فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال ششم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی اصغر رواسی، محمدرضا اسد*، جواد وکیلی صفحه 9

    نتایج تحقیقات نشان داده است که میوستاتین پلاسمایی توده عضلانی را بصورت منفی تنظیم می کند. لذا، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر سه برنامه تمرینی هوازی، مقاومتی و موازی بر مقادیر میوستاتین پلاسمایی مردان غیرورزشکار دارای اضافه وزن بود. تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد به همین منظور 39 دانشجوی غیرورزشکار با شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 در دامنه سنی 18-27 سال، بصورت داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین هوازی (n=8)، مقاومتی (n=8)، موازی (n=12) و کنترل (n=11) قرار گرفتند. گروه های تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه پروتکل تمرینی اختصاصی خود را انجام دادند و گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی شرکت نکرد. برنامه تمرینی گروه مقاومتی شامل پنج حرکت مقاومتی با وزنه با شدت 50 تا 80 درصد 1RM، گروه هوازی شامل دوی هوازی با شدت 65 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 25 تا 40 دقیقه و گروه موازی مجموع هر دو پروتکل مقاومتی و هوازی بود. قبل و 48 ساعت بعد از اتمام آخرین جلسه تمرینی و در شرایط ناشتایی 5 میلی لیتر خون از ورید بازویی آزمودنی ها گرفته شد. نتایج تحلیل آماری با آزمون آنالیز واریانس یک راهه نشان داد که تغییرات میوستاتین بین گروه موازی با گروه مقاومتی (029/0=P)، گروه کنترل (000/0=P) و هوازی (000/0=P) و همچنین بین گروه مقاومتی و کنترل (044/0=P) معنی دار بود اما تفاوت بین گروه کنترل با گروه هوازی (919/0=P) معنی دار نبود. لذا می توان نتیجه گرفت که اجرای تمرین موازی و مقاومتی می تواند در پیشگیری از آتروفی عضلانی و کاهش توده عضلات موثر باشد در حالیکه در تمرینات هوازی کاهش توده عضلانی محتمل تر است.

    کلیدواژگان: میوستاتین پلاسمایی، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، تمرین موازی، مردان غیرفعال
  • محسن زارع زارچی، محمود گودرزی، نصرالله سجادی صفحه 21
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سازمان یادگیرنده و اثربخشی در اداره های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی تهران (غیر پزشکی) بود. بدین منظور نمونه های ما که با جامعه ما برابری می کرد شامل80 نفر از کارشناسان تربیت بدنی شاغل در اداره های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی تهران (غیر پزشکی) انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اثربخشی حمیدی و ابعاد سازمان یادگیرنده (DLOQ) واتکینز و مارسیک استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های (k-S) برای نرمال بودن توزیع داده ها و ضریب همبستگی پیرسون برای ارتباط معناداری بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته استفاده شد. نتایج تحقیق رابطه معنا داری را بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته در سطح معناداری (000/0 Sig=) و میزان خطای (01٪=)نشان داد. و در نهایت بین سازمان یادگیرنده و تمامی ابعاد آن (یادگیری مداوم، یادگیری تحقیق و جستجو و گفت و شنود، یادگیری تیمی، یادگیری سیستم های ادغام شده، یادگیری توانمندسازی، یادگیری پیوند با سیتم و یادگیری رهبری راهبردی) و اثربخشی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بر اساس نتایج مطالعه پیشنهاد می شود که مدیران و کارشناسان اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها باید دانش و اطلاعات خود را از نظر فردی، تیمی و سازمانی مطابق با خواسته های سازمان برای رقابت در دنیای متغیر امروزی و همچنین دستیابی به اثربخشی بالا افزایش دهند.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، اثربخشی، یادگیری سازمانی
  • نیلوفر کریمی، ولی الله دبیدی روشن * صفحه 39

    ضعف سیستم ایمنی در افراد مبتلا به سرطان پستان سبب تقویت رشد سلول های سرطانی می شود و خطر عود بیماری و بروز سرطان های ثانویه را افزایش می دهد.هدف از این پژوهش بررسی تاثیر 6 هفته تمرین هوازی در آب به همراه مصرف مکمل زنجبیل بر روی شاخص های ایمنولوژیک در زنان چاق مبتلا به سرطان پستان می باشد. در یک طرح نیمه تجربی، 40 زن چاق مبتلا به سرطان سینه با وزن 9±76 کیلوگرم وتوده چربی 4±8/41 درصد شرکت داشتند.آزمودنی ها به طور تصادفی به چهار گروه:کنترل، تمرین در آب، مکمل زنجبیل و گروه تمرین در آب+زنجبیل دسته بندی شدند.آزمودنی های گروه زنجبیل و گروه ترکیبی در طی 6 هفته روزانه 4 کپسول حاوی 750 میلی گرم پودر زنجبیل دریافت کردند. برنامه تمرین در آب به مدت 6 هفته با مدت و شدت پیش رونده از 50 تا 75 درصد ذخیره ضربان قلب اجرا شد. نمونه های خونی ناشتایی در دو مرحله قبل و پس از 6 هفته مداخله های درمانیبرای بررسی شاخص های ایمونولوژیک جمع آوری شد. آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که: تمرین در آب به همراه مصرف مکمل زنجبیل باعث کاهش گلبول های سفید خون (WBC)، لنفوسیت ها، منوسیت ها،آئوزینوفیل ها و بازوفیل ها بعد از 6 هفته مداخله درمانی نشد. با وجود این، فقط کاهش مونوسیت ها در گروه تمرین به لحاظ آماری معناداری بود. به کارگیری روش های غیردارویی باعث بهبود و تقویت سیستم ایمنی در زنان مبتلا به سرطان پستان می شود و می تواند در بهبود کیفیت زندگی در مبتلایان به سرطان پستان نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: دستگاه ایمنی، زنجبیل، فعالیت هوازی، سرطان پستان، چاقی، التهاب
  • محمدهاشم بختیاری، مهدی طالب پور، اکبر معرفتی، اسماء دامن پاک، مجتبی اتحادی نیا صفحه 53
    امروزه اغلب سازمان ها دریافته اند که برای بقای خود در عرصه ی جهانی، ضرورت دارد کیفیت را به نحو مطلوب ارتقاء دهند. لذا در حال حاضر مدیریت کیفیت جامع به عنوان یک راهکار، جایگاه برجسته ای یافته و با پذیرش چشمگیری روبه رو شده است. این نوع مدیریت، خواهان ایجاد انگیزه و خلاقیت در کارکنان و افزایش کیفیت خدمات و رضایت مشتریان است. این مقاله به بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در ادارات ورزش و جوانان شهرستان های خراسان رضوی می پردازد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه ی کارمندان ادارات ورزش و جوانان شهرستان های خراسان رضوی(340 نفر) است که با استفاده از فرمول حجم نمونه، تعداد 180 کارمند به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه هشت معیاری مدیریت کیفیت جامع در بین آنها توزیع شد. اطلاعات از کارمندان ادارات ورزش و جوانان گردآوری و یافته های این تحقیق با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. روایی محتوایی پرسشنامه توسط متخصصین مدیریت ورزشی تایید و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ مقدار 93/0 بدست آمد. یافته ها نشان داد بین ادارات ورزش و جوانان شهرستان های خراسان رضوی در اعمال مدیریت کیفیت جامع تفاوت آماری معناداری وجود دارد. همچنین بین این ادارات در میزان رعایت اصول هشتگانه مدیریت کیفیت جامع (حمایت و رهبری مدیریت عالی سازمان، فرآیند مدیریت، تجزیه و تحلیل اطلاعات، مشتری مداری، روابط با عرضه کنندگان خدمات، بهبود سیستم کیفیت، بهبود مداوم کیفیت و مشارکت کارکنان) تفاوت آماری معناداری وجود دارد (05/0P<).
    کلیدواژگان: کیفیت، مدیریت کیفیت جامع، ادارات ورزش و جوانان، فرآیند مدیریت، مشتری مداری، سیستم بهبود کیفیت، مشارکت کارکنان
  • اکرم رجبی، محمدعلی سمواتی شریف صفحه 73
    امروزه پوکی استخوان (استئوپروز)از جمله عوامل مخاطره آمیزسلامت عمومی است.مطالعات انجام شده در مورد کاربرد فعالیت های ورزشی-دراستحکام استخوان نشان می دهند، فعالیت بدنی بر توسعه،حفظ ونگهداری تودهاستخوان تاثیر عمده ای دارد. اماهنوزدرموردنوع وشدت ورزش که حداکثر تحریک آنابولیک رابرای استخوان ایجاد می کنداطمینان حاصل نشده است.این مطالعه به منظور بررسی اثر شش هفته تمرین هوازی برمارکرهای رشد استخوانی(سطوح سرمی آلکالین فسفاتاز،کلسیم و فسفر) در دختران 11-12 سال انجام شد.در این بررسی،20 دختر (11-12 سال)به طور تصادفی در دو گروه تجربی (10نفر) با میانگین سنی 48/0 ± 3/11 سال، وزن 7 ± 80/41 کیلو گرم و قد 06/0 ± 144 سانتی متروکنترل (10 نفر)با میانگین سنی 51/0 ±4/11 سال، وزن 7/4±70/43 کیلو گرم و قد 05/0 ± 147 سانتی مترقرار گرفتند.گروه تجربی به مدت شش هفته (سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 45-60 دقیقه با شدت 70- 75 درصد ضربان قلب ذخیره) در یک برنامه تمرین هوازی شرکت نمودند. اما گروه کنترل هیج گونه فعالیت ورزشی نداشتند. قبل وبعدازاجرای پروتکل تمرینی(بعداز12ساعت ناشتا) جهت برآورد میزان مارکرهای استخوانی، ازوریدبازویی شرکت کنندگان به مقدار5 سی سی خون گیری به عمل آمد.یافته ها توسط آمار توصیفی و استنباطی (t همبسته برای مقایسه پیش آزمون وپس آزمون در هر گروه و t مستقل برای بررسی تفاوت ها بین دو گروه با سطح معنی داری 05/0P< وبا استفاده از نرم افزار spss 19 مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد،شش هفته تمرین هوازی موجب افزایش معنی داری(00/0p=)در غلظت سرمی آلکالین فسفاتاز در گروه تجربی شد. اما سطح سرمی کلسیم و فسفردر این گروه تغییر معنی داری نداشت.در گروه کنترل سطح سرمی آلکالین فسفاتازافزایش داشت، اما این افزایش معنی دار نبود. در نتیجه می توان احتمال داد، فعالیت های هوازی در سنین رشد، عامل موثری در افزایش تراکم استخونی در نزد نوجوانان می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آلکالین فسفاتاز، کلسیم، فسفر، کودکان
  • فریبرز فتحی، میرحسن سیدعامری، مهرداد محرم زاده صفحه 83
    هدف این پژوهش تبیین رابطه بین آرزوهای شغلی و وجدان کاری در میان کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان شمال غرب ایران بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی و به شیوه میدانی انجام گرفت. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان مرد و زن ادارات کل ورزش و جوانان شمال غرب کشور که با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند 263 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد آرزوهای شغلی بر اساس مدل شاین(1990) با 25 گویه و وجدان کاری بر اساس مدل بریک و مانت(1991) با 16 گویه استفاده گردید. برای سنجش میزان پایایی از ضریب آلفای کرونباخ در یک مطالعه مقدماتی روی یک نمونه 40 نفری، پرسشنامه آرزوهای شغلی 89/0 =α و وجدان کاری 82/0=α به دست آمد. داده های تحقیق پس از جمع آوری بر اساس فرضیه های پژوهش و با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که: 1- بین آرزوهای شغلی و وجدان کاری رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. 2- مولفه های شایستگی فنی- کارکردی، شایستگی مدیریت عمومی، ثبات سازمانی و چالش محض می توانند به طور مثبت و معنی داری مولفه های وجدان کاری (موفقیت مداری و قابلیت اتکا) را پیش بینی کنند. بنابر این می توان نتیجه گرفت که توجه به آرزوهای شغلی کارکنان می تواند در افزایش وجدان کاری کارکنان نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: آرزوهای شغلی، وجدان کاری، کارکنان ادرات ورزش و جوانان
  • هاجر عباس زاده صورتی، خسرو ابراهیم، حجت الله نیکبخت صفحه 95
    هدف تحقیق: هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی بر BMD سه ناحیه ای کمر، مچ دست و ران و گاماکربوکسی گلوتامیک اسید استخوان در زنان میانسال غیرفعال بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 16 نفر از زنان میانسال غیر فعال(4±39 سال)، که هیچگونه فعالیت بدنی منظمی نداشتند. بطور تصادفی به دو گروه تجربی (9 نفر) و کنترل (7نفر) تقسیم شدند. نمونه های خونی، در حالت ناشتا، قبل و بعد از 16 هفته تمرین هوازی جمع آوری شد. تمرینات هوازی با شدت 65 تا 70% ضربان قلب هدف هر فرد، سه جلسه در هفته و به مدت 16 هفته انجام شد. از آزمون t همبسته برای تعیین تفاوت های قبل و بعد از 16 هفته تمرین در هر گروه استفاده شد و آزمون t مستقل برای مقایسه تغییرات بین گروهی استفاده شد. سطح معنی داری 05/0≥α درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    BMDمهره های کمر، BMD مچ دست و گاماکربوکسی گلوتامیک اسید استخوان در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل پس از 16 هفته تمرین هوازی افزایش معنی داری نشان دادند(مقدار p به ترتیب، 005/0، 026/0، 035/0). این در حالی است که BMD ران افزایش معنی داری نشان نداد(059/0=p). در مقایسات درون گروهی، گروه تمرین در تمام متغیرهای اندازه گیری شده از پیش آزمون تا پس آزمون افزایش معناداری را نشان داد(05/0>p). با این وجود در گروه کنترل تغییرات معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد 16 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط، با تغییر سبک زندگی زنان میانسال، موجب تقویت پروتئین های موثر بر BMD شده و می تواند در جلوگیری از پوکی استخوان آنان در دهه های بعدی زندگی موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، چگالی مواد معدنی استخوان، گاما کربوکسی گلوتامیک اسید استخوان، پوکی استخوان، زنان میانسال
  • محمد صیادفر، حسین پورسلطانی زرندی، حمیدرضا احمدی بزدی، آیه ریزوندی، رسول الوندی صفحه 107
    هدف از این تحقیق، تعیین ارتباط بین هوش هیجانی با سلامت روانی داوران فوتسال ایران بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه داوران لیگ برتر و لیگ دسته اول فوتسال ایران تشکیل دادند و نمونه آماری برابر با کل جامعه در نظر گرفته شده است (70=n،75=N). ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و هوش هیجانی برادبری و گریوز بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط اساتید تربیت بدنی مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 95/0 به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی و رگرسیون چند متغیره انجام گرفت. نتایج نشان داد بین هوش هیجانی با سلامت روانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد به جز مولفه «خودآگاهی»، مولفه های «خودمدیریتی»، «آگاهی اجتماعی» و «مدیریت رابطه» توانستند پیشگوی معناداری برای سلامت روانی باشند.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، هوش هیجانی، داوران، فوتسال
  • نوشین اصفهانی، حمیدرضا قزل سفلو، مقدس مافی نژاد صفحه 119
    نتایج تحقیقات انجام شده بر روی ورزشکاران نخبه و المپیکی موید آن است که دستیابی و حفظ اوج عملکرد در طی جلسات تمرینی و شرایط مسابقه به سطوح بالایی از آمادگی جسمانی و روانی نیاز دارد. لذا در تحقیق حاضر تاثیر میزان استفاده از مهارت های روانی بر کارایی عملکرد و موفقیت ورزشکاران شرکت کننده در ششمین دوره مسابقات تیراندازی قهرمانی آسیا مورد بررسی قرار گرفته است.تعداد 300N= ورزشکار با میانگین سنی(11/2SD=±26M=(و تجربه (27/3SD=±8M=(در این تحقیق حضور داشتند. در تحقیق حاضر به منظور ارزیابی مهارت های روانی تیراندازان از پرسشنامه عملکرداستراتژیک توماس(TOPS) استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(میانگین و انحراف استاندارد)و آزمون ANOVA، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون در سطح05/0P≤ ارزیابی گردید. نتایج تحقیق نشان داد که تفاوت معناداری در خرده مقیاس های خودگویی (05/0≥ p و 69/2 F=)، تصویرسازی ورزشی(05/0≥ p و 59/3 F=) و سطح آرامش (05/0≥ p و 66/3 F=) بین تیم های موفق با تیم های کم موفق و ناموفق وجود دارد. که حاکی از تاثیر معنادار سه فاکتور خودگویی مثبت،تصویرسازی ورزشی و آرامش بر موفقیت تیراندازان می باشد. همچنین نتایج ازمون t موید آن بود که تفاوت معناداری در خرده مقیاس های خودگویی(002/0sig= و 68/2t=)، تصویرسازی ورزشی (000/0sig= و 53/3t=)و افکار منفی(002/0sig= و 81/2t=) بین تیراندازان مدال آور با سایر تیراندازان در جلسات تمرین وجود دارد.
    کلیدواژگان: آمادگی روانی، خودگویی، تصویرسازی، هدف گزینی
|
  • A.A.Ravasi, M.R.Asad, J.Vakili Page 9

    The results of many researches show that plasma myostatin negatively regulates muscle mass. Therefore، the aim of the present study was to investigate the effects of aerobic، resistance and concurrent training programs on the plasma myostatin levels in overweight non-athletic men. In this semi-experimental research، 39 non-athletic students (range of age 18-27 years old and BMI between 25-30) voluntarily participated in this study and were randomly assigned to aerobic training (n=8)، resistance training (n=8)، concurrent training (n=12) and control group (n=11). Theexperimental groups performed their training protocol for 8 weeks and 3 sessions per week while control group did not participate in any training program. The training protocol of the resistance group consisted of 5 resistance exercises with weights at 50- 80% of 1RM، for aerobic group consisted of aerobic running with 65-85% HRmax for 25-40 min. and for concurrent group consisted of both resistance and aerobic training protocols. 5 mm blood was collected from antecubital vein of the subjects (in fasting state) before and 48 h after the last session of the protocol. The results of one-way analysis of variance (ANOVA) showed a significant change in myostatin between concurrent and resistance (p=0. 029)، control (p=0. 000) and aerobic groups (p=0. 000) and also between resistance and control groups (p=0. 044) but there was not a significant difference between aerobic and control groups (p=0. 919). Therefore، it can be concluded that resistance and concurrent training can be an effective way of preventing muscle atrophy and sarcopenia while muscle sarcopenia is more likely in aerobic training.

    Keywords: Myostatin, Resistance Training, Aerobic Training, Concurrent Training, Non, Athletic Men
  • M.Zare Zarchi , M.Goodarzi , S.N.Sajjadi Page 21
    The aim of this research was to assess the relationship between learning organization and effectiveness in physical education offices in state universities of Tehran (non-medical). For this purpose, as the statistical population equaled the sample, 80 physical education experts of physical education offices in state universities of Tehran (non-medical) were selected as the sample. To collect date, HAMIDI effectiveness questionnaire and Watkins and Maritz's the Dimensions of Learning Organization Questionnaire (DLOQ) were used. To assess data, Kolmogorov Smirnov (K-S) test was used to determine the normalization of data distribution and the Pearson coefficient of correlation was used to determine a significant relationship between dependent and independent variables. The results of the research showed a significant relationship between dependent and independent variables at sig=0.000) and error range (α=0.01). There was a significant and positive relationship between learning organization and all its dimensions (continuous learning, research and inquiry and dialogue learning, team learning, embedded system learning, empowerment learning, connection with system learning, strategic leadership learning) and effectiveness. According to the results of this study, it is suggested that managers and experts of physical education offices in universities increase their knowledge and information from personal, team and organizational point of view based on the needs of organization to compete in this changeable world and to achieve a high effectiveness.
    Keywords: Learning Organization, Effectiveness, Organizational Learning
  • N.Karimi Student), V.Dabidi Roshan Page 39

    Weakness in immune system in patients with breast cancer increases the growth of cancer cells and the risk of cancer recurrence and incidence of secondary cancers. The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of water-based aerobic exercise along with oral ginger supplementation on the immunological markers in obese women with breast cancer. In a semi-experimental study, 40 obese women with breast cancer (weight 76±9 kg and fat mass 41.8±4%) participated in this study. Subjects were randomly assigned to four groups: placebo (control), water-based exercise, ginger supplement and water-based exercise + ginger supplement.Subjects in the ginger group and the water-based exercise + ginger group received 4 capsules daily containing 750 mg ginger powder each capsule for 6 weeks. The water-based exercise was performed at a progressive intensity and time ranging from 50-75% of heart rate reserve for 6 weeks. The fasting blood samples were collected before and after 6 weeks of treatment interventions to assess immunological markers. One-way ANOVA showed that water-based exercise along with ginger supplementation decreased white blood cells (WBC), lymphocytes, monocytes, eosinophils and basophils after 6 weeks of treatment intervention. However, only monocytes significantly decreased in the exercise group. Non-drug methods improve immune system in women with breast cancer and can play an important role in improving quality of life in those with breast cancer.

    Keywords: Immune System, Ginger, Aerobic Exercise, Breast Cancer, obesity, Inflamation
  • M. H. Bakhtiari , M. Talebpour , A. Marefati , A. Damanpak , M. Ettehadi Nia Page 53
    Today, most organizations have understood that they should desirably promote quality to survive in the global arena. Therefore, at the moment, total quality management, as a strategy, has received a dramatic place and acceptance. This type of management requires motivation and innovation in employees and an increase in service quality and customer satisfaction. The aim of this study was to investigate of Total Quality Management (TQM) situation in Youth and Sport offices of KhorasanRazavi cities. The statistical population of the study consisted of all employees at sport and youth offices of Khorasan Razavi cities (340 subjects). 180 employees were selected randomly as the sample by Morgan table. Then, 8-element TQM questionnaire was distributed among them. Data of the employees of sport and youth offices were collected and the findings were analyzed by descriptive and inferential statistics. Content validity of the questionnaire was confirmed by sport management experts while the reliability was determined using Cronbach's alpha test as 0.93.Results showed a significant difference among sport and youth offices of Khorasan Razavi cities in TQM application (P<0.05). Also, there was a significant difference among these offices in meeting the eight elements of TQM (support and leadership of organization high-ranking management, management process, data analysis, customer service, relationship with service providers, improvement of quality system, kaizen and employee's participation) (P˂0.05).
    Keywords: Quality, Total Quality Management (TQM), Youth, Sport Offices
  • A. Rajabi Student), M.A. Samavati Sharif Page 73
    Nowadays, osteoporosis is one of the risk factors for public health. Studies conducted on the role of physical activities in bone density have revealed that physical activities have important effects on the development and maintenance of bone mass. But there is doubt about the type and intensity of exercise which induces maximum anabolic effect on bone. This study aimed to study the effect of six weeks of aerobic training on bone growth markers (serum levels of alkaline phosphate, calcium and phosphorus) in 11-12-year-old girls. In this study, 20 girls (11-12 years old) were randomly assigned two groups: experimental (n=10, mean age 11.3±0.48 years, weight 41.80±7 kg, height 144±0.06 cm) and control (n=10, mean age 11.4±0.51 years, weight 43.70±4.7 kg, height 147±0.05 cm). The experimental group participated in an aerobic training program for six weeks (three sessions per week, each session 45-60 min. with 70-75% HRR) while the control group had no training. Before and after the training protocol (after 12 hours of fasting), 5cc blood was takenfrom subject's antecubital vein in order to estimate bone markers. Findings were investigated using descriptive and inferential statistics (dependent t test to compare pretest and posttest in each group and independent t test to study the differences between the two groups at p<0.05 using spss software version 19). The results indicated that six weeks of aerobic training significantly increased the serum concentration of alkaline phosphate (P=0.00) in the experimental group. But the serum levels of calcium and phosphorus did not significantly change in this group. In the control group, serum level of alkaline phosphate increased, but this increase was not significant. As a result, it can be said that aerobic activities at growth age may be effective factors to increase bone density in adolescents.
    Keywords: Aerobic Training, Alkaline Phosphate, Calcium, Phosphorus, Children
  • F. Fathi , M.H.Seyyed Ameri , M.Moharamzadeh Page 83
    This study aimed at explaining the relationship between career aspirations and work conscientiousness in the employees of Sport and Youth general offices in northwest of Iran. The present study was descriptive and correlation conducted as a field study. The population consisted of all male and female employees of Sport and Youth general offices in northwest of Iran. 263 subjects were selected as the sample using non-random purposive sampling method. In order to collect data, two standard questionnaires of career aspirations based on Schein model (1990) with 25 items and work conscientiousness according to Barrick and Mount model (1991) with 16 itemswere used. In order to estimate the reliability of the questionnaires, Chronbach alpha was used in a pilot study on 40 subjects: career aspirations questionnaire was α=0.89 and work conscientiousness was α=0.82. After the data had been collected, they were analyzed according to the study hypotheses using MANOVA as well as multiple regression analysis. The results indicated a significant and positive relationship between career aspirations and work conscientiousness. Technical-functional competence, general managerial competence, organizational stability and purechallenge could predict work conscientiousness dimensions (success-orientation and reliability) positively and significantly. So it can be concluded that attention to employee's career aspirations can play an effective role in increasing their work conscientiousness.
    Keywords: Career Aspirations, Work Conscientiousness, Employees of Sport, Youth Offices
  • H.Abaszade Sourati Student), Kh.Ebrahim , H.Nikbakht Page 95
    The aim of this study was to examine the effect of aerobic exercise on BMD in waist, wrist and femur and bone gamma-carboxyglutamic acid in sedentary middle-aged women. In this semi-experimental study, 16 sedentary middle-aged women (39±4 years old) who had no regular physical activity were randomly divided into experimental (n=9) and control (n=7) groups. Fasting blood samples were taken before and after 16 weeks of aerobic exercise. Aerobic exercise was performed at an intensity of 65-70% of target heart rate 3 sessions per week for 16 weeks. Pairedsample t test was used to determine the differences before and after 16 weeks of exercise in each group and independent sample t test was used to compare changes between the groups at α≤0.05. Lumbar spine BMD, wrist BMD and bone gammacarboxyglutamic acid increased significantly in the experimental group after 16 weeks of aerobic exercise compared to the control group (respectively p=0.005, p=0.026, p=0.035) while femur BMD showed no significant increase (p=0.059). In thecomparisons within groups, the exercise group showed a significant increase from pretest to posttest in all measured variables (p<0.05). However, the control group showed no significant changes. According to the findings of the present study, it seems that 16 weeks of moderate-intensity aerobic exercise enhanced proteins that influenced BMD by lifestyle changes in middle-aged women and can prevent osteoporosis in subsequent decades of life.
    Keywords: Aerobic Exercise, Bone Mineral Density, Bone Gamma, Carboxyglutamic Acid, Osteoporosis, Middle, Aged Women
  • M. Sayyadfar( Student), H. Poursoltani Zarandi , H.R.Ahmadi Yazdi , A.Rizvandi Student), R.Alvandi Page 107
    The aim of this study was to determine the relationship between emotional intelligence and mental health of Iranian futsal referees. This study was descriptivecorrelational conducted as field. The statistical population consisted of all referees of Iran futsal premier league and first division and the sample was equal to the population (N=75, n= 70). Goldberg's General Health Questionnaire (GHQ-28) and Bradbery and Graves’s emotional intelligence questionnaire were used to collect data. Face and content validity of the questionnaires was confirmed by physical education professors and reliability of questionnaires was determined as 0.87 and 0.95 using Cronbach's alpha coefficient. To analyze the data, correlation test and multiple regression analysis were used. The results showed a significant positive relationship between emotional intelligence and mental health. Also, regressionanalysis showed that except for "consciousness", "self-management", "social consciousness" and "relationship management" indexes of emotional intelligence were significant predictors for mental health.
    Keywords: Mental Health, Emotional Intelligence, Referees, Futsal, Iran League
  • N. Esfahani, H. R. Ghezelseflou, M. Mafinejad Page 119
    The results of researches on elite and Olympic athletes showed that achieving and maintaining peak performance during training sessions and competitions needs high levels of physical and mental fitness. So, this study investigated the effect of mental skills on the performance and success of those athletes who participated in the sixth Asian shooting championships. 300 athletes (mean age 26 (SD 2.11) and experience 8 years (SD=3.27) participated in this study. Thomas strategic function questionnaire (TOPS) was used to evaluate subject's mental skills. For data analysis, descriptive statistics (mean and standard deviation), ANOVA, t test and Pearson correlationcoefficient were used at P≤0.05. The results showed a significant difference between successful, unsuccessful and less successful teams in the subscales of self-talk (P≤0.05 and F=2.69), sports imagery (P≤0.05 and F=3.59) and relaxation (P≤0.05 and F=3.66) that showed a significant effects of three factors of positive self-talk, sport imagery and relaxation on shooter's success. The t test results showed a significant difference in the subscales of self-talk (sig=0.002 and t=2.68), sports imagery (sig=0.000 and t=3.53) and negative thoughts (sig=0.002 and t=2.81) between medalist and other shooters in training sessions.
    Keywords: Goal Setting, Imagery, Mental Preparation, Self, Talk