فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1392)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرام مرادی، سید نصرالله سجادی، محمود گودرزی صفحه 9
    هدف از این تحقیق، ارتباط ابعاد ارزشی بازاریابی رابطه مند با وفاداری بازیکنان نیم ملی رشته های راکتی به برند لوازم ورزشی از دو دیدگاه رفتاری و نگرشی است. تحقیق حاضر با توجه به هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر گرد آوری داده ها جزء تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی می باشد. ابزار نحقیق، پرسش نامه حاوی 34 سوال بسته بودکه روائی صوری پرسش نامه توسط اساتید صاحبنظر و پایایی پرسش نامه با استفاده از آلفای کرونباخ و با (92% α=) تائید شد. جامعه آماری تحقیق مورد نظر شامل کلیه بازیکنان تیم ملی و لیگ برتر (بانوان و آقایان) رشته های راکتی شامل بدمینتون، پینگ پنگ، تنیس خاکی و اسکواش بود. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است.متغیر وابسته در مدل مفهومی تحقیق، وفاداری رفتاری و نگرشی است و متغیرهای ارزش نمادین، ارزش عملکردی، ارزش تجربی و قیمت ادراک شده به عنوان متغیر مستقل در گام اول مورد بررسی قرار میگیرد. که در این راستا برای بررسی تاثیرگذاری متغیرها از رگرسیون استفاده شد. در گام بعدی به بررسی ارتباط بین متغیرهای جنسیت، سن، میزان درآمد، میزان تعهد به برند و تنوع طلبی با ابعاد ارزشی بازاریابی رابطه مند و وفاداری پرداخته شد. که برای بررسی ارتباط بین این متغیرها از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.بر اساس نتایج پژوهش چهار متغیر ارزش عملکردی، نمادین، تجربی و قیمت ادراک شده بر وفاداری نگرشی و رفتاری تاثیر داشته اند. در میان دیگر متغیرها تنها متغیر سن و متغیر تنوع طلبی هیچ ارتباط معناداری با ابعاد ارزشی بازاریابی رابطه مند و وفاداری ندارند.
    کلیدواژگان: ابعاد ارزشی، بازاریابی، رابطه مند، وفاداری به برند، وسایل ورزشی
  • محمدرضا کردی، فاطمه شب خیز، مهدی خسروی، حجت رنگین صفحه 23
    این تحقیق به منظور بررسی وضعیت آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی دانش آموزان پسر 7 تا 17 سال استان قزوین انجام شده است. تعداد 384 نفر از دانش آموزان استان قزوین بصورت نمونه گیری طبقه بندی تصادفی انتخاب و در متغیر هایی نظیر قد، وزن، شاخص توده بدنی، درصد چربی، دور کمر، نسبت دورکمر به لگن، شاخص c، انعطاف پذیری، قدرت و استقامت عضلانی و استقامت قلبی- تنفسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و توکی استفاده شد. نتایج نشان داد در میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی، شاخص توده بدنی، دور کمر، نسبت دور کمر به لگن، شاخص c، انعطاف پذیری، قدرت و استقامت عضلانی(05/0 p≤) تفاوت معناداری وجود دارد در صورتی که در میانگین درصد چربی بدن(066/0≥p) اختلاف معناداری بین سه گروه مشاهده نشد و همه متغیر ها از الگوی معمول افزایش سن و رشد پیروی می کنند. تحقیق حاکی از آن بود که Vo2max، درصد چربی بدن، BMI، انعطاف پذیری و استقامت عضلانی دانش آموزان استان قزوین در مقایسه با هنجارهای موسسه کوپر از وضعیت مطلوبی برخوردار است در حالیکه قدرت عضلانی آنها در حد مطلوبی نبود. اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به لگن نیز در مقایسه با سایر کشورها در حد قابل قبولی بود.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، تندرستی، چاقی، بیماری، فعالیت بدنی
  • سید رضاحسینی نیا، حسن اسدی، محمود گودرزی، محمد خبیری صفحه 33
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی ارتباط بین رفتار مربیان با پویایی های تیمی و موفقیت ادراک شده تیم های بسکتبال دانشجویان بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه ورزشکاران 28 تیم بسکتبال پسران و دختران (336 = N) شرکت کننده در یازدهمین المپیاد ورزشی بودند که 208 پرسشنامه برگشت داده شد و به عنوان نمونه مورد تحلیل قرار گرفت. برای گردآوری داده ها پس از تعیین روایی و پایایی، از پرسشنامه های استاندارد چند عاملی رهبر، محیط گروهی، کارآمدی تیمی و موفقیت ادراک شده تیم استفاده گردید. نتایج حاکی از آن است که رهبری تحول گرا بر کارآمدی و انسجام تیمی، و رهبری عملگرا فقط بر انسجام تیمی تاثیر مثبت و معنی دار دارد، در حالی که تاثیر رهبری عدم مداخله بر هر سه متغیر درون زا (کارآمدی تیمی، انسجام تیمی و موفقیت ادراک شده تیم) معنی دار می باشد. همچنین در قسمت اثر کل مشخص شد که بیشترین تاثیر بر موفقیت ادراک شده به ترتیب مربوط به سبک تحول گرا، عدم مداخله و عمل گرا می باشد. ضریب تعیین متغیرهای درون زا نشان داد که 40% از واریانس میزان موفقیت ادراک شده توسط متغیرهای سبک رهبری عدم مداخله، انسجام و کارآمدی تیمی، 37% از واریانس میزان انسجام توسط سه سبک رهبری و 32% از واریانس میزان کارآمدی تیمی توسط دو متغیر رهبری عدم مداخله و تحول گرا در بین ورزشکاران تبیین شده است. کلیه شاخص های برازش مدل نیز نشان دهنده برازش مطلوب مدل هستند.
    کلیدواژگان: رفتار مربی، موفقیت ادراک شده، کارآمدی تیمی، انسجام تیمی، تیم بسکتبال
  • اتنا یزدان شناس، ولی الله دبیدی روشن صفحه 53
    هدف این مطالعه، بررسی اثر مجزا و همزمان مکمل کراتین مونوهیدرات (Cr) و بازیافت فعال داخل آب و یا خارج از آب بر شاخص های مرتبط با خستگی متابولیک بعد از وهله های متناوب شنای بیشینه در مردان بود. 16 شناگر مرد جوان (4 ±19 سال،12 ± 75 کیلوگرم) به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کرده و دو پروتکل بازیافت داخل آب (IN) یا خارج از آب ((OUT را انجام دادند. آزمودنی ها شش وهله شنا بیشینه 50 متر را با فاصله 120 ثانیه بین وهله ها را با دو بازیافت IN یا OUT و همچنین دریافت یا عدم دریافت مکمل Cr انجام دادند. نمونه های خونی از ورید پیش بازویی، در حالت استراحت و متعاقب سومین و ششمین وهله شنای بیشینه جمع آوری شد. سطوح ATP، PCr، آمونیاک و اوره متعاقب هر دو نوع بازیافت فعال داخل آب و خارج از آب با یا بدون مکملCr اندازه گیری شد. آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد غلظت ATP وPCr به تدریج بعد از سومین و ششمین شنای سرعتی در هر دو بازیافت داخل و خارج از آب به طور قابل توجهی کاهش یافته است. سطوح ATP وPCr پس از مصرف مکملCr متعاقب هر دو بازیافت داخل و خارج از آب در مقایسه با قبل از دوره مصرف مکملCr بالاتر بود. در مقابل، مقادیر آمونیاک و اوره در گروه بازیافت داخل آب کمتر از گروه بازیافت خارج از آب بود. بعلاوه، سطوح آمونیاک و اوره با مکملCr، صرف نظر از بازیافت داخل یا خارج از آب افزایش یافته است. این نتایج نشان می دهد که مکملCr و بازیافت فعال، به ویژه بازیافت داخل آب ممکن است خستگی متابولیک را متعاقب وهله های شنای متناوب بیشینه به تاخیر بیاندازد.
    کلیدواژگان: بازیافت، خستگی متابولیک، کراتین، شنای بیشینه، شنای مکرر
  • ابراهیم دلدار، ابراهیم علی دوست قهفرخی، آزیتا شهپر توفیق صفحه 65
    تحقیق حاضر به شناسایی و رتبه بندی موانع سیاسی حقوقی خصوصی سازی باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور در سال 91-1390 می پردازد. مدیران عامل باشگاه های فوتبال لیگ برتر و دسته یک، روسای کمیته های مختلف فدراسیون فوتبال و مسئولین هیات های فوتبال استان ها، اساتید مدیریت ورزشی و بعضی از اساتید علوم سیاسی، حقوق و مدیریت که با مسائل باشگاه های حرفه ای فوتبال آشنایی دارند، خبرنگاران فوتبال نویس که با مسائل خصوصی سازی آشنایی دارند و برخی از صاحب نظران فوتبال و خصوصی سازی، (173N=) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند(روش سرشماری). گردآوری اطلاعات به شیوه میدانی، با استفاده از پرسشنامه انجام شد که روایی آن توسط اساتید و خبرگان تایید شده و پایایی آن، به روش آلفای کرونباخ 91/0 به دست آمد. نتایج رتبه بندی موانع با استفاده از آزمون فریدمن نشان داد که نبود شبکه های تلویزیونی خصوصی در زمینه پوشش مسابقات فوتبال حرفه ای کشور به عنوان مهمترین مانع بر سر راه خصوصی سازی در باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور می باشد. افزایش کارآیی و اثربخشی، بهبود مدیریت، به دست آوردن نتایج مطلوب و افزایش اعتبار باشگاه از موارد مهمی است که همواره مورد توجه علاقه مندان فوتبال بوده و مشکلات سیاسی حقوقی در راه خصوصی سازی باشگاه ها مانع دست یابی به اهداف مذکور شده است؛ بنابراین رفع موانع سیاسی حقوقی موجود از گام های ضروری در این زمینه است.
    کلیدواژگان: بخش خصوصی، سیاسی، حقوقی، باشگاه فوتبال، لیگ حرفه ای، ایران
  • افشار جعفری، فرید اعتمادیان، ادیب بهمنش صفحه 79
    با توجه به مطالعات محدود در زمینه اثرات کراتین مونوهیدرات بر پاسخ های اکسایشی ناشی از ورزش، مطالعه ی حاضر به منظور تعیین اثر مکمل دهی کراتین مونوهیدرات بر پاسخ برخی شاخص های فشار اکسایشی ناشی از یک وهله دویدن در سرازیری در مردان کوهنورد انجام شد. 20 مرد کوهنورد نخبه (8/1±5/24 سال) طی پنج روز، روزانه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 300 میلی گرم کراتین مونوهیدرات (10نفر) یا دکستروز (10نفر) دریافت می کردند؛ سپس، همه ی آزمودنی ها 30 دقیقه با شدت 65 درصد ضربان قلب ذخیره در سطح 15%- دویدند. تغییرات ظرفیت ضداکسایشی تام و مالون دی آلدئید سرمی طی چهار مرحله با تحلیل واریانس مکرر در سطح معنی داری پنج درصد بررسی شد. ظرفیت ضداکسایشی تام سرمی پایه متعاقب مکمل دهی به طور معنی دار (004/0P=) افزایش یافت(29/19%). پاسخ افزایشی 24 ساعته ی مالون دی آلدئید سرمی گروه دریافت کننده ی مکمل (13/22%) به طور معنی داری (001/0P<) کمتر از شبه دارو (75/45%) بود. مکمل دهی کوتاه مدت کراتین مونوهیدرات ممکن است با افزایش ظرفیت ضداکسایشی تام پایه، باعث کاهش پاسخ افزایشی مالون دی آلدئید مردان کوهنورد متعاقب دویدن در سرازیری شود.
    کلیدواژگان: کراتین، دویدن در سرازیری، انقباض برونگرا، فشاراکسایشی، کوهنورد
  • سید محمد کاشف، شهروز فرج زاده *، مهدی بنی اسد صفحه 89

    شرایط جهان امروز و بروز مشکلات بسیار در ساختارهای دولتی و نظام اداری کشورها به ویژه رکود اقتصادی، ضرورت انجام اصلاحات در اقتصاد و واگذاری بسیاری از اقدامات اجرایی به مردم در قالب بخش های خصوصی را خاطر نشان می سازد. طی دو دهه اخیر مکانیزم های خصوصی سازی در بسیاری از کشورها طراحی و به مرحله اجرا درآمده است و از آن به عنوان راه حلی در جهت منطقی نمودن ساختار اجتماعی جامعه، کاهش بار مالی دستگاه ها بر بودجه دولت، تجهیز منابع مالی و افزایش نیروهای تخصصی و تلاشی در جهت اشتغال زایی بهره گیری شده است. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی عوامل موثر بر میزان اشتغال زایی بخش خصوصی در صنعت ورزش است. روش این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی بوده و جامعه آماری آن 1406 مدیر شاغل در اماکن ورزشی خصوصی شهر تهران در سال 1391 می باشد که از میان آن ها 256 مدیر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایو فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی آن به روش آلفای کرونباخ(85/0= α(بدست آمد. در بخش آزمون فرضیات از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. نتایج بدست آمده از تحقیق نشان داد که بین سرمایه گذاری اولیه و میزان اشتغال زایی یک رابطه خطی مستقیم وجود دارد؛ بدین معنی که به منظور اشتغال زایی صنعت ورزش به ویژه توسط بخش خصوصی، نیاز به جذب سرمایه گذاری بیشتری می باشد. بین درآمد خالص بخش خصوصی از سرمایه گذاری در ورزش و میزان اشتغال زایی رابطه مستقیم برقرار است و بخش خصوصی با کسب درآمد بیشتر، زمینه رابرای ایجاد اشتغال بیشتر فراهم می سازد. همچنین یافته های تحقیق نشان داد که بین محدودیت های مالی و میزان اشتغال زایی پیوند آماری معکوسی وجود داشته و افزایش محدودیت های مالی بخش خصوصی، کاهش اشتغال زایی را به دنبال خواهد داشت. بین میزان استفاده از تسهیلات بانکی در ورزش و میزان اشتغال زایی یک رابطه خطی ضعیف برقرار است؛ به عبارت دیگر افزایش یا کاهش میزان استفاده از تسهیلات بانکی در ورزش با افزایش و یا کاهش میزان اشتغال زایی در ارتباط می باشد.

    کلیدواژگان: اشتغال زایی، خصوصی سازی، سرمایه گذاری، صنعت ورزش، تسهیلات بانکی
  • فرناز راضی زاده، پروانه نظرعلی، اعظم رمضانخانی صفحه 99
    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه اثر دو نوع فعالیت تناوبی و تداومی بر سطوح آدیپونکتین سرم و شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال بود. به این منظور 20 مرد غیرفعال با میانگین سنی 65/1 ±21سال و شاخص توده بدن44/3 ± 85/23 کیلوگرم بر مترمربع در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه فعالیت تناوبی و تداومی تقسیم شدند. برنامه ی تمرینی شامل دو 1600 متر برای گروه تداومی و دو 200×8 برای گروه تناوبی بود که به ترتیب با شدتهای 65 و 85 HR% اجرا شد. خون گیری قبل و بلافاصله بعد از فعالیت با شرایط کاملا مشابه به منظور اندازگیری آدیپونکتین سرم و انسولین انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس در سطح 05/0P< تحلیل شد. نتایج این تحقیق نشان داد که فعالیت تناوبی و تداومی موجب تغییر معنادار سطوح آدیپونکتین سرم در دو گروه نمی شود. شاخص مقاومت به انسولین تنها در گروه تناوبی تغییر معناداری را نشان داد (05/0P<). در تحقیق حاضر یک جلسه فعالیت تناوبی و تداومی باعث افزایش معنادار آدیپونکتین سرم در مردان غیر فعال نمی شود. همچنین بین این دو نوع تمرین در میزان آدیپونکتین سرم تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، شاخص مقاومت به انسولین، فعالیت تناوبی، فعالیت تداومی، مردان غیرفعال
|
  • A. Moradi, S.N. Sajjadi, M. Goodarzi Page 9
    This study aimed at investigating the relationship between value dimension of relational marketing and loyalty to sporting brand in the players of national racquet teams from two behavioral and perceptional respects. The present study was considered as an applied study with respect to its aim and descriptivecorrelation study with respect to data collection. A questionnaire including 34close items was used to collect data. The face validity of the questionnaire was confirmed by professors and its reliability was confirmed by Cronbach’s alpha (α=92%). The statistical population of this study included all players of national team and super league (men and women) in racquet fields including badminton, ping pong, tennis, and squash. In this study, simple randomsampling method was used. The dependent variable in the perceptional model of the study was behavioral and perceptional loyalty, and the variables of symbolic value, operating value, experimental value and the realized price were initially assessed as independent variables. In this regard, to assess the effect of variables, regression was used. Next step was to investigate the relationship of the variables of gender, age, income, commitment to brand and diversity withvalue dimensions of relational marketing and loyalty. To assess the relationship of variables, Spearman correlation coefficient was used. According to the results of the study, the variables of operating, symbolic and experimental values and the realized price influenced behavioral and perceptional loyalty. But only the variables of age and diversity did not have any significant relationship with value dimensions of relational marketing and loyalty.
    Keywords: Value Dimensions, Relational Marketing, Brand Loyalty, Sporting Goods
  • M.R. Kordi, F. Shabkhiz, M. Khosravi, H. Rangin Page 23
    This study was designed to evaluate health-related physical fitness of male students aged between 7 and 17 from Qazvin province. 384 students in Qazvin province were selected by stratified random sampling method and their variables of height, weight, BMI, body fat percentage, waist circumference, waist to hip ratio, c index, flexibility, muscular strength and endurance and cardiorespiratory endurance were evaluated. In order to analyze the data, oneway ANOVA and Tukey tests were used. Results showed a significant difference in the mean Vo2max, BMI, waist circumference, waist to hip ratio, c index, flexibility, muscular strength and endurance (P≤0.05) while there was no significant difference in the mean body fat percentage (P≥0.066) among thethree groups. All variables followed the general pattern of age and growth increase. This study suggested that Vo2max, body fat percentage, BMI, flexibility and muscular endurance of students in Qazvin province were desirable compared to the Cooper Institute norms while their muscular strength was not satisfactory. Waist circumference and waist to hip ratio were acceptable compared to other countries.
    Keywords: Physical Fitness, Health, Obesity, Morbidity, Physical Activity
  • S. R. Hosseini Nia, H. Asadi, M. Goodarzi, M. Khabiri Page 33
    The aim of this study was to investigate the relationship between coaches’ behavior and team dynamics and perceived success of collegiate basketball teams. The population of this study consisted of all players of 28 basketball teams (boys and girls) (N=336) that participated in the 11th Sport Olympiad. 208 athletes completed and returned the questionnaires. These questionnaireswere analyzed as the study sample. To collect data, the multifactor leadership, group environment, team efficacy and perceived team success (PTS) standard questionnaires were used. Findings indicated that transformational leadership had a positive and significant effect on team efficacy and cohesion while transactional leadership had just a positive and significant effect on team cohesion. Laissez-fair leadership had a significant effect on all three endogenous factors (team efficacy, team cohesion and PTS). Also, the section of total effect indicated that the highest effect on perceived success was related to transformational, laissez-fair and transactional styles respectively. R-square of endogenous variables indicated that 40% of PTS variance was explained by laissez-fair leadership style, 37% of cohesion variance by the three leadership styles and 32% of team efficacy variance by laissez-fair and transformational leadership styles in the athletes. Also, all the indexes of fit showed a good fit for the model.
    Keywords: Coach's Behavior, Perceived Team Success, Team Efficacy, Team Cohesion, Basketball Team
  • A. Yazdanshenas, V. Dabidi Roshan Page 53
    This study aimed at examining the individual and concomitant effect of creatine (Cr) monohydrate supplement and in-water or out-of-water active recovery on markers related to metabolic fatigue after interval bouts of maximal swimming in men. 16 young male swimmers (19±4 years old, 75±12 kg) volunteered to participate in this study and performed two protocols of IN or OUT recovery. The subjects performed six bouts of 50-m maximal swimming with a 120-second interval between each two bouts with either IN or OUT recoveries and also with or without Cr supplement. Blood samples were gathered from antecubital vein at rest and after the third and sixth bout of maximal swimming. Levels of ATP, PCr, ammonia and urea were measured following both in-water and out-of-water active recoveries and with or without of Cr supplement. ANOVA with repeated measures showed that ATP and PCr concentration drastically decreased gradually after the third and sixth bout of sprint swimming in both in-water and out-of-water recoveries. Also, the ATP and PCr levels were higher after Cr supplement after both in-water and out-of-water recoveries thanbefore Cr supplement period. In contrast, ammonia and urea were less in the in-water recovery group than out-of-water recovery group. Furthermore, ammonia and urea levels increased with Cr supplement, irrespective of in-water or out-of-water recoveries. These results suggested that Cr supplement and active recovery, especially in-water recovery, may delay metabolic fatigue following the maximal interval swimming bouts.
    Keywords: Recovery, Metabolic Fatigue, Creatine, Maximal Swimming, Repeated Swimming
  • E. Deldar, E. Alidoust Ghahfarrokhi, A.Shahpar Tofigh Page 65
    This survey identified and prioritized the political - legal obstacles to club privatization in Iran football professional league in 1390-91. The statistical sample of this study included the directors of football clubs of premier league and first division, chiefs of different committees of Football Federation, officials of football boards of provinces, sport management and some political sciences, law and management professors who were familiar with the problems of football professional clubs, football journalists who were familiar with privatization issues and some football and privatization experts (census sampling method) (n=173). The data were collected by field method using a questionnaire. Its validity was confirmed by professors and experts and its reliability was determined by Cronbach’s alpha (α=0.91). Friedman test was used to rank the obstacles. The results showed that the most important obstacle to club privation of Iran football professional league was lack of private TV channels to cover Iran professional football matches. All football fans paid so much attention to these important goals: increasing the effectiveness and efficiency, improving management, obtaining desirable results and increasing the budget of clubs while the political - legal obstacles to the club privatization prevented from reaching these goals. So, it is essential to eliminate the existing political – legal obstacles.
    Keywords: Private Sector, Political, Legal, Football Club, Professional League, Iran
  • A. Jafari, F.Etemadian, A.Behmanesh Page 79
    Due to the limited research on the effects of creatine monohydrate on exerciseinduced oxidative responses, the present study was conducted to identify the effect of creatine monohydrate supplementation on the response of some indexes of oxidative stress following one bout of downhill running in male mountaineers. 20 male elite mountaineers (age 24.5±1.8 years) received 300 mg/kg/day creatine monohydrate (n=10) or dextrose (n=10) for five consecutive days. Then, all subjects participated in the running protocol with 65% reserve heart rate and -15% incline for 30 minutes. Changes in serum total antioxidant capacity (TAC) and Malondialdehyde (MDA) were analyzed by ANOVA with repeated measures in four phases at α≤0.05. The results showed that the basal serum TAC significantly (P=0.004) increased following creatine supplementation (19.29%). The 24-hour increased response of serum MDA in creatine group (22.13%) was significantly (P<0.001) less than the placebo group (45.75%). The short-term creatine monohydrate supplementation may reduce the increased response of serum MDA in male mountaineers after downhill running through increasing basal serum TAC.
    Keywords: Creatine, Downhill Running, Eccentric Contraction, Oxidative Stress, Mountaineer
  • S.M.Kashef, Sh.Farajzadeh, M.Bani Asad Page 89

    Today's global conditions and many problems in governmental structures and administrative principles of the countries, especially economic recession, necessitate economic reformations and entrustment of more executive affairs to people in the form of private sectors. During the last two decades, privatization mechanisms have been designed and employed as a solution to rationalizing the social structure of societies, reducing the expenses of systems loaded on governmental budget, equipping financial resources, increasing experts and attempting to create job opportunities. The aim of this study was to investigate the factors affecting job creation rate of private sector in the sport industry. The research method was descriptive survey and the statistical population consisted of 1406 managers working in private gyms in Tehran in 1391. 256 managers were selected with cluster sampling method and Cochran formula as the sample. A researcher-made questionnaire was used in this study and its reliability was determined using Cronbach's alpha (α=0.85). Spearman correlation test was used to test the hypotheses. The results showed a direct linear relationship between the initial investment and job creation, that is, for more job creation in sport industry,especially by the private sector, more investment should be absorbed. There was a direct relationship between net income of private sector from investment in sport and job creation and private sector with more income creates more job opportunities. Also, there was a reverse statistical relation between financial limitations and job creation, that is, increasing financial limitations of private sector decreased job creation. There was a weak linear relationship between using banking facilities in sport and job creation. In other words, increasing or reducing the use of banking facilities in sport was associated with increasing or decreasing the rate of job creation.

    Keywords: Job Creation, Privatization, Investment, Sport Industry, Banking Facilities
  • F.Razizadeh, P.Nazarali, A.Ramezankhani Page 99
    The aim of this study was to compare the effect of two types of interval and continuous exercise on serum adiponectin levels and insulin resistance index in sedentary males. In this study, 20 sedentary men (mean age: 21+1.65 yrs; body mass index: 23.85+3.44 kg/m2) participated in this study and were randomly divided into interval and continuous groups. Exercise program involved 1600 meter running for continuous group and 8*200 meter running for interval group at 65% and 85% HR respectively. Blood samples were collected before and immediately after exercise inthe same condition to measure serum adiponectin and insulin. Data were analyzed with covariance at P≤0.05. The results of this study showed that interval and continuous exercise did not significantly change serum adiponectin levels in both groups. Insulin resistance index significantly changed only in interval group (P<0.05). The results showed that one session of interval and continuous exercise did not significantly increase serum adiponectin in sedentary men. Also, there was no significant difference in serum adiponectin between the two exercises.
    Keywords: Adiponectin, Insulin Resistance Index, Interval Exercise, Intermittent Exercise, Sedentary Men