فهرست مطالب

نشریه مطالعات طب ورزشی
پیاپی 12 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرداد عنبریان، مهدی نعمتی معز، سید محمد جواد رضی صفحه 13
    ورزشکاران رشته هایی مانند وزنه برداری، پاورلیفتینگ و بدنسازی به طور مکرراز کمربند وزنه برداری استفاده می کنند. ورزشکاران به دو دلیل عمده شامل پیشگیری از بروز آسیب دیدگی و بهبود عملکرد ورزشی از کمربند وزنه برداری استفاده می کنند. اما در بین پژوهشگران در مورد فواید استفاده از کمربند ابهاماتی وجود دارد که نیازمند بررسی دقیق می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر کمربند وزنه برداری برفعالیت الکترومیوگرافی برخی از عضلات درحین اجرای حرکت لیفت بود. هشت نفراز ورزشکاران رشته پاور لیفتینگ (سن: 8/3 ± 5/21 سال، قد: 7/7 ± 75/175 سانتی متر و وزن:2/11 ± 75/82 کیلوگرم) فاقد سابقه کمردرد، در این مطالعه شرکت کردند. ازورزشکاران خواسته شد تا حرکت لیفت را با وزنه انتخابی 80 تا 270 کیلوگرم را در دو وضعیت با کمربند و بدون کمربند اجرا کنند. حین اجرای حرکت لیفت، فعالیت الکترومیوگرافی سطحی عضلات راست شکمی، مایل خارجی شکم، مایل داخلی شکم، عضلات باز کننده ستون فقرات با فرکانس نمونه برداری 1000 هرتز ثبت شد. نتایج به دست آمده از سه مرحله برداشتن وزنه، مکث و پایین آوردن، اختلاف معناداری را در فعالیت عضلات در دو وضعیت باکمربند و بدون کمربند نشان نداد. باتوجه به فرضیه افزایش ثبات تنه حین استفاده از کمربند، انتظار کاهش فعالیت عضلات باز کننده ستون فقرات می رفت، که پی آمد آن، کاهش فشار وارده به ستون فقرات است. اما بالعکس در این مطالعه، افزایش فعالیت عضلات مذکورحین استفاده از کمربند مشاهده شد که با فرضیه ثبات تنه حین استفاده از کمربند در تناقض می باشد.
    کلیدواژگان: کمربندوزنه برداری، حرکت لیفت، الکترومیوگرافی عضلات تنه
  • محمدرضا محمودخانی، امیرحسین براتی صفحه 27
    هدف اصلی پژوهش حاضر طراحی و ساخت نرم افزار محاسبه کننده و تحلیلگر برخی از شاخص های پیکرسنجی در محیط سیستم عامل ویندوز بود. این طرح کاریردی به منظور تسهیل روش های سنجش، ارزیابی، محاسبه و تحلیل شاخص های آنتروپومتریکی اجرا شد. نرم افزار طراحی شده توانایی و قابلیت اندازه گیری، ارزشیابی، محاسبه و تحلیل سریع و آسان شاخص های آنتروپومتریکی مرتبط با تندرستی، رشدی- بالیدگی و تیپ بدنی را دارد. مزیت ویژه این نرم افزار استعداد-سنجی ورزشی آزمودنی ها براساس تیپ بدنی است. این کار بر اساس اطلاعات موجود از تیپ بدنی ورزشکاران نخبه ی جهان و المپیک در 40 رشته ی ورزشی برای اشخاص مذکر و 30 رشته برای آزمودنی های مونث انجام می شود و در انتها مناسب ترین رشته ها به آزمودنی پیشنهاد می شود. از قابلیت های منحصر به فرد این طرح بهره مندی از نورم پیکری نونهالان ایرانی (گروه سنی 9 تا 14 سال) است که براساس آن می توان میزان انحراف ابعاد بدنی آزمودنی های نونهال را نسبت به دامنه ی عادی جمعیت نونهال ایرانی به صورت نمره ی z محاسبه و بیان نمود. این نرم افزار به صورت آزمایشی بر روی بیش از 2000 نفر دانش آموز پسر گروه های سنی 9 تا 16 سال در سطح کشور اجرا شد. مقایسه ی نتایج این نرم افزار با نتایج حاصل از اکسل و روش های سنتی، نشان دهنده ی روایی و پایایی کافی آن است، بنابراین به کاربران و علاقه مندان توصیه می شود برای اندازه گیری، ارزشیابی، محاسبه و تحلیل شاخص های آنتروپومتریکی مرتبط با تندرستی، رشدی- بالیدگی و استعدادسنجی ورزشی بر اساس تیپ بدنی از این نرم افزار استفاده کنند.
    کلیدواژگان: طراحی نرم افزار، پیکر سنجی، استعداد یابی ورزشی، روایی و پایایی
  • رضا رجبی، آقای محمد کریمی زاده اردکانی صفحه 43
    هدف از پژوهش حاضر برآورد پایایی وسیله جدید ساخته شده ایرانی برای اندازه گیری حس عمقی مچ پا است. پس از طراحی و ساخت این وسیله، جهت تعیین میزان پایایی دستگاه 20 مرد با میانگین قد /35±34/175سانتی متر، وزن5/6± 14/62 کیلوگرم و سن 4/5±4/22 سال مورد اندازه گیری قرار گرفتند. آزمودنی ها از میان دانشجویان دانشگاه تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای اندازه گیری پایایی درون آزمونگر، یک آزمونگر از 20 آزمودنی 10 بار اندازه گیری بعمل آورد و برای اندازه گیری پایایی بین آزمونگران به 4 آزمونگر قبل از اندازه گیری نحوه اندازه گیری با وسیله جدید آموزش داده شد و این افراد از 16 آزمودنی که به طور تصادفی از آزمودنی ها انتخاب شده بودند 4 بار اندازه گیری بعمل آوردند. همچنین در این تحقیق برای ارزیابی پایایی ثبات زمانی دستگاه، در فاصله زمانی مختلف آزمونگر از 8 آزمودنی در دو روز متناوب در زمان صبح و عصر نیز اندازه گیری بعمل آورد. برای بررسی میزان پایایی گونیامتر حس عمقی مچ پا از ضریب همبستگی درون آزمونگر و بین آزمونگران (ICC) استفاده شد. نتایج نشان داد که ضریب همبستگی درون آزمونگر دستگاه حس عمقی مچ پا برابر با 97/0 و ضریب هبستگی بین آزمونگران برابر با 87/0 می باشد. همچنین نتایج آزمون پایایی ثبات زمانی دستگاه نشان داد ضریب هبستگی بالایی(82/0) بین اندازه گیری در فاصله زمانی متناوب وجود دارد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان استنباط کرد که وسیله جدید ایرانی برای اندازه گیری های حس عمقی مچ پا از ضریب همبستگی درون آزمونگر، بین آزمونگر و پایایی ثبات زمانی بالایی برخوردار می باشد. بنابراین استفاده از این وسیله برای اندازه گیری دقیق و سریع حس وضعیت مچ پا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پایایی، حس عمقی، مچ پا، گونیامتر
  • حمیدرضا صادقی پور، علی باقر نظریان صفحه 53
    اسپرین مچ پا پا از شایع ترین آسیب های حاد ورزشی است که به علت آسیب به گیرنده های حس عمقی و کاهش تعادل، خطر بازگشت مجدد آن بالا است. با توجه به اثبات تاثیر ریتم های روزانه بر اجرای ورزشی، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر زمان های روز بر بازتوانی اسپرین مچ پا می باشد. تعدا 16 نفر از ورزشکاران غیر حرفه ای مبتلا به اسپرین یک جانبه مچ پا در این تحقیق شرکت (سن:7/2 ± 2/24 سال، وزن:1/3 ± 1/71 کیلوگرم، قد:40/3 ±2/177 سانتی متر) و بصورت تصادفی در دو گروه تمرینی صبح (10-8) و عصر (20-18)، یک دوره فیزیوتراپی را به مدت 12 جلسه سپری کردند. بعد از اطمینان از راه رفتن بدون درد، در همان زمان ها از آزمون تعادلی ستاره که بعنوان یک برنامه بازتوانی در درمان اسپرین مچ پا گزارش شده، بعنوان برنامه بازتوانی به مدت 4 هفته استفاده شد. برای ارزیابی میزان تاثیر برنامه بازتوانی از آزمون تعادلی ایستادن روی یک پا استفاده و میزان آسیب مجدد بعد از یک سال ثبت گردید. از آزمون تی مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بعد از دوره بازتوانی، میانگین نتایج آزمون تعادلی ایستادن روی یک پا در گروه عصر به طور معناداری بهتر از گروه صبح بوده است (03/0=P و 65/2=t). بعد از یک سال، 2 نفر از گروه صبح و 1 نفر از گروه عصر مجددا به اسپرین مچ پا مبتلا شدند که تفاوت معنادار نبود. با توجه به مثبت بودن تاثیر زمان بر کسب تعادل ایستا، این تحقیق می تواند پایه ای باشد برای تحقیقات گسترده تر، با تعداد نمونه های بیشتر و با استفاده از دستگاه های تشخیصی بالینی پیشرفته تر تا شاید بتوان با انجام بازتوانی در زمان های مناسب تر، روند بهبودی را تسریع و بازگشت مجدد آسیب را کاهش داد.
    کلیدواژگان: اسپرین مچ پا، بازتوانی، ریتم های روزانه
  • سید حامد موسوی صفحه 63
    قوس طولی داخلی کف پا در طی رشد به طور معنی داری تغییر می کند. با این وجود نویسندگان در مورد اینکه در چه سنی پا شکل مشابه با بزرگسالی را بدست می آورد اختلاف نظر دارند. بهترین روش برای ارزیابی این قوس در کودکان نیز بحث برانگیز است. بنابراین هدف از این تحقیق توصیف قوس طولی داخلی پای کودکان سنین بین 3 تا 12 سال و مقایسه قابلیت اجرای پنج روش ارزیابی بود. نمونه آماری تحقیق حاضر 416 نفر بود که از پای آنها نقش کف پا گرفته شد. شاخصهای قوس کف پایی کاوناق و رودگرز، چیپاکس-اسمیراک، شاخص استاهلی و زاویه آلفا را محاسبه کرده و آنها را با ارزیابی نقش کف پا توسط فیزیوتراپیستها مقایسه کردیم. برای مقایسه بین روش ها و سنین متفاوت از آزمونهای ناپارامتریکی همچون کروسکال والیس، فریدمن و خی 2 استفاده شد. برای ایجاد ارتباط بین شاخص ها از همبستگی اسپیرمن استفاده شد. سنین 3 و 4 سالگی شیوع بالایی از قوس کم را نشان دادند (23 تا 86 درصد). بین سنین 4 و 5 سال تفاوت معنی داری برای تمام شاخصها مشاهده شد. با اینکه نسبت انواع متفاوت قوس برای هر گروه سنی متفاوت بود اما بین شاخصهای متفاوت، همبستگی خوبی مشاهده شد (01/0>P). قوس طولی داخلی کف پا به طور تدریجی شکلی مشابه با بزرگسالی را کسب می کند، از لحاظ آماری لحظه تشکیل قوس طولی داخلی بین 4 و 5 سالگی مشاهده شد. شاخص چیپاکس – اسمیراک بهترین شاخص برای ارزیابی پای کودکان بود. این شاخص بهترین طبقه بندی را برای قوسهای کف پایی کم فراهم کرده و به آسانی قابل محاسبه است.
    کلیدواژگان: قوس طولی داخلی کف پا، کودکان 3 تا 12 سال، شاخص استاهلی، شاخص کاوناق رودگرز، شاخص اسمیراک چیپاکس، زاویه آلفا
  • محمدحسین علیزاده، مصطفی زارعی، هادی صمدی صفحه 81
    حس عمقی و تعادل از عوامل موثر بر ارتقاء عملکرد و پیشگیری از آسیب های ورزشی می باشند. اما تاثیر شرکت در فعالیت های مختلف ورزشی بر این حس کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. بنابراین هدف این پژوهش مقایسه حس وضعیت مفصل زانو در بازیکنان مرد نخبه فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی بود. بدین منظور 53 نفر از بازیکنان تیم های ملی جوانان فوتبال (23 نفر)، فوتسال (16 نفر) و فوتبال ساحلی (14 نفر)، با میانگین سنی به ترتیب 0.70±17.96، 1.20±19.13، و 3.24±24.69 سال؛ میانگین وزن 5.92±69.78، 7.22±66.44 و 6.04±76.69 کیلوگرم و میانگین قد 6.24±174.78، 4.71±176، و 4.70±182.92 سانتی متر در این مطالعه شرکت کردند. حس وضعیت مفصل زانوی پای غالب این بازیکنان از طریق بازسازی زاوایای 30 و 60 درجه با چشمان بسته و در زنجیره حرکتی بسته مورد ارزیابی قرار گرفت. برای اندازه گیری این زوایا از الکتروگونیامتر (،ME600ساخت شرکتMega Electronics، فنلاند) استفاده شد. خطای مطلق آزمودنی (بدون در نظر گرفتن جهت خطا) در بازسازی زوایای هدف آموزش داده شده، (زوایای 30 و 60 درجه فلکشن) به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شدند. به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین میانگین حس وضعیت مفصل زانوی بازیکنان فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در زاویه 30 درجه تفاوت معناداری وجود ندارد (P>0.05). اما در میانگین حس وضعیت مفصل زانوی این سه گروه در زاویه 60 درجه تفاوت معنی داری مشاهده شد. [F(2، 49) = 3.45، p = 0.04]نتایج آزمون تعقیبی توکی نیز نشان داد که میانگین خطای مطلق در بازسازی زاویه 60 درجه بازیکنان فوتبال ساحلی (M = 2.20، SD = 1.28) به طور معنی داری از خطای مطلق بازیکنان فوتسال (M = 3.48، SD = 1.94) کمتر است. با این وجود تفاوت معنی داری در باز سازی این زاویه توسط بازیکنان فوتبال (M = 3.92، SD = 2.1) در مقایسه با دو گروه دیگر مشاهده نشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که حس وضعیت مفصل زانو ورزشکاران بازیکنان رشته های فوتسال و فوتبال ساحلی در زاویه 60 درجه فلکشن با هم تفاوت معنی داری دارند اما تفاوتی بین سه گروه در زاویه 30 درجه مشاهده نشد. این نتایج می تواند جهت تجویز تمرینات توانبخشی و درمانی به ورزشکارانی که دچار اختلال در حس عمقی شده اند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حس عمقی، مفصل زانو، فوتبال، فوتسال، فوتبال ساحلی
  • منصور صاحب الزمانی، کارشناس ارشد مهدی صداقت صفحه 97
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر خستگی ویژه فوتبال برکنترل قامت پویای فوتبالیست های دارای ناپایداری عملکردی مچ پا می باشد. آزمودنی های این تحقیق، 38 نفر از بازیکنان فوتبال باشگاهی شهر کرمان در رده سنی امید و بزرگسال بودندکه بر اساس نتایج پرسشنامه ویژه ناپایداری مچ پا (CAIT) و تایید پزشک متخصص به دو گروه دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا (18 نفر) و گروه سالم (20 نفر) تقسیم شدند. برای مداخله خستگی ویژه فوتبال از تست بانگسبو و برای کمی سازی قابلیت کنترل قامت از سه جهت تستSEBT استفاده شد. خستگی آزمودنی ها در هر 15 دقیقه با استفاده از مقیاس بورگ (RPE) مشخص شد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد که کنترل قامت پویای بازیکنان دارای ناپایداری مچ پا در انتهای نیمه اول (9 درصد) و در پایان بازی (14 درصد) کاهش می یابد. از طرفی کنترل قامت بازیکنان سالم در پایان بازی (11 درصد) کاهش یافت. با این که میزان کاهش و نقص درکنترل قامت در هر دو گروه در پایان بازی به لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت (05/ 0< P. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که بازیکنان دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا در انتهایی نیمه اول و به ویژه در دقایق پایانی بازی به دلیل نقص در کنترل قامت بیشتر در معرض خطر اسپرین مچ پا قرار دارند.
    کلیدواژگان: کنترل قامت پویا، نا پایداری عملکردی مچ پا، خستگی وی~~ژه فوتبال
|
  • Mehrdad Anbarian, Mehdi Nemati, Moez, Seyed Mohammad Javad Razie Page 13
    Weight lifting belts are commonly used in variety of athletes such as weightlifters, power lifters and bodybuilders. Basically, athletes believe that wearing belt is effective in preventing injuries and improving performance. But, controversy exists among researchers regarding the effectiveness of using weightlifting belt. The aim of this study was to examine the effect of wearing a weightlifting belt on electromyographic activation of some selected muscles during lifting. Eight power lifters (age: 21.5 ± 3.8 yrs, height: 175.75 ± 7.7 cm, weight: 82.8 ± 11.2 kg) with no history of back pain or injury participated in the study. Each subject lifted loads (80 to 270 kg) both with and without wearing the weightlifting belt. Surface electromyographic activity was recorded from rectus abdominis, external oblique, external oblique and erector spinae muscles during lifting tasks in sampling rate of 1000 Hz. Results from lifting, holding and lowering phases showed no significant differences in muscles activity between two lifting tasks. It is assumed that wearing the belts improves trunk stability. If so, it was expected that the erector spinae muscles activity would reduced during lifting with belt condition. But, we observed an increased activation of the erector spinae muscles during lifting with weightlifting belt. These findings raise some doubt that wearing a weightlifting belt can provide stability on trunk during power lifting lift.
    Keywords: Weight lifting belt, power lifting lift, trunk muscles EMG
  • Mohammad Reza Mahmoodkhani, Amir Hosein Barati Page 27
    Provide and Implement Anthropometric Evaluation Software Abstract The main objective of this researches was to provide and Implement anthropometric evaluation and sport talent identification software suitable with windows OS. This application was executed for facility the evaluation measurement methods, assessment, calculation and anthropometric factors analysis. Through applying this research, we succeeded in designing the soft ware capable of accurate, easy and fast measuring, assessment and analysis anthropometric factors related to maturation and growth and also body type. Special advantage of this software is sport talent identification in subject’s, based on Somatotype. This software works is based on the world and Olympics’ elite athletes body type information in 45 sport field for male and 30 sport field for female’s subject and finally appropriate filed suggested to subjects. This unique software can be calculating preadolescent’s subject extent of physical dimensions (based on Iranian toddlers’ norm) compare with the normal range of Iranian preadolescent and expressed it as a z score. The software was implemented on male student’s more than 2000 person (9-16 ages) as a pilot in the country. A different and exclusive capability of this software provides accurate, easy and fast calculations on anthropometric. Hence this software is flexible and stable enough, therefore, it is recommended to the users and interested people to go through this software to run the related anthropometric calculations related to health, maturation and growth based on body type. Keywords: body type, analyses, validity and reliability
    Keywords: body type, analyses, validity, reliability
  • Dr Reza Rajabi, Mohammad Karimizadeh Ardakani Page 43
    The purpose of this study was to test the reliability of a novice Iranian device for measuring ankle proprioceptive. For this purpose, 20 young males with the mean age of 4/5±4/22 yrs old, mean weight of 14/62 ±6/5 kg, and mean height of 175/34±5/3 cm were recruited in this study. The subjects selected randomly from the University of Tehran. An examiner measured 20 subjects for 10 Times to evaluate the Inter-rater reliability (ICC). For Intra-rater reliability measurements, 4 examiners measured 8 subjects (right and left foot=16 trial) in 4 times. Altogether 64 trials were performed for this reason. Before the measurement, 4 measurers received adequate instruction. Hence, the stability of the device measurements over time was assessed. Inter class correlation coefficient (ICC) and intera class correlation coefficient was applied to check reliability of ankle proprioceptive goniometric. ICC for inter class and intera class correlation coefficient was 0/97 and 0/87 receptively. Also the over time stability of device was 0/82. From the results of this study we can recommend the use of this tool for accurate and rapid measurements of ankle joint position sense.
    Keywords: reliability, proprioceptive, ankle, goniometric
  • Page 53
    An ankle sprain is the most common injuries which due to damage to the proprioceptive receptors and decrease stability, the risk of re- injury high. Because if diurnal rhythms on athletic performances the purpose of this study was to investigate the effect of time of day on ankle sprain rehabilitation and re-injury rate. Sixteen non-professional athletes with history of unilateral ankle sprain which reported no history of neurological or vestibular impairments participated in this study (age: 24.2±2.7 years, weight: 71.6±3.1 kg, height: 177.2±3.4 cm; Mean±SD) and participated in 12 sessions physiotherapy in two randomized morning (8-10) and evening (18-20) groups. After ensuring walk without pain, at the same time, Star Excursion Balance training which reported as more effective program in improving functional stability of the sprained ankle was used for 4 weeks as rehabilitation programe. The Single Leg Balance test was used to measure effect of rehabilitation program, and re-injury rate after one year were recorded. Paired sample t-test used for comparison of data mean. Results showed that after rehabilitation program, balance ability for in evening group was significantly better than morning group (t=2.65, P=0.03). After one year, 2 and 1 re-injuries were found in morning and evening group respectively (P≥0/05). A similar study, did not found in this field but positive effect of time of day on the acquisition of static equilibrium in this study can be a basis for more extensive studies with greater number of samples, especially with more advanced clinical diagnostic devices, perhaps with the appropriate time of rehabilitation, recovery accelerated and re injury reduced.
    Keywords: Ankle Sprain, Rehabilitation, Circadian Rhythms
  • Page 63
    Background
    The medial longitudinal arch modifies significantly during growth. Nevertheless, authors differ on the age at which the foot acquires the adult-like shape. The best method to assess this arch in children is also controversial.
    Objectives
    Characterize the longitudinal arch of children between 3 and 12 years and compare the applicability of five evaluation methods.
    Methods
    Plantar prints were acquired from 416 healthy preschools and elementary school children. We calculated the arch indexes of: Cavanagh and Rodgers, Chipaux-Smirak, Staheli and the Alfa Angle, and compared them with the feet posture assessment. Non-parametric tests were used to compare among methods and ages. Spearman correlationwas used to establish relationships among indexes.
    Results
    3 and 4 years old showed a high prevalence of low arches (23–86%). Between 4 and 5 years old, significant difference was observed for all indexes. The indexes presented good correlation among them, although the proportions of the different arch types were different for each age group (p < 0.001).
    Conclusions
    The longitudinal arch acquires an adult-like shape progressively, being statistically notorious the moment of medial longitudinal arch’s formation between 4 and 5 years old. The Chipaux-Smirak Index is the best index to assess children’s feet; it provides a better classification for lower arches and is easily calculated.
    Keywords: The longitudinal foot arch, Cavanagh, Rodgers index, Chipaux, Smirak index, Staheli index, Alfa Angle index
  • Mohammad Hosein Alizadeh, Mustafa Zarei, Hadi Samadi Page 81
    Proprioception and balance are known as important factors in athletic performance and prevention of sports injuries. But effect of different sports on proprioception has not been studied. Thus the purpose of this study was to compare the knee joint position sense among elite male soccer, futsal and beach soccer players. For this purpose, 53 healthy players with following characteristics, including 23 soccer players, 16 futsal players and 14 beach soccer players; aged (mean±SD) 17.96±0.70, 19.13±1.20, and 24.69±3.24 (ys); weight 69.78±5.92, 66.44±7.22, and 76.69±6.04 Kg; and height 174.78±6.24, 176±4.71, and 182.92±4.70 Cm; respectively, were selected. Knee joint position sense was evaluated on dominant leg, with closed eyes condition, in closed kinetic chain, actively, and by Electrogoniometer (ME600, Mega Electronics Ltd, Finland). The mean of absolute error in reconstruction of each aim angle (30 and 60 degrees) considered as the error of knee joint position sense. One way ANOVA and Tuky-HSD post hoc tests were used to analyze the data. Results showed there wasn’t a significant difference between knee joint position sense of Soccer, Futsal and beach Soccer players at 30 degree (P>0.05). But a significant difference was observed between groups at 60 degree (P<0.05), [F(2, 49)=3.45, p=0.04]. Post hoc comparisons using the Tukey HSD test indicated that the mean of absolute error in reconstruction of 60 degree in beach soccer player (M=2.20, SD=1.28) was significantly lower than the futsal players (M=3.48, SD=1.94). However, the mean of absolute error in reconstruction of 60 degree in soccer players (M=3.92, SD=2.1) did not significantly differ from other players. According to the findings, there was a significant difference between knee joint position senses of Soccer, Futsal and beach Soccer players at 60 degree.
    Keywords: Proprioception, Knee Joint, Soccer, Futsal, Beach Soccer
  • Dr. Mansour Sahebozamani, Mahdi Sedaghat Page 97
    Purpose
    The purpose of this research was to compare the effects of soccer specific fatigue (SSF) on the dynamic postural control (DPC) in the players who functional ankle instability (FAI) with healthy players.
    Method
    The participants for this study were 38 semiprofessional players kerman city. They were divided into two groups; functional ankle instability (18 persons) and healthy players (20 persons) on the basis of CAIT Questionnaire (Cumberland ankle instability tools Questionnaire) and medical confirmation. For exerting soccer specific fatigue was used Bangsbo Test (BT), and to measuring postural control was used from SEBT Test (Star excursion balance test). For the purpose of confidence from appearing fatigue was used from BORG Scale (RPE). ‌‌
    Results
    The results of this study showed that there were significant differences (p< 0.05) in the postural control alterations in the one half and end of Bangsbo Test on both groups. So that postural control decreased in the one half and end of Bangsbo Test in both groups. in the healthy players, postural control decreased 3 cm in the one half and 13 cm in the end of BT. But in the FAI players, postural control decreased 10 cm in the one half and 14 cm in the end of BT. Exclusion: results of this research shows that in condition of fatigue, soccer players with FAI rather than healthy players prone to ankle sprains, especially in the end minutes one half of game.
    Keywords: functional ankle instability (FAI), Postural Control, soccer specific fatigue