فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال پنجم شماره 1 (بهار 1392)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحمن سوری، امید صالحیان، زهیر صراف، علی اصغر رواسی صفحه 9
    کبد نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین بخصوص هنگام فعالیت ورزشی دارد و آنزیم های آن در پاسخ به انواع فعالیت ورزشی و مصرف انواع دارو پاسخ های متفاوتی از خود نشان می دهند. هدف از پژوهش بررسی تاثیر تمرین تناوبی بر تغییرات آنزیم های کبدی ناشی از مصرف داروی تاموکسیفن در موش های مبتلا به سرطان سینه بود. تعداد 20 سر موش بالب سی ماده به 4 گروه تومور، تومور + تمرین، تومور + دارو، و تومور + دارو + تمرین تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل 6 هفته تمرین تناوبی با شدت 20 تا 55 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی و 5 جلسه در هفته با 1×2 تکرار در هفته اول آغاز و با 1×10 تکرار در هفته آخر به پایان رسید. فواصل استراحتی به نسبت 1 به 1 بصورت فعال بود. دارو در طول 6 هفته درمان تزریق شد. در پایان پروتکل تمرینات سطح آنزیم های آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آلکالین فسفاتاز (AL)، آلبومین و کراتینین به روش الایزا ارزیابی شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که سطوح آنزیم های AST،ALT،AL، کراتینین و آلبومین در پایان پژوهش در گروه های تمرین + تومور، تمرین+ تومور+ دارو، و تومور به نسبت گروه تومور + دارو کمتر بود (01/0>P)، از سوی دیگر سطح AST وALT نیز در گروه تمرین + تومور نسبت به گروه تومور و تومور+ دارو کاهش معنی داری داشت(05/0>p). در نهایت احتمالا فعالیت ورزشی می تواند از افزایش آنزیم های کبدی که در گروه تومور+ دارو مشاهده شده است، جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، سرطان سینه، تاموکسیفن، آنزیم های کبدی
  • رسول نظری، محمود گودرزی، محمد احسانی صفحه 21
    هدف این تحقیق بررسی اثرات مهارت های ارتباطی بر کسب مهارت های مدیریتی مدیران ورزشی ایران بود. تحقیق از نوع توصیفی بود که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را حدود 700 نفر از مدیران ورزشی سازمان های ورزشی ایران تشکیل می دادند. نمونه ی آماری تحقیق، به صورت تصادفی طبقه ای، انتخاب شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های مهارت های ارتباطی پایایی (81/0) و پرسشنامه مهارت های مدیریتی با پایایی (88/0) بود. از روش آماری استنباطی و مدل یابی معادلات ساختاری به بررسی اثرات متغیرهای مشاهده شده بر متغیرهای مکنون پرداخته شد. یافته های این پژوهش نشان داد؛ بین مهارت های مدیریتی در بین مدیران ورزشی در حوزه های مختلف همچنین بین مهارت های مدیریتی بین مدیران ورزشی مرد و زن اختلاف معنی داری وجود دارد. بر اساس نتایج بدست آمده از مدل معادلات ساختاری، مهارت های ارتباطی به میزان (89/0) بر مهارت های مدیریتی اثر گذار می باشد، این عدد حاکی از موثر بودن مثبت و مناسب مهارت های بنیادی ارتباطی بر کسب و تقویت مهارت های سه گانه مدیریتی می باشد. از این رو نتایج مدل های مفهومی تحلیل مسیر مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیرتی را تائید نمود.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، مهارت های مدیرتی، مدیران ورزشی، معادلات ساختاری
  • محمدرضا کردی، عباسعلی گائینی، محمد همتی نفر، مریم عرب اسدی صفحه 37
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر تمرین ویبریشن (WBV) بر ترکیب بدن دختران دانشجوی ورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه تهران بود. بدین منظور،40 دانشجوی داوطلب در دو گروه ورزشکار (20n=) و غیرورزشکار (20n=) با میانگین سنی (53/1±62/21 سال)، قد (54/5±33/165 سانتی متر)، وزن (55/5±36/59 کیلوگرم) و BMI (42/1±33/21 کیلوگرم بر متر مربع) انتخاب شدند. هرکدام از گروه های ورزشکار و غیرورزشکار به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (10n=) و تجربی(10n=) تقسیم شدند. برنامه WBV به مدت سه هفته و سه جلسه در هفته بود که جلسات از پنج ست یک دقیقه ای (یک دقیقه WBV و یک دقیقه استراحت) آغاز و تا 8 ست افزایش پیدا کرد. شدت این تمرین بر فرکانس40 هرتز و دامنه 10 میلی متر تنظیم گردید. BMI، درصد چربی (BF%) و توده بدون چربی (LBM) آزمودنی ها قبل و بعد از سه هفته WBV مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده های بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری آنوا، t همبسته و مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد سه هفته WBV منجر به افزایش معنی داری در LBM غیرورزشکاران شده است (03/0=P). در حالی که تغییر معنی داری در درصد چربی و BMI هر دو گروه یافت نشد و در گروه های کنترل ورزشکار و غیر ورزشکار نیز هیچ تغییر قابل توجهی در همه عوامل مورد مطالعه مشاهده نشد. در نتیجه، یافته ها نشان دادند تمرینات ویبریشن به مدت سه هفته، نمی تواند تاثیر قابل توجهی بر متغیرهای آنتروپومتریکی دختران ورزشکار و غیر ورزشکار داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین ویبریشن، ترکیب بدن، دختران دانشجو، ورزشکار و غیر ورزشکار
  • مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحه 47
    هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل موانع تحقق حق پخش تلویزیونی در ورزش حرفه ای جمهوری اسلامی ایران بود. با توجه به هدف اصلی پژوهش، روش انجام پژوهش از نوع کیفی بود. به این منظور، با انجام مصاحبه های کیفی با خبرگان و متخصصان امر، مهم ترین موانع موجود در به رسمیت شناختن حق پخش تلویزیونی به عنوان یکی از ابزارهای توسعه و پیشرفت ورزش حرفه ای کشور شناسایی شد. با توجه به روش انجام پژوهش، نمونه گیری از افرادی انجام شد که مربوط ترین داده ها را، درباره موضوع پژوهش فراهم می-کردند. در پژوهش حاضر از نظرات 26 نفر از افراد، در قالب تعداد 35 مصاحبه استفاده شد و زمانی که موضوع به حد اشباع نظری رسید، فرآیند جمع آوری یافته ها پایان یافت. بر اساس مبانی پژوهش های کیفی، تحلیل یافته ها همزمان با جمع آوری داده ها انجام شد. یافته های پژوهش 15 مانع مهم را در راستای تحقق حق پخش تلویزیونی مسایقات ورزشی نشان داد که می توان این موانع را در سه دسته کلی با عنوان «موانع سیاسی و اجتماعی، حقوقی و قانونی، و مدیریتی و ساختاری» طبقه بندی کرد. مهم ترین موانع شناسایی شده در این زمینه عبارت بودند از: پیوند عمیق سیاست و ورزش در عرصه باشگاه داری حرفه ای، تعارض با مسائل اعتقادی و شرعی، انحصاری بودن صدا و سیما و فقدان شبکه های تلویزیونی خصوصی، وجود مشکلات قانونی در خصوص حق پخش تلویزیونی در کشور، کم کاری دولت و سازمان تربیت بدنی در ارائه لایحه های موثر و کارآمد، بی ثباتی و ضعف در مدیریت و اداره باشگاه های حرفه ای، کمبود نیروی انسانی متخصص و خلاق، فقدان اتحادیه های مستقل برای باشگاه ها، مدیران و بازیکنان.
    کلیدواژگان: حق پخش تلویزیونی، اقتصاد ورزش، خصوصی سازی، فوتبال
  • نیلوفر کریمی، ولی الله دبیدی روشن *، فاطمه رودباری صفحه 61

    سرطان پستان شایع ترین سرطان ها در بین زنان در سراسر جهان است. اگرچه چاقی با التهاب و عوامل خطرزای دیابت همراه است، ارتباط این عوامل در زنان چاق مبتلا به سرطان پستان بویژه متعاقب تمرین هوازی در آب با و بدون مکمل ضدالتهابی زنجبیل مشخص نیست. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرین هوازی در آب به همراه مصرف مکمل زنجبیل بر روی آدیپوکین های منتخب(آدیپونکتین، لپتین)، درصد چربی بدن و عوامل خطرزای مرتبط با دیابت (گلوکز، انسولین و مقاومت انسولینی) در زنان چاق مبتلا به سرطان و همچنین ارتباط بین این بیوشاخص ها متعاقب این دوره درمان می باشد.40 زن مبتلا به سرطان پستان (با میانگین سنی 4/5±48 سال،وزن 9±76 کیلوگرم،توده ی چربی 4±8/41 درصد) در یک طرح نیمه تجربی شرکت داشتند.آزمودنی ها به طور تصادفی به 4 گروه دارونما، تمرین در آب، مکمل زنجبیل و گروه تمرین در آب+مکمل زنجبیل دسته بندی شدند.آزمودنی های گروه زنجبیل و گروه ترکیبی در طی 6 هفته روزانه 4 کپسول حاوی 750 میلی گرم پودر زنجبیل دریافت کردند. برنامه پیشرونده تمرین در آب با شدت 50 تا 75 درصد ذخیره ی ضربان قلب، 4 جلسه در هفته به مدت 6 هفته در استخری با عرض 15 متر اجرا شد. مقادیر لپتین، آدیپونکتین و انسولین توسط روش الایزا و گلوکز توسط روش کالریمتری آنزیمی اندازه گیری شد. برای محاسبه ی شاخص مقاومت به انسولین نیز از روش HOMA-IR استفاده شد و درصد چربی نیز با استفاده از دستگاه سنجش ترکیب بدن تعیین شد. نتایج نشان داد 6 هفته تمرین هوازی در آب به همراه مصرف مکمل زنجبیل سبب افزایش معنادار آدیپونکتین و کاهش معنادار لپتین و عوامل خطرزای مرتبط با دیابت (گلوکز،انسولین و مقاومت انسولینی) شد (05/0≥P).همچنین ضرائب همبستگی نشان داد که فقط ارتباط بین لپتین و مقاومت انسولینی در گروه مکمل (73/0- r=، 017/0P=) معنادار بود. نتایج نشان داد تغییر سبک زندگی با بهبود در سطوح آدیپوکین های منتخب(لپتین و آدیپونکتین)، عوامل خطرزای مرتبط با دیابت (گلوکز، انسولین، مقاومت انسولینی و درصد چربی بدن) همراه است، اما ارتباط معناداری بین آدیپونکتین و لپتین با عوامل خطرزای دیابت و درصد چربی مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، مکمل گیاهی، تمرین در آب، آدیپوکین، عوامل خطرزای دیابت
  • لمیا میرحیدری، مهدی بشیری صفحه 75
    هدف پژوهش حاضر، تعیین موانع فعالیت بدنی اوقات فراغت و رابطه ی آن با ویژگی های دموگرافیکی مردم شهر تبریز و ارائه راه کارهای مناسب بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی و مقایسه ای بود. 401 نفر از شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های ویژگی های دموگرافیکی، مقیاس مزایا/ موانع فعالیت بدنی و پرسشنامه موانع فعال بودن بدنی جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها، از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون رگرسیون چندگانه به روش اینتر با نرم افزار SPSS18 در سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که در تمامی رده های سنی عامل کمبود منابع به عنوان مهمترین مانع فعالیت بدنی است. تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه زنان و مردان در یازده متغیر موانع فعالیت بدنی وجود دارد (081/0 = مجذور جزئی اتا؛ 079/0= هاتلینگز تریس؛ 005/0P< و 026/3= (389و 11)F). همچنین تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که تفاوت معناداری بین چهار گروه نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و سالمندان در متغیرهای موانع فعالیت بدنی وجود دارد (307/0 = مجذور جزئی اتا؛ 444/0= رویز لارگست روت، 005/0P< و 700/15= (389و 11)F). یافته های تحقیق دامنه ای از موانع فعالیت بدنی از دیدگاه مردم شهر تبریز در گروه های سنی و جنسی را نشان داد که با توجه به گروه های مختلف، متفاوت بود و براساس ویژگی های دموگرافیکی راهکارهایی برای مرتفع کردن موانع پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: موانع، فعالیت بدنی، اوقات فراغت، شهر تبریز
  • سعید رستمی، محمد فرامرزی، گلنوش صدق روحی صفحه 93
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی-پلایومتریک و بازی در ابعاد کوچک (SSG) بر غلظت اینترلوکین-6، عامل نکروز تومور آلفا و هورمون رشد بازیکنان پسر نوجوان فوتبال بود. بدین منظور 30 بازیکن فوتبال پسر با دامنه سنی 14-17 سال (میانگین سن 1 ± 14 سال، قد 06/0 ± 71/1 متر، وزن 1/15 ± 3/62 کیلوگرم)برای شرکت در این تحقیق انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه بازی در ابعاد کوچک (8 نفر)، مقاومتی-پلایومتریک (11 نفر) و کنترل (11 نفر) تقسیم شدند. قبل وبعد از 8 هفته تمرین و در حالت استراحتیIL-6،TNF-α و GHاندازه گیری شد. سپس آزمودنی ها به مدت 8 هفته در گروه های مربوطه تمرینات خود را انجام دادند. برنامه تمرین گروه SSG شامل 8 هفته تمرین بازی در ابعاد کوچک بود که به دو مرحله 4 هفته ای برای تنظیم شدت کار تقسیم شد. برنامه تمرین مقاومتی-پلایومتریک نیز شامل 8 هفته تمرین ترکیبی مقاومتی-پلایومتریک بود که آزمودنی ها تمرینات مقاومتی-پلایومتریک را دو بار در هفته و به همراه تمرینات معمول فوتبال انجام می دادند.به منظور مقایسه درون گروهی داده ها از آزمونt همبسته و برای مقایسه بین گروهی از آزمون ANOVA و شفه استفاده شد.نتایج این تحقیق نشان داد اجرای 8 هفته تمرین بازی در ابعاد کوچک به ترتیب به افزایش IL-6، و TNF-αو کاهش GHمنجر شد (برای هر سه گروه 001/0p=) و در گروه مقاومتی-پلایومتریک تغییر معنی داری دیده نشد (به ترتیب (052/0P=) و (126/0 p=و602/0 P=). به طور کلی، می توان نتیجه گرفت که در شیوه تمرینی SSG به علت شدت بالای تمرین و سطوح بالای هورمون های استرسی، تخلیه ذخایر گلیکوژن عضله و همچنین آسیب های ریز درون بافتی که به واسطه جابجایی های سریع و ضربه های مکرر در فوتبال به وجود می آید، سایتوکین های التهابی افزایش معنی داری می یابد. در نهایت، سطوح بالای سایتوکین ها باعث کاهش عوامل رشدی می شود.
    کلیدواژگان: بازی در ابعاد کوچک (SSG)، مقاومتی، پلایومتریک، اینترلوکین، 6، عامل نکروز دهنده تومور آلفا، هورمون رشد، بازیکن فوتبال
  • جعفر انیسی، مهدی مرادی*، محسن رضازاده، زهرا مرادی صفحه 105

    یکی از عوامل مهم و راهبردی توسعه اقتصادی و اجتماعی هر دولت و ملتی، توسعه ی منابع انسانی و بهسازی نیروی انسانی است. عدم تحرک نه تنها موجب توقف رشد، بلکه موجب افسردگی، بروز رفتارهای نابهنجار و از دست دادن شور و نشاط زندگی می شود. ورزش یک راهبرد مناسب و کارآمد برای تامین سلامت جسمانی و روانی افراد است. امروزه متخصصان به ورزش به عنوان راهبردی اثربخش در ایجاد آرامش و کاهش استرس می نگرند. به همین منظور تحقیق حاضر به بررسی عوامل مرتبط با شرکت و عدم شرکت برخی از کارکنان در فعالیت های ورزشی پرداخته است. روش تحقیق پیمایشی و روش گردآوری داده ها میدانی است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل تمامی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و حجم نمونه 385 نفر و به صورت تصادفی طبقه ای تعیین شد. برای توصیف داده-های زمینه ای پژوهش از آمار توصیفی و همچنین از آمار استنباطی و آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تحلیل واریانس و آزمون t مستقل استفاده شد. عوامل عدم انگیزه، استرس، خستگی روانی، معلولیت جسمانی و محدودیت جسمانی به عنوان عوامل محدودکننده شخصی و همچنین نداشتن فرصت و وقت، داشتن مسئولیت و نبود امکانات و تجهیزات ورزشی به عنوان عوامل محدودکننده سازمانی کارکنان دانشگاه بقیه الله (عج) در فعالیت های ورزشی بود. بین عوامل پنج گانه شخصیتی با میزان حضور در فعالیت ورزشی نیز رابطه معناداری به جز در مولفه روان رنجوری مشاهده نشد.به نظر می رسد که عوامل انگیزاننده متعددی برای حضور کارکنان دانشگاه در ورزش وجود دارد و همچنین می توان با برطرف نمودن عوامل محدودکننده، میزان این حضور را افزایش داد.

    کلیدواژگان: فعالیت های ورزشی، کارکنان، دانشگاه، ویژگی های شخصیتی، نئو
|
  • R. Soori, O. Salehian, Z. Sarraf, A.A. Ravasi Page 9
    Liver plays an important role in the metabolism of carbohydrates, fat and protein especially in exercise and its enzymes show different responses in response to various types of exercise and consumption of various types of drugs. The aim of this study was to investigate the effect of interval training on changes of liver enzymes induced by tamoxifen treatment in mice with breast cancer. For this purpose, 20 balb/c female mice were divided into four groups including tumor, tumor + training, tumor + drug and tumor + drug + training. Training program consisted of 6 weeks of interval training with 20-55% vo2max, 5 sessions per week, with 1x2 repetitions in the first week and 1x10 repetitions in the last week. The rest intervals were 1/1 active and the drug was injected every day during research program. At the end of the protocol, the levels of AST, ALT, AL, Albumin and creatinine were measured with Elisa method. The findings showed that the levels of AST, ALT, AL, creatinine and albumin in training + tumor, training + tumor + drug and tumor decreased in comparison with tumor + drug group (p<0.01). On the other hand, levels of AST and ALT decreased significantly in training + tumor in comparison with tumor and tumor + drug groups (p<0.05). Finally, probably physical activity can prevent higher levels of liver enzymes in tumor + drug group.
    Keywords: Interval Training, Breast Cancer, Tamoxifen, Liver Enzymes
  • R. Nazari, M. Goodarzi, M. Ehsani Page 21
    The aim of this research was to study the effects of communication skills on management skills of Iran sport managers. The research was descriptive and conducted through a survey. The population included 700 sports managers of Iran sport organizations and the sample was selected by stratified random sampling method. The data were collected by Barton J communication skills and management skills questionnaires with reliabilities of 0.81, 0.88 respectively. Inferential statistical methods and structural equation model (SEM) were utilized in order to investigate the effects of observed variables on latent variables. The results showed a significant difference in management skills among sport managers of different domains and also between male and female sport managers. Also, according to the results of structural equation modeling, communicational skills influenced management skills as 0.89 which showed the effectiveness of fundamental communication skills on achieving and improving the triple management skills. Hence, the results of the conceptual models confirmed the route analysis of communication skills and management skills.
    Keywords: Communication Skills, Management Skills, Sport Managers, Structural Equations
  • M.R. Kordi, A.A. Gaeini, M.Hemmati Nafar, M. Arab Asadi Page 37
    This study was designed to investigate the effect of vibration training (WBV) on body composition of athlete and non-athlete female students of University of Tehran. For this purpose, 40 volunteers were assigned to athlete group (n=10) and non-athlete group (n=20) with mean age 21.62+1.53 yr, height 165.33+5.54 cm, weight 59.36+5.55 kg and BMI 21.33+1.42 kg/m2. Each athlete and non-athlete groups were randomly divided into control group (n=10) and experimental group (n=10). The WBV program continued 3 weeks and 3 sessions per week; the sessions started from five 1-min. sets (1 min. WBV and 1 min. rest) and increased up to 8 sets. The intensity was set on 40 Hz frequency and 10 mm range. BMI, BF% and LBM were examined before and after 3 weeks of WBV. The collected data were analyzed by ANOVA, dependent and independent t tests. The results showed that 3 weeks of WBV significantly increased non-athlete's LBM (p=0.03) while no significant changes were observed in BF% and BMI of both groups. No noticeable changes were observed in all studied variables in athlete and non-athlete control groups. Consequently, the findings showed that vibration training for three weeks could not noticeably influence the anthropometric variables in athlete and non-athlete girls.
    Keywords: Vibration Training, Body Composition, Female University Students, Athlete, Non, Athlete
  • M. Jalali Farahani, E. Alidoust Ghahfarrokhi Page 47
    The aim of this study was to investigate and analyze the obstacles to the realization of TV broadcasting right in professional sport in Islamic Republic of Iran. The method used in this study was qualitative. For this purpose, knowledgeable professionals and experts were qualitatively interviewed and the most important obstacles to the realization of TV right, as one of the instruments to develop Iran professional sport, were recognized. With regard to the methodology of the study, those subjects with the most relevant data about the study were selected as the sample. Finally, the viewpoints of 26 subjects in 35 interviews were used and data collection was finished until theoretical saturation. In accordance with qualitative research principles, data analysis and data collection were performed simultaneously. Results showed 15 important obstacles to the realization of TV broadcasting right of sport competitions and they were divided into three general categories: political and social, legal and lawful, and managerial and structural obstacles. The most important obstacles included the strong link between sport and politics in professional sport clubs, conflict with ideological and religious issues, exclusive nature of Islamic Republic of Iran Broadcasting and lack of private TV networks, lawful problems of TV broadcasting right in Iran, inaction of government and Physical Education Organization to propose effective and efficient bills, instability and weakness in managing professional clubs, deficiency of expert and creative human resources, lack of independent unions for clubs, mangers and players.
    Keywords: TV Broadcasting Right, Sport Economics, Privatization, Soccer
  • N. Karimi, V.Dabidi Roshan, F.Rudbari Page 61

    Breast cancer is the most common cancer in women worldwide. Although obesity is associated with inflammation and diabetic risk factors, the relationship of these factors in obese women with breast cancer is not clear, especially after water-based training with and without ginger anti-inflammatory supplement. The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of water-based aerobic training with ginger supplement consumption on the selected adipokines (adiponectin, leptin), BF% and diabetic risk factors (glucose, insulin, insulin resistance) in obese women with breast cancer and also the relationship among these bio-indexes after this treatment period. Forthis purpose, 40 women with breast cancer (mean age 48±5.4 years, weight 76±9 kg, fat mass 41.8±4%) participated in a semi-experimental study. Subjects were randomly assigned to four groups of placebo, water-based training, ginger supplement and water-based training + ginger supplement. Participants in the ginger supplement group and the water-based exercise + ginger supplement group received 4 capsules daily (each capsule contained 750 mg of ginger powder) for 6 weeks. Theprogressive water-based training program was performed with 50-75% of heart rate reserve, 4 sessions per week for 6 weeks in a pool with 15 meters width. Levels of leptin, adiponectin and insulin were measured using ELISA kits and glucose was measured by the enzymatic calorimetric method. Insulin resistance was calculated with the HOMA-IR equation and %fat was determined by body composition set. The results showed that 6 weeks of water-based aerobic training and ginger supplement consumption significantly increased adiponectin and significantly decreased leptin and diabetic risk factors (glucose, insulin, insulin resistance) (P≤0.05). In addition, coefficients of correlation showed a significant relationship between leptin and insulin resistance in the supplement group (P=0.017, r= -0.73). These findings showed that change in lifestyle is associated with improving selected adipokine levels (adiponectin, leptin) and diabetic risk factors (glucose, insulin, insulin resistance and BF%), but no significant relationship was observed between adiponectin and leptin with diabetic risk factors and %fat.

    Keywords: Breast Cancer, Herbal Supplement, Water, Based Training, Adipokine, Diabetic Risk Factors
  • L. Mir Heidari, M. Bashiri Page 75
    The aim of this study was to determine barriers to leisure time physical activity and its relationship with demographic characteristics of people in Tabriz and to provide appropriate strategies. The study was descriptive and comparative. 401 citizens over 15 years old in Tabriz were selected by cluster random sampling method. Data were collected through Demographic Data Questionnaire, Exercise Benefits/Barriers Scale and Physical Activity Barriers Questionnaire. Statistical analysis of the study was conducted by multivariate analysis of variance and multivariate regression using the SPSS 18 at P<0.05. The findings indicated that in all age groups, lack of resources was the most important barrier to physical activity. Multivariate analysis of variance showed a significant difference between men and women in 11 variables of barriers to physical activity (eta=0.081, HT=0.079, P˂0.005, F(11,389)=3.026). Also, Multivariate analysis of variance showed a significant difference among four groups of adolescents, the youth, adults and the elderly in barriers to physical activity (eta=0.307, RLR=0.444, P˂0.005, F(11,389)=15.700). Findings identified physicalactivity barriers from the viewpoints of Tabriz people in age and sex groups and strategies to overcome these barriers based on demographic characteristics were suggested.
    Keywords: Barriers, Physical Activity, Leisure Time, Tabriz City
  • S. Rostami, M.Faramarzi, G. Sedgh Roohi Page 93
    The aim of this study was to examine the effect of eight weeks of resistance-plyometric training and small sided game (SSG) on IL-6, TNF-α and growth hormone in adolescent male soccer players. For this purpose, 30 male soccer players with age range of 14-17 (mean age 14+1 yr, height 1.71+0.06 m, weight 62.3+15.1 kg) were divided randomly into three groups: SSG (n=8), resistance-plyometric (n=11) and control (n=11). Before and after eight weeks of training in the resting state, GH, TNF-α and IL-6 were measured. Then, subjects performed their training protocols for 8 weeks. The SGG training protocol included eight weeks of small sided game which was divided into two 4-week phases to set the intensity. The resistance-plyometric training protocol included eight weeks of resistance-plyometric training and the subjects performed the training twice a week along with regular football training. In order to compare data within groups, dependent t test was used and to compare between groups, ANOVA and Scheffe tests were used. The findings showed that after 8 weeks of SSG training, IL-6 and TNF-α increased significantly and GH decreased significantly (p=0.001 for all three groups) while no significant change was observed in the resistanceplyometric group (p=0.052) (R2) (p=0.126, p=0.602). It can be concluded that in SSG training protocol, due to high intensity and high levels of stress hormones, muscle glycogen storage depletion and tissue damage which occurs because of the rapid movements and repeated trauma in football, inflammatory cytokines significantly increase. Finally, high levels of cytokines reduce growth factors.
    Keywords: Small Sided Game (SSG), Resistance, Plyometric, IL, 6, TNF, α, Growth Hormone, Soccer Player
  • J.Anisi, M.Moradi, M.Rezazadeh, Z. Moradi Page 105

    One of the important and strategic factors in economic and social development of each nation and government is human resource development and human power improvement. Lack of movement not only stops growing but also causes depression, behavioral disorders and loss of passion and happiness in life. Sport activity is a proper and efficient strategy to provide physical and psychological health. Today, experts view sport activities as an effective strategy to create calmness and to reduce stress. For this purpose, the current study examined the factors relevant to participation and lack of participation of some employees in sport activities. The research method was survey and field. The research population involved all employees in Baqiyatallah University of Medical Sciences, and a sample of 385 subjects was selected through stratified random sampling method. To analyze research data, descriptive statistics and an inferential statistics such as Pearson’s correlation test, as well as analysis of variance test and independent t test were applied. The results showed that lack of motivation, stress, psychasthenia, physical disability and physical limitations were personal restrictive factors; lack of time, much responsibilities, lack of facilities andequipment were found to be organizational restrictive factors among employees of Baqiyatallah University that prevented them from participating in sport activities. In addition, there was no significant relationship between five personality factors and the rate of participating in sport activity except for extroversion factor. It seems that there exists various motivational factors for university employees to participate in sport activities and their participation can increase through elimination of the restrictive factors.

    Keywords: Physical Activities, Employees, University, Personality Factors, Neo