فهرست مطالب

نشریه مطالعات طب ورزشی
پیاپی 13 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصور صاحب الزمانی، کارشناس ارشد اعظم عباس زاده صفحات 13-26
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ثبات دهنده ستون فقرات بر میزان زاویه قوس کمری، با استفاده از دستگاه بیوفیدبک فشاری در دانشجویان دختر دانشگاه شهید باهنر کرمان می پردازد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان دختر مبتلا به عارضه لوردوزکمری دانشگاه باهنر کرمان است. 24 نفر از دانشجویان مبتلا به قوس کمری افزایش یافته به عنوان نمونه آماری انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل 12 نفری قرار داده شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق صفحه شطرنجی، اسپینال موس (سنجش قوس کمر)، قد سنج و ترازوی دیجیتال، گونیامتر (سنجش میزان انعطاف پذیری عضلات سه سر رانی) و آزمون دراز و نشست (سنجش میزان استقامت عضله شکمی) جمع آوری گردید. آزمودنی های گروه تجربی، به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه، با استفاده از دستگاه بیوفیدبک فشاری تمرین داده شدند. در آغاز و پایان دوره از آزمودنی ها پیش و پس آزمون به عمل آمد و میزان لوردوز کمر، انعطاف پذیری عضلات سه سر رانی و استقامت عضلات شکم پیش و پس از آزمون سنجیده شد. اطلاعات جمع آوری شده، با استفاده از روش آماری تی مستقل و زوجی در سطح معنی داری 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند. نتایج، کاهشی معنی دار در زاویه لوردوز کمری (001/0 P=)، افزایشی معنی دار در میزان انعطاف پذیری عضلات سه سررانی (001/0 P=) و افزایشی معنی دار در استقامت عضلات شکم (001/0 P=) در گروه تمرینی نشان داد. همچنین نتایج تحقیق تفاوت معنی داری در میزان متغیرهای مذکور پیش و پس از آزمون در گروه کنترل نشان نداد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد انجام تمرینات ثبات دهنده ستون فقرات سبب کاهش زاویه لوردوز کمری، افزایش انعطاف پذیری عضلات سه سررانی و همچنین افزایش میزان استقامت عضلات شکم می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات ثبات دهنده، لوردوز کمری، دستگاه بیوفیدبک فشاری
  • محمدحسین نوری، حیدر صادقی صفحات 27-38
    به کارگیری ابزار مناسب و روش های علمی استعدادیابی توسط مربیان و متخصصان ورزشی می تواند فرآیند شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشکاران را سرعت بخشیده، موقعیتی فراهم آورد که ورزشکاران مستعد به سمت ورزش متناسب با استعداد و توانایی خود هدایت شوند. پژوهش های موجود در حوزه استعدادیابی ورزشی معمولا به صورت تعیین شاخص های موثر بر استعدادیابی یا هنجاریابی است. هدف از انجام این تحقیق طراحی نرم افزار استعدادیابی بر پایه منطق فازی در رشته بسکتبال، با قابلیت رتبه بندی ورزشکاران بسکتبال در پست های پنج گانه است. در این پژوهش، با انتخاب مهم ترین پارامترهای استعدادیابی بسکتبال از دیدگاه متخصصان حوزه های پیکرسنجی (قد)، قابلیت های حرکتی (چابکی)، مهارتی (پرتاب پنالتی) و روانی (اعتمادبه نفس) و بر اساس نورم ورزشکاران رده جوانان نخبه و ملی پوش بسکتبال در این پارامترها به عنوان شاخص، الگوریتمی بر پایه منطق فازی (به وسیله بسته ابزار منطق فازی در نرم افزارMATLAB) طراحی شده است که پارامترهای فوق را به عنوان ورودی مدل دریافت و بسکتبالیست ها را در مقایسه با نورم ملی پوشان رده جوانان در این پارامترها در وضعیت های نامتناسب با رشته بسکتبال (Unmatched)، نیمه متناسب (Semi-matched)، متناسب (Matched)، استعداد درخشان (Brilliant) و نادر (Rare) طبقه بندی می کند. با توجه به رکورد بسکتبالیست ها در پارامترهای تعیین شده، مستعدترین فرد در هر پست تعیین و استعداد و قابلیت ورزشکار در پست های پنج گانه بسکتبال رتبه بندی می شود. پژوهش حاضر، با تلفیق پژوهش های موجود در حوزه های تعیین شاخص های موثر و تهیه نورم و هنجاریابی ورزشکاران نخبه در این شاخص ها، نرم افزاری هوشمند برای استعدادیابی در رشته بسکتبال ارائه می دهد که نورم بسکتبالیست ها را در پارامترهای قد، چابکی، پرتاب پنالتی و اعتمادبه نفس (که توسط پژوهشگران به عنوان موثرترین شاخص ها تعیین گردیده اند) را دریافت می کند و در مقایسه با نورم بسکتبالیست های ملی پوش، قابلیت و استعداد بسکتبالیست ها را در هر پست، در خروجی نرم افزار رتبه بندی و نمایان می کند. در نهایت، نرم افزار می تواند مربیان و متخصصان ورزش بسکتبال را برای تعیین ورزشکاران مستعد این رشته در رده های پایه یاری رساند.
    کلیدواژگان: نرم افزار، استعدادیابی، منطق فازی، بسکتبال
  • فرج الله شاه امری فتاحی، محمدحسین علیزاده، هومن مینونژاد صفحات 39-52
    اختلال در کنترل پوسچر می تواند باعث افزایش آسیب طی فعالیت های ورزشی شود. ناهنجاری زانوی پرانتزی باعث تغییر محل عبور خط کشش ثقل از مرکز زانو به سمت قسمت داخل می شود و در نتیجه، پایداری پویا را مختل می کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ناهنجاری زانوی پرانتزی بر پایداری پویا در تکلیف پرش-فرود تک پاست. 28 دانشجوی پسر رشته تربیت بدنی (سن: 65/1 ± 53/2 1 سال، وزن: 51/7 ± 76/66 کیلوگرم، قد: 54/4 ± 38/173 سانتی متر) که طبق وضعیت زانوهایشان در دو گروه زانوی پرانتزی (14 نفر) و نرمال (14 نفر) قرار گرفتند، در این مطالعه شرکت کردند. زمان رسیدن به پایداری آزمودنی ها در راستای داخلی-خارجی (ML) و قدامی-خلفی (AP) و کلی (RV) با استفاده از صفحه نیرو در حرکت پرش-فرود ارزیابی شد. نتایج تحقیق نشان داد اختلاف معنی داری در زمان رسیدن به پایداری بین دو گروه زانوی پرانتزی و زانوی نرمال در راستای قدامی-خلفی وجود ندارد (05/0 p>)، اما زمان رسیدن به پایداری در راستای داخلی-خارجی و در حالت کلی در گروه زانوی پرانتزی بیشتر از گروه زانوی نرمال بود که این اختلاف معنی دار بود (05/0 p<). نتایج نشان می دهد ناهنجاری زانوی پرانتزی ممکن است نوسان پوسچرال را در راستای داخلی-خارجی و کلی تحت تاثیر قرار دهد. چنین به نظر می رسد که افزایش زمان رسیدن به پایداری در راستای داخلی-خارجی و در حالت کلی در گروه زانوی پرانتزی به علت تغییر محل عبور خط کشش ثقل باشد؛ بنابراین پیشنهاد می شود به منظور جلوگیری از آسیب پرش-فرود در افراد با ناهنجاری زانوی پرانتزی برنامه های تمرینی تعادل توصیه شود.
    کلیدواژگان: ناهنجاری زانوی پرانتزی، پایداری پویا، تکلیف پرش، فرود
  • شادان محمدپور، رضا رجبی، الهام شیرزاد صفحات 53-72
    لیگامان صلیبی قدامی (ACL) [1] یکی از پر آسیب ترین لیگامان های زانو است. تفاوت های بیومکانیکی و عصبی-عضلانی تنه و اندام تحتانی طی اعمال ورزشی، محتمل ترین دلیل اختلاف قابل توجه نرخ بالای شیوع آسیب غیر برخوردی ACL در زنان به نسبت مردان است. هدف این تحقیق ارزیابی اثر شش هفته تمرینات ثبات مرکزی بر سینماتیک تنه شامل فلکشن رو به جلو و فلکشن جانبی در زنان ورزشکار با نقص کنترل عصبی-عضلانی تنه به منظور پیشگیری از آسیب ACL. 22 زن ورزشکار به طور تصادفی به دو گروه تمرینی (11 نفر) و کنترل (11 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرینی، تمرینات ثبات مرکزی را طی شش هفته انجام دادند و گروه کنترل هیچ تمرین خاصی انجام ندادند. سینماتیک تنه در پیش آزمون و پس آزمون طی فرود تک پا، با استفاده از دستگاه تحلیل حرکت ارزیابی شد. میزان فلکشن تنه در گروه تمرینی پس از شش هفته تمرین افزایش معنی داری پیدا کرد (از 08/20 تا 67/27 درجه)، اما در میزان فلکشن جانبی تنه کاهش معنی داری مشاهده نشد (314/0 P=). در تحقیق حاضر در گروه تمرینی، میزان فلکشن رو به جلو به طور معنی داری افزایش یافت. می توان این گونه بیان کرد که تمرینات ثبات مرکزی استفاده شده در تحقیق حاضر با افزایش ثبات ناحیه مرکزی بدن، احتمالا استراتژی فراخوانی عضلات این ناحیه را بهبود داده است؛ از این رو با توجه به نتایج این تحقیق می توان نتیجه گرفت که شش هفته تمرینات ثبات مرکزی در زنان ورزشکار با نقص عصبی-عضلانی کنترل تنه می تواند به کاهش عوامل خطر قابل تعدیل آسیب ACL نظیر برخی عوامل بیومکانیکی و عصبی-عضلانی منجر شود.
    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، سینماتیک تنه، زنان ورزشکار، نقص عصبی، عضلانی کنترل تنه، آسیب لیگامان صلیبی قدامی
  • لیلا ولیزاده، فهیمه سادات حسینی * صفحات 73-90

    فعالیت فیزیکی علاوه بر اثرات عمومی بر سیستم قلبی - عروقی و متابولیک می تواند موجب بهبود خاص بیماران هموفیلی، به ویژه در تقویت ماهیچه ها شود. تقریبا 50% از نوجوانان مبتلا به بیماری های مزمن به طور کامل توصیه های مراقبتی را انجام نمی دهند؛ از این رو، هدف پژوهش حاضر تعیین وضعیت فعالیت های فیزیکی و ورزشی در میان نوجوانان مبتلا به هموفیلی در ایران است. در این مطالعه توصیفی – تحلیلی فعالیت های فیزیکی و ورزشی 108 نفر از نوجوانان مبتلا به هموفیلی، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس بررسی شد. بدین منظور از پرسشنامه محقق ساخته با روش خودگزارشی استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری با بهره گیری از فراوانی، میانگین و انحراف معیار انجام شد. 4/65% از شرکت کنندگان در این مطالعه در فعالیت های فیزیکی مشارکت نداشتند و 5/70%از نوجوانان 5 ساعت یا کمتر را در طول هفته به فعالیت های جسمی و ورزشی اختصاص می دادند. فقط 1/31% از نوجوانان عقیده داشتند که ورزش انتخابی آنها با سن و وضعیت بیماری آنان کاملا متناسب است. 1/56% از شرکت کنندگان از خون ریزی های تهدیدکننده و 4/22% از نوجوانان از ورزش هایی که احتمال خون ریزی و آسیب در آن ها وجود دارد اطلاعی نداشتند. عملکرد نوجوانان در این مطالعه در بسیاری از حیطه های مرتبط با فعالیت های فیزیکی و ورزشی نیز در وضعیت مناسبی قرار نداشت. نیاز به بهبود وضعیت نوجوانان مبتلا به بیماری هموفیلی در بسیاری از حیطه های مرتبط با فعالیت های فیزیکی و ورزشی وجود دارد که توجه به برنامه ریزی های مدون و منسجم در راستای ارائه آموزش های لازم و بهره گیری از موسسات ارائه دهنده خدمات ورزشی وابسته به مراکز هموفیلی می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: هموفیلی، فعالیت های فیزیکی و ورزشی، نوجوانان، ایران
  • علی یلفانی، زهرا رئیسی صفحات 91-108
    مقدمه
    سندروم درد پاتلوفمورال یکی از رایج ترین آسیب های مفصل زانو است، که در سنین جوانی و بیشتر در زنان شایع می باشد. به دلیل وجود درد، ضعف عضلانی و کاهش حس عمقی مفصل زانو، تعادل در این افراد دچار نقصان است. هدف از مطالعه ی حاضر مقایسه ی دو روش تمرین درمانی در محیط خشکی و آب بر بهبود درد، عملکرد حرکتی، تعادل ایستا و پویای افراد مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال می باشد. روش انجام پژوهش: در این تحقیق که به روش نیمه تجربی انجام شد، 20 زن مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال شرکت کردند، و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین درمانی در آب و خشکی تقسیم شدند. دو گروه 8 هفته و هر هفته به مدت 3 جلسه تمرین درمانی دریافت کردند. از پرسش نامه درد VAS، کاجالا kujala، تست تعادل ایستای شارپند رومبرگ و تست تعادل پویای ستاره، قبل و بعد از دوره تمرینی جهت اندازه گیری درد، عملکرد، تعادل ایستا و پویا استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و انجام آزمون های آماری لازم در این مطالعه از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد. سطح معناداری 05/0 در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش: هر دو گروه در مقیاس درد، مقیاس عملکرد حرکتی، شاخص تعادل ایستا و پویا تفاوت معنی داری را پس از 8 هفته تمرین درمانی نشان دادند(05/0p). مقایسه ی داده های بین دو گروه در مقیاس درد، مقیاس عملکرد حرکتی، شاخص تعادل ایستا و پویا تفاوت معنی داری را پس از مطالعه نشان نداد(05/0p˃).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، انجام تمرین درمانی در آب و خشکی منجر به کاهش درد، بهبود عملکرد، بهبود تعادل ایستا و پویا در مبتلایان به سندروم درد پاتلوفمورال می شود. اگرچه نتایج آماری تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان نداد، با این حال تفاوت موجود در میانگین درصد تغییرات دو گروه نشان دهنده این است که انجام تمرینات در آب بر کاهش درد، بهبود عملکرد، تعادل ایستا و پویای افراد مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال تاثیر کلینیکی بیشتری نسبت به خشکی دارد.
    کلیدواژگان: سندروم درد پاتلوفمورال، تمرین درمانی، تعادل
  • اقای مصطفی حاج لطفعلیان، اقای شهرام لنجان نژادیان، اقای حسین مجتهدی صفحات 109-122
    هدف این پژوهش مقایسه دو شوت روی پای زمینی و هوایی از منظر تاثیر پارامترهای بیومکانیکی مفصل زانو بر سرعت شوت است. شش ورزشکار ماهر با میانگین سن: 2/2 ± 16/25 سال، وزن: 6/6 ± 8/70 کیلوگرم و قد: 5/6 ± 173 سانتی متر، آزمودنی های این تحقیق را تشکیل دادند. به منظور محاسبه پارامترهای سینماتیکی مفصل زانو و سرعت شوت، پنج نشانگر به نقاط آناتومیکی پای ضربه متصل و از حرکت شوت زمینی و هوایی ورزشکاران با دو دوربین کاسیو (ZR200) با سرعت نمونه برداری 240 فریم بر ثانیه تصویر گرفته شد. به علاوه، در حین اجرای مهارت با استفاده از الکترودهای سطحی و دستگاه (ME60 0 0) متغیرهای الکترومایوگرافی عضلات چهارسر ران نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار بین دو شوت زمینی و هوایی در سرعت توپ بود. همچنین، دو شوت در سرعت زاویه ای باز شدن مفصل زانو نیز با یکدیگر اختلاف داشتند، اما از نظر میزان فعالیت الکتریکی عضلات چهارسر هیچ گونه اختلاف معنی داری بین آن ها دیده نشد (11/0 P =). عوامل متعددی از جمله توالی حرکتی اندام ها، فعالیت الکتریکی عضلات و دامنه حرکتی مفاصل بر سرعت توپ تاثیرگذارند که در این مقایسه، دو عامل توالی و دامنه حرکتی مفصل زانو موثرترین عوامل در بروز اختلاف بین دو شوت بودند.
    کلیدواژگان: شوت روی پا، سینماتیک، الکترومایوگرافی، سرعت توپ
  • منصور اسلامی، عفت حسین زاده صفحات 123-136
    در تکنیک های مختلف استارت دامنه حرکتی مفصل و بازوی اهرم عضله تغییر می کند که این عوامل ممکن است در میزان سختی پا و مفاصل تاثیرگذار باشند. هدف این پژوهش بررسی اثر سه تکنیک بلند، متوسط و کوتاه در استارت دو سرعت بر سختی اندام تحتانی بود. 15 مرد ورزشکار عضو تیم دو ومیدانی دانشگاه (میانگین سن3 ± 24 سال، میانگین قد 5/10 ± 170 سانتی متر و میانگین جرم 5/7 ± 75 کیلو گرم) انتخاب شدند. موقعیت مکانی نشانگرها و نیروهای عکس العمل زمین، به ترتیب، با استفاده از دوربین با سرعت تصویربرداری 200 هرتز و صفحه نیروسنج جمع آوری شدند. سختی پا با محاسبه نسبت حداکثر نیروی عمودی عکس العمل زمین به تغییرات طول پا در حین اجرای مهارت بر اساس مدل جرم - فنر خطی و سختی مفاصل زانو و مچ پا با محاسبه نسبت گشتاور عضلات به جابه جایی زاویه ای مفصل به دست آمد. نتایج نشان می دهد بین میانگین سختی در هر سه تکنیک تفاوت معنی دار وجود دارد (001/0 p=). میانگین سختی پا در استارت بلند حدود 8/16% از استارت متوسط و 48% از استارت کوتاه بیشتر بود. همچنین سختی مچ پا و زانو در استارت بلند، در مقایسه با استارت متوسط و استارت کوتاه، افزایشی معنی دار داشت. نتیجه گیری کلی این است که تغییر تکنیک استارت دو سرعت از بلند به کوتاه بر سختی اندام تحتانی اثر دارد؛ بنابراین ممکن است سختی پا و مفاصل عوامل تاثیر گذار در رکورد دو سرعت در اثر تغییر تکنیک استارت باشد که باید در طراحی برنامه های تمرینی به آن ها توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استارت، دو سرعت، سختی اندام تحتانی
|
  • Mansour Sahebozamani Aazam Abbaszadeh Pages 13-26
    The purpose of this study was to investigate the effect of stability exercises on lumbar hyperlordosis by StabilizerTM Pressure Bio-feedback Unit in female students of Shahid Bahonar University of Kerman. 24­ subjects recruited from all of the hyperlordosis female students. subjects were randomly divided in to experimental(12) and control group(12), by using New York test,spinal mouse(back curve estimate), digital height and weight scale, goniometer(hamstring muscle flexibility), sit-up­­ test(endurance of abdominal muscle). The experimental group carried out a corrective exercises by tabilizerTM Pressure Bio-feedback Unit for eight weeks, three sessions per week and 60 minutes per session. In beginning and ending of period,pre test and post test was taken. Lumbar lordosis, hamstring muscle flexibility and abdominal muscle endurance were measured before and after the test. Collected data was analyzed statically by using (t) independent and dependent statistical method. All analyzes were done in a significant level P<0/05. The results showed a significant decrease in the curve of back lordosis(P=0/01), a significant increase in hamstring muscle flexibility(P=0/01) and a significant increase in abdominal muscle endurance(P=0/01) in experimental group. Also the results didn’t show significant difference in these variables in control group. Finally, in this study we found out the Stabilizing exercises are effective on decreasing of the lumbar hyperlordosis and increasing Hamstring muscle flexibility and abdominal muscle endurance.
    Keywords: Stabilizing exercises, Lumbar hyperlordosis, StabilizerTM Pressure Bio, feedback Unit
  • Mohammadhossein Noori, Heydar Sadeghi Pages 27-38
    Using appropriate devices and scientific methods by coaches and trainers can accelerate the process of sport talent identification and development, and could also provide condition in which capable athletes to be directed in to suitable sport according to their abilities and skills. Former researches in scope of sport talent identification usually have been done in order to determine or normalize effective parameters. The purpose of this study was to design basketball talent identification algorithm based on fuzzy logic which ranks the athletes in five basketball posts. Due to expert opinion, essential parameters of basketball talent identification which also used in this software are; Height (Anthropometry), Agility (Ability of motion), Penalty-shoot (technical skill) and Self confident (psychology). Norms of young elite basketball players are also used as index. Then with considering parameters and index, a fuzzy algorithm is designed which classifies basketball players in Unmatched, Semi-matched, Matched, Brilliant and Rare class. Finally, proportionate to the parameters of all players, the best post for each player and his ranks in five posts are determined. These results can help trainers and coaches in order to select talented and capable basketball players for each post.
    Keywords: Talent identification, Basketball, Fuzzy logic, Software
  • Farajollah Shahamiri Fatahi, Mohammad Hossein Alizadeh, Hooman Minoonejad Pages 39-52
    Impairment of postural control can increase the risk of injury during sport activities. Genu varum deformity may change, crossing line of gravity from center of knee towards the medial and so disturb dynamic stability. The purpose of this study was to investigate the effect of genu varum deformity on dynamic stabilization during single-leg jump-landing. Twenty- eight male students (age: 21.53±1.65 year, weight: 66.767±7.51kg, height: 173/38 ± 4/54 cm) according to their knee conditions divided in two groups, genu varum (n = 14) and normal knee (n = 14) were participated in this study. Subject’s time to stabilization were evaluated in anterior-posterior and medial-lateral directions with force plate system during jump-landing task. The results showed that no significant difference among both groups in time to stabilization in Anterior - posterior direction, while significantly higher time to stabilization was found in the genu varum group compared to the normal groups in medial-lateral and overall direction(p < 0.05). The results showed that genu varum deformity may affect postural sway in medial-lateral and overall direction. It seems that increased in time to stabilization in medial-lateral and overall direction in genu varum group due to a change in crossing line of gravity. Therefore, in order to prevent further damage caused by the jump - landing in subjects with genu varum deformity balance training program recommended.
    Keywords: Genu varum Deformity, Dynamic Stabilization, Jump, Landing
  • Shadan Mohammadpour, Reza Rajabi, Elham Shirzad Pages 53-72
    The anterior cruciate ligament (ACL) is one of the most commonly injured ligaments of the knee. This study investigated the effects of core stability training on trunk kinematics including trunk flexion and lateral flexion in female athletes with neuromuscular deficit of trunk control to prevent ACL injury. Twenty-two female athletes were randomly assigned into a training group (n = 11), performing the functional stabilization training during 6 weeks, and a control group (n = 11,) without any physical training. The kinematic assessment of the trunk with motion analysis system was performed during a single-leg drop landing before and after training. After 6 weeks, the TG significantly increased the value for trunk flexion (from 20. 08 to 27.67), but there wasn’t any significant reduction in trunk lateral flexion (p=0.314). Core stability training program used in the current study successfully increased trunk flexion in training group. It can be stated that probability with increasing core stability, muscles recruitment strategy may have improved. We concluded that, 6-week training in female athletes with deficit in trunk neuromuscular control can result in reduction of modifiable risk factors of ACL injury including biomechanical and neuromuscular factors.
    Keywords: functional stabilization training, kinematics, female athletes, neuromuscular deficit of trunk control, anterior cruciate ligament injury (ACL)
  • Mrs Leila Valizadeh, Miss Fahime Alsadat Hosseini Pages 73-90

    Physical activity effects not only on the cardiovascular system and metabolic, also it can lead to certain improvements, particularly in strengthening the muscles of patients with hemophilia. Approximately 50% of adolescents with chronic diseases do not fully care recommendations. The aim of this study was to determine the status of physical activity and sports among adolescents with hemophilia in Iran. In this descriptive -analytical research with convenience sampling method were examined the physical activities among 108 adolescents with hemophilia. The researcher making questionnaire was used to evaluate physical activities in the adolescents with hemophilia as self-report. Statistical analysis was performed using the frequency, mean and standard deviation in the SPSS (version 13). 65.4% of the participants in this study did not participate in the physical activities. 70.5% of the young people were devoted to physical activity and sport for 5 hours or less per week. Only 31.3% of the adolescents believed that their selected exercise perfectly suited with their age and disease. 56.1% of the participants in this study werent informed about threatening bleeding and also 22.4% of the young people havent informed about sports with probability of bleeding and damage. The adolescent's performance in this study wasn’t put in suitable place in many physical activities and sports-related fields. There is a need to improve the status of people with hemophilia in the many areas related to physical activity and sport that considering the systematic and consistent planning can be useful in regarding to provide the necessary training and utilization of hemophilia center's related institutions providing sports services.

    Keywords: Hemophilia, Physical activities, sports, Adolescents, Iran
  • D.R. Ali Yalfani, Zahra Raeisi Pages 91-108
    Patellofemoral pain syndrome) PFPS) is one of the most common knee injuries at a young age and is more common in women. Because of pain, muscle weakness and proprioception loss of in knee, these people have a deficit balance. The purpose of this study was Comparison of Land-based physical therapy with Aquatic physical therapy to improvement pain, physical function, static and dynamic balance in patient with PFPS. In this present quasi-experimental study twenty patients with PFPS participated and were divided into two groups: physical therapy on land and water. Subjects in both groups performed three sessions of exercise therapy per week for 8 weeks. In the beginning and at the end of the period, the patient's pain, function, static and dynamic balance respectively was assessed by visual analogue scale, kujala score, sharpend Romberg and star excursion balance test. Data was analyzed using SPSS (version 18) at a significance level of (P ≤ 0.05). In this study, pain, function, static and dynamic balance scores of the both groups significantly improved after the exercise period (P ≤ 0.05). However, there was no significant difference of data between the two groups in pain, function, static and dynamic balance (P ≥ 0.05). The results showed that physical therapy in water and land can be used as a useful and effective method to reduce pain, improve function, static and dynamic balance of PFPS patients. Although the results did not show statistically significant differences between the two groups the difference between two groups in the mean percentage change indicates that the clinical effect of exercise in water is higher than the land. According to these results aquatic physical therapy is recommended as an effective method for the treatment of patients with patellofemoral pain syndrome.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Physical therapy, Balance
  • Mr Mostafa Hajlotfalian, Mr Shahram Lenjan Nejadian, Mr Hossein Mojtahedi Pages 109-122
    The aims of this study were to examine the release speed of the ball in low drive and high drive soccer instep kick and investigated in relationship between ball speed and biomechanical difference observed during the kicking action. Six skilled soccer players performed low drive and high drive kick with preferred leg. In order to calculate the knee joints kinematic parameters and kicks velocity, five markers attached to anatomical points of the foot and their movements were filmed at 240 Hz. In addition, during subject performance, by surface electrodes, Electromyography variables of the quadriceps muscles were calculated. The results indicate that there was a significant difference in ball speed between low drive and high drive instep kick. Also in angular velocity of the knee joint, we have seen a significant difference in two types of kick. But there were no significant difference between two kicks in quadriceps muscles electromyography (p = 0/11). In a nutshell there are several factors that influence ball speed, including sequence of movement, joints range of motion and muscles activation. In this study sequence of motion and range of the motion are most effective parameters to create difference between two kicks.
    Keywords: Soccer instep kick, Kinematic, Electromyography, Ball speed
  • Mansour Eslami, Effat Hoseinzadeh Pages 123-136
    Join angle of motion and muscle lever arms can be changed in different sprint start techniques. These changes could affect on leg and joint stiffness. The purpose of current study was to test the effect of three different sprint start techniques, (long, medium and short) on lower-limb stiffness. 15 runners (age of 24 ± 3 years; height of 170 ± 10.5 cm; weight of 75 ± 7.5 Kg) were selected in this study. A camera (200 Hz; SIMI) and a force plate (1000 Hz; Kistler) were used to collect marker coordination and ground reaction forces, respectively. Based on mass-spring model, leg stiffness was calculated dividing peak ground reaction force by the leg length. Joint stiffness was also estimated dividing the muscle moment of force by joint angular displacement. leg stiffness significantly different among three starting techniques (P< 0.001). Mean of leg stiffness in the long start technique was 16.8 % and 48% higher than medium and short, respectively. Ankle and knee joints stiffness were significantly higher in long starting technique in compared to two other techniques (p< 0.001). Lower limb stiffness could be altered by changing starting technique from long to short, in 100 meter sprint running. Therefore, stiffness could be an important factor in runner's record and should be considered in training program.
    Keywords: Start technique, Sprinting, Lower limb stiffness