فهرست مطالب

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 18 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سعید نیکوخصلت صفحات 13-22
    اصل ویژگی یکی از اصول تمرینات آماده سازی است؛ بویژه اینکه هنگام استفاده از برنامه های تمرینی مقاومتی با دستگاه های معمولی در فصل مسابقات، احتمال به هم خوردن ریتم حرکات و مهارت ها وجود دارد و ممکن است در بهبود سرعت و توان عضلات مورد نظر تاثیری نداشته باشد. برای مثال، تمرین با دستگاه های مقاومتی معمولی نظیر دستگاه های وزنه بدلیل زمانبندی نادرست انقباضات عضلانی می تواند به اجرای تکنیک ناکارآمد منجر شود. لذا بررسی نوع انقباض عضلانی، ریتم، سرعت و دامنه حرکتی در برنامه های تمرینی بویژه در فصل مسابقات، می تواند در دستیابی به عملکرد بهتر و کاهش مدت زمان آماده سازی موثر واقع شود. دستگاه حاضر یک ماشین با سیستم ترمز ساده و حرکت سینوسی اهرم است که می تواند نیروهای متغیری را تولید کند و حرکت خطی دست را به حرکت زاویه ای در سیستم ترمزی تبدیل کند. مزایای دستگاه جدید عبارت است از: 1- حفظ الگوی حرکتی مرتبط با مهارت های پرتابی، 2- بکارگیری عضلات مرتبط با انقباضات مناسب در مهارت های پرتابی، 3- رها کردن وزنه بعد از اجرای مهارت همچون پرتاب وزنه یا سایر مهارت های پرتابی، 4- افزایش و تغییر سینوسی بار عضلانی در مرحله تولید نیرو. برای اعتبار یابی دستگاه 15 نفر در دو گروه آزمایشی (n=8) و کنترل (n=7) که همگی مبتدی بودند به مدت شش هفته با سه جلسه در هفته به تمرین یکسان کاراته شامل گرم کردن 20 دقیقه، یادگیری تکنیک 20 دقیقه و 15 دقیقه بدنسازی (گروه آزمایش 5 ست 10 تکراری با دستگاه و گروه کنترل حرکت شنای روی زمین) و پنج دقیقه سرد کردن پرداختند. قبل و بعد از پایان شش هفته، میزان پرتاب وزنه به عنوان شاخصی برای اندازه گیری توان اندام فوقانی برای هر یک از آزمودنی ها ثبت شد. با استفاده از آزمون t وابسته افزایش معنی دار توان نسبت به قبل از تمرین در هر دو گروه آزمایشی (001/0 p=) و کنترل (001/0 p=) مشاهده شد. همچنین آزمون t مستقل افزایش معنی دار توان را در گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل نشان داد (034/0 p=). لذا استفاده از این دستگاه می تواند برای ورزشکاران رشته های پرتابی در جهت بهبود رکوردهای آنها و کاهش مدت زمان دوره آماده سازی مفید باشد. از آنجا که این دستگاه اولین بار طراحی و ساخته شده است لذا اجرای تحقیقات بیشتر را در این زمینه امکان پذیر می سازد.
    کلیدواژگان: دستگاه مقاومتی، زوکی کاراته، زنجیره کینتیک
  • مهدی فرامرزی، عباسعلی گائینی، محمد ارجمند صفحات 23-38
    مقدمه
    ورزشکاران در سطوح بالا ناگزیر ساعات مختلف روز (ترجیحا صبح و عصر) به انجام تمرینات ورزشی می پردازند. هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی تاثیر تغییرات روزانه بر پاسخ شاخص های ایمنی مخاطی شامل میزان جریان بزاق (SFR)، فعالیت آلفا-آمیلاز بزاقی (sAA)، غلظت ایمونوگلبولین A بزاقی (sIgA) و میزان ترشح sIgASR)sIgA) شناگران مرد نخبه به یک نوبت تمرین تناوبی شنا (شامل12×100متر کرال سینه با متوسط 92% ضربان قلب بیشینه) است.
    مواد و روش ها
    بدین منظور، 9 شناگر مرد تیم ملی شنا (سن 1/3 ± 9/17سال) در طرحی counterbalanced در دو آزمون ورزشی 7:30 صبح (AMEX) و 17:00 عصر (PMEX) به فاصله حداقل 5 روز از یکدیگر شرکت کردند. نمونه بزاق کامل تحریک نشده قبل و بلافاصله بعد از فعالیت ورزشی و نیز 1، 3 و 24 ساعت بعد گرفته شد.
    یافته ها
    متوسط ضربان قلب، کاهش وزن و حالات خلقی شناگران در هر دو آزمون ورزشی یکسان (05/0EX زیادتر بود (05/0>p). مقادیر پایه SFR، sIgASR و فعالیت sAA برخلاف غلظت sIgA در PMEX از AMEX زیادتر بود (05/0>p). مقادیر sIgA با وجود عدم تغییر معنی دار SFR، درحد معنی داری بلافاصله بعد از فعالیت با مصرف مقادیر کافی آب افزایش یافت (001/0>p)، که در واقع نتیجه افزایش sIgASR ا(005/0>p)است؛ این تغییرات با افزایش فعالیت sAA همراه بودند. همچنین، پاسخ های sIgASR و sAA برخلاف SFR و غلظت sIgA تحت تاثیر تغییرات روزانه قرار گرفتند (001/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد این تغییرات احتمالا ناشی از تغییرات روزانه عملکرد آدرنرژیک است. با این حال، 1 تا 3 ساعت استراحت زمان کافی برای بازگشت تغییرات به شرایط پایه می باشد.
    کلیدواژگان: ایمنی مخاطی، ایمونوگلبولین A بزاقی، تغییرات روزانه، شناگران نخبه، آلفا، آمیلاز بزاقی
  • معرفت سیاه کوهیان صفحات 39-52
    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثر برنامه تمرین تناوبی شدید و تمرین تداومی متوسط بر حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max)، آستانه تهویه ای (VT) و نقطه جبران تنفسی (RCP)، زمان اجرای دو 3000 متر و همچنین اوج توان تولیدی (PPO) و میانگین توان تولیدی (MPO) بود. بدین منظور، تعداد 24 بازیکن فوتبال دانشگاهی داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آنان به صورت تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی (12 نفر) و گروه تمرین تداومی (12 نفر) تقسیم شدند. هر جلسه تمرینی شامل 10 دقیقه گرم کردن، برنامه تمرین تناوبی (10-6 تکرار دویدن 30 ثانیه ای با شدت تمام و استراحت 4 دقیقه بین هر تکرار) یا برنامه تمرین تداومی (45 دقیقه دویدن با شدت 70 درصد VO2max هر آزمودنی) و 5 دقیقه سرد کردن بود که 3 جلسه در هفته و به مدت 8 هفته متوالی اجرا شدند. به دنبال مداخله تمرینی VO2max (6/7 درصد در مقابل 9/8 درصد)، VT (5/4 درصد در مقابل 9/3 درصد) و RCP (2/4 درصد در مقابل 8/3 درصد) افزایش، و زمان اجرای دو 3000 متر (4/4- درصد در مقابل 2/4- درصد) کاهش معنی داری به ترتیب در گروه تمرین تناوبی و گروه تمرین تداومی نشان دادند (05/0 p ≤). تغییرات این متغیرها بین دو گروه، تفاوت معنی داری با همدیگر نداشتند (05/0 p >). همچنین، افزایش PPO (3/8 درصد) و MPO (9/10 درصد) تنها در گروه تمرین تناوبی معنی دار شد (001/0 p ≤). به نظر می رسد که برنامه تناوبی شدید با روش تمرینی حاضر در مقایسه با تمرین تداومی متوسط، باعث سازگاری های مشابهی در آمادگی قلبی- تنفسی و اجرای استقامتی می شود. همچنین، برنامه تناوبی شدید باعث افزایش همزمان در ظرفیت بی هوازی می شود.
    کلیدواژگان: برنامه تمرین تناوبی، برنامه تمرین تداومی، شاخص های هوازی، شاخص های بی هوازی
  • عباس معمارباشی، علی رجبی صفحات 53-66
    هدف
    کوفتگی عضلانی تاخیری، معمولا پس از انجام فعالیت غیر معمول برونگرا روی می دهد و باعث کاهش کارایی و عملکرد ورزشی می شود. درمان های متعددی جهت پیشگیری و درمان این عارضه شایع در ورزش پیشنهاد شده ولی تاکنون روش موثری یافت نشده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی زعفران در طی ده روز برای پیشگیری از علائم بیو شیمیایی و نشانه های عملکردی کوفتگی عضلانی تاخیری متعاقب یک جلسه فعالیت عضلانی اکسنتریک انجام شد.
    روش پژوهش: تعداد 24 دانشجوی پسر غیر فعال سالم و فاقد علائم کوفتگی عضلانی دانشگاه محقق اردبیلی با دامنه سنی (14/1±6/19سال) به طور تصادفی به دو گروه تجربی (12 نفر) و شاهد (12 نفر) تقسیم شدند. دستگاه پرس پا به دو سنسور ایزومتریک متصل به دستگاه نیروسنج کامپیوتری برای تعیین حداکثر قدرت ایزومتریک مجهز شد. ده روز قبل و نیز پس از 24، 48 و 72 ساعت از انجام پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی، نیروی بیشینه ایزومتریک و ایزوتونیک با انجام آزمون پرس پا تعیین و غلظت آنزیم های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) پلاسما اندازه گیری شد. پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی با 80 درصد قدرت ایزوتونیک بیشینه در چهار نوبت و هر نوبت با 20 تکرار و 3 دقیقه استراحت بین هر نوبت اجرا شد. از آزمون های تحلیل واریانس یک عاملی با اندازه گیری های مکرر و تصحیح بونفرونی برای مقایسه تاثیر زعفران در نوبتهای مختلف استفاده شد. از آزمون تی غیر وابسته برای مقایسه نتایج دو گروه در هر مرحله زمانی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که مصرف روزانه 300 میلی گرم سرگل زعفران بمدت ده روز موجب کاهش قابل ملاحظه و معنی داری در غلظت آنزیم CK و LDH شد (001/0p<). حداکثر قدرت ایزوتونیک و ایزومتریک گروه تجربی نسبت به پیش آزمون کاهش نداشت ولی حداکثر قدرت ایزومتریک و ایزوتونیک گروه شاهد نسبت به پیش آزمون کاهش شدید و معنی داری را نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق بدیع نشان می دهد که ده روز مصرف زعفران اثرات قوی پیشگیری کنندگی از کوفتگی عضلانی تاخیری را دارد.
    کلیدواژگان: زعفران، کوفتگی عضلانی تاخیری، آنزیم کراتین کیناز، آنزیم لاکتات دهیدروژناز، نیروی ایزومتریک و ایزوتونیک
  • رسول کاویانی نجف آیادی، محمداسماعیل افضل پور *، سید علیرضا احسان بخش صفحات 67-80

    هدف تحقیق مقایسه تراکم استخوانی، محتوای مواد معدنی استخوانی و قدرت عضلانی مردان نخبه کاراته کار سبک کاتا و کومیته استان خراسان جنوبی است. آزمودنی های این پژوهش تعداد 12 مرد کومیته کار (سن: 23/2 ± 6/22 سال، شاخص توده بدنی: 95/1 ± 43/22 کیلوگرم بر متر مربع)، 12 مرد کاتارو (سن: 15/1 ± 5/21 سال، شاخص توده بدنی: 14/3 ± 38/22 کیلوگرم بر متر مربع) و 12 مرد غیرورزشکار سالم (سن: 60/1 ± 9/22 سال، شاخص توده بدنی: 89/2 ± 85/21 کیلوگرم بر متر مربع) از استان خراسان جنوبی بودند. گروه های ورزشکار از بین افرادی که حداقل 5 سال سابقه ورزشی مستمر در رشته کاراته داشتند و از سلامت بدنی و رژیم غذایی طبیعی برخوردار بودند، انتخاب شدند. با استفاده از روش DXA، میزان تراکم و محتوای مواد معدنی استخوان ران (نواحی گردن، برجستگی بزرگ و انتهای نزدیک به تنه) و ساعد (32 انتهای دور از تنه استخوان زند زیرین و زند زبرین و استخوان های مچ دست) شرکت کنندگان اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری (05/0=α) بهره برداری گردید. نتایج نشان داد در ورزشکاران سبک کومیته، میزان تراکم (به ترتیب 04/0p= و 000/0p=) استخوانی ناحیه ساعد؛ قدرت گریپ (به ترتیب 02/0p= و 000/0p=) و قدرت عضلات پشت (به ترتیب 000/0p= و 000/0p=) به طور معنی داری از ورزشکاران سبک کاتا و افراد غیر ورزشکار بالاتر است. همچنین ورزشکاران سبک کاتا در تراکم و محتوای مواد معدنی استخوان ران (به ترتیب 000/0p= و 03/0p=)، قدرت گریپ (00/0p=) و قدرت عضلات پشت (00/0p=)، به طور معناداری از مقادیر بالاتری در مقایسه با غیر ورزشکاران سود می بردند. نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که ورزش کاراته به طور موثر موجب بهبود وضعیت استخوانی و قدرت عضلانی ورزشکاران می شود؛ اما در مقایسه دو سبک رایج این رشته، سبک کومیته به سبب ماهیت فشارهای مکانیکی، تاثیر بارزتری بر وضعیت استخوانی ناحیه ساعد و قدرت عضلانی کاراته کاران دارد.

    کلیدواژگان: ورزش کاراته، وضعیت استخوانی، قدرت عضلانی
  • منیژه شیارگر، سید علیرضا حسینی کاخک، محمدرضا حامدی نیا صفحات 81-94
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین طولانی مدت بر غلظت های بافتی لپتین و لیپوپروتئین لیپاز در موش های نر صحرایی بود.
    روش ها
    بدین منظور 16 سر موش نر صحرایی 25 ماهه از نژاد ویستار با میانگین وزن 09/31 ± 387 گرم از بین موش های نرصحرایی خریداری شده از انستیتو پاستور ایران به صورت کاملا تصادفی انتخاب شدند و بر اساس وزن مشابه در دو گروه تجربی (8n =) و کنترل(8n =) قرار گرفتند. گروه تجربی یک جلسه تمرین را با سرعت 18 متر بر دقیقه و شیب صفر درجه به مدت 2 ساعت روی تردمیل جوندگان انجام دادند. بلافاصله بعد از تمرین و پس از حدود 5 ساعت ناشتایی، از گروه های تجربی و کنترل به تناوب از هر گروه 4 سر موش (جمعا 8 موش) و دو ساعت بعد نیز 8 موش دیگر به همان صورت بی هوش شدند و نمونه گیری خونی و بافتی (بافت عضلانی و چربی) انجام شد. مقادیر لپتین بافتی و انسولین سرم با استفاده از کیت های مخصوص به روش الایزا، فعالیت لیپوپروتئین لیپاز و گلوکز سرم نیز به وسیله کیت های مخصوص و به روش رنگ آمیزی آنزیمی اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون t مستقل نشان داد بلافاصله پس از تمرین تغییر معناداری در متغیرهای لپتین بافت عضلانی (13/2 t= و 07/0P=)، لپتین بافت چربی (12/1 t=و30/0P=)، لیپوپروتئین لیپاز بافت عضلانی(56/ 0 t=- و 59/0P=) مشاهده نشد در حالی که لیپوپروتئین لیپاز بافت چربی (85/2 t=-و02/0P=) افزایش معناداری را نشان داد. دو ساعت پس از تمرین نیز متغیرهای لپتین بافت عضلانی (38/1t= و 21/0P=) و لپتین بافت چربی (60/1 t=و 07/0P=) تغییر معناداری نداشتند اما فعالیت لیپوپروتئین لیپاز در بافت عضلانی (8/2t=- و 03/0 P=) و چربی (61/7t=- و 001/0P=) افزایش معناداری نشان داد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که یک جلسه تمرین طولانی مدت با افزایش فعالیت LPL منجر به افزایش هیدرولیز تری گلیسریدها می شود، از این رو می تواند قابلیت تارهای عضلانی را برای جذب و اکسید کردن اسید چرب پلاسما افزایش دهد و آثار مثبتی بر متابولیسم چربی ها داشته باشد.
    کلیدواژگان: لپتین، لیپوپروتئین لیپاز، یک جلسه تمرین طولانی مدت، موش نر صحرایی، بافت عضلانی و چربی
  • امیر رشیدلمیر، سمیرا غلامیان، احمد ابراهیمی عطری صفحات 95-106
    زیستین، یک هورمون مترشحه از بافت چربی است که نقش مهمی را در تنظیم هموستاز انرژی و متابولیسم ایفا می کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی منظم بر بیان ژن رزیستین لنفوسیت زنان جوان تمرین کرده می باشد.
    روش بررسی
    20 نفر از بانوان تمرین کرده خراسانی انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و چهارجلسه در هفته با شدت70-80 درصد ضربان قلب بیشینه تمرینات هوازی را اجرا کردند. از تمامی آزمودنی ها در 48 ساعت قبل از انجام پروتکل تمرینی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و پس از ناشتایی 10-12 ساعته خون گیری به عمل آمد. پس از جداسازی لنفوسیت ها به روش سانتریفیوژ، بیان ژن رزیستین در لنفوسیت های آزمودنی ها با استفاده از روش Semi-quantitative-RT-PCR انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میانگین شاخص توده بدنی و درصد چربی قبل و بعد از هشت هفته در گروه هوازی اختلاف معناداری وجود داشت (00/0p=). همچنین نتایج آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین بیان ژن رزیستین لنفوسیت در دو گروه کنترل و تمرین هوازی اختلاف معنادار وجود داشت (036/0، p= 268/2-= (18)t).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی منظم علاوه بر کاهش وزن، شاخص توده بدنی و درصدچربی، موجب افزایش بیان ژن رزیستین در زنان جوان تمرین کرده می شود که این نتیجه، نشان دهنده کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش قدرت دفاع ضداکسایشی بدن می باشد.
    کلیدواژگان: رزیستین، بیان ژن، لنفوسیت، تمرین هوازی
  • اکبر صالحی، فرهاد رحمانی نیا، بهمن میرزایی صفحات 107-120
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر دو نوع تمرین مقاومتی ایزوتونیک و ایزومتریک بر پدیده ی انتقال دو جانبه بود. تعداد 40 آزمودنی تمرین نکرده (حداقل به مدت 6 ماه) به طور تصادفی به دو گروه تمرینی ایزوتونیک و ایزومتریک و یک گروه شاهد تقسیم شدند که به طور یکطرفه اکستنسورهای زانو را تمرین دادند. طول دوره ی تمرینی 3 جلسه در هفته و 6 هفته بود. برنامه ی تمرینی گروه ایزوتونیک شامل 80% 1RM، 3 نوبت (2 دقیقه استراحت بین نوبت ها) و6 تا 8 تکرار بر روی اکستنسورهای زانو و برنامه ی تمرینی گروه ایزومتریک نیز شامل 30 انقباض ایزومتریک بیشینه (2 تا 4 ثانیه مدت انقباض) با 15 ثانیه استراحت بین هر انقباض بود. گروه کنترل نیز در محل تمرین حضور داشتند، اما هیچ گونه فعالیتی انجام ندادند. قدرت پویا (1RM)، قدرت ایستا (MVC) و الکترومیوگرافی ادغامی (IEMG) قبل و بعد از دوره ی تمرینی اندازه گیری شد. تمرین مقاومتی ایزوتونیک و ایزومتریک به طور معنی داری (05/0≥p) 1RM، MVC و IEMG را در هر دو عضو تمرین کرده و تمرین نکرده افزایش داد، اما در گروه کنترل تغییر معنی داری در هیچ یک از متغیرها مشاهده نشد. نتایج تغییرات IEMG بین گروه ها، تنها تفاوت معنی داری بین گروه ایزوتونیک و گروه کنترل نشان داد. بین دو گروه تمرینی تفاوت معنی داری بر پدیده ی انتقال دو جانبه مشاهده نشد. با وجود این، با در نظر گرفتن شدت تمرین و میزان انتقال دوجانبه در هر یک از گروه ها، به نظر می رسد در برنامه های توان بخشی، تمرین مقاومتی ایزوتونیک ممکن است موثرتر از تمرین ایزومتریک باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی یکطرفه، قدرت پویا، قدرت ایستا، انتقال دو جانبه، IEMG
  • بابک نخستین روحی، رزیتا فتحی، خانم ساجده فدایی ریحان آبادی صفحات 121-135
    زمینه و هدف
    از پیامدهای پاتولوژیکی چاقی سندرم متابولیک می باشد. چمرین آدیپوکین جدیدی است که با چاقی و سندرم متابولیک ارتباط دارد. اطلاعات اندکی در مورد تاثیر تمرین ورزشی منظم به ویژه تمرین هوازی بر غلظت سرمی چمرین وجود دارد. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی بر سطوح استراحتی چمرین و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن می باشد.
    روش کار
    20 زن دارای اضافه وزن (سن= 55/5±64/35 سال و شاخص توده بدنی= 3±93/27کیلوگرم) به طور تصادفی به 2 گروه هوازی (تعداد= 12 نفر) و کنترل (تعداد= 8 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین هوازی، 4 روز در هفته و کلا به مدت 8 هفته تمرین کردند. نمونه های خون آزمودنی ها در حالت ناشتا جمع آوری و به منظور بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی چمرین و نیمرخ لیپیدی در قبل و پس از 2 ماه تمرین مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از 8 هفته تمرین هوازی سطوح استراحتی چمرین در گروه تمرین هوازی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافت (05/0P<)، به طور همزمان سطوح HDL-c کاهش معناداری را نشان داد. در حالی که سطوح کلسترول، تری گلیسرید، LDL-c تغییر معنا داری را نشان ندادند (05/0)
    کلیدواژگان: چمرین، نیمرخ لیپیدی، چاقی، تمرین هوازی
|
  • Saeed Nikookheslat Pages 13-22
    One of the principles of training is specificity of training. Especially during competition season، because of probability of interruption in rhythms of movements and skills in sport activities using of resistance training programs with normal device in clubs can be not useful for improvement of the speed and the power of appropriate muscles. We are paying attention on how to apply resistance training program in sport skills especially in throwing skills like shot put in track and field and punch technique in martial arts without any decrease in quality of our technique. For instance، normal resistance training such as training with weight devices، because of incorrect time sequence of muscle contractions can affect to wrong technique. Then considering type of muscle contraction، rhythms، speed، rang of motion in training programs especially in competition season is a good way to improve performance and decrease of time for preparation program. Advantages of this new device are summarized as follow: 1- It follows movement pattern it has a relation with throwing skills، 2-It can use of specific muscles with specific contraction in related with throwing skills، 3- Releasing of weight from hand after doing performance like shot put or other throwing tools، 4- Increase of load on muscles during force producing phase. For determine of validity we selected 15 elementary Karatekas. We divided them in experimental (n= 8) and control (n= 7) groups. Every group began karate training for 6 weeks with 3 session for every week. Every session included warm-up (20 min)، technique learning (20 min)، conditioning (15 min) and 10 min cool-down. Conditioning training was 5 sets of 10 repetitions work with machine for experimental group and push up with same volume and intensity (Borg scale) for control group. Pre and post test data collected from power of upper limbs (distance of throwing of 3 kg shot put). Both groups had a significance increase after 6 weeks training program (Exp: p=0. 001، Con: 0. 001) but experimental group had significance increase than control group (p=0. 034). This device is a simple brake machine and sinuses motion of one lever that can produce variable forces and change the liner motion of hand to angular motion in brake system. We hope that using of this machine will be useful for shot put athletics to increase their records and decrease of period of preparation time. As this device is a first approach in this area، thus more research could be conducted in the future.
    Keywords: Resistance machine, Karate zuki, kinetic chain
  • Mahdi Faramarzi, Dr. Abbasali Gaeini, Dr. Mohammad Arjmand Pages 23-38
    Introduction
    High-level athletes necessarily do exercise training at different times-of-day (rather morning & afternoon). The main purpose of this study was to determine the diurnal variation effect on responses of mucosal immune indices inclusive saliva flow rate (SFR)، alpha-amylase (sAA)، salivary immunoglobulin A concentration (sIgA) and sIgA secretion rate (sIgASR) to a training set of intermittent swimming (including: 12×100m front crawl at mean 92% maximum heart rate) in the elite male swimmers.
    Materials And Methods
    For this reason، in a counterbalanced design، 9 male swimmers of swim national team (age: 17. 9±3. 1 years) participated in two exercise trails (7:30h: AMEX and 17:00h: PMEX) separated by at last 5 days. Unstimulated whole saliva samples were obtained before and after exercise، and again 1، 3 and 24h later.
    Results
    Mean heart rate، weight lose and mood state was the same at the both trials (p>0. 05)، but temperature was higher in PMEX (p<0. 05). Basis levels of SFR، sIgASR and sAA activity unlike with sIgA were higher in PMEX than AMEX (p<0. 05). sIgA was increased immediately after exercise (p<0. 001) despite of no change in SFR by drinking water adlibitum، that was caused by increased sIgASR (p<0. 005); These changes are associated with increase in sAA activity. Also، the responses of sIgASR and sAA unlike with SFR and sIgA concentration were affected by diurnal variation (p<0. 001).
    Conclusion
    It appears that these changes properly are due to diurnal variation in adrenergic function. Nevertheless، a 1h to 3h rest was enough to return the changes to basis status.
    Keywords: mucosal immunity, salivary immunoglobulin A, diurnal variation, elite swimmers, salivary alpha, amylase
  • Marefat Siahkouhian Pages 39-52
    The aim of this study was to compare the effects of high-intensity interval training (HIT) and moderate-intensity continuous training (MCT) on maximal oxygen uptake (VO2max)، ventilatory threshold (VT)، respiratory compensation point (RCP)، 3000-m running time (3000-m RT)، peak (PPO) and mean power output (MPO). Therefore، twenty two collegiate soccer players participated in this study، voluntary. They were randomly divided into HIT group (12) and MCT group (12). Each training session involved 10 min warm-up، HIT program (6 to 10 × 30 s all-out sprints with 4 min recovery) or MCT (45 min running at 70% VO2max)، and 5 min cool down performed 3 per week for 8 consecutive weeks. After training intervention، VO2max (7. 6% vs. 8. 9%)، VT (4. 5% vs. 3. 9%)، and RCP (4. 2% vs. 3. 8%) increased، and 3000-m RT decreased (-4. 4% vs. -4. 2%) significantly in HIT and MCT groups، respectively (p ≤ 0. 05). There was no difference between the two groups for these variables (p > 0. 05). Also، there was only an improvement for PPO (8. 3%) and MPO (10. 9%) in HIT group (p ≤ 0. 001). It seems that HIT program with present training protocol، result in similar adaptations for cardiorespiratory fitness and endurance performance، compare with MCT program. Also، HIT program increases anaerobic capacity، simultaneously.
    Keywords: High, intensity interval training, moderate, intensity continuous training, aerobic indices, anaerobic indices
  • Dr. Abbas Meamarbashi, Ali Rajabi Pages 53-66
    Aim
    Delayed-onset muscle soreness (DOMS) usually occurs after unaccustomed eccentric exercise and reduces exercise performance. Many treatment methods proposed to prevent and alleviate DOMS in sport but no effective method has been found. This study aimed to study the preventive effects of oral supplementation with saffron on the biochemical and functional symptoms of DOMS after a one-session eccentric exercise.
    Methods
    Twenty-four non-active and healthy male university students (Age: 19. 6±1. 14 yr) randomly divided it to experimental (n=12) and control (n=12) groups. A leg press apparatus equipped with two force isometric sensors connected to a computerized dynamometer to determine the maximum isometric force. Ten days before and 24، 48 and 72 hours after muscle soreness protocol، the maximum isometric and isotonic forces، plasma creatine kinase (CK)، and lactate dehydrogenase (LDH) were measured. Muscle soreness protocol was employed with a load equal to %80 of maximum isotonic force in four sessions and each one with twenty repetitions and 3 min rest in between. Changes in the measures in each group over time were analyzed separately using repeated-measures ANOVA followed by Bonferroni test. Independent-Samples t test was used for comparison between two groups at each time measurement.
    Results
    This study shows daily supplementation with 300 mg saffron during ten days، significantly decreased the CK and LDH concentrations (p<0. 001). There was no decline in maximum isometric and isotonic forces after eccentric exercise in experimental group، but observed significant decline in the maximum isometric and isotonic forces in the control group (p<0. 001).
    Conclusion
    Results obtained from the current novel research indicating a strong preventive effect of ten days supplementation with saffron on the delayed-onset muscle soreness.
    Keywords: Saffron, Delayed, Onset Muscle Soreness, Creatine Kinase, Lactate Dehydrogenase, Isometric, amp, Isotonic Forces
  • Rasool Kaviani Najafabadi, Mohammad Esmaeil Afzalpour, Seyyed Alireza Ehsan Bakhsh Pages 67-80

    The purpose of this study is to comparison of bone mineral density (BMD)، bone mineral content (BMC) and muscular strength between elite males karateca practitioners (kata & kumite styles) in southern Khorasan. Participants were 12 kumite practitioners (age=22. 6±2. 23 yr. & BMI=22. 43±1. 95 kg/m2)، 12 kata practitioners (age=21. 5±1. 15 yr. & BMI=22. 38±3. 14 kg/m2) and 12 healthy untrained men (age=22. 9±1. 60 yr. & BMI= 21. 85±2. 89 kg/m2). Athletic groups had minimally 5 years experience in karate sport and they have healthy state and normal diet. The BMD and BMC in thigh bone (neck، trochanteric and proximal) and forearm area (two third of distal of ulna & radius، and carpal bones) measured By DXA method. Grip and back strength of participants were evaluated using Yagami dynamometer. It is applied the one-way ANOVA and Tukey tests for extraction of results and significant differences was considered if p<0. 05. Result showed that in kumite practitioners، BMD (p=0. 04 & p=0. 000 respectively) of forearm area، grip strength (p=0. 02 & p=0. 000 respectively) and back strength (p=0. 000 & p=0. 000 respectively) were significantly higher than kata practitioners and untrained group. In addition، the BMD & BMC in thigh bone (p=0. 000 & p=0. 03 respectively)، grip strength (p=0. 000) and back strength (p=0. 000) of the kata practitioners were significantly higher than untrained group. Present study indicated that karate training improved efficiently bone condition and muscular strength; but in comparison of two styles of this sport، the kumite style have naturally more mechanical impacts، and thereby can induce more beneficial effects on the bone condition and muscular strength of participants.

    Keywords: Karte, Bone Condition, Muscular Strength
  • Manijeh Shiargar, Seyyed Alireza Hosseini Khakhk, Mohammadreza Hamedinia Pages 81-94
    Objective
    The purpose of the present study is to examine the effect of one session of long term training on the concentration of Leptin and lipoprotein lipase in the tissues of male rats.
    Method
    for the purpose of this study، 16 Wistar male rats (25 months) with a weight average of 387±31. 09 gr were selected randomly from male rats were purchased from Pasteur Institute of Iran and Based on similar weights، they were divided in two groups: experimental group (n=8) and control group (n=8). The experimental group performed a training session on the rodents'' treadmill with a speed of 18 m/min on a 0˚ slope for two hours. Immediately after training and after about five hours of fasting، 4 rats from each group، i. e. the experimental group and control group، (totally 8 rats) were alternatively anesthetized and two hours later، 8 other rats were anesthetized، too. A blood and tissue sampling (from muscle and fat tissue) was conducted. Using special kits via ELISA method، the Leptin content of the tissue and serum insulin were measured. Lipoprotein lipase activity and serum glucose was also measured by special kits and enzymatic colorimetric method.
    Findings
    The results from the independent t test showed that، immediately after training، there was no significant change in Leptin variables of the muscle tissue (F=0. 63، P=0. 07)، Leptin of the adipose tissue (F=2. 39، P=0. 30)، lipoprotein lipase in the muscle tissue (F=0. 63 and P=0. 59) while lipoprotein lipase of the adipose tissue (F=2. 06، P=0. 02) indicated a significant increase. Two hours after training، Leptin variables of muscle tissue (F=0. 022، P=0. 21) and adipose tissue Leptin (F=0. 112، P=0. 07) did not show a significant change but the activity of the lipoprotein lipase in the muscle tissue (F=0. 03، P=0. 03) and adipose tissue (F=2. 99، P=0. 001) proved a significant increase.
    Conclusion
    This study showed that a long-term training session with increased LPL activity results in increased hydrolysis of the triglycerides. Therefore، it can increase the capability of muscle fibers for absorbing and oxidizing plasma fatty acids and subsequently has a positive effect on the metabolism of the fats
    Keywords: Leptin, Lipoprotein Lipase, a long term training session, male rat, muscle, adipose tissues
  • Pages 95-106
    Background
    Resistin is an adipocyte-derived hormone، plays a key role in regulating energy homeostasis and metabolism. The aim of this study was the effects of regular aerobic training on resistin gene expression in trained young Female.
    Methods
    20 females were randomly divided into control and experimental group. The experimental group performed aerobic training for 8 weeks، 4 sessions in every week، and with the intensity of 70-80 % of maximum heart rate. The control group did not do any train in this period. Resistin expression was investigated after separating the lymphocytes by centrifuge and using semi-quantitative RT-PCR. Statistical analysis was performed by independent and paired t-tests.
    Results
    Results of this study showed that there were significant different between the average of BMI and the fat percentage before and after the 8 weeks in experimental group (p=0/00). There were significant difference between the average of resistin gene expression related to the post-test in control and experimental group (p=0/036، t (18) = -2/268).
    Conclusion
    Overall، eight weeks regular aerobic exercise through reduction of weight، body fat and elevation of resistin gene expression cause reduction of the possibility of cardiovascular diseases and increase of strenghth anti-oxidation defences of the body، in young female.
    Keywords: Aerobic Training, resistin gene expression, trained young Female
  • Akbar Salehi, Dr Farhad Rahmani Nia, Dr Bahman Mirzaei Pages 107-120
    The purpose of the present study was to determine the effects of two types of resistance exercise training (isotonic and isometric) on bilateral transfer effect (cross education). Subjects (n=40، untrained for least 6 months) were randomly assigned to a control group or one of the two groups of resistance training that trained their knee extensor muscles unilaterally. Training was 3 times/wk for 6 wk with three sets of 6-8 repetition (2 minutes rest interval) maximum at 80% one repetition maximum (1RM) for isotonic group and for isometric group، resistance training program was 30 isometric extension maximal voluntary contraction (MVC) for 2-4 second with 15 second rest between each contraction. Control subjects attended sessions but did not exercise. Knee extensor strength was measured with two tests (1RM and MVC) before and after training. Integrated electromyography (IEMG) also was measured. Unilateral isotonic and isometric resistance training significantly (p≤0. 05) increased 1RM، MVC and IEMG in the trained and contra lateral untrained limbs، but no significant changes occurred in any variables in the control group. Results of IEMG changes، only showed significant differences between isotonic and control groups. In the view of the resistance exercise intensity and rate of cross education in each groups، it seems isotonic resistance exercise training may be useful than isometric type in rehabilitation program.
    Keywords: unilateral resistance training, dynamic strength, static strength, bilateral transfer, IEMG
  • Dr. Babak Nakhostin, Roohi, Dr. Rozita Fathi, Sajedeh Fadayi Pages 121-135
    Background and Objectives
    Chemerin is a novel adipokine that play an important role in regulating lipid metabolism and adipogenesis. There is limited information available regarding the effect of exercise training on serum chemerin concentrations. The purpose of this study was to investigate the effect of Aerobic training on serum chemerin levels and lipids of plamsa in overweight women.
    Methods
    20 Overweight subjects (age: 35. 64±5. 55 yr، weight: 69. 62±9. 30 kg، body mass index: 27. 93±3 kg/m2) were randomly assigned to aerobic training (n= 12) and control (n= 8) groups. Aerobic training was performed 4 times weekly for 8 weeks. Resting levels of plasma chemerin and lipid profiles were measured before and after the intervention.
    Results
    After 8 week aerobic training، levels of chemerin plasma were significantly decreased in aerobic trained group when compared with their control groups (p<0. 05). Concurrently، levels of HDL-c were significantly decreased (p<0. 05) whereas، levels of cholesterol، TG and LDL-c، showed no significant changes (p> 0. 05). No significant correlations between chemerin levels and weight loss were observed in subjects with overweight women.
    Conclusion
    The present study demonstrated، 8 weeks aerobic training، reduced serum chemerin concentrations in overweight women. Whereas، aerobic training exercise programmes affected the lipid profile response of obese subjects differently. However further research is warranted in order to unravel the molecular mechanism for the range of responses and the role of serum chemerin.
    Keywords: Chemerin, Lipid profile, Aerobic training, Obesity