فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 15 (مهر و آبان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد خبیری، ژاله معماری صفحات 13-30
    هدف این تحقیق تحلیل سوات تکواندو ایران است. روش پژوهش، توسعه ای و کاربردی است. به منظور تایید گویه های پرسشنامه تحلیل سوات از روش تعیین توان افتراقی و به منظور تعیین معنی داری آماری هر یک از گویه های فهرست چهارگانه SWOT از آزمون دوجمله ای استفاده شد (05/0 P<). پرسشنامه تحلیل سوات با پنج سوال عمومی و 47 گویه به دست آمد که ضریب پایایی آن به روش آلفای کرونباخ برابر با 71/0 تعیین شد (01/0 P<). جامعه آماری این تحقیق شامل 100 نفر بود که متشکل از خبرگان تراز اول این رشته بودند. پرسشنامه تحقیق در اختیار 60 تن از خبرگان این رشته قرار گرفت. پس از جمع آوری داده ها و تحلیل های آماری، تحلیل سوات تکواندو ایران به دست آمد. اهمیت فرصت ها، تهدیدات، قوت ها و ضعف های این رشته معنی دار بودند. مهم ترین نقطه قوت این رشته شامل رشد قابل توجه مشارکت در مسابقات بین المللی و مهم ترین فرصت شامل وجود قهرمانان ملی تکواندو به عنوان افراد بالقوه برای تصدی پست های مربیگری و مدیریت تکواندو است. همچنین مهم ترین ضعف آن عدم بهره گیری مناسب از حامیان مالی به عنوان منبعی درآمدزا و مهم ترین تهدید شامل ناکافی بودن اطلاع رسانی و سطح آگاهی عمومی راجع به ورزش تکواندو است. توجه به ناکارآمدی نظام ملی آموزش مربیان و برنامه های حمایت مالی و نیز تقویت مسابقات لیگ، توسعه ارتباط با رسانه ها و تقویت کرسی های بین المللی فدراسیون از اهم پیشنهادات به مدیران رشته است. برنامه های جاری فدراسیون تکواندو قوت هایی دارد که می توانند به انجام رسالت و وظایف آن کمک شایانی نمایند. فرصت هایی چون ظرفیت مدال آوری تکواندو در بازی های المپیک و آسیایی، عضویت ریاست فدراسیون در شورای اجرایی فدراسیون جهانی، حمایت دولت از این رشته در رفع ضعف ها و تقلیل تهدیدات راه گشا خواهد بود.
    کلیدواژگان: تحلیل سوات، تکواندو
  • بررسی قابلیت تصمیم گیری دانشجویان تربیت بدنی در وضعیت های دشوار اخلاقی
    آقای محمدعلی قره، آقای رضا شجیع صفحات 31-46
    هدف این پژوهش، بررسی قابلیت تصمیم گیری دانشجویان تربیت بدنی در وضعیت های دشوار اخلاقی است. به این منظور، پرسشنامه 20 گویه ای وضعیت های دشوار اخلاقی در ورزش که توسط کسول (2003) ساخته شده است، به طور تصادفی در اختیار 158 دانشجوی تربیت بدنی (100 دانشجوی پسر و 58 دانشجوی دختر) قرار گرفت. همه آزمودنی ها، دست کم در یکی از رشته های ورزشی، سابقه حضور در کلاس های مربیگری داشتند. روایی محتوایی ابزار توسط متخصصان و ثبات درونی آن نیز در مطالعه ای مقدماتی، با استفاده از آلفای کرونباخ 84/0 تایید شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف - اسمیرنف، t گروه های مستقل و یو مان ویتنی استفاده شد. نتایج نشان داد بین تصمیم گیری اخلاقی (471/0- = t، 008/0= P) و خرده مقیاس گرایش اخلاقی (392/0 = t، 001/0= P) دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی دار وجود دارد. ضمن اینکه بین میانگین تصمیم گیری اخلاقی و خرده مقیاس های آن در آزمودنی ها به تفکیک سابقه قهرمانی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0< P). به طور کلی، تحقیق حاضر بر گنجاندن واحد درسی اخلاق ورزشی در برنامه های آموزشی دانشجویان تربیت بدنی به منظور ارتقای سطح قابلیت تصمیم گیری اخلاقی در آنان تاکید می کند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری اخلاقی، وضعیت دشوار اخلاقی، دانشجویان تربیت بدنی
  • دنیا پاداش، محمد سلطان حسینی صفحات 47-62
    هدف این پژوهش یافتن عوامل مدیریتی و اجرایی موثر بر خصوصی سازی باشگاه های ورزشی و اولویت بندی آن ها با استفاده از روش AHP است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر روش، توصیفی و در حیطه پژوهش های کیفی است. برای تعیین عوامل و جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. پس از شناسایی عوامل، درخت سلسله مراتب تصمیم گیری ترسیم و با استفاده از آن پرسشنامه پژوهش استخراج شد. از آنجا که نرخ ناسازگاری محاسبه شده در این پژوهش از 1/0 کمتر است، می توان گفت پرسشنامه معتبر است. جامعه آماری این تحقیق اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در رشته اقتصاد و تربیت بدنی، رئیس یا معاونان اتحادیه فوتبال، روسای یا نایب رئیس های فدراسیون ها (فوتبال، والیبال، بسکتبال، کشتی و تکواندو)، روسای لیگ ها در رشته های یاد شده و مدیر عامل، معاون یا مسئول بازاریابی باشگاه های کشور بودند که از میان آن ها ت45 نفر به عنوان خبره شناسایی شدند و پرسشنامه در اختیار آن ها قرار گرفت. پس از آنکه داده های حاصل از نظرات افراد وارد نرم افزار انتخاب خبره شد، وزن های نسبی و نهایی معیارها و زیرمعیارها و نیز اولویت آن ها در هر سطح از سلسله مراتب درخت تصمیم محاسبه شد. در مدل کل، 13 زیرمعیار اولویت بندی شدند که عوامل: مدیریت نامطلوب، استفاده نکردن از نیروی متخصص و فقدان انگیزه کافی در بخش خصوصی، به ترتیب در اولویت های اول تا سوم قرار گرفتند؛ در نتیجه، مسئولان می توانند برای برداشتن گام های اساسی در خصوصی سازی باشگاه های ورزشی از این اولویت بندی بهره گیرند.
    کلیدواژگان: فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، خصوصی سازی، صنعت ورزش
  • مهرداد محرم زاده، میرحسن سیدعامری، شیدا سعیدی صفحات 63-76
    هدف این پژوهش بررسی ارتباط مولفه های هوش عاطفی با راهبردهای مدیریت تعارض در کلیه مدیران ستادی و صفی اداره کل تربیت بدنی استان آذربایجان غربی و ادارات شهرستان های تابع و نیز ر و سای هیئت های ورزشی استان به تعداد 85 نفر است. حجم نمونه برابر با کل جامعه آماری است. پژوهش از نوع همبستگی است که به شیوه میدانی انجام شده است. برای گردآوری اطلاعات پژوهش، از دو پرسشنامه روا و پایا (هوش عاطفی شرینگ با پایایی 81/0 α= و راهبردهای مدیریت تعارض رابینز با پایایی 85 /0 α=) و همچنین پرسشنامه مشخصات فردی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد هوش عاطفی و مدیریت تعارض با راهبرد راه حل گرایی رابطه مثبت و معنی دار و هوش عاطفی با راهبردهای عدم مقابله و کنترل رابطه منفی و معنی دار دارد. بین راهبرد راه حل گرایی با پنج مولفه هوش عاطفی ارتباط مثبت و معنی دار و بین راهبرد عدم مقابله با مولفه های آگاهی اجتماعی و مهارت های اجتماعی ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد و با مولفه های خودآگاهی، مدیریت خود و خودانگیزی ارتباط معنی داری مشاهده نشد. بین راهبرد کنترل و مولفه های خودآگاهی، مهارت های اجتماعی و خودانگیزی ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد و با مولفه های آگاهی اجتماعی و مدیریت خود ارتباط معنی داری مشاهده نشد. یافته ها نشان می دهند که برای مدیران با توانمندی های زیاد در هوش عاطفی، راهبرد راه حل گرایی موثرترین راهبرد حل تعارض است. برای مدیرانی با آگاهی اجتماعی و مهارت های اجتماعی خوب، استفاده کمتر از راهبرد عدم مقابله مناسب است و به مدیرانی که خودآگاهی، مهارت های اجتماعی و خودانگیزی زیادی دارند، پیشنهاد می شود برای حل تعارض در سازمان از راهبرد کنترل استفاده کنند.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، مولفه های هوش عاطفی، راهبردهای مدیریت تعارض
  • سردار محمدی، نرگس اسماعیلی صفحات 77-92
    به منظور انتخاب آمیخته تبلیغاتی مناسب بخش تولیدی صنعت ورزش، نظرات 30 مدیر بازاریابی شرکت های تولیدکننده محصولات ورزشی از طریق پاسخگویی به پرسشنامه محقق ساخته آمیخته تبلیغات بر مبنای مدل AIDA جمع آوری شد. روایی(صوری، محتوایی) پرسشنامه توسط متخصصان و پایایی آن ها به دلیل نرخ ناسازگاری پرسشنامه ها که کمتر از 1/0 بود، تایید شد. برای تحلیل داده ها از روش AHP و نرم افزار Expert Choic11)) استفاده شد. براساس یافته ها، در سطح چهارم، تلویزیون با وزن 522/0؛ در سطح سوم، تبلیغات 396/0؛ در سطح دوم، ایجاد آگاهی با وزن 437/0 بیشترین اهمیت را دارند. نتایج بر مبنای مدل AIDA نشان می دهد در سطح چهارم از نظر ایجاد آگاهی، علاقه و تمایل و سوق دادن مشتریان به خرید، تلویزیون به ترتیب با وزن نهایی510/0، 496/0و 499/0 بیشترین اهمیت را میان ابزارهای تبلیغاتی دارد. نتایج در سطح سوم بر مبنای مدل AIDA نشان می دهد از نظر ایجاد آگاهی، تبلیغات 391/0، از نظر ایجاد علاقه و تمایل، پیشبرد فروش 359/0، از نظر سوق دادن مشتریان به خرید، فروش شخصی با وزن440/0اهمیت بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: آمیخته ترویج، تبلیغات، روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP)، مدل AIDA
  • حمیدرضا مقصودی ایمن*، فریده هادوی، فریدون تندنویس صفحات 93-110

    هدف از اجرای این تحقیق، مقایسه وضعیت موجود منابع انسانی شاغل در فوق برنامه دانشگاه ها با وضعیت ده سال قبل است. در این تحقیق، وضعیت منابع انسانی فوق برنامه دانشگاه ها از نظر تعداد منابع انسانی و سرانه منابع انسانی متخصص در دو بخش دختران و پسران مقایسه و تحلیل شده است. برای بررسی وضعیت منابع انسانی فوق برنامه ورزشی دانشگاه های ایران از پرسشنامه محقق ساخته (روایی صوری قابل قبول و پایایی با آلفای کرونباخ 81/0) استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشگاه های ایران و نمونه آماری تحقیق 49 دانشگاه از مجموع 60 دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات مقایسه ای- تحلیلی است. مقایسه نتایج تحقیق حاضر با نتایج تحقیق ده سال قبل، برگرفته از رساله دکتری (تندنویس، 1375) و سنجش میزان فرآیند رشد و میزان اختلاف متغیرها از طریق روش های آمار استنباطی (آزمون ویلکاکسون برای مقایسه میانه متغیرها) در سطح (05/0) انجام شده است. یافته های تحقیق نشان داد از مجموع 847 نفر منابع انسانی موجود در فوق برنامه ورزشی دانشگاه ها 8/39 درصد زن و 2/60 درصد مردند و از مجموع 223 نفر منابع انسانی متخصص موجود 9/39 درصد را زنان و 1/60 درصد را مردان تشکیل می دهند. همچنین سرانه منابع انسانی متخصص به ازای هر یک هزار دانشجو در بخش دختران 39/0 و در بخش پسران 69/0 است و در مجموع (دختر و پسر) 53/0 نفر منابع انسانی متخصص به ازای هر یک هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه ها وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد بین وضعیت موجود و ده سال قبل از نظر تعداد منابع انسانی و سرانه منابع انسانی متخصص اختلاف معنی داری در سطح (05/0) وجود ندارد.

    کلیدواژگان: فوق برنامه ورزشی دانشگاه ها، منابع انسانی، سرانه منابع انسانی متخصص
  • سید نصرالله سجادی، محمد صادق افروزه صفحات 111-128
    امروزه صنعت مسافرت و جهانگردی بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به حساب می آید و سیستم های اطلاعات گردشگری از شاخص های مهم در حوزه توسعه گردشگری است. تحقیق حاضر توصیفی - تحلیلی است و جامعه آماری آن را 86 نفر از مدیران و کارشناسان اداره میراث فرهنگی گردشگری و اداره کل تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی را تشکیل می دادند که نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. اطلاعات با استفاده از مدارک و اسناد موجود و طرح مفهومی پیشنهادی به همراه پرسشنامه و نیز پرسشنامه دیگری شامل 32 سوال در خصوص جریان اطلاعات در سیستم موجود جمع آوری شد. پرسشنامه سه شاخص سرعت، دقت و مرتبط بودن اطلاعات را در وضعیت موجود و مطلوب مقایسه می کرد. بعد از سه مرحله بررسی و شناخت سیستم موجود، تجزیه و تحلیل سیستم موجود گردشگری و شناسایی شکاف های اطلاعاتی ماتریس معماری اطلاعات ایجاد و در نهایت از آزمون t زوجی برای تعیین تفاوت وضع موجود و مطلوب استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد بین سیستم اطلاعات موجود گردشگری با طرح مفهومی مطلوب از نظر سرعت، مرتبط بودن ودقت و صحت اطلاعات تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین در شاخص مرتبط بودن اطلاعات بین اداره کل تربیت بدنی و میراث فرهنگی و گردشگری تفاوت معنی داری وجود دارد. با توجه به نتایج، به نظر می رسد کارشناسان اداره کل تربیت بدنی و گردشگری در خصوص افزایش سرعت، مرتبط بودن و حذف اطلاعات زائد نظر مساعدی دارند. این عقیده می تواند اهداف اطلاعاتی سازمان را به منظور استفاده از سیستم های اطلاعاتی به روز هموار سازد و از این طریق موجب رضایت مشتریان شود که با نتایج اصفهانی و همکاران و پور مهدی و همکاران همخوانی دارد؛ بنابراین لزوم به کارگیری طرح مفهومی گردشگری در سازمان های گردشگری، به ویژه سازمان های ورزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات، گردشگری ورزشی، طرح مفهومی
  • وحید ساعتچیان، علیرضا الهی، مهدی رسولی صفحات 129-144
    مبحث تعادل رقابتی برای مسابقات ورزشی، توجه زیادی را در رشته اقتصاد ورزش به خود جلب کرده است. تعادل رقابتی به پیش بینی هواداران در مورد اینکه چه تیمی برنده خواهد شد، اطلاق می شود. در این مقاله روند تعادل رقابتی لیگ حرفه ای فوتبال ایران با پنج لیگ برتر اروپا (انگلستان، آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا) مقایسه شده است. لیگ های ورزشی برای پویا بودن و باقی ماندن در عرصه رقابت اقتصادی در ورزش، نیازمند سطح بهینه ای از تعادل رقابتی هستند. بدین منظور، با استفاده از داده های جمع آوری شده برای دوره زمانی 2001- 2009 لیگ حرفه ای ایران و کشورهای منتخب از شاخص تعادل رقابتی HICB در لیگ های مذکور محاسبه شد. نتایج نشان داد با گذشت زمان تعادل رقابتی در بین دوره های تمام لیگ ها رو به بهبود است. به طور کلی طی سال های مورد بررسی، لیگ حرفه ای فوتبال ایران در مقایسه با سایر لیگ ها، از روند مطلوب تری در سیر تعادل رقابتی داشته است. در مقایسه این روند، لیگ انگلستان بدترین وضعیت و فرانسه بعد از ایران، بهترین وضعیت را در میان لیگ های منتخب داشتند. وضعیت بهتر تعادل رقابتی لیگ ایران را می توان به فاصله گرفتن وضعیت فوتبال ایران از حالت دو قطبی و تعادل قدرت بین تیم های شهرستانی و پایتخت نسبت داد؛ بنابراین به نظر می رسد به منظور داشتن لیگ پویا و جذاب لازم است، راه کارهایی برای حفظ تعادل رقابتی بهینه در لیگ حرفه ای فوتبال اندیشیده شود تا متعاقب آن صنعت فوتبال، بتواند بهره اقتصادی لازم را از این موضوع ببرد.
    کلیدواژگان: اقتصاد ورزشی، تعادل رقابتی، لیگ حرفه ای فوتبال، مقایسه تطبیقی
  • حبیب هنری، سیدعبدالحمید احمدی، مهدی مرادی صفحات 145-158
    هدف از پژوهش بررسی نقش چهارگانه اطلاع رسانی، آموزش، مشارکت اجتماعی و فرهنگ سازی رسانه های ورزشی در توسعه فرهنگ ورزش قهرمانی بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی، نوع تحقیق کاربردی، روش اجرا پیمایشی و روش جمع آوری اطلاعات میدانی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان حوزه ورزش و رسانه بود. نمونه آماری 120 نفر و روش نمونه گیری غیرتصادفی بود. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط 12 نفر از اساتید دانشگاه و متخصصان تایید و پایایی پرسشنامه به وسیله آزمون آلفای کرونباخ (89/0= α) تعیین شد. از آمار توصیفی برای توصیف وضعیت آزمودنی ها استفاده شد. در قسمت آمار استنباطی از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها، از آزمون کای اسکوار (2 χ) جهت بررسی معناداری فرضیه ها و از آزمون کرامر (c) برای بررسی شدت ارتباط (همبستگی) بین نقش های چهارگانه رسانه های ورزشی و توسعه فرهنگ ورزش قهرمانی استفاده شد.
    نتایج تحقیق نشان داد بین نقش چهارگانه رسانه های ورزشی با توسعه فرهنگ ورزش قهرمانی در سطح 05/0 P=، ارتباط معناداری وجود دارد. با توجه به شرایط موجود رسانه های ورزشی باید نگاهی نو به مقوله ورزش قهرمانی داشته باشند تا بتوانند به وظیفه خود در راه اعتلای ورزش کشور کمک نمایند. توسعه فرهنگ ورزش قهرمانی با همکاری همه جانبه جامعه رسانه ای و ورزشی و علم به ورزش قهرمانی صورت می پذیرد.
    کلیدواژگان: رسانه های ورزشی، ورزش قهرمانی، اطلاع رسانی، مشارکت اجتماعی، آموزش و فرهنگ سازی
  • صدیقه حیدری نژاد، محسن غفرانی، جمشید جلیلوند صفحات 159-172
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین ابعاد ساختار سازمانی و کارآفرینی سازمانی در اداره کل تربیت بدنی استان سیستان و بلوچستان در سال 1389 است. این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی و به روش میدانی انجام شده است. جامعه آماری، کارکنان و روسای هیئت های ورزشی اداره کل تربیت بدنی سیستان و بلوچستان بودند (116 N=). نمونه گیری به روش سرشماری بود و کل جامعه به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه ویژگی های فردی و پرسشنامه تعدیل شده ساختار سازمانی و کارآفرینی سازمانی بود که بر اساس پرسشنامه استاندارد رحیمی فیل آبادی شامل 28 سوال طراحی شد. روایی پرسشنامه توسط استادان تربیت بدنی اهواز و زاهدان بررسی و تایید شد. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ 86/0 محاسبه شد. برای اطمینان از توزیع نرمال داده ها آزمون کولموگروف - اسمیرنوف و برای تجزیه و تحلیل داده ها آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در سطح معنی داری (05/0 ≥ P) به کار گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد رسمیت (441/0- r=، 001/0 p=)، پیچیدگی (263/0- r=، 006/0 p=) و تمرکز (275/0- r=، 004/0 p=) با کارآفرینی سازمانی رابطه منفی معنی دار دارند. نتایج رگرسیون چندگانه در مرحله ورود بین ابعاد ساختار سازمانی با کارآفرینی سازمانی رابطه معنی دار نشان داد و در مرحله گام به گام بعد رسمیت (441/0 r2=، 001/0 p=) به عنوان بهترین پیش بینی کننده کارآفرینی سازمانی شناخته شد. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می شود به منظور افزایش کارآفرینی سازمانی از رسمی کردن و قوانین و مقررات افراطی کاسته شود تا کارکنان آزادی عمل بیشتری در سازمان داشته باشند.
    کلیدواژگان: پیچیدگی، رسمیت، تمرکز، کارآفرینی سازمانی
  • محمدحسن فردوسی، فاطمه مرعشیان، مهدی طالب پور صفحات 173-188
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی با سلامت سازمانی در کارکنان ادارات تربیت بدنی استان خوزستان بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات تربیت بدنی بودند که از میان آنها تعداد 200 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها سه پرسشنامه ویژگی های شخصیتی پنج عاملی NEO، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر و نیز پرسشنامه سلامت سازمانی مورد استفاده قرار گرفتند. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری استفاده گردید. نتایج نشان داد که از میان ویژگی های شخصیتی، وجدانی بودن، برونگرایی و دلپذیر بودن و نیز تعهد سازمانی با سلامت سازمانی ارتباط معنی داری وجود دارد. همچنین ضریب همبستگی چندگانه به روش stepwise برای ترکیب متغیرهای ویژگی های شخصیتی (وجدانی بودن، برون گرایی، دلپذیربودن) و تعهد سازمانی با سلامت سازمانی معنی دار است. به عبارت دیگر مشخص شد که از میان مولفه های ویژگی های شخصیتی (وجدانی بودن، برون گرایی، دلپذیربودن) و همچنین تعهد سازمانی کارمندان به عنوان متغیرهای پیش بین، پیش بینی کننده برای سلامت سازمانی می باشند و بقیه مولفه ها در پیش بینی کنندگی سلامت سازمانی، نقشی را ایفا نمی کنند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، تعهد سازمانی، سلامت سازمانی
  • ابوالفضل فراهانی، عزت الله ترخانی، محمد ایمانی صفحات 189-202
    هدف این تحقیق، مقایسه خودپنداره دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های دولتی و غیردولتی است. روش تحقیق حاضر توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق، تمام دانشجویان تربیت بدنی مقطع کارشناسی بودند که در سال تحصیلی 85- 86 در دانشگاه های دولتی و غیردولتی شهر تهران مشغول به تحصیل بوده اند. از شاخص های آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار، برای مقایسه نمرات خودپنداره دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های دولتی با غیردولتی و همچنین مقایسه نمرات خودپنداره دانشجویان دختر و پسر، شاغل و بیکار و متاهل و مجرد از آزمون پارامتریک t استودنت استفاده شده است. برای مشخص کردن ارتباط بین سنوات تحصیل در دانشگاه و سطح خودپنداره از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. این تحقیق نشان می دهد بین نمرات خودپنداره دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های دولتی و غیردولتی رابطه معنی داری وجود ندارد و سنوات حضور در دانشگاه نیز رابطه معنی داری آماری با نمرات خودپنداره تحصیلی ندارد. در این تحقیق میزان نمره خودپنداره دانشجویان دختر و پسر، شاغل و بیکار، متاهل و مجرد در دانشگاه های دولتی و غیردولتی با یکدیگر مقایسه شد، اما تفاوت معنی دار آماری بین نمرات خودپنداره آنان مشاهده نشد. نتایج این تحقیق همبستگی 02/0 را بین خودپنداره و سنوات تحصیل در دانشگاه نشان داد که بیا نگر این مطلب است که تحصیل در دانشگاه نمی تواند نقشی معنی دار در ارتقای خودپنداره دانشجویان داشته باشد.
    کلیدواژگان: خودپنداره، دانشجوی تربیت بدنی، دانشگاه های دولتی و غیردولتی
|
  • Mr Mohammad Khabiri, Jhale Memari Pages 13-30
    The present study was conducted with propose of Iranian Taekwondo SWOT Analysis. For this purpose, the research method was developmental and applied. By going to confirming the buoys of SWOT questionnaire, which consists of 5 general components, we used Discriminate Power and Binominal Test (P< 0/05).Then obtained 0.71 for reliability by Chronbakh (P< 0/01). The statistical society contained 100 people were expert at taekwondo sport field and sixty people were sampled of them, asked to complete the questionnaire. After collecting data by doing some statistical analysis, the SWOT of taekwondo has been made. Results showed that important of Strengths, Opportunities, Treats, and weaknesses were significant. Increasing number of participation in international competitions, National champions as potential people for enterprising management and coaching cathedras of Iran’s Taekwondo as the most important opportunity, Lack of proper utilization from sponsors as income resource as the most important major of weakness and Inadequate public awareness about taekwondo as the most important threats were some of these research results. Attention to Inefficiency of national system coach education and sponsorship programs and also Reinforcement legal champions and international cathedras and then develop the relations between medias were the most important offers to heads of that field. Current programs of Iran’s taekwondo federation have some strength that helps them to do their best. Opportunities such as medals capacities in Olympic and Asian games, participate national federation’s President, as ITF executive committee and governmental supports that following taekwondo, are instrument to remove weaknesses and reduce treats.
  • Decision-Making Ability of Physical Education Students
    Mr Mohammadali Ghareh, Mr Reza Shajie Pages 31-46
    The purpose of this study was a survey on decision-making ability of physical education students in ethical dilemmas. For this purpose، dilemmas in athletic training questionnaire (DAT-Q) developed by Caswell (2003) was employed and randomly administered to 158 physical education students (100 male and 58 female) who at least had one of sport fields coaching license. The content validity of instrument was confirmed by experts and the internal consistency of the DAT-Q proved to be 0. 84 in a pilot study. The data were analyzed by employing Kolmogorov-Smirnov، Mann-Whitney U and independent t tests. Results showed that there was a significant difference between ethical decision-making (t=0. 471، P=0. 008) and ethical intention (t=0. 392، P=0. 001) of male and female students. Also، there was no significant difference between students’ ethical decision-making and its subscales with separate of championship background (P>0. 05). Generally، the current research emphasis to add sport morality course in physical education students’ syllabus to enhance their level of ethical decision-making ability.
    Keywords: Ethical decision, making, Ethical dilemma, Physical education students
  • Ms Donya Padash, Mr Mohammad Soltan Hoseini, Mr Mohammad Khabiri Pages 47-62
    The goal of this research has been find management and executive affecting privatization in sport clubs and prioritization with AHP method. The research method is descriptive analyze. For data accumulation the library and field methods were utilized. After identified efficient management and executive factors, Decisional Hierarchy Tree was drawn and with that a questionnaire was designed. Since the inconsistency rate calculated in this study is less than 0.1, thus we say that the questioner is valid. The population of the present study includes university faculty members in Sports Management and Economics, Head or deputy Football Association, President of federations or their Vic-presidents (Football, Volleyball, Basketball, Wrestling, Taekwondo), directors League in mentioned fields and finally the, managing director, assistant or the Iranian sport clubs marketing official that Among them 45 were identified as experts and a questionnaire was given to them. Once the data resulted from people views was entered into Expert Choice, the relative and final weights of criterion and sub criterion and its priorities in every level of the hierarchical decision tree was estimated. In the total model 13 sub-criteria were prioritized. The results indicate that on the total model first and third priorities were “undesirable management”, “lack of the Use of force expert”, and “lack of sufficient motivation for the private sector”. Consequently, the officials can apply prioritization for taking essential steps in the issue of privatization.
    Keywords: Analytical Hierarchy Process, Privatization, Sport Industry
  • Mr Mehrdad Moharram Zadeh, Mr Mirhassan Seyed Ameri Sheyda Saeedi Pages 63-76
    Our aim in doing this survey has been to study the relationship between the five components of emotional intelligence and conflict management strategies taken by all line and staff managers of Western Azarbaijan Province Bureau of Physical Education and Bureaus of other cities under its supervision, as well as heads of sport committees all over the province that amounts to 85 people. It, the sample volumes is considered to be equal with the sampling population. This is correlation study which has been done in a survival method. In order to get required information, in addition to personal information questionnaire, two valid and reliable questionnaires (Shering's emotional intelligence and Robin's conflict management strategies) have been used. Based on findings of this survey there is a positive and meaningful relation between emotional intelligence and conflict management strategies and a negative and meaningful relation between emotional intelligence and avoidance strategies and control strategies as well. Findings also show a positive and meaningful relation between collaboration strategy and the five components of emotional intelligence. They also show a negative and meaningful relation between avoidance strategy, social awareness and social skills components. No meaningful relation was observed between conflict management strategies and self-awareness, self-management and self-motivation components of emotional intelligence. A negative and meaningful relation was observed between control strategy and self-awareness, self-management and self-motivation components but no meaningful relation was observed between control strategy and social awareness and self-management components. Results such: Director that has high of capabilities emotional intelligence, solutions strategy is that the most effective strategy, the tendency for conflict resolution to the conflict applies. The managers are high of social awareness and social skills, are not indifferent to the conflict and try to lower use of avoidance strategy. Also, above knowledge, social skills and self-thought is prevents that the manager to use the ListenRead phonetically Control strategy to resolve conflicts created by the Organization.
    Keywords: Emotional Intelligence, Components of Emotional Intelligence, Conflict Management Strategies
  • Mr Sardar Mohammadi Narges Esmaeeli Pages 77-92
    For selection of appropriate promotion mix (APM) of production sector of the sport industry, 30 marketing managers of sport companies responded to questionnaire of promotion mix & AIDA model. Validity proved by experts and reliability due to inconsistency ratio of questionnaires is less than 0.1 can be proved. For data analysis AHP method were used. The results showed in forth level among 17 (APM) tool, TV the weight of 0/522 had the most priority. In third level among (PM), advertising0/396 and second level among AIDA tools attention 0/437 had the most priority. Results AIDA model showed in the forth level, for attention and interest-desire and action, TV adv respectively 0/510, 0/469& 0/499 had the most importance. Results based on AIDA model showed in the third level for attention, advertising 0/391 for interest-desire, sale promotion 0/359 and for action, salesman had the most priority.
    Keywords: Promotion mix, Advertising, Analytic hierarchy process, AIDA model
  • Mr Hamidreza Maghsudi Imen Farideh Hadavi, Mr Fereydon Tondnevis Pages 93-110

    The purpose of this study was comparing the current status of Human Resources in Iranian universities intramural with ten years ago. In this study, the status of Human Resources of Iranian Universities Intramural in the number of human resources and percapita of Professional human resources will be compared. For investigation of Status of human resources in Iranian Universities Intramural was constructed through researcher-made questionnaire (face, acceptable validity and reliability with 0.81 Cronbach alpha coefficients) is used. The statistical Population included all Iranian universities and the statistical simple included 49 of total 60 University covered by Ministry of Science, Research and Technology which was randomly selected. The research design was comparative motheds. Comparaing the present study rusulets with those studies done in ten years ago from thesis Ph.D dissertation (Tondnevis, 1998) has been performd through inference statistical methods (Wilcoxon test for variable middle comparison) in level of (p≤ 0.05). The Findings indicated that from 847 totals people of human resources in Universities Intramural 39.8 percent are female and 60.2 percent are male. From 223 totals people of Professional human resources 39.9 percent are female and 60.1 percent are male. Than the percapita of Professional human resources for each thousand girl’s student are 0.39 people and in boy’s student are 0.69 people and 0.53 people of Professional human resources for every thousand students (Girls and Boys) in University are employed. The Findings indicated that between Current Status of numbers of human resources and also percapita of Professional human resources there was not significant difference (p≤0.05) with ten years ago.

    Keywords: Universities Intramural Sport, Human resources, Percapita of Professional human resources
  • Mr Seyed Nasrelah Sajadi, Mr Mohammadsadegh Afruzeh Pages 111-128
    Today tourism industrial is one of the industrial biggest in the world and Tourism Information System is one of the instruments of tourism development. This research is analysis-descriptive. The population and samples (86) includes experts, managers of physical education office and Cultural Heritage and Tourism office in Este Azerbaijan. For data collection used from interviews have been supplemented by documents and reports released by the ICTO, literature review and physical education office and questioner with 31 item and three important principles: Speed, accuracy and cost as a strategy in order to acquire competitive advantages. Data in stage three earned. The design is compared with the current situation based on the criteria of speed, accuracy and cost. For data analysis used paired T test. The findings show that significant difference between design ideal situations with the current situation based on the criteria of speed, accuracy and cost. Also was significant difference between accuracy information in physical education office and Cultural Heritage and Tourism office. Findings show that expert in tourism and physical education offices are eager to information development, increase information speed, related and deleted of false information. This idea can be help organization managers to development system information and earns customers satisfaction that likes poor medi and esfahani findings. Then suggest supply Conceptual Design of Tourism Information System in organization tourism and sport tourism is essential.
    Keywords: Information System, Sport Tourism, Conceptual Design
  • Mr Vahid Saatchian, Mr Alireza Elahi, Mr Mahdi Rasooli Pages 129-144
    Nowadays the subject of competitive balance in sport events is getting huge attention in economic science world. CB in sport means what team will win in a competition. In this research the process of CB in Iran’s football pro league and 5 flights European pro league (England, France, Spain, Italy & Germany) is studied in the period 2000-2009. It’s obvious that if sport leagues want to be dynamic and alive in economic area they should have got a suitable level of CB. So with data gathered from Iran’s football league organization and European football league websites by using economic indices, CB processes was estimated. Results showed that CB has been passing through an improvement road in all studied leagues and Iran had the best process of CB among others. England primer league had worst CB process and France lachampione was the second good one. In Iran, because it’s popular teams (Esteghlal & Piruzy did not get good results so other teams had the chance to grow. According to results it’s recommended that there should be suitable alternatives for retaining CB status in football league so football industry could take advantage from revenue making and attracting sponsors.
    Keywords: Sport economic, competitive balance, football pro league, comparative study
  • Mr Habib Honari, Mr Seyedabdolhamid Ahmadi, Mr Madi Moradi Pages 145-158
    The aim of the study was to investigate the fourfold role of the informing, educating, social participation and culture-making of media in the Development of athletic sports culture. The research method was descriptive-correlation, the type of research was applied research, the performance method was survey, and data collection was through field study. Research population consists of media and sport experts. Research sample includes 120 people. The sampling was performed non-randomly. A researcher-made questionnaire used to collect the data. Its validity proved by 12 professors and experts, and its reliability determined by Cronbach's Alpha (α =0.89). Descriptive statistics were used to describe the status of examinees, and kolmogrov-smirnov test was used to see if the distribution of data was normal. Chi-square test (2 χ) was applied to investigate the significance of hypotheses and Cramer test (c) to investigate the intensity of relationship (correlation) between fourfold roles of media and developing the culture of athletic sports. Results of the research revealed that there is significant difference between fourfold roles of media and development of athletic sport culture, in the level of P=0.05.Considering the current conditions, sport media should have a new look to the subject of athletic sorts so that they can do their duty that is to promote the athletic sports. Expansion the culture of athletic sports is done through comprehensive cooperation of media, sport and academic communities.
    Keywords: sport media, athletic sports, informing, social participation, education, culture, making
  • Ms Sedigheh Heydarinejhad, Mr Mohsen Ghofrani, Mr Jamshid Jalilvand Pages 159-172
    The purpose of this research was study of relationship between organizational structure and corporate entrepreneurship in physical education office of Sistan and Baluchestan Province in 1389. M ethodology of this research was correlative descriptive, which was done by field study. Statistical society were all staff and heads sport associations in P E office (N =116). Sampling was census and whole community was selected as research sample. Instrument for gathering data was individual characteristic questionnaire and a modified questionnaire for organizational structure and corporate entrepreneurship, based on standard Rahimi Phil Abadi’s questionnaire included 28 questions. Validity of the questionnaire was confirmed by 12 experts in Ahvaz and Zahedan, and reliability was calculated with Cronbach Alpha (r=0.86). For assuring of normal distribution data, Kolmogorov Smirnov test was used. Descriptive and inference statistics (Pearson correlation and multiple regressions) was used for data Analysis. The significance level was (p ≥ 0.05). Finding of simple correlation indicated there was significant negative relationship between formalization (r= -0.441, p= 0.001); complexity (r= -0.263, p= 0.006) and centralization (r= -0.275, p= 0.004) with corporate entrepreneurship. Results of multiple regressions with entrance method showed positive significant relationship between organizational structure dimensions and corporate entrepreneurship, and step by step method showed formalization was most importance factor for prediction of corporate entrepreneurship. Regarding to the result of this study it is suggested for increase corporate entrepreneurship in organization must decrease formalizing, high rules and increase decentralization organization and employees have more freedom in the organization.
    Keywords: Formalization, Complexity, Centralization, Corporate Entrepreneurship
  • Mr Mohammad Hassan Ferdosi, Mrs Fatemeh Marashian, Dr. Mahdi Talebpour Pages 173-188
    The purpose of this study was to investigate the relationship between personality traits and organizational commitment with organizational health in staffs of physical education offices of Khuzestan province. The samples consisted of 200 persons of physical education staffs selected by a simple random sampling method from the all offices of Khuzestan province. To data collection we used Personality Traits Questionnaire (NEO-PI-R), Allen and Meyer's Organizational Commitment Questionnaire (OCQ) and Organizational Health Questionnaire (OHQ). The analysis of data which was contented with Pierson correlation and multiple regressions revealed that there is a significant relationship between some of personality traits such as Extroversion, Agreeableness and Consciousness and also organizational commitment with organizational health. Results also showed that there was a multiple relationship between Extroversion, Agreeableness and Consciousness and organizational commitment with organizational health. On the other word Extroversion, Agreeableness and Consciousness and organizational commitment can predict organizational health and else component cant do it.
    Keywords: Personality Traits, Organizational Commitment, Organizational Health
  • Mr Abolfazl Farahani, Mr Tarkhani, Mr Imani Pages 189-202
    The goal of this research is the comparison the physical education students’ self – concept in state and non-state universities in Tehran. The present research method is analytic-descriptive. Population was the whole of under graduating physical education students who have been studying in state and non–state universities, in academic year 85-86 (2006 – 2007) in Tehran. To find the mean, and variance, we used descriptive statistics indexes. And to compare the self – concept scores of state university students with non – state university students and also to compare the self – concept scores of male and female, employed and unemployed, married and single students, at – student parametric test has been used. Pierson correlation coefficient is used to distinguish the relation ship between the number of years spent in university by the student and the level of his / her self – concept. Data analysis has been done by SPSS software. Ultimately, this research showed no meaningful difference between self – concept scores of state and non – state university physical education students. There’s no relationship between years spent in university and the rate of self – concept scores of the students. In this research were compared the rate self – concept scores of male and female, employed and unemployed, married and single students, But no meaningful difference was observed among self – concept scores. This research showed a 0/02 correlation coefficient between two factors of years spent in university and the rate of self – concept scores which indicates to be no meaningful correlation between these two variables. Accordingly, it cannot play a meaningful role in enhancing the students self – concept, and so they are independent from each other.
    Keywords: self–concept. Physical education student. State, non, state universities