فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال ششم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیمین حلبیان، محمود گودرزی، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحه 9
    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی معیارهای اخلاقی در ورزش حرفه ای ایران انجام شده است. روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی می باشد که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل اساتید صاحب نظر در حوزه مدیریت ورزشی (38 نفر)، صاحب نظران حوزه اخلاق ورزشی (12 نفر) و مربیان، مدیران و قهرمانان با اخلاق تحت عنوان کارشناس به تعداد (25 نفر) می باشد که تعداد کلی آنها برابر با 75 نفر است. روش نمونه گیری پژوهش، از نوع نمونه گیری تمام شمار بود؛ بنابراین تعداد اعضای نمونه برابر با جامعه آماری می باشد. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته با 56 معیار در قالب پنج مولفه اصلی معیارهای تربیتی، معیارهای روانشناختی، معیارهای قانونی، معیارهای اقتصادی و معیارهای فرهنگی- اجتماعی بود که برای تعیین روایی محتوا در اختیار 12 تن از اساتید مدیریت ورزشی قرار گرفت و ضریب پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ 91/0 بدست آمد. در قسمت آمار استنباطی جهت اولویت بندی مولفه های تحقیق، آزمون ناپارامتری فریدمن را مورد استفاده قرار دادیم. همچنین بررسی یافته های پژوهش نشان داد که در میان معیارهای اخلاقی شناخته شده در ورزش حرفه ای ایران، معیار تربیتی در رتبه نخست، معیار قانونی در جایگاه دوم، معیار فرهنگی- اجتماعی در جایگاه سوم و معیارهای اقتصادی و روانشناختی به ترتیب در اولویت چهارم و پنجم قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: اخلاق، ورزش حرفه ای، معیاراخلاقی، اخلاق ورزشی، اولویت بندی
  • الیاس کوثری، سیدمصطفی موسوی، علی اصغر رواسی، علی اکبرنژاد، زهره کوثری، حسن کوثری صفحه 21
    هدف این پژوهش مقایسه پاسخ پروتئین واکنش گر با حساسیت بالا(hs-CRP) و فیبرینوژن به اجرای یک نوع فعالیت ورزشی استقامتی و مقاومتی هم زمان در دو زمان صبح و بعدازظهر بود.شرکت کنندگان 10 نفر دانشجوی پسر فعال (سن 287/1 ± 1/25 سال، وزن 540/6 ± 1/72 کیلوگرم، قد 757/7 ± 2/177 سانتی متر) بودند. در مدت 5 روز، آزمودنی ها 2 مرحله آزمون را انجام دادند. مرحله ی اول، انجام هم زمان فعالیت ورزشی استقامتی (35 دقیقه دویدن بر روی نوارگردان، با شدت 85 درصد ضربان قلب بیشینه) و مقاومتی (5 حرکت وزنه، با شدت 80 در صد 1RM (در صبح بود. در مرحله دوم، پروتکل یکسانی در بعداز ظهر اجرا شد. خونگیری ها قبل، بلافاصله بعد و 3 ساعت بعد فعالیت ورزشی گرفته شدند و برای اندازه گیری پاسخ فیبرینوژن و hs-CRP استفاده شدند.یافته های ما نشان داد که پروتکل فعالیت ورزشی بر پاسخhs-CRP آزمودنی ها در فاصله های زمانی گوناگون در دو مرحله آزمون تاثیر معنی داری نداشته است(331/0P =). از طرف دیگر نتایج نشان داد که بین پاسخ فیبرینوژن پس از اجرای فعالیت ورزشی استقامتی و قدرتی هم زمان در دو مرحله آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0P<). به گونه ای که سطح فیبرینوژن پلاسما پس از اجرای فعالیت ورزشی منتخب در صبح افزایش معنی داری (12درصد) را نشان داد(000/0P =)، ولی در بعدازظهر افزایش اندکی (2درصد) را نشان داد که معنی دار نبود. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود از نقطه نظر سلامت قلب و عروق اجرای فعالیت های ورزشی در بعداز ظهر نسبت به صبح ایمن تر می باشد و پزشکان و مربیان با رعایت زمان اجرای تمرینات، می توانند این گونه فعالیت های ورزشی را برای بیماران و ورزشکاران تجویز کنند.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنش دهنده c، فیبرینوژن، فعالیت ورزشی هم زمان، قلب و عروق، ریتم شبانه روزی
  • محسن حمیدی، محمد خبیری، نصرالله سجادی صفحه 35
    هدف تحقیق حاضر شناخت وضعیت موجود و تعیین موقعیت استراتژیک فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی بود. روش این تحقیق توصیفی که بر مبنای فرایند مطالعات استراتژیک انجام شد. جامعه آماری تحقیق را مدیران و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون و روسای هیئت های ورزشی استانی فدراسیون به تعداد 46 نفر تشکیل داد. به علت محدود بودن جامعه آماری، نمونه گیری به روش کل شمار انجام شد. روش جمع آوری اطلاعات، میدانی بود که به صورت آمیخته کمی و کیفی (MIX) انجام گرفت. همچنین جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه باز و بسته و مصاحبه با اعضای جامعه تحقیق تا حد اشباع نظری به منظور احصاء بیانیه ماموریت، چشم انداز، قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای فدراسیون صورت گرفت. روایی پرسشنامه بسته توسط اساتید مدیریت ورزشی آشنا با فدراسیون تایید شد و ضریب پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 0.86 محاسبه گردید. از میان 46 مورد قوت، ضعف، فرصت و تهدید فدراسیون شورای راهبری بر مبنای اطلاعات بدست آمده و شناخت دقیق از فدراسیون 33 مورد یعنی 9 قوت، 10 ضعف، 8 فرصت و 6 تهدید را مورد تایید نهایی قرار داد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از جدول امتیازدهی عوامل درونی و بیرونی استفاده شد. در نهایت امتیاز جدول عوامل درونی عدد 2.40 و امتیاز جدول عوامل بیرونی عدد 2.68 محاسبه تعیین شد. موقعیت استراتژیک فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی نیز در وضعیت محافظه کارانه (WO) قرار گرفت.
    کلیدواژگان: سوات، ورزش های دانشگاهی، محیط درونی، محیط بیرونی، موقعیت استراتژیک، محافظه کار
  • اعظم بشیری، رضا رجبی، علی یلفانی صفحه 49
    بیماری های قلبی و عروقی یکی از دلایل عمده مرگ و میر و بیماری زایی در دنیاست. اگرچه اثرات مثبت برنامه توانبخشی قلبی بر در بیماران قلبی با ریسک پایین ثابت شده است اما فقدان تحقیقات و شواهد علمی در خصوص اثرات این برنامه بر بیماران های ریسک علی الخصوص در ایران وجود دارد. لذا مطالعه حاضر اثرات فیزیولوژیکی و روانی این برنامه بر بیماران های ریسک قلبی را برای اولین بار در ایران مورد بررسی قرار داده است. در این مطالعه آزمودنی ها شامل 20 بیمار قلبی های ریسک، با میانگین سنی 77/4± 10/63 که 6-8 هفته از تاریخ عمل CABG آنها گذشته و جهت انجام برنامه های توانبخشی فاز 3 ارجاع شده، جهت شرکت در 8 هفته برنامه توانبخشی قلبی انتخاب شدند. شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای دوره توانبخشی علاوه بر انجام تست ورزش پرسشنامه کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی را تکمیل نمودند. یافته ها نشان داد که میانگین ظرفیت ورزشی بعد از توانبخشی، بطور قابل توجهی با سطح معنی داری (001/0P<) در مقایسه با قبل بهبود پیدا کرد و شاخص توده بدنی بیماران با سطح معنی داری (006/0P<)در پایان دوره روند نزولی داشت. درصد فراوانی اضطراب و افسردگی با شدت بالا در بیماران شرکت کننده قبل از توانبخشی به ترتیب 100% و 95% بود که بطور قابل توجهی با سطح معنی داری (001/0P<) و (001/0P<) پس از پایان دوره به 75% و 55% کاهش یافت. همچنین سطح کیفیت زندگی بیماران های ریسک در ابتدای دوره در مقایسه با پایان دوره با سطح معنی داری (001/0P<) افزایش یافت. یافته های این پژوهش نشان دهنده اثرات مثبت برنامه توانبخشی قلبی در همه ابعاد کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی و ظرفیت ورزشی در بیماران قلبی های ریسک بعد از عمل CABG در 8 هفته برنامه توانبخشی بود. بنابراین توصیه می شود بیماران قلبی های ریسک تحت نظارت ویژه، جهت بهره مندی از فوائد و اثرات مثبت توانبخشی ورزشی قلب برای شرکت در این دوره ها ارجاع شوند.
    کلیدواژگان: توانبخشی ورزشی قلب، ظرفیت ورزشی، جراحی بای پس عروق کرونر، کیفیت زندگی، بیماران های ریسک
  • رحیم رمضانی نژاد، مهرعلی همتی نژاد، شهرام شفیعی، مریم قلیچ زاده، محسن لقمانی صفحه 63
    هدف از این تحقیق بررسی ویژگی های شغل دبیری تربیت بدنی بر اساس مدل JCM بود که بر اساس آن، نگرش دبیران تربیت بدنی نسبت به پنج ویژگی درونی شغل و رابطه آن ها با نیازهای رشد شغلی و رضایت شغلی بررسی شد، کلیه معلمان تربیت بدنی استان گلستان (457 نفر) به استثنای معلمان جدیدالاستخدام سال 90-1389 به صورت تمام شمار جزء نمونه تحقیق قرار گرفتند، ولی 430 نفر (1/94درصد) به سه پرسشنامه نگرش نسبت به شغل، نیاز به رشد و رضایت شغلی پاسخ دادند. روایی این ابزارها به وسیله 15 نفر از متخصصان تربیت بدنی تایید و پایایی آن از طریق روش آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه نگرش شغلی (88/0=r)، نیاز به رشد (88/0=r) و رضایت شغلی (82/0=r) تایید شدند. نتایج نشان داد که دبیران به ترتیب پنج ویژگی بازخورد شغلی، هویت وظیفه، تنوع مهارت، اهمیت وظیفه و استقلال را در شغل خود اولویت بندی کرده اند (05/0p≤). البته این ویژگی های شغلی بالاتر از حد متوسط قرار داشتند. با این که بین این ویژگی ها با نیازهای رشد شغلی و رضایت شغلی معلمان رابطه معنی داری مشاهده نشد، ولی رابطه این پنج ویژگی با توان بالقوه انگیزشی معلمان تربیت بدنی مثبت و معنی دار بود (68/0=R تا 33/0=R). همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که بهترین پیش بینی کننده رضایت شغلی دبیران، ویژگی بازخورد شغلی بود (18/0=2R)، ولی ویژگی اهمیت وظیفه اثر منفی و معنی داری بر رضایت شغلی دبیران داشت. البته این رابطه ها از طریق نیازهای رشد شغلی دبیران تربیت بدنی تا حدود 08/0 واریانس تعدیل شدند (01/0p≤). همچنین علی رغم این که ویژگی اهمیت وظیفه اثر منفی بر رضایت شغلی دبیران گذاشت، ولی اثر مثبت و معنی داری بر نیازهای رشدی داشت. بنابراین ویژگی های درونی شغل می توانند بر انگیزش و نیازهای رشدی معلمان اثر بگذارند و احتمالا رضایتمندی آن ها، هم به حالات روان شناختی مهم در مدل JCM و هم به جنبه های بیرونی شغل وابسته است.
    کلیدواژگان: ویژگی های شغلی، معلمان تربیت بدنی، نیازهای رشدی، انگیزش، رضایت شغلی
  • حمید اراضی، بهزاد طاعتی مقدم صفحه 81
    هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار یک دوره تمرین مقاومتی و مصرف مکمل گلوتامین بر برخی عوامل ایمنی و عملکردی ورزشکاران رشته پرورش اندام بود. بدین منظور، 30 مرد سالم و ورزشکار که دارای حداقل 2 سال سابقه فعالیت در این رشته بودند، انتخاب و به صورت تصادفی و دوسوی کور به سه گروه گلوتامین- تمرین مقاومتی (10GR، n =)، تمرین مقاومتی (10R، n =) و کنترل (10C، n =) تقسیم شدند. قبل و بعد از 8 هفته، نمونه های خونی (پس از 10 ساعت ناشتایی) اخذ و فاکتورهای قدرت، چابکی، سرعت و توان اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری t همبسته و تحلیل واریانس (ANOVA) نشان داد که در گروه GR فاکتورهای نوتروفیل (NE)، لنفوسیت (LY)، مونوسیت (MO)، قدرت پایین و بالا تنه و وزن آزمودنی ها نسبت به قبل از 8 هفته، افزایش معناداری یافته و در گروهR نیز در فاکتورهای قدرت پایین و بالا تنه و وزن آزمودنی ها، بین پیش و پس آزمون تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0>P). بین گروه GR و سایر گروه ها در عوامل ایمنی NE و LY، همچنین بین قدرت پایین و بالا تنه در گروه های GR و C و نیز R و C تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0>P). بر این اساس، اگرچه دوره های میان مدت مکمل یاری گلوتامین برای ورزشکاران رشته های قدرتی به ویژه پرورش اندام، نمی تواند فواید عملکردی بیشتری به همراه داشته باشد؛ اما احتمالا می توان از این مکمل در جهت تقویت برخی از اجزاء دستگاه ایمنی بهره برد.
    کلیدواژگان: مکمل یاری گلوتامین، سیستم ایمنی، تمرین مقاومتی، پرورش اندام، عملکرد
  • بهمن عسگری، حسین پورسلطانی زرندی، نجف آقایی صفحه 91
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده بر تعهد سازمانی و عملکرد شغلی در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استانهای غربی ایران بود. جامعه آماری این پژوهش تمام کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استانهای غرب ایران بود (203N=). با استفاده از جدول حجم و نمونه مورگان، تعداد 130 به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند که با استفاده از نمونه گیری طبقه ای سهم ادارت کل تربیت بدنی استانهای کرمانشاه، همدان، کردستان و ایلام به ترتیب برابر 34، 38، 29 و 29 بود. جهت گردآوری داده ها از یک پرسش نامه اطلاعات فردی و سه پرسش نامه استاندارد حمایت سازمانی ادراک شده ایزنبرگر و همکاران (1986)، پرسش نامه تعهد سازمانی آلن و می یر (1990) و پرسش نامه خودارزیابی عملکرد شغلی موتوویدلو و وان اسکاتر (1994) استفاده گردید. اعتبار پرسش نامه ها در مطالعات متعدد داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گرفته است. با مطالعه آزمایشی روی 30 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه، پایایی پرسش نامه های حمایت سازمانی ادراک شده، تعهد سازمانی و عملکرد شغلی به ترتیب 84/0، 83/0 و 88/0 بدست آمد. به منظور توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و PLS در سطح معناداری 05/0P≤ استفاده شد. یافته های این تحقیق نشان داد که حمایت سازمانی ادراک شده رابطه مثبت و معناداری با تعهد سازمانی (01/0P≤، 71/0r=) و عملکرد شغلی (01/0P≤، 87/0r=) دارد. همچنین، بین تعهد سازمانی با عملکرد شغلی رابطه مثبت و معناداری بدست آمد (01/0P≤، 67/0r=). علاوه بر این، یافته ها نشان داد که حمایت سازمانی ادراک شده تاثیر معناداری بر تعهد سازمانی (778/0r=) و عملکرد شغلی (857/0r=) دارد؛ با این حال، تعهد سازمانی تاثیر معناداری بر عملکرد شغلی ندارد. در نهایت، به مدیران و سرپرستان سازمان های ورزشی پیشنهاد می گردد که با توجه به اهمیت تعهد سازمانی و عملکرد شغلی، کارکنان را مورد حمایت بیشتری قرار دهند تا کارکنانی متعهد به سازمان و با عملکرد شغلی بالاتر داشته باشند.
    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، تعهد سازمانی، عملکرد شغلی، اداره کل ورزش و جوانان، نظریه مبادله اجتماعی
  • نیلوفر کریمی، ولی الله دبیدی روشن * صفحه 103

    التهاب به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر ساز برای بیماری های قلبی عروقی مطرح شده است. در مطالعات متعددی نیز بین التهاب و مقادیر چربی خون رابطه ی مثبتی گزارش شده است. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی تاثیر حالات متفاوت تمرین (تداومی و تناوبی) بر التهاب سیستمیک و چربی خون انجام شده بود. 56 سر موش چاق یائسه، نژاد ویستار با ژنوم 14848 (با وزن 93/4±325 گرم، سن 21 ماه که حداقل سه ماه از دوره ی یائسگی آن ها گذشته بود) به طور تصادفی در گروه های کنترل، تمرین تداومی یا تناوبی تقسیم شدند. برنامه ی تمرینی به مدت 6 و یا 12 هفته، هر هفته پنج روز انجام شد. نمونه های خونی در 3 مرحله پایه، پس از 6 هفته و پس از 12 هفته جمع آوری شد. نتایج نشان داد که کاهش مقادیر پروتئین واکنش C (CRP) در هر دو گروه تمرینی پس از 6 هفته در سطح معناداری نبود، اما کاهش آن پس از 12 هفته در هر دو گروه در سطح معنادار بود. اگرچه پس از 6 و 12 هفته کاهش معناداری در گروه های تمرینی مشاهده شد، با این حال اختلاف معناداری بین گروه های تمرینی تداومی و تناوبی بعد از 6 و 12 هفته در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد. کاهش در لیپوپروتئین کم چگال و افزایش در لیپوپروتئین پر چگال متعاقب فعالیت تداومی و تناوبی حاکی از مداخله موثر آن در کاهش CRP دارد. بنابراین می توان گفت که هر دو نوع برنامه ی تمرینی سبب کاهش التهاب می شوند و اثرات ضد التهابی و محافظتی بر روی قلب ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: سازگاری با تمرین، التهاب، موش صحرایی، یائسگی، چاقی، عوامل خطر زای قلبی عروقی
|
  • S.Halabian, M.Goodarzi, E. Alidoust Ghahfarrokhi Page 9
    This study aimed at identifying and prioritizing moral standards in Iran professional sport. The aim of this study was of application nature، data collection used a descriptive method and the study was carried out as a field research. Statistical population included professors of sports management (N=38)، professors of sports ethics (N=12)، coaches، directors، and moral champions as experts (N=25) (total sum=75). The number of statistical sample equaled the statistical population. A researcher-made questionnaire with 56 criteria in 5 basic components of educational، psychological، legal، economic and cultural-societal criteria was used to collect data. 12 professors of sports management examined and confirmed the content validity of the questionnaire. The reliability was calculated through Cronbach alpha coefficient as 0. 91. In inferential statistics، to prioritize the components، the Friedman non-parametric test was used. The findings showed that among the identified ethical standards of the Iranian professional sports، educational criterion occupied the firstplace، legal criterion the second place، cultural-societal criterion the third place، and economic and psychological criteria had the fourth and fifth places.
    Keywords: Ethics, Professional Sport, Ethical Standard
  • E. Kosary, S.M.Mousavi, A.A.Ravasi, A. Akbarnejad, Z. Kosary, H. Kosary Page 21
    The aim of this study was to compare the response of high sensitivity reactive protein (hs- CRP) and fibrinogen to a concurrent endurance-strength exercise in the morning and afternoon. Participants were 10 active male university students (age 25.1±1.287 yr, weight 72.1±6.540 kg, and height 177.2±7.757 cm) who completed 2 experimental phases during 5 days. The first phase was performing concurrent endurance (running on treadmill for 35 minutes at 85% of maximum heart rate) and resistance (5 weight exercise with 80% 1RM) exercise in the morning. In the second phase, subjects performed the same protocol in the afternoon. Blood samples were collected before, immediately after and 3 hours after the exercise protocol and were used to measure hs- CRP and fibrinogen response. The findings showed that the exercise protocol had no significant effect on the response of hs-CRP in different time intervals in the two phases (P=0.331). On the other hand, the findings showed a significant difference in fibrinogen response after the exercise protocol between the first and second phases (P˂0.05), that is, plasma fibrinogen level significantly increased following the performance of the exercise protocol in the morning (12%) (P=0.000), but in the afternoon showed a slight increase (2%) that was not significant. With regards to the results of this study, it is suggested that the performance of exercises is safer in the afternoon than the morning from the cardiovascular health aspect and observing the time of exercise,physicians and coaches can prescribe these kinds of exercise for patients and athletes.
    Keywords: C, Reactive Protein, Fibrinogen, Concurrent Exercise
  • M. Hamidi, M. Khabiri, N. Sajjadi Page 35
    The aim of this study was to identify the current status and to determine the strategic position of the National University Sport Federation. The method was descriptive based on the process of strategic studies. The statistical population consisted of managers and members of the board of directors in the federation and the directors of the provincial sports boards of the federation (N=46). Due to the limitation on the statistical population, the sample equaled the population. Data collection was conducted by field method with quantitative and qualitative mixing. Data were collected by two open and closed questionnaires as well as interviews with the subjects until the theoretical saturation in order to achieve mission statement, vision, strengths, weaknesses, opportunities and threats for the federation. The validity of the closed questionnaire was confirmed by sports management professors who were familiar with the federation. The reliability was calculated with Cronbach alpha as 0.86. Out of 46 strengths, weaknesses, opportunities and threats of the federation, the strategic council confirmed total 9 strengths, 10 weaknesses, 8 opportunitiesand 6 threats (total 33) based on the obtained data and detailed understanding of the federation. For data analysis, IF Matrix and EF Matrix was used. The IF Matrix score was determined as 2.40 and the EF Matrix was determined as 2.68. The strategic position of the federation was in the conservative region (WO).
    Keywords: SWOT, National University Sport Federation, Analysis of Internal, External Environment, Strategic Positioning
  • A. Bashiri, R. Rajabi, A. Yalfani Page 49
    Cardiovascular diseases are one of the leading reasons of mortality and morbidity in the world. Although the positive effects of cardiac rehabilitation in low risk cardiac patients have been proved, there is a lack of scientific evidence regarding the benefits of this program in high risk cardiac patients especially in Iran. Therefore, the aim of the present study was to investigate the physiological and mental effects of CR program on high risk cardiac patients for the first time in Iran. In this study, 20 high risk cardiac patients (mean age 63.10±4.77 yr) who underwent coronary artery bypass grafting (CABG) 6-8 weeks ago and returned to perform phase 3 rehabilitation programs participated in 8 weeks of CR program. In addition to the exercise test, patients filled out the Quality of Life (QoL) questionnaire and Hospital Anxiety and Depression (HADs). Findings indicated that exercise capacity (P<0.001) drastically improved after CR program while patient's body mass index decreased at the end of the program (P˂0.006). The frequency percentage of anxiety and depression was 100% and 95% respectively before the CR program which drastically decreased to 75% and 55% at (P<0.001) and (P<0.001) respectively. The findings of this study showed the positive effects of CR program on quality of life, anxiety, depression and exercise capacity in high risk cardiac patients after CABG during 8 weeks. It is recommended that high risk cardiac patients use CR program in order to benefit its positive effects.
    Keywords: Exercise Cardiac Rehabilitation, Exercise Capacity, Coronary Artery Bypass Grafting, Quality of Life, High Risk Patient
  • R.Ramezaninejad, M.A.Hemmatinejad, Sh.Shafii, M.Ghelichzadeh, M.Loghmani Page 63
    The aim of this study was to investigate the job characteristics of physical education instructors based on JCM model and also the attitudes of physical education instructors towards five job internal characteristics and their relationships with Growth Need Strength (GNS) and job satisfaction. All physical education instructors in Golestan province (N=457), except for those who were employed between 2010 and 2011 participated in this study as the sample, but only 430 subjects (94.1%) filled out the questionnaires of the attitudes towards the job, growth need strength (GNS) and job satisfaction. Validities of these questionnaires were verified by 15 physical education professors, and their reliabilities were assessed by Cronbach’s alpha as r=0.88 for job attitude questionnaire, r=0.88 for growth need strength questionnaire and r=0.82 for job satisfaction questionnaire. The results showed that physical education instructors prioritized the five characteristics of job feedback, task identity, skill variety, task significance and autonomy respectively in their jobs (P≤0.05). These characteristics were above the average level. Although there was no significant relationship between these characteristics and job growth needs and job satisfaction, there was a significant positive relationship between these five characteristics and subject's potential motivational competence (R=0.68 to R=0.33). Moreover, the results of regression test showed that job feedback was the best predictor of job satisfaction (R2=0.18) while task significance had a significant negative effect on job satisfaction. It should be mentioned thatthese relationships were balanced up to 0.08 of variance by job growth needs (P≤0.01). Also, although task significance had a negative effect on job satisfaction, it had a significant positive effect on growth needs. Therefore, job internal characteristics can influence the motivation and growth needs of instructors and their satisfaction may depend on not only the important psychological conditions in JCM model but also job external aspects.
    Keywords: Job Characteristics Model, Physical Education Instructors, Growth Needs, Job Satisfaction
  • H.Arazi, Taati Moghaddam Page 81
    The aim of this study was to assess the effects of a period of resistance training and glutamine supplementation on some immunological and functional factors in bodybuilders. For this purpose, 30 healthy male athletes with at least 2 years of bodybuilding record were selected and randomly divided into glutamine-resistance training group (GR, n=10), resistance training group (R, n=10) and control group (C, n=10) by double blind method. Blood samples (after 10 hours of fasting) were collected before and after 8 weeks and strength, agility, speed and power factors were measured. Data were analyzed using dependent sample t test and analysis of variance (ANOVA). The results indicated that in the GR group, neutrophils (NE), lymphocyte (LY), monocyte (MO), upper and lower limb strength and weight significantly increased after 8 weeks and in the R group, a significant difference was observed in the upper and lower limb strength and weight between pretest and posttest (P<0.05). A significant difference was observed in immunological factors of NE and LY between GR groups and other groups, also in upper and lower limb strength between GRand C groups and between R and C groups (P<0.05). It can be concluded that although glutamine supplementation can have no more functional benefits for strength athletes, particularly bodybuilders, it can be used to reinforce some immune system components.
    Keywords: Glutamine Supplementation, Immune System, Resistance Training, Bodybuilding
  • B.Asgari, H.Poursoltani Zarandi, N.Aghai Page 91
    The aim of this study was to investigate the effect of perceived organizational support on organizational commitment and job performance in the staff of Sport and Youth head offices of western provinces of Iran. The statistical population included all staff of Sport and Youth head offices of western provinces of Iran (N=203). Based on the Morgan sample size table, 130 subjects were selected as the statistical sample. 34 subjects in Kermanshah physical education head offices, 38 in Hamedan, 29 in Kordestan and 29 in Ilam were selected using stratified sampling method. To collect data, a personal profile questionnaire as well as three standard questionnaires including perceived organizational support questionnaire of Eisenberger et al. (1986), Allen and Mayer's organizational commitment questionnaire (1990) and Motowidlo and Van Scotter's job performance self-assessment questionnaire (1994) were used. The validities of these questionnaires were estimated in several national and international studies. In a pilot study on 30 subjects of Sport and Youth head office of Kermanshah, reliabilities (Cronbach's alpha coefficient) of perceived organizational support, organizational commitment and job performance questionnaires were 0.84, 0.83 and 0.88 respectively. To describe the data, descriptive statistics were used and for inferential analysis of the data, Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and structural modelsin SPSS and PLS software were used at P≤0.05. Results showed a positive significant relationship between perceived organizational support and organizational commitment (r=0.71, P≤0.01) and job performance (r=0.87, P≤0.01). Also, there was a positive significant relationship between organizational commitment and job performance (r=0.67, P≤0.01). Moreover, results showed that perceived organizational support has a significant effect on organizational commitment (r=0.778) and job performance (r=0.857); however, organizational commitment had no significant effect on job performance. Finally, with regard to the importance of organizational commitment and job performance, it is recommended that managers and supervisors of sport organizations should support their staffs so that they have committed staff with higher job performance.
    Keywords: Perceived Organizational Support, Organizational Commitment, Job Performance, Sport, Youth Head Office
  • N. Karimi, V.Dabidi Roshan Page 103

    Inflammation has been proposed as one of the most important risk factors for cardiovascular diseases. Many researchers have reported a positive relationship between inflammation and blood lipids. This study was designed to investigate the effect of different modes (continuous and intermittent) of training on systemic inflammation and blood lipids. 56 menopausal obese wistar14848 rats (weight 325±4.93 g, age 21 months, at least three months after their menopause) were randomly divided into the control, continuous or intermittent training groups. The training program was carried out five days a week for 6 and/or 12 weeks. Blood samples were gathered in three phases of baseline, after 6 weeks and after 12 weeks. Results showed that C-reactive protein (CRP) insignificantly reduced in both training groups after 6 weeks, but its reduction was significant after 12 weeks in both groups. Although a significant decrease was detected in training groups after 6 and 12 weeks, there was no significant difference between continuous and intermittent traininggroups after 6 and 12 weeks compared with the control group. Decrease in low density lipoprotein and increase in high density lipoprotein following continuous and intermittent training represents an important intervention in CRP reduction, and therefore, it can be concluded that both types of training lower inflammation and have anti-inflammatory and cardio-protective effects on the heart.

    Keywords: Adaptive Training, Inflammation, Rats, Menopause, Obesity, Cardiovascular risk factor