فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1391)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی صمدی، فرزاد ناظم، علی یلفانی صفحه 9
    درک متابولیسم غالب هنگام ورزش، شاخص مطلوب در تعیین آمادگی فیزیولوژیک ورزشکاران، استعدادیابی و طراحی تمرین بشمارمی آید.دراین پژوهش الگوی تغییرات غلظت لاکتات خون وتواترضربان قلب به منزله مقیاس شدت کار(پاسخ های فیزیومتابولیک) و نسبت فعالیت شدید به فعالیت سبک به عنوان فاکتور مدت طی مسابقات تکواندو بررسی شده است. 12 تکواندوکار کمربند مشکی با سابقه تمرینی بیش از 6 سال، سن 09/3±16/22 سال، قامت 58/6±66/178 سانتی متر، وزن 51/14±75/69 کیلوگرم و نسبت چربی 5±90/11 درصد درطرح داوطلبانه شرکت کردند.مشخصات آنتروپومتریک وظرفیت عملی آزمودنی ها با تست درمانده ساز بروس روی تردمیل الکتریکی(ml/min/kg 61/4±22/46)برآوردگردید.سپس شاخص نسبی حداکثر توان بی هوازی به روش RAST معادل (08/1±8/9 وات بر کیلوگرم) محاسبه شد. ورزشکاران به سبک المپیک در گروه های وزنی تکواندو تفکیک شدند و دریک مسابقه هم طراز مسابقه واقعی شرکت کردند. پیش از شروع مبارزه و در آخر هر راند مسابقه، تغییرات ضربان قلب و لاکتات خون اندازه گیری شدند. برای تعیین زمان فعالیت شدید به فعالیت سبک در هر سه راند مسابقه از دوربین فیلم برداری دیجیتال استفاده شد. ضربان قلب قبل از شروع مسابقه 31/4±80/51 درصد حد اکثر ضربان قلب و در راندهای 1، 2 و 3 به ترتیب 16/5± 89، 87/3±19/91 و 92/2±42/93 درصد حداکثر ضربان قلب بدست آمد. لاکتات خون قبل از مسابقه 89/0±4/2 میلی مول در لیتر و در راندهای 1، 2 و 3 به ترتیب 78/1±50/9، 95/0±99/10 و 90/1±23/13 میلی مول در لیتر بدست آمد. نسبت فعالیت شدید به فعالیت سبک در دامنه های 1 به 3 تا 1 به 4 بدست آمد. یافته های این مطالعه آشکار می کند که سوخت و ساز غالب درمسابقات تکواندو، مسیر گلیکولیتیک بوده و شدت اجرای تکنیک مسابقات در سطح بیشینه انجام می گیرد که برای مربیان می تواند در طراحی تمرینات آمادگی یا پیش فصل مسابقه و هنگام استعدادیابی تکواندوکاران راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: تکواندو، پاسخهای فیزیومتابولیک، آنالیز مهارت
  • بهنام نقی پور گیوی، حسن اسدی، مجید جلالی فراهانی صفحه 23
    هدف این پژوهش مطالعه هویت تیمی و هویت ملی هواداران تیم های ملی ایران در رشته های فوتبال و کشتی در میان دانشجویان هوادار تیم های ملی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان پسر دانشگاه تهران بودند که تعداد آنان حدود17000 نفر برآورد شد و 385 نفر از آنان به صورت داوطلبانه (224هوادارفوتبال و 161هوادارکشتی) در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش، پرسشنامه استاندارد باب هیر(2007) بود که در چندین پژوهش خارجی نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. پس از تایید روایی پرسشنامه توسط متخصصان، پایایی آن در یک تحقیق راهنما درنمونه ای30 نفره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و پایایی آن (88/0α=) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون فریدمن، Tمستقل و تحلیل عاملی تاییدی و با استفاده از نرم افزار های SPSS V.20 و Amos V.20 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که هواداران رشته فوتبال درمولفه های هویت تیمی شان به ترتیب در ارزیابی عمومی، تعلق و یکپارچگی و آگاهی و در مولفه های هویت ملی شان به ترتیب در تعلق و پکپارچگی، آگاهی و مشارکت بیشترین امتیاز را داشتند. همچنین هواداران رشته کشتی درمولفه های هویت تیمی شان به ترتیب در ارزیابی عمومی، تعلق و یکپارچگی و آگاهی و در مولفه های هویت ملی-شان در مولفه های تعلق و یکپارچگی، آگاهی و ارزیابی عمومی بالاترین امتیاز را داشتند.
    کلیدواژگان: هویت تیمی، هویت ملی، هوادار، فوتبال، کشتی
  • حمید اراضی، محسن ابراهیمی، سپیده اصغرپور صفحه 37
    تاثیر نیروافزایی کافئین بر برخی فعالیت های بی هوازی روشن نشده است. بنابراین، هدف از این پژوهش، بررسی اثر مصرف حاد کافئین بر قدرت عضلانی، استقامت عضلانی بالاتنه و پائین تنه و توان بی هوازی دختران ورزشکار بود.12 دانشجوی دختر ورزشکار با میانگین وزن 67/525/59 کیلوگرم، قد 03/542/166 سانتی متر، سن 222 سال و نمای توده بدنی 13/117/21 کیلوگرم بر متر مربع به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به روش دو سوی کور و تصادفی کافئین (6 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و دارونما مصرف کردند. یک ساعت پس از مصرف، قدرت عضلانی از طریق آزمون یک تکرار بیشینه (1RM) در حرکت پرس سینه و پرس پا، استقامت عضلانی از طریق شمارش تعداد تکرارهای حرکت پرس سینه و پرس پا با وزنه معادل 60 درصد یک تکرار بیشینه (60٪ 1RM) و توان بی هوازی با آزمون RAST اندازه گیری شد. متغیرهای اندازه گیری شده عبارت بودند از: قدرت عضلانی بالاتنه و پایین تنه، استقامت عضلانی بالاتنه و پایین تنه، حداکثر توان، حداقل توان، میانگین توان، شاخص خستگی. برای بررسی تفاوت بین مصرف کافئین و دارونما از آزمون آماری تی همبسته استفاده شد. مصرف کافئین موجب افزایش معنی دار قدرت در حرکت پرس سینه می شود (012/0P=). و بر حداکثر توان (028/0P=) و شاخص خستگی (016/0P=) تاثیر مثبت دارد. اما اثر معنی داری بر قدرت پرس پا، استقامت عضلانی پرس سینه و پرس پا، حداقل توان و میانگین توان مشاهده نشد (05/0 p>). بر اساس یافته های بدست آمده، به نظر می رسد دوز متوسط کافئین در بهبود برخی عملکردهای قدرتی و کوتاه مدت در دختران جوان ورزشکار موثر باشد.
    کلیدواژگان: کافئین، قدرت، استقامت عضلانی، توان بی هوازی، دختران ورزشکار
  • غلامرضا شعبانی بهار، سجاد مومنی پیری صفحه 47
    هدف از تحقیق حاضر تعیین ارتباط بین بیوریتم با عملکرد ورزشی ورزشکاران رشته های انفرادی استان همدان از نظر سیکل جسمانی می باشد. روش تحقیق این پژوهش توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه ورزشکاران رشته های انفرادی شرکت کننده در مسابقات استانی، استان همدان در سال 1391-1390 بود. تعداد 216 نفر را بر اساس جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل نرم افزار بیوریتم و پرسشنامه عملکرد ورزشکاران (چاربونیو، 2001) با پایایی 91/0 بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات علاوه بر شاخص های آمار توصیفی از آزمون های استنباطی نظیر ضریب همبستگی پیرسون،آزمون کای اسکوئر، تی تست مستقل و آنالیز واریانس یک راهه استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین انرژی جسمانی وعملکرد ورزشکاران ارتباط معنی داری وجود دارد) 05/0P<). همچنین نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه ارتباط معنی داری را بین حالت های مختلف سیکل جسمانی با عملکرد ورزشکاران نشان داد) 01/0P<)؛ همچنین نتیجه آزمون تعقیبی توکی بالاترین سطح عملکرد ورزشکارن را مربوط به زمان هایی که سیکل جسمانی بالای خط صفر(67/17) قرار دارد و پایین ترین عملکرد در هنگامی که سیکل در نقطه بحرانی(12) و یا پایین خط صفر (36/15) قرار داشت نشان داد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که قرار گرفتن سیکل جسمانی در موقعیت های مختلف می تواند عملکرد ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: بیوریتم، سیکل جسمانی، عملکرد ورزشی، رشته های انفرادی
  • پدرام قربانی، محمدرضا کردی، گلناز ارباب، محمد همتی نفر صفحه 59
    مقدمه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی تناوبی شدید (HIE) بر شاخص های التهابی و ایمنی بازیکنان مرد تیم ملی فوتبال ناشنوایان بود.
    روش کار
    به این منظور، 20 نفر از بازیکنان تیم ملی فوتبال ناشنوایان داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (10n=، سن: 03/4±6/24، قد: 69/6±62/176، وزن: 36/6±37/70) و تجربی (10n=، سن: 99/3±75/25، قد: 06/5±25/177، وزن: 74/7±62/69) تقسیم شدند. نمونه های خونی، قبل و بلافاصله پس از اجرای آزمون جمع آوری شد. آزمودنی های گروه کنترل دو مرحله فعالیت RAST را با 4 دقیقه استراحت در بین آن انجام دادند. تجزیه و تحلیل آماری داده های بدست آمده با استفاده از آزمون t مستقل برای تعیین تفاوت بین گروهی و آزمون t همبسته برای تعیین تفاوت درون گروهی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، یک جلسه HIE منجر به افزایش معنی دار مقادیر IL-6 (001/0= P) و عدم تغییر معنی دار در مقادیر IL-1 (919/0= P) و TNF-α (00/1= P) در مقایسه با مرحله پیش آزمون شد (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد، یک جلسه فعالیت ورزشی تناوبی شدید منجر به پاسخ های ضد التهابی بدن می شود، که این در نتیجه تعامل IL-6 با سایر سایتوکاین های مسیر التهابی حاصل می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی شدید، IL-6، IL-1 و TNF-α
  • حمیدرضا قزلسفلو، نوشین اصفهانی صفحه 69
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه هوش هیجانی و مهارتهای روانی ورزشکاران انفرادی وتیمی نخبه و غیر سوپر لیگ کشور ورابطه آن با تجربه ورزشکاران می باشد. تعداد 160n= ورزشکار تیمی وانفرادی حاضر در مسابقات سوپر لیگ کشور در رشته های والیبال، والیبال نشسته، کبدی(آقایان و خانم ها)، فوتسال، بسکتبال دو میدانی، کشتی، تیراندازی، کاراته و ووشواستان گلستان به عنوان جامعه آماری تحقیق انتخاب شدند که از بین آنها تعداد143 n= ورزشکار به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری در تحقیق انتخاب شدند. به منظور ارزیابی مهارتهای روانی و هوش هیجانی نمونه ها از پرسشنامه عملکرداستراتژیک توماس (TOPS) و پرسشنامه هوش هیجانی سیبریاشینگ استفاده گردید.پس از جمع آوری داده ها و استفاده از آزمون کالموگراف اسمیرنف(K-S) و اطمینان ازتوزیع طبیعی دادها(05/0pو 785/2(t=، تصویرسازی ذهنی (05/0>pو 64/3(t=، و افکار منفی (05/0>pو 25/4(t=، بین ورزشکاران نخبه وغیر نخبه وجود دارد.همچنین درخرده مقیاس های هوش هیجانی نیزتفاوت معناداری در خرده مقیاس های خودکنترلی(05/0>pو 99/2(t=،خودانگیزی (05/0>pو 14/3(t=و مهارتهای اجتماعی(05/0>pو 16/3(t=، بین دو گروه ورزشکاران مشاهده گردید اما در خرده مقیاس های خودآگاهی و همدلی تفاوت معناداری وجود نداشت(05/0 P≥).
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مهارتهای روانی، ورزشکاران انفرادی، ورزشکار تیمی
  • رضا نوری، بهاره محمودیه، ارسلان دمیرچی، فرهاد رحمانی نیا، نادر رهنما صفحه 83
    بالا بودن سطوح استرادیول، پروژسترون و پایین بودن گلوبین پیوندی هورمون جنسی (SHBG) به طور معنی داری خطر ابتلا به سرطان پستان و بازرخداد آن را افزایش می دهند. از طرفی، به نظر می رسد در زنان یائسه، فعالیت ورزشی بر این هورمون ها اثر مثبت داشته باشد. با این حال، تغییرات این هورمون ها در زنان یائسه ی مبتلا به سرطان پستان در اثر فعالیت ورزشی، بررسی نشده است. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تغییرات هورمون های جنسی زنان یائسه ی مبتلا به سرطان پستان پس از 15 هفته فعالیت ورزشی بود. بدین منظور 29 زن (31/6 ± 27/57) یائسه ی مبتلا به سرطان پستان که جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی دریافت کرده و در حال حاضر تحت دارودرمانی بودند، به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 15 هفته و هر هفته 4 جلسه (دو جلسه پیاده روی و 2 جلسه تمرین مقاومتی) به فعالیت ورزشی پرداختند. در این مدت گروه شاهد در فعالیت ورزشی یا بدنی منظم شرکت نکردند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) انجام گرفت. یافته های پژوهش، حاکی از تفاوت معنی دار وزن بدن، BMI، سطوح استرادیول، پروژسترون و SHBG بین دوگروه پس از 15 هفته بود (05/0p<). به طوری که پس از 15 هفته، در گروه تجربی وزن بدن، BMI، استرادیول و پروژسترون کاهش و SHBG به طور معنی دار افزایش یافت. با توجه به یافته های این پژوهش، فعالیت ورزشی ترکیبی تغییرات مطلوبی در هورمون های جنسی زنان یائسه ی مبتلا به سرطان پستان ایجاد می کند که پیامد آن می تواند کاهش خطر بازرخداد (عود) یا متاستاز سرطان به سایر بافت ها باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، سرطان پستان، استرادیول، پروژسترون، گلوبولین پیوندی هورمون جنسی
  • حسین رجبی، سید نصرالله سجادی، محمود گودرزی، مهرزاد حمیدی صفحه 93
    هدف از پژوهش حاضر تبیین راه کارهای ترویج در بازاریابی ورزشی کمیته ملی المپیک بود. با توجه به هدف اصلی پژوهش، از روش پژوهش کیفی استفاده گردید. به این منظور، مصاحبه های کیفی با صاحب نظران و خبرگان آگاه از موضوع صورت پذیرفت. انجام مصاحبه ها و جمع آوری داده ها تا حد رسیدن به اشباع نظری پیش رفت. مطابق با مبانی پژوهش های کیفی، تحلیل یافته ها هم زمان با جمع آوری داده ها انجام گرفت. یافته-های پژوهش، اصلی ترین و عملی ترین راه کارهای ترویج در بازاریابی ورزشی کمیته ملی المپیک را نشان داد. مهم ترین این راه کارها عبارتند بودند از: صحه گذاری و تایید کالاها و خدمات کمیته ملی المپیک، حفاظت، حمایت و پشتیبانی از نام ها، نمادها و نشانه های المپیک، فراهم نمودن شرایط فروش اجناس مختلف با آرم کمیته ملی المپیک جهت ارتقای ارزش نشان کمیته، جذب حامیان مالی معتبر ملی و بین المللی، و...
    کلیدواژگان: ترویج، بازاریابی ورزشی، آمیخته ی بازاریابی، کمیته ملی المپیک
  • احسان محمدی ترکمانی، حمیدرضا احمدی بزدی صفحه 107
    هدف پژوهش حاضر، بررسی انگیزه های حضور تماشاگران و نقش آن بر وفاداری به مقصد در بیست و هفتمین دوره تور دوچرخه سواری بین المللی آذربایجان بود. روش تحقیق همبستگی بوده که به شکل میدانی انجام شد. بدین منظور 368 نفر از تماشاگرانی که برای تماشای مسابقات تور دوچرخه سواری بین المللی آذربایجان حضور داشتند به شکل کاملا تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه انگیزه های مشارکت (محقق ساخته) و وفاداری به مقصد بودند که روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید متخصص تایید و پایایی ابزار با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب (83/0، 81/0) به دست آمد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد، عامل جذابیت و هیجان عامل اصلی حضور تماشاگران در تور دوچرخه سواری بین المللی آذربایجان بود. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، از بین مولفه های انگیزه مشارکت به ترتیب عامل جذابیت و هیجان با بتای استاندارد 305/0، ویژگی های ورزش و سطح رقابت با بتای 275/0 و اجتماعی شدن با بتای 147/0 بر وفاداری به مقصد تماشاگران تاثیر گذار هستند. پیشنهاد می شود به عواملی همچون ارائه خدمات مطلوب در بخش حمل و نقل، ایجاد هماهنگی بین سازمان های مختلف درگیر در برگزاری تور دوچرخه سواری بین المللی و بهره گیری از روش های استاندارد و بین المللی در برگزاری رویداد به منظور افزایش حضور تماشاگران و سطح کیفی مسابقات توجه شود.
    کلیدواژگان: انگیزش، وفاداری، تماشاگران، تور بین المللی دوچرخه سواری
|
  • M. Samadi , F. Nazem , A. Yalfani Page 9
    The kind of predominant metabolic profile of any sports activity could be a parameter to determine physiological fitness, talent identification and training design. The aim of the present study was to determine the blood lactate level (BLL) and heart rate as intensity factors (physio-metabolic responses) and the ratio of high intensity movement to low intensity movement during taekwondo competitions. 12 national taekwondo athletes with training experience higher than 6 years (age: 22.16±3.09 years, height: 178.66±6.58 cm, weight: 69.75±14.51 kg, %BF 11.90±5) participatedin this study. The anthropometric variables and vo2max were estimated based on the Bruce’s exhaustive test (46.22±4.61 ml/min/kg) on a treadmill. Then, the maximal anaerobic power was measured using RAST field method (9.8±1.08 watt/kg). The subjects were classified into taekwondo weight groups using Olympic style and participated in a competition under the same conditions as a real one. The HR and BLL were measured before and at the end of each round. To evaluate the ratio of high intensity movement to low intensity movement (HM/LM ratio), a digital filming camera was used in all three rounds. The HR before the competition was 51.80±4.31 %HRmax and in the rounds 1, 2 and 3 was 89±5.16, 91.19±3.87 and 93.42±2.92 %HR max respectively. BLL before the competition was 2.4±0.89 mmol/L-1 and in the rounds 1, 2 and 3 was 9.50±1.78, 10.99±0.95 and 13.23±1.90 mmol/L-1 respectively. The HM/LM ratio was 1:3 to 1:4 during the three rounds. The findings of this study showed that predominant metabolism source was glycolytic and intensity of competition was maximal that can receive attention from coaches when designing training or determining physical fitness and identifying talents in taekwondo players.
    Keywords: Taekwondo, Physio, Metabolic Responses, Performance Analysis
  • B. Naghipour Givi , H. Asadi , M. Jalali Farahani Page 23
    The aim of the present study was to investigate team identity and national identity of fans of Iran national teams of football and wrestling. The statistical population of the study consisted of all male students of University of Tehran (N=17000) and 385 students (224 football fans and 161 wrestling fans) voluntarily participated in this study. The subjects were asked to fill out Bob Hier’s questionnaire; its validity was confirmed by experts and its reliability was obtained as α=0.88 in a pilot study (n=30). To analyze the data, Friedman test and independent t test and confirmatoryfactor analysis were used using SPSS V.20 and Amos V.20. The results showed that football fans achieved highest scores in the following components of team identity respectively: general evaluation, attachment and integration, and awareness while their highest scores were allocated to the following components of national identity respectively: attachment and integration, awareness and participation. On the other hand, wrestling fans achieved highest scores in the following components of team identity respectively: general evaluation, attachment and integration, and awareness while their highest scores were allocated to the following components of national identity respectively: attachment and integration, awareness and general evaluation.
    Keywords: Team Identity, National Identity, Fan, Football, Wrestling
  • H. Arazi , M. Ebrahimi Student), S. Asgharpoor Student) Page 37
    The ergogenic effect of caffeine on some anaerobic exercises has not yet been known. The aim of this study was to investigate the effect of acute intake of caffeine on the upper body and lower body muscular strength, muscular endurance and anaerobic power in young female athletes. 12 female young athlete students (mean weight 59.255.67 kg, height 166.425.03 cm, age 222 years and BMI 21.171.13 kg/m2) volunteered to participate in this study. In a double blind and randomized fashion, subjects consumed caffeine (6 mg/kg body weight) and placebo. One hour after ingesting either caffeine or placebo, muscular strength was measured by onerepetitionmaximum (1RM) in bench press and leg press, muscular endurance by repetitions at bench press and leg press with a weight of 60% of 1RM and anaerobic power by RAST test. The measured variables included upper and lower body muscular strength, upper and lower body muscular endurance, maximum power, minimum power, mean power and fatigue index. Paired t test was used to examine the difference between caffeine and placebo. The Results showed a significant increase of strength in bench press (P=0.012) and a positive effect on maximum power (P=0.028) and fatigue index (P=0.016). The caffeine had no significant effect on strength of leg press, muscular endurance of bench press and leg press, minimum power and mean power (p>0.05). It seems that a moderate dose of caffeine may be effective for enhancing some strength and short-term performance in young female athletes.
    Keywords: Caffeine, Strength, Muscular Endurance, Anaerobic Power, Female Young Athletes
  • G. Shabani Bahar , S. Moemeni Piri Page 47
    The aim of this study was to determine the relationship between biorhythm and sport performance in Hamadan athletes participating in individual sport fields. The research method employed was descriptive-correlated. The statistical population included all athletes of individual sport fields who participated in provincial competitions of Hamadan province in 1390-1391 (N=680). Based on Krejcie and Morgan table, 216 subjects were selected as the statistical sample. Biorhythm software and athlete's performance questionnaire (Charbonneau, 2001) (r=0.91) were used to collect data. In addition to descriptive statistics, inferential statistical tests such as Pearson correlation coefficient, Chi-Square test, t test and one-way analysis of variance (ANOVA) were used to analyze the data. The findings of this study showed a significant relationship between physical energy and athlete's performance (p<0.05). The result of one-way ANOVA revealed a significant relationship among different modes of physical cycle and athlete's performance (p<0.01). The results of Tukey post hoc test showed that the highest athlete's performance level was assigned to the time physical cycle was above the zero line (17.67) and the lowest athlete's performance level was at the critical point (12) or below the zero line (15.36). So, it can be concluded that the location of physical cycle under different conditions can affect athlete's performance.
    Keywords: Biorhythm, Physical Cycle, Sport Performance, Individual Sports
  • P. Ghorbani Student), M.R.Kordi , G.Arbab Student), M.Hemmatinafar Page 59
    The aim of this study was to examine the effect of a single bout of high intensity interval exercise (HIE) on immune and inflammatory markers in deaf male soccer players of Iran national team. For this purpose, 20 deaf football players from Iran national team voluntarily participated in the study and they were randomly divided into two groups: Control (n=10, age=24.6±4.03, height=176.62±6.69, weight= 70.37±6.36) and experimental (n=10, age=25.75±3.99, height=177.25±5.06, weight= 69.62±7.74) groups. Blood samples were collected before and immediately after the protocol. Experimental group performed two RAST tests with a 4-minute rest interval.Data were analyzed by independent t test (inter-group comparison) and paired t test (intra-group comparison). The results of this study indicated that a single bout of HIE significantly increased IL-6 levels (P=0.001) and did not significantly change IL-1 (P=0.919) and TNF-α (P=1.00) levels compared to pretest. In conclusion, this study showed that a single bout of HIE leads to body anti-inflammatory responses which is the result of IL-6 interaction with other inflammatory cytokines.
    Keywords: High Intensity Interval Exercises, IL, 6, IL, 1, TNF, α
  • H.R. Ghezelsefloo, N.Esfahani Page 69
    The Main purpose of this research was to compare emotional intelligence and psychological skills between elite and non-elite individual and team athletes in Iranian superior league and relationship with athletes’ experience. 160 individual and team athletes from Golestan province in Iranian super league (volleyball, sitting volleyball, kabadi (males and females), footsal, basketball, track and field, wrestling, archery, karate and wushu) were selected for the statistical population and totally 143athletes were randomly selected as the sample. Thomas strategic performance scale (TOPS) and the emotional intelligence scale (EIS) were used to evaluate the psychological skills and emotional intelligence. K_S (p>0.05) was used to check data normality and then in order to analyze the data, descriptive statistics (mean, standard deviation), t test and Pearson correlation coefficient (p≤0.05). The findings of research showed a significant difference in self-talk (t=2.785, p<0.05), mental imagery (t=3.64, p<0.05) and negative thinking (t=4.25, p<0.05) between elite and non-elite athletes. Also, there was a significant difference in self-management (t=2.99, p<0.05), self-motivation (t=3.14, p<0.05) and social skills (t=3.16, p<0.05), but there was no significant difference in self-awareness and empathy between elite and nonelite athletes (p≥0.05).
    Keywords: Emotional Intelligence, Psychological Skills, Individual Athletes, Team Athletes
  • R.Nuri , Mahmudieh Student), A. Damirchi , F. Rahmani Nia , N. Rahnama Page 83
    Increased estradiol and progesterone levels and decreased sex hormone binding protein (SHBG) can significantly increase occurrence and recurrence of breast cancer risk. On the other hand, it seems that exercise training have positive effects on these hormones in postmenopausal women. However, changes in these hormones in postmenopausal women with breast cancer following exercise training are unclear. The aim of the present study was to investigate the changes of sex hormones in postmenopausal women with breast cancer following 15 weeks of exercise training.For this purpose, 29 postmenopausal women (57.27±6.31 years old) with breast cancer who had surgery, chemotherapy and radiotherapy and were under drug therapy were divided into two groups: experimental group (n=14) and control group (n=15). Participants of experimental group performed 15 weeks of exercise training and 4 sessions per week including walking (2 sessions per week) and resistance training (2 sessions per week that were different from walking days). Control group did not participate in any exercise protocol. Data were analyzed by ANCOVA. Results showed a significant difference in body weight, BMI, estradiol, progesterone and SHBG (p<0.05) after 15 weeks between the two groups. After 15 weeks, in experimental group, body weight, BMI, estradiol and progesterone reduced and SHBG increased significantly. It can be concluded that combined exercise training make optimal changes in sex hormone of postmenopausal women with breast cancer and the result can be the reduction of recurrence of breast cancer risk or its metastasis to other tissues.
    Keywords: Exercise Training, Breast Cancer, Estradiol, Progesterone, Sex Hormone Binding Globulin
  • H. Rajabi , S.N. Sajjadi , M. Goudarzi , M. Hamidi Page 93
    The aim of this study was to explain promotion guidelines for sport marketing in National Olympic Committee. To achieve this aim, qualitative research method was used. Researchers qualitatively interviewed with sport experts and specialists. The researchers stopped collecting data when theoretical saturation occurred. According to qualitative research principles, data analysis was carried out simultaneously with data collection. Results demonstrated the most important promotion guidelines for sport marketing in National Olympic Committee that included endorsement of products and services of National Olympic Committee, protection and supporting names, symbols and emblems of the Olympics, providing opportunities to sell goods with NOC brand to promote brand equity of National Olympic Committee, to attract prestigious national and international financial sponsors, etc.
    Keywords: Promotion, Sport Marketing, Marketing Mix, National Olympic Committee
  • E. Mohammadi Torkamani Student), H.R. Ahmadi Bezdi Page 107
    The aim of the current study was to investigate motivations of spectators’ attendance and its role in loyalty to destination in the 27th Azerbaijan International Cycling Tour. Research method was correlation and was conducted as a field study. For this purpose, 368 spectators who had participated in 27th Azerbaijan International Cycling Tour were randomly selected as the sample of the research. Attendance motivation questionnaire (Researcher-made) and loyalty to destinationquestionnaire were used to collect data; their face and content validity were confirmed by sport management professionals and their reliability was obtained by Cronbach's alpha coefficient as respectively 0.83 and 0.81. Results of the Friedman’s test showed that attraction and excitement factor was the main factor of spectators’ attendance in the 27th Azerbaijan International Cycling Tour. Furthermore, results of regression analyses showed that among the components of attendance motivation, attraction and excitement factor (standard beta=0.305), sport features andcompetition level (standard beta=0.275) and socialization (standard beta=0.147) respectively had the most effects on loyalty to destination. In order to increase the spectators’ attendance and quality level of matches, it is recommended that appropriate services in the transportation sector should be provided, coordination between various organizations involved in international cycling tour should be made and standard and international methods should be employed to hold the events.
    Keywords: Motivation, Loyalty, Spectators, International Cycling Tour