فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 18 (زمستان 1393)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 18 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه جوکارتنگ کرمی*، محمود شیخ، اکبر جمشیدی صفحات 15-30
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی منتخب از برنامه حرکتی اسپارک بر بهبود مهارت های دست کاری کودکان دختر مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی شهرستان شیراز می باشد. بدین منظور، از بین کلیه دانش آموزان دختر پایه دوم ابتدایی شهرستان شیراز به صورتتصادفیخوشه ای و بر اساس پرسشنامه و آزمون عملیMABC، 30 نفر از دانش آموزان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی انتخاب شدند. آزمودنی ها پس از انجام پیش آزمون به طور تصادفی به دو گروه 15 نفری همگن به عنوان گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 12 جلسه برنامه تمرینی منتخب که بخش هایی از برنامه حرکتی اسپارک برای کودکان است را انجام دادند در حالی که آزمودنی های گروه کنترل به فعالیت های معمول خود در مدرسه می پرداختند. سپس، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. جهت سنجش میزان رشد مهارت های حرکتی این کودکان از آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ ویرایش دوم(TGMD 2) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب 2 2 استفاده شد. نتایج نشان داد که برنامه تمرینی اسپارک تاثیر معناداری بر بهبود مهارت های دست کاری کودکان گروه تجربی نسبت به گروه کنترل (0.05>P) داشته است. این برنامه تمرینی باایجادفرصتمناسببرایتمرین می تواندتجربهحرکتیمناسبیبرایکودکان باشد؛ لذا، پیشنهاد می شوددرمدرسهبرایرشدمهارت هایحرکتی دست کاری کودکان مورداستفادهقرار گیرد.
    کلیدواژگان: برنامه حرکتی اسپارک، اختلال هماهنگی رشدی، مهارت دست کاری، آزمون مهارت حرکتی درشت اولریخ (2000)
  • الهه سعادتی فرد *، محمد کشتی دار، جعفر خوشبختی صفحات 31-46
    هدف از این پژوهش، بررسی روایی و پایایی آزمون راهبردهای عملکردی (TOPS) در جامعه ورزشکاران بزرگ سال ایرانی بود. آزمون راهبردهای عملکردی (TOPS)، آزمونی روان سنجی توانمندی است که مهم ترین عوامل روانشناختی درگیر در رقابت و تمرین را در ورزشکاران مورد ارزیابی قرار می دهد. این آزمون برای اولین بار توسط توماس و همکارانش در سال 1999 با توجه به وجود مشکلاتی در پرسش نامه های روان شناختی مرسوم در آن زمان و احساس نیاز به آزمونی توانمندتر طراحی شد. آزمون راهبردهای عملکردی (TOPS) در طول سالیان مختلف و در نقاط مختلف جهان مورد بازبینی، روایی یابی و پایایی سنجی قرار گرفت که برای این پژوهش از جدیدترین نسخه آزمون استفاده شد. از جامعه ورزشکاران ایرانی، 259نفر نمونه (با میانگین سنی: 25/32 سال) به صورت تصادفی انتخاب شدند و آزمون مزبور را تکمیل کردند. این ورزشکاران زن و مرد بزرگ سال، در 7سطح عملکردی و رقابتی مختلف و از 10 شهر ایران بودند که در 19 رشته ورزشی فعالیت می کردند. برای برآورد روایی گویه های این آزمون از روش تحلیل عاملی تاییدی و برای برآورد پایایی گویه ها، از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج مدل های تحلیل عاملی تاییدی، برازش قابل قبولی برای ساختار مکنون TOPS در سطح گویه ها و در سطح عوامل آزمون به دست داد و آزمون مذکور با 17 عامل و 66 گویه مورد تایید قرار گرفت. پایایی تمرین با 8 عامل و 31 گویه، 0/73 به دست آمد و پایایی رقابت با 9 عامل و 35 گویه، 0/74 حاصل شد که نشان از پایایی مناسب آزمون است. بنابراین، این آزمون روان شناختی برای ارزیابی مهم ترین مهارت های روان شناختی درجامعه ورزشکاران بزرگ سال ایرانی قابل استفاده است
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، آزمون راهبردهای عملکردی (TOPS)، ورزشکاران بزرگ سال ایرانی
  • روح الله طالبی*، الهه عرب عامری، محمدصابر ستوده صفحات 47-58
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر سطوح مختلف فعال سازی بر کنترل تولید نیروی پای برتر تکواندوکاران کشور بود. در این پژوهش، فعال سازی به عنوان یک مهارت روانی که دارای تاثیرات فیزیولوژیک است استفاده شد و کنترل تولید نیرو، به عنوان مولفه حس تمایز یا تشخیص حرکت در نظر گرفته شد. از میان تکواندوکاران مرد حاضر در لیگ برتر، تعداد 20 تکواندوکار با میانگین سنی (5/2± 24 سال) به صورت تصادفی انتخاب شدند.سطح هدایت الکتریکی پوست در حین اجرای تکلیف، به عنوان شاخص انگیختگی و اختلاف مقدار نیروی تولیدی با مقادیر درخواستی، به عنوان خطای تولید نیرو ثبت شد. برای تکلیف اعمال نیرو از دستگاه ایزوکنیتیک بایودکس استفاده شد.تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل واریان س یک طرفه به کمک نرم افزار spss نسخه 19 انجام شد. یافته ها تفاوت معنادار میان گروه های فعال سازی بالا و متوسط (0.007=P) و گروه های فعال سازی بالا و پایین (0/003=P) را نشان داد. همچنین تفاوت معنادار میان گروه های فعال سازی متوسط و پایین مشاهده نشد (0.851=P). نتایج، بیانگر تاثیر منفی افزایش دامنه تغییرات انگیختگی بر کنترل نیرو بود. به این صورت که همراه با کوچکتر شدن عدد مربوط به فعال سازی، توانایی تولید نیروی دقیق افزایش یافت.فعال سازی بالا می تواند سبب افزایش خطا در کنترل تولید نیرو و در نهایت، عملکرد نامناسب شود؛ بنابراین پیشنهاد می شود برای بهبود عملکرد ورزشکاران به ویژه در سطوح بالای مهارتی، از روش های کنترل میزان انگیختگی استفاده شود.
    کلیدواژگان: فعال سازی، کنترل تولید نیرو، سطح هدایت الکتریکی پوست، حس تشخیص حرکت
  • محسن قطبی*، مهدی سهرابی صفحات 59-70
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه رشد مهارت های حرکتی درشت در دو بخش مهارت های جابجایی و مهارت های کنترل شیء در کودکان سالم و تالاسمی ماژور بود. شرکت کنندگان این مطالعه 28 کودک با میانگین سنی 0/813± 9/07 سال بودند. 14 کودک سالم و 14 کودک تالاسمی ماژور که در مدارس ابتدایی تحصیل می کردند برای نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ (2000) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد بین نمره جابجایی (0/001=P) و نمره کنترل شیء (0/001=P) در دو گروه سالم و تالاسمی ماژور تفاوت معنا داری وجود دارد. همچنین کودکان تالاسمی ماژور در هر دو دسته حرکات درشت، عملکرد کیفی کمتری از کودکان سالم داشتند؛ بنابراین، با توجه به این که مهارت های بنیادی، پایه و اساس مهارت های حرکتی و رفتار حرکتی آینده این کودکان را تشکیل می دهند و کودکان تالاسمی ماژور نسبت به همسالان در سطح پایین تری قرار دارند، نیاز به برنامه ریزی برای بهبود این مهارت ها مهم می نماید.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، مهارت های حرکتی درشت، مهارت های جابجایی، کنترل شیء
  • منصوره مکبریان*، احمد فرخی، شهرزاد طهماسبی بروجنی صفحات 71-84
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین حین بارداری بر شاخص های سلامت نوزادان از جمله قد، وزن، اندازه دور سر، نمره آپگار و طول مدت بارداری بود. بدین منظور، از میان کلیه زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های پیش از تولد شهرستان سمنان در سال 1389، 42 نفر به روش هدفمند، انتخاب شده و سپس به صورت تصادفی به دو گروه که هر کدام 21 نفر (تجربی و کنترل) بودند تقسیم شدند. گروه تحت مداخله در سه ماهه سوم بارداری به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 30 تا 45 دقیقه) تحت تمریناتی با شدت 7560% ضربان قلب بیشینه قرار گرفتند. نتایج حاصل از t مستقل نشان داد که وزن، قد، اندازه دورسر و نمره آپگار دقیقه 5 نوزادان زنان باردار گروه تجربی، به طور معناداری بیشتر از نوزادان زنان گروه کنترل بود (P≤0.05). در حالیکه در طول مدت بارداری دو گروه (تجربی و کنترل) تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان اذعان داشت که ورزش در طول بارداری، مزایای ارزشمندی برای نوزاد در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: تمرین، بارداری، قد، وزن، اندازه دور سر، نمره آپگار، طول مدت بارداری
  • مرتضی بگلری، محمد ملکی*، سعید قایینی صفحات 85-102
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر نوع فعالیت بدنی هوازی یک جلسه ای با شدت متوسط بر توانایی بازداری پاسخ دانشجویان ورزشکار بود. بدین منظور، با توجه به معیارهای ورود و خروجاز مطالعه، 28 ورزشکار از جامعه آماری دانشجویان دانشگاه کردستان انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه 14 نفره نوارگردان (1/28±22/50 سال) و دوچرخه کارسنج (1/88±22 سال) مورد بررسی قرار گرفتند. آزمودنی ها به مدت 35 دقیقه و با شدت 65%-60% ضربان قلب بیشینه، به فعالیت بدنی پرداختند. برای ارزیابی توانایی بازداری پاسخ، از آزمون های رایانه ای استروپ و مرتب کردن کارت های ویسکانسین در پیش، بلافاصله و 20 دقیقه پس از اتمام فعالیت استفاده گردید. نتایج آزمون تحلیل واریانس بین گروهی با اندازه های تکراری، بر عدم معناداری تفاوت تاثیر دو نوع فعالیت بدنی بر توانایی بازداری پاسخ دلالت داشت (0/05=P). اگرچه، اثر هر دوی آن ها بر توانایی بازداری پاسخ، مثبت و معنادار بود (0/000=P). بدین ترتیب، هر نوع فعالیت بدنی هوازی یک جلسه ای، موجب بهبود توانایی بازداری پاسخ می گردد.
    کلیدواژگان: نوع فعالیت بدنی هوازی، توانایی بازداری پاسخ، نوار گردان، دوچرخه کارسنج
  • فاطمه کیهانی *، سعید کوثری صفحات 103-116
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر یک دوره فعالیت بدنی منتخب بر رشد مهارت های کنترل شیء کودکان 6 تا 10 سال مبتلا به اختلال اوتیسم با عملکرد بالا (HFA) بود. در این مطالعه تجربی، 10 کودک از بین کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم مرکز آموزشی توانبخشی اوتیسم شهرستان شهرکرد به طور کاملا تصادفی انتخاب شدند. پس از ارزیابی میزان رشد مهارت های کنترل شیء با استفاده از آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ ویرایش دوم (2000) در پیش آزمون، آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه همگن جای گرفتند. یک گروه به عنوان گروه تجربی و یک گروه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. برنامه تمرینی منتخب مورد استفاده در این پژوهش، برگرفته از برنامه حرکتی اسپارک بود که به مدت 12 جلسه توسط گروه تجربی اجرا شد. در نهایت از هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون لوین و تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که فعالیت های بدنی منتخب، تاثیر معنا داری بر رشد مهارت های کنترل شیء کودکان مبتلا به HFA دارد؛ اما، در برخی از زیر واحدهای این خرده مقیاس شامل: زدن توپ ثابت با باتون، دریبل درجا، غلتانیدن توپ از پایین و ضربه به توپ با پا، از مهارت های کنترل شیء تاثیر معنا داری مشاهده نشد. با توجه به نتایج می توان ادعا کرد برنامه فعالیت بدنی منتخب (اسپارک) مورد استفاده احتمالا می تواند باعث بهبود مهارت های کنترل شیء کودکان مبتلا به HFA شود (P£0.05).
    کلیدواژگان: فعالیت های بدنی منتخب، اختلال اوتیسم با عملکرد بالا (HFA)، مهارت کنترل شیء، آزمون بهره حرکتی درشت اولریخ (2000)
  • لیلا اشرفی*، مهدی نمازی زاده، فرزانه داوری صفحات 117-130
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات ریتمیک بر مهارت های ادراکی حرکتی کودکان دارای اختلال بینایی بود. تعداد 19 کودک دختر و پسر (گروه تجربی 10 نفر و گروه کنترل 9 نفر) کم بینا با میانگین سنی 5/7-5/44 سال از شهر اصفهان به صورت هدفمند انتخاب شدند. شرکت کنندگان بر اساس عملکردشان در مهارت های ادراکی حرکتی که به وسیله آزمون ارزیابی مهارت های حرکتی کودکان انجام گرفت، همسان و در گروه های تجربی و کنترل به صورت تصادفی آرایش پیدا کردند. گروه تجربی در برنامه تمرینات ریتمیک به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه 45 دقیقه ای و در مجموع، 24 جلسه شرکت کردند و گروه کنترل، به فعالیت های روزمره پرداختند. جمع آوری اطلاعات برای کل شرکت کنندگان به شکل پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت. به منظور مقایسه دو گروه، از مدل آماری تحیل کواریانس تک متغیره و چند متغیره استفاده گردید. نتایج حاصل تفاوت معناداری را در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل در قابلیت های مهارت های ظریف (P=0.002)، مهارت های توپی (P=0.000)، تعادل ایستا (P=0.001) و تعادل پویا (راه رفتن با پاشنه بالا گرفته و پریدن از روی نخ) در کودکان کم بینا نشان داد (P=0.000). این تفاوت در سطح اطمینان P
    کلیدواژگان: مهارت ادراکی حرکتی، کودکان دارای اختلال بینایی، تمرینات ریتمیک، مهارت های توپی، مهارت های ظریف، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • محمدعلی بشارت، محمدحسین قهرمانی*، بهنام نقی پور گیوی صفحات 131-146
    در این پژوهش رابطه خودتنظیم گری و تکانشوری با موفقیت ورزشی مورد بررسی قرار گرفت و نقش پیش بین این دو متغیر برای موفقیت ورزشی در ورزش های برخوردی و غیر برخوردی مقایسه شد. تعداد 223 ورزشکار حرفه ای (102 برخوردی و 121 غیر برخوردی) از فدراسیون های ورزشی به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. از ورزشکاران خواسته شد مقیاس خودتنظیم گری (SRI-25)، مقیاس تکانشوری بارات (BIS) و مقیاس موفقیت ورزشی (SAS) را تکمیل کنند. ضرایب رگرسیون در این پژوهش برای ورزشکاران برخوردی در خصوص موفقیت ورزشی در خودتنظیم گری (t=4.69، ß=0.39)، در تکانشوری حرکتی (t=4.79، ß=0.49) و در تکانشوری شناختی (t=2.26، ß=0.22) تعیین شد. این ضرایب برای ورزشکاران غیر برخوردی در خودتنظیم گری (t=11.72، ß=0.73) و در تکانشوری حرکتی (t=-2.32، ß=0.20) به دست آمد. با استناد به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که در ورزشکاران رشته های برخوردی، تکانشوری و در ورزشکاران رشته های غیربرخوردی، خودتنظیم گری، یکی از تبیین کننده های موفقیت ورزشی است.
    کلیدواژگان: خودتنظیم گری، تکانشوری، موفقیت ورزشی، ورزش برخوردی، ورزش غیر برخوردی
  • محسن محمدی*، عباس بهرام صفحات 147-162
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر فعالیت بدنی و خستگی متعاقب آن در تکلیف تعادلی ایستادن بر عملکرد و تغییرپذیری حرکتی در نوسانات قامتی بود. آزمودنی های پژوهش حاضر شامل 15 مرد جوان با دامنه سنی بین 20 تا 24 سال بود که از آن ها خواسته شده بود پیش از فعالیت بدنی، پس از فعالیت بدنی با شدت 5040%، پس از فعالیت بدنی با شدت 7060% و پس از فعالیت بدنی با شدت 9080%، به مدت 30 ثانیه روی صفحه نیرو در وضعیت ایستاده قائم قرار گیرند و میزان ثبات (انحراف استاندارد) و تغییرپذیری حرکتی (به وسیله آنتروپی فازی) نوسانات قامتی آن ها اندازه گیری شد. با افزایش شدت فعالیت بدنی و بروز خستگی بیشتر، دامنه نوسانات قامتی در هر دو محور قدامی خلفی و میانی جانبی افزایش یافت. آنتروپی فازی در هر دو محور قدامی خلفی و میانی جانبی با افزایش شدت فعالیت بدنی و بروز خستگی بیشتر کاهش یافت. این نتایج بیان می کند که با افزایش شدت فعالیت بدنی و بروز خستگی بیشتر، تغییرپذیری حرکتی در نوسانات پاسچری کاهش می یابد. همچنین با کاهش میزان ثبات در نوسانات پاسچری، تغییرپذیری حرکتی در نوسانات پاسچری نیز کاهش می یابد. با بروز خستگی، ساختار تغییرپذیری به سمت ساختاری با قابلیت انعطاف پذیری کمتر حرکت می کند و همین انعطاف پذیری کمتر موجب می شود تا سیستم در مقابل محدودیت های محیطی و محدودیت های تکلیف، سازگاری پایین تری از خود نشان دهد و موجب کاهش سطح کیفی عملکرد فرد در تکلیف کنترل قامت شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، نوسانات قامتی، آنتروپی فازی، خستگی
|
  • S. Joker Tang Karami*, M. Sheikh, A. Jamshidi Pages 15-30
    The aim of the present study was to investigate the affection of selected SPARK exercising program on improving manipulative skills of the girls with developmental coordination disorder. Since based on the Movement Assessment Battery for Children (MABC) test and questionnaire، 30 students were selected by random cluster among all second grade elementary school female students in Shiraz. The subjects after pretest were divided randomly into two equal 15- person groups as the control and experimental groups. The subjects in experimental group performed a part of selected SPARK exercise program in 12 sessions however the subjects in control group performed their regular school activities. Two groups took part in the posttest. In order to evaluate the motor skill of the subjects، second edition of Ulrich’s gross motor skill test (TGMD 2) were applied. The variance 22 was used to analyze the data. The results demonstrated that SPARK exercising program had a significant affection (P<0. 05) on improving manipulative skills in experimental subjects versus the subject in control group. This exercising program could be appropriate motor experiences for children definitely in an appropriate opportunity، so it will be recommended to be used at schools to improve students’ manipulative skills.
    Keywords: SPARK exercising program, Gross motor skills test, Manipulative skills, Developmental coordination disorder (DCD)
  • E. Saadatifard*, M. Keshtidar, J. Khoshbakhti Pages 31-46
    The aim of this study is to investigate validity and reliability the test of performance strategies (TOPS) in the Iranian adult athletes. The test of performance strategies (TOPS) is a capable test appraising the most important psychological factors in exercise and competition. This test for the first time was designed by Thomas and colleagues (1999) to estimate the most important psychological factors including competition and practice. This test was constructed based on the scientific research and results that were obtained from the current psychological questionnaires. TOPS were gradually reviewed and changed in different years and different points of the world. In the current study was used the latest test version including 8 and 9 factors for practice and competition respectively. In the present study 259 subjects that they had been selected from the Iranian adult athletes, have completed this questionnaire. These athletes (Mean age: 25/32 years old) were male and female athletes of varying ability levels (7 levels) from 19 different sports. The confirmatory factor analysis and internal consistency (Cronbach's alpha method) were used to compute the TOPS's confirmatory factorial validity and reliability, respectively. Based on the confirmatory factor analysis, the validity of the TOPS was justified (17 factors that include 66 statements). Reliability of competition (0/73) and reliability of practice (0/74) were obtained from the extracted factors (8 factors related to exercise and 9 factors were related to the competition). So, TOPS can be used for appraising the most important psychological factors in Iranian adult athletes.
    Keywords: Validity, Reliability, Test of Performance Strategies (TOPS), Iranian adult athletes
  • R. Talebi*, E. Arab Ameri Sotodeh Pages 47-58
    The purpose of this study was to examine the effects of different levels of activation on the force production control of Iranian elite Taekwondo players. In this study, activation was used as a psychological skill with physiological effects. Control of the force production of the leg is considered as one component for detection of motion. This descriptive study was performed on 20 male Taekwondo players (ages 24±2.5 years), these players randomly selected from Taekwondo Superior League of Iran. The electrical conductivity of skin during the task was recorded as arousal index, and the difference between produced and requested force was recorded as force production error. For the task of force production, isokinetic dynamometer (Biodex S4) was used. One-way analysis of variance was used for data analyzing by SPSS 19 software. The results revealed a significant difference between high and low activation in the control of force generation. Also, Taekwondo players with lower and moderate activation have fewer errors in control of force generation of their feet. However, the results shown that elite Taekwondo players with lower and moderate activation had better performance in compare with high activation level in the same conditions and High activation has the negative effect on the force production control. High activation can increase errors in force production control and ultimately lead to poor performance. This study suggests that coaches monitor taekwondo players’ activation level to optimize their ability to control force production.
    Keywords: Activation, Force production control, Skin conductivity level, Detection of motion
  • M. Ghotbi*, M. Sohrabi Pages 59-70
    The purpose of this study was to compare the development of gross motor skills in tow subtests of locomotion skills and object control skills in and healthy children with thalassemia major. The participants in this study were 28 children with a mean age of 9.07 ± 0.813 years. 14 healthy children and 14 thalassemia major that were studying in primary schools. Test of Gross Motor Development (2000) was used for data collection. Data were analyzed using independent t -test. The results showed there is a significant difference in both locomotion scores (P=0.001) and object control scores (P=0.001) between healthy and thalassemia major groups. The thalassemic children in both gross motor functions had lower quality than healthy children. So considering that the fundamental motor skills establish a framework for future movements and motor behavior and Thalassemic children compared to their peers are in the lower level, need to plan for the improvement of these skills is important.
    Keywords: Thalassemia major, Gross motor skills, Locomotion skills, object control
  • M. Mokaberian*, A. Farokhi, S. Tahmasebi Boroujeni Pages 71-84
    The purpose of this study was investigating the effect of exercise during pregnancy on the health indexes of infants such as: height, weight, head circumference, Apgar score and pregnancy duration. For this purpose, among all of the pregnant women who referred to prenatal infirmaries of Semnan, 42 persons were selected with purposefully method and divided randomly to experimental and control groups (each group 21 persons). Experimental group conducted a planned exercise for 8 weeks, 3 sessions in week and 30-45 minutes with intensity of 60-75% maximum heart rate. The results of Independent- t test showed there was a significant difference between two groups in weight, height and head circumference and Apgar score-5-minute (with better situation in experimental group) but there was no significant difference in gestational age (P≤0.05).In this regard to results, can say exercise during pregnancy will fallow worthwhile advantages for infants.
    Keywords: Exercise, Pregnancy, Height, Weight, Head circumference, Apgar score, Pregnancy duration
  • M. Beglari, M. Maleki, S. Ghaeeni Pages 85-102
    The purpose of the present study is to have a survey on the effect of the type of the acute aerobic exercise along with the moderate intensity on the response inhibition ability of the athlete university students. To do so, based on the criteria to enter or exit the survey, 28 athlete university students were selected among all the population of the students studying in Kurdistan University and were randomly divided into two groups: 14 students were assigned as the treadmill group (age: 22.5 years old ±1.28) and 14 other students as the ergometer group (age: 22 years old ±1.88) to be investigated in the survey. These students were involved in physical activities for 35 minutes with the intensity of 60 -65% maximum heartbeat rate. In order to investigating the response inhibition ability, the computerized Stroop and Wisconsin cart sorting tests were used before, immediately after and 20 minutes after the exercise. The results of the variance analysis test between the groups with repeated measures revealed that there is no significant difference between the results of the two physical activities on the response inhibition ability of athlete university students (P=0.05) although the effect of both of these activities on the response inhibition ability were positive and significant (P=0.000).So it is concluded that any kinds of acute aerobic exercise can improve the response inhibition ability.
    Keywords: Kinds of aerobic physical exercise, Response inhibition ability, Treadmill, Ergometer
  • F. Keyhani*, S. Kosari Pages 103-116
    The aim of this study was to investigate the effect of a period of physical activity on the object control skills in High Function Autism (HFA) children (6-10 years old). 10 children with HFA among of 33 children with Autism disorder in Shahrekord autism rehabilitation center randomly were selected. After evaluation of the object control skills development by using of Ulrich test of gross motor skillssecond edition (2000) in the pre-test, subjects randomly were divided into homogeneous groups. One group as title the experimental group and other group as title the control group were considered. Selected exercise program that were used in this study was based on SPARK motor program that were applied for 12 sessions in experimental group. Then again, both tests were performed. Leaven and Covariate Analysis were used for comparison of means. Results showed that the selected activity has a significant effect on object control skills in children with HFA, but in some subunits of this subscale include: hitting ball with baton, dribble in situ, low trundle ball and kicking the ball the results was no-significant (P0.05). Training of selected physical exercises in HFA children in experiment group made significant changes in research variables but not in control group. According to the results of this research we suggest that selected physical exercise programs that derived from SPARK motor program can improve object control skills in High Function Autism (HFA) childrens.
    Keywords: Selected physical activity, High Functioning Autism disorder (HFA), Object control skills, Ulrich Test of Gross Motor Development (2000)
  • L. Ashrafy*, M. Namazyzadeh, F. Davary Pages 117-130
    The purpose of the present study was to investigate the effect of rhythmic exercises on perceptual- motor skills in children with visual impairment. Nineteen low- vision children with mean age of 5.44-5.7 years were selected purposively (10 individuals for experimental group and 9 individuals for control group) in Isfahan. Based on their performance in perceptual- motor skills measured by the movement Assessment Battery for children test. They were randomly divided into two control and experimental groups. Experimental group participated in 8week rhythmic exercises training, sessions of 4 mints per week and totally 24 sessions and control group continued its daily activities. All subjects were pre and post tested for data collection. Ancova-test was used for comparison between two groups (α=0.05).Research results showed significant difference in favor of experimental group in comparison to control group on capabilities including fine motor (P=0.002), ball skills (P=0.000), static balance (P=0.001) and dynamic balance (walking in high heels, jumping over the thread) (P=0.000). This difference was significant (P<0.05). In conclusion, it may say rhythmic exercises can to enhance suitable program perceptual – moving skills in low-vision children.
    Keywords: Perceptual, motor skills, Children with visual impairment, Fine motor skills, Ball skills, Static balance, Dynamic balance
  • M.A. Besharat, M.H. Ghahramani*, B. Naghipour Givi Pages 131-146
    This study investigated the association of self-regulation and impulsivity with sport achievement. Predictive role of self-regulation and impulsivity in sport achievement was compared between contact and noncontact sports. A total of 223 volunteer athletes (102 contact, 121 noncontact) from different Iranian sport federations of wrestling, taekwondo, basketball, football, volleyball, track and field, swimming, gymnastics, and weight lifting participated in this study. All participants were asked to complete the Self-Regulation Inventory (SRI-25), The Barrat Impulsiveness Scale (BIS), and the Sport Achievement Scale (SAS). It was found that in contact sports group measures of both self-regulation (t=4.69, ß=0.39) and motor impulsivity (t=4.79, ß=0.49), cognitional impulsivity (t=2.26, ß=0.22) were positively correlated to sport achievement, while in noncontact sports group, the correlation to sport achievement was positive for self-regulation (t=11.72, ß=0.73) and negative for motor impulsivity (t=-2.32, ß=0.20). On the basis of the results of the present study it can be concluded that Impulsivity and self-regulation were the one of the explaining factors for sport achievement in contact and noncontact sports, respectively.
    Keywords: Self, regulation, Impulsivity, Sport achievement, Contact sport, Noncontact sport
  • M. Mohammadi, A. Bahram Pages 147-162
    The aim of the present study was to assess how increasing fatigue in standing balance task affects performance and the variability of postural sway. Fifteen young healthy men participants were asked to stand still on a force plate after three levels (40 50%, 60-70%, 80-90% max of heart rate) of Physical Activity. As physical activity intensity increased, the amplitude of postural sway also increased. In the antero-posterior axis and medio-lateral axis Fuzzy Entropy (variability) of postural sway decreased from the stable condition to three level of physical activity condition. Lower values of Fuzzy Entropy in postural sway during stable condition correlated with greater percent increases in postural sway in medio-lateral and antero-posterior axis from the standing still condition to the highest level of physical activity intensity condition. With fatigue, The structure of variability move to less flexibility And it makes the system less flexible and environmental constraints limited duty to adapt their show lower and decrease the performance qualitative level of postural control task.
    Keywords: Physical Activity, Postural sway, Fuzzy Entropy, Fatigue