فهرست مطالب

مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی - پیاپی 23 (تابستان 1396)

فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی
پیاپی 23 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/23
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سرآغاز
  • محمدباقر رستمی* صفحات 11-16
    گزارش سیاستی شبیه مقالات علمی یا تحلیل های تاریخی نیست. هدف اصلی در این نوع گزارش ها فراهم کردن تحلیل یا توصیه صادقانه در مورد کی مسئله مشخص برای مخاطب خاص و محدود است.
    در دنیای سیاستگذاری، مخاطبان به اطلاعات دقیق و سریع نیاز دارند. به همین دلیل، گزارشهایسیاستی به نحوی نوشته میشوند که خواننده با دسترسی به اطلاعات واقعی، تصمیم درست و موثری بگیرد. بنابراین، درکی گزارش سیاستی حرف های، باید با عرضه اطلاعات فشرده، منسجم و مرتبط، مخاطب را از اولویتها و انتخابها آگاه ساخت.
    کلیدواژگان: گزارش سیاستی، نحوه نگارش
  • مقاله پژوهشی
  • مصطفی عباسی، مجید شیخ محمدی*، مجید غیوری ثالث صفحات 19-41
    با توجه به گسترش روزافزون فضای سایبر و بروز حملات سایبری بخصوص از طریق بدافزارها، فضای رقابتی بین نویسندگان بدافزارها و طراحان سامانه های امنیتی دفاعی، به وجود آمده است. با مدل سازی مبتنی بر نظریه بازی، علاوه بر تبیین و تشریح مسائل، مناقشه ها و فضاهای رقابتی، می توان به کشف راه حل هایی سازنده برای حل بهتر آن ها رسید و شرایط موثر بر تصمیم گیری بازیگران و رفتار آن ها را مدل، تحلیل و پیش بینی نمود. در این مقاله، رقابت بین نویسندگان بدافزار و تحلیل گران سامانه های امنیتی، توسط نظریه بازی مدل سازی و تحلیل شده است. در این مدل سازی از بین 128 ترکیب انتزاعی راهبرد های بازیگران، با اعمال محدودیت هایی، 15 حالت ممکن رقابت، تحلیل شده که در نهایت 2 حالت به عنوان وضعیت های تعادل بازی، معرفی می گردد که بر اساس آن می توان رفتارهای بازیگران را پیش بینی کرد. توجه به وضعیت های پایداری، بیان می دارد که نویسندگان بدافزار جهت اطمینان از اجرای اهداف خود، برای تولید بدافزار از فناوری های خود محافظتی و شناسایی محیط، استفاده می نمایند و تحلیل گران سامانه های امنیتی با توجه به راهبردهای محتمل نویسندگان بدافزار، ایمن ترین و مناسب ترین راهبردها را یعنی بهره برداری از تمامی قابلیت های دفاعی، جهت مقابله با رقیب استفاده می نمایند؛ بررسی رفتارهای اخیر بدافزارها و سامانه های دفاعی، تاییدی بر نتایج این پژوهش است.
    کلیدواژگان: نظریه بازی، وضعیت تعادل، بدافزار، سامانه های امنیتی، راهبرد
  • سعیده مرادی فر، عنایت الله یزدانی* صفحات 43-60
    از دهه گذشته، جامعه بین المللی شاهد اعمال نفوذ قدرت های نوظهور بریکس در امور جهان می باشد. تشکیل بلوک بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی) که پیشرو نظم جدیدی در جهان است موجب گردید که این بلوک خود را به عنوان بازیگر کلیدی در نظم بین المللی مطرح کند. این مقاله به تببین و بررسی تلاش های بریکس برای به چالش کشیدن هژمونی غرب و تبدیل به نظم چند قطبی پرداخته است. مقاله حاضر در پی پاسخگویی به این پرسش می باشد بریکس چگونه می تواند موجب تغییر نظم بین المللی در آینده گردد؟ یافته های پژوهش نشان می دهدکه؛ بریکس به عنوان بازیگر سیاسی بین المللی می تواند عامل مهمی در تغییر دستورکار بین المللی و تبدیل نظم جهانی تک قطبی به چند قطبی باشد. بنابراین بریکس موجب ظهور الگوی جدیدی در نظم لیبرال می گردد. برخی عقیده دارند که موازنه قوا استعاره ای قدیمی است که توان تحلیل پدیده های قرن بیست و یکم را ندارد اما پژوهش حاضر استدلال می کند که؛ عملکرد بریکس در عرصه بین المللی، موازنه نرمی است که بریکس و غرب تحت رهبری آمریکا را در مقابل یکدیگر قرار می دهند. همچنین در این پژوهش سعی شده با استفاده از منابع کتابخانه ای و به شیوه توصیفی-تحلیلی سوال و فرضیه پژوهش مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بریکس، موازنه نرم، آمریکا، چند قطبی، نظم بین المللی
  • مهناز گودرزی، الهام صباغ کلاته حسینی* صفحات 61-71
    ارتباطات و اطلاعات جهانی سبب گردیده است تا پدیدها و روابط پیرامونی آنها با یکدیگر تغییر و تحولی بنیادین را بر خویش ببینند. آنچنان که فرآیند «جهانی شدن» به عنوان بستری فراگیر و باویژگی هایی چون ظهور «دهکده الکترونیک جهانی»، «انقلاب اطلاعات»، «گسترش آگاهی جهانی»، «ارتقاء خودآگاهی جمعی بشری» و «پایان جغرافیا و آغاز عصر سیبرنیتیک» توان آن را دارد که بر اقتصاد، سیاست، فرهنگ و... تاثیر نهد.
    «شهر»ها نیز در این فرآیند تاثیری متقابل را می نهند. این تغییر و تحولات، عمده عامل تحول در «روابط بین المل» و «دیپلماسی» میباشد؛ آنچنان که دیگر روابط بین الملل صرفا شامل مراودات دولت ملتها نمیباشد.
    سوال اصلی ما در این نوشتار آن است که «چگونه نسبتی مابین تغییرات جهانی شدن با روابط شهرها از یک سوی و روابط بین الملل با دولت ملتها از سوی دیگر برقرار میباشد؟»
    مفروض این نوشتار بر آن است که هرگاه ساختارهای جهانی دستخوش تغییر و تحول شوند، دیپلماسی نیز متحول میشود؛ لذا ما در این پژوهش با تکیه به روش تحقیق توصیفی تحلیلی قصد آن داریم تا بیان نماییم که (فرضیه اصلی) «روابط بین الملل در نسبتی عام با تحولات جهانی شدن رو به سوی دیپلماسی های موازی چون دیپلماسی شهری آورده و از سطح صرف دولت ملتهای رسمی به سمت بازیگران متداخل غیردولتی حرکت نموده و اقدام به ایجاد روابط دو و چند سویه نموده است».
    کلیدواژگان: روابط بین الملل، شهرها، دیپلماسی، دولت - ملتها جهانی شدن
  • حسن صفرنیا، مهدی دهقانی سلطانی*، حسین فارسی زاده، امین همتی صفحات 73-93
    در حال حاضر با توجه به سیاست گذاری خرد و کلان دستوری در صنعت بانکداری ایران، کیفیت خدمات در بسیاری از مواقع به سطح مشتری مداری صرف تنزل یافته، بنابراین، بانک ها باید برای حفظ مشتریان خود بیشترین توجه را به نیازها، نظرات و اعتراضات آنان در ارتباط با خدمات بانکی داشته و بدانند که در امر بانکداری، صدای مشتری، صدایی است که سیاست های بانک بر پایه آن شکل می گیرد. در نتیجه هدف از این پژوهش، طراحی مدل راهبردی عوامل موثر بر جذب و نگهداری مشتریان نمونه است. تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی - همبستگی و ابزار گرد آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بود. جامعه آماری، مشتریان نمونه در صنعت بانکداری جمهوری اسلامی ایران در حجم نمونه ای برابر با 2424 نفر است که برای به دست آوردن آن از روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای استفاده شد. با مشخص شدن حجم نمونه تعداد 2650 پرسشنامه در جامعه مذبور توزیع که از این تعداد 2500 پرسشنامه جمع آوری و با کنار گذاشتن پرسشنامه های ناقص تعداد 2428 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که نرخ بازگشت پرسشنامه ها 6/91 درصد است. برای تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه، آزمون های کلوموگروف-اسمیرنوف و مدل معادلات ساختاری بکار گرفته شد. اعتماد به بانک به عنوان مهمترین و اثرگذارترین عامل در جذب و نگهداری مشتریان نمونه بوده و ادراک از کیفیت خدمات، رضایت از عملکرد کارکنان، رضایت از بانکداری الکترونیکی، تصویر بانکداری اینترنتی و ارزش درک شده به ترتیب کمترین تاثیر را بر جذب و نگهداری مشتریان نمونه داشتند.
    کلیدواژگان: صنعت بانکداری، کیفیت خدمات، اعتماد مشتری، جذب و نگهداری مشتریان نمونه
  • حسن احمدی *، عادل زاهد بابلان احمدی، مسعود مرادی، علی خالق خواه صفحات 95-111
    طبق بند 3-2 سیاست های کلی (ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش) بر نگهداشت و بکارگیری بهینه نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش و بستر سازی برای جذب و نگهداری معلمان کارآمد و دارای شایستگی های لازم آموزشی، تربیتی و اخلاقی به مدیران آموزش و پروش تاکید شده است. به همین منظور در این پژوهش با استفاده از رویکرد پژوهش کیفی، به مطالعه عوامل تاثیر گذار بر نگهداشت استعدادها در دوره دوم متوسطه مدارس دولتی آموزش و پرورش شهر اردبیل پرداخته شد. برای تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل موضوعی(تم) استفاده شد و روایی یافته های پژوهش با استفاده از روش های بازبینی توسط اعضا، بررسی همکار، مشارکتی بودن پژوهش تضمین گردید. همچنین به منظور سنجش پایایی کدگذاری های انجام شده، از روش های پایایی بازآزمون و توافق درون موضوعی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که عوامل موثر بر نگهداشت استعداد در دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش شهر اردبیل به دو دسته عوامل سازمانی و شغلی تقسیم می شوند. عوامل سازمانی شامل کار تیمی، فرهنگ سازمانی، فراهم آوری فرصت رشد و شکوفایی، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، جو سازمانی، توانمندسازی، آموزش و بهسازی، رهبری مدرسه، مدیریت عملکرد، نیاز سنجی آموزشی، ماموریت و چشم انداز شفاف، قدردانی و تشویق و عوامل شغلی شامل وجهه شغل، خشنودی شغلی، تناسب شغل و شاغل، پویایی شغل وکیفیت زندگی کاری می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، نگهداشت استعداد، آموزش و پرورش
  • محمدهادی همایون، محمدساجد هاشمی* صفحات 113-132
    با توجه به نقش بالقوه شبکه ملی اطلاعات در سیاستگذاری و ساماندهی فرهنگی فضای مجازی در کشور، در پژوهش حاضر، جایگاه این طرح در سیاست های فرهنگی مجموعه ای از اسناد مهم و بالادستی جمهوری اسلامی ایران مورد مطالعه قرار می گیرد. در این مطالعه به نیازهای فرهنگی منبعث از این سیاست ها که لزوم طراحی و پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات را یادآور می شود، و نیز نقشی که این طرح می تواند در پیشبرد اهداف و سیاست های فرهنگی کشور بخصوص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایفا کند، پرداخته می شود. اهمیت این مطالعه در آن است که اسناد و سیاست های پشتیبان شبکه ملی اطلاعات در این حوزه و به طور کلی زمینه سیاستی این طرح را نشان می دهد. سیاست هایی که در این پژوهش از میان شانزده سند مهم و بالادستی مورد بررسی قرار گرفته است، را می توان در شش محور خلاصه کرد: سیاست های مربوط به بهره گیری از فرصت های فضای مجازی و صیانت از تهدیدهای آن، سیاست های حمایتی در قبال ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری کشور، سیاست های مربوط به توسعه جامعه شبکه ای و ایجاد فرصت های برابر و عادلانه در دسترسی به خدمات شبکه برای آحاد مردم، سیاست های مربوط به راهبری و مدیریت راهبردی فضای مجازی در سطوح ملی و فراملی، و در نهایت سیاست های ناظر به ایجاد نظام جامع اطلاعات و ارتباطات در کشور. مجموعه این سیاست ها از یک طرف اهمیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور را یادآور می شود، و از طرف دیگر گویای نقش محوری این شبکه در «زمینه سازی» و «فراهم کردن بسترهای لازم» جهت پیشبرد سیاست های فرهنگی کشور در عرصه فضای مجازی می باشد.
    کلیدواژگان: شبکه ملی اطلاعات، فضای مجازی، سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
  • محمدصادق جلالی راد*، رزیتا سپهرنیا صفحات 133-158
    ایران از جمله معدود کشورهایی است که در چشم انداز سیاسی و آرمانی خویش بدنبال تحقق سیاست های فرهنگی است. از این رو تاکید بر اجرای سیاست های فرهنگی ایرانی اسلامی و فقدان شاخص های فرهنگ سیاسی سبب شده تا نتوان به مقایسه و ارزیابی فرهنگ پذیری سیاسی در جامعه اقدام نمود. از این رو هدف این مقاله شناسایی و احصاء شاخص های فرهنگ سیاسی ایران در بعد کلان و در نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد.
    روش تحقیق در این پژوهش روش ترکیبی کیو(کمی- کیفی) می باشد. جامعه آماری شامل 54 نفر از اساتید و صاحب نظران سیاسی دانشکده های علوم سیاسی دانشگاه های دولتی و دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران و البرز می باشند. روش نمونه گیری در این تحقیق به صورت هدفمند بوده و کاملا غیر احتمالی انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخت با گویه هایی بر گرفته از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه های دلفی صاحب نظران تشکیل شده است. روایی پرسشنامه بصورت صوری و محتوایی مورد تایید و پایایی پرسشنامه نیز از طریق آلفای کرونباخ مورد تاکید صاحب نظران قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آمار توصیفی و استنباطی و تحلیل عاملی کیو انجام پذیرفته است.
    نتایج نشان داد که با آرای اکثریت صاحب نظران می توان شاخص های مشارکت در انتخابات، تاکید بر ارزش های بومی و مذهبی و فلسفه انتظار و ظهور منجی را جزء اولویت های فرهنگ سیاسی جمهوری اسلامی ایران در بعد کلان مطرح نمود.
    این تحقیق می تواند گام کوچکی را در راستای تبیین الگوی فرهنگ سیاسی در ایران ایفاء نماید.
    کلیدواژگان: فرهنگ سیاسی، بعد کلان، مولفه، شاخص، روش کیو
  • علی عباسی گودرزی*، عباس ملکی صفحات 159-174
    اجرای تجربه های موفق بهره برداری از منابع انرژی تجدیدپذیر در کشورهای در حال توسعه با همکاری دو و یا چندجانبه کشورهای توسعه یافته، در قالب طرح های کسب و کار مشترک، امیدها را برای نفوذ تکنولوژی های تجدیدپذیر در سیستم عرضه انرژی یک کشور زنده کرده است. لذا در این مقاله سعی شده با تشابه سازی قردادهای نفتی داخلی، مدل کسب و کار منطقی جهت سرعت بخشیدن به نفوذ تکنولوژی های تجدیدپذیر در کشور ایران ارائه شود که هر یک از طرفین در آن دارای وظایف و نقش های مشخص و مدونی خواهند بود. در ادامه با بررسی سناریوهای مطرح از سوی شرکت های بین المللی متصدی انرژی های تجدیدپذیر، پارامترهای موثر بر مدل فوق استخراج و در طراحی وظایف طرفین مدل از آن ها بهره گرفته شده است. البته با بررسی های انجام شده، مشخص شده است که شرط اولیه و نیروی پیشران قوی در اجرای مدل کسب و کار مشترک فوق، اصلاح قیمت های حامل های انرژی متداول در کشور بوده تا امکان رقابت پذیر بودن انرژی های تجدیدپذیر با آن ها فراهم شود. از سوی این عامل می تواند مقدمات تضمین سود شرکت های بین المللی درگیر را فراهم نموده و اجرای طرح مذکور را قوت بخشد.
    کلیدواژگان: منابع فسیلی، منابع تجدیدپذیر، سناریو سازی، مدل کسب و کار مشترک، یارانه انرژی و اصلاح قیمت حامل های انرژی
  • گزارش سیاستی
  • سید حمیدرضا قریشی * صفحات 177-184
    واردات بنزین در دهه 90، پس از طی یک دوره نزولی، مجددا روند افزایشی به خود گرفته است. عدم توسعه کمی قابل توجه در تولیدات پالایشگاهی کشور، توقف اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در سال های 90 و 91، پایان یافتن سهمیه بندی بنزین در خردادماه سال 94 بعد از 8 سال و همچنین توقف رشد سهم سوخت جایگزین (CNG) از سبد حمل و نقل سبک در فاصله سال های 91 تا 95، سبب شده است واردات بنزین در نیمه ابتدایی دهه 90 به سرعت افزایش یابد. با در نظر داشتن اینکه بنزین یک کالای استراتژیک است و همچنین با توجه به تجربه تحریم واردات فراورده های نفتی در سال 89، ضروری است افزایش تولید فروارده های نفتی با محوریت راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به صورت جدی پیگیری شود. از سوی دیگر، سیاست های کنترل مصرف با استفاده از ابزارهای کنترلی مختلف باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین لازم است با تسهیل استفاده از CNG و توسعه حمل ونقل عمومی، تقاضای بنزین و درنتیجه واردات آن کاهش یابد.
    کلیدواژگان: واردات بنزین، بهینه سازی مصرف سوخت، سهمیه بندی، پالایشگاه، CNG
  • بهزاد سلطانی، حجت الله حاجی حسینی، محمدرضا آراستی، سید سپهر قاضی نوری، محمدرضا رضوی، محمدعلی شفیعا، منوچهر منطقی، سید حبیب الله طباطباییان، مرضیه شاوردی * صفحات 185-198
    رویکرد نظام ملی نوآوری، که نهادها و کارکردهای مختلف دخیل در توسعه علمی و فناورانه کشورها را دربر دارد، یکی از رویکردهای مناسب برای تحلیل وضعیت علم، فناوری و نوآوری و ارائه سیاست ها و راهکارهای همه جانبه برای تقویت نوآوری در کشور است. بررسی وضعیت ایران در شاخص های نوآوری، حاکی از وضعیت نسبتا نامناسب کشور در مقایسه با کشورهای منطقه و در مقایسه با اهداف سند چشم انداز 1404 است. خبرگان حوزه مدیریت فناوری و سیاست گذاری علم و فناوری همواره به دنبال فرصتی برای بیان دیدگاه ها و راهکارهای پیشنهادی خود در راستای بهبود وضعیت نوآوری و توسعه فناوری در کشور بوده اند. در همین راستا، نشست هایی با خبرگان این حوزه برگزار شده تا با استفاده از تجربیات و نظرات آنان سیاست هایی برای رفع چالش های مرتبط با علم و فناوری تدوین شود. در این نوشتار، ابتدا شاخص های فناوری، نوآوری و اقتصادی ایران بررسی شده، سپس بر مبنای رویکرد نظام ملی نوآوری، چالش های نظام مطرح شده و سیاست ها و راهکارهای مناسب برای رفع این چالش ها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: نظام ملی نوآوری، کارکرد، سیاست علم و فناوری
  • عبدالله نوروزی * صفحات 199-206
    معاهده وستفالیا در سال 1648 و متعاقب ان کنگره وین در سال 1815 مبنای روابط بین الملل گردید. وزارت امورخارجه یکی ازاولین چهاروزارتخانه درایران است که پس ازبازگشت فتحعلیشاه قاجارازاولین سفرخارجیش به اروپا تصمیم به ایجاد آن گرفت. وزارت امورخارجه درسال 1200هجری شمسی برابر1227هجری قمری و1821میلادی تاسیس گردید. اولین نظام نامه آن حدودا هفتاد سال بعد توسط میرزا سعید خان مو تمن الملک که یکی از انتخابهای خوب امیر کبیر بود ، تدوین گردید.این نظام نامه که امروزه به « اساسنامه» مشهور است یک روند تکاملی هفتاد ساله دیگری راسپری مرده ودرپنج نوبت دارای تغییرات جزئی وکلی گردیده نهایتا درسال 1352 به تصویب مجلسین شورا وسنای وقت رسیده است. این اساسنامه بنام « مقرارت تشکیلاتی استخدامی، مالی وانضباطی» هم اکنون توسط وزارت امورخارجه اجرامیگردد.سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران وساختاروزارت امورخارجه ازبعد ازانقلاب اسلامی ونقشی که این وزارت وبازوی اجرائی آن یعنی سفیر وسفارت خانه درراهبرد سیاست خارجی میتوانندداشته باشند در این مقاله بررسی می گردد.
    کلیدواژگان: امور خارجه، اساسنامه، سیاست راهبرد خارجی، ساختار تشکیلاتی، سفارت
  • ترجمه
  • فرشاد مومنی، وحید احسانی * صفحات 209-235
    طی سالیان اخیر لزوم دانش بنیان شدن مورد تاکید تمامی مسئولان و صاحب نظران کشور بوده و همگان در این خصوص توافق داشته اند. اما تحقق جامعه مبتنی بر دانایی یا همان جامعه دانش بنیان مستلزم برخی تحولات بنیادین در جهت گیری ها، خط مشی ها و سیاستگذاری های عمومی می باشد. جوزف استیگلیتز (برنده نوبل اقتصادی و مشاور ارشد بانک جهانی) در این مقاله به تعریف «جامعه مبتنی بر دانایی»، ذکر تفاوت های آن با جامعه ای که دانش بنیان نیست و تشریح سیاستگذاری عمومی متناسب با این نوع جامعه پرداخته است. وی همچنین تحول صورت گرفته در برخی جوامع (مانند جوامع شرق آسیا) را از نقطه نظر سیاست گذاری عمومی به خوبی تشریح کرده است. این مقاله حاوی نکات بسیار ارزشمند و بنیادینی است که عدم توجه به آنها موجب عدم تحقق هدف «دانش بنیان شدن جوامع» بوده و می باشد. این مقاله می تواند برای سیاستگذاران، برنامه ریزان، متخصصان و علاقه مندان این حیطه موضوعی در ایران بسیار مفید فایده باشد.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، سیاستگذاری، سیاستگذاری عمومی
  • نقد و بررسی
  • مریم سیدان* صفحات 245-250
|
  • Mohamadbagher Rostami* Pages 11-16
  • Mostafa Abbasi, Majid Sheikhmohammady *, Majid Ghayoori Pages 19-41
    Modeling tools describe the real world complex problems well and might help analysts to explore constructive solutions for resolving the problems. In this paper, competition between malware authors and security analysts is modeled and analyzed, using Graph Model for Conflict Resolution which is a comprehensive methodology in a non-quantitative non-cooperative perspective of game theory. This methodology has two main steps: Modeling and Analysis. After removing infeasible combinations, 15 states which are possible to occur in reality, are studied in the modeling phase. Then, the ordinal preferences of the players over the states are represented. Various solution concepts are employed in this research for stability definition. Stability analysis shows that two states are predicted to be equilibria. The predicted outcomes indicate that malware authors employ environment diagnostics and security analysts use system event monitoring along with global system state anomaly detection. Recent evidences are in conformity with the finding of this research.
    Keywords: equilibrium, Game Theory, malware, security systems, Strategy
  • Saeedeh Moradifar, Enayatollah Yazdani * Pages 43-60
    Since the last decade, the international community witnessed the influence of the BRICS emerging powers in the world affairs. Bloc BRICS (Brazil, Russia, India, China and South Africa), hold a pioneering role in the emerging world order, and hence, is considered to act as a key actor in the future international order. this paper study and elaborate on BRICS endeavors for challenging the current world order, which is currently based on the western dominance, and transforming it into a multi-polar order. In particular, we are interested in the fundamental question on how BRICS may gainfully impact the new world order in the future. In this respect, the foundings of reaserch have been shown that BRICS, as an international political actor, major factor in changing the international agenda and transforming the unipolar world order into a multi-polar order. This, in particular results in a new paradigm in the dynamics of the liberal world. Some believe that Some argue that the balance of power is an old metaphor that we can not analyze the phenomena of the twenty-first century. Nevertheless, the current study concludes that the actions of BRICS in the international stage can be interpreted as a soft balancing of power, that confronts the will of western under the united states leadership. Also The question and the hypothesis of this research have been tested following descriptive and analytical research methodologies, in accordance to the available related literature.
    Keywords: BRICS, Soft Balancing of Power, United States of America, Emerging Powers, Multi-Polar World Order
  • Mahnaz Goodarzi, Elham Sabagh Kalate Hosyni * Pages 61-71
    Global communication and information has caused the pertinent phenomena and relations to be fundamentally changed. So the "Globalization" process as a comprehensive factor which has characteristics such as the advent of "electronic global village", "information revolution","universal awareness development", "human self-awareness promotion", and "end of geology and beginning of cybernetics era" can have effects on economy, politics, culture, and etc. Cities have a mutual effect as well. These changes are the main factor in "international relations" and "diplomacy" as the international relations do not specifically include the intercommunication between government-nations. The present article is aimed at ‘‘what kind of relation is between globalization and cities relations on the one hand and the international relations with government-nations on the other hand?’’ This article assumes whenever global structures are being changed, the diplomacy will be changed as well. In this descriptive-analytic research, we are going to express the main assumption, ‘‘the international relations in a general ratio with globalization revolution is moving toward parallel diplomacies like city diplomacy, and it has moved from mere government-official nations level toward non-governmental overlapping performances and it has established reciprocal or multiple relations’’.
    Keywords: International Relations, Cities, Diplomacy, Government-nations, Globalization
  • Hassan Safarnia, Mahdi Dehghani Soltani *, Hossein Farsizadeh, Amin Hemmati Pages 73-93
    Now with regard to the micro and macro command policy in Iranian banking industry, the service quality in many cases has been to customer oriented levels, so, banks will have to give the most attention to their customer’s needs, opinions and complaint related to their banking services and know that in banking affairs, the customer's voice is the voice that shaped its policies. As a result, the aim of this study was to develop a strategic model factors to attract customers sample. This study is a descriptive- correlation applied research which its data was collected by standard questionnaire. The research population was consist of sample customers in the banking industry of Iran which was included of 2650 people. To obtain this sample, two-stage cluster sampling was used. 2650 questionnaire distributed in the mentioned community that the 2500 questionnaire was returned and leaving aside the incomplete questionnaires, 2428 questionnaires were analyzed so the return rate of questionnaires was estimated as 91.6 percent. For the questionnaire data analysis, Kolmogorov-Smirnov test and structural equation model was used. Bank confidence was the most influential factor in attracting and keeping customers and samples. Service quality Perception, employee performance satisfaction, electronic banking satisfaction, internet banking image and perceived value, respectively, had minimal impact on attracting and retaining customer’s sample.
    Keywords: Banking Industry, Service Quality, customer confidence, customer's sample attraction, retention
  • Hassan Ahmadi *, Adel Zahedbabelan, Masuod Moradi, Ali Khaleghkhah Pages 95-111
    In the general policies of (change in the education system) has been emphasized on the maintenance and applying optimize staffing requirements and context to attract and retain competent teacher and necessary training, educational and moral qualifications to managers. For this purpose, this study used qualitative research approach to study of factors affecting the retention of talent in secondary school education in the city of Ardabil. The data analysis technique theme was used and the validity of the research findings ensured by the review of members, peer review, participatory research. In addition, retest reliability methods and intersubjective agreement used to assess the reliability of coding. Research findings showed that factors affecting the retention of talent can be divided into two categories: organizational and occupational factors. The organizational factors include teamwork, organizational culture, providing opportunities for growth and prosperity, information management and communication, organizational climate, empowerment, training and development, school leadership, performance management, training Need assessment, clear mission and vision, appreciation and encouragement and occupational factors including job status, job satisfaction, and employee job fit, career mobility and quality of working life.
    Keywords: talent management, talent retention, Education
  • Mohamadhadi Homayon, Mohamadsajed Hashemi * Pages 113-132
    Dou to the potential role of National Information Network (NIN) on cultural policy of national cyberspace, the status of this project in Iran’s cultural policy upstream documents has been studied in this paper. The study has focused on the Cultural needs arising from the polcies that points out the necessity of Design and Implementation of NIN and its potential role to achieve cultural goals and policies especially in the field of Information Communication Technology (ICT). The importance of this study is to display the project's supporting documents and policies. The policies that has been studied in the research among sixteen upstream documents can be summarized in six parts: policies related to utilizing opportunities of cyberspace and protection from its threats. Policies in support of Iranian software and hardware capacities. Policies associated with networked society development and creating fair and equal chances for everyone to access network-based services. Policies in relation with leadership and strategic management of cyberspace at the national and international levels. And finally policies on establishment of a comprehensive system of information and communication in the country. The whole of these policies point out the importance of establishing the national information network on the one hand; and on the other hand indicate its main role to implement Iran’s cultural policy in cyberspace by providing required infrastructure.
    Keywords: National Information Network, Cyberspace, Islamic Republic of Iran's Cultural Policy
  • Mohammad Sadegh Jalalirad * Pages 133-158
    Iran is among the few countries which seek to achieve their ideal political landscape and cultural policies.The aim of this paper is to identify and recognized indices Iranian political culture and the Islamic Republic of Iran is in the middle.
    Methodology in this research is the combination of (quantitative - qualitative). The population consisted of 54 professors and political pundits of Political science departments of public and Azad universities in Tehran and Alborz. In this research, sampling method was done purposefully and quite improbable. The data collection instruments have been formed of researcher made questionnaire with propositions derived from a literature review and Delphi interviews of experts. Questionnaire validity is confirmed as face and content, and its reliability was emphasized by experts through Cronbach's alpha. Data analysis was conducted through descriptive and inferential statistics and Q factor analysis.
    According to the findings of this research, the political culture of the Islamic Republic of Iran can be seen in three dimensions: macro, medium and micro and elements of western, traditional, Islamic, interaction between the government and the people, individual and elites proposed and presented 73 separate indicators.
    The results showed that with majority vote of experts can be presented the indicators of participation in the elections, emphasizing ethnic and religious values, philosophy expected and advent of the savior, interventionist role and government involvement in institutions and organizations, extremism, reproduction of religious and political principles as the priorities of Iran's political culture.
    Keywords: Political Culture, Islamic Republic of Iran, dimension macro, index, Q-methodolog
  • Ali Abbasi Godarzi *, Abbas Maleki Pages 159-174
    Implementation of best practices utilization of Renewable Energy (RE) sources in developing countries by bilateral or multilateral funding of developed countries in the collaborative business ventures form causes to penetrate in supply energy system.Therefore, in this paper, a collaborative business venture model- similar to domestic oil contracts- has been presented that accelerated diffusion RE technologies in Iran. The RE proposed model has three main sections and in each section, roles of different organizations were determined. This process should be managed by Iran Central Government and various factors are effective in this process. In addition to, scenarios of international organizations of renewable energy has been investigated and effective parameters were applied in proposed model. Results were shown that reform of energy carriers’ price is driving force in model and has main role in competitiveness with RE.On the other hand, this reform program cause to assurance of RE international organizations profit and reinforce in proposed business venture model.
    Keywords: Fossil Energy, Renewable energy, Scenario planning, collaborative business venture, Energy subsidy, reform of energy carrier's price
  • Sayed Hamidrzea Ghoreyshi * Pages 177-184
    Iran Gasoline imports between years 2012 to 2016 shows an increasing trend after 5 years of decrease. Amount of refinary products was not remarkably increased during the period. Besides, implementation of "Subsidies Reform Act" was stopeed at 2012 and 2013. After that, in spring 2015, rationing of gasoline was terminated after 8 years. Also, increasing rate of CNG substitution was stopped in light-transportation section. These factors together led to a remarkable increase in gasoline imports between 2012 to 2016. Knowing that fuel is a kind of essential goods and remembering that US imposed oil-products sanctions on Iran in summer 2010, it is necessary to control the rise of gasoline imports. As the first step, the amount of domestic production of gasoline should be increased, with the priority of "Persian-Gulf Star" refinary. On the other hand, fuel-conservation policies to control gasolin demand are to be pursued. Besides, CNG share in fuel consumption decomposition should be enhanced. At last, improvement of public transportation can help reducing gasoline demand leading to a reduction in gasoline imports.
    Keywords: gasoline import, fuel conservation, rationing, refinary, CNG
  • Behzad Soltani, Hojat Allah Hajihoseini, Mohammadreza Arasti, Sepehr Ghazinoory, Mohammadreza Rzavi, Mohammadali Shafiaa, Manouchehr Manteghi, Habib Allah Tabatabaeian, Marzieh Shaverdi * Pages 185-198
    National Innovation System (NIS) approach, that consists of different functions and institutions regarding scientific and technological development of countries, is a good approach for analyzing science, technology and innovation and proposing comprehensive policies and initiatives for enhancing innovation in a country. A review of Iran’s status at innovation indices reveals that we have a relatively bad position regarding our region countries and our Vision 1404 goals. Management of technology and Science and technology policy experts always look for an opportunity to express their views and suggestions about improving innovation and technology development status. So, we held panels with these experts to explore their views and experiences and suggest some policies for addressing science and technology challenges. In this report, we first have look at Iran’s science, technology, innovation (STI) and economic indices, then, based on "National Innovation System" approach, describe Iran’s NIS challenges and propose some policies and initiatives for removing barriers.
    Keywords: National Innovation System (NIS), function, Science, Technology Policy (STP)
  • Abdolah Noruozi * Pages 199-206
    The treaty of Vestfalia was in 1648 CE and then Vienna congress in 1815 CE were turned out the base of international relation. The Ministry of Affairs is one the first four ministries in Iran that King Fath Ali decided to establish on his return from his first trip to Europe. The Ministry of Foreign Affairs was established on 1200 SY, corresponding to 1227 LY, and, 1821 CE. It's first constitution was composed some seventy years later by Mirza Saeed Khan Motamen-ol-Molk , one of the best choices of Amirkabir. This constitution, came to be known as the Charter today, has endured an evolutionary process in another seventy years, undergone five rounds of partial and general amendments, and, finally was approved in the then by-chambers houses of Senate and Shora in 1352 SY. This Charter, called the "Organizational, Recruitment, Financial, and Disciplinary Regulations", is now enforced by the Ministry of Foreign Affairs.
    The present essay investigates the foreign policy of the Islamic Republic of Iran and the role it's executive arm, that is ambassadors and embassies, could have in foreign policy approach.
    Keywords: foreign affairs, constitution, strategic foreign policy, organizational structure, embassy
  • Farshad Momeni, Vahid Ehsani * Pages 209-235
    In what ways are the laws that govern the new Economies differ from that of the old? To be sure, we still face the economics of scarcity. But just as the importance of land in production changed dramatically as the economy moved from agriculture to industry, so too does the movement to a knowledge economy necessitates a rethinking of economic fundamentals. Knowledge is different from other goods: it has many of the central properties of a public good, indeed of a global public good.While government has a key role in protecting all property rights, its role in intellectual property rights is far more complicated: the appropriate definition of these rights is not even obvious. And in the knowledge economy, the dangers of a monopolization are perhaps even greater than in industrial economies. These are but three examples of the ways in which the role of government in the knowledge economy may differ markedly from that in the industrial economy with which we have become familiar over the past century.
    Keywords: knowledge economy, Policy, public policy
  • Homeyra Moshirzade * Pages 239-244
  • Maryam Seyedan * Pages 245-250