فهرست مطالب

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 13 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • احمد فرخی، ابراهیم متشرعی*، رسول زیدابادی صفحات 15-40
    هدف از تحقیق حاضر، تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه ه حالات خلقی برومز 32 سوالی لین و همکاران (2007) بود. بدین منظور و جهت تایید روایی سازه پرسشنامه های حالات خلقی برومز 32 سوالی، 423 (216 مرد و 207 زن) ورزشکار با سطوح مختلف مهارتی (مبتدی، غیرنخبه و نخبه) در 10 رشته ورزشی تیمی و انفرادی، به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب و پرسشنامه ها را تکمیل کردند. روش اجرا بدین شکل بود که ابتدا با استفاده از روش ترجمه-باز ترجمه، روایی صوری و محتوایی نسخه فارسی پرسشنامه توسط 3 متخصص روانشناسی ورزش و3 متخصص آموزش زبان انگلیسی تایید شد. در ادامه و جهت تعیین روایی سازه پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، همسانی (ثبات) درونی پرسشنامه از ضریب الفای کرونباخ و پایایی زمانی (ثبات پاسخ) سوالات از ضریب همبستگی درون طبقه ای در روش آزمون-آزمون مجدد با دو هفته فاصله، استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم، ضرایب الفای کرونباخ و همبستگی درون طبقه ای نسخه فارسی مقیاس حالات خلقی برومز 32 سوالی، از ساختار 8 عاملی 32 سوالی پرسشنامه اصلی حمایت کرده و روایی سازه، همسانی درونی و پایایی زمانی نسخه فارسی مقیاس حالات خلقی برومز را تایید می کنند.. در نتیجه از نسخه فارسی مقیاس حالات خلقی برومز 32 سوالی، میتوان به عنوان ابزاری جهت مطالعه و ارزیابی ویژگی های خلقی-هیجانی ورزشکاران ایرانی بهره گیری نمود.
    کلیدواژگان: حالات خلقی، روایی سازه، پایایی زمانی
  • بهروز عبدلی، علیرضا فارسی، حسام رمضان زاده* صفحات 57-76
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر تداخل زمینه ای فزاینده و کاهنده بر یادگیری تکلیف زمان بندی پیش بین انطباقی و قابلیت شناسایی خطا بود. جامعه آماری آن کلیه دانشجویان 23 تا 25 ساله دانشگاه شهید بهشتی بودند که از میان آن ها 40 نفر به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند. در این تحقیق سطوح مختلف تداخل زمینه ای (مسدود، تصادفی، فزاینده و کاهنده) تحت شرایط برنامه حرکتی متفاوت اما پارامتر یکسان مورد مقایسه قرار گرفتند. تکلیف مورد نظر زمان بندی پیش بین انطباقی بود که در مسیر های مختلف (تغییر برنامه حرکتی) ارائه می شد. افراد در گروه فزاینده ابتدا تمرین را به صورت مسدود آغاز می کردند و سپس به ترتیب به روش های زنجیره ای، قالب های تصادفی و تصادفی تمرین می کردند. برنامه تمرینی گروه کاهنده عکس گروه فزاینده بود. داده های تحقیق در 7 مرحله شامل پیش آزمون، 4 مرحله اکتساب، ی یادداری و انتقال جمع آوری شد. در هر مرحله خطای مطلق و قابلیت شناسایی افراد اندازه گیری شد. از آزمون تحلیل واریانس یک سویه و اندازه گیری های مکرر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج وجود اثر تداخل زمینه ای را تایید کرد و گروه های فزاینده و کاهنده هم در خطای مطلق و هم در قابلیت شناسایی خطا اختلاف معنی داری با سایر گروه ها داشتند. وجود اختلاف معنی دار بین گروه ها از نظر قابلیت شناسایی خطا در آزمایش دوم نشان دهنده تلاش شناختی بیشتر گروه های با تداخل بالا است که از فرضیه تلاش شناختی سوینن و سرین (1994) حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای فزاینده، تداخل زمینه ای کاهنده، برنامه حرکتی تعمیم یافته، قابلیت شناسایی خطا
  • علیرضا بهرامی*، مربی احمد قطبی ورزنه، اسماعیل صائمی صفحات 77-94
    یتکین بر این باور است که ویژگی مستقل از زمینه می تواند مزیتی برای شرکت کنندگان در مهارت ها و محیط های بسته باشد در حالیکه وابستگی به زمینه می تواند مزیتی برای شرکت کنندگان در مهارت ها و محیط های باز باشد. برای فراهم آوردن تاییدات بیشتر، پژوهش حاضر به منظور بررسی دقت پرتاب شرکت کنندگان مستقل از زمینه و وابسته به زمینه در شرایط محیطی باز و بسته اجرا شد. در این راستا آزمون گروهی شکلهای نهفته شده بین 320 دانشجوی پسر توزیع گردید و در نهایت براساس نمرات بدست آمده از آزمون، 90 نفر به صورت تصادفی در سه گروه 30 نفری وابسته به زمینه، بی طرف و مستقل از زمینه قرار گرفتند. آزمون در دو شرایط محیطی باز و بسته اجرا گردید (یعنی در هر شرایط 45 نفر). تکلیف شامل پرتاب دارت در هر یک از شرایط بود. شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون اقدام به پرتاب 10 دارت نمودند. در مرحله اکتساب شرکت کنندگان در 6 بلوک 10 کوششی تکلیف پرتاب دارت را انجام دادند. آزمون یادداری شامل یک بلوک 10 کوششی بود که 24 ساعت بعد از مرحله اکتساب انجام شد. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و برابری واریانس ها با استفاده از آزمون لون، داده ها به کمک روش های آماری تحلیل واریانس سه راهه (2(شرایط)×3(گروه)×6(بلوک)) با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس 2 راهه و آزمون تعقیبی بنفرونی تحلیل شد. نتایج تفاوت معناداری را در مراحل اکتساب (F=5.35، P=0.006) و یادداری (F=4.46، P=0.01) بین سه گروه نشان داد. شرکت کنندگان مستقل از زمینه در مقایسه با شرکت کنندگان بی طرف و وابسته به زمینه در مراحل اکتساب و یادداری عملکرد بهتری داشتند. این یافته تنها بخشی از نظریه استقلال و وابستگی به زمینه ویتکین را تائید نمود.
    کلیدواژگان: دقت، محیط باز، محیط بسته، مستقل از زمینه، وابسته به زمینه
  • الهام عظیم زاده*، محمدعلی اصلانخانی، معصومه شجاعی، مهیار صلواتی صفحات 95-108
    هدف
    تمرینات تعادلی می تواند میزان افتادن در سالمندان را کاهش دهد. لذا طبق اصل اختصاصی بودن تمرین، انجام برنامه-های تمرینی اختلالی مشابه آنچه در شرایط واقعی رخ می دهد، می تواند به نارسایی های ناشی از افزایش سن کمک نماید. لذا هدف از تحقیق حاضر مقایسه اثربخشی تمرینات تعادلی اختلالی و غیراختلالی بر قابلیتهای تعادل ایستا و پویای زنان سالمند است.
    روش ها
    روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل است. بدین منظور 38 زن سالمند با دامنه سنی 65-80 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و از طریق گمارش تصادفی، به گروه های آزمایشی اختلالی (n= 13)، غیراختلالی (n= 12) و کنترل (n= 13) تقسیم شدند. از تمامی گروه ها، قبل و پس از دوره تمرینی، آزمون ثبات قامتی به-دو صورت ایستا با سطح اتکاء پایدار و پویا با سطح اتکاء ناپایدار (سطح 4) بر روی دستگاه تعادل سنج بایودکس به عمل آمد. به منظور تحلیل یافته ها از آزمونهای تحلیل واریانس، t همبسته و t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تمرین اختلالی بر همه شاخصهای تعادل ایستا و پویا تاثیر معنادار داشته است (p<0/05). اما در تمرین غیراختلالی فقط در شاخص نوسان میانی-جانبی (ML) هر دو نوع تعادل ایستا و پویا بهبود معنادار مشاهده نشد(p>0/05). همچنین، نتایج نشان داد تمرین اختلالی نسبت به تمرین غیر اختلالی در شاخص نوسان میانی جانبی دو نوع تعادل ایستا و پویا تاثیر بیشتری داشته است ((p<0/05.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر، اصل اختصاصی بودن تمرین را مورد تایید قرار داد. با وجود اینکه تحقیق حاضر و تحقیقات گذشته ثابت کرده اند که تمرینات تعادلی معمول باعث بهبود تعادل می شوند، اما این گونه تمرینات برای بهبود سازگاری های عصبی عضلانی ویژه تعادل، به خصوص تعادل میانی-جانبی به حد کافی اختصاصی نیستند. بنابراین، تمرینات اختلالی می توانند پاسخهای جبرانی قامتی در اثر اختلال بیرونی را فعال کنند. لذا می توان در مداخلات توانبخشی، برنامه های تعادلی مبتنی بر ایجاد اختلال را به منظور افزایش پایداری میانی-جانبی و در نتیجه کاهش خطر افتادن سالمندان مد نظر قرار داد.
    کلیدواژگان: تمرینات تعادلی اختلالی، تمرینات تعادلی غیراختلالی، تعادل ایستا، تعادل پویا، سالمند
  • حمید صالحی*، مریم حمصی، احمدرضا موحدی صفحات 109-124
    هدف تحقیق حاضر، بررسی سازوکارهای توجه و اجرای تحت فشار یک تکلیف حسی حرکتی (پرتاب دارت) در افراد مبتدی بود. تعداد 20 دانشجوی جوان (با میانگین سن12/1±50/20 سال) و داوطلب، پس از یک جلسه تمرین، در سه وضعیت شامل: موقعیت پایه، شرایط ارائه تکلیف دوگانه فشار پایین و شرایط ارائه تکلیف دوگانه فشار بالا مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تکلیف دوگانه از شرکت کنندگان خواستیم که هم زمان با اجرای تکلیف اصلی (پرتاب دارت)، به عنوان تکلیف ثانویه به یک محرک شنیداری که با دو فرکانس قابل تشخیص ارائه می شد نیز پاسخ دهند. برای ایجاد شرایط فشار به شرکت کنندگان گفتیم که اگر بتوانند به امتیازی معادل 150% امتیاز پایه خود برسند، پاداش می گیرند. نتایج نشان داد که در کوشش های تحت فشار، تعداد ضربان قلب به میزان معناداری افزایش یافته است. در مورد پاسخ به تکلیف ثانویه، نتایج نشان داد که در شرایط فشار زمان واکنش به میزان معناداری افزایش یافته است. علاوه بر این در شرایط فشار نرخ دقت پاسخ به تکلیف ثانویه نیز به میزان معناداری کاهش یافت. این یافته ها موید این است که فشار باعث تقلیل منابع توجه و ناکارآمدی پردازش اطلاعات می شود. با این وجود، مشاهده بهبود عملکرد کوشش های تحت فشار نسبت به کوشش های پایه، با توجه به اثرات انسداد، غیر منتظره بود. شرکت کنندگان مبتدی در کوشش های تحت فشار امتیازهای بهتری نسبت به کوشش های پایه کسب کردند. ظاهرا به این دلیل عملکرد فرد مبتدی در شرایط فشار ارتقاء یافته است که مجبور شده درگیر نظارت هوشیارانه به اجرای مهارت شود.
    کلیدواژگان: توجه، کنترل حرکت، فشار، پرتاب دارت
  • امیر حسین قربانی*، احمد قطبی ورزنه، جواد پرهیزکار کهنه اوغاز صفحات 125-138
    این مطالعه برای بررسی و آزمون تصویرسازی ذهنی پتلپ طرح گردید. هدف اصلی مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر تصویرسازی ذهنی پتلپ و تمرین بدنی بر اکتساب و یادداری مهارت پرتاب دارت بود. برای دستیابی به هدف، پرسشنامه توانایی تصویرسازی ذهنی (هال و مارتین، 1997) و فرم اطلاعات شخصی بین 256 دانشجوی پسر توزیع گردید. در نهایت به صورت هدفمند 45 نفر با امتیاز تصویرسازی ذهنی 55-45 و بدون سابقه پرتاب دارت انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفری تصویرسازی ذهنی پتلپ، تمرین بدنی و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرینی، 3 جلسه در هفته به مدت 6 هفته صورت گرفت و سپس پس آزمون به عمل آمد. آزمون یادداری 2 هفته پس از آخرین جلسه تمرینی گرفته شد. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها و برابری واریانس ها، داده ها به روش آماری تحلیل واریانس 2 راهه با اندازه گیری مکرر روی عامل زمان، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس دو راهه با اندازه گیری مکرر تفاوت معنی داری را بین گروه تمرین بدنی و کنترل (006/0=P) و گروه پتلپ و کنترل (001/0=P) در مرحله اکتساب نشان می دهد. همچنین در مرحله یادداری بین گروه های تمرین بدنی و پتلپ (007/0 P=)، گروه تمرین بدنی و کنترل (001/0 P=) و همچنین بین گروه پتلپ و کنترل (001/0=P) تفاوت معنی داری وجود دارد. با توجه به یافته های این پژوهش، نقش تصویر سازی ذهنی مخصوصا مدل پتلپ بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تاکید بر استفاده از آن در کنار تمرین بدنی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تصویر سازی ذهنی، مدل پتلپ، دقت
  • فرشید طهماسبی*، الهام حاتمی شاه میر، فرزانه حاتمی صفحات 139-154
    هدف از اجرای تحقیق حاضر تعیین اثر نوع مهارت ورزشی (باز و بسته) و جنسیت بر استفاده از کارکردهای یادگیری مشاهده ای در ورزشکاران نخبه بود. به منظور دستیابی به هدف مذکور، 240 ورزشکار تیم های ملی با میانگین سنی78/4 ± 79/21، پرسشنامه کارکرهای یادگیری مشاهده ای (کامینگ و همکاران، 2005) را برای اندازه گیری کاربرد سه کارکرد مهارتی، راهبردی و اجرایی تکمیل کردند. نتایج آزمون تحلیل واریانس در اندازه های تکراری نشان دادند ورزشکاران بیشترین استفاده را از کارکرد مهارتی، سپس از کارکرد راهبردی و در نهایت از کارکرد اجرایی داشته اند. همچنین نتایج آزمون تحلیل واریانس چندگانه در قالب یک طرح (نوع مهارت ورزشی)2 × (جنسیت)2 نشان دادند که تفاوتهای جنسیتی در استفاده از کارکرد اجرایی وجود دارد. به عبارت دیگر، ورزشکاران زن از کارکرد اجرایی یادگیری مشاهده ای به طور معنی داری بیشتر از ورزشکاران مرد استفاده کرده اند در حالیکه کاربرد کارکردهای مهارتی و راهبردی در بین ورزشکاران زن و مرد مشابه بود. در نهایت اینکه تفاوت معنی داری در استفاده از کارکردهای یادگیری مشاهده ای در بین ورزشکاران رشته های باز و بسته دیده شد. به این معنی که ورزشکاران رشته هایی با مهارتهای باز، کارکرد راهبردی یادگیری مشاهده ای را به طور معنی داری بیشتر از ورزشکاران رشته هایی با مهارت های بسته مورد استفاده قرار داده اند. یافته های تحقیق پیشنهاد می کنند که شناخت و کاربرد کارکردهای شناختی و روانشناختی یادگیری مشاهده ای توسط مربیان ورزشی، روانشناسان ورزش و ورزشکاران می تواند فرایند یادگیری را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: کارکردهای یادگیری مشاهده ای، مهارتهای باز و بسته، جنسیت، وررزشکار نخبه
  • بهمن عالی زاده، حسن محمدزاده، فاطمه سادات حسینی صفحات 155-166
    هدف از این پژوهش مقایسه شاخص های پیکرسنجی، میزان فعالیت بدنی و مهارت های بنیادی در کودکان با وضعیت اقتصادی-اجتماعی مختلف شهر اردبیل بود. برای انجام این مطالعه توصیفی، تعداد 241 دانش آموز 7 تا 10 ساله از مدارس ابتدایی شهر اردبیل با 3 وضعیت اقتصادی اجتماعی بالا، متوسط و پایین به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک (پرسشنامه وضعیت اقتصادی اجتماعی) و میزان فعالیت بدنی (پرسشنامه باربوسا) توسط دانش آموزان تکمیل گردید. ارزیابی مهارت کنترل شی (TGMD2) و شاخص های پیکرسنجی (قد، وزن، دور کمر و باسن، شاخص توده بدن و طول اندام ها) با روش های استاندارد اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل واریانس یک طرفه مورد استفاده قرار گرفت. شاخص توده بدن و نسبت دور کمر به باسن در دانش آموزان با وضعیت اقتصادی اجتماعی بالا بیشتر از دانش آموزان با وضعیت متوسط و پایین بود. اندازه طول اندام ها در دانش آموزان با وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین بطور معنی داری بیشتر از مناطق متوسط و بالا بود. دانش آموزان با وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین در مهارت کنترل شی عملکرد بهتری داشتند و این تفاوت با مناطق متوسط معنی دار بود (002/.. (P< میزان فعالیت بدنی دانش آموزان با وضعیت اقتصادی اجتماعی بالا کمتر از مناطق متوسط و پایین بود. یافته های حاصل از این پژوهش نشان می دهد که ترکیب بدنی مطلوب و طول بیشتر اندام های دانش آموزان با وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین باعث اجرای کارامد مهارت های کنترل شی شده است.
    کلیدواژگان: کودکان دبستانی، پیکرسنجی، فعالیت بدنی، مهارت کنترل شی، وضعیت اقتصادی اجتماعی
|
  • Ahmad Farokhi, Ebrahim Moteshareie *, Rasool Zeidabady Pages 15-40
    The purpose of this study was to determine validity and reliability of the Persian version of Brunel mood scale 32 items (2007). In order To confirm the construct validity of the Brunel mood scale، 423 (216 male and 207 female) athletes with different skill levels (novice، non-elite and elite) in 10 team and individual sports، selected by random sampling and then the questionnaires were completed. First، face and content validity of Persian version of mood questionnaire by three professional sports psychology and three specialist teaching English by using a translation - back translation method، was confirmed. Then in order to determine the construct validity of questionnaire، confirmatory factor analysis based on structural equation modeling، internal consistency and temporal reliability (response stability) based on Cronbach''s alpha coefficients and intera-class correlation coefficients in test- retest method with two weeks interval، were used. The results showed that fit indexes of the measurement model of 32 items (RMSEA = 0. 08،CFI = 0. 94، TLI = 0. 93)، internal consistency (tension= 0. 74، vigor= 0. 80، confusion=0. 72، fatigue = 0. 76، happiness = 0. 77، calmness = 0. 78، depression= 0. 70، anger = 0. 72 and the total = 0. 78) and temporal reliability (tension= 0. 90، vigor= 0. 87، confusion=0. 84، fatigue = 0. 86، happiness = 0. 87، calmness = 0. 86، depression= 0/88، anger = 0/86 and the total = 0/88) was acceptable، which shows good reliability and validity of Persian version of Brunel mood scale 32 items. Therefore، the Persian version of the Brunel mood scale can be characterized as a tool to study and evaluate the mood and emotional of Iranian athletes will benefit.
    Keywords: Mood states, Construct validity, Temporal reliability
  • Malihe Naimikia *, Amin Gholami, Elahe Arabameri Pages 41-56
    The aim of this study was to investigate the effect of visual manipulation during walking training on functional balance and selected kinematic parameters of gait in the elderly. 16 accessible older women ranging in age from 65 to 75 were recruited and randomly assigned to a experimental (n: 8) and control (n: 8) groups. Experimental group trained walking while lower visual field was blocked for 12 weeks، 3 training sessions per week. Berg functional balance test was used for measuring subjects’ functional balance and Zebris gait analyzer was used for measuring kinematic gait parameters. We used the paired samples t test to compare the mean test scores before (pre-test) and after (post-test) intervention in each group. Independent t test was also used to evaluate the differences in means between experimental and control groups. A p-value of 0. 05 was considered for all statistical methods. Results showed a significant effect of walking training while lower visual field was blocked on stride length، gait velocity، percentage variability of velocity for experimental group (P<0. 05) and not statistical significant improvement on step width and double support percent (P>0. 05). Within group analysis showed that there were no significant differences between pretest and post test mean scores of measured gait parameters in control group (P>0. 05). Between group analysis showed that there were significant differences between posttest mean scores in two groups in stride length، gait velocity (P<0. 05). Also، between and within group significant difference was revealed for experimental group in functional balance (P<0. 05). We concluded walking training while lower visual field was blocked could improve some kinematic gait parameters related to walking balance in older women. Reduction in visual dependency، improvement of ability to use sensory substitution systems like somatosensory and vestibular systems can be probable causes of improvement in gait parameters.
    Keywords: Visual manipulation, walking training, older women
  • Behrouz Abdoli, Alireza Farsi, Hesam Ramezanzade * Pages 57-76
    The perpose of this study was comparison the effect of increasing and decreasing contextual interference with the change motor program on the task of learning anticipation timing coincidence and error detection capability. For this purpose، 40 students in 4 groups participated that in each group، 10 subjects were completely random. In this research، different levels of contextual interference (block، random، increasing and decreasing) was comared with with same paramere and different motor program. Respective task was anticipation timing coinsident that was represented whit different path (change motor program). After the training، they participated in retention and transfer tests and were assessed their Absolute error detection capabilities. Data have been analyzed by statistical
    Methods
    one way Anova، repeated measurement and toky test. The results showed that the effect of contextual interference was observed and Increasing and decreasing groups in the absolute error and error detection capabilities were significant differences with other groups. significant differences between groups for error detection capability show more cognitive effort in high interference groups that it support the hypothesis of cognitive effort Lee، Swinnen and Serrien (1994).
    Keywords: Increasing contextual interference, decreasing contextual interference, generalized motor program, parameter, error detection capabilities
  • Dr Alireza Bahrami *, Ahmad Ghotbi Varzane, Esmaeil Saemi Pages 77-94
    Witkin claimed that field independence could be an advantage for participants in closed skills and environments، while field dependence could be an advantage for participants in open skills and environments. For further confirmation، the present study performed to examine the throwing accuracy of field dependent-independent participants in closed and open environments. The Group Embedded Figure Test (GEFT) distributed among 320 male students، and at the result، base on their GEFT scores، 90 participants placed into three groups of field dependent، neutral، and field independent (30 participants in per groups). The study was performed in closed and open environments (45 participants in each environment). The study task included dart throwing in each environment. Participants throw 10 darts in pretest stage. In acquisition stage، participants throw 60 darts in 6 blocks of 10 trials. The retention test included a block 10 trial which performed at 24 hours after acquisition stage. After checking the dates normality using Kolmogorov-Smirnov test and equality of variances using Levenes test، dates analyzed with factorial variance analyze with repeated measure، two- way variance analyze test، and Bonferoni Post Hock test statistical methods. The results indicated that there were significant difference among groups in acquisition (F=5. 35، P=0. 006) and retention (F=4. 46، P=00. 01) stages. Field dependent participants showed better performance both closed and open environments in acquisition and retention stages than field dependent and neutral participants. The study only partially confirmed the Witkins field dependent-independent theory.
    Keywords: Accuracy, closed environment, open environment, field dependent, field independent
  • Elham Azimzadeh *, Mohammad Ali Aslankhani, Masoumeh Shojaei, Mahyar Salavati Pages 95-108
    Objective
    Falling is a main cause of mortality in older adults. Balance training can help to prevent falls in older adults. Therefore، according to the principle of specificity of training، the perturbation-based trainings are more similar to the real situations. So these training programs can improve the lack of balance in older adults. So، the aim of this study is comparing the effectiveness of two different balance trainings on static and dynamic balance in elderly women. Methods and Materials: 38 old women (age 65-80)، were assigned to the following groups: perturbation-based training (n=13)، non-perturbation-based training (n= 12) and control (n= 13)، using random assignment. Static and dynamic balance have been tested before and after the eight weeks of training by the postural stability test of the Biodex balance system using dynamic (level 4) and static platform. The data were analyzed by one sample paired t-test، independent t test، and ANOVA.
    Results
    There was a significant improvement for all indexes of static and dynamic balance in perturbation training group (p<0/05). However، in non-perturbed group، all indexes were improved except ML (p>0/05). ANOVA showed that the perturbation-based training was more effective for ML index of both static and dynamic balance abilities.
    Conclusions
    The findings confirmed the specificity principle of training. Although general balance training can improve balance abilities، these kinds of trainings are not such specific for improving balance neuromuscular activities. So the perturbation-based trainings can activate postural compensatory responses especially in mediolateral balance and so reduce falling risk. According to results، we can conclude that the perturbation-based programs will be useful for rehabilitation interventions in elderly women.
    Keywords: perturbation, balance training, non, perturbation balance training, static balance, dynamic balance, older adults
  • Dr. Hamid Salehi * Maryam Hemmasi_Dr. Ahmadreza Movahedi Pages 109-124
    The aim of the present investigation was to determine the attentional mechanisms and performance of a sensori-motor task (darts) under pressure in novice performers. A total of twenty undergraduate students (20. 5 ± 1. 12 years old) voluntarily participated in this investigation. Following an instructional session of darts، the participants were tested in three conditions including baseline، dual task trails under low pressure and dual- task trails under high pressure. In the dual-task paradigm، we asked the participants to perform darts as a primary task and simultaneously respond to an auditory stimulus with two distinguishable frequencies as a secondary task. Following baseline measurements، the participants were told that they would be given additional trials with the auditory stimulus and that they would have the chance to win reward if they met 150% of their baseline scores in high pressured trials. Participants’ heart rate was measured before، during، and after doing dual-task trails. Results revealed that in high pressure trails، the heart rate increased significantly. In response to the secondary task، the results showed a significant increase of reaction time in high pressure condition. Furthermore، rate of response accuracy to the secondary task decreased significantly in high pressure condition. These results suggest that pressure depletes attentional resources and induces inefficient information processing as well. However، there was an unexpected choking effect on performance in the trials under high pressure. The novice performers scored better under high pressure condition than that of baseline trials. We concluded that novitiate performance is enhanced by high pressure conditions by which explicit monitoring of skill execution is allowed.
    Keywords: Attention, Motor Control, Pressure, Dart, throwing
  • Amir Hossein Ghorbani *, Ahmad Ghotbi Varzaneh, Javad Parhizkar Kohneh Oghaz Pages 125-138
    The aim of this study was investigating and testing the PETTLEP’s mental imagery. The main goal of the present study was comparing the PETTLEP’s mental imagery and physical practice effect on the acquisition and retention skill of dart throwing. To this aim، the questionnaire of mental imagery (Hall & Martin، 1997) and the personal information forms were distributed among 256 male students. Finally، based on a special goal 45 people by the points from 45 to 55 and without any former skill of dart throwing in three groups of 15 persons of PETTLEP’s mental imagery، physical practice and control were selected randomly. The training protocol was three sessions a week and during 6 weeks، and after that the test was completed. The test of retention was held two weeks after the last training session. After being sure about the data to be normal and the equality of variances، data was analyzed according to One way ANOVA with repeated-measure analysis on last factor (time)، One way ANOVA analysis and post-hoc Tukey test. The results of the repeated-measures showed the significant difference between the physical practice and the control group (p=0. 006)، PETTLEP group and control (p=0. 001) in the stage of acquisition. Moreover، in the stage of retention between the groups of physical practice and PETTLEP group (p=0. 007)، physical practice and control (p=0. 001)، and also between the PETTLEP and control group (p=0. 001) there was a significant difference. With respect to the findings of this study، The role of the mental imagery and especially the PETTLEP model was in the center of attention more than before and it is recommended to use this model in addition to physical practicing.
    Keywords: Mental imagery, PETTLEP model, accuracy
  • Farshid Tahmasbi *, Elham Hatami Shahmir Farzaneh Hatami Pages 139-154
    The purpose of present study was to examine the effects of gender and sport skill type (open and closed) on observational learning (OL) use in elite athletes. For this reason، 240 athletes of Iranian national teams (21. 79±4. 78 years) completed the Functions of Observational Learning Use Questionnaire (FOLQ; Cumming et. al، 2005) to assess their use of three skill، strategy and performance functions of OL. Repeated measures ANOVA indicated that athletes used skill function of OL the most، followed by the strategy and the performance functions، respectively. A 2 (gender) ×2 (sport type) MANOVA also indicated that there were gender differences in the performance function، in the other words، females used the performance function significantly more than males. In contrast، the use of the skill and strategy functions of OL in females and males were the same extent. Finally، the results revealed that there were significant differences in use of OL functions in open and closed sport. In the other words، athletes in open skill sports used the strategy function significantly more than athletes in closed. These findings suggest that understanding and usage of the cognitive and psychological functions of observational learning may improve the learning process.
    Keywords: observational learning functions, open, closed skills, gender, elite athletes
  • Bahman Aalizadeh, Hassan Mohamadzadeh, Fatemeh Sadat Hosseini Pages 155-166
    The aim of present study was to compare anthropometric indicators، physical activity and fundamental movement skills of male students with different socioeconomic status (SES) of Ardabil city. In this descriptive study، 241 students (7-10 years) were randomly selected from elementary schools and classified in high، medium and low SES groups. Demographic information and physical activity level were completed by subjects using SES and Nicolas Barbosa questionnaires respectively. Test of Gross Motor Development (TGMD2) and anthropometric indicators (height، weight، WHR، BMI and body segment lengths) were measured by the means of standard procedures. The data were analyzed using one way ANOVA. The students of high socioeconomic status had a higher BMI and WHR than students of medium and low SES. However body segment lengths of low SES students were significantly high and they did better than other students in manipulative skills. Furthermore، there was a significant difference between the students of low and medium SES in manipulative skills (P<0. 002). The physical activity level of high SES students was lower than other students who were in medium and low SES. It seems that optimal body composition and long body segment length in students of low SES associated with the efficient performance of manipulative skills.
    Keywords: Elementary school children, anthropometry, physical activity, object control skills, socioeconomic status