فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 51 (آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا کردی، حمید رجبی، زهره رضایی، حسین زارعیان * صفحات 17-46
    برای کشورها، کسب جایگاه مناسب در المپیک اهمیت بسیاری دارد، تاجایی که کشورها از این رقابت مسالمت آمیز به عنوان ابزاری در معادلات بین المللی استفاده می کنند؛ ازاین رو، پژوهش حاضر درصد بود با ارزیابی و تحلیل عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازی های المپیک 2016 ریودوژانیرو، زمینه موفقیت ایران را برای حضور در دوره های بعدی فراهم کند. روش پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی و ازنوع مطالعات گذشته نگر بود. در این پژوهش، عملکرد 63 ورزشکار اعزامی که درقالب 15 رشته ورزشی در بازی های المپیک 2016 ریودوژانیرو شرکت داشتند، مطالعه شد. همچنین، از سه شاخص ارزیابی عملکرد کمیته بین المللی المپیک شامل شاخص کارایی، جمعیت کل و تولید ناخالص داخلی برای ارزیابی عملکرد ایران در المپیک 2016 ریو استفاده شد. برای تحلیل عملکرد ورزشکاران و رشته های ورزشی حاضر در بازی های المپیک، مصاحبه های نیمه ساختاریافته و عمیقی با 27 نفر از صاحب نظران آگاه به موضوع پژوهش انجام شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه صاحب نظران رشته های ورزشی، عملکرد ایران در برخی رشته ها مانند وزنه برداری، کشتی آزاد، شمشیربازی و والیبال از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است؛ اما در رشته های تکواندو، بوکس، تیراندازی با تفنگ، تیروکمان، جودو و دوومیدانی وضعیت مناسبی نداشته است. همچنین، براساس عقیده صاحب نظران، عملکرد برخی رشته ها مانند تنیس روی میز، دوچرخه سواری و شنا ازقبل قابل پیش بینی بوده است و امید چندانی به کسب موفقیت نبوده است. درنهایت، به مدیران ورزش کشور پیشنهاد می شود با پشتیبانی و حمایت همه جانبه از فدراسیون های موفق و ناموفق در المپیک 2016 ریو، زمینه حضور قدرتمند و باثباتی را در بازی های المپیک آینده فراهم آورند.
    کلیدواژگان: تحلیل عملکرد، بازی های المپیک 2016 ریودوژانیرو، کاروان ورزشی
  • سیاوش آئین جمشید، وحید مکی زاده * صفحات 47-72
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی راه اندازی و صحه گذاری پویش های بشردوستانه توسط چهره های مشهور ورزشی در شبکه های اجتماعی بود. روش این پژوهش، توصیفی- همبستگی با هدف کاربردی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش از افراد حاضر در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام تشکیل شده است. با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی، 332 پرسش نامه پژوهشگرساخته جمع آوری شدند که روایی آن به تایید اساتید بازاریابی و خبرگان آشنا با شبکه های اجتماعی رسید و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ معادل با 842/0 به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده های توصیفی ازطریق نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 24 و داده های استنباطی ازطریق روش آماری مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آموس نسخه 24 انجام شد. تحلیل نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که بین اعتبار چهره های مشهور ورزشی با نگرش مخاطب و نیز بین تناسب چهره های مشهور ورزشی با نگرش مخاطب نسبت به فعالیت بشردوستانه، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین نگرش مخاطب و پیامدهای رفتاری (پذیرش اطلاعات، انتشار اطلاعات و مشارکت در پویش بشردوستانه) نیز ارتباط مثبت و معناداری مشاهده می شود. همچنین، تحلیل یافته ها نشان داد که نگرش مخاطب نسبت به پویش بشردوستانه، بیشتر تحت تاثیر اعتبار چهره های مشهور ورزشی قرار دارد. نگرش مخاطب نیز بیشترین تاثیر را بر پذیرش اطلاعات توسط مخاطب دارد.
    کلیدواژگان: اعتبار، تناسب، نگرش، پذیرش، انتشار
  • مظفر یکتایار، میلاد شکیبا، کیهان خامفروش، مژگان خدامرادپور * صفحات 73-93
    با گسترش روزافزون رایانه و وابستگی بشر به دنیای دیجیتال، پژوهشگران همواره به دنبال راهی برای سرعت بخشیدن و ارتقای خدمات به مشتریان خود بوده اند که امروزه پردازش ابری این امر را محقق کرده است. باوجود این مزایا پذیرش و مهاجرت به فضای ابری به کندی صورت می گیرد. علاوه بر مشکلات ساختاری، آگاهی نداشتن از عوامل موثر در پذیرش محاسبات ابری در سازمان های ورزشی و ارائه نشدن چهارچوب جامعی از این عوامل نیز می توانند درکندشدن این روند نقش بسزایی داشته باشند؛ بنابراین، برای رفع این خلا پژوهشی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر در پیاده سازی رایانش ابری در سازمان های ورزشی براساس یک مدل ترکیبی چهاربعدی صورت گرفت. تعداد60 نفر از کارشناسان و مدیران اداره های ورزش وجوانان استان کردستان به روش نمونه گیری هدفمند در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش پرسش نامه ایکه برگرفته از پرسش نامه سرکلزایی جوان (1395) بود، طراحی و تدوین شد. روایی صوری پرسش نامه به تایید متخصصان فناوری اطلاعات و اعضای هیئت علمی دانشگاه در حوزه ورزش و کامپیوتر رسید. همچنین، نرخ ناسازگاری پرسش نامه معادل با 0256/0 محاسبه شد. شاخص های اجرایی شدن رایانش ابری با استفاده از تکنیک سلسله مراتبی چانگ، به ترتیب عوامل فنآورانه، انسانی، محیطی و سازمانی اولویت بندی شدند. نتایج این مطالعه می تواند دیدگاه جامعی از عوامل موثر در پذیرش این فناوری را به مدیران ارائه دهد تا برای مدیریت موثر هر عامل، در سازمان های خود برنامه ریزی کنند.
    کلیدواژگان: رایانش ابری، مدل ترکیبی، سازمان های ورزشی
  • محمد رحیم نجف زاده * صفحات 95-119
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل فشارهای وارد بر مدیران باشگاه های فوتبال کشور درجهت راست کردارنبودن انجام شد. این مطالعه ازنوع پژوهش های توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری تمامی اعضای مجمع فدراسیون فوتبال به تعداد 72 نفر بودند. برای بررسی وضعیت راست کرداری مدیران از پرسش نامه کیسر و هوگان (2010) استفاده شد. همچنین، برای شناسایی و ساختاردهی فشارهای وارد بر مدیران باشگاه های فوتبال از دو پرسش نامه پژوهشگرساخته استفاده شد. روایی صوری این پرسش نامه ها با استفاده از نظرهای اساتید دانشگاهی بررسی و تایید شد. پایایی پرسش نامه «تعیین وضعیت راست کرداری مدیران» و پرسش نامه «فشارهای وارد بر مدیران باشگاه های فوتبال» با محاسبه آلفای کرونباخ، به ترتیب برابر با 88/0 و 81/0 تایید شد. برایتجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری کلموگروف- اسمیرنوف، آزمون تی تک نمونه ای، تحلیل عاملی اکتشافی و روش مدل سازی ساختاری تفسیری، با نرم افزارهای اس.پی.اس.اس. و میک مک استفاده شد. نتایج نشان داد که درمجموع، شش فشار (فشارهای مالی، فشارهای باشگاهی، فشارهای سیاسی، فشارهای فرهنگی، فشارهای مدیریتی- زیرساختی و فشار بین المللی) 012/83 درصد از واریانس کل سوال ها را در برمی گیرند. همچنین، فشار مالی و فشار باشگاهی جزو فشارهای مستقل کلیدی هستند که بر سایر فشارها تاثیر می گذارند. با توجه به اهمیت راست کرداری در باشگاه های فوتبال، مشخص شد که برخی مسائل مالی و باشگاهی به علت نفوذ بر اذهان عمومی سبب کاهش میزان علاقه مدیران به راست کرداری می شوند. بهبود نظارت سازمان های متولی فوتبال بر باشگاه ها و همچنین، مدیریت منابع ازجمله منابع مالی توسط باشگاه های فوتبال، می توانند به کاهش فشارها درجهت راست کرداری مدیران باشگاه های فوتبال کشور منجر شوند.
    کلیدواژگان: اخلاق، صداقت رفتاری، فشارهای مالی، فشارهای باشگاهی
  • مریم سلاجقه، سیدجلیل میریوسفی * صفحات 121-140
    هدف این پژوهش، شناسایی و تحلیل عوامل هویت دینی - ملی در توسعه فرهنگی ورزش قهرمانی از دیدگاه ورزشکاران استان کرمان بود. نمونه ای هدفمند از قهرمانان ورزشی استان کرمان در سال 1395 به تعداد 205 نفر انتخاب شد. روش تحلیل داده ها استفاده از معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و مرتبه دوم بود. نتایج نشان داد که پنج عامل مرتبط با هویت دینی - ملی شامل شهرت و محبوبیت، سلامت اخلاقی، عزتمندی، میل به پیشرفت و نیز فرهنگ دینی و ارزش محوری هستند. افزون براین، گویه های فقدان تکبر و خودخواهی پس از موفقیت های ورزشی، حفظ و ارتقای جایگاه تیم های ملی در رتبه بندی های بین المللی، رعایت اخلاق حرفه ای درورزش، کسب سهمیه و مدال دررویدادهای ورزشی بین المللی و توجه به مسائل مذهبی و اعتقادی در برنامه ریزی های کلان و خرد ورزش، به ترتیب در عامل های شهرت و محبوبیت، میل به پیشرفت، سلامت اخلاقی، عزتمندی و همچنین، فرهنگ دینی و ارزش محوری در اولویت اول قرار دارند. براساس یافته های این پژوهش، به هویت دینی- ملی باید به عنوان یک مولفه مهم درجهت توسعه فرهنگی در ورزش قهرمانی توجه شود. همچنین، رعایت هنجارهای اجتماعی برای جلوگیری از بروز خشونت و بداخلاقی درمحیط های ورزشی می تواند نقش مهمی در توسعه فرهنگی در ورزش قهرمانی ایفا کند.
  • نگار نوروزی، محمد معصوم * صفحات 141-163
    هدف این پژوهش، طراحی مدل عوامل موثر در عملکرد صادرات شرکت های تولیدکننده تجهیزات ورزشی بود. این پژوهش ازحیث نوع پژوهش، کاربردی و ازنظر گردآوری داده ها، ازنوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر همه مدیران شرکت های تولیدکننده تجهیزات ورزشی بودند که محصولات خود را به سایر کشورها صادر می کردند. طبق برآوردهای انجام شده، تعداد مدیران بالغ بر 72 نفر بود. در این پژوهش، برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد و تعداد 60 نفر از اعضای جامعه بررسی شدند. برای گردآوری داده ها از دو روش کتابخانه ای و میدانی (پرسش نامه پژوهشگرساخته متشکل از 39 سوال) استفاده شد. برای بررسی رابطه بین متغیرها و تجزیه وتحلیل داده ها نیز از روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بازارگرایی بر قابلیت های بازاریابی تاثیر دارد و قابلیت های بازاریابی بر مزیت رقابتی، قابلیت نوآوری و عملکرد صادرات تاثیر دارند. نتایج تاثیر مزیت رقابتی و قابلیت نوآوری را بر عملکرد صادرات نشان داد. همچنین، نتایج نشان دهنده نقش میانجی قابلیت های بازاریابی در رابطه بین بازارگرایی و عملکرد صادرات و نیز نقش میانجی مزیت رقابتی و قابلیت نوآوری در رابطه بین قابلیت های بازاریابی و عملکرد صادرات است. صادرکنندگان تجهیزات ورزشی می توانند با بهره گیری از نتایج این پژوهش و شناخت عوامل موثر در عملکرد صادرات و تقویت آن ها، عملکرد صادراتی خود را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: بازارگرایی، عملکرد صادرات، قابلیت نوآوری، قابلیت های بازاریابی، مزیت رقابتی
  • حمیدرضا میرصفیان* صفحات 165-185
    یکی از اهداف عالی سازمان ها برای دستیابی به بهره وری بیشتر سازمانی، برخورداری از منابع انسانی کارآمد و توانا است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش مدیریت کوانتومی در ارتقای انطباق پذیری مسیر شغلی کارکنان هیئت های ورزشی استان اصفهانبود.روش پژوهش، توصیفی ازنوع همبستگی بود و همه کارکنان هیئت های ورزشی استان اصفهاندر سال 1395 (تعداد = 248) جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند که ازمیان آن ها، 148 نفر از کارکنان به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری این پژوهش انتخاب شدند. از پرسش نامهانطباق پذیری مسیر شغلی ساویکاس (2007)با روایی و پایایی به ترتیب 70/0 و 84/0 و پرسش نامه پژوهشگرساخته مدیریت کوانتومی با روایی و پایایی به ترتیب 71/0 و 84/0، به عنوان ابزار اندازه گیری در این پژوهش استفاده شد.نتایج پژوهش حاکی از وجود ارتباطی مثبت بین مولفه های مدیریت کوانتومی و مولفه های دغدغه مسیر شغلی،کنترل و تصمیم گیری، کنجکاوی و اعتماد کارکنان هیئت های ورزشی استان اصفهان است(05/0 P ≤). همچنین، براساس تحلیل های رگرسیونی، مولفه های دیدن کوانتومی، تفکر کوانتومی، احساس کوانتومی، شناخت کوانتومی، عمل کوانتومی، وجود کوانتومی، و اعتماد کوانتومی، پیش بینی کننده افزایش انطباق پذیری مسیر شغلی کارکنان آن هیئت هاهستند.براساس نتایج به دست آمده، پیاده سازی مفاهیم مدیریت کوانتومی در هیئت های ورزشیاستان اصفهان و استفاده مدیران از راهبردهای این روش نوین مدیریتی می تواند بهانطباق پذیری بیشتر مسیر شغلی کارکنان آن هیئت هامنجر شود.
    کلیدواژگان: بهره وری سازمانی، نقش های شغلی، هیئت های ورزشی، اصفهان
  • محسن طهماسبی پور، حمید سجادی، فریده اشرف گنجویی * صفحات 187-204
    هدف این پژوهش، طراحی سیستم اطلاعات مدیریت جذب نیروهای داوطلب ورزشی و ارائه الگوی کاربردی آن در وزارت ورزش وجوانان ایران بود. این پژوهش، ازنوع توصیفی- تحلیلی و ازنظر هدف، کاربردی با متدولوژی یو.ام.ال و با استفاده از مدل طراحی شیءگرای آر.یو.پی بود. ابزار، پرسش نامه پژوهشگرساخته و جامعه آماری همه معاونان وزارت ورزش وجوانان و مدیران کل ستادی همه روسا و نایب رئیسان و دبیران فدراسیون های ورزشی ایران بودند. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود و از همه افراد یادشده برای شرکت در پژوهش دعوت شد. در این پژوهش، ابتدا دروندادها و بروندادهای اطلاعاتی در سیستم های اطلاعاتی داوطلبان ورزشی که دربرگیرنده ورودی ها، فرایندها و خروجی ها می شدند، شناسایی شدند. سپس، نیازمندی های سیستم اطلاعات مدیریت جذب داوطلبان ورزشی که شامل منابع انسانی، برنامه ریزی، ثبت نام و پذیرش، آشناسازی، مالی و تدارکات، آموزش و حمایتی، ارزیابی، پاداش و حفظ بود و همچنین، ذی نفعان داوطلبی ورزشی ایران شناسایی شدند. اطلاعات زیرسیستم های طراحی شده در جذب داوطلب ورزشی مشخص شد. نگرش مدیران درباره نیازمندی های اطلاعاتی جذب داوطلب ورزشی درباب سیستم بررسی شد. همچنین، با ایجاد بانک اطلاعاتی در پنج سطح، الگوی تحلیل کاربردی ارائه شد. ازآنجایی که مدیریت سیستم های اطلاعات داوطلبی خدمات عادلانه و شفافی را برای عموم جامعه، مدیران و داوطلبان فراهم می کند، ایجاد بانک اطلاعاتی با هدف طراحی سیستم اطلاعات مدیریت که نیازهای اطلاعاتی تمامی کاربران را مدنظر قرار داده است، برای رشد و موفقیت سازمان ورزشی داوطلبی مفید است.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات مدیریت، تحلیل، طراحی، نیازهای اطلاعاتی، داوطلب ورزشی
  • محمدرضا فتحی، علی صابری *، امیرحسین بهروز صفحات 205-226
    نقشه راهبردی ابزاری است که میان راهبرد موردنظر سازمان و فرایندها و سیستم هایی که به پیاده سازی راهبرد کمک می کنند، ارتباط برقرار می کند. این ابزار به کارکنان سازمان نگاه مستقیم و روشنی می دهد تا بدانند چگونه فعالیت هایشان به اهداف جامع سازمان متصل شود و آن ها را درجهت انجام هرچه بهتر اقداماتشان هماهنگ می کند. این پژوهش با استفاده از روابط علت ومعلولی میان اهداف راهبردی در سطوح مختلف، به طراحی و ترسیم نقشه راهبردی در شرکت تولیدکننده لوازم و تجهیزات ورزشی کراس پرداخته است. در این پژوهش، ابتدا به بررسی نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها، تهدیدها و مضامین راهبردی و همچنین، میزان پوشش یافتن نقاط سوات توسط مضامین راهبردی پرداخته شده است. سپس، میزان تاثیر اهداف هر سطح بر اهداف هم سطح خود و میزان تاثیر اهداف هر سطح بر اهداف سطح بالاتر به دست آمده است. درنهایت، نقشه راهبردی برای شرکت کراس ترسیم شده است. در ادامه پژوهش، برای اولویت بندی اهداف راهبردی از روش اولویت بندی فازی استفاده شده است. نتایج نشان داد که ازبین اهداف منظر مالی، افزایش سودآوری بالاترین اولویت را دارد و پس از آن، اهداف افزایش فروش و کاهش بهای تمام شده قرار دارند.
    کلیدواژگان: نقشه راهبردی، منطق فازی، روش اولویت بندی فازی، کارت امتیازی متوازن
  • نرگس فصیح مردانلو * صفحات 227-246
    استنتاج در مطالعات، حاصل اندازه گیری است واندازه گیری به وسیله مقیاس وابزار امکان پذیر است؛ بنابراین، ابزاراندازه گیری مورد اعتماد ودارای اعتبار می تواند تضمین کننده استنتاج های درست و قابل اطمینان باشد؛ براین اساس، این پژوهش به اعتبارسنجی پرسش نامه برندسازی رویدادهای ورزشی بین المللی پرداخته است. با استخراج داده ها و پالایش آن ها، پرسش نامه ای با 71 سوال، 22 زیرحیطهو شش حیطه تنظیم شد.برای همه سوال ها، شاخص نسبت روایی محتوا ارزیابی شد. تحلیل عاملی اکتشافی برای روایی همگرا و افتراقی و همچنین، تحلیل تاییدی برای تعیین روایی سازه انجام شدند. یافته ها نشان داد که تمامی سوال های پرسش نامه دارای بار عاملی مناسب بودند و حد نصاب حضور در پرسش نامه را کسب کردند؛ بدین ترتیب، همگرایی متغیرها در هر عامل و نیز افتراق عامل ها تایید شدند.همچنین، مدل تاییدی اجراشده روایی سازه را تایید کرد؛ بنابراین، با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که پرسش نامه یادشده دارای اعتبار است و برای ارزیابی و پژوهش با هدف برندسازی رویدادهای ورزشی مناسب است.
    کلیدواژگان: برندسازی، رویداد ورزشی، پرسش نامه
  • رسول آزادی *، وجیهه جوانی صفحات 247-266
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثر مسئولیت پذیری اجتماعی بر برند شخصی ورزشکاران با نقش میانجی شهرت و دلبستگی به برند انجام شده است. دانشجویان و دانش آموختگان تربیت بدنی کشور جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند که 207 نفر از آن ها، ازطریق پرسش نامه آنلاین محقق ساخته و با استفاده از نمونه گیری دردسترس در گروه های ورزشی شبکه های اجتماعی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و نتایج آن با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری ازطریق نرم افزار ایموس محاسبه شد و مدل نهایی ارائه شد. پایایی کلی پرسش نامه (مسئولیت پذیری اجتماعی، برند شخصی، شهرت برند و دلبستگی به برند) با استفاده از روش آلفای کرونباخ، 95 درصد محاسبه شد. همچنین، برای محاسبه روایی ابزار از روایی سازه با کاربرد تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد که نتایج بیانگر روابودن ابزار پژوهش بود. نتایج حاکی از برازش مناسب مدل مبنی بر تاثیر تمامی مسیرهای مدل پیشنهادی پژوهش است. دراین بین نیز بیشترین میزان اثر مربوط به میزان اثر مسئولیت پذیری اجتماعی بر شهرت برند (77 درصد) و شهرت برند بر برند شخصی (76 درصد) است و پس از آن مسئولیت پذیری اجتماعی بر دلبستگی به برند با 56 درصد قرار دارد. دلبستگی به برند بر برند شخصی نیز با 17 درصد پایین ترین میزان اثر را دارد. با توجه به یافته های پژوهش می توان بیان کرد که فعالیت ورزشکاران در حیطه مسئولیت های اجتماعی یکی از عواملی است که می تواند آن ها را نزد هواداران به یک برند مشهور تبدیل کند و دلبستگی هواداران به برند شخصی ورزشکار را افزیش دهد و از این راه فوایدی را عاید جامعه و خود ورزشکار کند.
    کلیدواژگان: برند شخصی، مسئولیت پذیری اجتماعی، شهرت برند، دلبستگی به برند
  • شیرین زردشتیان، سعید خانمرادی *، اسما محمدی چشمه کبودی صفحات 267-283
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر هوش هیجانی بر راهبردهای مدیریت تعارض با نقش تعدیل کننده مهارت های ارتباطی در بازیکنان لیگ برتر راگبی بانوان ایران بود. روش پژوهش به صورت توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری همه بازیکنان لیگ برتر راگبی بانوان ایران در سال 1395 به تعداد 116 نفر بودند. جامعه آماری به روش تمام شمار به عنوان نمونه درنظر گرفته شد. ابزار پژوهش پرسش نامه های استاندارد هوش هیجانی شرینگ (1998)، مهارت های ارتباطی بارتون (1990) و راهبردهای مدیریت تعارض رابینز (1994) بودند. تجزیه وتحلیل اطلاعات به کمک روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس.، در دو بخش مدل اندازه گیری و بخش ساختاری انجام شد. نتایج نشان داد که هوش هیجانی بر مهارت های ارتباطی اثر مستقیم، منفی و معناداری دارد. هوش هیجانی بر راهبردهای مدیریت تعارض اثر مستقیم و معناداری دارد. مهارت ارتباطی بر راهبرد تعارض راه حل مداری اثر مستقیم، مثبت و معناداری دارد و درنهایت، هوش هیجانی بر راهبرد تعارض راه حل مداری ازطریق مهارت ارتباطی اثر غیرمستقیم، منفی و معناداری دارد. توصیه می شود که آموزش به کارگیری مهارت ارتباطی و هوش هیجانی توسط بازیکنان راگبی بانوان، برای حل موقعیت های تعارضی در دستور کار مربیان و سایر مسئولان راگبی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تعارض، مهارت های ارتباطی، راگبی
|
  • Performance Analysis of Iran Sport Delegation in 2016 Rio de Janerio Olympic Games / Performance Analysis of Iran Sport Delegation in 2016 Rio de Janerio Olympic Games
    Mohammad Reza Kordi, Hamid Rajabi, Zohre Rezaei, Hossein Zareian* Pages 17-46
    Achieving proper place in Olympic is crucial for all countries, To the extent thatcountries use this peaceful competition as a tool in international equations. Therefore the present study is intended on evaluation and analysis of performance of Iran sport delegation in 2016 Rio de Janerio Olympic Games in order to provide a situation for success of Iran in upcoming Olympics. The research method was descriptive- analytic and it was a retrospective study. In this research, the performance of 63 delegated athletes who were participating in 15 sport disciplines in 2016 Rio de Janerio Olympic games have been studied. Also, three indicators of the performance evaluation of the International Olympic Committee, including efficiency, total population and gross domestic product, have been used to evaluate Iran's performance at the 2016 Rio Olympic. To analyze the performance of athletes and sport disciplines in the Olympic Games, semi-structured and in-depth interviews were conducted with 27 stakeholders who were informed about the issue. The results showed that the performance of Iranian athletes in some disciplines such as weight lifting, freestyle wrestling, fencing and volleyball had an appropriate status from the viewpoint of stakeholders of sport disciplines, but in Taekwondo, boxing, shooting with rifles, troopers, judo and athletics has not been in a good status. Stakeholders also believed that the performance of some disciplines, such as tennis, biking and swimming, was predictable before the games and hope of success was very weak. Eventually, it is suggested to the sports managers of the country to provide a strong and stable presence in the upcoming Olympics with the full support of both those federations which were successful and those which were unsuccessful at the 2016 Rio Olympic Games.
    Keywords: Performance Evaluation, 2016 Rio de Janerio Olympic Games, Sport Delegation
  • Siavash Aein Jamshid, Vahid Makki Zadeh* Pages 47-72
    The purpose of this study was to study the effectiveness of the establishment and endorsement of Philanthropy campaigns by sport celebrities in social networks. The method of this descriptive-correlation study was applied field experiment. The statistical population of the study consists of individuals present in the social networks of Telegram and Instagram. Using a snowball sampling method, 332 questionnaires were collected whose validity was confirmed by marketing professors and experts familiar with social networks, and its reliability was calculated using the Cronbach's alpha was (0.842). Descriptive data analysis was performed through SPSS 24 software and inferential data through statistical method of structural equation modeling using Amos 24 software. Analysis of the results of structural equation modeling shows that there is a positive and significant relationship between the celebrity’s credibility and the attitude of the audience, as well as between the celebrity’s congruence and the attitude of the audience towards Philanthropy events. There is also a positive and meaningful relationship between the attitude of the audience and the behavioral consequences (adoption of information, dissemination of information, and participation in Philanthropy events). The findings also show that the audience's attitude toward Philanthropy events is more influenced by the the celebrity’s credibility. Audience's attitude also has the greatest impact on the adoption of information by the audience.
    Keywords: Credibility, Congruence, Attitude, Adoption, Dissemination
  • Mozafar Yektayar, Milad Shakiba, Keihan Kham Foroosh, Mozhgan Khodamorad Poor* Pages 73-93
    Due to technology’s growth and human’s dependence on digital world, as a way to accelerate and improve customer service, using Cloud Computing is necessary. Despite its advantages, using cloud storage is not a prevalent phenomenon. Lack of standard context about the utilization of cloud computing is another factor. This study aimed at identifying the factors affecting the implementation of cloud computing in sports organizations, based on a four-dimensional hybrid model. The statistical society of the research consisted of 60 people, all experts and managers of the Sports and Youth Departments of Kurdistan province, chosen through targeted sampling. The research tool was a questionnaire, designed based on the Sargolzaei Javan Questionnaire (2017). The formal validity of the questionnaire was approved by the IT specialists and faculty members of both fields of sports and computer. The incompatibility rate of the questionnaire was also calculated (0.0256). Using Chang hierarchical techniques, the indices of the implication of cloud computing were prioritized respectively as technological, human, environmental, and organizational. The results of this study can provide managers a comprehensive viewpoint of the factors affecting the adoption of this technology, in order to plan for handling them in their organizations.
    Keywords: Cloud Computing, Hybrid Model, Sport Organizations
  • Mohammad Rahim Najaf Zadeh* Pages 95-119
    The purpose of this study was to analyze the pressures on directors of Iranian Football clubs in lack of integrity. The present research was a descriptive analytic research. The statistical population of the study consisted of all members of the Football Federation which was 72. The Kaiser and Hogan (2010) questionnaire was used to investigate the behavioral integrity of managers. To identify and structure the pressures on football club managers, a researcher-made questionnaire was used. The validity of this questionnaire was examined and approved by reviewing the views of academic professors. The reliability of determining the right situation of manager’s questionnaire and pressures on football club director’s questionnaire were approved at 0.88 and 0.81, respectively using Cronbach's alpha. To analyze the data of the present research, statistical methods including K-S test, T-test, exploratory factor analysis, and interpretive structural modeling using SPSS and Micmac software were used. The results of this study showed that, in total, 6 pressures (financial pressure, club pressure, political pressure, cultural pressure, infrastructure-management pressure and international pressure) accounted for 83.012% of the total variance of all questions. The results also showed that financial pressure and club pressure are among the key independent pressures that have an impact on other pressures.
    Keywords: Ethics, Behavioral Integrity, Financial Pressures, Club Pressures
  • Maryam Salajeghe, Seyyed Jalil Miryousefi* Pages 121-140
    This study aimed at identifying and analyzing national-religious identity factors in the Cultural Development of athletic Sport regarding athletes in Kerman province. A purposeful sample of 205 athlete champions of Kerman province were selected in 2016. Structural equation modeling, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis of first and second order were used. The results indicated that five factors related to national-religious are popularity, moral health, honor, desire for progress, and religious culture and values. Meanwhile, items of no proud and selfishness after success, preservation and promotion of national teams ranking in international ranks, observance of professional ethics in sports, Wining position and medals in international sporting events, attention to religious issues and beliefs in macro and micro sports planning were prioritized in factors of Popularity, desire for progress, moral health, honor, and religious culture and values, respectivly. Based on the findings, national-religious identity should be considered as an important component of cultural development in the ahletic championship. Fuethuremore, observance of social norms to prevent violence and misconduct in sport can play an important role in cultural development in athletic championship.
    Keywords: Athletic Championship, Development, Cultural Development, National- Religious Identity
  • Negar Nowrozi, Mohammad Masum * Pages 141-163
    The aim of this study is to design the model of effective factors on export performance of sport equipment manufacturing companies. This is an applied study in terms of type of research and descriptive survey in terms of data collection method. The statistical population of the study includes all manages of companies producing sport equipment that export their products to other countries. According to the estimations, there are 72 companies with such characteristics. For sampling purposes, simple random sampling has been used and 60 subjects from the population have been investigated. In this research, two methods of library and field studies (a researcher made questionnaire consisting of 39 items) have been used for data collection. In order to investigate the relationship between variables and data analysis, partial least squares and Smart PALS software have been used. The results of the study showed that market orientation has an impact on marketing capabilities and marketing capabilities have an impact on competitive advantage, innovation capability and export performance. Moreover, the results also confirmed the impact of competitive advantage and innovation capability on export performance. Other results confirm the mediating role of marketing capabilities in relation between market orientation and export performance, as well as the mediating role of competitive advantage and innovation capability in the relation between marketing capabilities and export performance. The exporters of sports equipment can improve their export performance by utilizing the results of this research and recognizing the effective factors on export performance and strengthening them.
    Keywords: Marketing, Export Performance, Innovation Capability, Marketing Capabilities, Competitive Advantage
  • Hamid Reza Mirsafian* Pages 165-185
    One of the major goals of organizations is having the efficient and capable human resources in order to achieve organizational efficiency. This study aimed to study the role of quantum management in improving the career adaptability of sport boards’ staff in Isfahan province. The method of this research was descriptive (correlation). The total population included all of the persons employed at the sport boards of Isfahan Province in 2016 (N: 248) which148 staff members selected by stratified random sampling for this research. A career adaptability scale (Savickas, 2007) (validity: 0.70, reliability: 0.84) as well as a self-constructed quantum management questionnaire (validity: 0.71, reliability: 0.84) were employed in this research. The results indicated that there was a positive relationship between quantum management dimensions and concern of career path, control, curiosity, and confidence dimensions (P ≤ 0.05). Also, according to the regression analysis, quantum seeing, quantum thinking, quantum feeling, quantum knowing, quantum acting, quantum being, and quantum trust dimensions were found as the predictors for improving the employees’ career adaptability in those boards. Based on the results, implementation of quantum management concepts in sport boards of Isfahan province, and using the strategies of that new method of managing could be effective in increasing the employees’ career adaptability in those boards.
    Keywords: Organizational Efficiency, Job Roles, Isfahan, Sport Boards
  • Mohsen Tahmasebi Poor, Hamid Sajadi, Farideh Ashraf Ganjouei* Pages 187-204
    The aim of this study was to present a pattern for Iran`s sports volunteer absorbance management information system requirement analysis. This investigation was of descriptive-analytic sort and in regard for practical goal, it was type of (UML) methodology and it used object-oriented design model (RUP). The questionnaire implements were prepared. The statistic-population consisted All youth and sports ministry deputies, directors of all staffs All presidents, vice presidents and professors of Iran`s sports federations. Census method was opted for sampling and all of the mentioned groups were invited to participate. In this study, in first the Inputs and outputs of informational in sport volunteers' information systems, which included inputs, processes, and outputs were identified then sports volunteesr absorbance management information system requirement was presented which contained: human resource, planning, registration and acceptance, introduction, financial and support, education and advocating, reward and retrain and Iran`s candidate stakeholders were identified. Information on the underlying systems in sport absorption was identified. The managers' attitudes towards the information requirements of sports volunteering were studied. In the end, by creating a database at five levels, the operation analysis model was presented. Since volunteer information system management offers fair and clear services for the public, directors and candidates, creating a database for the purpose of designing a management information system that takes into account the information needs of all users, is useful for the development and success of a volunteer sports organization.
    Keywords: Management Information System, Analysis, Design, Information Requirements, Sports volunteers
  • Mohammad Reza Fathi, Amir Hossin Behrooz, Ali Saberi* Pages 205-226
    A strategy map is a tool that communicates between the strategy desired by an organization and the processes and systems that contribute to the implementation of the strategy. This tool makes it possible for the staff to have a direct look at how the different activities are connected to the organization's comprehensive goals and to coordinate them in the best possible way. The present research, which uses causal relationships among strategic goals at different levels, designs and maps out the strategy of the company that produces cross-sports equipment. In this research, we first examine the strengths, weaknesses, opportunities, threats, and strategic themes, as well as the extent to which SWOT points are covered by strategic themes. Then the impact of the goals of each level on their level goals and the impact of the goals of each level on the higher-level goals are measured. Finally, the strategy map for the cross-company is outlined, and in order to prioritize strategic objectives, the fuzzy prioritization method is used.
    Keywords: Strategy Map, Fuzzy Logic, Fuzzy Prioritization Method, Balanced Scorecard
  • Narges Fasih Mardanloo* Pages 227-246
    Inference in studies is the result of measurement and measurement is possible by scale and instrumentation. Therefore, reliable and valid measurement tools can ensure accurate and reliable conclusions. In this regard, this research has been validated by the International Sporting Events Branding Questionnaire. A questionnaire with 71 questions, 22 sub-domains and 6 domains was arranged by extracting the data and refining them. CVR Index was evaluated for all questions. Exploratory Factor Analysis for Convergent and Differential Validity and Verifiable Analysis for Determining Structural Validity. The findings showed that all questions of the questionnaire had a good correlation and obtained the quorum of attendance in the questionnaire. Thus, the convergence of variables in each factor as well as the differentiation of factors was confirmed. Also, the verified model validated the structure's validity. Therefore, according to the results of the research, it can be noted that the above questionnaire is valid and suitable for evaluation and research for the promotion of sports events.
    Keywords: Branding, Sport Event, Survey
  • Vahihe Javani, Rasoul Azadi* Pages 247-266
    The purpose of this study was to investigate the influence of social responsibility on branding of individual athletes and as a mediator of brand reputation and attachment. The statistical population of this study were 207 physical education students and graduates. The participants responded to an online questionnaire created by the researcher. The results of the sampling available in social network sports groups were analyzed using structural equation modeling software. The overall reliability of the questionnaire (social accountability, personal brand, brand reputation, brand affiliation) using Cronbach's alpha was 95%. To calculate instrument validity, the construct validity was estimated by exploratory factor analysis and indicated the validity of the research questions. According to the model results, social responsibility influenced brand reputation (77%) and brand attachment (56%). Brand reputation (76%) and brand attachment (17%) affected personal brand. It can be argued that the activity of athletes toward social responsibility is a factor that can turn them into a renowned brand among fans and increase the attachment of supporters to an athlete's own brand. This will benefit the community and the athlete himself.
    Keywords: Personal Brand, Social Responsibility, Brand Reputation, Brand Attachment
  • Shirin Zardoshtian, Asma Mohamadi Cheshmeh Kabodi, Saeed Khanmoradi* Pages 267-283
    The purpose of this study was the effect of emotional intelligence on conflict Management Strategies with moderating role of communication skills in Iranian women's rugby premier league players. The methodology was descriptive survey. The population was all of players in Iranian women’s rugby premier league in 1395 comprising 116 athletes. The Sample was equal to population. The instruments of the study were Standard questionnaires, emotional intelligence by Shering (1998), communication skills by Barton (1990) and conflict Management Strategies by Robinz (1994). Analysis of data was performed by using Structural Equation Modeling (SEM) with the approach of partial least square method (PLS) and Smart PLS software in two parts, the measurement model and structural section. The results showed that there was a negative significant direct effect between emotional intelligence and communication skills and there was a significant direct effect between emotional intelligence and conflict Management Strategies. There was a positive significant direct effect between communication skills and Solution-oriented Conflict strategy. Finally there was a negative significant indirect effect between emotional intelligence and Solution-oriented Conflict strategy with Moderating role of communication skills. It is recommended that training and applying communication skills and emotional intelligence by women rugby players, were placed on the agenda of coaches and other Rugby officials to solve conflict situations.
    Keywords: Emotional Intelligence, Conflict, Communication Skills, Rugby