فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 35 (فرودین و اردیبهشت 1395)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 35 (فرودین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • سجاد دوستداری، سید حمید سجادی، فریده اشرف گنجویی صفحات 41-57
    هدف از این پژوهش، تدوین شاخص های استعدادیابی در رشته فوتبال می باشد. کلیه مربیان تیم های پایه فوتبال لیگ آسیا ویژن استان تهران در رده های نوجوانان، جوانان و امید جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند.نمونه آماری 42 نفر انتخاب شده است، یافته های پژوهش نشان می دهند که بین شاخص های معرفی شده برای استعدادیابی در فوتبال تفاوت معناداری وجود دارد. بر اساس نتایج به دست آمده، مهم ترین شاخص برای استعدادیابی در فوتبال، شاخص مهارتی تکنیک انفرادی است و از میان زیر شاخص های مهارتی تکنیک انفرادی (پاس دادن)، مهارتی تاکتیک انفرادی (جاگیری مناسب)، آنتروپومتریک (قد) و جسمانی حرکتی(سرعت) مهم ترین شاخص ها برای استعدادیابی در فوتبال می باشند. و همچنین 10 شاخص برتر برای استعدادیابی فوتبال به ترتیب اهمیت عبارت هستند از: شاخص های کنترل توپ، پاس دادن، جاگیری مناسب، قد، پاس دادن و نفوذ کردن، جثه، سرعت، قدرت تصمیم گیری و انتخاب، حرکت بدون توپ و مسئولیت پذیری.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، فوتبال، شاخص های استعدادیابی فوتبال
  • مهدی رسولی، محمد خبیری، علیرضا الهی، نجف آقایی صفحات 65-82
    باشگاه های فوتبال ایران و سازمان لیگ فوتبال به منظور جذب و حفظ هواداران و درآمدزایی بیشتر، باید از طرق مختلف خود را به برندی معتبر تبدیل کنند تا هم مورد توجه عموم و رسانه ها باشند و هم برای بنگاه های اقتصادی و تجاری جذابیت داشته باشند. جذب کردن هواداران بیشتر و افزایش وفاداری آن ها، همگی به مدیریت صحیح برند مربوط می باشد. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عوامل و چالش های داخلی موثر بر برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران و ارائه مدل می باشد؛ ابزار پژوهش مصاحبه بود که بر اساس اروش نمونه گیری گلوله برفی 22 مصاحبه کیفی انجام گردید. یافته های پژوهش از طریق روش تحلیل کیفی داده بنیان مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها بیانگر وجود 70 نشان موثر در برندینگ داخلی باشگاه های فوتبال است. این نشان ها در 16 مفهوم طبقه بندی شده اند و شامل موارد زیر می باشند: فرهنگ، ارتباطات، برندسازی، بازاریابی، مسائل مالی، مسائل حقوقی، مدیریت، برنامه ریزی، نیروی انسانی، ذات باشگاه های ورزشی، کانون هواداران، خصوصیات فوتبال، امکانات، باشگاه، رسانه و ساختار. در نهایت، مدل پژوهش با 5 مقوله اصلی شامل: ذات فوتبال، فلسفه باشگاه، عملکرد، بازاریابی و تطبیق تدوین گردید. با توجه به یافته های پژوهش، راهبردهای اجرایی ارانه می گردد که می تواند راه گشای مدیران باشگاه ها در خصوص توسعه برند باشگاه باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت برند، بازاریابی ورزشی، فوتبال، باشگاه ورزشی
  • فریبا عسکریان، حسین اصغرپور، رقیه سرلاب صفحات 91-108
    تعیین مزیت های رقابتی و میزان رقابت پذیری محصولات، بنگاه ها و صنایع موجود در هر کشور گامی اساسی در شناخت وضع موجود و آینده صنعتی و مقدمه ای برای برنامه ریزی های استراتژیک و بلند مدت می باشد و صنعت ورزش نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. لذا، تحقیق حاضر به شناخت قدرت رقابت پذیری صادرات کالاهای ورزشی ایران طی سال های 2010 -2000 می پردازد. تحقیق حاضر کاربردی بوده و به لحاظ روش جمع آوری آمار و اطلاعات، از نوع تحقیقات اسنادی است. داده های مربوط به صادرات کالاهای ورزشی ایران در طی سال های 2010 و 2000 با استفاده از داده های تجارت بین الملل و بر اساس طبقه بندی کالاهای اساسی (CPC)، در پنج گروه: کفش، پوشاک، انواع توپ، قایق های تفریحی- ورزشی و کالاهای متفرقه استخراج و پس از پردازش با استفاده از شاخص مزیت نسبی آشکار متقارن (RSCA) و شاخص مزیت نسبی آشکار(RCA) به وسیله نرم افزار Excel مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ایران در صادرات کفش و پوشاک ورزشی دارای مزیت رقابتی می باشد ولی در گروه کالایی قایق های- تفریحی، توپ و سایر تجهیزات ورزشی دارای قدرت رقابتی نمی باشد. لذا توجه بیشتر به بنگاه های اقتصادی در این بخش ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، صادرات، کالاهای ورزشی، صنعت ورزش
  • جمال الدین بیرامی ایگدر، عبدالحسین عباسیان، سعید حاتمی صفحات 109-124
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل معادلات ساختاری هویت اجتماعی برند بر خوش نامی باشگاه از دیدگاه هواداران لیگ برتر فوتبال می باشد. روش این پژوهش، توصیفی بوده و از نوع مطالعات هم بستگی است. به لحاظ هدف نیز کاربردی می باشد. جامعه آماری آن را کلیه تماشاگران بالای 18 سال که جهت تماشای مسابقه فوتبال دو تیم تراکتورسازی تبریز و استقلال تهران در ورزشگاه یادگار امام تبریز حضور پیدا کرده بودند تشکیل دادند. از آن جا که حجم جامعه آماری بیش از 65000 نفر بود، نمونه آماری بر اساس جدول مورگان برابر با 384 نفر انتخاب گردید. نتایج نشان می دهد که از میان ابعاد هویت اجتماعی برند، بعد رضایت از برند پیش بینی کننده قوی تری نسبت به ارزش ادراک شده از برند، اعتماد به برند و هویت برند برای خوش نامی باشگاه می باشد؛ بدین معنی که باشگاه هایی که به برند خود هویت می بخشند، منجر به خوش نامی باشگاه می شوند.
    کلیدواژگان: هویت اجتماعی برند، خوش نامی، مدل سازی معادلات ساختاری، هواداران
  • مهدی عمادی، فاطمه کمالی، هلن حسینی صفحات 121-140
    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل عوامل موثر بر کارایی مربیان و بازیکنان در رده های پایه فوتبال ایران می باشد. روش این پژوهش، پیمایشی بوده و از نوع مطالعات کاربردی می باشد که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری آن را تمامی بازیکنان رده سنی جوانان و امید (زیر 23 سال) فوتبال ایران تشکیل دادند که متاسفانه اطلاعاتی در مورد تعداد آنان موجود نمی باشد. با این توجه به استفاده از فرمول تعیین حجم کوکران در شرایط نامشخص بودن جامعه، 2000 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردیدند. پرسشنامه پژوهش حاضر پرسشنامه استاندارد کارایی مربیان بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل مسیر به وسیله نرم افزارهای اس پی اس اس و اموس استفاده گردید. نتایج تحلیل عاملی نتایج نشان می دهد که در مجموع، چهار عامل حدود 89 درصد از واریانس ها را شامل می شوند و عوامل انگیزشی با تاثیر 503/0 ، بیشترین تاثیر را بر روی افزایش عملکرد بازیکنان دار د. همچنین، یافته ها حاکی از این هستند که عوامل انگیزشی با تاثیر 489/0 ، دارای بیشترین تاثیر بر روی کارایی مربیان فوتبال رده های پایه کشور می باشد؛ بنابراین، توصیه می شود مربیان رده های پایه فوتبال کشور به اهمیت عوامل انگیزشی بر روی کارایی خود و بازیکنان توجه کنند.
    کلیدواژگان: مربیگری، عملکرد، فوتبال
  • حسین زارعیان، علیرضا الهی، نصرالله سجادی، میرمحسن پدرام صفحات 141-168
    بازی های المپیک، بزرگترین رویداد ورزشی جهان می باشد و کشورها سال ها قبل از برگزاری مسابقات، با برنامه ریزی های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت سعی در به دست آوردن بهترین نتایج دارند؛ به همین دلیل، پیش بینی مولفه های موفقیت کشورها در این مسابقات از اهمیت زیادی برخوردار است. با عنایت به ماهیت اکتشافی موضوع، از روش پژوهش کیفی به منظور تعیین مهم ترین مولفه های پیش بین بر موفقیت کشورها استفاده گردید. نخست از طریق مطالعات اولیه، فهرست مقدماتی شاخص های موثر شناسایی گردید. سپس مصاحبه های نیمه ساختار یافته با (28(n= از نخبگان آگاه از موضوع پژوهش انجام شد. نتایج نشان می دهد 185 شاخص می تواند پیش بینی کننده موفقیت کشورها در بازی های المپیک باشد. علاوه براین، تحلیل های انجام شده شاخص ها را در 5 مولفه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فناوری و ورزشی (PEST+S) طبقه بندی می کند. همچنین، با استفاده از مدل پیشنهادی دی بوسچر و همکاران (2006) مولفه های مذکور در سه سطح خرد، متوسط و کلان تقسیم بندی می شوند. با توجه به یافته ها، سیاستگذاران ورزش کشورها می توانند در برنامه ریزی های آتی خود به منظور حضور موفق تر در بازی های المپیک، از شاخص ها و مولفه های شناسایی شده استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: موفقیت، بازی های المپیک، سطوح خرد، متوسط و کلان
  • لیلا محمدی، حبیب هنری، مصطفی افشاری صفحات 169-190
    بررسی ها نشان می دهد که فرایند ارزیابی عملکرد مدیریت، منجر به به سازی فعالیت و حذف شکست در ورزش خواهد شد؛ از این رو،هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی عملکرد فدراسیون قایق رانی بر اساس شاخص بنیاد مدیریت کیفیت اروپامی باشد.جامعه آماری این پژوهش را کهتوصیفی بوده و به صورت میدانی انجام گرفته است، رئیس، دبیر و نایب رئیسان فدراسیون قایق رانی، اعضا و کارکنان فدراسیون، مربیان، داوران و ورزشکاران شاغل در فدراسیون به تعداد 67 نفر تشکیل دادند(از شیوه کل شمار جهت انتخاب نمونه ها استفاده گردید). بر اساس یافته ها دریافت می شود که شرایط در عوامل مرتبط با توانمندسازی، نسبتا مناسب می باشد که در معیار های رهبری، خط مشی، استراتژی و فرایند، و در معیار های کارکنان، شراکت ها و منابع،بیانگرصحت این ادعامی باشند. این در حالی است که شرایط تمامی معیارهای نتایج، ضعیف ارزیابی می شود.علاوه براین وبرمبنای نتایج، بالاترین هم بستگی بین خط مشی ها و استراتژی ها و متغیراصلی وجود دارد و پایین ترین هم بستگی نیز بین کارکنان و نتایج کلیدی عملکرد مشاهده می شود. نتایج به دست آمده نشان می دهند که مدل پژوهش برازش لازم را دارامی باشد. با توجه به یافته ها به نظر می رسدتوجه به معیارهای ارزیابی در این پژوهش که امتیاز پایینی را در مقایسه با شاخص ها کسب نموده است، ضرورت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد، ارزیابی عملکرد، شاخص، مدلتعالی سازمانی، فدراسیون قایق رانی
  • حسین پورسلطانی زرندی، نجف آقایی، بهمن عسگری صفحات 191-210
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط حمایت سازمانی ادراک شده با تعهد سازمانی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های غربی ایران می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های غربی ایران به تعداد 203 نفر تشکیل دادند که از میان آن ها، با استفاده از جدول حجم و نمونه مورگان، 130 کارمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور انجام پژوهش، به ترتیب 34، 38، 29 و 29 پرسش نامه به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای بین کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های کرمانشاه، همدان، ایلام و کردستان توزیع گشت و سپس، جمع آوری گردید.یافته ها نشان می دهد که حمایت سازمانی ادراک شده، رابطه مثبت و معناداری با تعهد سازمانی دارد. همچنین، ضریب هم بستگی بین متغیر حمایت سازمانی ادراک شده با مولفه های تعهد عاطفی، تعهد هنجاری و تعهد مستمر نیز مثبت و معنادار است. علاوه بر این، برمبنای نتایج مشخص می شود که حمایت سازمانی ادراک شده، تاثیر معناداری بر متغیر تعهد سازمانی و مولفه های تعهد عاطفی، تعهد هنجاری و تعهد مستمر دارد. به طورکلی، یافته ها حاکی از آن است که متغیر حمایت سازمانی ادراک شده، رابطه ای مثبت و قوی با تعهد سازمانی و مولفه های آن (به جز مولفه تعهد مستمر) دارد و حمایت سازمانی ادراک شده می تواند به عنوان یک متغیر تاثیرگذار بر تعهد سازمانی و مولفه های آن در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، تعهد سازمانی، کارکنان اداره کل ورزش و جوانان
|
  • Sajad Dostdari, Seyed Hamid Sajadi, Faride Ashraf Ganjouei Pages 41-57
    The purpose of this study is to develop talent identification parameters for football. All coaches of the basic teams of Tehran Province for Vision Asia League in adolescent, youth classes formed the statistical population of this study, Statistical sample 42 selected.Research findings is show significant differences between Indexes football Talent Identification. The results show that the most significant parameters of talent identification in football include skill parameter of individual techniques and among the sub-parameters of skill: individual techniques (passing), skill: individual tactics (proper positioning), anthropometric parameters (height), physical-motor parameters (speed) are the most important parameters for talent identification in football. And also 10 TOP index soccer talent identification in order of importance include: ball control, passing, proper positioning, height, passing and penetrating, physique, speed, the power of decision-making and choosing, moving without ball, and accountability.
    Keywords: Talent Identification. Football, Talent Identification parameters
  • Mehdy Rasooli, Mehdy Rasooli, Alireza Elahi, Najaf Aghaee Pages 65-82
    Football clubs and league organization should become a valid brand through different ways. This should happen due to attract and maintain fans to become a focus point of public, media and commercial franchises. Attraction of more fans especially in International levels and Promoting fans loyalty depends on Accurate Brand Management. The main aim of this Study was identifying internal effective factors and Obstacles on Branding of Iran's pro league Football clubs and developing an appropriate model. So, Deep interviews conducted with Experts, managers and faculty members with work field of Marketing. Sampling was based of Subjective and snowball Approach and 22 People was interviewed. Interviews analyzed through Qualitative coding (open, axial and selective). Findings Exposed 70 labels in open Coding which Categorized in 16 concepts. These Concepts were culture, Communication, branding, marketing, financial issues, legal Issues, Management, Planning, human Resources, essence of sport clubs, essence of Football, equipment, club, media and structure. Eventually the study model Developed From 5 categories which were Essence of Football, clubs Philosophy, Marketing, Performance and Matching. The Alternatives suggested according to the Findings which Club Managers can use to promote club's brand.
    Keywords: Brand Management, Sport Marketing, Football, Sport Club
  • Fariba Askarian Pages 91-108
    Investigation of the Competitive Advantages and the level of the Competitiveness of the Products, firms and the industries existed in each Country is a Fundamental step in understanding the existing Situation and the outlook of the Industry. It is also an introduction for a strategic and long term planning and sport industry is not an exception. So the Present research deals with Understanding of the Competitive power of the Iran's Sport Product Exports during 2000-2010. It is an Applied research and in Terms of data Collection it is an analytical survey. The data related to the Iran's Export of Sport products during 2000-2010 has been Collected based on the international Organization data and Central Product Classification (CPC) in five categories: Shoes, cloth, different kinds of balls, sport-recreation boats and miscellaneous goods. After processing the data using Revealed Symmetric Comparative Advantage (RSCA), it was analyzed by Excel Software. The results Revealed that Iran has a Competitive Advantage in the export of Sport cloths and shoes but in terms of recreational boats, balls and other sports equipment doesnt have any competitive power. Therefore, extra attention to the Economical firms in this area seems to be necessary.
    Keywords: Competitiveness, Export, Sports Goods, Sport Industry
  • Pages 109-124
    The purpose this study was design structural equation model of brand social identity on reputation of the club in premier league football fans. All statistical community spectators watching football for over 18 years, the two teams were Traktorsazi and Esteghlal, Tabriz of Yadegare Emam stadium in season 92-93. Since the volume of the statistical population of more than 65,000 people, according to Morgan statistical sample, 384 subjects were selected to collect data from a stratified random sampling method was used. The results showed that there was a significant positive relationship between the brand social identity with reputation (p
    Keywords: Brand Social Identity, Reputation, Structural Equation Model, Fans
  • Mehdi Emadi Pages 121-140
    The purpose of the present paper is to analyze factors affecting the efficiency of football coaches and players at basic level in Iran. In terms of methodology, the study is an applied survey research carried out in the form of field study. The population of the study consists of all young and Omid (under 23) football players in Iran, but, unfortunately, their number was not known to us due to lack of information. Therefore, the Cochran formula for infinite population was used to determine the sample size which consisted of 2000 individuals. The research instrument used in this study was questionnaire of feltz and et al (1999) that was re-validated using exploratory factor analysis. The resulting data were analyzed using statistical methods of exploratory factor analysis and path analysis by spss and amos software. Factor analysis results showed that in general four factors accounted for about 89% of the variances. The results of the present study showed that motivational factors had the highest impact (0.503) on increasing player efficiency. The results also showed that motivational factors had the highest positive effect (0.489) on the efficiency of football coaches at basic levels in Iran. Therefore, it is recommended that basic level football coaches in the country find out the importance of motivational factors on their own and their players’ efficiency.
    Keywords: Coaching, Performance, Football
  • Hossein Zareian, Alireza Elahi Pages 141-168
    Olympic Games has been the most Important Sport event in the world, and Countries with The long, Medium and Short term Programs try to get the Best Results from many Years Before the Olympic Games. For this Reason, Prediction the Elements Success of Countries In this Tournament is very important. With Regard to the Exploratory nature of this Research, we were used the Gualitative Methods to Determine the most Important Predictive Factors in Success of Countries. First, based on original Studies, the Primary Lists of Indicators were identified. Then, the Semi-Structured Interviews was Conducted With (n=28) Elites that Aware of these Issues. Results showed that, 185 indexes could predict the success of countries in the Olympic Games. In this analysis, indexes were classified into 5 Elements: political, Economic, social and Cultural, Technology and Sport (PEST). Also, using De Bosscher et al’s model (2006), the Components were divided into micro, meso and Macro levels. Sports Politician can use the Identified indicators and Elements in Forthcoming Planning about Olympic Games to be more successful.
    Keywords: Success, Olympicgames, Micro, Meso, Macro Levelsl
  • Mostafa Afshari Pages 169-190
    Studies show that Performance Assessment has been a major Component of Competitive Strategy to enhance Organizational Productivity and Profitability. In this Regard the Purpose of this Research is to Performance Evaluation of Canoeing, Rowing& Sailing Federation Applying European Foundation for Quality Management Excellence Model. It is an Applicable Descriptive Research which is used survey Method for data Gathering. The Population of the survey includes Federation president, Secretary, vice President, Employees, coaches, Referees, athletes and Members (N=61).we used total Number Practices method for selecting samples and a Questionnaire designed by Researcher. Data Gathering method in this Research was based on Standard questionnaire of European Foundation for Quality Management Excellence Model (EFQM). According the Results of this Research enabler’s Factors in Federation are in About Appropriate Situation and state of significant at p
    Keywords: Performance, Performance Evaluation, Index, Quality Management Excellence Model (EFQM), Canoeing, Rowing, Sailing Federation
  • Bahman Asgari Pages 191-210
    The purpose of this research study was the relationship perceived organizational support with organizational commitment among staff of Sport and Youth Head Office of western provinces of Iran. General population of present study included all staff of Sport and Youth Head Office of western provinces of Iran (N=203). Based on the Morgan sample size criteria, the statistical sample considered equal to 130. We were collected 34, 38, 29 and 29 questionnaires among Kermanshah, Hamedan, Ilam and Kordestan staff of Sport and Youth Head Office respectively by stratified random sampling. Results showed a positive and significant relationship between perceived organizational support and organizational commitment and also its subscales including Affective Commitment, Normative Commitment and Continuance Commitment. Also, results showed that perceived organizational support has been significant effect on organizational commitment and Affective Commitment, Normative Commitment, Continuance Commitment subscales. In conclusion, findings of this research showed that perceived organizational support variable has a significant relationship with organizational commitment among staff of Sport and Youth Head Office of western provinces of Iran and can be considered as effectiveness variable on organizational commitment and it subscales.
    Keywords: Perceived Organizational Support, Organizational Commitment, Staff of Sport, Youth Head Office