فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 20 (آذر و دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین پورسلطانی زرندی، فهیمه میرزایی *، حسین زارعیان صفحات 15-36

    هدف از تحقیق حاضر ارتباط بین هوش معنوی و هوش فرهنگی با بهره وری کارکنان پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی بود. روش تحقیق از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق کارکنان پژوهشگاه بوده و به علت محدود بودن جامعه، نمونه آماری برابر با جامعه (36= N=n) در نظر گرفته شد. جهت گردآوری داده ها از سه پرسشنامه هوش معنوی با پایایی (86/0= α)، هوش فرهنگی با پایایی (72/0=α) و بهره وری سازمانی با پایایی (95/0=α) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون کلموگروف – اسمیرونوف برای تعیین توزیع طبیعی داده ها، و آزمون های t مستقل، تجزیه و تحلیل آنوای یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی و برای الگوریتم مدل اندازه گیری و الگوریتم مدل ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS وPartial Least Square(PLS) در سطح معنی داری) 05/0≥P) استفاده گردید. نتایج نشان داد که الگوریتم مدل اندازه گیری تمامی شاخص های هوش معنوی و هوش فرهنگی مورد تایید بوده و در حد قابل قبولی قرار دارد. میزان رابطه هوش فرهنگی و بهره وری(10/3= t،40/0=r) و میزان رابطه هوش معنوی و بهره وری (76/2= t،47/0=r) نیز مورد تایید بوده و در حد قابل قبولی قرار دارد. بین هوش فرهنگی و سن کارکنان(05/0≥ P،10/0= r)و بین هوش معنوی و سن کارکنان (05/0≥ P، 17/0= r) و بین بهره وری و سن کارکنان (05/0≥ P،25/0= r) ارتباط معنی داری وجود ندارد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که بین هوش فرهنگی براساس جنسیت (05/0≥P و 26/2- = t) تفاوت معنی داری وجود دارد. اما بین هوش معنوی براساس جنسیت (05/0P ≥ و 09/0 = t) و بهره وری کارکنان براساس جنسیت (05/0P ≥ و 47/1- = t) تفاوت معنی داری وجود ندارد. از طرفی، بین هوش فرهنگی براساس مدرک تحصیلی (05/0P≤ و 40/3=F) تفاوت معنی داری وجود دارد. بنابراین با توجه میزان متوسط بهره وری کارکنان پ‍ژوهشگاه تربیت بدنی، مدیران توجه بیشتری به این مهم داشته باشند.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، هوش فرهنگی، بهره وری، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • غلامرضا شعبانی بهار، حسین پورسلطانی زرندی، حسین زارعیان صفحات 37-62
    هدف این تحقیق ارزیابی عملکرد پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 1377 تا پایان سال 1387 است. جامعه آماری این تحقیق شامل: 170 نفر از روسا و معاونان پیشین و حال پژوهشکده، اعضای شورای پژوهشی، اعضای گروه های تخصصی پژوهشکده، استادان همکار با پژوهشکده در خصوص (پژوهشی، کتاب، کارگاه و...) و اعضای محترم هیئت علمی و کارکنان پژوهشکده است که 127 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری و به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون استنباطی کلموگروف-اسمیرونوف به منظور تعیین نرمال بودن داده ها، تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA)، آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان می دهد عملکرد پژوهشکده تربیت بدنی در شاخص همایش در سطح خوب، در شاخص کارگاه در سطح متوسط، در پاسخگویی به سوالات مراجعان و میزان رعایت مسائل اخلاقی و احترام متقابل توسط کارکنان اداری در سطح خوب، در شاخص نشریه در سطح متوسط، در شاخص امور مالی میزان رضایت کلی از عملکرد مالی پژوهشکده در سطح متوسط، در شاخص کتاب در سطح متوسط، در بخش طرح های پژوهشی در سطح متوسط، در شاخص میزان رضایتمندی اعضای هیئت علمی در همکاری با پژوهشکده در سطح خوب و میزان مرجع بودن پژوهشکده در مسائل علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی در سطح متوسط قرار دارد. در شاخص مدیران نیز میزان رضایت اعضای هیئت علمی از عملکرد حوزه ریاست پژوهشکده و معاونت پژوهشی در سطح خوبی قرار دارد، بنابراین توصیه می شود با توجه به شاخص های ارزیابی عملکرد از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی به بررسی نقاط قوت و ضعف خود پرداخته، با برطرف کردن آن ها و تقویت بخش هایی که جزء شاخص های ملاک وزارتخانه است، در راه ارتقای جایگاه خود و رسالت تعیین شده خویش گام بردارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • محمد ریحانی، حسین عیدی، رحیم رمضانی نژاد صفحات 63-78
    رقابت های فوتبال در ایران هر هفته گروه زیادی از هواداران را به ورزشگاه ها و محل برگزاری مسابقات می کشاند؛ از این رو هدف تحقیق حاضر، بررسی و مقایسه خرده مقیاس های انگیزه حمایتی هواداران لیگ برتر فوتبال ایران است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع مطالعات پیمایشی است. جامعه آماری را کلیه هواداران فوتبال لیگ برتر تشکیل می دادند که به علت محدودیت تحقیق از میان 18 تیم لیگ برتر و بر اساس توزیع منطقه ی جغرافیایی، 8 تیم انتخاب شدند و پرسشنامه تحقیق در اختیار آن ها قرار گرفت که در مجموع پاسخ های 405 آزمودنی تجزیه و تحلیل شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه انگیزه حمایتی هواداران جالای (2008) بود که پس از ترجمه به زبان فارسی و مطابقت با زبان مبدا برای داوری و تایید روایی در اختیار استادان مدیریت ورزشی قرار داده شد. اعتبار پرسشنامه نیز از طریق آلفای کرونباخ 72 درصد به دست آمد. از روش تحلیل عاملی برای تایید روایی پرسشنامه و تعیین خرده مقیاس های انگیزشی، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای تعیین تفاوت بین تیم ها در عامل های انگیزه حمایتی و آزمون فریدمن برای رتبه بندی مهم ترین شاخص های حمایتی هواداران استفاده شد. نتایج نشان داد در مجموع شش عامل وفاداری تیمی، غرور اجتماعی، هویت تیمی، لذت سرگرمی، تعامل اجتماعی و ادراک بیرونی تیم به عنوان خرده مقیاس های انگیزشی هواداران سبب حضور و حمایت آن ها می شود. ضمنا، عامل وفاداری تیمی مهم ترین انگیزه حضور و حمایت هواداران است.
    کلیدواژگان: وفاداری تیمی، غرور اجتماعی، هویت تیمی، باشگاه ورزشی
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی، مجید جلالی فراهانی، محمود گودرزی صفحات 79-96
    هدف این پژوهش بررسی و تحلیل موانع فرهنگی و اجتماعی اثرگذار بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در ورزش حرفه ای جمهوری اسلامی ایران است. با توجه به هدف اصلی پژوهش، روش انجام پژوهش از نوع کیفی است. به این منظور، با انجام مصاحبه های کیفی با خبرگان و متخصصان امر، مهم ترین موانع فرهنگی و اجتماعی موجود در مسیر پیاده سازی سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در ورزش حرفه ای کشور شناسایی شد. در پژوهش حاضر، نمونه گیری، از افرادی انجام شد که مربوط ترین داده ها را درباره موضوع پژوهش فراهم می کردند. در پژوهش حاضر از نظرات 26 نفر از افراد، در قالب 35 مصاحبه استفاده شد و زمانی که موضوع به حد اشباع نظری رسید، فرآیند جمع آوری یافته ها پایان یافت. مطابق با مبانی پژوهش های کیفی، تحلیل یافته ها همزمان با جمع آوری داده ها انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد مهم ترین موانع فرهنگی و اجتماعی موثر بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی عبارتند از: مخالفت برخی متخصصان و کارشناسان با مباحث خصوصی سازی، وجود ریشه های تاریخی و سابقه 80 ساله اقتصاد دولتی، نگاه مالکیتی دولت به شرکت ها و صنایع زیردست، وجود ابهام در واگذاری و ترس از تغییر در مدیران و مسئولان باشگاه هایی ورزشی، عدم تمایل مسئولان و مدیران دولتی به کاهش حیطه نظارت یا مدیریت آن ها، عدم شناخت فرهنگ ورزش حرفه ای در میان مسئولان و مدیران باشگاه های ورزشی، عدم اعتقاد برخی مسئولان و دولت مردان به اثربخشی و کارآیی بخش خصوصی در ورزش، عدم نگرش و اعتقاد به ورزش به عنوان مقوله ای اقتصادی و انتظار کارکردهای فرهنگی و تربیتی از باشگاه هایی حرفه ای.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، باشگاه حرفه ای، اقتصاد ورزش
  • ژاله معماری، مهرزاد حمیدی، محمد اصغری جعفرآبادی صفحات 97-126
    یکی از وظایف اصلی و مهم فدراسیون های ورزشی سنجش و ارزیابی عملکرد آن هاست، به طوری که هرگونه ادامه همکاری مربیان را در سطح ملی تحت تاثیر خود قرار می دهد. هدف از انجام این تحقیق، مطالعه اکتشافی معیارهای ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور است. تحقیق حاضر در دو بخش کیفی و کمی و به روش توصیفی و پیمایشی انجام شده است. در بخش کیفی با مطالعه ادبیات تحقیق و جلسات بحث و بررسی با نخبگان، متغیرهای اثرگذار در ارزیابی عملکرد مربیان ملی شناسایی شد. در بخش کمی پرسشنامه ای با 35 سوال پاسخ بسته تهیه شد که پنج تن از استادان دانشگاه روایی آن را تایید و طی مطالعه ای مقدماتی ضریب پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 974/0 تعیین شد (01/0P<). پرسشنامه در اختیار 450 نفر از استادان دانشگاه، مربیان نخبه، مدیران، ورزشکاران ملی و کارشناسان ورزش فعال در فدراسیون های رتبه اول و دوم قرار گرفت. در نهایت 407 پرسشنامه تحلیل شد. معیارهای ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور متشکل از پنج عامل بود که عبارت بودند از: توانایی های فنی، توانایی های عملیاتی، مهارت های ویژه، مهارت های رهبری و مهارت های ارتباطی. شاخصهای برازش به دست آمده اعتبار مدل را تایید کردند و بر اساس این شاخص ها ساختار حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی تایید شد. در این مدل توانایی های فنی و توانایی های عملیاتی (اجرایی) بیشتر از سایر عوامل و سپس به ترتیب مهارت های ویژه و مهارت های ارتباطی و سپس مهارت های رهبری مربیان مورد توجه ارزیابان قرار گرفته است. در بحث توانایی های فنی مربیان، بیشترین متغیر اثرگذار مربوط به بهره گیری از تاکتیک ها و استراتژی های مناسب در هر مسابقه است و در باب توانایی های عملیاتی و اجرایی مربیان، بیشترین متغیر اثرگذار توانایی آن ها در تهیه برنامه های ویژه برای مسابقات در سطوح ملی است. همچنین هر یک از عامل ها، متغیرهای تبیین کننده هر عامل و بارهای عاملی هر متغیر، مهم ترین عامل ها و مهم ترین نقاط قابل دستکاری برای مدیران برای اثرگذاری در هر عامل، شناسایی و تعیین شدند. در مدیریت حرفه ای و رقابتی امروز، لازم است ارزیابی کارکنان، به ویژه مربیان ملی سیستماتیک و مبتنی بر روش های علمی باشد که طی آن به هر متغیر به اندازه بار عاملی اش توجه و ارزیابی مربیان را در بخش های مختلف وظایف آنان و بر اساس متغیرهای مقیاس ارزیابی عملکرد مد نظر قرار دهند. همچنین با بررسی ادبیات تحقیق و نظر به اینکه مهارت های ارتباطی و رهبری مربیان در مدیریت و موفقیت تیم ها نقشی مهم ایفا می کند، لازم است مدیریت فدراسیون ها، برای توجه به عوامل فوق در نظام ارزیابی عملکرد مربیان کشور، به مهارت های ویژه و رهبری مربیان توجه بیشتری کنند.
    کلیدواژگان: مربیان ملی، ارزیابی عملکرد، مطالعه اکتشافی
  • مهدی سلیمی، محمد سلطان حسینی، حبیب هنری صفحات 127-148
    هدف از پژوهش حاضر ارائه ایده ای جدید در مکان گزینی اماکن ورزشی به منظور کاربردی تر شدن نتایج این گونه تحقیقات در محیط واقعی است. پس از ایجاد پایگاه داده فضایی پژوهش که متشکل از داده های مربوط به سالن های سرپوشیده (به عنوان نمونه مطالعاتی)، 11 عنصر و کاربری شهری، وضعیت تراکم جمعیتی دو منطقه جنوبی شهر اصفهان (به عنوان محدوده مطالعاتی) و نقشه اتوکد محدوده بود، با انتقال داده ها به محیط Arc GIS 9.3، این پایگاه به صورت لایه های مجزا آماده بهره برداری شد. در گام بعد لایه اورلی حاصل از عوامل موثر در مکان گزینی اماکن ورزشی و لایه تیسن که حوزه نفوذ اماکن ورزشی موجود در محدوده را مشخص می کرد همپوشانی اشتراکی شدند و نقشه نهایی حاصل شد. از آنجا که محدوده معرفی شده با ارزش زیاد در این پژوهش (940 هکتار معادل %37 از کل محدوده)، مانند بسیاری از پژوهش هایی که با هدف مکان گزینی انجام می شوند، اراضی بسیار گسترده ای را شامل می شد، از روش کمینه کردن تفاوت بیشینه و کمینه انحراف معیار لایه های سطحی تیسنی به منظور به حداقل رساندن این اراضی استفاده شد. با استفاده از این روش مشکل اراضی گسترده ای که گروه تحقیقاتی پس از تهیه نقشه نهایی و به منظور انتخاب دقیق مکان مورد نظر مجبور به برداشت میدانی از آن ها بودند به کمترین میزان رسید و همچنین امکان برنامه ریزی برای ساخت چند مکان ورزشی به صورت متوالی نیز به وجود آمد.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، مکان گزینی، تابع تیسن، تابع اورلی
  • طاهر بهلکه، فرشاد تجاری، عبدالقدیر قوجق صفحات 149-158
  • علی ذاکریان، ابوالفضل فراهانی، محمدرضا اسد صفحات 159-172
    مدیریت کیفیت جامع (TQM) عبارت است از: مدیریت و کنترل فعالیت مبتنی بر رهبری مدیریت ارشد و گسترش آن ها به تمامی کارکنان و واحدها. این اقدامات کنترلی و مدیریتی به تضمین کیفیتی متمرکز است که از طریق کیفیت ایجاد شده و در خدمات برای ارائه به مراجعه کنندگان کسب شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط TQM و اثربخشی در پنج فدراسیون ورزشی انفرادی کشور است. این فدراسیون ها شامل فدراسیون های تکواندو، کاراته، کشتی، دو و میدانی و بدمینتون است. روش این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را روسا، نایب رئیسان و دبیران فدراسیون های انفرادی کشور تشکیل می دادند که از میان آن ها 15 نفر (پنج فدراسیون) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار این پژوهش پرسشنامه TQM و پرسشنامه اثربخشی بود که اعتبار محتوایی آن توسط استادان تایید شد. ضریب پایایی پرسشنامه و اثربخشی آن با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 79% و 98% به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل آماری یافته ها از روش های توصیفی و روش های استنباطی از جمله آزمون های تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی (توکی) و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج نشان می دهد بین اعمال مدیریت TQM در فدراسیون های تکواندو، کاراته، کشتی، دو و میدانی و بدمینتون تفاوت معنی دار وجود دارد (023/0P <). بین اثربخشی در فدراسیون های تکواندو، کاراته، کشتی، دو و میدانی و بدمینتون تفاوت معنی دار وجود ندارد (106/0 p >). بین اعمال مدیریت TQM و اثر بخشی در فدراسیون های تکواندو، کاراته، کشتی، دو و میدانی و بدمینتون رابطه معنی دار وجود ندارد.(05/0 p >).
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع، کیفیت، بهره وری، فدراسیون ورزشی
  • اسفندیار خسروی زاده، علیرضا الهی، علیرضا بهرامی صفحات 173-184
    مربیان ورزش از مهم ترین منابع انسانی در ورزش محسوب می شوند که به نظر می رسد با مشکلاتی در حیطه مربیگری مواجه باشند. هدف کلی این تحقیق، بررسی مشکلات مربیان ورزش و یافتن راه کارهایی برای حل آن هاست. جامعه آماری تحقیق کلیه مربیان مرد فعال هیئت های ورزشی شهرستان اراک بودند (در مجموع 334 نفر) که بر اساس جدول برآورد حجم نمونه مورگان 180 نفر از آن ها به صورت تصادفی-طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از این تعداد، 108 نفر (60 درصد) نفر به پرسشنامه 50 سوالی محقق ساخته شناسایی مشکلات مربیان (85/0= ) بر مبنای مقیاس پنج ارزشی لیکرت به طور کامل پاسخ دادند. از آزمون تحلیل عاملی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد مربیان شرکت کننده به ترتیب مشکلاتی با سازمان های مرتبط، سایر مربیان، رسانه ها، اماکن و تجهیزات ورزشی، شخصی و ورزشکاران دارند که بر فعالیت آن ها تاثیر منفی دارد. بر این اساس، راه کارهایی مانند طراحی مسیر شغلی مربیان و ایجاد جو و فرهنگ کاری مثبت بین مربیان نیز برای حل این مشکلات شناسایی شدند که به نظر می رسد می توان با استفاده از آن ها به رشد و بهبود زندگی کاری مربیان ورزشی کمک کرد.
    کلیدواژگان: مربی ورزش، مشکلات شغلی، راهکارهای اجرایی
  • محمد رحیم رمضانیان، مینا ملایی، شکوفه آبسالان صفحات 185-204
    بررسی ابعاد چابکی سازمانی در ادرات تربیت بدنی استان های کشور هدف اصلی تحقیق حاضر بود. جامعه تحقیق، شامل کلیه کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های کشور و نمونه آماری آن کارکنان این سازمان ها در استان های گیلان، زنجان، فارس و چهارمحال و بختیاری (326 نفر) بود که از میان آنها 273 نفر (74/83%) در این پژوهش شرکت کردند. ابزار تحقیق، یک پرسشنامه 62 سوالی بود که روایی صوری و محتوایی آن را 10 نفر از اساتید صاحب نظر دانشگاهی تایید کردند و ثبات درونی آن نیز با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ، 98/0 =r محاسبه شد. برای تعیین ابعاد اصلی پرسشنامه از روش تحلیل عاملی اکتشافی همراه با چرخش متعامد استفاده شد و 4 عامل مدیریت منابع انسانی، مدیریت کیفیت جامع، مدیریت تغییر و مدیریت اطلاعات و ارتباطات سازمانی، با 91/55% واریانس شناسایی گردید. ضمنا از دیدگاه کارکنان، مدیریت کیفیت جامع (64/0±18/3) قوی ترین و مدیریت منابع انسانی (84/0±83/2) ضعیف ترین ابعاد چابکی ادارات تربیت بدنی بودند. مدیران سازمان های ورزشی با آگاهی از ابعاد و شاخص های چابکی سازمانی می توانند به انطباق بیشتر سازمان های ورزشی با تغییرات محیطی و بهره مندی از فرصت های موجود در محیط های پویای امروزی کمک کنند و در جهت ارتقاء و توسعه همه جانبه ورزش گام بردارند.
    کلیدواژگان: چابکی، تغییر، اطلاعات، مدیریت کیفیت جامع
  • سردار محمدی، رضا شافعی، نسیم صالحی صفحات 205-220
    به منظور ارائه الگوی اضطراب رایانه در سازمان های ورزشی ایران، تحقیقی از نوع همبستگی اجرا و تعداد 574 نفر از مدیران و کارشناسان، با استفاده از نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه های استاندارد اضطراب رایانه هاینس و همکاران (1987)، خودکارآمدی رایانه مورفی و همکاران(1989)، انگیزش پیشرفت هرمانس (1970)، اضطراب خصیصه ای اسپیلبرگر و همکاران (1983) و محقق-ساخته تجربه با رایانه بود که روایی محتوایی آن را گروهی از متخصصین صاحب نظر دانشگاهی مورد تایید قرار دادند. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان می دهند خودکارآمدی رایانه (39/0-) و بعد از آن تجربه کار با رایانه (19/0-) بیشترین اثر معکوس را بر پدید آمدن اضطراب رایانه می گذارد. با توجه به ضریب کلی تعیین (85/0R2=)، معادله ساختاری کاهش یافته (74/0R2=) و تبیین حدود 85% تغییرات اضطراب رایانه، می توان گفت مدل حاضر مدلی نسبتا خوب و برازنده است که می توان به آن اتکا کرد.
    کلیدواژگان: اضطراب رایانه، خودکارآمدی رایانه، سازمان های ورزشی، انگیزش پیشرفت
  • مونا سمیع نیا، حسین پیمانی زاد، محمد جوادی پور صفحات 221-238
    این تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی است. جهت انجام تحقیق حاضر از پرسشنامه محقق ساخته ای استفاده شده است که شامل گویه های مربوط به عوامل درونی و بیرونی(مشتمل بر 40 سوال رتبه بندی شده در زمینه قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای ورزش همگانی ایران) می باشد. روایی پرسشنامه مورد نظر از تکنیک دلفی و توسط تعدادی از اساتید و کارشناسان صاحب نظر؛ و پایایی آن از روش آلفای کرونباخ (887/0 = α) مورد تایید قرار گرفت. نمونه آماری پژوهش 70 نفر شامل مدیران فدراسیون ورزش همگانی، روسای کمیته ها و انجمن های فدراسیون ورزش همگانی، روسای هیئت های استان ها و اعضای شورای راهبردی فدراسیون ورزش همگانی بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر شاخص های توصیفی، آزمون مقایسه میانگین ها و آزمون فریدمن، از ماتریس ارزیابی درونی و بیرونی نیز، استفاده شد. ضمن بررسی وضعیت موجود ورزش همگانی در حوزه های نیروی انسانی، مربیان، آموزش، استعدادیابی، زیرساخت ها و تجهیزات، داوران، امور مالی، تحقیقات، فناوری اطلاعات و بازاریابی؛ و تحلیل داده ها، 10 قوت، 10ضعف، 12 فرصت و 7 تهدید عمده برای ورزش همگانی شناسایی شد. همچنین با بررسی موقعیت استراتژیک ورزش همگانی، مشخص شد که این ورزش بر روی محور مختصاتSWOT از لحاظ عوامل درونی در ناحیه ی قوت ها و از لحاظ عوامل بیرونی سازمان در ناحیه ی فرصت ها قرار دارد. بر این اساس استراتژی های«تهاجمی و توسعه ای» برای توسعه ورزش همگانی توصیه شده است. بنابراین، بهره گیری از نقاط قوت شناسایی شده می تواند به انجام رسالت و وظایف آن کمک شایانی نماید؛ مشروط بر این که در راستای به حداقل رساندن نقاط ضعف درونی و کاهش اثرات تهدیدات بیرونی، و استفاده حداکثر، از فرصت های بیرونی باشند.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، ورزش همگانی، توسعه
|
  • Dr Hossein Poursoltani Zarandi, Fahimeh Mirzaei, Hossein Zareian Pages 15-36

    The aim of present study was determination of relationship between spiritual intelligence and cultural intelligence with productivity of sport science and research center personnel. This study was descriptive and correlational research. The statistical population of study was included all of the personnel of sport science research center of Iran. According to the limited amount of people، all of the personnel considered as the statistical sample (N=n=36). To gathering data 3 different questionnaire was used include، spiritual intelligence questionnaire (α=0/86)، cultural intelligence questionnaire (α=0/72) and productivity questionnaire (α=0/95). Kolmogorov- Smirnoff test used for determination of the normality data distribution، then T test، Pierson coloration and ANOVA used for analyzing data. In this path SPSS and PLS soft wares was used. Results show that algorithms of measurement’s model of all the indicators of Spiritual intelligence and cultural intelligence have been approved and are in acceptable level. The relationship between cultural intelligence and productivity (r=0. 40، t= 3. 10)، and spiritual intelligence and productivity (r=0. 47، t=2. 76)، was also approved and in acceptable level. There wasn’t any significant relation between age of the personnel and spiritual intelligence (r=0. 17، p≤0. 05)، age and cultural intelligence (r=0. 10، p≤0. 05) and age and productivity (r=0. 25، p≤0. 05). Also there was significant difference between cultural intelligence based on gender (t=-2. 26، p≤0. 05)، but there wasn’t significant difference between spiritual intelligence (t=0/09، p≥0. 05) and productivity (t=-1. 47، p≥0. 05) based on gender. Eventually there was significant difference between cultural intelligence of personnel by their educational level (F=-3. 40، p≤0. 05). Therefore according to the medium level of productivity of personnel of this organization، managers should pay more attention to this matter.

    Keywords: Spiritual intelligence, Cultural intelligence, Productivity, SSRC
  • Gholam Reza Shabani Bahar, Hossein Poursoltani Zarandi, Hossein Zareiyan Pages 37-62
    The goal of this research was to evaluate the performance of Research Institute of Physical Education and Sport Sciences of Researches، Sciences and Technology Ministry from 1999 (1377) to the late of 2009 (1387). Statistical population of present research consists of 170 prior and present managers and vice chancellors of the Research Institute، members of Research Council، members of specialized groups of the Research Institute، professors who cooperate with the Research Institute in relation to researching، writing or book and workshops، and university faculty members and personnel of the Research Institute; and 127 people as statistical sample with a simple randomized were selected. Two researcher made questionnaire were used for collecting the information. also، regarding the level of variables` evaluation، Kolmogorov-Smirnov inferential test was applied for recognition of normality of data، and one-way analysis of variance (ANOVA)، independent t-test، Pearson`s correlation coefficient were used. The results showed good performance in the Conference Center of Physical Education indicators، the indicator of intermediate level workshop، in response to customer questions claims compliance with ethical issues and respect by staff at a good level in the medium indicator of publication، the financial indicator of the financial performance of the Institute in the average level of satisfaction، In the book indicator of moderate level، moderate level of in research projects، in collaboration with the Institute indicator of faculty satisfaction at a good level and the reference Institute of science issues in of Physical Education and Sport Sciences at the average level. In the indicator of managers، the degree of university faculty members` satisfaction of chairmanship performance of the Research Institute and research vice chancellor was in a proper level. Therefore، it is suggested that regarding the indicators of performance evaluation from Researches، Sciences and Technology Ministry، Research Institute of Physical Education and Sport Sciences should observe and consider its strengths and weaknesses and by eliminating its weaknesses and boasting the parts which are the indicators of the Ministry moves forward in promoting its position and determined mission.
    Keywords: Performance evaluation, Research Institute of Physical Education, Sport Sciences
  • Mohammad Reyhani, Hossein Eydi, Rahim Ramezaninezad Pages 63-78
    Soccer matches in Iran make that many of fans go to stadiums and sport complexes every week. This study aimed at investigating of underlying motives for the Iranian Fans to attending soccer matches in super league. Research method was descriptive and type of survey. The statistical society was all of soccer fans in super league، but due to some constraints، according to territorial distribution، 8 super league teams were selected from 18 teams and in total 405 questionnaires were collected from the sample. Fan Motivations questionnaire of Jallai (2008) was used as a research instrument. After translate in Persian، validity of questionnaire approved by sport management experts and the reliability of it has been computed with Cronbachs Alpha coefficient method (72%). Descriptive statistics were used to put on display individual، social، and media characteristics of fans and used inferential statistic (Factorial analysis، one-way ANOWA، Freedman Test) to approve the validity of the questionnaire and the underlying motives، determine the difference between teams in the fan motivation factors and classify the main fan motivation indices respectively. The result showed that 6 factors of team loyalty، community pride، team identification، entertainment، social interaction، and team external conception was the underlying motives for the fans to attend and support teams. In addition، the team loyalty is the most important factor for attending the football fans in stadium.
    Keywords: Team loyalty, Community pride, Team identification, Sport club
  • Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi, Majid Jalali Farahani, Mahmood Goudarzi Pages 79-96
    The purpose of this study was to analyze the cultural and social barriers to implement general polices of article 44 in Iran professional sport. For this purpose، researchers interviewed knowledgeable elites and experts by using a qualitative research method. Finally، 35 interviews were done with 26 persons and data collection was finished until theoretical saturation. In accordance with qualitative research principles، data analysis was done simultaneously with data collection. Results showed that the most important cultural and social impediments of general polices of article 44 implementation، were included: resistance of some experts and specialists with privatization issues، historical roots and 80 years olds of governmental economics، ownership attitudes of government on corporation، firms and industries، ambiguity in relegations and fears of change effects in managers and directors of clubs، resistance of governmental managers and directors with decrease of their management or control’s area، absence of professional sport culture in managers and directors of clubs، distrust of some governors and directors on efficiency and effectiveness of private sectors، absence of economic attitudes on sport issues، expectancy of cultural and educational functions from professional sport clubs.
    Keywords: Privatization, Professional club, Sport economics
  • Jhaleh Memari, Mehrzad Hamidi, Mohammad Asghari Jafarabadi Pages 97-126
    One of the basic assignments in sport federations، is evaluating the elite coaches، because any continued cooperation with them is due to these results. The present study was conducted with propose of exploratory study of Iranian Elite Sport Coach Evaluation Criteria. This study was conducted on two qualitative and quantitative sections and with calibration method. In qualitative section، with literature review and interview with experts the effective variables were identified. Also In the quantitative section، a Questionnaire consists of 35 components &. 974 for reliability was prepared (P< 0/01). For collecting the data، were asked 450 people as professors، and elite Athletes، Elite Coaches، and Managers with high Experience in Athletics Sport، and Experts that were active in first and second ranked federations. Due to this، 407 questionnaires were completed. After collecting the data، exploratory modeling of Iranian Elite Sport Coach Evaluation Criteria has been made. Results due to this study، there were 5 factors that have the most important at the Iranian Elite Sport Coach Evaluation Criteria. The 5 factors were Technical Skills، Practical Skills، Special Skills، Leadership Skills، and Communications Skills. Goodness’s of Fitness of the model have been accepted & then the model has accepted. In these situations Technical Skills، Practical Skills are the most consideration factors to evaluate the elite coaches. Then order Special Skills، Leadership Skills، and Communications Skills are the factors that have been noticed to evaluate. At the Technical Skills، coach’s skills in choose the best tactics، and at the practical skills، their planning is the most important for evaluating the elite coaches. Also the most important factors & variables have been identified to present for managers. The variables & loading of each to introduce each factor have been identified. In today''s competitive and professional management، that is necessary to use a systematic and scientific tool for evaluation and assessment the employees and especially elite national coaches. In this tool، is required to have regarded on operating variables load and the coaches roles and responsibilities. Also with regard to research and literature reviews that communication skills and leadership and success coaches in the management teams shall play an important role، managing federations need for attention to this.
    Keywords: Elite Coaches, Performance Evaluation, Exploratory study
  • Mehdi Salimi, Mohammad Soltanhosseini, Habib Honari Pages 127-148
    The objective of this study was to create the new idea in site selection of sport places for more application of these researches’ results in real environment. After creation the spatial data base that was about indoor salons (case study)، eleven urban land uses and elements، population density status of the two south regions of Isfahan (case district) and index map of this strict with DWG format، was prepared these data in distinct layers to exploit by exporting them to Arc GIS 9. 3 Environment. In after tempo was earned the final map by collective overlap the overlay and Thiessen layers. Recommended regions with maximum value in this study (940 Hectare equal 37% of total district) similar to many studies with this objective were very spacious; therefore for reduce them used of minimizing the difference between minimum and maximum standard deviation of the Thiessen polygons. This method minimized the spacious lands that researchers should observe completely to select place exactly for building the new sport place after earning the final map and also create the possibility of planning for building more than one sport place consecutively.
    Keywords: Sport Places, Site Selection, Thiessen, Overlay
  • Taher Bahlake, Mr Farshad Tojari, Mr Abdolghadir Ghojagh Pages 149-158
    The purpose of this study was to determine the nature of the relationships among role ambiguity، role acceptance، role satisfaction، team cohesion، and athlete satisfaction. It was hypothesized that role ambiguity would predict both role acceptance and role satisfaction، and role acceptance and role satisfaction would predict both team cohesion and athlete satisfaction. Participants included 171 male basketball players from Iran basketball super league. Measures included the Role Perception Scale، a Role Acceptance and Role Satisfaction measure، the Group Environment Questionnaire، and the Athlete Satisfaction Questionnaire. Stepwise MR analysis showed that role ambiguity regarding role evaluation was predictive of role satisfaction، and role ambiguity regarding scope of responsibilities was predictive of role acceptance. Stepwise MR also showed role satisfaction to be the only predictor of athlete satisfaction with regard to leadership as well as the only predictor of team cohesion with regard to individual attractions to the group-task.
    Keywords: Role Ambiguity, Team Cohesion, Athlete Satisfaction
  • Ali Zakerian, Abolfazl Farahani, Mohammadreza Asad Pages 159-172
    Total quality management is defined as Control and management of activity according to senior management leadership and developing of them to all units. These management and controlling actions is concentrated on a modal warranty which has been acquired from created quality. The purpose of this article is survey of TQM relationship and effectiveness in five sporadic athletic federation of country. These federations include the federations of: Taekwondo، Karate، wrestling، track and field and badminton. The method of this article is a survey description. The statistic society of this article includes the sporadic athletic federation of country’s chairmen، vice presidents and secretaries which 15 (five federations) persons have been selected for this statistic society. The tool of this article was TQM and effectiveness questionnaire which its containing credit has been confirmed by the masters. The coefficient perpetuity of TQM questionnaire and effectiveness using Cronbach’s alpha is acquired 79 and 98 percent. For statistic analyzing of results descriptive and deductive methods such as analyzing variance tests spearman correlation coefficient has been used. The results show that there is a meaningful difference between implement of TQM management in Taekwondo، karate، wrestling، track and filed and badminton federations (p<0/023). There is not any meaningful difference between effectiveness in Taekwondo، karate، wrestling، track and field and badminton federations (p>0/106). There is not any meaningful relationship between implement of TQM management and effectiveness in Taekwondo، karate، wrestling، track and filed and badminton federations (p>0/05).
    Keywords: Total quality management, quality, optimum, athletic federation
  • Esfandeyar Khosravizadeh, Alireza Elahi, Alireza Bahrami Pages 173-184
    Sport coaches are important human resources in sport organizations that seems confronted with some problems. The purpose of this study was to survey the men sport coaches’ problems. The statistical population was men sport coaches (334 coaches) that working with Arak sport bodies. The statistical sample consisted of 180 coaches that 108 of them completed coaches problems questionnaire (α = 0. 85). Factor analysis statistic test used to analyze the data. The results showed that the participants have been confronted with some problems on areas such as organizational، other coaches، media، sport spaces and equipments، personal lives and athletes which influence on their coaching. Solving these problems by suggested operational ways such as developing job career، and creating positive job climate can help coaches so they perform their key duties and help to men sport development.
    Keywords: Sport coach, Job problems, Operational ways
  • Dr Mohhammad Rahim Ramzanian, Mina Mallaei, Shokufeh Absalan Pages 185-204
    Analyzing dimensions of organizational agility in province sport and adolescent organizations was the main aim of this study. The statistical population was consisted of province sport and adolescent organizations’ staffs and statistical sample was consisted of the staffs of this kind of organization in guilan، zanjan، fars، and chaharmahal and bakhtiari (326 staffs) in which 273 staffs (83. 74%) participated in this research. The research instrument was a questionnaire which was comprised of 62 items that its content and face validity was confirmed by 10 expert university panels. With the use of Cronbach’s alpha score test the internal consistency of the instrument was calculated r=0. 98. The exploratory factor analysis with the Varimax rotation was used to assess the main factors of the instrument and 4 factors: human resource management، total quality management، change management، and information and connection management emerged with a total of 55. 91% variance explanation. Meanwhile، in staffs’ point of view، total quality management (3. 18±0. 64) were the most important and strong factors and human resource management (2. 83±0. 84) was the least important and weakest factor of organizational agility of province sport and adolescent organizations. Sport organization managers with cognition of organizational agility dimensions and criteria could help their organization to more adaptation with environmental changes and use of existing opportunity in today’s dynamic environments، and step toward promotion and development of all sport settings.
    Keywords: Agility, Change, Information, TQM
  • Sardar Mohammaddi, Reza Shafei, Nasim Salehi Pages 205-220
    In order to present a model of computer anxiety in Iranian sport organizations، a correlation study was implemented and 574 of the managers and experts were chosen through random sampling. The measurement instruments were the standard questionnaire of computer anxiety by Heinz et al (1987)، computer self-efficiency by Murphy et al. (1989)، progress motivation by Hermans (1970)، Trait anxiety by Spielberger et al (1983) and the researcher made questionnaire of experience with computer whose content validity was confirmed by a span of university experts. Confirmatory factor analysis and SEM were used in order to analyze the data. The findings demonstrated that computer self-efficacy (-0/39) at first step and experience with computer (-0/19) at the second step make the most adverse effects on the emergence of computer anxiety. According to the overall coefficient of determination (R2=0/85)، reduced structural equation (R2=0/74) and the determined limit of the variations of computer anxiety which is 85%، we can claim that the present model is a comparatively good and valuable model on which we can rely.
    Keywords: Computer anxiety, Computer self, efficacy, Sport organizations, Progress motivation
  • Mona Sameenia, Hossien Paymanizad, Mohammad Javadipour Pages 221-238
    The purpose of this study is The Pathology of Strategic of Sport for all in Iran and provide development solutions based on SWOT model. This descriptive study is a survey. The present study used a questionnaire that consisted of inner and outer buoy-related factors (consisting of 40 questions ranked on the strengths، weaknesses، opportunities and threats to sport for all in Iran) is. Its validity was confirmed by several professors and specialists authority and its reliability verified according to Cronbach’s alpha method (α = 0. 887). The study sample consisted of 70 administrators Sport Federation، chairmen of committees and associations Sport Federation، heads of delegations and members of the Steering Council of the Federation of Sport. For data analysis، in addition to descriptive indicators، compared test and Friedman test، as well as internal and external evaluation of the matrix، was used. The study of the situation Sport For All in the areas of staffing، training، education، talent، infrastructure and equipment، referees، finance، research، information technology and marketing، and data analysis، 10 strengths، 10 weaknesses، 12 opportunities and 7 major threat to Sport For All were identified. Also review strategic position in sport became clear that this exercise on the coordinates of SWOT in terms of internal factors in the region''s strengths and the external factors of the area of opportunity lies. Based on this strategy of «aggressive and development» has been recommended for the development of mass sports. Therefore، taking advantage of the strengths identified can be helpful to the mission and duties، provided that in order to minimize internal weaknesses and external threats reduction، and maximum use of opportunities to be outside.
    Keywords: Pathology, Sport, Development