribing and use, and also low adherence to the prescribed medications; therefore, serious interventions should be performed by the responsible organizations to control this challenge.
    Keywords: Ceftriaxone, Rational Drug Usage, Descriptive Data Mining, Medical Informatics, Pharmacoepidemiology
  • Mehdi Mokhtari, Asghar Ebrahimi, Mohammad Taghi Ghaneian, Hamid Jafari, Parvaneh Talebi, Alireza Shahriyari Farfani * Pages 337-346
    Background
    Industrial wastewater is one the most important pollutants of environment. This study aimed to evaluate the efficiency of the combined chemical precipitation-reduction process for removal of dye and chromium from wastewater of home appliance factories.
    Methods
    This experimental study was performed in laboratory scale on wastewater from the dying unit of the home appliance factory. The process used was a combination of the chemical precipitation-reduction process. Combine sampling was done and 214 samples were analyzed. COD, dye, and chromium were measured in samples. MgCl2, Polyaluminium Chloride (PAC), and FeCl3, cationic polymer and bentonite were used for chemical precipitation; and sodium meta bi sulfite was used for chemical reduction. Data were analysed by ANOVA and Tukey tests and by SPSS 16 software.
    Results
    The results show that PAC had the highest color removal efficiency (90.92%). Also, the highest COD removal was related to the combination of magnesium chloride (1.4 mg/l), poly aluminum chloride (0.6 mg/l), and the coagulant aid cationic polymer (0.4 mg/l) with an efficiency of 89.11%. Moreover, total efficiency of the combined chemical precipitation and reduction process in chromium removal was 94%.
    Conclusion
    The chemical precipitation- reduction process as a pre-treatment method has high efficiency in removal of COD, dye and chrome from wastewater of home appliance factories.
    Keywords: Industrial Wastewater Treatment, Chemical Coagulation, Chemical Reduction, Chromium, Dye
  • Marziyeh Moradi, Narges Khanjani, Minoo Mohammadkhani, Naser Mozafari, Amir Reza Nabipour * Pages 347-355
    Background
    Brucellosis is a zoonotic disease, which is mainly transmitted from animals to human through ingestion of unpasteurized dairy products or direct contact with infected animal secretions. Since the people in contact with animals are considered to be at risk of Brucellosis, the aim of this study was to estimate the seroprevalence of this disease in staff of cattle farms and slaughterhouses in Tehran in 2012.
    Methods
    This analytical cross-sectional study was performed on 430 staff of cattle farms and slaughterhouses (regular and specialized slaughterhouses for slaughtering animals suspected to brucellosis) in Tehran, 2012. Serum samples were prepared and evaluated through Rose Bengal, Wright, and 2-Mercaptoethanol tests. Demographic information and occupational characteristics of the participants were collected using a questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and Poisson regression via Stata 12.
    Results
    The serologic test for brucellosis were positive in 5 patients and brucellosis seroprevalence rate was 1.16%. All participants in this study were male and 97.4 % of them were Iranian. The participant's mean age was 34.45 ± 9.46 years. The results showed that there was no significant relationship between a positive test and independent variables (including age, education, workplace, dangerous occupational exposure, past dangerous occupational exposure, consumption of unpasteurized dairy products, occupational background, and keeping livestock at home).
    Conclusion
    Continuing implementing prevention programs such as educational programs and using personal protective equipment in at-risk groups are necessary.
    Keywords: Seroepidemiology, Brucellosis, Cattle Farm, Slaughterhouse
  • Mohammad Hossein Mehrolhasani, Leila Vali, Azar Izadi * Pages 356-367
    Background
    In the present competitive era, organizations need to use a suitable model such as supply chain management in order to earn and keep a suitable place in the national arena and gain competitive advantage. The aim of this study was to analyze the quality of logistics supply chain process in a teaching hospital of Kerman.
    Methods
    This is a qualitative research, in which the phenomenological approach was used. Data were collected through semi-structured interviews with the personnel of the Procurement Unit who were selected purposively and a random review of 20 product request forms. Finally, data were analyzed using framework analysis, and the process quality was analyzed using the six sigma scale.
    Results
    Errors identified in the supply chain included 9 main themes and 29 subthemes among which, inadequate monitoring of the accuracy of the product request forms, inattention to the point of ordering, purchase regardless of the quality, inappropriate archive, inappropriate selection of supplier, and non-compliance with standard time of purchase and delivery of goods were the main errors identified. The quality of supply chain process according to Six Sigma scale was moderate.
    Conclusion
    Weakness in the information system of the procurement unit and lack of suitable relationship between this unit and other units of the hospital lead to incidence of errors in the supply chain process that can be significantly reduced through implementing an office automation system and electronic procurement system.
    Keywords: Supply Chain Process, Procurement, Six Sigma, Error Rate