فهرست مطالب

مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی - پیاپی 26 (بهار 1397)

فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی
پیاپی 26 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/05
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سخن سردبیر
  • عباس ملکی * صفحات 11-14
    واژه «انقلاب» از مصدر عربی از ریشه انفعال و در لغت به معنی برگشتن، برگشتن از کاری و حالی، واژگون شدن، تحول، تبدل (دهخدا، 1377: ذیل «انقلاب») و... به کار رفته است. این واژه نخست در اخترشناسی در مفهوم تغییر فصل از تابستان به زمستان و از بهار به تابستان، یا به تعبیر دیگر انقلاب زمستانی و انقلاب تابستانی، به کار می رفت (مصفی، 1357: ذیل «انقلاب»). در نوشته های افلاطون و ارسطو و نیز گروهی از اندیشمندان مسلمان مانند اخوان الصفا، امام محمد غزالی، خواجه نظام الملک طوسی، خواجه نصیرالدین طوسی، ابن خلدون و... نکاتی درباب دگرگونی های سیاسی و عوامل زوال و بقای دولت ها آمده است و می توان از آن ها با عنوان نظریه های سنتی حوزه انقلاب یاد کرد.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی ایران، انقلاب
  • مقاله پژوهشی
  • سیاوش ملکی فر *، سید سپهر قاضی نوری، محمد امین قانعی راد، آرش موسوی صفحات 17-39
    صنایع فرهنگی صنایعی هستند که کارکرد اصلی آن ها خلق، تولید و تجاری سازی مضامین فرهنگی در قالب انواع کالا یا خدمات است و صنایعی مانند بازی های رایانه ای، اسباب بازی، نشر و مد و لباس را شامل می شوند. آمارها نشان می دهد که صنایع فرهنگی کشور با وضع مطلوب فاصله دارند.کاهش این فاصله مستلزم تبیین وضع موجود و مطلوب این صنایع و طراحی سیاست هایی برای دستیابی به وضع مطلوب است.
    مقاله حاضر رویکردهای فعلی در صنایع فرهنگی کشور را از منظر ذی نفعان بررسی می کند و می کوشد به این پرسش پاسخ دهد که در وضعیت مطلوب چه رویکردهایی باید بر این صنایع حاکم باشد. روش پژوهش صورت بندی رویکردهای بدیل در حیطه صنایع فرهنگی براساس مرور ادبیات و شناسایی رویکردهای موجود و مطلوب از طریق نظرسنجی از ذی نفعان است. برای شناسایی ذی نفعان از الگوی نظام نوآوری صنایع فرهنگی استفاده شده است. اعتبار پژوهش نیز در قالب مصاحبه با پنج صاحب نظر صنایع فرهنگی بررسی شده و اصلاحاتی در رویکردها صورت گرفته است.
    تحلیل نتایج نظرسنجی نشان می دهد که در حال حاضر رویکرد حاکم بر صنایع فرهنگی، رویکرد «دفاعی، امنیتی و نظارتی» است که در وضع مطلوب باید جای خود را به رویکردهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدهد.
    کلیدواژگان: صنایع فرهنگی، ذی نفعان، نظام نوآوری، وضع موجود، وضع مطلوب
  • محبوبه عارفی، علی عزیزی * صفحات 41-63
    یکی از مهم ترین چالش های آموزش عالی در کشورهای در حال توسعه، بین المللی شدن دانشگاه ها است. هدف از این پژوهش، امکان سنجی بین المللی شدن دانشگاه های جامع دولتی شهر تهران است. دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران به عنوان نمونه از دانشگاه های جامع دولتی شهر تهران انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است. نمونه از میان مدیران، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شد. در مجموع 261 نفر از با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0.90 ارزیابی شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، درصد) و آمار استنباطی (آزمون کولموگروف اسمیرنف، تی تست تک نمونه ای) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که میانگین امکان بین المللی شدن دانشگاه های جامع دولتی شهر تهران کمتر از حد متوسط است و در سطح پایین تری از میانگین فرضی قرار دارد.
    کلیدواژگان: بین المللی شدن دانشگاه، همکاری علمی-آموزشی بین المللی، همکاری پژوهشی بین المللی، دانشگاه های جامع دولتی
  • طیبه عباسی*، رحمت الله قلی پور، مهدی هادی صفحات 65-84
    هدف این پژوهش شناسایی عوامل تسهیل کنندهشواهدمحور ساختن فرایند خط مشی گذاری در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری است. خط مشی گذاری شواهدمحور رویکردی مناسب برای بهبود و ارتقای نظام خط مشی گذاری در هر بخش از جامعه است. رویکرد پژوهش کیفی است، داده ها ازطریق مصاحبه با مدیران و خبرگان حوزه علوم، تحقیقات و فناوری جمع آوری شده و تحلیل داده ها ازطریق تحلیل مضمون انجام گرفته است. بنابر یافته های پژوهش، عوامل تسهیل کننده شواهدمحور کردن فرایند خط مشی گذاری در این حوزه، قابل دسته بندی به این موارد هستند: عوامل فردی، زمینه ای و نهادی. سطح فردی؛ ارتقای توان و تخصص خط مشی گذاری و بهره گیری از ایده های نخبگان، عوامل زمینه ای؛ ارزشیابی پژوهش ها و خط مشی های پیشین، رسانه های جمعی و ایجاد بستر تعاملی خط مشی و همچنین عوامل نهادی؛ انجمن های حرفه ای علمی، ایجاد کانون های تفکر، بازنگری در نهادهای تاثیرگذار در خط مشی را شامل می شوند.
    کلیدواژگان: فرایند خط مشی، خط مشی گذاری مبتنی بر شواهد علمی، حوزه علوم، تحقیقات و فناوری
  • محمد صدرا * صفحات 85-105
    وحدت اسلامی مفهومی است که اندیشمندان اسلامی آن را همواره در سایه دوگانه فرقه گرایی و سکولاریسم برای حل مشکل استبداد و استعمار ارائه داده اند و ازاین رو درنهایت با ناکارآمدی مواجه شده است. امام موسی صدر با محور قرار داردن مفهوم ادیان در خدمت انسان الگویی کارآمد، دموکراتیک و غیرسکولار از مفهوم وحدت را به صورت عملی در جامعه ای متکثر ارائه داده و اجرا کرده است. الگویی که می تواند در کشورهای اسلامی برای ایجاد وحدت ملی و بین المللی استفاده شود. در این مقاله با استناد به آثار برجای مانده از موسی صدر این الگو به اجمال بررسی شده است.
    کلیدواژگان: وحدت اسلامي، فرقه گرايي، سيکولاريسم، موسي صدر، خدمت به انسان
  • طلیعه خادمیان * صفحات 107-118
    فرایند توسعه در ایران و ضرورت پیشرفت با پرسش عباس میرزا پس از شکست از ارتش نظامی روسیه تزاری در دوران قاجار آغاز می شود. پس از مطرح شدن این پرسش، ایده ای شروع به زایش و شکل گیری می کند که به واسطه غلبه آن، تاریخ گذشته ایران چیزی جز زوال و شکست نبوده است، ایران در مقایسه با غرب در عقب ماندگی به سر می برد و تنها از طریق گام برداشتن در فرایند توسعه و رسیدن به پیشرفت، گذشته ناکام ایران فراموش خواهد شد و آینده درخشانی شکل خواهد گرفت. پرسشی در اینجا مطرح می شود که آیا توسعه لزوما به پیشرفت ختم می شود و یا از طریق توسعه به ویژه توسعه حداکثری و با تمام توان می توان عقب ماندگی تاریخی را که محصول یک دوره بلندمدت است، با سرعت پشت سر گذاشت؟ هژمونیک شدن ایده زوال پس از پرسش عباس میرزا، باعث نادیده گرفتن آن سوی دیگر چهره ژانوسی توسعه شده است. نویسنده این مقاله کوشیده است به واسطه کاربست تفکر والتر بنیامین (1892-1940 م) به نقد مفهوم توسعه در ایران بپردازد و در فرجام به این موضوع اشاره کرده است که توسعه لزوما با توجه به تاریخ زیسته معاصر ایران، به پیشرفت ختم نشده است، بلکه ویرانی نیز جزء لاینفک امر توسعه و فرایند آن در تجربه ایرانی بوده است که اغلب در گفتمان رسمی به ویژه گفتمان حاکم در نظام دانش به آن اشاره نمی شود.
    کلیدواژگان: اندیشه پیشرفت، زوال، عقب ماندگی
  • ملیحه اسمعیلیان *، امیر ناظمی صفحات 119-136
    با تغییر رویکرد دولت ها از تصدی گری به تنظیم گری و اعمال حاکمیت ملی برای تنظیم فعالیت ها در عرصه های گوناگون، نقش نهادهای تنظیم گر بسیار برجسته شده است. گرچه در عرصه هایی مانند رسانه به ویژه رسانه های نوین، دنیا با استفاده از ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی، از این مرحله نیز گذر کرده و وارد عرصه تدبیرگری شده که همان حکمرانی رسانه است، همچنان نقش نهادهای تنظیم گر برای اعمال حاکمیت ملی شایان توجه است. با ظهور پدیده همگرایی و کمرنگ شدن مرزهای حوزه های رسانه ای، مخابراتی و فناوری اطلاعات، رویکردهای گوناگونی برای نهادهای تنظیم گر لحاظ شده است. در این مقاله تلاش شده است ضمن مرور ادبیات نظری و الگوهای گوناگون نهاد تنظیم گر، با استفاده از روش تصمیم گیری پابرجا، برای فضای رسانه های صوتی تصویری نوین در کشور الگویی مناسب ارائه شود. داده های مورد نیاز برای تحلیل، از طریق هیئتی از خبرگان و نمایندگان رسانه های صوتی تصویری ذی نفع گردآوری شده است. نتایج تحلیل ها نشان می دهد که با توجه به آینده رسانه های صوتی تصویری در کشورمان، الگوی نهاد تنظیم گر همگرا و مستقل از بازیگران موجود، با لحاظ کردن جداسازی خط مشی گذاری و مقررات گذاری از یکدیگر و مشارکت مردم در تنظیم گری، الگویی مناسب و پایدار است.
    کلیدواژگان: رسانه های صوتی تصویری، نظریه نهادگرایی، نهاد تنظیم گر، تصمیم گیری پابرجا
  • علی اکبر گرجی ازندریانی، زهرا شیرزاد نظرلو * صفحات 137-163
    درباره وضعیت معلولین و استانداردهای داخلی و بین المللی حاکم در این زمینه سخن بسیار گفته شده است. اما در حوزه شهرسازی و توجه به وضعیت خاص این قشر از شهروندان ذیل مقررات حقوق شهری لااقل در امر اجرای ضوابط خلا ملموسی وجود دارد. نویسندگان مقاله حاضر علاوه بر بررسی سیر قوانین و مقررات حاکم در حوزه شهرسازی و مرتبط با وضعیت معلولین، به سیاست های راهبردی در امر تقنین در این حوزه پرداخته اند؛ به علاوه، درباره مهم ترین چالش های عینی و ضوابط قانونی مرتبط با وضعیت خاص افراد معلول در راستای حضور در شهر و بهره مندی آنان از فضای شهری بحث کرده اند. برآیند این نوشتار حاکی از آن است که توجه حقوق شهری به حقوق افراد معلول از باب توجه به حقوق شهروندی آنان و لزوم دسترسی برابر شهروندان به تسهیلات شهری، امری ضروری است و نیازمند توجه دستگاه های ذی مدخل است.
    کلیدواژگان: معلول، حق بر شهر، عدم تبعیض
  • تاج الدین صالحیان*، رضا سیمبر صفحات 165-186
    در جهان امروز، به واسطه ارتباطات وسیع و روزافزون بین کشورها، سیاست خارجی نقش تعیین کننده ای در سرنوشت ملت ها بازی می کند. جمهوری اسلامی ایران هم یکی از این ملت ها است. بررسی زوایای گوناگون سیاست خارجی کشورها، همواره جزو دغدغه اندیشمندان حوزه روابط و سیاست بین الملل به شمار می رود. از جمله عوامل موثر در شکل گیری سیاست خارجی همه کشورها و از جمله جمهوری اسلامی ایران، که کمتر به آن توجه شده است، «منابع اجتماعی» است. در این مقاله، نویسندگان با بهره گیری از نظریه سازه انگاری، با روش توصیفی تحلیلی و گردآوری مطالب به صورت کتابخانه ای و استفاده از منابع اینترنتی و الکترونیکی، دریافته اند که با توجه به منابع و مولفه های اجتماعی موثر در سیاست خارجی در دوره های مختلف پس از انقلاب (دوره بنی صدر، جنگ تحمیلی، سازندگی، اصلاحات، اصولگرایی و اعتدال گرایی)، محورهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با هم متفاوت بوده است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، جمهوری اسلامی ایران، منابع اجتماعی، سازه انگاری، هویت
  • حمید احمدی نژاد، عنایت الله یزدانی*، سعید وثوقی صفحات 187-206
    ساخت های ذهنی، ویژگی های فردی، ارزشی و روانی کارگزاران سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره های مختلف به هویت مبتنی بر نقش خاص منجر شده است و این امر در اتخاذ تصمیم درباره پرونده هسته ای راهبردهای متفاوتی در پی داشته است. ادراک و بازنمود هویتی سازگار با ساختار نظام بین الملل یا تضاد با آن، در کاهش یا تشدید منازعه هسته ای ایران نقش متفاوتی ایفا کرده است. هویت نقشی که گفتمان روحانی ارائه کرد به دلیل آشنایی این گفتمان با پارادایم درونی نظام بین الملل و در نتیجه تاکید بر اعتدال گرایی و رویکرد برد برد، خود را به عنوان بازیگری در قالب فرهنگ کانتی نشان داد. هدف اصلی این مقاله پاسخ به این سوال است که هویت نقشی در گفتمان روحانی پرونده هسته ای ایران را به چه طریقی بازنمایی کرد و چگونه راهبردهای تصمیم گیری را تحت تاثیر قرار داد؟ یافته های پژوهش با بهره گیری از نظریه سازه انگاری و براساس روش توصیفی تحلیلی نشان می دهد که پرونده هسته ای در این دوره در قالب یک موضوع سیاسی غیرامنیتی و قابل مذاکره بازنمایی شد و بنا بر رویکرد عقلانی هزینه و فایده، برای تصمیم گیری در خصوص آن راهبردهای شهودی چندوجهی و گروه کوچک به کار گرفته شد.
    کلیدواژگان: هویت، بازنمایی، رویکرد برد- برد، شهودی چندوجهی، گروه کوچک
  • احسان سلطانی فر*، هاشم آقازاده، منوچهر انصاری صفحات 207-237
    بعد از تفاهم برجام در تیر 1394 در فضای کسب وکار ایران شرکت های خارجی حضور گسترده داشتند و هم زمان فقدان جدی طرح های جامع توسعه تجارت با کشورهای هدف نیز چشم می خورد. باتوجه به اهمیت فرانسه به عنوان یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاران خارجی در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مطالعه حاضر به تحلیل زمینه های توسعه تجارت میان ایران و فرانسه با رویکرد سیاستی و اجرایی اختصاص دارد. براساس نتایج پژوهش به علت اکمال (انطباق) تجاری کمتر میان ایران و فرانسه در مقایسه با ایران و آلمان (یا ایران و ایتالیا)، صادرات و واردات مستقیم میان ایران و فرانسه توجیه پذیری اندکی دارد اما به همین دلیل، مشارکت و همکاری برای تولید مشترک میان طرفین توجیه پذیری بالایی دارد. در این باره، می توان به تسهیل همکاری های مشترک میان کسب وکارهای کوچک و متوسط (SMEs) ایران و فرانسه در قالب یک شبکه همزیستی (سیمبیوتیک) و به تبع آن، فعال سازی نهادهای تجاری دوجانبه به عنوان یک استراتژی توسعه تجاری اقتصادی توجه کرد تا منجر به بین المللی شدن آن ها شود. جهت هدایت این شراکت ها، حوزه های فعالیت برگزیده به ویژه جهت سرمایه گذاری مشترک طرفین در ایران نیز استدلال و ارائه شده است. در مجموع، مشارکت های اقتصادی میان ایران و فرانسه در حوزه های پیشنهادی این پژوهش می توانند با ایجاد ارزش مشترک (اشتغال، ثروت و...)، منافع فرانسه را به ایران نزدیک و چه بسا فرانسه را به ایران تا حد قابل ملاحظه ای وابسته کند که نظر به اهمیت سیاسی فرانسه در اتحادیه اروپا و شورای امنیت از زوایه پدافند غیرعامل اقتصادی در جهت امنیت ملی ایران قابل ارزیابی خواهد بود.
    کلیدواژگان: بازرگانی بین الملل، تحلیل محیط تجاری، توسعه تجارت، فرانسه، کارآفرینی بین الملل
  • گزارش سیاستی
  • امیر ناظمی * صفحات 241-250
    موضوعات سیاستی در سال های اخیر، با سرعتی زیاد، بدل به موضوعات سیاستی شده اند و این امر به طور معمول امکان تحلیل و بررسی کارشناسانه آن ها را کاهش می دهد. سلسله سخنرانی هایی که در هفته های گذشته به نقطه اوج خود رسید، موضوع سیاست زبان و سیاست گذاری در این حیطه را به موضوعی قابل توجه تبدیل کرده است؛ امری که می تواند فرصت طرح موضوع را افزایش دهد. در این نوشتار، ابتدا موضوع سیاست زبان طرح شده است و سپس پیشنهادهایی در این خصوص ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سیاست زبان، قومیت، زبان خارجی
  • بخش ویژه انقلاب
  • آسیه حایری یزدی * صفحات 253-288
    تاریخ انقلاب ها نشان می دهد تنوع فوق العاده ای در علل ایجادی، توسعه و دستاوردهای انقلاب ها وجود دارد. از اعصار کلاسیک تا مدرن، حکومت ها توسط گروه هایی که به دنبال تغییر هستند، سرنگون شده اند، اما روش ها و اهداف آنها تغییر کرده است. به نظر نمی رسد هیچ نوع رژیمی کاملا از انقلاب مصون باشد، در عین حال سلطنت سنتی، امپراتوری ها و دیکتاتوری های فردی شده به نظر می رسد به ویژه آسیب پذیرند.
    نظریه های توده و نظریه های طبقه برای توصیف این تنوع و پیچیدگی بسیار ساده هستند. مدل فرآیندی که به تغییر در ساختارها و روابط بین دولت ها، نخبگان و گروه های مردمی توجه می کند و نقش ائتلاف های انقلابی، فشارهای بین المللی و ایدئولوژی ها را در مدل منظور می کند مفیدتر خواهد بود.
    انقلاب ها در کشورهایی رخ می دهد که در معرض فشار تعارضات بین المللی هستند، یا با رشد جمعیت در دولت هایی ضعیف مواجهند، یا نخبگان در تضاد و تعارض با هم هستند و مردمانی که پتانسیل اعتراضات و بسیج در آنها زیاد است. تا زمانی که چنین شرایطی رخ می دهد، و هنوز چشم انداز چنین شرایطی در بسیاری از نقاط آفریقا، خاورمیانه، آمریکای لاتین، آسیا و حتی چین وجود دارد، تاریخ انقلاب ها پایان نخواهد یافت.
    کلیدواژگان: تاریخ انقلاب، نظریه های انقلاب، جک گلدستون
  • سجاد فتاحی * صفحات 289-292
    انقلاب 1357، همانند تمامی انقلاب های سیاسی دو هدف داشت: نخست براندازی نظم سیاسی پیشین و دیگری بنیان گذاری نظم سیاسی نوینی که مدعی بود آینده بهتری را برای ایران و ایرانیان به ارمغان خواهد آورد.
    قضاوت در مورد کامیابی و یا عدم کامیابی یک انقلاب در براندازی نظم سیاسی پیشین نیازمند کندوکاو چندانی نیست؛ فروپاشی نظام سیاسی مستقر، بارزترین نمود کامیابی یک انقلاب در دست یابی به هدف نخست است. از این منظر انقلاب 1357 ایران، کامیاب بوده است؛ چرا که به طور کلی مهری بود بر پایان نظام کهن پادشاهی در ایران با تمامی نقاط قوت و ضعفش.
    اما پس از فروپاشی سیستم سیاسی پیشین، چالشی مهم واساسی پیش روی انقلاب ها قرار می گیرد که بر مشروعیت آنها در سال های بعد و وضعیت کشورهایی که در آنها این انقلاب ها رخ داده است اثرگذار است: چالش بنیان گذاری سیستم حکمرانی نوین.
    اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی، نظامی و سیاسی (داخلی و خارجی) بر پایداری کشورها اثرگذارند و وضعیت کلی کشور با توجه به هر یک از این ابعاد، جایگاه آن را در فضای حالت پایداری مشخص می کند.
    کلیدواژگان: انقلاب، سیستم های حکمرانی، فضای حالت، پایداری
|
  • Abbas Maleki * Pages 11-14
  • Siavash Malekifar *, Seyed Sepehr Ghazinoory, Mohammad Amin Ghaneirad, Arash Mousavi Pages 17-39
    Cultural industries are those industries whose main functions are to create, produce, and commercialize themes with cultural nature in the form of products or services, and include industries like computer games, toys, publication, fashion and clothes. Given cultural, social, economic and even defensive importance of cultural industries, these industries play an important role in different aspects of national development.
    Despite different functions of cultural industries, statistics show that there is a gap between current and desired status in their different branches. Bridging this gap requires developing desired status for these industries and designing and developing a set of policies and strategies to achieve it. One of the requirements for developing effective vision and strategies for cultural industries is to identify current and desired approaches regarding them.
    The primary question of this paper is: “what are the current approaches regarding national cultural industries, and what are the desired approaches?”
    The method used in this paper was identifying possible or alternative approaches to cultural industries by literature review, and then identifying current and preferred approaches by surveying cultural industries stakeholders with a close-ended questionnaire. Cultural industries innovation system model was used to identify stakeholders. Finally, the research methodology, survey questions and results were validated through in-depth interview with 5 cultural industries experts and the alternative approaches were modified accordingly.
    Survey results analysis shows that "controlling, defensive and security" approaches are currently dominant regarding national cultural industries; however desired approaches, in order of importance, should be economic, social, and political.
    Keywords: Cultural industries, stakeholders, innovations system, Current status, desired status
  • Mahboube Arefi, Ali Azizi * Pages 41-63
    In developing countries, one of the challenges of higher education is internationalization of universities. The main purpose of this paper is the feasibility of internationalization of public universities in Tehran. Shahid Beheshti University and Tehran University in Tehran city as a sample of the public universities were selected. The research method is descriptive- analytic. The samples are selected from among managers, faculty members, staff and students as cluster random sampling. A total of 261 people are selected as the participants of the study using stratified sampling method. The research instrument is a researcher-made questionnaire. To examine reliability of measure, Cronbach alpha coefficient is used (0.90). To analyze data, descriptive statistics (mean¡ standard deviation and percent) and inferential statistics (kolmogorov - smirnov tests, one -sample t-test) are used .The results indicate that the average possibility of internationalization of public universities in Tehran is less than the average and assumed mean.
    Keywords: internationalization of universities, scientific-educational international cooperation, international research cooperation, public universities
  • Tayebe Abasi *, Rahmatallah Gholipour, Mahdi Hadi Pages 65-84
    The aim of this study is to identify and explain evidence-based policy making process in the science, research and technology area The aim of this study is to identify and explain evidence-based policy making process in the science, research and technology area; Evidence-based policy making is an appropriate approach to optimize policy-making system. The research approach is Qualitative; data through interviews with experts of the field of Science and Technology are collected and for analyzing data has been used thematic analysis. Based on the findings, the mechanism of evidence-based policy-making process in this area can be classified into three categories of factors; Individual, institutional and contextual level mechanism; Individual level are included promoting the expertise and knowledge of policymakers and take advantage of ideas of experts. Contextual factors are the evaluating previous studies and researches and policies, mass media; and institutional mechanisms are activation Professional Association of Scientific, create think tanks, reviewing policy making institutions.
    Keywords: Policy Process, the Science, Research, Technology Area, Evidence-Based Policy-Making
  • Muhammad Sadra * Pages 85-105
    Islamic unity is a concept that has been always presented and reread by Islamic scholars in the light of dichotomy of sectarianism and secularism in order to solve the problem of despotism and colonialism and finally, faced with inefficiency.
    Imam Musa Sadr, with a focus on the concept of religion in the service of man, has presented and performed practically in a plural society, efficient, democratic and non-secular model of the concept of unity, that we have studied according to the remains of him in this essay. The model that can use it for making national and international unity of Islamic countries.
    Imam Musa Sadr, with a focus on the concept of religion in the service of man, has presented and performed practically in a plural society, efficient, democratic and non-secular model of the concept of unity, that we have studied according to the remains of him in this essay. The model that can use it for making national and international unity of Islamic countries.
    Keywords: Islamic unity, sectarianism, Secularism, Musa Sadr, service of man
  • Talieh Khademian * Pages 107-118
    The beginning of the development process in Iran and the need for further progress to the moment of Abbas Mirza's inquiry after the defeat of the tsarist Russian military army during the Qajar period. After the question was raised, the idea began to be born, and, in the middle of this past Iranian history, nothing but deterioration and defeat, Iran is in retardation compared with the West, and only by taking steps in the development process and attaining Progress, the failed Iran's forgotten past, and a brilliant future will take shape. The question that arises here is whether development does not necessarily lead to progress, or through development, in particular the development of the maximum and with all possible speed, the historical backwardness of a product of a long term? The hegemonicization of the idea of deterioration after the question of Abbas Mirza has led to a neglect of the other side of the development of the Janosi face; in this article, we intend to cite the concept of development in Iran through the use of Walter Benjamin's (1940-1892) thinking and, in conclusion, We will note that development is not necessarily due to the history of contemporary Iranian life, but destruction has been an integral part of development and its process in Iranian experience, which is often referred to in the official discourse, especially the discourse governing the knowledge system. Can not be
    Keywords: thought of progress, deterioration, retardation
  • Maliheh Esmaeilian *, Amir Nazemi Pages 119-136
    By changing approach of states from welfare states to regulatory states and forcing regulations to different areas, the role of national regulatory bodies would be very important. Though in some areas such as new media, this step is changed and enters to the governance but the roles of the national regulatory body is so important. By emerging Convergence phenomena and blurring the boundaries between media, telecomm and Information Technologies, there are some approaches for national regulatory Bodies. In this paper, after reviewing related literatures and different models, an appropriate model for national regulatory body of new audiovisual media is presented by robust decision making method. All data for analysis is gathered by panels of experts and representatives of stakeholders in the audiovisual media area. Results show that convergent regulatory body which is independent from current players and independent policy maker and public participation in regulation would be appropriate and robust in regards to future of audiovisual media in Iran.
    Keywords: Audiovisual Media, Institutionalism theory, Regulatory body, Robust decision making
  • Aliakbar Gorji, Zahra Shirzad Nazarloo * Pages 137-163
    It much has been said on the situation of disabled persons and domestic and international standards governing this field. But there is a palpable emptiness in the field of urbanization and strategic policies prevailing in this sector. It would be far more important finds that we accept people with disabilities or retarded people are respectable citizens and they have right to full citizenship and equal rights with others. But the fact that it is although measures have been taken in the field of international law and domestic law and the various rules concerning the protection of the rights of persons with disabilities, but social status of citizens of the spectrum is taken into the abyss due to the absence of serious and collective will for implementing and supervising the implementation of the rules. The present paper reviews the evaluation of laws and regulations in the field of urban development related to the Status of Persons with Disabilities and the strategic policies in the legislation in this field.
    Keywords: Disabled person, Right to the city, Non discrimination
  • Tajedin Salehiyan *, Reza Simbar Pages 165-186
    Today due to extensive and increasing communications between countries and nations relations and foreign policy plays a determin
    Among the effective factors in forming the foreign policy of all countries¡including the Islamic republic of Iran which has been paid attention to less "social resources”. Theories of international ing role in their fatesrelations to several Explaining group, discourse and developmental divisions. The Origin of Theory or Constructivism, On the Role of Resources and Social Identity In the formation of interests and then, the creation of the behavior of nations is emphasized.
    In this article¡the writers using constructivism theory by the descriptive-analytical method as well as the collecting of material in library form and using electronic resources have found that because the social resources effective in that identity¡foreign policy has evolved in such a way that ¡the foreign policy axes of the Islamic republic of Iran have been different to each other.
    Keywords: foreign policy, the Islamic republic of Iran, social resources, constructivism, Identity
  • Hamid Ahmadinejad, Enayatollah Yazdani *, Saeed Vosoughi Pages 187-206
    The mental constructs, individual, value, and psychological characteristics of foreign policy agents at different periods leading to specific role-based identities have provided different strategies for making decisions in the nuclear Case. As a matter of fact, perception and identity reflection compatible with the structure of the international system or in conflict with it have played a corresponding role in the alleviation intensification or of the Iranian nuclear dispute. In this sense, the role identity in Rouhani discourse due to recognition of the inner paradigm of the international system and as a result of the emphasis on moderation and win-win approach, has displayed itself as a player in the context of Kantian culture. Accordingly, the primary goal of the current study is to answer this question:The role Identity in Rouhani discourse how Representation Iran Nuclear Case and how has impacted the decision-making strategies in this way? According to constructivism and descriptive-analytical methods, research results have shown that Nuclear Case was introduced as a negotiable non-security political issue during Rouhani presidency and Poliheuristic and Small Group Strategies were proposed as decision models based on profit-loss logic.
    Keywords: Identity, Representation, Win-win approach, Poliheuristic, Small Group
  • Ehsan Soltanifar *, Hashem Aghazadeh, Manouchehr Ansari Pages 207-237
    With regard to a lack of qualitative, multidisciplinary and methodological researches on international opportunity recognition and inspired by recent dialogues between Iran and world powers(P5), in this paper, we have attempted to analyze business development opportunities between Iran and France(As a key member of P5). We found out that international trade regime of France at least in relation to Iran is "large and fragile" while Italians and mainly Germans have relatively constructed a "small and agile" trading system with Iran. To deal with this issue, we extracted explanations and policy proposals. Thus after JCPOA, with regard to less justification of direct import and export between Iran and France and/or co-investment in France, both side should invest on co-investment in Iran and revitalization of past investments and open an special account on empowerment both side's SMEs. When cooperation between SMEs of Iran and France is considered, then it could be justified and should be noticed to empower bilateral trade organizations specially Iran-France chamber of commerce and other business development associations. Cooperation between Iran and France also provides employment in Iran and France, following provided jobs and profits, more companies, groups and unions become proponent and supporter of this cooperation. These groups resist against negative pressures of countries like U.S and Saudi or domestic opposition groups inside Iran and France. Moreover, these cooperation increases the extent of integration and dependency between Iran and France thus both countries are forced to use their political power toward the maintenance of other part's national security.
    Keywords: Analyzing International Business Environment, International Business, International Entrepreneurship, France, Trade Promotion
  • Amir Nazemi * Pages 241-250
    Policy issues have become politically mushrooming in recent years, and this usually reduces the ability to analyze their expertise. The series of lectures that peaked in the last weeks has made the policy of language and politics of this area a significant issue, which can increase the opportunity of the topic. In this article, the topic of the language policy is first and then suggestions are made.
    Keywords: Language policy, ethnicity, foreign language
  • Asieh Haieri Yazdi * Pages 253-288
    The history of revolutions reveals extraordinary variety in their causes, development, and outcomes. From classical times to modern, governments have been overturned by groups seeking change, but their methods and goals have varied. No form of regime seems wholly immune from revolution, although traditional monarchies, empires, and personalist dictatorships seem especially vulnerable.
    Mass theories and class theories of revolution are too simple to account for this variation and complexity. A process model that pays attention to changes in the structures of and relationships among states, elites, and popular groups, and to the roles of revolutionary coalitions, international pressures, and ideologies, is more useful.
    Revolutions occur in countries that are facing the pressures of international conflict or population growth with weak states, contentious and divided elites, and populations whose grievances and mobilization potential are high. As long as such conditions occur--and there are still prospects of such conditions developing in many parts of Africa, the Middle East, Latin America, Asia, and even China--the history of revolutions will not be over.
    Keywords: History of Revolution, Theory of Revolution, Jack Goldstone
  • Sajjad Fattahi * Pages 289-292
    The 1979 revolution, like all political revolutions, had two goals: first, the overthrow of the former political order and the founding of a new political order that claimed to bring a better future for Iran and Iranians.
    Judging by the prosperity or failure of a revolution to overthrow the previous political order requires little research; the collapse of the established political system is the most visible success of a revolution in achieving the first goal. In this regard, the 1979 Iranian Revolution was successful, because it was generally a manor for the end of the ancient kingdom system in Iran with all its strengths and weaknesses.
    But after the collapse of the former political system, an important and fundamental challenge is the advancement of revolutions, which affects their legitimacy in the coming years and the situation of the countries in which these revolutions occurred: the challenge of the founding of a new governance system.
    Economic, social, environmental, military and political (domestic and foreign) affect the sustainability of countries, and the overall situation of the country, according to each of these dimensions, determines its position in the state of stability.
    Keywords: revolution, governance systems, state space, sustainability