فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 31 (مهر و آبان 1394)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 31 (مهر و آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/24
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمدحسین قربانی، محمود گودرزی، حمیدرضا صفری صفحات 13-32
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تدوین الگوی موانع اجرای برنامه های استراتژیک در وزارت ورزش و جوانان ایران بوده است. این تحقیق توصیفی بوده و به شیوه میدانی انجام شده است. جامعه و نمونه آماری این پژوهش شامل تمامی مدیران و کارشناسان ارشد و نخبگان وزارت ورزش و جوانان ایران و همچنین نخبگان برنامه ریزی استراتژیک در ورزش کشور بود که پس از توزیع پرسشنامه، تعداد 257 پرسشنامه تکمیل و در فرایند تجزیه و تحلیل وارد شد. با توجه به اهداف تحقیق، جهت گرد آوری داده ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. ضریب پایایی کلی پرسشنامه پژوهش، طی یک مطالعه مقدماتی برابر با 87/ 0= α بدست آمد. روایی صوری و محتوایی با استفاده از نظران نخبگان و روایی سازه با بهره گیری از تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون های فریدمن، تحلیل عاملی تاییدی بهره گرفته شد. یافته های حاصل حاکی از آن است که تمامی 5 مانع مورد بررسی دارای نقش بازدارندگی قابل توجهی در اجرای استراتژی ها بوده و رتبه بندی آنها بترتیب عبارت اند از: موانع مدیریتی (58/ 75%)، موانع برنامه ریزی (23/ 74%)، موانع فردی (23/ 73%)، موانع سازمانی (59/ 72%) و در نهایت موانع محیطی (06/ 71%). بررسی قابلیت برازش الگوی موانع اجرای برنامه های استراتژیک در وزارت ورزش و جوانان نشان داد که تمامی شاخص های تناسب در این مدل در محدوده قابل قبول قرار دارد (RMSEA=0.069، AGFI=0.86، GFI=0.92). مدیران و سیاست گذاران وزارت ورزش و جوانان و همچنین سایر سازمان های ورزشی در راستای اجرای استراتژی می توانند از این مدل و ابزار به عنوان الگویی جهت توجه به تمامی موانع پیش روی اجرای استراتژی و حل آنها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: برنامه های استراتژیک، وزارت ورزش و جوانان، موانع، اجرای استراتژی
  • افشار هنرور، فرزاد غفوری، احسان ططری حسن گاویار صفحات 33-48
    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی توسعه ورزش های بومی و محلی (وربوم) با تاکید بر 3 جنبه احیا، ترویج و ارتقا در کشور می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بوده و به صورت پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری پژوهش را 2983 نفر از دست اندرکاران هیات های ورزش همگانی و ورزش روستایی کشور، اعضای هیات علمی رشته تربیت بدنی دانشگاه ها و کارشناسان ورزشی شاغل در سازمان ها و دانشگاه های کشور تشکیل دادند. ابزارگردآوری داده ها، پرسش نامه ای محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها توسط روش های آمار توصیفی و نیز تحلیل عاملی اکتشافی و مدل-سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که متغیرهای توسعه ای شامل احیا، ترویج و ارتقا، تاثیر معنا داری بر یکدیگر در ساختار الگو دارند. همچنین، متغیر احیا و متغیر ارتقا دارای تاثیر معناداری بر روی وضعیت موجود می باشند و وضعیت موجود نیز تاثیر معناداری بر روی اثرات توسعه وربوم دارد؛ لذا، در صورت اجرای مناسب مولفه های احیا و ارتقا انتظار می رود که شاخص های وضع موجود مانند نامناسب بودن میزان توسعه، برگزار نشدن مسابقات و تاکید بیش از حد بر ورزش قهرمانی، دستخوش تحولاتی گردد که به وضعیت مطلوب نزدیک تر شود. وضعیت موجود نیز به طور معناداری باعث ظهور و بروز اثرات مفید توسعه وربوم می گردد. تمامی مراحل در الگوی توسعه وربوم، در محیطی متشکل از 8 عامل اثرگذار قرار دارد و از آن ها تاثیر می پذیرد.
    کلیدواژگان: ورزش های بومی و محلی، توسعه، الگو، ایران
  • عباس نظریان مادوانی، علیرضا رمضانی، حمیدرضا شرف بیانی صفحات 49-70
    هدف پژوهش حاضر، ارزشیابی برنامه درسی کارشناسی ناپیوسته دبیری تربیت بدنی و علوم ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی ناپیوسته رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، مدرسان و فارغ التحصیلان تربیت بدنی مراکز تربیت معلم سراسر کشور بود. روش نمونه گیری، تصادفی خوشه ایو نمونه تحقیق شامل 90 مدرس، 187 دانشجوی سال آخر و 69 معلم بود. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. طبق نتایج تحلیل مولفه های اصلی، چهار عامل هدف و محتوا، روش اجرا (تدریس)، امکانات و تجهیزات آموزشی و روش ارزشیابی برنامه درسی مشخص گردید که بر اساس نوع سوالات همبسته و ماهیت آنها نامگذاری عامل ها انجام شد. تحلیل داده ها از طریق روش های آماری توصیفی همچون فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد انجام شد. نتایج نشان داد حدود 50 درصد از کل گروه ها، سرفصل های دروس برنامه درسی را با اهداف این دوره همراستا نمی دانند و میزان اثربخشی و توفیق برنامه درسی در نیل به اهداف را ضعیف ارزیابی می کنند. 65 درصد از این افراد، تجهیزات و اماکن آموزشی موجود را متناسب با نیازهای آموزشی برنامه درسی مذکور نمی دانند. همچنین نتایج نشان داد محتوای دروس نظری با روش های تدریس سخنرانی (72 درصد)، مشارکتی (71 درصد) و سمینار (66 درصد) و محتوای دروس عملی با روش تدریس مشارکتی (72 درصد) متناسب است. ضمنا محتوای دروس نظری با روش های ارزشیابی کتبی مستمر و پایانی به شکل های چهارگزینه ای (80 درصد)، کوتاه پاسخ (78 درصد) و تشریحی (77 درصد) و در دروس عملی (77 درصد)، با روش ارزشیابی عملی متناسب است. با توجه به نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می شود کمیته بازنویسی محتوای برنامه درسی مذکور و نیازسنجی و ساماندهی امکانات و فضاهای آموزشی جهت رفع کاستی ها تشکیل شود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، ارزشیابی، تربیت معلم، تربیت بدنی
  • لیلا حیدری، اسماعیل شریفیان صفحات 71-88
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های تعاملی موثر بر بازدید مجدد هواداران از وب-سایت باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران انجام شد. روش پژوهش از نوع پیمایشی بود که جمع آوری اطلاعات به صورت اینترنتی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل هواداران به عضویت درآمده در وب سایت باشگاه های استقلال، پرسپولیس، تراکتورسازی، داماش و سپاهان (26000=N) بودند که در فروردین و اردیبهشت 1391 مورد بررسی قرار-گرفتند. از جامعه یاد شده 325 نفر حاضر به همکاری با این پژوهش شده و نمونه تحقیق را تشکیل دادند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته ای استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه بر اساس نظر متخصصین مدیریت ورزشی تایید گردید و پایایی درونی آن از طریق آلفای کرونباخ 9/0 تعیین شد. از آزمون تی تک نمونه ای جهت تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های تعاملی از جمله فرصت های تعامل با مدیران یا مربیان، بازیکنان و سایر هواداران روی وب-سایت، ابزارهای ترویجی خاص، خوراک های اطلاعاتی و شخصی کردن صفحات خانگی و ایمیل بر بازدید مجدد هواداران از وب سایت باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران تاثیر معناداری دارد. بنابراین می توان بیان کرد که درک نیازهای هواداران وفادار برای موفقیت وب سایت باشگاه های فوتبال از ضروریات است.
    کلیدواژگان: مولفه های تعاملی، هواداران، وب سایت، باشگاه های فوتبال
  • محسن بهنام، ماهرخ مدیری، سیده زهرا هاشمی صفحات 85-104
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر تبلیغات دهان به دهان بر ایجاد ارزش ویژه برند مبتنی بر مصرف کننده بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق، مشتریان مرکز موج های آبی بودند که تعداد 352 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های تبلیغات دهان به دهان سوینی و سوایت (2008)، کیفیت ادراک شده هنسلر، ویلسون و وستبرگ (2011)، تداعی و وفاداری به برند واشبورن و پلانک (2002) و آگاهی از برند کلر (2001) استفاده شد و پایایی آنها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب 75/ 0، 79 /0، 82/ 0، 80/ 0 و 77/ 0 بدست آمد. بطور کلی، نتایج رگرسیون نشان داد کهتبلیغات دهان به دهان بر ابعاد ارزش ویژه برند تاثیر دارد. نتایج این مطالعه اهمیت و نقش تبلیغات دهان به دهان را در ساخت ارزش نام برند قوی نشان می دهد. به منظور افزایش قدرت یک برند، مدیران باید بر روی تبلیغات دهان به دهان سرمایه گذاری کنند.
    کلیدواژگان: تبلیغات دهان به دهان، کیفیت ادراک شده، وفاداری به برند، آگاهی از برند، تداعی برند
  • محمد جوادی پور، امین کلانی، وحید ساعتچیان صفحات 105-120
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین ابعاد یادگیری و چابکی سازمانی در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی می باشد. روش این پژوهش از نوع هم بستگی بود و جامعه آماری آن را کلیه کارکنان پژوهشگاه تربیت بدنی در سال 1392 تشکیل دادند. به علت محدود بودن جامعه، نمونه آماری به صورت تمام شمار در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که خرده مقیاس تعهد مدیریت برای یادگیری سازمانی و مدیریت منابع انسانی برای چابکی سازمانی،بیشترین میانگین را نسبت به دیگر مولفه های متغیر مورد نظر به دست آورده اند. همچنین، یادگیری سازمانی رابطه معناداری با چابکی سازمانی دارد. با توجه به وجود رابطه هم خطی بین متغیرها و فرض استقلال خطاها از یکدیگر، متغیرهای پیش بین (قابلیت های یادگیری سازمانی)، 58% از تغییر در میزان چابکی سازمانی را تبیین می نمایند. در مجموع، با عنایت به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود مسئولان و سیاست گذاران پژوهشگاه تربیت بدنی توجه خاصی به عامل یادگیری کارکنان و ارائه شیوه های نو و خلاق برای اصلاح ساختار و عملکرد سازمان در جهت نیل به یک سازمان چابک داشته باشند.
    کلیدواژگان: قابلیت های یادگیری سازمانی، سازمان چابک، پژوهشگاه تربیت بدنی
  • معین ظریف، مسعود نادریان جهرمی، سید محمد سلطان حسینی صفحات 121-136
    هدف از این پژوهش، بررسی مشکلات داوران لیگ برتر فوتبال کشور بود که در 5 حیطه اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی صورت گرفت. این پژوهش، توصیفی بوده و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه داوران لیگ برتر فوتبال تشکیل دادند که تعداد آن ها 84 نفر بود. نتایج آمار استنباطی نشان داد که بین شغل اصلی داوران و مدرک تحصیلی آن ها و مشکلات آنان تفاوت معناداری وجود ندارد. آزمون-های رابطه سنجی نشان دادند که به طور کلی، رابطه ای بین سن داوارن و سابقه حضور آن ها در لیگ برتر با مشکلات آن ها وجود ندارد؛ اما در مورد رابطه سابقه حضور داوران در لیگ برتر با مشکلات فرهنگی، رابطه ای مثبت و معنادار وجود دارد. با عنایت به هم سو بودن نتایج این پژوهش با چند پژوهش داخلی و خارجی می توان گفت که داوران لیگ برتر فوتبال، در چهار بعد اقتصادی امنیتی، فرهنگی و آموزشی مشکلاتی جدی دارند و در مورد مشکلات اجتماعی، موارد بسیار کمی یافت شد. با رفع مشکلات داوران به عنوان یکی از مهم ترین عوامل برگزاری مسابقات، می توان شاهد برگزاری بهتر مسابقات لیگ برتر فوتبال باشیم. این پژوهش می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای مسئولان فدراسیون و دپارتمان داوری فراهم نماید.
    کلیدواژگان: مشکلات داوران، لیگ برتر فوتبال، داور فوتبال، ایران
  • جمال الدین بیرامی ایگدر، مجید جلالی فراهانی، بی بی گل بیرامی ایگدر صفحات 136-148
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه بروز مولفه های رفتار شهروندی در باشگاه های والیبال و سوارکاری از دیدگاه تماشاگران لیگ برتر والیبال و مسابقات ملی کورس اسب دوانی گنبد کاووس می باشد. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی پیمایشی بوده و از نظر هدف، کاربردی می باشد که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری را تمامی تماشاگران بالای 18 سال که جهت تماشای رویدادهای بزرگ ورزشی در اماکن ورزشی شهرستان گنبد حضور پیدا می کنند تشکیل دادند. از آن جا که حجم جامعه آماری بیش از 25000 نفر (...2 نفر مربوط به رشته سوارکاری و 5000 نفر برای والیبال) بود، نمونه آماری 384 نفر برای سوارکاری و 357 نفر برای والیبال انتخاب شد و برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری در بروز مولفه های تماشگران در دو باشگاه سوارکاری (خصوصی) و والیبال (دولتی) وجود دارد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی، سوارکاری، والیبال، تماشاگران
  • فاطمه بهمنی، غلامعلی کارگر، مصطفی افشاری صفحات 149-164
    امروزه سازمان ها برای فائق آمدن بر مشکلات و تنگناهای خود نیازمند افرادی توانمند و دارای تفکر خلاق هستند. از این رو هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ابعاد توانمندسازی شناختی در عادات خلاقیت مربیان شهر اراک است. روش - پیمایشی و بصورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل مربیان هیات های ورزشی استان بود (485= N) که براساس جدول مورگان تعداد (214=n) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های توانمندسازی استاندارد اسپیریتزر(87 /0= α) و پرسشنامه محقق ساخته عادات خلاقیت بود(9 /0= α). برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تحلیل واریانس فریدمن و t مستقل استفاده شد. اطلاعات حاصل از این تحقیق نشان داد که ضریب همبستگی میان توانمندسازی شناختی و عادات خلاقیت مربیان 612/ 0 بود. بین ابعاد توانمندسازی شناختی مربیان تفاوت معناداری وجود داشت(χ2 = 96/873، P >0/05). احساس حق انتخاب، احساس شایستگی، احساس موثر بودن و احساس معنادار بودن، اولویت اول تا چهارم را به خود اختصاص دادند. در تعیین اولویت عادات خلاقیت مربیان با استفاده از آزمون فریدمن (χ2= 51/354، P >0/05)، تحمل ابهام، گوش فرا دادن به ندای درون، استفاده از تفکر جانبی برای یافتن فرضیات به ترتیب در اولویت اول تا سوم قرار گرفتند. با توجه به نتایج تحقیق، چنانچه سازمان برنامه های توانمند سازی را به اجرا درآورده و بر مولفه های آن تاکید کند، می تواند امیدوار باشد که از مزایای خلاقیت افراد درکار بهره برداری نماید.
    کلیدواژگان: توانمندسازی شناختی، عادات خلاقیت، مربیان
  • حامد فرزی، همایون عباسی، شیرین زردشتیان صفحات 165-180
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین چابکی سازمانی و کارآفرینی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان ایران از نظر کارشناسان حوزه معاونت های شش گانهوزارت ورزش و جوانان می باشد. مولفه های چابکی سازمانی از نظر موسسه ای اتی کرنی(2002) شامل رهبری، تغییر سازمانی، مدیریت عملکرد، ارزش و فرهنگ، خدمت به مشتری و فناوری و مولفه های کارآفرینی سازمانی از نظر استیونسون شامل: فلسفه پاداش، تعهد به منابع، ساختار مدیریت، کنترل منابع، تعهد به فرصت و گرایش استراتژیک می باشد. جامعه آماری شامل تمام کارشناسان معاونت های شش گانه وزارت ورزش و جوانان در سال 1392 بود که تعداد آن ها حدود 340 نفر بود.نتایج پژوهش نشان داد که بین چابکی سازمانی و کارآفرینی سازمانی، درجه بالایی از رابطه وجود دارد و همچنین، تاثیر انکار ناپذیر فناوری در چابک شدن سازمان و کارآفرینی در عرصه ورزش کشور تایید شد.
    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، کارآفرینی سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
  • قاسم مهرابی، حسین عیدی، هدی مهنانی صفحات 181-202
    هدف از انجام این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر عدم اثربخشی ورزش وزارت جهادکشاورزی بود. جامعه آماری پژوهش را مسئولین تربیت بدنی سازمان ها و شرکت های تابع وزارت جهاد کشاورزی تشکیل می دادند که در مجموع، 82 نفر بودند. روش پژوهش توصیفی و از لحاظ هدف، کاربردی است. ابزار گرداوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوی آن توسط صاحب نظران مورد بررسی و تائید قرار گرفت. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد (81/ 0=α). برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان داد، عوامل موثر بر عدم اثربخشی ورزش وزارت جهاد کشاورزی به ترتیب سیاست و تصمیمات دولت، رویه های کاری، اهداف و ماموریت ها، فناوری اطلاعات، ساختار سازمانی و برنامه ریزی می باشد و در هر یک از این حوزه ها نیز با محدودیت های مختلفی روبرو است. به منظور توسعه ورزش کارکنان و افزایش مشارکت افراد در برنامه های ورزشی، استراتژی ورزش کارکنان باید در جهت مرتفع کردن محدودیت های سیاست گذاری، رویه های کاری، اهداف و ماموریت، فناوری اطلاعات، ساختار سازمانی و برنامه ریزی تدوین شود.
    کلیدواژگان: عدم اثربخشی، ورزش، کارکنان، وزارت جهادکشاورزی
  • فتاح مهدوی، عبدالرحمن مهدی پور، سجاد غلامی ترکسلویه صفحات 203-216
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه جوسازمانی و سلامت روان کارشناسان شاغل در وزارت ورزش و جوانان کشور بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارشناسان زن و مرد وزارت ورزش و جوانان کشور (معادل 298 نفر) تشکیل دادندکه تعداد 169 نفر از آن ها انتخاب شد. نتایج نشان داد که بین جوسازمانی و سلامت روان کارشناسان سازمان ورزش و جوانان کشور رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین میان ابعاد جو سازمانی و سلامت روان، رابطه چندگانه ای مشاهده شد و این یافته حاصل شد که رضایت از پاداش، وضوح و توافق بر روی هدف، به ترتیب قوی ترین پیش بینی کننده های وضعیت سلامت روان کارشناسان وزارت ورزش و جوانان کشور می باشند. به طور کلی، می توان گفت فراهم نمودن جو سازمانی مناسب، به ویژه از طریق کسب رضایت از پاداش، توافق و وضوح اهداف سازمانی، تاحدودی تضمین کننده سلامت روان کارشناسان شاغل در وزارت ورزش و جوانان می باشد.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، سلامت روان، کارشناسان، وزارت ورزش و جوانان کشور
  • معصومه عمادالاسلامی اسکویی، سردار محمدی، مظفر یکتایار صفحات 217-228
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین فناوری اطلاعات و یادگیری سازمانی در سازمان های ورزشی ایران است. روش انجام این پژوهش از نوع هم بستگی می باشد. 370 نفر کارشناس و مدیر از سازمان های ورزشی ایران به عنوان نمونه انتخاب شدندنتایج نشان می دهد که رابطه مثبت، متوسط و معناداری بین دو متغیر فناوری اطلاعات و یادگیری سازمانی در سازمان های ورزشی (وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون های ورزشی و اداره کل تربیت بدنی مدارس) وجود دارد و می توان نتیجه گرفت با تقویت، گسترش و به کارگیری فناوری اطلاعات می توان یادگیری سازمانی در سازمان های ورزشی ایران را توسعه داد و بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، یادگیری سازمانی، سازمان های ورزشی
|
  • Pages 13-32
    The purpose of this study was to identify and developing the model of obstacles of successful implementation of strategic plan in sport and youth ministry of Iran. The research population consists of all executive managers، middle managers، operational managers، professional experts، experts، consultant and elites of sport and youth ministry of Iran (N=320). Their number is 257 people while all of them were considered as research sample. In order to data gathering، semi structured interviews and researcher made questionnaire was used. In order to inferential analyze Friedman test، confirmatory and exploratory factors analysis was applied. Result of exploratory and confirmatory factors analysis of research questions led to identify five following factors: planning consequence، organizational obstacles، managerial obstacles، individual and staffs obstacles and environmental obstacles. Survey of current level of each obstacle in impeding successful implementation of strategies in sport and youth ministry of Iran show the following
    Result
    managerial obstacles 75. 58%، planning consequence 74. 23%، individual obstacles 73. 23%، organizational obstacles 72. 59%، and environmental obstacles 71. 06%. Furthermore، the model of obstacles of successful implementation of Strategies in sport and youth ministry of Iran was well developed and its reliability and validity was confirmed (RMSEA=0. 069، AGFI=0. 86، GFI=0. 92). As a result، the Policymakers and managers of sport and youth ministry and other sport organizations can use this model in order to identifying and determining the role of each obstacle in Successful Implementation of Strategies.
    Keywords: Strategic Plans, Sport, Youth Ministry, Obstacles, Strategy Implementation
  • Pages 33-48
    The purpose of this research was designing a model for Traditional Sports and Games (TSG) development in Iran based on three main aspects: "Revive", "Promotion" and "Development". Research method was descriptive - analytic which has done by survey. The statistical sample of this study consisted of 2983 specialists working in sport for all and rural sport boards, faculty members of physical education, and the specialists working in organizations and universities throughout the country. A researcher made questionnaire was designed for this study with approved validity and reliability. Data were analyzed using descriptive statistics, EFA, CFA and Structural Equation Modeling (SEM). Results showed that the variables: Revive, Promotion, and Development had significant impact together in model structure. Also, Revive and Development had significant impact on "Current Situation" (CS). CS had significant impact on Development Effects of TSG too. So it is supposed that in case of good implementation of elements of Revive and Development, indicators of CS like "inappropriateness of development", "lack of events", and "excessive emphasis on professional sport" will approach to desirable situation. Also, CS significantly will cause appearing good results in development of TSG. All stages of TSG development model are placed in an environment consisted of 8 factors which influencing the model.
    Keywords: Traditional Sports, Games, Development, Model, Iran Develop talent Identification Parameters for Football
  • Pages 49-70
    The goal of this study was to assess of non-continuously Bachelor Curriculum of physical education teaching. The Statistical popularly in this study was the physical education students of Teacher training courses bachelor who studied in teacher training institutions, the professors who teach these different courses and physical education teacher graduated of this institutions. In this study, stratified sampling was used and the subjects in the strata were selected randomly. The sample was 69 graduated of this institutions, 187 physical education students and 90 professors. This is descriptive-survey study. The researcher made questionnaire was used was used to collect data. According to result of PCA, Curriculum is studied on the basis of four elements which are: objective and content, teaching strategies, Educational Facilities and Equipment, evaluation. To analyze the information taken from the questionnaires, some statistical methods were used such as: frequency, percentage, means, standard deviation in descriptive statistics To do the above testes, SPSS Software 18 version was used. The finding showed that 50 percent of whole groups, described contents of the curriculum of education courses with goal and assessed effectiveness and successfulness this curriculum in goals reach at low levels. 65 present of whole groups stated that the present educational equipment and facilities don’t adapt with educational needs. Also, the results showed, theoretical courses content adapted with teaching method of speaking (72 present), cooperation (71 present), seminar (66 present) and practical courses content adapted with teaching method of cooperation (72 present). By the way, the theoretical courses content adapted with assessing method of writing and finally and continually quadruple (80 present), brief-answer (78 present), descriptive (77 present) and practical courses content with assessing method of practical (77 present). That is recommended, establishing committee for re-writing of this curriculum content, assessing needs and organizing of educational equipment and facilities.
    Keywords: Curriculum, Evaluation, Teacher Training, Physical Education
  • Pages 71-88
    This study aimed to identify interactive components affecting fans revisiting the selected websites of football clubs in Iranian Premier Football League. The research method from point of the nature was survey research and data were gathered through internet method. The statistical population consisted of the fans that were members of clubs website: Esteghlal, Perspolis, Tractorsazi, Damash & Sepahan (N=26000) in March and April months of the year 2012. The number of 325 participated in the research as the statistical sample. The internet questionnaire used to collect information. The face and content validity of the questionnaire from the perspective of sport management experts was confirmed and reliability of the questionnaire was assessed by Cronbach's alpha and α=0.9 was determined. Single-sample t-test was used to analyze the research hypotheses. Findings showed interactive components such as opportunities to interact with manager or coaches, players and other fans on website, information feeds, special promotions tools and customization homepage and email have a significant impact on revisiting the websites of football clubs in Iranian Premier Football League. Understanding the needs of loyal fans is the key element to the success of any sport organization.
    Keywords: Interactive Components, Fans, Website, Football Clubs
  • Pages 85-104
    The purpose of this study was the influence of the word of mouth on consumer based brand equity creation in sport service. Method research was descriptive - correlational. The statistical population consisted of the Mojhaye Abi center consumers. For sampling, we selected 352 persons. For gathering data, four main questionnaires utilized: word of mouth questionnaire (Sweeney & Swait, 2008), brand perceived quality questionnaire (Henseler, Wilson & Westberg, 2011), brand associations & loyalty (Washburn & Plank, 2002) and Brand awareness (Keller, 2001), and the validity of questionnaires determined by experts and the reliability were α = 0.75, 0.79, 0.82, 0.80, 0.77, respectively. The overall, the regression results indicated that word of mouth did influence on brand equity dimensions. The results of this study show the importance and role of word of mouth on building a strong brand name. In order to increase the power of a brand, managers need to invest on the word of mouth.
    Keywords: Word of mouth, brand perceived quality, brand loyalty, brand awareness, brand associations
  • Pages 105-120
    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational learning dimensions and organizational agility in Sport Science Research Institute. Research method was the type of correlation and the statistical population included of all employment of the Sport Science Research Institute in the year 1392. Due to the limited population, the statistical sample was considered as a whole. Research results indicated that the commitment management subscale for organizational learning and human resource management for organizational agility acquired the highest average in comparison with the other variables dimensions. Also, there was a positive and significant correlation between organizational learning and organizational agility. According to the linear relationship among variables and the assumption of errors independence from each other, predictor variables (organizational learning capabilities) revealed 58% changes in the rate of organizational agility. Totally, according to the findings of this research, it is recommended that the Officials and policymakers Sport Science Research Institute to pay special attention to the staff learning and provide creative and innovative ways to improve the structure and functioning of the organization In order to achieve have an agile organization.
    Keywords: Organizational Learning Capabilities, Agile Organizations, Sport Science Research Institute (SSRI)
  • Pages 121-136
    The purpose of this paper was studying the problems of Iran soccer premier league's referees which were done in 5 areas including economic, security, cultural, educational and social areas. This is a descriptive study and carried out into the field research. The samples of this study were all of the Iran's 84 premier league referees. The relation test showed that there was no relation between referees age and their presence in premier league. But there was a positive and significant relation between referees’ presence in premier league and cultural problem. Interpretation of questionnaire showed that referee's problems in 4 aspects of economic, culture, security and education are serious, while referees social problems are not very serious. The results of this paper are same with some of the inside and outside research and we can say they have problems that if we solve the problem of premier league referees, as one the most important factor in each game, we will see better games in future. This research can provide valuable information for Federation Officials and Referees Department.
    Keywords: Referees Problems, Soccer Premier League, Soccer Referee, Iran
  • Pages 136-148
    The purpose of this research was to the Comparison of dimensions of citizenship behavior in spectators’ equestrian club (Private) and volleyball (public) of volleyball super league and national championship course of Gonbad. The statistical population was all over 18 years old spectators who watching major sports in Gonbad sport facilities. Statistical samples based on the Morgan table were 384 for equestrian Spectators and 357 for volleyball Spectators. Data collection was done from a stratified random sampling method. The data was collect, Growth standard ​​questionnaire (2005), that their validities were approved from 10 sport management Experts. Their reliabilities were test by using Cronbach’s alpha coefficient and they were respectively 0.89 for customer citizenship behavior questionnaires. Data analysis was done by analytical and descriptive statistical (Independent- samples T Test). The minimal level of significance was set at P<0/05. The results showed that there was a Significant difference between the presence of motivated spectators in the two clubs equestrian and volleyball (P<0/05). In all customer citizenship behavior aspects, equestrian club (private), compared to volleyball club (public) was better.
    Keywords: Citizenship Behavior, Equestrian, Volleyball, Private, Public, Spectators
  • Pages 149-164
    Nowadays, Organizations need to empowerment and creative staffs for overcoming their problems. So, the aim of this study was to the role of cognitive empowerment dimensions on creativity habits among Arak coaches. The research method was descriptive which was done in a widespread way. The statistical population included sport coaches of province Markazi (N= 485) that the statistical sample were selected on the basis Morgan table (n= 214). A questionnaire was used for gathering the information which included two sections of Aspiritzr's standard questionnaire to measure dimensions of cognitive empowerment(α= 0/87) and a questionnaire to measure components of creativity habits (α= 0/90). Independent t-test, Friedman and Spearman correlation testes were used to test the research hypothesis. The results showed that the correlation between cognitive empowerment and creativity habits was r= 0/612. There was meaningful difference between coache's cognitive empowerment dimensions (χ2 = 96/873, P >0/05). Sense of right of choice, sense of competence, sense of effectiveness and a sense of meaningful job were ranked respectively from the first to the fourth one. The priority of components of coache's creativity habits was determined with using the Friedman test (χ2= 51/354, P >0/05) that tolerance for ambiguity, listening to the inner voice, using lateral thinking were ranked respectively from the first to the third one. So, if organizations perform cognitive empowerment and Emphasis to its dimensions, those could hope to utilize benefits of people creativity.
    Keywords: cognitive empowerment, creativity habits, coaches
  • Pages 165-180
    The purpose of this research is to examine the relationship between organizational agility and organizational entrepreneurship in Ministry of Sports and Youth of Iran from the view of its top managers. A.T Kearney institution believes that organizational agility indexes include leadership, culture and values, customer service, E-government, organizational change and performance management while from the view of Stevenson organizational entrepreneurship indexes include Strategic Orientation, Commitment to Opportunity, Resource Commitment Process, Concept of Control over Resources, Management Structure, Compensation Policy. Population includes all of the top managers at six deputies in Ministry of Sport and Youth in 2013 comprising of 340 people. Finally, it is confirmed that E-government has an incredible effect on agility in organization and entrepreneurship in sport of our country.
    Keywords: Organization agility, Organization Entrepreneurship, Ministry of Sport, Youth
  • Pages 181-202
    The purpose of the present study is to identify and prioritization of effective factors on ineffectiveness in Agriculture Ministry sport. The research method is descriptive and it is a type of survey. Target population included physical education experts in company and organizations of agriculture ministry, and was 82 subjects. Data collection is done by researcher-made questionnaire whose face and content validity is confirmed by experts and Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (α = 0.81). Freidman test was used to analyze the data. The result showed, average rank of factors on ineffectiveness in Agriculture Ministry Sport was policy and decision of government, procedure, mission and goals, information system, organization structure and planning. For development government employees and increase people participation in sport program, sport strategy in government employees should write according of challenges policy, procedure, mission and goals, information system, organization structure and planning.
    Keywords: Ineffectiveness, Sport, Employees, Agriculture Ministry
  • Pages 203-216
    Object of this study was examines the relationship between organizational climate and mental health Professional׳s ׳working in Department of Youth and Sports of the Islamic Republic of Iran. Statistical society, including all men and women experts in the Physical Education Organization (N=298), which 169 were selected based on Morgan's sample table and random sampling method. Instruments in the study were organizational climate standardized questionnaire and mental health standardized questionnaire. Questionnaire’s reliability was approved respectively, 91% and 97% By Cranach’s alpha. For data analysis descriptive and inferential statistics methods were used (KS, Pearson correlation coefficient, multiple regression and Multivariate analysis of variance). The results showed that there is a significant negative relationship between organizational climate and mental health Physical Education Organization experts. On other hand, multiple regression results showed that there is a multiple relationship between components of organizational climate and mental health. Also Satisfaction with rewards, clarity and agreement on the goal, respectively, are best predictors of the Physical Education Organization experts mental health. Generally, providing appropriate organizational climate particularly satisfaction with rewards and agreement on or the clarity of organizational objectives can somehow ensure the mental health of experts in Youth and Sports Ministry.
    Keywords: physical activity, quality of life, female students
  • Pages 217-228
    The purpose of this study was to investigate the relationship between information technology and organizational learning in the sport organizations in Iran. The study was a correlation type research that selected 370 experts and managers of sports organizations in Iran to answer technology information researcher-made and organizational learning questionnaire with Cornbach coefficient a=0/95, a=0/92. For determining validity of form and content appropriateness, panel of specialist's viewpoints were used. Also, exploratory analysis and conformity analysis were used to determine the reliability of construct. In order to achieve statistical analyzing, the appropriate descriptive and inferential statistics (Pearson correlation, multiple regressions) were applied. The results showed that there was a significant, mean and positive relationship between information technology and organizational learning in the sport organizations in Iran (in ministry of Youth and Sports, sport federation and physical education headquarters of schools). Wholly, we concluded that through strengthening, expanding and applying information technology, one can developed and improved organizational learning in the sport organizations in Iran.
    Keywords: Information Technology, Organizational Learning, Sport Organization