فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 46 (بهمن و اسفند 1396)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 46 (بهمن و اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله پژوهشی
  • مریم جمالزاده*، محمد جوادی پور، علی اکبر خسروی بابادی صفحات 17-30
    این پژوهش با هدف ارتباط بین سلامت سازمانی با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی دوره اول متوسطه شهر تهران انجام شده است. روش این پژوهش، ازنظر هدف، کاربردی و به لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی - همبستگی بود که به شکل میدانی انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی معلمان تربیت بدنی دوره اول متوسطه شهر تهران بود (تعداد = 220). طبق جدول مورگان، 136 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسش نامه های استاندارد سلامت سازمانی هوی و همکاران (1996) و رضایت شغلی ویس و همکاران (1967) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و استنباطی (کلموگروف- اسمیرنوف، آزمون همبستگی پیرسون و اسپیرمن) استفاده شد. یافته های حاصل از آزمون ضریب همبستگی نشان داد که بین سلامت سازمانی و رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی دوره اول متوسطه شهر تهران ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت. براساس نتایج رگرسیون، فقط عامل سلامت فنی از سلامت سازمانی دارای شرایط پیش بینی رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی بود.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، رضایت شغلی، معلمان تربیت بدنی
  • علی ملکیان، فرشاد تجاری*، زهرا هاجی انزهایی صفحات 31-50
    بخش بندی شرکت کنندگان ورزشی و آگاهی از اهداف مشارکت آن ها، همواره یکی از اهداف بازاریابان ورزشی بوده است. هدف از پژوهش حاضر، آزمون مدل مفهومی بخش بندی تماشاگران ورزشی با رویکرد مدل پیوستار روان شناختی و مقیاس ارزیابی و سیاهه فراغت جدی بود. تعداد 670 مرد 18 تا 65 سال تماشاگر مسابقات فوتبال لیگ برتر، به صورت هدفمند، تصادفی و داوطلبانه، مقیاس اندازه گیری میزان مشارکت تماشاگران فوتبال بیتون و همکاران (2009) و مقیاس اندازه گیری متغیر پیامدهای مشارکت اسلیم گولد و همکاران (2008) را تکمیل کردند. یافته های معادلات ساختاری نشان داد که مدل مفهومی مبنی بر بخش بندی تماشاگران ورزشی، با استفاده از ترکیب دو مدل پیوستار روان شناختی (پی.سی.ام) و مقیاس ارزیابی و سیاهه فراغت جدی (اسلیم) دارای برازش بود. به طورکلی، می توان نتیجه گرفت که ترکیب دو مدل پیوستار روان شناختی و ارزیابی و سیاهه فراغت جدی می تواند برای بخش بندی تماشاگران ورزشی و آگاهی از اهداف مشارکت آن ها، جهت استفاده و راهنمایی بازاریابان و صاحبان باشگاه ها برای طراحی راهبردهای بازاریابی هدفمند و باهدف حفظ و ارتقای تماشاگران به سوی وفاداری به کار برده شود.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، مدل پیوستار روانی، فراغت جدی، تماشاگران فوتبال
  • مهرداد حفظ اللسان، رباب یدالله زاده * صفحات 51-68
    ورزش همگانی یا ورزش برای همه، بخش عمده ای از ورزش است که با سلامتی و نشاط جامعه ارتباطی نزدیک دارد و بسیاری از کارکردهای اساسی ورزش در آن خلاصه می شود. پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت و محتوای کاری، توصیفی و ازنوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل اساتید، اعضای هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی، مدیران و کارشناسان تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور به تعداد 450 نفر بود. با استفاده از جدول مورگان، حجم نمونه 219 نفر به دست آمد. نمونه گیری به صورت تصادفی متناسب با حجم نمونه انجام شد. برای جمع آوری داده های موردنیاز، از پرسش نامه محقق ساخته ای مشتمل بر 22 گویه و برپایه مقیاس پنج رتبه ای لیکرت استفاده شد. برای به دست آوردن روایی پرسش نامه، از روایی محتوایی و روایی سازه و برای بررسی پایایی آن، از آلفای کرونباخ استفاده شد. یافته ها نشان داد که مدل پیشنهادی سطح رفتاری ورز ش همگانی دانشگاه های دولتی ایران، برای نتیجه گیری درمورد روابط متغیرها از ارزش و اعتبار کافی برخوردار بود. افزون براین، عوامل جمعیتی، روان شناختی، رفتاری و ساختاری، بر سطح رفتاری توسعه ورزش همگانی دانشگاه های دولتی تاثیر مثبت و معناداری داشتند. ازلحاظ شدت تاثیر نیز به ترتیب، عوامل ساختاری، رفتاری، روان شناختی و جمعیتی قرار داشتند؛ بنابراین، سطح رفتاری توسعه ورزش همگانی را می توانبراساس یک مدل کلی ترسیم کرد.
    کلیدواژگان: سطح رفتاری، ورزش همگانی، تحلیل عاملی تاییدی
  • محسن مهرآرا*، سیده وجیهه میکائیلی صفحات 69-90
    هدف این پژوهش، بررسی اثر مالیات ها و مخارج ورزشی دولتی بر ارزش افزوده بخش ورزش طی سال های 1355 تا 1392 بود. برای آزمون رابطه بلندمدت میان متغیرها، از روش هم انباشتگی جوهانسن و جوسیلیوس و برای تخمین الگو، از رویکرد مدل خودتوزیع با وقفه های گسترده (ای.آر.دی.ال) استفاده شده است. نتایج پژوهش بیانگر وجود رابطه تعادلی بلندمدت میان متغیرها بود. یافته ها نشان داد که مخارج ورزشی دولتی و تولید ناخالص داخلی، اثر مثبت و معنا داری بر ارزش افزوده بخش ورزش داشته اند. همچنین، افزایش درآمدهای نفتی نسبت به درآمدهای مالیاتی نقش با اهمیت تری در ارزش افزوده بخش ورزش داشته اند. به عبارت دیگر، درآمدهای نفتی بیشتر از درآمدهای مالیاتی درخدمت ورزش بوده اند و این آسیب سیاست گذاری باید در فرایندهای بودجه ریزی و برنامه ریزی های دولت موردتوجه قرار گیرد. به علاوه، مخارج ورزشی دولت مهم ترین عامل تحولات بخش ورزش در ایران بوده اند. این وابستگی و اتکای بالای ارزش افزوده بخش ورزش به مخارج دولتی باید دغدغه سیاست گذاران در این حوزه باشد.
    کلیدواژگان: درآمد نفتی، مالیات ها، مخارج دولتی، ارزش افزوده بخش ورزش، مدل خودتوضیح با وقفه های گسترده
  • فرهاد الله ویسی *، محمد ملکی صفحات 91-104
    هدف این پژوهش شناسایی پست‏های بازیکنان تیم ملی فوتبال در ایجاد حمله و تحلیل شبکه‏ های آن ها بود. سه مسابقه رسمی تیم ملی در جام جهانی تحلیل و کدگذاری شدند. پاس بین هم‏ تیمی‏ ها به عنوان یک معیار ارتباطی تعریف شده است.پس از هر مسابقه، یک ماتریس مجاور کلی ساخته شد. سپس، برای تحلیل به نرم‏ افزار تحلیل شبکه‏ های اجتماعی وارد شد. تحلیل شبکه بازی ها با استفاده از دو مقیاس درجه مرکزیت و درجهاعتبار انجام شد.مقادیر درجه مرکزیت نشان داد که مدافعانکناری، 2/12 درصد و هافبک‏ها 03/12 درصد، مشارکت بیشتریدر گردشتوپو ایجاد حملهداشتند. همچنین، مقادیر درجه اعتبار نشان داد که هافبک‏ها، 65/12 درصد و مهاجم، 90/11 درصد هدف‏های هم‏ تیمی‏ ها برای پاس دادن توپ طی توالی پاس بودند.این مطالعهنشان داد که چگونهمعیارهایمرکزیت شبکهمی‏توانند اطلاعات مفیدی رابرای مربیان ونیز برای مطالعهمشارکتفردیبازیکنانبرای فرایندحمله فراهم کنند.
    کلیدواژگان: تحلیل شبکه های اجتماعی، نرم افزار ساک نت، درجه مرکزیت، درجه اعتبار
  • اکرم محمدی، وحید ذوالاکتاف، مهدی نمازی زاده، روح الله عسگری گندمانی * صفحات 105-124
    هدف اصلی این پژوهش، مطالعه میزان اثربخشی یک دوره فشرده آموزش مهارت های ارتباطی بر رابطه مربی و ورزشکار بود. ماهیت فردی و ماهیت ورزشی (رشته ورزشی) و ارتباط آن ها با تفاوت های موجود در رابطه مربیان و ورزشکاران بررسی شد. پژوهش از نوع نیمه تجربی بود و همه ورزشکاران تیم های بانوان باشگاه ورزشی فولاد مبارکه سپاهان اصفهان که بالغ بر 400 نفر می شدند، جامعه آماری بودند. نمونه آماری تعداد 40 نفر از سه تیم بسکتبال، کاراته و شنابودند که ازطریق نمونه گیریخوشه ای و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابتدا، ازطریق پرسش نامه های روابط مربی- ورزشکار و سیاهه کیفیت روابط پیش آزمون انجام شد. سپس، دوره آموزشی فشرده مهارت های ارتباطی برگزار گردید و پس از دو هفته، پس آزمون اجرا شد. گروه اول، بسکتبالیست ها به اتفاق مربی خود، گروه دوم، شناگرها بدون مربی و گروه سوم، کاراته کاها بودند که فقط مربی آن ها در دوره آموزشی شرکت کرد. اعضای گروه های اول و دوم از آموزش ها برای گرم کردن روابط استفاده کردند و مربی گروه سوم برای سردکردن روابط استفاده کرد. برحسب هدف، داده ها توسط انواع آنوا و رگرسیون چندعاملی تحلیل شد. نتایج نشان داد کهدر سه رشته ورزشی، روابط مربی ورزشکار متفاوت بود. در هر سه گروه، دوره آموزشی مهارت های ارتباطی موثر بود و خطوط تغییرات سه گروه دارای تعامل بود؛ شناگران، پیشرفت؛ بسکتبالیست ها پیشرفت بیشتر و کاراته کاها پسرفت نشان دادند. براساس یافته ها می توان گفت که کیفیت روابط مربی ورزشکار بیشتر تابع ویژگی های فردی آن ها است و ارتباط زیادی با رشته ورزشی ندارد. آموزش مربی و ورزشکار باهم، موثرتر از آموزش هریک از آن ها است.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، روابط مربی - ورزشکار، پرسش نامه
  • مهدی رستگاری، سید احسان امیر حسینی*، احمد ترکفر صفحات 125-140
    هدف پژوهش حاضر بررسی و توسعه مدل اثر جامعه برند بر ویژگی های برند، با میانجی گری دلبستگی به برند و نقش تعدیل کننده شباهت جامعه – برند در صنعت پوشاک ورزشی داخلی و خارجی بود. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی بود. پژوهش به شکل میدانی انجام شد که مشتریان برندهای ورزشی داخلی و خارجی در سطح فروشگاه های شهر شیراز جامعه آماری آن بود. ابزار اندازه گیری، پرسش نامه 34 سوالی در مقیاس پنج ارزشی لیکرت بود. نتایج نشان داد که شباهت جامعه برند، رابطه بین تعهد به جامعه برند و دلبستگی به برند و رابطه تعهد به جامعه برند و تعهد به برند را تعدیل کرد؛ درحالی که شباهت جامعه برند نقش تعدیل کننده ای بین شناسایی و تعیین هویت جامعه برند و شناسایی و تعیین هویت برند نداشت. به طورکلی، اگر مشتریان جامعه برند ورزشی موفق را بپذیرند، آن جامعه برند ورزشی اثرگذارتر خواهد بود. ایجاد نگرش مثبت در ادراک مشتریان نیز زمانی روی می دهد که جامعه برند برمبنای خرید و رضایت از خرید مطرح شود و تنها، داشتن هویت جامعه برند و داشتن تعهد به جامعه برند برای ایجاد تغییر مثبت، موثر نیست.
    کلیدواژگان: جامعه برند، دلبستگی به برند، تعهد به برند، شباهت جامعه - برند، مشتریان
  • شیما موسوی، پریسا اکبری، علی نظریان * صفحات 141-156
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تعامل اجتماعی و تبادل بین اعضای گروه های داوطلبی بر مدیریت داوطلبی رویداد ورزشی بود. این پژوهش، ازنظرهدف،کاربردیوازحیث ماهیت،توصیفی-پیمایشیبود.جامعهآماری متشکل از همهداوطلبان سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان بود (200 نفر). با توجه به تعداد متغیرهای پنهان، حداقل حجم نمونه برابر با 120 نفر بود که ازطریقنمونه گیری تصادفیساده، 128 داوطلب به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه ترجمه شده کیم و همکاران (2016) استفاده شد. روایی صوری پرسش نامه به تایید صاحب نظران (10 نفر) رسید و همچنین، پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی برازش مدل، از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و پی. ال. اس استفاده شد. نتایج نشان داد که تبادل بین اعضای گروه های داوطلبی، تاثیر مثبتی بر توصیه به تجربه کردن فعالیت داوطلبی به دیگران داشت. همچنین، رابطه معناداری بین تبادل اعضا با قصد مشارکت مجدد و توصیه وجود داشت. همچنین، براساس نتایج، بین تعامل اجتماعی و تبادل اعضا رابطه معناداری وجود داشت؛ اما، بین تعامل اجتماعی و قصد مشارکت مجدد رابطه معناداری وجود نداشت. با توجه به نتایج می توانگفتکه مسئولانورزش دانشجویی بایدوقتبیشتریرابرایبررسیتاثیر تعامل اجتماعی داوطلبانو تعامل اعضای داوطلبی، به عنواناصلی ترینمتغیر تاثیرگذار درمدیریت داوطلبی درجهت مشارکت مجدد و توصیه به همکاری در رویدادهای ورزشی صرفکنند.
    کلیدواژگان: تعامل اجتماعی، مدیریت داوطلبی، مشارکت، رویداد ورزشی
  • محمد صادق افروزه*، حکیمه افروزه، فاطمه کاملی صفحات 157-174
    در جوامع امروزی، یکی از عوامل توسعه ورزش مشارکت افراد جامعه است. این پژوهش با هدف شناسایی عواملی انجام شد که بتوانند خیران و واقفان را به عرصه ورزش سوق دهند. روش پژوهش، آمیخته بود و جامعه آماری متشکل از خیران، واقفان، مدیران و کارشناسان ورزشی و حج و اوقاف بود که با توجه به روش نمونه گیری هدفمند و دردسترس، تعداد 150 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزارمورداستفادهپرسش نامهمحقق ساخته ای بود که در دو بخش مشخصات فردی و بخش اصلی، سوال های پرسش نامه بین نمونه های پژوهش توزیع شدند. برای تعیین روایی ساختاری ابزار پژوهش، ازروش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد و برای تعیین روایی سازه پرسش نامه، از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که مولفه اخلاق گرایی با سه مقوله احترام، مسئولیت اجتماعی و سرمایه اجتماعی، مولفه فرهنگ سازی با دو مقوله تعریف سازی و شرعی نگری، مولفه حقوقی با سه مقوله اقلیت سازی، شفافیت و تسریع و مولفه آموزش با سه مقوله عمومی، تخصصی و سازمانی، می توانند بیشترین تاثیر را در جذب خیران و واقفان داشته باشند؛ بنابراین، پیشنهاد می شود که با دادن آموزش های عمومی و اختصاصی، علاوه بر جلب نظر خیران به ورزش، به توسعه کیفی اعمال خیریه ورزشی نیز کمک شود.
    کلیدواژگان: خیران، آموزش، حقوقی، ورزش، مشارکت
  • حسین علی محمدی*، جواد ادبی فیروزجاه، طاهره ندایی، مهوش احمدی صفحات 175-192
    هدف این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی موانع مشارکت زنان معلول جسمی و حرکتی در برنامه های اوقات فراغت ورزشی در استان قم بود. این مطالعه ازنوع پژوهش های کاربردی بود که به صورت پیمایشی انجام شد. زنان معلول جسمی و حرکتی مراجعه کننده به مراکز بهزیستی و مددکاری (200 نفر) نمونه آماری این پژوهش را تشکیل دادند که به صورت دردسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسش نامه تعدیل شده محمدپور رنجبر و همکاران (1393) در مقیاس لیکرت بود که روایی محتوایی و صوری آن با نظر خواهی از 10 نفر از متخصصان حوزه مدیریت ورزش و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون فریدمن برای رتبه بندی موانع و گویه های مربوط به آن) تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد که موانع مشارکت زنان معلول جسمی و حرکتی، به ترتیب اولویت عبارت اند از: موانع اقتصادی، رسانه ای، ساختاری، فرهنگی و اجتماعی، شبکه های اجتماعی و موانع فردی. به نظر می رسد که توجه به محدودیت های مالی برای رفع این موانع و همچنین، اطلاع رسانی ازطریق رسانه ها بتواند تاحدودزیادی موانع اصلی افزایش مشارکت ورزشی بانوان معلول جسمی و حرکتی را برطرف کند.
    کلیدواژگان: زنان معلول، مشارکت ورزشی، موانع
  • بهمن شهریاری، عباس خدایاری*، علی زارعی صفحات 193-212
    هدف این پژوهش ارتباط علی مزیت رقابتی با منابع تعارض و نقش میانجی انعطاف پذیری منابع انسانی در صنعت تولیدات ورزشی بود. روش پژوهش، ازنوع علی بود که به صورت میدانی انجام شد. نمونه پژوهش ازبین مدیران و صاحبان واحدهای تولیدی ورزشی تهران انتخاب شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسش نامه مزیت رقابتی ریحانی (1394)، پرسش نامه منابع تعارض سازمانی خاکپور و همکاران (1394) و پرسش نامه انعطاف پذیری منابع انسانی رایت و اسنل (1998) بود که پس از تایید روایی و پایایی آن ها، بین نمونه ها توزیع شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آمار توصیفی و برای ارائه مدل اندازه گیری، از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار بود. همچنین مشخص شد که عامل مزیت رقابتی با ضریب تاثیر 38/0 و با ضریب تاثیر 7/0، اثر مستقیم و معناداری بر انعطاف پذیری منابع انسانی و منابع تعارض داشت. افزون براین، عامل انعطاف پذیری سازمانی با ضریب تاثیر 27/0 اثر مستقیم و معنا داری بر منابع تعارض داشت؛ بنابراین، با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود که مدیران و مسئولان شرکت های تولیدات ورزشی سعی کنند موارد درون سازمانی مانند اثربخشی هزینه ها و زمان را که باعث ایجاد مزیت رقابتی می شوند، مدنظر داشته باشند تا بتوانند مزیت رقابتی موقتی ایجادشده در شرکت را به مزیت رقابتی پایدار تبدیل کنند. همچنین، برای افزایش انعطاف پذیری منابع انسانی این شرکت ها، مدیران آن ها سعی کنند کارکنانی را به کار گیرند که از مهارت های کافی برای انجام کار برخوردار باشند.
    کلیدواژگان: مزیت رقابتی، انعطاف پذیری منابع انسانی، تعارض سازمانی، انعطاف پذیری مهارتی
  • حمیدرضا صفری جعفرلو *، محمدحسین قربانی، حسین زارعیان صفحات 213-230
    هدف این پژوهش مدل یابی تاثیر هوش معنوی و نگرش به کارآفرینی، بر قصد کارآفرینی دانشجویان علوم ورزشی بود. این مطالعه، توصیفی و ازنوع همبستگی بود که به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری متشکل از تمامی دانشجویان علوم ورزشی استان فارس برابر با 680 نفر بود که با لحاظ شرایط لازم برای انجام مدل سازی، تعداد نمونه 220 نفر درنظر گرفته شد. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های هوش معنوی کینگ (2008)، نگرش به کارآفرینی لینان و چن (2009) و قصد کارآفرینی لینان و چن (2009) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها به تایید اساتید مدیریت ورزشی و کارآفرینی رسید و پایایی ازطریق مطالعه ای مقدماتی تایید گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که هوش معنوی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ازطریق نگرش به کارآفرینی اثر مثبت بر قصد کارآفرینی دارد. همچنین، مدل تاثیر هوش معنوی و نگرش به کارآفرینی، بر قصد کارآفرینی دربین دانشجویان علوم ورزشی از برازش قابل قبولی برخوردار بود. مدل این پژوهش می تواند به عنوان دستورکاری برای توسعه کارآفرینی، تدوین محتوا، سرفصل های موردنیاز برای تدریس و بهبود نگرش و قصد کارآفرینی در رشته علوم ورزشی، استفاده شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان علوم ورزشی، قصد کارآفرینی، نگرش به کارآفرینی، هوش معنوی
|
  • Maryam Jamalzadeh *, Mohammad Javadipour, Ali Akbar Khosro Babadi Pages 17-30
    This study has been developed with the aim of surveying the relationship between organizational health and job satisfaction of Physical Education teachers of Junior high schools of Tehran. The method of this study is applied and in terms of gathering data correlational description method is used. The population under study, including all the junior high school physical education teachers in Tehran (n=220). According to Morgan table, 136 people were selected as sample. organizational health survey questionnaire (1996), and questionnaire of job satisfaction Weiss et al. (1967) have been used. Statistical information for the analysis of the data, descriptive and inferential statistics (KS, Pearson and Spearman correlation test) were used. The results showed that the correlation between organizational health and job satisfaction (P=0.001, r= 0.292) the junior high school physical education teachers in Tehran, there was a significant positive correlation. The regression results also showed that only technical health of organizational health (C>0.01, t=2.788) are eligible to predict job satisfaction of physical education teachers.
    Keywords: Organizational Health, Job Satisfaction, physical education teachers
  • Alia Malekian, Farshad Tojari *, Zahra Haji Anzahaei Pages 31-50
    Segmenting of the sport participants and awareness of their participation goals has always been one of the targets of sport marketers. The aim of the present study is to examining the conceptual model of sport spectator segmentation with PCM and SLIM approach. 670 male football spectator in the age range of 18 to 65 years who watched premier league randomly and voluntary were completed measuring scale of participation football fans (Beaton et al, 2009) and measuring scale variation of participation outcomes (Gould et al, 2008).The results of constructive equations indicate that the conceptual model based on integration of psychological continuum model and serious leisure inventory and measure has a great fitness. In conclusion, the integration of psychological continuum model and serious leisure inventory and measure can use to Segmenting of the sport participants and awareness of their participation goals to guide researchers and marketers to design targeted marketing strategy.
    Keywords: Consumer Behavior, Psychological Continuum Model, Serious Leisure, Football Spectator
  • Mehrdad Hefzollsan, Robab Yadollahzadeh * Pages 51-68
    Amajor part of sport that is in close relation with the health and merriment of a society and many fundamental functions of sports are included in it is called general sports or sports for oll. Current study, due to the nature and content of work is descriptive - survey type. The statistical population consisted of professors and members of the faculty of physical education departments and physical education managers and experts from governmental universities in the total number of 450. Using Morgan table sample size was 219 people. Stratified random sampling was conducted by volume. To collect the required data, the researcher-made questionnaire has been used 22 questions based on the Likert scale of five ratings. To realize the validity, content validity, construct validity and to test reliability, Cronbach's alpha was used. The results showed that the proposed model for behavioral level of sport for allin Iran governmental universities has sufficient credit and fitness to reach conclusion about the correlation of variables. Demographic factors, psychological factors, behavioral factors and structural factorshave significant positive impact on the behavioral level of development of sport for all in governmental universities. In terms of the severity of the impact structural factors, behavioral factors, psychological factors and demographic factors are considered respectively. Hence, behavioral level of development of sport for all can be depicted based on a general model.
    Keywords: Behavioral Level, Sport for All, Confirmatory Factor Analysis
  • Mohsen Mehr Ara *, Seyedeh Vajihe Mikaeeli Pages 69-90
    The purpose of this research is to investigate the effect of governmental sports revenues and expenditures on the added value of the sports sector from 1976 to 2013. In order to test the long run relationship between the variables, the method of Johanson cointegration, and in order to estimate the model, the approach of autoregressive distributed lag model (ARDL) have been used. The results show a long run equilibrium relationship between the variables. Findings show that government sports expenditure and GDP have had a positive and significant effect on the added value of sports sector. Moreover, increased oil revenues had a more significant effect on the added value of sports sector than increased tax revenues had. In other words, oil revenues served sports more than tax revenues did. This policy making deficiency has to be addressed in government’s budgeting and programming. Furthermore, government’s sports expenditures have been the main source of changes in sports sector in Iran. This dependence and heavy reliance of sports sector’s added value on government expenditure has to be the concern of policy makers in this field.
    Keywords: Oil Revenues, Taxes, Government Expenditure, Sports Sector's Added Value, ARDL
  • Farhad Alahvisi *, Mohammad Maleki Pages 91-104
    The purpose of present study was identifying positional players Iran football team in building attack and their networks analysis. Three official matches from national team in FIFA World Cup were analyzed and codified. Pass between teammates defined as linkage criteria. After each match an adjacent matrix general was built. Then imported into Social Networks Visualizer for analysis. Network analysis of the games by 2 scale degree centrality and degree prestige was performed. The values degree centrality reveals lateral defenders (12.2) and midfielders (12.03) had a percent greater participation in the ball circulation and building attack. Also, the values degree prestige reveals midfielders (12.65) and striker (11.90) were the targets of the teammates to pass the ball during the passing sequences. This study showed how network centrality metrics can to provide useful information for coaches and also to study the individual contribution of players for the attacking process.
    Keywords: Social Network Analysis, Software Socnetv, Degree Centrality, Degree Prestige
  • Akrm Mohammadi, Vahid Zolaktaf, Mehdi Namazizade, Rohollah Asgarigandomani * Pages 105-124
    The primary objective of this research was to study the effects of a concise (4 hours) educational class of communication skills on coach-athlete relationship. The second­ary objective was to find out that differences in coach-athletes relationship are sport-related or individual-related. Two standard questionnaires specialized on coach-athlete relationship were translated and validated. It was a quasi-experimental research. Three female national champion teams were randomly assigned to 3 experim­ental groups. Firstly, CART-Q and QRI questionnaires were administered as pre-tests. Then, the communication skills class was carried out and after two weeks post-tests were re-adminis­tered. The participants of groups 1 and 2 used their education to improve their relationship, whilst the coach of the third group used it to deteriorate her relationship. Depending on statistical aims, the data were analyzed by different ANOVA and multiple regression analyses. The results showed that At the point of pre-test, coach-athlete relationship was different in 3 groups. There was a significant interaction between changes of three groups, showing improvement in swimmers, more improvement in basketball players, and declination in karate player. The findings suggested that quality of coach-athlete relationship depends on their individual characteristics and not their type of sport. A concise educational class of communication skills may be used to improve coach-athletes relationships. A simultaneous education for both coach and athletes is more effective than isolated education for one of them.
    Keywords: Communication Skills, Coach-Athletes Relationships, Questionnaires
  • Mehdi Rastgari, Seyed Ehsan Amirhosseyni *, Ahmad Torkfar Pages 125-140
    The purpose of the research is to investigate and develop the model of the effect of the brand community on brand attributes through brand mediation and the role of modifying the similarity of society-brand in the domestic and foreign apparel industry. Correlational research method, the purpose of the form was carried out. The population includes sports brands of domestic and foreign clients in the area of Shiraz. Instrument, the questionnaire had 34 questions in Likert scale. The findings suggest that similarities brand community relationship between commitment to the brand and attachment to the brand and the relationship between commitment to the brand and brand commitment to adjust while the same brand community as a moderator between identification the brand and not brand identification. Generally, sports are society's perceptions of customers if accepted, is effective. Create a positive mentality also occurs in the perception of customers that are based on the purchase and consent of the community raised and just having a brand identity and a commitment to their community to make a positive change, it is efficient.
    Keywords: Brand Community_Attachment to the Brand_Brand Commitment_Like Society - Brand_Customers
  • Shima Mousavi, Parisa Akbari, Ali Nazarian * Pages 141-156
    This study aimed to investigating the impact of social interaction and team member exchange on sport event volunteer management. Research method was descriptive-survey and applies studies field. Statistical population included all volunteers in thirteenth sport-cultural Olympiad students of universities (200). According to number of hidden variables, the minimum sample size is 120 that through random sampling, 128 volunteers were selected. A translated questionnaire Kim et al (2016) was used for data collection. The content validity of the questionnaire was confirmed by experts. Also, its reliability was calculated by using Cronbach's alpha and composite reliability. To analyze the data and model of structural equation modeling PLS and SPSS software is used. Results showed that team member exchange had positive effect on word-of- mouth intention. Also, relation between member exchange with intention to re-participate and word-of- mouth intention was significant. Finally, the results showed that there is meaningful relation between social interaction and team member exchange, but there is no meaningful relation between social interaction and intention to re-participate. Therefore, according to results, it can be said that, student sport authorities, should spend more time for studying the impact of social interaction between volunteers and interaction of volunteers as the main variable in volunteer management for re-participate and recommending to participate in sport events.
    Keywords: Social Interaction, Volunteer Management, Participation, Sport Event
  • Mohammad Sadegh Afroozeh *, Hakimeh Afrouzeh, Fatemeh Kameli Pages 157-174
    Community Contribution is one of the factors in development of sport now. The aim of this study was to identify factors that could bring Endowment and Donors into the realm of sport. The research method was mix and the statistical population consisted of the charities, the managers, the sports experts and the Hajj and the endowments. According to a targeted and accessible sampling method, 150 people were selected as the statistical sample. The instrument used in this research was a researcher-made questionnaire that was distributed among the samples in two parts of the personal data and the main part of the questionnaire. Structural validity of the research tool was used through exploratory factor analysis with orthogonal rotation and confirmatory factor analysis was used to determine the validity of the questionnaire structure. The results showed that the component of ethics with three categories (respect, social responsibility, social capital), can have the greatest impact on attraction. Using this proposed pattern of research and the face of the local package may possibly increase the rate of Contribution in sport in the region, based on to the characteristics of each region. Therefore, it is suggested through public and private education while attracting charity to sports, qualitative sports charity be promoted.
    Keywords: Donors, Education, Legal, Sport, Contribution
  • Hossein Alimohammadi *, Javad Adabi Firouzjah, Tahereh Nedaee, Mahvash Ahmadi Pages 175-192
    The purpose of this study was to identify and prioritize the barriers to the participation of physical-motional disabled women in sport leisure programs in Qom province. This research is a type of applied research that was conducted in a survey. The statistical sample, which was selected on the basis of convenient sampling, includes physical-motional disabled women who paid regular visits to well-being and social work centers (200 people). The employed instrument was the adjusted Pour Ranjbar, et al.’s (2014) 5-point Likert scale questionnaire. Its content validity was confirmed by a panel of experts from the field of sport management and its reliability was confirmed by using Cronbach's alpha (0.74). Data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Friedman test for ranking of obstacles and related items). The findings of the study revealed that the barriers to the participation of women with physical disabilities in priority order are economic, media, structural, cultural, social barriers as well as social networks and individual barriers. It seems that obviating the financial constraints and awareness-raising through the mass media are the two key factors that can, to a large extent, increase the participation of women with physical disabilities in sport activities.
    Keywords: Disabled Women, Sports Participation, Barriers
  • Bahman Shahriary, Abbas Khodayari *, Ali Zarei Pages 193-212
    The purpose of this study was causal relationship between competitive advantage and conflicting resources in the sport products industry. The research method was causal that was done in the form of field. A research sample was selected among managers and sport production units’ owners of Tehran. The instruments used in the research were Reyhani competitive advantage questionnaire (2015), Khapoor et al organizational conflict inventory questionnaire (2015) and Wright & Snell Human Resources Flexibility Questionnaire (1998) which after verifying its validity and reliability, was distributed among the samples. Descriptive statistics to analyze the data were used and for presenting the measurement model, SPSS and Lisrer softwares were used. The results showed that the model has a suitable fit and it has also been shown that the competitive advantage factor with influence coefficient 0.38 and influence coefficient 0.7 has a direct and significant effect on the flexibility of human resources and conflicting resources and also organizational flexibility factor with influence coefficient 0.27 has a direct and significant effect on conflicting resources. Therefore, considering results, it is suggested that managers and sport goods companies authorities try to consider intra-organizational issues such as the effectiveness of costs and time that causes to make the advantage competitive so that they can turn the company's temporary competitive advantage into a sustainable competitive advantage and for increasing the human resources flexibility of these companies, managers should try to employ staff who have the sufficient skills to do the job.
    Keywords: Competitive Advantage, Human Resources Flexibility, Organizational Conflict, Skill Flexibility
  • Hamid Reza Safari Jafarloo*, Mohammad Hosein Ghorbani, Hossein Zareian Pages 213-230
    The aim of the present study was to evaluate the effect of spiritual intelligence and entrepreneurial attitude on entrepreneurial intention of sport science students in Fars province. This study is a correlational research that has been implemented in the field. The study population included all students of sports science in Fars province whose number was equal to 680. With the considering the conditions necessary for modeling, sample size was assigned equal to 220 people. In order to data collection three questioners of spiritual intelligence (King, 2008), attitudes toward entrepreneurship and entrepreneurial intention (Chen and Linan, 2009) was used. Face and content validity of questionnaires were confirmed by sports management and entrepreneurship and the reliability accepted by a pilot study. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics were used. The results showed that spiritual intelligence, both directly and indirectly through attitude toward entrepreneurship has a positive and significant effect on entrepreneurial intention. Also, the model of the effect of spiritual intelligence and attitude toward entrepreneurship on entrepreneurship intention had a significant fit in the understudied population. The obtained model of the research can be used as an agenda for entrepreneurship development and to development of content and headlines that applicable to teaching and to improve the attitude and entrepreneurship intention of sports science student.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Attitude toward Entrepreneurship, Entrepreneurial Intention, Sport Science Students