فهرست مطالب

جامعه شناسی آموزش و پرورش - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 10، بهار و تابستان 1397)

نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 10، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهتاب دوستی*، شهرام وزیری صفحات 1-12
    در این پژوهش، همه گیر شناسی اختلال های کژکاری جنسی در زنان شهرستان تهران بررسی شده است. هدف بررسی درصد اختلال زنان به این کژکاری می باشد. بدین منظور 500 مراجعان به سه بیمارستان به صورت تصادفی انتخاب و با پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی در زنان FSFI مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در چرخه پاسخ جنسی اعم از میل جنسی، برانگیختگی جنسی و ارگاسم، اختلالات کارکردی وجود دارد. وجود شیوع بالای این اختلالات گویای این است که مشکلات جنسی به عنوان یک مشکل بهداشتی گسترده در زنان مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: همه گیر شناسی، کژکاری جنسی، اختلال میل جنسی، اختلال انگیختگی
  • پریا عینی، بهروز کریمی* صفحات 13-30
    هدف از پژوهش حاضر ، بررسی رابطه سبک های دلبستگی و خلاقیت هیجانی با سازگاری تحصیلی دربین دانشجویان دختر مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات تهران بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه دانشجویان دختر کارشناسی ارشد بودند. با استفاده از فرمول تاباچنیک و فیدل تعداد 120 نفر از دانشجویان دختر کارشناسی ارشد به نحو در دسترس انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سبک های دلبستگی (کولینز و رید1990) و خلاقیت هیجانی (آوریل 1999) و سازگاری تحصیلی (بیکر و سریاک، 1989) استفاده شد. داده ها با استفاده از رگرسیون همزمان تحلیل شد. نتایج نشان داد که خلاقیت هیجانی و دلبستگی ایمن پیش بینی کننده مثبت و معنی دار نمره سازگاری تحصیلی بود. اما دیگر سبک های دلبستگی با سازگاری تحصیلی ارتباط معناداری نداشتند. بنابراین به منظور بهبود سازگاری تحصیلی دانشجویان در مقطع ارشد در نظر گرفتن خلاقیت هیجانی ودلبستگی ایمن حایز اهمیت است.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، خلاقیت هیجانی، سازگاری تحصیلی
  • فاطمه حسن نیا*، ابوالفضل سعادتی، الناز عالمی خواه صفحات 31-49
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روانسنجی مقیاس خودکارآمدی شیمی دبیرستان(HCSS) در نمونه ای از دانش آموزان دبیرستانی بود.طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود و جامعه آماری آن را دانش آموزان سال سوم دبیرستان شهر بجنورد تشکیل می داد. تعداد 268 نفر از این دانش آموزان با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند و مقیاس خودکارآمدی شیمی دبیرستان(آیدین و یوزون تریاکی، 2009) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با تحلیل عاملی اکتشافی، ضریب آلفای کرونباخ، همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس چندمتغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS.16 صورت گرفت. تحلیل مولفه های اصلی با چرخش ابلیمین مستقیم ضمن تبیین 19/72 درصد واریانس؛ دو عامل را مورد حمایت قرار می داد. همسانی درونی مناسبی میان عبارت ها و نمره هر زیر مقیاس وجود داشت. ضریب آلفای کرونباخ 96/0 برای خودکارآمدی شیمی برای مهارت های شناختی و 92/0 برای خودکارآمدی آزمایشگاه شیمی نشان از اعتبار مناسب مقیاس داشت. وجود همبستگی مثبت میان ابعاد مقیاس خودکارآمدی شیمی دبیرستان و نمرات آزمون شیمی، نشان دهنده روایی پیش بین مقیاس بود. تفاوت های جنسیتی معنادار نبود. اما بر حسب نوع آموزشگاه تفاوت های معناداری بدست آمد. نتایج در مجموع نشان دهنده آن بود که مقیاس خودکارآمدی شیمی دبیرستان از اعتبار و روایی مناسبی در دانش آموزان شهر بجنورد برخوردار است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی شیمی، دانش آموزان دبیرستانی، ویژگی های روانسنجی
  • محمدرحیم صفری* صفحات 50-68
    این پژوهش به بررسی اجتماعات علمی در دانشگاه فرهنگیان و ارتباط آن با توسعه حرفه ای دانشجویان از منظر جامعه شناختی می پردازد؛ روش مطالعه، کیفی؛ روش نمونه گیری، نظری-هدفمند؛ تکنیک جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه-استاندارد بوده و مصاحبه ها بر اساس اشباع نظری پایان یافته است. جهت تحلیل یافته ها، مصاحبه ها ابتدا تحلیل محتوا و کدگذاری شده اند؛ سپس به مفاهیم تبدیل و پس ازآن به مقولات عمده بازسازی معنایی شده اند. از منظر این پژوهش، وجه تمایز دانشگاه فرهنگیان از سایر دانشگاه ها آموزش نارسمی و راه دستیابی به آموزش نارسمی، اجتماعات علمی معرفی شده است. مهم ترین اجتماعات علمی در این دانشگاه انجمن های علمی، کانون های فرهنگی، انجمن های ورزشی، اجرای برنامه ها در سرای دانشجویی، تشکل های دانشجویی و شورای صنفی می باشند. مهم ترین عواملی (کارگزارانی) که بر این اجتماعات اثر می گذارند دانشجویان، کارشناسان، اساتید، مسئولین، امکانات، تجهیزات و اعتبارات و دستورالعمل ها و بخشنامه ها هستند. جهت تحقق اهداف اجتماعات علمی و همنوایی واحدهای مرتبط با آن ها، تفکیک و یکپارچگی ساختاری و کارکردی کارگزاران و نظارت بر تنظیمات اجتماعی حاکم بر عملکرد این اجتماعات و واحدهای مرتبط ضروری است. در این صورت، اجتماعات علمی می تواند بستر تربیت حرفه ای معلم را تحقق ببخشند.
    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، اجتماعات علمی، آموزش و پرورش نارسمی، تفکیک و یکپارچگی ساختاری و کارکردی، عوامل و کنشگران دانشگاه
  • مریم گلشن پور، هادی بهرامی* صفحات 69-84
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خود تنظیمی بر خود پنداره تحصیلی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر متوسطه اول خانه فرهنگ نازی آباد انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، تمام دانش آموزان متوسطه اول خانه فرهنگ نازی آباد بود که 34 نفر از آنها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و به هر34 نفر پرسشنامه خودپنداره تحصیلی داده شد و ملاک برای موفقیت تحصیلی نیز کارنامه ترم قبل (نیمسال اول 96-95) است که رویت شد و بعد از بین 34 نفر، 17 نفر ، راهبرد های یادگیری خود تنظیمی طی 16 جلسه 1 ساعت و 15 دقیقه ای در دو ماه را فرا گرفتند و گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکرد و به فعالیت های معمول خود ادامه دادند. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس) استفاده شد. نتایج نشان داد که از نظر میانگین خودپنداره تحصیلی و موفقیت تحصیلی در مرحله پس آزمون و پیگیری، حاکی از افزایش خودپنداره و موفقیت تحصیلی در گروه آموزش مهارتهای خودتنظیمی بعد از آموزش بوده است(001/0>P). مطابق با نتایج این پژوهش، با استفاده از آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی می‏توان موفقیت و خودپنداره تحصیلی دانش‏آموزان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: یادگیری خودتنظیمی، خودپنداره تحصیلی، موفقیت تحصیلی، دانش آموزان
  • مهرانگیز شعاع کاظمی*، معصومه فتحعلی زاده صفحات 85-106
    پژوهش حاضر با هدف رابطه بین ابعاد شخصیتی، جهت گیری مذهبی در پیش بینی سلامت روان دانشجویان متاهل زن دانشگاه های شهر تهران صورت پذیرفت. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه آماری شامل 300 دانشجوی زن متاهل که در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل بودند و چند سالی از زندگی مشترک آنان می گذشت. نمونه گیری به روش هدفمند و تصادفی ساده بود. ابزار اندازه گیری شامل 1- پرسشنامه پنج عاملی نئو 1985(NEO-FFI )که یک پرسشنامه 60 سوالی می باشد.2- جهت گیری مذهبی (بهرامی احسان و همکاران ،1384 شعاع کاظمی 2010) که داری 4 زیر مقیاس بود.3- پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) دارای 28 سوال می باشد . آزمونهای آماری مورد استفاده: آمار توصیفی و آمار استنباطی ، همبستگی و ضریب رگرسیون بود.داده ها حاکی از رابطه مثبت و معنادار بین متغیرهای ابعاد شخصیت با جهت گیری مذهبی غیر از روان رنجور خویی بود.رابطه مثبت بین جهت گیری مذهبی و سلامت روان در ابعاد مختلف بود. هم چنین بین ابعاد شخصیت غیر از روان رنجور خویی و سلامت روان رابطه مثبت و معنا داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به داده ها اینگونه استنباط می شود که ابعاد شخصیتی ،جهت گیری مذهبی قدرت پیش بینی سلامت روان را در زنان متاهل دانشجو دارامی باشند.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیت، جهت گیری مذهبی، سلامت روان، دانشجویان زن متاهل
  • یوسف ادیب، بیژن زارع، عیسی عابدینی* صفحات 107-126
    هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر انگیزه تحقیق و پژوهش در میان اساتید ودانشجویان دانشگاه فرهنگیان می باشد. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری 3212 نفر و نمونه آماری 346 نفر بوده که از بین کلیه دانشجویان پسر و اساتید دانشگاه فرهنگیان آذربایجانشرقی،آذربایجان غربی و اردبیل براساس سهم دانشجویان پسر و اساتید از حجم نمونه به شیوه تصادفی متناسب انتخاب شده است. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بوده و روایی محتوایی آن از نظر و قضاوت اساتید علوم تربیتی و متخصصان امور مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ محاسبه گردید که برابر با 836/0 بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد: بین عوامل مشوق همکاری علمی، انگیزه بیرونی، انگیزه درونی، احساس خودتوانمندی و انگیزه تحقیق در دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان رابطه مثبت ومعنی داری وجود دارد. بین عوامل بازدارنده همکاری علمی و انگیزه تحقیق در دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان رابطه منفی ومعنی داری وجود دارد. می توان نتیجه گرفت که هر چقدر میزان عوامل مشوق همکاری علمی، انگیزه بیرونی، انگیزه درونی، احساس خودتوانمندی بیشتر شود و انگیزه تحقیق در دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان بیشتر می شود و برعکس. هر چقدر میزان عوامل بازدارنده همکاری علمی بیشتر شود و انگیزه تحقیق در دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان کمتر می شود و برعکس.
    کلیدواژگان: مشوق همکاری علمی، بازدارنده همکاری علمی، انگیزه بیرونی، انگیزه درونی، احساس خودتوانمندی و انگیزه تحقیق
  • ندا رحمتی* صفحات 127-133
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مهارت های فراشناختی بر توانایی های شناختی و سبک های یادگیری دانش آموزان نارساخوان انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانشآموزان نارساخوان مراجعه کننده به مراکز آموزشی و بالینی شهر اسالمشهر تشکیل دادند. تعداد30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش(15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سبک یادگیری کلب(1971 )و پرسشنامه توانایی های شناختی نجاتی (1392 )و روش تجزیه و تحلیل داده ها تحلیل کواریانس بود. نتایج آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که مهارت های فراشناختی بر افزایش توانایی های شناختی و بهبود کیفیت سبک های یادگیری موثر بوده است. در نتیجه مهارت های فراشناختی به عنوان یک روش موثر، مفید و زود بازده در توانایی های شناختی و سبک های یادگیری دانش آموزان نارسان خوان است.
    کلیدواژگان: مهارت های فراشناختی، توانایی های شناختی، سبک های یادگیری، دانش آموزان نارساخوان
  • علی اصغر سرایی*، محمد محمدی پور، محمود جاجرمی صفحات 134-146
    هدف از پژوهش حاضر ، تعیین رابطه بین باورهای انگیزشی و عملکرد تحصیلی دانشجویان با نقش میانجی جهت گیری هدف است،. بدین منظور 403 نفر از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان مشهد با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه های راهبردهای انگیزشی یادگیری (پینتریچ وهمکاران، 1991) و جهت گیری هدف (الیوت و مک گری گور، 2001) را تکمیل نمودند.ارتباط متغیر ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری آزمون شد بر اساس نتایج این پژوهش ، مدل مفهومی ارائه شده ، با توجه به شاخص های مدل، از برازندگی لازم برخوردار است. نتایج نشان دادکه باورهای انگیزشی پیش بینی کننده جهت گیری هدف و عملکرد تحصیلی دانشجویان بود. همچنین جهت گیری هدف پیش بینی کننده عملکردتحصیلی است. در مورد نقش میانجی متغیرها، نتایج نشان داد که باورهای انگیزشی به واسطه جهت گیری اهداف به طور غیر مستقیم بر عملکرد تحصیلی اثر دارد.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف، باورهای انگیزشی، عملکرد تحصیلی
  • شبنم رفیعی، فرهاد جمهری* صفحات 141-149
    هدف

    هدف این پژوهش، تعیین رابطه خیانت زناشویی و سبک های عشق ورزی با رضایت جنسی زوجین از یکدیگر بود.

    روش

    جامعه پژوهش کلیه زوج هایی که در طی دوران زناشویی(حداقل دو سال از ازدواجشان گذشته است)، حدقل یک بار تجربه خیانت (به صورت رابطه مجازی،پیامک یا تماس تلفنی و رابطه جنسی) درزندگی زناشویی داشته اند، و برای حل مشکلات خود به مراکز مشاوره بهزیستی شهر تهران مراجعه کرده اند، بودند. با توجه به جدول کرجسی مورگان تعداد نمونه مورد نظر 350 زوج بود. که به صورت خوشه ای تصادفی در مراکز مشاوره بهزیستی شهر تهران، انتخاب شدند و به پرسشنامه های رضایت جنسی هادسون و مقیاس سبک های عشق ورزی استرنبرگ پاسخ دادند. در بخش آمار توصیفی از میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. داده ها در این تحقیق وارد رایانه و از طریق نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داده است که بین خیانت زناشویی با رضایت جنسی زوجین از یکدیگر رابطه معنی داری وجود ندارد. ولی، با افزایش سبک های عشق ورزی(صمیمیت، هیجان و تعهد)، رضایت جنسی زوجین از یکدیگر افزایش می یابد و بالعکس.

    نتیجه گیری

    بین عشق و تداوم رابطه ی عاشقانه، رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد و هر چه قدر عشق و علاقه بین زوجین بیشتر باشد، آنان از تعهد و رضایتمندی بیشتری برخوردار خواهند بود.

    کلیدواژگان: خیانت زناشویی، رضایت جنسی و سبک های عشق ورزی
  • مریم سلطانی* صفحات 171-185

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مهارت های ذهن آگاهی  بر باورهای انگیزشی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم دبیرستان منطقه 5 شهر تهران بود 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای مرحله ای  از جامعه فوق انتخاب شدند . روش پژوهش حاضر کمی و از لحاظ هدف بنیادی بود.. جهت سنجش متغیر های پژوهش پرسشنامه های باورهای انگیزشی و پیشرفت تحصیلی به عنوان پیش آزمون اجرا شد، و شرکت کنندگان در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل جایگزین شدند که گروه آزمایش آموزش گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت کرد و گروه کنترل، درمانی دریافت نکرد. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی به طور معناداری باعث افزایش باورهای انگیزشی و مولفه های آن (خودکارآمدی، جهت گیری، ارزشگذاری و اضطراب امتحان) می شود. همچنین آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر نیز موثر بوده و باعث بهبود پیشرفت تحصیلی آنها شده است.

    کلیدواژگان: آموزش مهارت های ذهن آگاهی، باورهای انگیزشی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم
  • حمیدرضا شاه قاسمی، بهرنگ اسماعیل شاد* صفحات 186-198

    هدف پژوهش، بررسی رابطه ابعاد هوش عاطفی و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان می باشد. پژوهش به لحاظ روش، توصیفی و از لحاظ آماری از نوع همبستگی است.  به جهت بالا بردن دقت پژوهش،.  جامعه آماری تحقیق را کلیه 116 تن کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان تشکیل می دهند که به دلیل کوچک بودن جامعه و همچنین بالابردن دقت پژوهش، از روش تمام شماری استفاده گردید و جامعه و نمونه برابر می باشند که 100 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند.  ابزار پژوهش، پرسشنامه هوش عاطفی  گلادسون (2009)  و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی مارکوزی و زین (2004) می باشد. پرسشنامه ها دارای روایی صوری و محتوایی بوده و ضریب آلفای کرونباخ برای پایایی به ترتیب 0.77 و 0.87 محاسبه گردید. نتایج نشان داد که بین هوش عاطفی و ابعاد ان با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود دارد، همچنین با توجه به نتایج رگرسیون بیشترین تاثیر مربوط به خود مدیریتی و مدیریت روابط می باشد.

    کلیدواژگان: هوش عاطفی، خود آگاهی، خود مدیریتی، مدیریت روابط، رفتار شهروندی سازمانی
  • منیره کتابچی* صفحات 199-215
    اهداف

     این تحقیق با هدف بررسی روابط بین وجدان کاری با عملکرد و بازخورد مثبت کادر آموزشی مقاطع متوسطه شهرستان گلپایگان انجام شده است. لذا در این مقاله ی کاربردی و آماری در سال 1396 با جامعه آماری 490 نفر زن و مرد (کادر آموزشی) و نمونه گیری خوشه ای تصادفی 100 نفر بر اساس آزمون کوکران از کادر آموزشی مقاطع متوسطه - مدیران و مربیان - ازطریق پرسشنامه باز و بسته انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از اجرای پرسشنامه با استفاده از شاخص های میانگین و میانه وشاخص های پراکندگی و روش ضریب همبستگی چندگانه (رگرسیون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. هم چنین با استفاده ازمفروضه آماری کولموگروف اسمیرنوف به بررسی تاثیر متغیر وجدان کاری بر بازخورد کاری پرداخته شد و چون سطوح معناداری تمامی متغیرها از05/0 بیشتر است بنابراین فرض صفر تایید شد .بنابراین نرمال بودن توزیع متغیرها تایید می شود لذا در تحلیل فرضیه ها از آزمونهای پارامتریک استفاده شد و با توجه به نتایج آزمون کای اسکویر و آزمون رتبه ای فریدمن، مولفه های وجدان کاری به ترتیب اهمیت عبارتند از: وظیفه شناسی، کفایت کاری، احتیاط در تصمیم گیری، نظم وبرنامه ریزی، تلاش برای موفقیت ، خویشتنداری بود ونشان داد که: متغیر وابسته بازخورد مثبت رابطه معناداری با متغیر مستقل وجدان کاری دارد. 

    نتیجه گیری

    وجدان کاری تاثیر مستقیم بر بازخورد کاری کادر آموزشی دارد.

    کلیدواژگان: بازخورد کاری، کادر آموزشی، وجدان کاری
|
  • Mahtab Dousti *, Shahram Vaziri Pages 1-12
    In this research, the epidemiology of sexual dysfunction has been investigated in women in Tehran. The aim of this study was to determine the percentage of women with this dysfunction. For this purpose, 500 patients were selected randomly in three hospitals and tested with FSFI women's gender index. The results showed that there are functional disorders in the sexual response cycle, including sexual desire, sexual arousal and orgasm. The high prevalence of these disorders suggests that sexual problems are a widespread health problem for women.
    Keywords: Epidemiology, Sexual Throat, Sexual Dysfunction, Arousal Disorder
  • Paria Eini, Behrooz Karimi * Pages 13-30
    The purpose of this study was to investigate the relationship between attachment styles and emotional creativity with academic compatibility among female undergraduate students of Tehran university of science and research. The research method was descriptive-correlational. The statistical population was all female undergraduate students. Using the Tabachnick and Fidel formula, 120 attachment styles questionnaires (Koolin’s¡ Reed 1990) and emotional creativity (Averill 1999) and academic adjustment (Baker¡Syria 1989) were used. The data were analyzed using simultaneous regression. The results showed that emotional creativity and secure embeddedness were a positive and significant predictor of academic adjustment, but there was no significant relationship between attachment affiliation and educational adaptability. The results showed that emotional creativity and secure attachment was a positive and significant predictor of academic adjustment.
    Keywords: Attachment styles, Emotional creativity, Academic adaptability
  • Fatemeh Hasannia *, Abolfazl Saadati, Elnaz Alamikhah Pages 31-49
    The purpose of the present study was to examine the psychometric properties of High school chemistry self-efficacy scale (HCSS) in a sample population of high school students. This research is a descriptive- correlational study with a population of 3th grade of high school students from Bojnourd city. A number of 268 students were selected with multistage sampling and completed the High school chemistry self-efficacy scale (Aydin, & Uzuntiryaki, 2009). The data collected was analyzed through factor analysis, Cronbach’s Alpha, Pearson Correlation and Multivariate Variance Analysis (MANOVA), in SPSS 16. The analysis of the main factors with direct oblimin rotation and a variance of 72.19 supported 2 factors. Appropriate internal consistency between items and total score were obtained. The Cronbach’s Alpha for Chemistry self-efficacy for cognitive skills equal 0.96 and the 0.86 quotient for the Self-efficacy for chemistry laboratory indicated the positive reliability of the scale. The positive correlation pattern in the High school chemistry self-efficacy scale dimensions with the chemistry exam score was indicative of predictive validity. There are nonsignificant Gender differences. But differences based on schools are significant. In sum, The High school chemistry self-efficacy scale enjoyed an appropriate reliability and validity in students of Bojnourd city.
    Keywords: Chemistry self-efficacy, High school students, Psychometric Properties
  • Mohammad Rahim Safari * Pages 50-68
    This research studies the scientific communities at the University of Cultural Studies and its relation with the professional development of students from a sociological point of view; the study method is qualitative; sampling method is theoretical-purposeful; the data collection technique is semi-standard interview and the interviews are completed based on theoretical saturation Is. In order to analyze the findings, the interviews were first analyzed and coded; then the concepts of transformation and afterwards became semantic to the major categories of reconstruction. From the perspective of this research, the distinction of the University of Cultural Sciences from other universities is the teaching of disadvantage and the way to achieve educational failure, scientific communities. The most important scientific communities in this university are academic associations, cultural centers, sports associations, student programs, student associations and guilds. The most important factors (agents) affecting these communities are students, experts, professors, officials, facilities, equipment and credits, and guidelines and directives. In order to achieve the goals of scientific communities and the coherence of their units, the structural and functional separation of agents and the monitoring of social settings governing the functioning of these communities and related units is essential. In this case, scientific communities can realize the teacher's professional education platform.
    Keywords: Professional development, academic communities, education, disability, structural, functional separation, integration, university actors, actors
  • Maryam Golshanpour, Hadi Bahrami * Pages 69-84
    The purpose of this study was to study the effectiveness of teaching self-regulation learning strategies training on an academic self-concept and an academic success of the female guidance school students in Nazi Abad culture house. The statistical population of this study is all the female guidance school students in culture house of Nazi Abad that number was about 34 females. In this research, the 34 female’s students in guidance school in Nazi Abad culture house were selected using the available sampling method. They were divided into control and experiment groups, and all 34 were given academic self-regulation questionnaire and the criterion for academic Success is the previous term’s report card (first semester of 2016-2017). Then, among the 34 participants, 17 were trained in self-regulatory learning strategies during 16 sessions of 1 hour and 15 minutes in 2 months. The control group did not receive any interventions and continued their usual activities. Descriptive and inferential statistics (variance analysis) were used to analyze the data. The results indicated that the academic self-concept and academic Success in the post-test and follow-up stages, suggested an increase in self-concept and academic Success in the self-regulatory skills training group after the training (P
    Keywords: Self-regulation learning, Academic self -concept, Academic success, Students
  • Dr. Mehrangiz Shoja Kazemi *, Masome Fathali Zade Pages 85-106
    The present article has been study role of religious orientation & personality dimension in predicting the mental health of female students in Tehran. the descriptive correlation method was used. the sample included 300 married women in different grades of education who have passed a few years of married life. The sampling was simple and randomized. the measuring tools included:1 the five factor questionnaire of (NEO- FFI)1985 that includes 60 questions.2 the religious orientation (Bahrami Ehsan and colleagues)1384 including four sub scales.3 the general health questionnaire(GHO) with 28 questions. the used tests: descriptive statistics and inferential statistics, correlational and regression coefficient. the data showed a meaningful and positive relation between the personality dimension with the religious orientation except the nurvesenes the relation between the religious orientation and the mental health was positive in different dimensions. also there was a meaningful and positive relation between the personality dimension except nurvesenes and the mental health.
    Conclusion
    according to the data’s this is deduced that the personality dimension and the religious orientation have the power to predict the mental health in married women.
    Keywords: personal dimension, religious orientation, mental health, married women students
  • Adib Youssef, Bijan Zare, Isa Abedini * Pages 107-126
    The purpose of this study is Factors affecting motivation research among students and professors in Farhangian University. The research method is descriptive. The population was 3212 people. The sample was 346 male students and professors chosen randomly from Farhangian University in East Azarbaijan, West Azarbaijan and Ardebil, based on their contribution in sample. Measuring devices are based on researcher’s questionnaire and its content validity was measured by the use of teachers and education experts’ judgment. The reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach's alpha that is equal to 0/836. Spss software was used for data analysis. The results show that there is a significant and direct relationship between encouraging factors in scientific cooperation, extrinsic motivation, intrinsic motivation and the sense of self-empowerment and research motivation among students and professors in Farhangian University. There is a direct and significant relationship between discouraging factors in scientific cooperation and research motivation among students and professors in Farhangian University. It can be concluded that whenever the level of scientific cooperation, extrinsic motivation, intrinsic motivation, and the sense of self-empowerment increases, research motivation also will increase among students and professors and vice versa. Whenever the level of discouraging factors in scientific cooperation rises, the research motivation will increase among educators, students and professors, and vice versa.
    Keywords: Encouraging scientific cooperation, discouraging factors, Extrinsic Motivation, Intrinsic Motivation, the Sense of Self-Empowerment, research motivation
  • Neda Rahmati* Pages 127-133
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of meta-cognitive skills on cognitive abilities and learning styles of dyslexic students. The research method was semi-experimental with pre-test, post-test and control group. The statistical population of this study was all dyslexic students who referred to educational and clinical centers of Islamshahr. 30 people were selected by available sampling method and randomly divided into two groups (15 subjects) and control group (15 people). The research tools were Kolb's Learning Style Questionnaire (1971) and Neghavi's Cognitive Ability Questionnaire (2013) and data analysis method was covariance analysis. The results of covariance analysis showed that meta-cognitive skills were effective on improving cognitive abilities and improving the quality of learning styles. As a result, metacognitive skills are considered as an effective, useful, and early response to cognitive abilities and learning styles of high school students.
    Keywords: metacognitive skills, cognitive abilities, learning styles, dyslexic students
  • Ali Asghar Saraei, Mohammad pour*, Mahmoud Jajarmi Pages 134-146
    The purpose of this study was to determine the relationship between motivational beliefs and academic performance of students with the mediating role of goal orientation. To this end, 403 students from the Farhangian University of Mashhad were selected by stratified sampling method and completed the questionnaire of learning motivational beliefs (Pintrich et al., 1991) and goal orientation (Elliot and McGregor Gore, 2001). The relationship of variables through the model Structural equation analysis was tested. Based on the results of this research, the proposed conceptual model, with respect to model indices, has the necessary fitness. The results showed that motivational beliefs predicted the goal orientation and academic performance of the students. Also, the goal orientation is the predictive performance of the student. Regarding the mediating role of variables, the results showed that motivational beliefs indirectly affect academic performance due to goal orientation
    Keywords: Motivational beliefs, goal orientations, academic performance
  • Maryam Soltani* Pages 171-185

    The purpose of this study was to investigate the effect of mindfulness knowledge education on the motivation and academic achievement of second grade high school students in Tehran 5 district and 30 </span>participant using stratified classification stratified classification method. The methodology of this research was quantitative and in terms of the fundamental goal. Measuring the variables of the research, the motivational beliefs and academic achievement questionnaires were performed as a pre-test and were replaced in two groups of 15 </span>experimental and control groups that received a group-based mental-assisted group education test and the control group was not received. The results of covariance analysis indicated that knowledge-based education significantly increased the motivational beliefs and its components (self-efficacy, guidance, evaluation and anxiety testing). Mentally-based education has also been effective in improving the academic achievement of male students and improving their academic achievement.

    Keywords: Mindfulness Skills Training, Motivational Motivation, Academic Achievement, Secondary School Students
  • Hamid Reza Shah Ghasemi, Behrang Esmaeili Shad* Pages 186-198

    This study aimed to investigate the relationship between emotional intelligence and organizational citizenship behavior staff and faculty at the University of Shirvan. Research of implementation methods, descriptive and statistically significant correlation. To enhance the accuracy of research, census method was used. The sample size is 116, 100 people responded to the questionnaire. The research instrument used Gladstone (2009) consists of self-awareness, self-management, social awareness and relationship management to measure emotional intelligence questionnaire and saddle Marcus (2004) for measuring organizational citizenship behavior. Respectively reliability with Cronbach's alpha was calculated 0.77 and 0.87. The findings indicate that respondents have a total capacity of emotional intelligence are good. The mean scores of organizational citizenship behavior, high level and relatively convenient. Pearson test results showed a significant correlation between the dimensions of emotional intelligence and organizational citizenship behavior staff and faculty members of Islamic Azad University of there, as well as the results of the regression of self-management and relationship management is most effective.

    Keywords: Emotional intelligence, self-awareness, self-management, relationship management, organizational citizenship behavior
  • Monireh ketabchi* Pages 199-215
    Aims

    The purpose of this study was to investigate the relationship between work conscience and the performance and positive feedback of the high school graduates of Golpaygan city. Therefore, in this 1394 article, a statistical population of 490 men and women (educational staff) and randomly cluster sampling of 100 people based on Cochran's test from high school graduates - managers and instructors - through a questionnaire Open and closed.

    Results

    The results of the implementation of the questionnaire were analyzed using mean and median indices and dispersion indexes and multiple regression coefficient method. Also, using Kolmogrov-Smirnov's statistical estimation, the effect of the work conscientiousness on job feedback was considered. Since the significance levels of all variables are greater than 0.05, the assumption is zero. Therefore, the normal distribution of variables is confirmed. Therefore, in analyzing the hypotheses Parametric tests were used. According to the results of Chi-square test and Friedman rank test, the components of conscientiousness in order of importance were: conscientiousness, work adequacy, caution in decision-making, order and programming, striving for success, self-restraint He pointed out that: the dependent variable of positive feedback has a meaningful relationship with an independent variable of conscience.

    Conclusion

    Work conscientiousness has a direct effect on the staff feedback.

    Keywords: Work Feedback, Educational Staff, Conscientiousness