فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبرز هوانلو*، فریدون ذبیحی، حمید رجبی، سمانه دامن پاک صفحه 351
    هدف تحقیق

    هدف تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر سه نوع برنامه گرم کردن باحرکات پویا، کشش پویا و ماساژ بر توان انفجاری دوندگان مرد سرعتی نخبه بود.

    روش تحقیق

    تعداد 18 نفر از دوندگان مرد سرعتی نخبه (100،200 و 400 متر) با میانگین و انحراف معیار سنی20/3 ± 30/21 سال، قدی30/5 ± 5/177سانتی متر و وزنی 5/6 ± 8/67کیلو گرم داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آنها بر اساس رکورد مرحله پیش آزمون به صورت تصادفی، به سه گروه همگن 6 نفره (حرکات پویا، کشش پویا و ماساژ ورزشی) تقسیم شدند. از آزمون پله مارگاریا کالامن برای اندازه گیری توان انفجاری مرحله پیش آزمون و پس آزمون دقایق 1و10 استفاده شد. از شاخصهای میانگین و انحراف معیار برای آمار توصیفی و آزمونهای تحلیل واریانس عاملی مرکب با ارزشیابی مکرر و تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه تغییرات میانگین گروهی و بین گروهی توان انفجاری در سطح معنی داری 05/0P (اما در دقیقه 1 تنها بین دو گروه حرکات پویا و ماساژ اختلاف معنی داری مشاهده شد (007/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد ورزشکاران رشته های سرعتی - انفجاری برای شرکت بلافاصله بعد از گرم کردن در رقابت بهتر است به ترتیب اولویت از روش های گرم کردن با حرکات پویا، حرکات کششی پویا و ماساژ ورزشی استفاده کنند و اما برای حفظ و ماندگاری اثر گرم کردن از روش ماساژ ورزشی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: گرم کردن، توان انفجاری، حرکات پویا، کشش پویا، ماساژ ورزشی، دوندگان سرعتی نخبه
  • ولی الله دبیدی روشن*، معصومه حیدری فیروز جایی صفحه 363
    هدف تحقیق

    برای مطالعه پاسخ فاز حاد و ظرفیت ضد اکسایشی پس از 8 هفته تمرین استقامتی و 4 هفته بی تمرینی و ارتباط بین آنها، 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 3 ماهه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی و زیرگرو ه های مربوطه تقسیم شدند.

    روش تحقیق

    پروتکل تمرینی ابتدا به مدت 8 هفته و 5 جلسه در هفته با سرعت 15 تا 22 متر در دقیقه و مدت 25 تا 64 دقیقه اجرا شد. آنگاه پروتکل بی تمرینی به مدت 4 هفته اعمال شد.خون گیری به دنبال 12 ساعت ناشتایی و در پایان هفته های 8 و 12 با شرایط کاملا مشابه انجام شد. ظرفیت ضداکسایشی تام به روش FRAP و a1 آنتی تریپسین به روش نفلومتری اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس در اندازه گیر یهای مکرر و ضریب همبستگی پیرسون در سطح05/0>P تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد 8 هفته تمرین باعث افزایش معنی دار ظرفیت ضداکسایشی تام(001/0=P) و کاهش معنی دار a1 آنتی تریپسین (001/0=P)و بی تمرینی منجر به کاهش معنی دار ظرفیت ضداکسایشی تام(003/0=P)) و افزایش معنی دار a1 آنتی تریپسین (002/0=P) در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل شد. به علاوه، بین این شاخ صها ارتباط منفی معنی داری وجود دارد(05/0>P)

    نتیجه گیری

    بر اساس این یافته ها می توان گفت تمرین منظم ورزشی باعث سازگاری در پاس خهای التهابی می شود که ممکن است با تغییرات تعادل اکسایشی/ ضد اکسایشی به نفع عوامل ضد اکسایشی مرتبط باشد. به علاوه، بی تمرینی م یتواند اثرات ناش ی از تمرین استقامتی را بر شاخ صهای مرتبط با مرحله حاد معکوس نماید.

    کلیدواژگان: ظرفیت ضداکسایشی تام، پاسخ مرحله حاد، التهاب، تمرین استقامتی، بی تمرینی، موش
  • حمید اراضی*، مهدی قهرمانی مقدم، سید مهدی محمدی صفحه 373
    هدف تحقیق

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر دو روش تمرین موازی (پیوسته و گسسته) بر ترکیب بدن، توان هوازی و استقامت عضلانی دانشجویان مرد غیر ورزشکار بود.

    روش تحقیق

    به همین منظور، 42 دانشجوی غیر ورزشکار داوطلب (سن 91/1±2-/22 سال ،قدی 88/5 ±83/175 سانتی متر و وزن 27/8 ±01/69کیلو گرم ، درصد چربی، 33/3±71/13درصد) برای شرکت در این پژوهش به صورت تصادفی به سه گروه مقاومتی استقامتی گسسته(14-n) و کنترل(14-n)تقسیم شدند. شش نوع تمرین قدرتی برای عضلات بالا و پایین تنه با 2 تا 3 دقیقه استراحت بین نوبتها و تمرینات مختلف، و در محدوده زمانی 30 تا 45 دقیقه انجام شدند. این تمرینات با دو نوبت 10 تکراری و 60 یک تکرار بیشینه آغاز شد و با سه نوبت 4 تکراری و 90 % یک تکرار بیشینه پس از دوازده هفته به پایان رسید. تمرینات هوازی نیز در قالب دوهای تناوبی و استفاده از مسافتهای کوتاه و بلند، به مدت 20 دقیقه با 70 % حداکثر ضربان قلب آغاز شد و با 45 دقیقه دویدن با 95 % حداکثر ضربان قلب در هفته دوازدهم به پایان رسید. تمرینات موازی به دو صورت استقامتی- مقاومتی گسسته و استقامتی- مقاومتی پیوسته و دو جلسه تمرینی در هفته اجرا شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی، از پیشآزمون تا پسآزمون از آزمونt همبسته و برای بررسی تغییرات بین گروه ها از روش آماری تحلیل واریانس (ANOVA)و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری(05/0>P) استفاده شد.

    نتایج

    درصد چربی دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل بطور معنیداری کمتر بود(05/0>P)استقامت عضلانی و توان هوازی(VO2max)نیز در گروه های تمرینی بطور معنیداری بالاتر از گروه کنترل بود و استقامت عضلانی ناحیه شکم در گروه استقامتی- مقاومتی پیوسته بطور معنیداری بالاتر از گروه استقامتی- مقاومتی گسسته بود(05/0>P)

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد برای کسب توان هوازی بالاتر، انجام تمرین استقامتی گسسته از تمرین مقاومتی در مقایسه با تمرین پیوسته مطلوبتر باشد. اما در مورد ترکیب بدن و استقامت عضلانی، ممکن است تمرین پیوسته نسبت به تمرین استقامتی - مقاومتی گسسته اثرات بهتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی، تمرین موازی، توده بدن، حداکثر اکسیژن مصرفی
  • محمد فرامرزی*، اکبر اعظمیان جزی، سمیه بهرامی صفحه 381
    هدف تحقیق

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره مسابقات لیگ دسته یک بسکتبال بر برخی عوامل س یستم ایمن ی در دختران بسکتبالیست زبده بود.

    روش تحقیق

    بدین منظور 20 بازیکن بسکتبال با میانگین سنی 3±23 سال .وزن 50/9±1/62 کیلوگرم.قد04/5±5/167 سانتیمتر.BMI .09/2±03/22 و اکسیژن مصرفی بیشینه:5/11±70/41 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در دقیقه مورد مطالعه قرار گرفتند. آزمودنی ها به دو گروه تجربی (10 نفر از بازیکنان منتخب که به عنوان نفرات اص لی در مسابقات لیگ حضور فعالی داشتند) و کنترل (10 نفر از بازیکنان بسکتبال دسته یک که در مسابقات شرکت نکردند ولی به تمرینات روزانه خود 5 روز1 ساعت در روز می پرداختند) تقسیم شدند. برنامه مسابقات به این صورت بود که در هفته اول سه مسابقه و پس از یک هفته / در هفته، 5 فاصله، مجددا در هفته سوم چهار مسابقه بصورت متناوب برگزار شد. 24 ساعت قبل از اولین مسابقه و 24 ساعت بعد از آخرین مسابقه خون گیری جهت سنجش شاخ صهای ایمونوگلوبولین های سرم(IgG ،IgM ،IgA))با استفاده از روش نفلومتری و کیت تخصص ی انجام شد. از آزمون های آماریt همبسته و t مستقل به ترتیب جهت بررسی تغییرات درون گروه ی و بین گروهی در سطح معنی داری05/0>P استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد یک دوره رقابت فشرده لیگ دسته یک بسکتبال باعث افزایش معنی دار سطوح استراحتی IgA و IgG سرم بازیکنان بسکتبال زبده شد. همچنین IgM نیز افزایش یافت ولی افز ایش آن معنی دار نبود 05/0>P.

    نتیجه گیری

    بطور کلی به نظر می رسد که سیستم ایمنی بسکتبالیست ها در پایان ی ک دوره مسابقات احتمالا در اثر استرس و فشاره ای جسمانی و روانی تحت تاثیر قرار گرفته و باعث فراخوانی شاخص های ایمنی به گردش خون می شود و در نهایت ممکن است این پدی ده، ورزشکاران را در معرض ابتلاء به بیماری های مجاری تنفسی فوقانی قرار دهد.

    کلیدواژگان: سیستم ایمنی هومورال، بسکتبال، دختران ورزشکار
  • فاطمه شریفی*، نیکو خسروی، علی اصغر رواسی صفحه 393
    هدف تحقیق

    هدف تحقیق حاضر تعیین اثر شدت فعالیت بدنی بر سلول های بنیادی خونساز + 34CD و ارتباط آن با برخی عوامل خطرزای قلبی - عروقی در زنان جوان سالم بود.

    روش تحقیق

    14 دانشجوی دختر از بین داوطلبان شرکت در پژوهش (گروه1:میانگین سن 2±22 سال . شاخص توده بدن 9/1±8/20 کیلوگرم بر متر مربع. تعداد 7 نفر. گروه 2: میانگین سن 2±21 سال. شاخص توده بدن 7/1±4/20 کیلوگرم بر متر مربع. تعداد 7نفر)از طریق پرسشنامه به طور تصادفی انتخاب شدند و هر گروه به مدت 30 دقیقه در شدت فعالیت مربوط به خود (60 و 75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) روی نوارگردان دویدند. نمونه های خونی برای اندازه گیری سلول های بنیادی خونساز+ 34CD و ایزوتوپ کنترل آن (Isotype control)نسبت LDL/HDL و Ch/HDL و تری گلیسرید قبل و 10دقیقه پس از انجام آزمون از همه آزمودنی ها گرفته شد. برای مقایس ه های درون گروهی از آزمونt وابسته (زوجی)، برای مقایسه متغیر ها در بین دو گروه از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) و برای تعیین ارتباط بین متغی ر ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی داری05/0>P در نظر گرفته شد.

    نتایج

    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که هر دو شدت فعالیت بدنی باعث افزایش معنی دار تعداد سلول های + 34CD و نسبت Ch/HDL و LDL/HDL و تری گلیسرید دیده نشد 05/0>P

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان بیان کرد که فعالیت بدنی با شدت 60 و 75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی می تواند موجب افزایش بازسازی عروق شود که احتمالا ناشی از بسیج+ 34CD است.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی خونساز +34CD، شدت ورزش، نسبت LDL، HDL، نسبت Ch، HDL، تری گلیسرید
  • اکبر اعظمیان جزی*، محمد فرامرزی، فهیمه صفاری فارسانی صفحه 401
    هدف تحقیق

    خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را به طور معمول با اندازه گیری نیمرخ لیپیدی برآورد می کنند. اما در بعضی افراد دارای نیمرخ لیپیدی طبیعی نیز بیماری های قلبی – عروقی دیده می شود. از این رو، محققان در پی یافتن شاخ ص های حساس تری از قبیل مولکول چسبان سلولی هستند. بنابراین، هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثرات 8 هفته تمرین هوازی بر1-sICAM ونیمرخ لیپیدی در زنان سالمند ایرانی دارای اضافه وزن تعیین شد.

    روش تحقیق

    در این مطالعه نیمه تجربی، 40 نفر زن سالمند دارای اضافه وزن که هیچ گونه فعالیت بدنی منظمی نداشتند به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل7/64±25/70 سال و تجربی 7/39±73/65 سال) تقسیم شدند. از همه آزمودنی ها در قبل و بعد از 8 هفته تمرین هوازی در حالت ناشتاخون گیری به عمل آمد. تمرین ها با شدت 60 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه انجام شد . آزمون کلموگروف اسمیرونوف نشان داد که توزیع داد ها نرمال است، بنابراین، برای مقایسه اطلاعات پیش آزمون و پس آزمون در هر دو گروه ازآزمون t هم بسته و برای مقایسه ی تغییرات بین گروهی از آزمونt مستقل در سطح معنی داری 05/0>P استفاده شد.

    نتایج

    پس از 8 هفته تمرین هوازی، سطوح،LDL-C ،TC ،TG BMI و sICAM-1 در گروه تجربی به طور معنی داری کاهش و HDL-C آنها افزایش غیر معنی داری داشت 05/0>P اما در سطوح TC و HDL-C تغییر معنی داری مشاهده نشد05/0>P.

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی با کاهش سطوح شاخص التهابی ،1-sICAM ممکن است نقش به سزایی در پیش گیری و کنترل بیماری های قلبی – عروقی سالمندان داشته باشد. همچنین، با توجه به این حقیقت که1- sICAM شاخصی حساس تر از نیمرخ لیپیدی است ، اندازه گیری آن برای ارزیابی دقیق تر احتمال بروز بیماری های قلبی– عروقی منطقی به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: شاخص التهابی، بیماری های قلبی- عروقی، سالمندی، یائسگی
  • مژگان احمدی*، حمید آقا علی نژاد، زهیر حسن، مقصود پیری صفحه 409

    هدف تحقیق: بین دستگاه های ایمنی و عصبی هورمونی تعامل زیادی وجود دارد، به گون های که در برخی مولکول های پیام رسان مانند سایتوکاین ها مشترک هستند و هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک وهله ورزش هوازی شدید در محیط سرد بر عوامل ایمنی و هورمونی در زنان فعال بود. روش تحقیق: 16 دانشجوی تربیت بدنی با میانگین سن 93/0±25/20 سال،حداکثر اکسیژن مصرفی 81/9±14/42 میلی لیتر بر کیلو گرم بر دقیقه و توده بدنی 66/2±11/22 کیلوگرم بر متر مربع به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 60 دقیقه با 75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی روی چرخ کارسنج رکاب زدند و گروه کنترل در طول آزمون هیچگونه فعالیتی نداشتند. در طی آزمون، دمای محیط در سطح 4 درجه ی سانتی گراد و رطوبت 40 درصد ثابت نگه داشته شد. نمونه های خونی برای اندازهگیری سطوح10 -TNFα، ،CRP،،IL کورتیزول و اپی نفرین در سه مقطع پیش، بلافاصله و دو ساعت پس از پایان فعالیت از آزمودنیها گرفتهشد.

    نتایج

    تفاوت معناداری بین گروه های کنترل و تجربی در غلظت های10- TNFα، ،CRP،،IL و اپی نفرین به هنگام فعالیت در محیط سرد دیده نشد(05/0

    کلیدواژگان: CRP IL-10، TNFα، کورتیزول، اپی نفرین، محیط سرد
  • حسن بر آبادی*، فاطمه سلامی، علی بر آبادی صفحه 421
    هدف تحقیق

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین منتخب هوازی بر عوامل خطرزا و ضد خطر قلبی - عروقی پسران 10 تا 11 سال شهر تهران بود.

    روش تحقیق

    این تحقیق از نوع نیمه تجربی است و جامعهی آماری آن را دانشآموزان پسر سالم و غیر ورزشکار شهر تهران که هیچگونه سابقهی شرکت منظم در فعالیت ورزشی خاصی را نداشتند، تشکیل دادند. از این میان، 30دانش آموز به صورت تصادفی ساده از بین افراد داوطلب انتخاب و به دو گروه 15 نفری کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته، هفته یی سه جلسه و در هر جلسه به مدت یک ساعت با شدت 60 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب به تمرین پرداختند.تغذیه ی هر دو گروه، سه روز قبل از نمونه گیری خون، تحت کنترل قرار گرفت. نمونه ی خونی، 24 ساعت قبل و بعد از دورهی تمرینی، جهت ارزیابی لیپو پروتئینهای پرچگال، لیپو پروتئینهای کمچگال، لیپو پروتئینهای بسیار کمچگال، تریگلیسیرید، کلسترول تام، آپو پروتئین A و آپو پروتئین B وزن خالص بدن، شاخص تودهی بدن، تودهی چربی بدن، وزن و قد، از هر دو گروه کنترل و تجربی گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های حاصل، از آزمون آماریt مستقل در سطح معنی داری(05/0P)

    نتیجه گیری

    در نتیجه نشان داده شد این نوع تمرین هوازی، برخی از عوامل خطرزای قلبی - عروقی را کاهش میدهد و برخی از عوامل ضد خطر قلبی - عروقی را افزایش میدهد. بر این اساس، به نظر میرسد این نوع از تمرینات، برای ارتقای سلامتی افراد مفید باشد.

    کلیدواژگان: عوامل خطرزای قلبی- عروقی، عوامل ضد خطر، تمرین هوازی، آترواسکلروزیس
|
  • Page 351
    Purpose

    The aim of this study was to compare dynamic movement, dynamic stretching and preexercise massage protocols on Explosive power of elite sprinters.

    Methods

    Eighteen volunteer male, selected in dynamic movement, stretch and massage groups randomly. In pretest state, athletes ran ten minutes on treadmill and performed both treadmill and specific warm up for 20 minute in post test. Margarya-Kalaman test used before and after (first and tenth minutes) protocols for explosive power measurement. For data analysis both mixed ANOVA with repeated measures and one way ANOVA method were used.

    Results

    Results showed that explosive power in three groups in first minute increased significantly (p<0/05). But this index only in massage was significant in tenth minute (p<0/05). Also, explosive power in between dynamic movement and pre-exercise massage groups in first minute differed significantly (p<0/05). But this index didn’t differ between groups in tenth minutes significantly (p>0/05).

    Conclusions

    Therefore, dynamic stretching and massage were best interventions (warm up protocols) for explosive power in first and tenth minute orderly.

    Keywords: warm, up, dynamic movement, dynamic stretching, pre, exercise message, explosive power, sprinter
  • Page 363

    The aim of this study was to examine the acute phase response and total antioxidant capacity following 8 weeks endurance training and 4 weeks detraining and relationship between mentioned markers in rats. Fortyeight rats 3 months were divided randomly into control and experimental groups with age. The experimental training programs were carried out for 8 weeks with five days a week at speed of 15 to 22 meter per minute and duration of 25 to 64 minute. Then, the detraining protocol was performed for 4 weeks. Blood samples were drawn after the 8 weeks endurance training and 4 weeks detraining and after 12 hours overnight fasting. The total antioxidant capacity (TAC) and! 1 antitrypsin were measured by FRAP and Nephlometric methods, respectively. Data was analyzed using ANOVA with repeated measure, independent t-student and pearson correlation coefficient tests at P$ 0.05 level. The results showed the treadmill endurance exercise significantly increased TAC concentrations (P= 0.000) and significantly decrease! 1 antitrypsin concentrations (P= 0.000) compared with age-matched controls. On the other hand, 4 weeks of detraining lead to decrease and increase significant in total antioxidant capacity (P= 0.003) and! 1 antitrypsin (P= 0.002) levels, respectively. Also, significant negative correlation was found between total antioxidant capacity and! 1 antitrypsin. These findings suggest endurance training with moderate intensity and traininginduced adaptations can improved the antioxidant capacity and inflammation and prevents thrombus process and cardiovascular disease. According to these results, long-term endurance training caused an adaptation in inflammatory responses, which may be related to the oxidant/antioxidant balance changes favoring the antioxidants. Furthermore, detraining can reverse endurance training-induced effect in markers related to acute phase.

    Keywords: endurance training, detraining, antioxidant capacity, inflammation, Rats
  • Page 373
    Purpose

    The purpose of this study was to compare the effect of two different methods of concurrent training (continuous and distinct) on body composition, aerobic power and muscle endurance in non athlete male students.

    Method

    For this reason, 42 non-athlete students (age, 22.02±1.91 yrs; height, 175.83±5.88 cm; weight, 69.01±8.27 kg; BF, 13.71±3.33%) volunteered to participate in this study. Subjects were randomly assigned to 3 groups: Interval Resistance-Endurance (IRE) (n=14), Continuous Resistance-Endurance (CRE) (n 14), and Control (C) (n=14). Subjects performed 2 sessions per week for 12 weeks. Strength training includes Bench press, Lat pull down and cable triceps for upper body; squat, leg press and calf raise for lower body muscles that performed with 2-3 min rest interval between sets and exercises, and total time in each session was about 30-45 min. These exercises start with 2 sets, 10 repetitions with 60% 1RM in begining of program and reached to 3 sets, 4 repetitions & 90% 1RM in the last week. Aerobic training involved 20 min interval running using long and short distance by 70% maximal heart rate in start and raised to 45 min running by 95% HRmax in last week. IRE group performed aerobic training in one session and resistance training in other session in each week. In contrast, CRE group performed both aerobic and resistance training in each session together. Control group performed no regular exercise during this period. For data analysis, paired t test, ANOVA and tukey post hoc tests were used.

    Result

    The findings showed BF% reduced significantly in both experimental groups compare to C group (P<0.05). Pullup and sit-up records of IRE and CRE groups in post-test was higher than pre-test, but this improvement was significantly smaller in IRE group in sit-up test (P<0.05). VO2max increased significantly after training in both experimental groups than control but in IRE group it improved significantly higher than CRE group 10.88 vs. 9.07 ml·kg−1·min−1; P<0.05).

    Conclusion

    In general, it can be suggested that for improving aerobic power, the aerobic training must performed alone not in concurrent form. But, concurrent training may be more useful for body composition and muscular endurance than resistance or endurance training alone.

    Keywords: Resistance training, Endurance training, Concurrent training, Body mass, VO2max
  • Page 381

    This research aimed to investigate the effect of one period of first division basketball competition on some immune system factors in elite female basketball players. For this reason, 20 basketball players with average age of 23 ±3 years, weight: 62.1± 9.50 kg, height:167.5 ± 5.04 cm, BMI:22.03 ± 2.09 kg/m2 and maximum oxygen uptake (VO2max): 41.70 ± 11.50 ml.kg.min were examined. Subjects were divided experimental group(10 selected players who attended actively as main individuals in league competitions) and control groups(10 first division basketball players who didn’t participate in competitions but continue to exercise 5 days a week for 1.5 h/d). Competitions program was as follow: in first week 3 competitions and after one week interruption, in third week 4 competition was carried out alternatively. Twenty four hours before first competition and 24 h after last competition blood sample was taken for measuring serum immunoglobulins (IgA, IgM, IgG) by using Neflometery method. Data analysis was done by dependent t- test and independent t-test for assessing mean changes in and between groups, respectively. Results showed that one period of first division basketball competition leads to significant increase in resting levels of serum IgA and IgG of elite basketball players while increase in IgM was not significant. Overall, it appear that immune system of basketball players was affected by physical and psychological stress at the end of competitions and this may Cause athletes catching upper respiratory tract infections.

    Keywords: Immunoglobulin A, Immunoglobulin M, Immunoglobulin G, Basketball competition
  • Page 393
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effect of two different intensities of exercise on hematopoietic stem cells and relationship with some of cardiovascular risk factors in women.

    Methods

    Fourteen female students from a group volunteers (group 1: mean age 22 ±2 years, BMI 20.81±1.91 kg.m2, n = 7. group 2: mean age 21 ±2 years, BMI 20.38 ± 1.66 kg/m2, n = 7) were randomly selected via questionnaire and each group ran 30 minutes at their (60-75% of Vo2max) on treadmill. Blood samples were taken from all subjects for measurement of hematopoietic stem cells CD34+ and same Isotype control ratio LDL/HDL and Ch/HDL and triglyceride before and 10 minutes after the test. The related t-test (paired) were used for comparisons within a group. To compare variables between the groups were used multivariate analysis of variance test (MANOVA). For determining the relationship between variables Pearson correlation coefficient were used. Statistical significance was accepted as P<0.05.

    Results

    Results of this study showed that both intensities of exercise increased significantly the number of CD34+ cells, this effect was higher in intensity of 75% VO2max, but was not statistically significant. No significant correlation between CD34+ and ratio LDL/HDL and Ch/HDL and triglyceride was observed.

    Conclusions

    according to the findings the present study can be expressed that physical activity with intensity 60% and 75% VO2max can increase re-enthotelialisation due to mobilization of CD34+ cells.

    Keywords: hematopoietic stem cells CD34+, exercise intensity, ratio LDL, HDL, Ch, triglyceride
  • Page 401
    Purpose

    Occurrences of cardiovascular diseases are usually predicted via lipid profile measuring, however, cardiovascular diseases are also observed in people with natural lipid profile. Hence, the investigators try to find more sensitive inflammatory markers such as soluble intercellular adhesion molecule-1 (sICAM-1). Therefore, the present study aimed to investigate the effects of 8 week aerobic training on sICAM-1 and lipid profile in Iranian overweight olderly women.

    Methods

    In this semiexperimental study, 40 overweight olderly women (72±7 years) who had no regular physical activity were non-randoinly selected as the subjects, randomly divided into experimental (n = 20) and control groups (n = 20). Fasting blood samples were taken before and after 8 weeks of aerobic training. Aerobic training was performed at an intensity corresponding to 60% of the subject's maximal heart rate for 3 d/wk and for 8 weeks. Kolmogrov Smirnov test was shown normal distribution of data, so paired t test was used to determine the differences between before and after training data in each group, and independent t-test was used to compare data in training and control groups. Statistical significance was set at P < 0.05.

    Results

    LDL-C, TC, TG, sICAM-1 levels and BMI significantly decreased and HDL C increased non-significantly in the experimental group after 8 weeks of aerobic training. There was no significant changes observed between the groups in HDL-C and TC, but LDL-C, TG, sICAM-1 and BMI changed significantly.

    Conclusion

    Aerobic training may be having an important role in the prevention and control of cardiovascular diseases in olderly women by decreasing sICAM-1, LDL-C, TG and TC. Also, due to this fact that sICAM-1 is more sensitive than lipid profile, it is reasonable to measure it in accurate evaluation for incidence of cardiovascular diseases.

    Keywords: Inflammatory marker, Cardiovascular diseases, Elderly, Menopause
  • Page 409

    There are many hormones interaction between immune and nervous systems which are common in some messenger molecules as cytokines and the purpose of this article is to study the effect of one session of intensive aerobic exercise in cold environment on active women.

    Materials And Method

    sixteen physical education students with average age of 20.25 ± 0.93 years, Vo2max 42.14 ± 9.81ml.kg.min and BMI 22.11± 2.66 kg/m² divided randomly in tow experimental and control groups. The experimental group had pedaled the bicycle ergometer at VO2max 75% for 60 minutes and the control group had no activity during the test. The environmental temperature and humidity were maintained the 41C level and 40% respectively fixed during the test. Blood samples for measuring the levels of IL-10, TNF!, CRP, cortisol and epinephrine were taken in pre, immediate and 2 hours after termination of the activity by participants.

    Findings

    There was no any significant difference between control and experimental groups in concentration of IL-10, TNF!, CRP, epinephrine when they were doing intensive activity in cold weather. There was only significant difference between groups on concentration of cortisol immedintely after activity (p$0.05).

    Conclusion

    one session of intensive activity in cold environment can not affect the imunohormonal response to the exercise in women athletes.

    Keywords: IL, 10, TNF!, CRP, cortisol, epinephrine, cold environment
  • Page 421

    The purpose of this study was to examine the effect of an 8-week selective aerobic exercise on cardio-vascular risk factors and anti-risk factors in children with aged between 10 -11 years old. The subjects were 30 non-athlete students whom were chosen randomly from volunteers. We divided subjects to two groups, each 15 subject, of experimental group and control group. The experimental group exercised for a period of 8 weeks with three sessions of exercise of 1 hour with the 60-70 percent of HRmax and each group was controlled nutritionally 3 days before blood sampling. The sampling was carried out 24 hours before and after each exercise period for both groups to examine some blood factors and body such as HDL-c, LDL-c, VLDL-c, TG, TC, apo-A, apo-B, LBM, BMI, weight and height. Data were analyzed by using the descriptive statistics and independent-sample t-test. Results showed that following 8 weeks aerobic exercise no any significant effect was found on the concentrations of HDL-c, VLDL-c, TC/HDL-c and TC in experimental group, but the differences in the concentrations of TG, LDL-c, apo-A, apo-B, LDLc/ HDL-c and apo-A/B were significant. Finally, according to findings, this type of aerobic exercise decreases some of the risk factors of cardio-vascular diseases and increases the anti risk factors. So, it seems that this type of exercises is useful for having healthy body.

    Keywords: Cardiovascular risk factors, Anti risk factors, Aerobic exercise, Atherosclerosis