فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال هفتم شماره 4 (زمستان 1394)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1394)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/12/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید اراضی*، میعاد عباسی، احسان اقبالی صفحه 9
    در سال های گذشته، مصرف نوشابه های انرژی زا در میان ورزشکاران برای افزایش عملکرد در هنگام تمرین و موفقیت در رقابت ها افزایش قابل توجهی داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر مصرف نوشابه انرژی زای هایپ، قبل از فعالیت بر شاخص های عملکردی و لاکتات خون بدمینتون بازان زبده بود. بدین منظور، ده نفر از بدمینتون بازان زبده پسر استان گیلان (با میانگین سن 52/0 ± 6/16 سال، قد 16/9 ± 9/172 سانتی متر، وزن 33/10 ± 90/68 کیلوگرم و چربی بدن 3/6 ± 66/11 درصد) به صورت هدف دار انتخاب شدند. آزمودنی ها به روش متقاطع متعادل، طی دو جلسه با فاصله 4 روز از یکدیگر به صورت دو سوی کور، 6 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نوشابه انرژی زا و دارونما (15 دقیقه قبل از آزمون) مصرف کردند. در این جلسات آزمودنی ها پس از صرف صبحانه استاندارد در آزمون های یک تکرار بیشینه و 60٪ یک تکرار بیشینه در حرکات پرس سینه و پرس پا، آزمون بی هوازی Rast، 45 متر سرعت، چابکی ایلی نویز و آزمون هوازی 20 متر شاتل ران شرکت نمودند. همچنین قبل، بلافاصله و 5 دقیقه بعد از آزمون Rast، مقدار 5 سی سی خون از سیاهرگ بازویی، برای سنجش لاکتات خون اخذ و نتایج آن ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه20 و آزمون t همبسته استفاده شد. نتایج نشان داد عملکرد هوازی در مصرف کنندگان نوشابه انرژی زا به صورت معناداری بهبود یافت (05/0>P)، درحالی که تغییرات در قدرت، استقامت عضلانی، سرعت، چابکی و توان بی هوازی بین مصرف کنندگان نوشیدنی انرژی زا و دارونما معنادار نبود (05/0 کلیدواژگان: نوشابه انرژی زا، عملکرد، لاکتات خون، ورزشکاران، توان هوازی
  • بررسی ابعاد اجتماعی خصوصی سازی نهاد ورزش / مورد مطالعه: اماکن ورزشی خصوصی شده شهر اصفه ان
    مسعود نادریان جهرمی*، لیلا مصلحی صفحه 23
    هدف کلی پژوهش بررسی ابعاد اجتماعی خصوصی سازی بر کیفیت عملکرد اماکن و فضاهای ورزشی خصوصی شده در شهراصفهان بود. پژوهش حاضر از لحاظ استراتژی توصیفی و از نظر اجرا پیمایشی است و به لحاظ هدف در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد. ابزار اندازه گیری پرسش نامه های محقق بود که پس از تعیین روایی توسط متخصصان مدیریت ورزشی و پایایی مناسب(89/=a) بین 95 نفر به عنوان نمونه آماری که از بین مربیان، مدیران و ورزشکاران باشگاه های گیتی پسند و سپاهان به صورت تصادفی در دسترس انتخاب شدند توزیع شد. فرضیه ای که مورد بررسی قرار گرفت یکسان بودن تاثیر خصوصی سازی بر کیفیت عملکرد اماکن و فضاهای ورزشی خصوصی سازی شده در ابعاد مورد تحقیق را بیان می کرد. همچنین کارایی الگوی خصوصی سازی در حوزه خدمات ورزشی مورد توجه بود. نتایج تحقیق نشان داد خصوصی سازی اماکن و فضاهای ورزشی در حوزه های مختلف عملکرد تاثیر متفاوت داشته است. همچنین با مصاحبه نظر پاسخ گویان را در مورد مشکلات و موانع خصوصی سازی اماکن و فضاهای ورزشی در ایران در سه حوزه کاستی های حقوقی در زمینه خصوصی سازی، عدم توسعه فرهنگ خصوصی سازی در بین افراد جامعه و عدم شرایط مناسب اقتصادی بررسی شد. نتایج نشان داد عدم وجود قوانین و مقررات مورد نیاز خصوصی سازی بیشتر ازدو مولفه دیگر یعنی عدم توسعه فرهنگ خصوصی سازی در بین افراد جامعه و عدم شرایط مناسب اقتصادی مانعی برای اجرای طرح خصوصی سازی اماکن و فضاهای ورزشی است.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، کیفیت خدمات، توزیع منابع، قوانین و مقررات، ورزش
  • رحیمه مهدی زاده*، افسانه خسروی صفحه 33
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات هوازی و مقاومتی کم شدت بر شاخص های آنتروپومتریکی چاقی شامل؛ نمایه توده بدن((BMI، دور کمر(WC)، نسبت دور کمر به باسن (WHR)، نسبت دور کمر به قد ایستاده(WHtR)، درصد چربی)BF%(، دور بازو((AC، دور باسن(HC) و دور ران(TC) زنان میانسال دارای اضافه وزن است.30 زن داوطلب شرکت در پژوهش با دوره قاعدگی منظم و30≥BMI≥25به طور تصادفی در دو گروه تمرین مقاومتی کم شدت و هوازی تقسیم شدند.تمرینات شامل تمرین هوازی با شدت 60 درصد ضربان قلب و تمرین مقاومتی با شدت 40% تا 45% یک تکرار بیشینه بود. برای مقایسه تفاوت ها بین دو گروه در پایان مطالعه از آزمون تحلیل کوواریانس و تفاوت های پیش آزمون و پس آزمون در هر گروه از آزمون t همبسته استفاده شد. نتایج نشان داد در پایان بین AC (04/0=p) وTC(02/0=p) دو گروه تمرین مقاومتی و هوازی تفاوت معناداری وجود دارد(05/0p≤). تفاوت بین سایر متغیرها دو گروه معنادار نبود. نتایج نشان داد تمرین مقاومتی کم شدت برای کاهش شاخص های چاقی موثرتر از تمرین هوازی است.
    کلیدواژگان: درصد چربی بدن، اندازه های محیطی، چاقی شکمی، نمایه توده بدن، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی
  • هادی کاظمی*، سعید صادقی بروجردی، ابوالفضل فراهانی، رزگار محمدی صفحه 45
    هدف از انجام این تحقیق بررسی وضعیت مدیریتی باشگاه های بدنسازی استان کردستان بود. روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی بوده که به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق، کلیه مدیران و مشتریان باشگاه های بدنسازی استان کردستان بود (40 و 160 نفر از مشتریان باشگاه های بدنسازی) روش نمونه گیری به صورت خوشه ای- تصادفی بوده و براساس جدول مورگان تعداد نمونه های آماری تعیین شده است. ابزار تحقیق تلفیقی از پرسشنامه های مانیتا و سکندیز و سلیمانی بود که پس از تایید روایی و محتوایی آن توسط متخصصین مدیریت ورزشی پایایی پرسشنامه نیز بر اساس آلفای کرونباخ 85/0محاسبه شد از آمار توصیفی جهت توصیف داده ها، فراوانی، تعیین درصد، میانگین، واریانس و انحراف چارکی، از طریق نرم افزار 18spss، استفاده شد. همچنین به منظور بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلوموگروف اسمیرنوف و به منظور بررسی فرضیه ها از آزمو های همبستگی پیرسون، فریدمن و یومن ویتنی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین رتبه بندی معیارهای یک باشگاه برتر بدنسازی از دیدگاه مدیران تفاوت معنی داری وجود دارد(000/0P<). همچنین تحلیل ها نشان داد که شایستگی ها و الزامات کارکنان باشگاه مهمترین معیار یک باشگاه برتر بدنسازی در نزد مدیران بوده است.
    کلیدواژگان: باشگاه های بدنسازی، مدیران، مشتریان، استان کردستان، وضعیت مدیریتی
  • افشار جعفری*، زهرا عابدی، محمدعلی حسین پور فیضی صفحه 59
    با توجه به نگرانی ها و تناقضات مربوط به آزردگی عضلانی ناشی از تمرینات پلایومتریک، تحقیق حاضر به منظور مقایسه ی تاثیر یک جلسه تمرین پلایومتریک و قدرتی با وزنه بر برخی از شاخص های آزردگی عضلانی تاخیری در دختران والیبالیست انجام شد. بنابراین، 14 دختر والیبالیست 28-17 ساله در قالب یک طرح نیمه تجربی دو گروهی با اندازه گیری مکرر به طور تصادفی در یک جلسه تمرین قدرتی با وزنه (شش دوره پرس پا و باز کردن زانو با 70% یک تکرار بیشینه) یا پلایومتریک (شش دوره پرش عمقی و جانبی با 70% ارتفاع پرش بیشینه) تا سرحد واماندگی شرکت کردند. شاخص های مربوط به آزردگی عضلانی طی چهار مرحله (10 روز و 30 دقیقه قبل، بلافاصله و 48 ساعت پس از جلسه ی تمرین) اندازه گیری شد. داده ها به صورت میانگین و انحراف استاندارد با استفاده از تحلیل واریانس مکرر و پس آزمون بونفرونی در سطح معنی داری پنج درصد بررسی شد. احساس درد، تورم، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز و پروتئین واکنشگر-C سرمی در هر دو گروه متعاقب تمرین به طور معنی دار افزایش یافت و تا 48 ساعت بالاتر از مقادیر پایه بود(05/0P<). اما انعطاف پذیری، قدرت هم طول بیشینه و اوج توان عضلات پایین تنه در هر دو گروه به طور معنی دار کاهش یافت و تا 48 ساعت کمتر از مقادیر اولیه بود(05/0P<). با توجه به میزان بازگشت به حالت اولیه برخی از شاخص ها متعاقب تمرین پلایومتریک می توان به دختران والیبالیست توصیه کرد که بدون نگرانی از این نوع تمرین استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تمرین قدرتی، پلایومتریک، آزردگی عضلانی، پروتئین واکنشگر - C، کراتین کیناز
  • نقش مدیریت ساختارهای خدماتی در نیات رفتاری مشتریان / مطالعه موردی: مجموعه های ورزشی شرکت ملی گاز
    ژاله معماری*، مریم رهبر، محمداصغری جعفرآبادی صفحه 71
    در محیط پرچالش امروز، مدیران بیش از هر چیز به ایجاد روابط پایدار و سودآور با مشتریان تاکید می ورزند. در این میان، موضوع نیات رفتاری مشتریان(مانند وفاداری) و تشخیص عوامل تاثیرگذار بر آن از اهمیت دوچندانی برخوردار است. هدف از انجام این تحقیق بررسی نقش و ارتباط مدیریت محیط فیزیکی و ساختارهای خدماتی با نیات رفتاری مشتریان بوده است. تحقیق به روش توصیفی- پیمایشی انجام شد. نمونه آماری تحقیق را 200 نفر از استفاده کنندگان خدمات ارائه شده در مجموعه های ورزشی شرکت گاز در سال 92 تشکیل داد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای با 59 سوال بود که پایایی آن معادل96/. به دست آمد(01/0 P<). در مدل برازش شده با 8 عامل، که مطابقت بالایی با مدل های موجود نشان داد، مشارکت مشتریان، محیط فیزیکی، و کارکنان عامل های مستقل، و زمان انتظار، کیفیت خدمات، ارزش و رضایت، عامل های واسطه و نیات رفتاری عامل پاسخ مدل هستند. همچنین توجه به همبستگی دو سویه عامل ها با یکدیگر جالب توجه مدیران است. مشارکت مشتریان نیز عاملی کلیدی در ایجاد رضایت مشتری و وفاداری آنهاست. توجه به کیفیت خدمات، محیط فیزیکی، کارکنان و رضامندی مشتریان از موارد مهم آن است. لیکن ارزش باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: محیط فیزیکی، مشتریان خدمات ورزشی، نیات رفتاری، مشارکت پایدار، زمان انتظار
  • رسول دخت عبدیان*، علی اصغر رواسی، عزیزه احمدی، حسین ناوکی صفحه 95
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر دوره کاهش 70 درصدی تمرینات بر قدرت، توان وضعیت کاتابولیکی و آنابولیکی دوندگان بود. 14 دونده مرد با میانگین سنی 06/4 ± 50/23 سال، قد 95/5 ± 21/178، درصد چربی 16/3 ± 93/9 داوطلبانه شرکت کردند. بعد از آزمون اول تمرینات فزاینده 8 هفته ای شروع شد. آزمون دوم بعد از هفته هشتم گرفته شد. به دنبال آن، فاز کاهش حجم تمرین شروع شد. گروه تیپر دوره 14 روزه کاهش 70 درصد حجم تمرین را سپری کردند و گروه کنترل با همان بار قبلی، تمرینات را ادامه داد. پس از 14 روز آزمون سوم در شرایطی مشابه گرفته شد برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری (05/0P<) استفاده شد. نتایج نشان داد در گروه تیپر قدرت و توان طی دوره کاهش حجم تمرین بهبود معنی داری دارد (05/0P<). سطوح پلاسمایی غلظت استراحتی تستوسترون و کورتیزول، نسبت تستوسترون به کورتیزول طی دوره تیپرینگ تغییرات معنی دار نداشت (05/0P>). دوره کاهش 70 درصدی حجم تمرینات دوندگان 14 روز قبل از مسابقه، می تواند علاوه بر رفع خستگی؛ فاکتورهای قدرت و توان را به خوبی توسعه دهد که این مستقل از تغییرات شاخص های کاتابولیکی و آنابولیکی است.
    کلیدواژگان: تیپرینگ، قدرت، توان، نسبت تستوسترون به کورتیزول، کاهش 70 درصدی حجم تمرین
  • اسماعیل شریفیان، علی حجتی*، محمدعلی زبردست صفحه 105
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل پیش بینی کننده عملکرد مربیان در برابر مشکلات بر اساس هوش هیجانی انجام شد. روش این تحقیق به لحاظ تجزیه و تحلیل اطلاعات، از نوع توصیفی - همبستگی بود. از پرسشنامه های هوش هیجانی گلمن به منظور سنجش هوش هیجانی و از پرسشنامه نحوه عملکرد مربیان مارتنز برای سنجش عملکرد مربیان در برابر مشکلات استفاده شد. جامعه آماری شامل مربیان تیم های شرکت کننده در بیست و سومین المپیاد ورزشی دانش آموزان سراسر کشور (140N=) بودند که بر اساس جدول مورگان 103 نفر به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها نشان داد که سطح هوش هیجانی و عملکرد مربیان در مواجهه با مشکلات اکثریت مربیان خوب بود. هم چنین، به طورکلی بین هوش هیجانی با عملکرد مربیان در مواجهه با مشکلات همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (05/0p<، 395/0 r=). نتایج آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که مولفه های خود مدیریتی و مهارت های اجتماعی توانایی پیش بینی عملکرد مربیان در برابر مشکلات را دارا می باشند. بنابراین انتظار می رود مربیانی که از هوش هیجانی بالاتری برخوردارند عملکرد بهتری در مواجهه با مشکلات داشته باشند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، توانایی های مدیریتی، توانایی های روان شناختی، عملکرد مربیان، مهارت های اجتماعی
  • رحمان سوری*، فرزانه حسان، علی اکبرنژا صفحه 117
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی آثار تمرینات هوازی و ترکیبی بر پاسخ آندوتلیالی در مردان سالمند می باشد. برای این منظور تعداد 21 نفر مرد سالمند داوطلب سالم غیرورزشکار در محدوده ی سنی 80-60 سال انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه تجربی تمرینات هوازی، تمرینات ترکیبی و گروه کنترل تقسیم بندی شدند. برنامه تمرینی هوازی شامل راه رفتن یا دویدن با شدت 60-50% حداکثر ضربان قلب بیشینه به مدت 45 دقیقه، هفته ای 3 جلسه بود. آزمودنی ها در گروه دوم پس از اجرای 22 دقیقه تمرینات مقاومتی با وزنه، سه دوره با 12-10 تکرار در هر جلسه و با شدت 60-40% یک تکرار بیشینه و زمان استراحت 90-60 ثانیه و 22 دقیقه تمرینات هوازی، با شدت 60-50% حداکثر ضربان قلب بیشینه شرکت نمودند. گروه کنترل تا پایان پژوهش مداخله ای دریافت نکردند. خون گیری در آغاز و پایان 48 ساعت پس از اتمام تمرینات در شرایط تجربی اجرا شد. یافته های این پژوهش نشان داد که سطوح ICAM-1 در گروه هوازی (9/39%، 02/0=P) و ترکیبی (68/45%،02/0=P) با کاهش معنی دار همراه بوده، اما اختلاف بین گروه ها معنی دار نمی باشد) (05/0P>). مقادیر وزن، درصد چربی و شاخص توده ی بدنی، سطوح TC و TG در دو گروه تجربی کاهش معنی داری یافته است (05/0P<). در نهایت تمرینات هوازی و ترکیبی با کاهش در sICAM-1 سرم همراه است. اگر چه این کاهش، در نتیجه ی تمرینات ترکیبی ممکن است بیش از تمرینات هوازی به تنهایی باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، پاسخ اندوتلیالی، مردان سالمند، مولکول چسبان سلولی، تمرین ترکیبی
  • جمال الدین بیرامی ایگدر*، مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحه 127
    هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین کیفیت خدمات با رضایتمندی و رفتار شهروندی تماشاگران لیگ برتر والیبال و مسابقات ملی کورس اسبدوانی گنبد کاووس بود. روش تحقیق از نوع همبستگی بود و از نظر هدف کاربردی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری کلیه تماشاگران بالای 18 سال که جهت تماشای رویدادهای بزرگ ورزشی در شهرستان گنبد در اماکن ورزشی حضور پیدا می کنند بودند؛ از آنجا که حجم جامعه آماری بیش از 25000 نفر بود، نمونه آماری بر اساس جدول مورگان، 384 نفر انتخاب شد و برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد.. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه کیفیت خدمات کو و کوان(2006)، رضایتمندی کرونین(2000) و رفتار شهروندی گروث(2005) در مقیاس لیکرت و هفت گزینه ای استفاده شد. برای اطمینان از روایی پرسشنامه، پرسشنامه اولیه به 10 تن از اساتید رشته مدیریت ورزشی ارائه و با جمع بندی نظرات آنان پرسشنامه نهایی تنظیم شد. پایایی پرسشنامه های تحقیق با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های کیفیت خدمات، رضایتمندی و رفتار شهروندی به ترتیب (74/0، 73/0 و 79/0) به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد، بین ابعاد کیفیت خدمات با رضایتمندی ورفتار شهروندی ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0P<). همچنین، کیفیت برنامه با ضریب بتای (61/0) و (56/0) پیش بینی کننده قوی تری نسبت به کیفیت تعامل، کیفیت محیط و کیفیت نتایج با ضریب بتا های به ترتیب (44/0) (31/0)، (57/0) (29/0)، (13/0)(07/0) برای رضایتمندی و رفتارشهروندی است. بر اساس نتایج این پژوهش، کیفیت خدمات ادراک شده توسط تماشاگران باعث ایجاد رضایتمندی و بروز مولفه های رفتارشهروندی در تماشاگران می شود؛ که این امر در نهایت منجر به کاهش هزینه های پرسنلی برای مدیران باشگاه خواهد شد.
    کلیدواژگان: ابعاد کیفیت، رضایتمندی، رفتار شهروندی، کیفیت خدمات، تماشاگران
  • |
    • Hamid Arazi*, Miad Abbasi, Ehsan Eghbali Page 9
      In recent years, consumption of energy drinks has increased significantly in athletes to enhance performance during training and to succeed in competitions. The aim of this study was to investigate the effect of Hype energy drink before exercise on performance indicators and blood lactate of elite badminton players. 10 male elite badminton players from Guilan province (mean age 16.6±0.52 years, height 172.9±9.16 cm, weight 68.90±10.33 kg, body fat 11.66±6.3%) were selected purposefully. Subjects consumed 6 mg/kg energy drink and placebo (15 min. before test) using crossover counterbalanced method during two sessions with an interval of 4 days with double blind method. In these sessions, participants performed one repetition maximum and 60% of one repetition maximum in the chest press and leg press, anaerobic Rast test, 45 m sprint, Illinois agility test, Shuttle run 20 m aerobic test after a standard breakfast. Also, 5 cc of blood was collected from brachial vein before, immediately and 5 minutes after Rast test to measure blood lactate and the results were recorded. For data analysis, SPSS version 20 and Paired t test were used. Results showed that aerobic performance significantly improved in energy drink consumers (P<0.05), whereas changes in power, muscular endurance, sprint, agility and anaerobic power were not significant between energy drink and placebo consumers (P>0.05). Also, no significant changes in blood lactate levels were observed before, immediately and 5 minutes after the test between energy drink and placebo consumers (P>0.05). It seems that acute consumption of Hype energy drink has no significant effect on performance indicators and blood lactate of badminton players and it only improves their aerobic performance.
      Keywords: energy drink, performance, blood lactate, athletes, aerobic power
    • Masoud Nadrian Jahromi*, Leila Moslehi Page 23
      The aim of this study was to examine the social dimensions of privatization on the performance quality of private sport facilities in Isfahan city. The present study was descriptive considering strategy, survey in case of conducting and application with regard to aim. After determining their validity by sport management experts (α=0.89), researcher-made questionnaires were distributed among the sample (n=95) who were selected from coaches, managers and athletes of Sepahan and Gitipasand clubs using random convenience sampling method. The hypothesis was the similar effect of privatization on performance quality of private sport facilities. Also, the efficiency of privatization pattern in the domain of sport services was to be considered. Results showed that privatization of sport facilities had different effects on different areas of performance. Also, participants were interviewed to collect their viewpoints on problems and obstacles of sport facilities privatization in three areas of legal deficiencies in privatization, lack of development of privatization culture in society and poor economic conditions. The results showed that lack of privatization rules and regulations was a bigger obstacle to sport facilities privatization than the lack of development of privatization culture and poor economic conditions.
      Keywords: privatization, quality of services, resource distribution, rules, regulations, sport
    • Rahimeh Mehdizadeh*, Afsane Khosravi Page 33
      The aim of this study was to examine the effect of 8 weeks of aerobic and low intensity resistance training on adiposity anthropometric indices including body mass index (BMI), waist circumference (WC), waist to hip ratio (WHR), waist to height ratio (WHtR), body fat percent (%BF), arm circumference (AC), hip circumference (HC) and thigh circumference (TC) in middle-aged overweight women. 30 volunteered women with regular menstrual cycle and 25≤BMI≥30 were randomly divided into aerobic and low intensity resistance training groups. The aerobic training consisted of 60% of HR intensity and resistance training included 40-45% 1RM intensity. The covariance analysis test was used to compare the differences between the two groups and paired t test was applied to compare the differences between pretest and posttest of each group. The results showed a significant difference between aerobic and resistance groups in AC (P=0.04) and TC (P=0.02) at the end of the experiment (P≤0.05). However, no significant differences were observed in other variables between the two groups. According to the results, low intensity resistance training was more effective than aerobic training to reduce indices of adiposity.
      Keywords: body fat percent, body circumference, abdominal obesity, body mass index
    • Hadi Kazemi*, Saeed Sadeghi Borujerdi, Abolfazl Farahani, Razgar Mohammadi Page 45
      The aim of this study was to investigate managerial status of fitness clubs in Kurdistan province. The research method was descriptive and field regarding data collection. The statistical population consisted of all managers and clients of fitness clubs of Kurdistan province (40 managers and 160 clients of fitness clubs). The sampling method was random-cluster and the sample was determined by Morgan Table. The questionnaire used in the study was inspired by Mantya, Skndiz and Solaimani. The content validity of this questionnaire was confirmed by sport management experts and the reliability was determined by Cronbach’s alpha as 0.85. Descriptive statistics (frequency, percentage, mean, variance and standard deviation) were used to describe data through SPSS18 software. In order to check the normality of the data, Kolmogorov-Smirnov test was used and to examine the hypotheses, Pearson, Friedman and Mann-Whitney U tests were applied. The results indicated a significant difference in ranking the criteria of a premier fitness club from manager's point of view (P˂0.000). The analysis also showed that competencies and requirements of employees were the most important criteria in a premier fitness club from the manager's viewpoints.
      Keywords: fitness clubs, managers, clients, Kurdistan province, managerial status
    • Afshar Jafari*, Zahra Abedi, Mohammad Ali Hosseinpour Feizi Page 59
      Based on conflicting results and concerns related to muscle soreness induced by plyometric exercises, the present study was conducted to compare the effect of a single-session plyometric and strength weight training on some indices of delay onset muscle soreness (DOMS) in female volleyball players. Therefore, in a quasiexperimental design, 14 female volleyball players (aged between 17 and 28, in two random groups with repeated measures) participated in a session of strength weight training (6 sets of leg press and knee extension with 70% 1RM) or plyometric training (6 sets of deep and side jump with 70% maximum high jump) until exhaustion. DOMS indices were measured in four phases (10 days, 30 min. before, immediately and 48 hours after the training session). Data were expressed as mean (±SD) and analyzed by ANOVA with repeated measures and Bonferroni post hoc test at α≤0.05. Perceived soreness, swelling, creatine kinase (CK), lactate dehydrogenase (LDH) and C-reactive protein (CRP) significantly increased after the training in both groups and they were higher than the baseline until 48 hours (P<0.05), but flexibility, maximal isometric strength and peak power of lower limb significantly decreased in both groups and they were lower than the baseline until 48 hours (P<0.05). Based on the recovery of some DOMS indices after plyometric training, female volleyball players can be recommended to use this type of training without any concerns.
      Keywords: strength training, plyometric, muscle soreness, C, reactive protein, creatine kinase
    • Zhaleh Memari*, Maryam Rahbar, Mohammad Asghari Jafarabadi Page 71
      In today's challenging environment, managers emphasize sustainable and profitable relationships with customers. Moreover, the issue of customer's behavioral intentions (like loyalty) and the identification of the effective factors have a double significance. The aim of this study was to investigate the role and relationship of the management of servicescape and service infrastructures with behavioral intentions of customers. The study was a descriptive survey. The statistical sample consisted of 200 users of the services offered at the National Gas Company sport complexes in 2013. A researcher-made questionnaire with 59 items was used in this study. The reliability of this questionnaire was 0.96 (P<0.01). In the fit model with 8 factors which showed a good consistency with the current models, customer's involvement, servicescape and employees were independent factors; waiting time, service quality, value and satisfaction were the related factors and the behavioral intentions was the answer factor of the model. Also, the managers should notice the bivariate correlations of the factors. Customer's involvement was the key factor that affected customer's satisfaction and loyalty. Service quality, servicescape, employees and customer's satisfaction were important factors, but value must receive more attention.
      Keywords: servicescape, customers, sports services, behavioral intentions, sustainable involvement, waiting time
    • Rasoul Dokht Abdiyan*, Ali Asghar Ravasi, Azizeh Ahmadi, Hossein Navaki Page 95
      The aim of this study was to determine effect of a period of 70% decrease in training on strength, power, anabolic and catabolic status of runners. 14 male runners (mean age 23.50±4.06 years, height 178.21±5.95 cm, fat percent 9.93±3.16) voluntarily participated in the study. After the first test, 8 weeks of progressive training started. The second test was conducted after eight weeks. Afterwards, a decrease in training volume phase began. Taper group passed 14 days of 70% decrease in training volume, while control group continued training with the same loading. After 14 days, the third test was carried out under the same conditions. For data analysis, analysis of variance (ANOVA) with repeated measures and Bonferroni post hoc tests were used (P<0.05). Results showed that strength and power improved significantly during the phase in the taper group (P<0.05). During the taper phase, the plasma levels of resting concentration of testosterone, cortisol and testosterone to cortisol ratio did not significantly change (P>0.05). A period of 70% decrease in training volume in runners 14 days before the contests can improve strength and power in addition to a decrease in fatigue which is independent of variations in catabolic and anabolic indices.
      Keywords: tapering, strength, power, testosterone to cortisol ratio, 70% decrease in training volume
    • Esmail Sharifian, Ali Hojjati*, Mohammad Ali Zebardast Page 105
      The aim of this study was to investigate those factors predicting coaches’ performance in dealing with problems based on emotional intelligence. Research method was descriptive – correlation with regard to data analysis. Goleman Emotional Intelligence Inventory was used to measure emotional intelligence and Martens Scale was applied to examine coache's performance in dealing with problems. The statistical population consisted of coaches of those teams participating in 23rd National Sport Olympiad (N=140) and 103 participants were selected randomly based on Krejcie and Morgan Table. For data analysis, Pearson correlation coefficient was used. The results indicated that the level of emotional intelligence and coache's performance was acceptable in dealing with problems of most coaches. Also, there was a positive and significant relationship between emotional intelligence and coaches’ performance in dealing with problems (r=0.395, P< 0.01). The results of multiple regression analysis test showed that the self -management and social skills components could predict coache's performance in dealing with problems. Therefore, it is expected that those coaches who have higher emotional intelligence have better performance in dealing with problems.
      Keywords: emotional intelligence, managerial abilities, psychological abilities, coache's performance, social skills
    • Rahman Soori*, Farzaneh Hesan, Ali Akbarnejad Page 117
      The aim of this study was to compare the effects of aerobic and combined training on endothelial response in elderly men. 21 healthy non-athlete elderly men (age range 60- 80 years old) voluntary participated in this study and were randomly allocated to three groups: aerobic training, combined training and control. Aerobic training program (walking or running with 50-60% HRmax) was performed each session 45 min., 3 sessions per week. The subjects of the combined training participated in 22 min. of resistance training with weight 3 days per week, 10-12 repetitions per session, 40-60% 1RM, 60-90 seconds rest interval as well as 22 min. of aerobic training with 50-60% HRmax. Control group did not receive any intervention. Blood samples were collected before and 48 hours after the end of the protocol in an experimental condition. Findings showed that ICAM-1 levels in aerobic training group (39.9%, P=0.02) and combined training group (45.68%, P=0.02) significantly decreased, but the difference between the gropes was not significant (P>0.05). Weight, BF%, BMI, TC and TG significantly decreased in both experimental groups (P<0.05). Finally, aerobic and combined training decreased serum ICAM-1, although this decline due to combined training may be more than aerobic training alone.
      Keywords: aerobic training, endothelial response, elderly men, cellular adhesion molecule, combined training
    • Jamaleddin Beirami Igder*, Majid Jalali Farahani, Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi Page 127
      The aim of this study was to determine the relationship between service quality, satisfaction and citizenship behavior in spectators of volleyball super league and national championship equestrian course of Gonbad Kavous. The research method was correlation and application regarding the aim which was conducted as a field. The statistical population consisted of all over-18-year-old spectators who attended major sport events in Gonbad Kavous sport facilities. As the population was more than 25000 subjects, statistical sample was selected based on Morgan Table (n= 384). Data were collected by stratified random sampling method. The data were collected from three questionnaires: Ko and Kwon (2006) service quality, Cronin (2000) satisfaction and Groth (2005) citizenship behavior in a 7-point Likert scale. To insure their validity of the questionnaire, the primary version was offered to 10 sport management experts and the final questionnaire was designed based on their viewpoints. The reliabilities were obtained using Cronbach’s alpha coefficient as 0.74, 0.73, and 0.79 for service quality, satisfaction and citizenship behavior questionnaires respectively. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and regression). The results showed a significant positive relationship between service quality of dimensions with satisfaction and citizenship behavior (P<0.05). Also, program quality (with 0.61 and 0.56 beta coefficient) was a stronger predictor of satisfaction and citizenship behavior than interaction quality (0.44, 0.31), environment quality (0.57, 0.29) and outcome quality (0.13, 0.07). The results of this study showed that service quality perceived by spectators create satisfaction and citizenship behavior components in spectators which eventually will reduce personnel costs for club managers.
      Keywords: dimensions of quality, satisfaction, citizenship behavior, service quality, spectators