فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 29 (خرداد و تیر 1394)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 29 (خرداد و تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/03
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهدی سلیمی، محمد سلطان حسینی، مسعود نادریان جهرمی صفحات 13-36
    در عصر حاضر، توسعه در ورزش حرفه ای به عنوان نمادی از قدرت یک کشور محسوب می گردد و بدون شک بازاریابی ورزشی، ضامن بقا و رشد ورزش حرفه ای می باشد؛ لذا هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی موانع توسعه بازاریابی ورزشی در ایران بود. پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و نظرسنجی از اساتید برجسته مدیریت ورزشی، موانع توسعه بازاریابی ورزشی کشور در چهار گروه:1. موانع سیاسی، 2. موانع حقوقی و قانونی، 3. موانع علمی، تخصصی و پژوهشی و 4. موانع فنی، مدیریتی و سازمانی طبقه بندی گردیدند. نمونه آماری پژوهش را 14 نفر از اساتید برجسته مدیریت ورزشی، 19 نفر از مدیران ورزش کشور در وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک، 18 نفر از مدیران ارشد فدراسیون ها و باشگاه های مطرح ورزشی کشور و 14 نفر از مدیران عالی شرکت های تجاری تشکیل می دادند. نتایج پژوهش نشان می دهد عدم وجود اعتقاد به بازاریابی ورزشی در بین مدیران عالی رتبه بخش صنعتبه عنوان یک منبع درآمد، عدم توجه ویژه به ورزش در کنار سایر بخش های صنعتی، عدم هم سویی سرمایه گذاری در ورزش با سیاست های توسعه ای کشور، عدم وجود قوانین اقتصادی مناسب جهت تشویق سرمایه گذاران بخش صنعتی در سرمایه گذاری در ورزش و عدم امکان تشخیص دقیق میزان سود بازاریابی ورزشی برای سرمایه گذاران از مهم ترین موانعی هستند که باید مورد توجه مسئولان و مدیران ورزشی کشور قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، موانع توسعه، تحلیل سلسله مراتبی فازی، تاپسیس فازی
  • فریبا عسگریان، افشار جعفری، فرناز فخری صفحات 37-50
    با توجه به تناقضات مربوط به نقش شاخص های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اقلیمی در کسب مدال های ورزشی، پژوهش حاضر به منظور تعیین عوامل موثر بر عملکرد ورزش قهرمانی کشور و به صورت توصیفی تحلیلی و میدانی طی سال های 1385 تا 1388 انجام شد. جامعه و نمونه آماری، برابر و شامل سازمان های ورزش و جوانان 30 استان کشور بودند. تعداد مدال های کسب شده جهانی و آسیایی استان های کشور به عنوان شاخص عملکرد ورزش قهرمانی تعیین شد. میزان تولید ناخالص داخلی، جمعیت، امید به زندگی، ضریب جینی، نرخ باسوادی و شرایط آب و هوای هر یک از استان ها جمع آوری و با استفاده از رگرسیون چند متغیره بررسی شد. تعداد مدال های ورزشی سال 1388 نسبت به سال 1385 در حدود 62 % بیشتر بود. میزان تولید ناخالص داخلی، امید به زندگی، شرایط آب و هوایی و ضریب جینی در تعامل با هم بر عملکرد ورزش قهرمانی موثر بودند.با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که افزایش تولید ناخالص داخلی، بهبود توزیع درآمد و شاخص سلامت (امید به زندگی) استان های کشور در بهبود عملکرد ورزش قهرمانی موثر است؛ بنابراین توصیه می شود در راستای بهبود عوامل موثر و رفع موانع رشد عملکرد ورزش قهرمانی در میادین بین المللی جهانی، برنامه ریزی لازم انجام شود.
    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، عملکرد ورزشی، عوامل اقتصادی، اجتماعی
  • مهدی رسولی، فریده هادوی، وحید ساعتچیان صفحات 51-66
    برگزاری بسیاری از رویدادهای مهم ورزشی و بقای بسیاری از سازمان ها در حیطه ورزش بستگی به حضور داوطلبان دارد. بسیاری از کشورها برای توسعه برنامه های بنیادی و رسمی خود و بسیاری از سازمان های ورزشی برای برگزاری رویدادهایی مثل المپیک و بازی های جهانی به داوطلبان وابسته اند. از این رو، هدف از انجام این مقاله، تدوین الگوی نظام مدیریت داوطلبی ورزش ایران بود. بدین منظور روش تحقیق کیفی از طریق فرایند مصاحبه دلفی با متخصصان و خبرگان حیطه مدیریت داوطلبی ورزش مورد استفاده قرار گرفت. در این راستا بوسیله نمونه برداری نظری و بر اساس کفایت نظری تحقیق تعداد 12 مصاحبه انجام شد. در ادامه طبق روش نظریه پردازی داده بنیاد و از طریق فرایند کدگذاری باز، نشانه های متعدد موثر در مدیریت داوطلبی ورزش ایران شناسایی گردید و این نشانه ها در 6 مقوله جایابی شدند که شامل عوامل مدیریتی، ساختاری، فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی، نوع رویداد و نوع داوطلبان می باشد. در ادامه و طی فرایند کدگذاری محوری و انتخابی مقوله های شناسایی شده در پارادایم حاصل از کد گذاری محوری قرار گرفته و روابط بین آن ها تعیین گردید. این پارادایم شامل پدیده محوری، شرایط علی، شرایط زمینه، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها می باشد. بدین طریق الگوی نظام مدیریت داوطلبی ورزش ایران تدوین گردید.
    کلیدواژگان: داوطلب ورزشی، مدیریت داوطلبی، الگو، گراندد تئوری
  • محمدحسین قربانی، حسن اسدی صفحات 67-84
    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی سرمایه های سازمانی در فدراسیون های ورزشی ایران بوده است. این پژوهش، توصیفی همبستگی و از نوع مطالعات کاربردی است و داده های مورد نظر با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته گردآوری شد. روایی پرسش نامه با استفاده از روایی محتوایی و روایی سازه و پایایی از طریق ضریب پایایی آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل: روسا، نایب رئیسان، دبیران کل، مدیران کمیته ها، مربیان و کارشناسان فدراسیون-های ورزشی بوده است و از این جامعه، تعداد 312 نفر با بهره گیری از روش نمونه گیری طبقه ای و هدفمند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شده است. یافته های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی منجر به شناسایی هفت عامل فرهنگ سازمانی، یادگیری سازمانی و مدیریت دانش، سیستم ها و فرایندهای مدیریت، ساختار سازمانی، نظام مالی، پژوهش، توسعه و تعاملات درون سازمانی گردید و یافته های حاصل از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل سرمایه های سازمانی در فدراسیون های ورزشی قابل برازش و کاربرد می باشد. مدل و ابزار سنجش سرمایه های سازمانی تدوین شده در این پژوهش می تواند به عنوان بخشی از سیستم ارزیابی و گزارش دهی عملکرد در فدراسیون های ورزشی و همچنین در تدوین برنامه های راهبردی، سنجش میزان پیشرفت و نیل به برنامه ها، بهینه کاوی، تصمیم-گیری و جبران خدمات مورد استفاده و کاربرد قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرمایه سازمانی، فدراسیون های ورزشی، تحلیل عاملی
  • سجاد یگانه، محمدباقر فرقانی اوزرودی، سید جعفر موسوی صفحات 85-98
    این پژوهش به بررسی امکان سنجی استقرار سیستم مدیریت کیفیت جامع در ادارات تربیت بدنی استان مازندران پرداخته است. روش پژوهش از نوع توصیفی و پیمایشی بود و تعداد 125 نفر از بین کارکنان ادارات تربیت بدنی استان مازندران انتخاب شدند. یافته ها با بکارگیری نرم افزار آماری اس پی اس اس و آزمون تی تک متغیره و آزمون فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که در هر شش متغیر تعهد مدیریت ارشد سازمان، مسئولیت پذیری و خدمت رسانی، آموزش کارکنان، مشارکت کارکنان، آمار و اطلاعات و عوامل فیزیکی و محسوس سازمان، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات وجود دارد. همچنین مسئولیت پذیری، بالاترین و آموزش کارکنان، پایین ترین رتبه را در استقرار مدیریت کیفیت دارا بودند. یافته های پژوهش نشان می دهد که سیستم مدیریت کیفیت جامع در همه متغیرهای شش گانه در اداره های تربیت بدنی استان مازندران قابل اجرا و استقرار است.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، مدیریت کیفیت جامع، تربیت بدنی
  • زینب مندعلی زاده، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، حبیب هنری صفحات 99-116
    هدف این مقاله، بررسی عوامل محیطی موثر بر توسعه کارآفرینی در ورزش کشور و ارائه الگوی مناسب است. روش پژوهش، توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری شامل مدیران باشگاه های ورزشی، مدیران ستادی سازمان ورزش و جوانان، دانشجویان دکتری و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی و مدیریت کارآفرینی بود. نتایج نشان داد ارتباط معنا داری بین زیرساخت های کسب وکار و برنامه های آموزشی با توسعه کارآفرینی ورزشی وجود دارد؛ ولی عناصری مانند فناوری و سیاست گذاری ها با توسعه کارآفرینی ارتباطی ندارند.. در نتیجه تقویت و توسعه عوامل زیرساختی در توسعه کارآفرینی ورزشی در کشور نقش زیادی دارد و عواملی مانند سیاست گذاری های توسعه و برنامه های آموزشی برای کارآفرینی در سطح جامعه و توسعه فناوری ها در ایران، تاثیری در توسعه کارآفرینی ورزشی ندارند. به نظر می رسد اتخاذ سیاست هایی که در عمل، قابلیت اجرایی نداشته و آموزش های ناکارآمد و عدم توسعه فناوری ها با نیازهای افراد جامعه، تاثیر معنا داری بر توسعه کارآفرینی در ورزش کشور ندارد.
    کلیدواژگان: عوامل محیطی، ورزش، توسعه کارآفرینی
  • رسول نظری، فاطمه امامی نسب، مظفر یکتایار صفحات 117-138
    هدف این تحقیق ارائه مدل معادلات ساختاری رابطه مهارت های ارتباطی با مهارت های مدیریتی و اثر آنها بر فرهنگ سازمانی سازمان های ورزشی می باشد. از این رو این تحقیق از نوع تحلیلی و مدل یابی می باشد که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری این پژوهش را مدیران و کارشناسان ورزشی شهر اسلام شهر تشکیل دادند. حجم جامعه آماری این پژوهش 127 نفر می باشد. 99 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق از بین جامعه آماری انتخاب شد. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه های اطلاعات فردی، مهارت های ارتباطی، پرسش نامه مهارت های مدیریتی و پرسشنامه فرهنگ سازمانی با بود. روش آماری توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری علوم اجتماعی و لیزرل جهت بررسی روابط بین متغیرها استفاده شد. نتایج نشان می دهد که بین مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیریتی و فرهنگ سازمانی ارتباط معناداری وجود دارد، ضمن اینکه خروجی نرم افزار نشان دهنده مناسب بودن برازش مدل معادلات ساختاری است. از این رو لازمه برنامه ریزی صحیح در این سازمان ها برای ارتقای مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیریتی برای مدیران ورزشی به عنوان افراد اثر گذار در این سازمان ها ضروری است.
    کلیدواژگان: مدیران ورزشی، مهارت های ارتباطی، مهارت های مدیریتی، فرهنگ سازمانی، سازمان های ورزشی
  • جمال الدین بیرامی ایگدر، بی بی گل بیرامی ایگدر، عبدالحکیم رژیمی صفحات 129-140
    هدف پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه کیفیت خدمات باشگاه های والیبال و سوارکاری از دیدگاه تماشاگران لیگ برتر والیبال و مسابقات ملی کورس اسب دوانی گنبد کاووس بود. از آنجا که حجم جامعه آماری بیش از 25000 نفر (20000 نفر مربوط به رشته سوارکاری و 5000 نفر برای والیبال) بود، نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 384 نفر برای سوارکاری و 357 نفر برای والیبال انتخاب شد. نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری در کیفیت خدمات ارائه شده در باشگاه سوارکاری (خصوصی) و والیبال (دولتی) از دیدگاه تماشاگران این دو رشته وجود داشت (86/2). همچنین، تفاوت معناداری در ابعاد کیفیت خدمات ازجمله کیفیت برنامه با مقدار (95/1)، کیفیت تعامل با مقدار(56/4)، کیفیت محیط با مقدار(91/1) و کیفیت نتایج با مقدار (31/2) در باشگاه سوارکاری و والیبال از دیدگاه تماشاگران این دو رشته وجود داشت. در تمامی ابعاد مذکور، کیفیت خدمات ارائه شده به تماشاگران در باشگاه سوارکاری در مقایسه با باشگاه والیبال وضعیت بهتری داشت.
    کلیدواژگان: مقایسه، ابعاد کیفیت خدمات، رویداد ورزشی، خصوصی، دولتی
  • میرحسن سید عامری، سید محمد کاشف، مرتضی فتاح پور مرندی صفحات 141-158
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تصمیم گیری اخلاقی مربیان ورزشی بر اساس پست و سابقه مربیگری آن ها است. روش این پژوهش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را مربیان ورزشی شاغل در استان های آذربایجان غربی و شرقی تشکیل می دادند. حجم نمونه پژوهش برابر با 206 نفر انتخاب گردید. تمامی افراد حاضر در پژوهش سابقه حضور در رویدادها و مسابقات ورزشی را داشته و به عناوین مختلف در کنار تیم ها مشغول فعالیت بودند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد بین پست مربیگری (مربی، سرمربی، مربی بدنساز و سایر) و تصمیم گیری اخلاقی مربیان تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین، نتایج حاکی از وجود تفاوت معنادار بین سابقه مربیگری و تصمیم گیری اخلاقی مربیان ورزشی بود. ورزش محیطی بسیار جذاب و همراه با چالش های فراوانی در حوزه های مختلف از جمله اخلاق و مسائل اخلاقی است. از این رو نیازمند تحقیقات بیشتر در حوزه اخلاق و ورزش می باشد.
    کلیدواژگان: پست مربیگری، سابقه مربیگری، تصمیم گیری اخلاقی
  • زکیه حیدری، محمد کشتی دار، عذرا میرکاظمی صفحات 159-174
    پدیده معنویت در محیط کار، از جمله موضوعات مطرح شده در زمینه علوم رفتاری کارکنان است. هدف پژوهش حاضر، پیش بینی اثربخشی سازمانی بر اساس معنویت در کار کارکنان می باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان خراسانبزرگ بود (440 نفر). نتایج تحلیل رگرسیون هم زمان نشان داد که معنویت در کار، نقش تعیین کننده ای در پیش بینی اثربخشی سازمانی دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که از بین مولفه های معنویت درکار، دو سطح فردیو سازمانی به طور ترکیبی 56% از واریانس اثر بخشی را تبیین می کنند که از این مقدار، سهم سطح سازمانی 55 % و سطح فردی 1 % می باشد. توجه به بعد معنوی کارکنان در ادارات ورزش و جوانان، از مسائل مهمی می باشد که می تواند افزایش اثربخشی را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: معنویت در کار، اثربخشی سازمانی، ادارات ورزش و جوانان
  • حسین بخشنده، مجید جلالی فراهانی، سید نصرالله سجادی صفحات 175-192
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی باشگاه بر هویت هواداران تیم های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. جامعه پژوهش را هواداران 3 تیم استقلال، پرسپولیس و تراکتور سازی تشکیل می دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای جامعه نامحدود، 384 نفر به دست آمد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه مسئولیت اجتماعی باشگاه و پرسشنامه هویت تیمی بود. روایی صوری پرسش نامه ها با نظر خواهی از 6 نفر از اساتید و پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها آزمون های آماری تحلیل عاملی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد استفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد مسئولیت اجتماعی، تاثیر مثبت و معنا داری بر هویت تیمی هواداران دارد. بر اساس نتایج پژوهش، توجه به فعالیت های مسئولیت اجتماعی از قبیل انجام بازی های دوستانه با هدف کمک به نیازمندان، حمایت از ورزش همگانی و فعالیت هایی از این قبیل باعث افزایش هویت هواداران نسبت به باشگاه می شوند.
    کلیدواژگان: باشگاه فوتبال، هویت تیمی، مسئولیت اجتماعی، لیگ برتر، هواداران
  • جواد بنی حسن، یعقوب بدری آذرین، محمدتقی اقدسی صفحات 193-208
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین توانمندی روان شناختی با رضایت شغلی داوران لیگ برتر فوتبال کشور بود. 70 نفر از داوران لیگ برتر از جامعه 84 نفری انتخاب شدند. نتایج ضریب هم بستگی بیان گر آن بود که بین رضایت شغلی و تمامی مولفه های توانمندی روان شناختی به جز خودکارآمدی و همچنین بین رضایت شغلی با توانمندی کل ارتباط مثبت و معنا داری وجود داشت. یافته های تحلیل رگرسیون هم زمان نشان داد که متغیر توانمندی روان شناختی می تواند حدود 34% از تغییرات مربوط به متغیر رضایت شغلی را تبیین و پیش بینی کند. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام بیان گر آن بود که از بین مولفه های توانمندی روان شناختی، فقط 2 عامل احساس اعتماد و احساس تاثیر به طور ترکیبی 47% از واریانس رضایت شغلی را تبیین می کنند که از این مقدار سهم متغیر اعتماد 35 % و سهم متغیر تاثیر 12 % بود. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت افزایش و یا کاهش میزان توانمندی روان شناختی به ترتیب همراه با افزایش و کاهش رضایت شغلی در داوران خواهد بود.
    کلیدواژگان: توانمندی روان شناختی، رضایت شغلی، داوران فوتبال
  • حسن فهیم دوین، احسان اسداللهی صفحات 209-220
    هوش عاطفی (توانایی به کارگیری احساسات و عواطف) برای تسهیل حل مسئله در کارایی اعضای گروه و جامعه پذیری نقش مهمی ایفا می کند. گسترش عواطف مثبت در داخل گروه ها، همکاری و مشارکت اعضای گروه را تسهیل کرده و تعارض را کاهش می دهد و میزان کارایی اعضای گروه را بهبود می بخشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه هوش عاطفی با جامعه پذیری سازمانی و کار گروهی در کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش استان خراسان رضوی است. نوع پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نوع توصیفی هم بستگی بوده و به روش میدانی اجرا گردیده است. جامعه آماری شامل کلیه کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بود که تعداد 52 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین هوش عاطفی و ابعاد آن با جامعه پذیری سازمانی و کار گروهی در کارشناسان تربیت بدنی وجود دارد. هیچ گونه رابطه معناداری بین ویژگی های جمعیت شناختی با متغیر های اصلی پژوهش مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش مبنی بر وجود رابطه مثبت و معنادار بین هوش عاطفی و ابعاد آن با جامعه پذیری سازمانی و کار گروهی، پیشنهاد می شود که سازمان ها در استخدام کارکنان علاوه بر هوش شناختی کارکنان، به عوامل هوش عاطفی و جامعه پذیری آن ها توجه خاصی مبذول دارند.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، جامعه پذیری سازمانی، کار گروهی، کارشناسان تربیت بدنی
  • ابوالفضل فراهانی، جواد آزمون، سیدمحسن موسوی صفحات 221-233
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین ابعاد مدیریت مشارکتی با مقاومت در برابر تغییر در مسئولین تربیت بدنی آموزش و پرورش استان تهران است. جامعه آماری پژوهش، 376 مسئول بود که 190 نفر از آن ها انتخاب شدند. نتایج به دست آمده در سطح نشان داد که بین مشارکت در برنامه ریزی و هدف گذاری با مقاومت در برابر تغییر، بین مشارکت در تصمیم-گیری و حل مسئله و مقاومت در برابر تغییر بین مشارکت در کنترل و نظارت و مقاومت در برابر تغییر و بین مشارکت در اجرا و مقاومت در برابر تغییر در مسئولین تربیت بدنی آموزش و پرورش استان تهران، رابطه ای منفی و معکوس وجود دارد؛ بنابراین می توان گفت هرچه سبک مدیریت مشارکتی در تربیت بدنی آموزش و پرورش استان تهران بیشتر مورد استفاده قرار گیرد، مقاومت مسئولین تربیت بدنی استان در برابر تغییر کاهش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، برنامه ریزی و هدف گذاری، تصمیم گیری و حل مسئله، کنترل و نظارت، مقاومت در برابر تغییر
|
  • Mahdi Salimi, Mohammad Soltan Hosseini, Masoud Naderian Jahromi Pages 13-36
    Today، development in champion sport is a symbol of power in countries and undoubtedly sport marketing causes survival and growth in champion sport in all levels. Therefore the object of this study was to evaluate the obstacles of Iran’s sport marketing development. The obstacles were classified in four groups: 1- Political obstacles، 2- Obstacles are relevant to rules، 3- Scientific، specialty and research obstacles، and 4- Technical، managerial and organizational obstacles; after library studies and conversation by eminent masters of sport management. The research’s statistics samples were 14 people of eminent masters of sport management; 19 people of top-level managers in NOC and sport & youth ministry; 18 people of top-level managers in federations and professional clubs; and 14 people of top-level managers in economical companies. For gathering the information used of two questionnaires: 1- seven scales (by 20 questions) and 2- dual comparison between obstacles (by 47 questions) and for analyzing them used of AHP& TOPSIS methods in Fuzzy Environment. The research’s results indicated that no believing to sport marketing for accessing to income among industrial companies’ top-level managers، no giving attention to sport within other economic sectors، no compatibility between financing in sport and policy in development، no economic laws that encourage financiers to invest in sport marketing، and no possibility in indication of sport marketing’s accurate income for investors، are the most important of Iran’s sport marketing development obstacles.
    Keywords: Sport Marketing, Obstacles of Development, Fuzzy AHP, Fuzzy TOPSIS
  • Fariba Askariyan, Afshar Jafari, Farnaz Fakhri Pages 37-50
    Based upon conflicting of economic، social، cultural، and ecological indices role on sports medals، this study was conducted to identify influential factors of athletic performance in Iran. The present study was performed as a descriptive-analytical field design during 2005 to 2009. The statistical sample was equal to population and consisted of 30 the Youth and Sports Organization of Iran. The number of world and Asia Sport medals was determined as the championship performance of each province. The Gross Domestic production، population، life expectancy، Gini coefficient، educational rate and Climate condition were determined by a questionnaire from statistical center of Iran. The normal data was analyzed by the multiple regression method. The total sport medals in 2005 were about 62 percent higher than in 2009. GDP، life expectancy، climate conditions and Gini coefficient in interaction together have effect on the championship sport performance. According to the results، it can conclude that the increase of GDP، improve income distribution and health indicators (life expectancy) in the provinces of Iran have effect on improvement of the championship sport performance. Therefore، the essential planning is recommended to improve the influential factors and eliminate impediments of sports performance in international fields.
    Keywords: Athletic, Sports Performance, Socio, Economic Factors
  • Mehdy Rasooli, Farideh Hadavi, Vahid Saatchian Pages 51-66
    Happening of lots of major sport event and survival of many sport organizations depends on volunteers. Many countries use volunteers for improvement of their official plans as well as lots of sport organizations for organizing their major events like Olympic and universal games. So، the aim of this research is developing a patent for sport volunteering management of Iran. To this extent، qualitative research method was conducted through Delphi interviews with experts of sport volunteering management. Theoretical sampling method was used and 12 experts were interviewed. Through Grounded theory and with open coding process، different elements of sport volunteer management were found. Then، these elements formed 6 categories which were managerial، organizational، cultural-social and economic factors، type of event and type of volunteers. Eventually these categories placed in coding paradigm and relation between them was connected. This paradigm includes core phenomena، casual condition، context condition، strategies and consequences. So sport volunteering management patent of Iran was developed.
    Keywords: sport volunteer, volunteer management, patent. Grounded theory
  • Mohammad Hossein Ghorbani, Hasan Asadi Pages 67-84
    The aim of the present study was to exploratory and confirmatory factor analysis of organizational capital model of Iranian sports federations. This study was descriptive-correlation and an applied research. Questionnaire Validity evaluated by the content and construct validity and reliability was assessed through Cronbach''s alpha reliability coefficient. The population included presidents، vice presidents، general secretaries، committee’s managers، coaches and experts in sports federations of Islamic Republic of Iran. From this population، 312 people selected by the targeted sampling method. In order to data collection a researcher made questionnaire was used and in order to data analyses، exploratory and confirmatory factor analysis was applied. The result of exploratory factor analysis of organizational capital indicators shows that this concept consists of seven factors named organizational culture، organizational learning and knowledge management، management systems and processes، organizational structure، financial systems، research and development، and inter organizational relations. The reliability of the instrument was 0. 87. The result of testing the factorial structure and confirmatory factor analysis of organizational capital model show that the model had a good fit and its factorial structure is acceptable. Model and tools derived from this study can be served as a supplement to the financial reporting system، decision making، performance reporting system، and also in developing strategic plans، benchmarking، and compensation system in the sports federation.
    Keywords: Organizational Capital, Sport Federations, Factor Analysis
  • Sajjad Yeghaneh, Mohammadbagher Forghani Ozrudi, Seyed Jafar Moosavi Pages 85-98
    The purpose of this study was to feasibility of implementing TQM in the physical education department has Mazandaran province. The research method was descriptive survey of 125 employees selected. Results were analyzed using SPSS statistical software، t-test and Friedman test univariate. The results showed that all six factors: senior management commitment، responsibility and service، employee training، employee participation، physical، tangible data significant is the average score. The highest responsibility and employee training in quality management had lower ranks. The findings suggest that a comprehensive quality management system in all six variables in the physical education department of the province and is enforceable.
    Keywords: Feasibility, Total Quality Management, Physical Education
  • Zeinab Monds Alizadeh, Mohammad Ehsani, Hashem Kozechian, Habib Honari Pages 99-116
    The purpose of this study was to the survey of environmental factors affecting on sport entrepreneurship and developing a model. The research was descriptive analytical one and was conducted as a survey. Statistical population consisted of sport clubs managers، top managers in sport organization، PhD students and professors at sport management. On the basis of regression analysis، there was significant relationship between structure and educational planning with entrepreneurship development، but it about elements such as technology and developmental policies was not significant. So، can be said that fortifying and developing structural factors influence development entrepreneurship in sport and elements including technology and developmental policies didn’t have any effect on sport entrepreneurship in Iran. It seems considering policies without application and ineffective training and unsuitable technology regarding society needs didn’t have any significant effect on sport entrepreneurship.
    Keywords: Sport, Entrepreneurship Development, Environmental Factor
  • Rasool Nazari, Fatemeh Emami Nasab, Mozafar Yekta Yar Pages 117-138
    The purpose of this study was Structural equation modeling of relation between communication skill with management skill and the effect of that on organizational culture in sport organization. Descriptive study was conducted through a survey. The study population consisted of Islam Shahr city’s Sport Managers. Statistical society of this research was 127. As the samples was same Statistical society. Measuring instruments consisted of demographic questions، communication skills، management skill and organizational culture questionnaire. Statistical methods included analysis of both descriptive and inferential statistics using SPSS software and software LISREL and structural equation modeling was performed to assess the relationships between variables. The results show that the communication skills and management skills and organizational culture، there is significant relationship، the output shows the application of structural equation model is appropriate. So planning for improve communication skills and management skills in sport mangers is one of the most important factor for sport organizations.
    Keywords: sports manager, communication skills, management skills, organizational culture, sport organization
  • Jamaleddin Beyrami Igder, Beibei Gol Beyrami Igder, Abdol Hakim Rejimi Pages 129-140
    The purpose of this research was to compare the dimensions of service quality perspectives spectators’ equestrian club (Private) and volleyball (public) in spectators of volleyball and championship course of Gonbad. The statistical population was all over 18 years old spectators who watching major sports in Gonbad sport facilities. Statistical samples based on the Morgan table were 384 for equestrian Spectators and 357 for volleyball Spectators Data collection was done from a stratified random sampling method. Data analysis was done by analytical and descriptive statistical the minimal level of significance was set at. The results showed that there was a Significant difference between the service quality of dimensions including program quality with (t=1/95)، interaction quality (t=4/59)، environmental quality (t=1/91،) and outcome quality with (t=2/31) in perspectives spectators equestrian club and volleyball club. In all the above aspects، the quality of services offered to the spectators in equestrian club، compared to volleyball club was better.
    Keywords: Compare, Dimensions of Service Quality, Events Sport, Private, Public
  • Mir Hassan Seyed Ameri, Seyed Mohammad Kashef, Morteza Fattah Pour Marandi Pages 141-158
    The purpose of present study is ethical decision-making based on position of coaching and coaching experience. The research method is descriptive and survey. The population of the study is coaches working in the East and West Azarbaijan. 206 cases were selected randomly. All the participants in this study had the experience of participating in sport events and competitions. Questionnaire was used to collect data. The Results showed that there was no statistical significant difference between the position of coaching (coach، head coach، fitness instructor and others) and ethical decision making. The results also showed that there was a significant difference between coaching experience and ethical decision.
    Keywords: Position of Coaching, Coaching Experience, Ethical Decision, making
  • Zakiyeh Heidari, Mohammad Kashtidar, Syede Ozra Mirkazemi Pages 159-174
    Spirituality at work is one of the issues discuss about of behavioral sciences of personnel. The aim of current study is determining the relationship between spirituality at work and organizational effectiveness. The population included at the personnel worked at Sport and Youth offices of Khorasan provinces (440 cases). Data analysis was accomplished by descriptive and deductive statistics. The results of the regression analysis showed that spirituality at work plays a decisive role in the prediction of organizational effectiveness. The results of the Stepwise regression analysis showed that Among the Components of spirituality at work، only two factors، organizational and individual can explain 56% of the effectiveness variance with each other. Respectively each contribution is 55 and 1 percent. Considering the spiritual Dimension of personnel in sport and youth organizations are of important factors that can lead to increase the effectiveness.
    Keywords: Spirituality at Work, Organizational Effectiveness, Sport, Youth Office
  • Hossin Bakhshandeh, Majid Jalali Farahani, Seyed Narollah Sajjadi Pages 175-192
    The aim of this study was investigate the effect of club''s social responsibility on the fan''s team identification. Population of this study was consists of the fans of three teams that selected of the Iranian Football Pro League. By using the formula to determine the sample size، it for infinite population obtained 384. For data collection، the social responsibility questionnaire and team identification questionnaire were used. In order to verify the normality of data distribution، the Skewness، and Kurtosis indexes were used. For data analysis، statistical tests such as mean، standard deviation، factor analysis، Pearson correlation، and multiple regressions were used. Results showed that social responsibility have a positive effect on fans identification. It can be said activities such as participating in the games aimed at helping needy people، support of sport for all and activities such as these enhance the fan identification.
    Keywords: Football Club, Team Identification, Social Responsibility, Premier League, Fans
  • Javad Banihassan, Yaghob Badri Azarin, Mohammad Taghi Aghdasi Pages 193-208
    The aim of this study was investigate the effect of club''s social responsibility on the fan''s team identification. Population of this study was consists of the fans of three teams that selected of the Iranian Football Pro League. By using the formula to determine the sample size، it for infinite population obtained 384. For data collection، the social responsibility questionnaire and team identification questionnaire were used. In order to verify the normality of data distribution، the Skewness، and Kurtosis indexes were used. For data analysis، statistical tests such as mean، standard deviation، factor analysis، Pearson correlation، and multiple regressions were used. Results showed that social responsibility have a positive effect on fans identification. It can be said activities such as participating in the games aimed at helping needy people، support of sport for all and activities such as these enhance the fan identification.
    Keywords: Football Club, Team Identification, Social Responsibility, Premier League, Fans
  • Hassan Fahim Devin, Ehsan Asadollahi Pages 209-220
    Emotional intelligence (EI) plays an important role in facilitating problem solving and efficiency of group members and sociability. Expanding positive emotions within the group facilitate cooperation and participation in members، reduce conflicts and enhance the efficiency of group members. The purpose of this study is to investigate the relationship between emotional intelligence (EI) with organizational socialization (OS) and group work (GW) in employees’ of physical education department of Khorasan Razavi province. In this descriptive and correlative study 52 employees were selected as statistical sample. In this study employees responded to 3 standard questionnaires. The result of pearson’s correlation test reveald a significant positive relationship between EI and its subscales with OS and GW. No significant relationships were observed between demographic characteristics with EI، OS and GW. The result of step by step multiple regression showed that among emotional intelligence subscales self – management، self- awareness and self-motivation were predictors of GW and social skills & self – management were the only two subscales of EI which were the strongest predictor of OS. Based on the result of study it is recommended that organizational management pays special attention to the Emotional intelligence and sociability of employees in recruiting new staffs.
    Keywords: Dmotional Intelligence, Organizational Socialization, Group work, Physical Education Employees
  • Abolfazl Farahani, Javad Azmoon, Seyed Mohsen Mosavi Pages 221-233
    The purpose of this study is to define the relationship between the aspects of participative management and resistance to change among the executives of educational office of Tehran province. The entire population of study was 376 executives among which 190 were selected. The results at the level of revealed that there is a negative relationship between participation in planning and setting the goal and resistance to change، between participating in decision-making and problem solving and resistance to change، between participating in controlling and supervising and resistance to change and between participating in implementing and resistance to change. It is، therefore، claimed that by using more participative management methods in Tehran province، resistance to change will decrease among the physical education executives.
    Keywords: Participative Management, Planning, Setting the Goal, Decision, Making, Problem Solving, Controlling, Supervising, Implementing, Resistance to Change