فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 38 (مهر و آبان 1395)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 38 (مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رسول نظری، زهرا سهرابی، محمد احسانی صفحات 17-34
    این پژوهش که با هدف بررسی رابطه مهارت های ارتباطی با هوش فرهنگی و طبقه بندی مدیران ورزشی انجام شد، از نوع مطالعات تحلیلی و مدل یابی می باشد که به روش پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را مدیران ورزشی استان اصفهان تشکیل دادند که حجم این جامعه برابر با 550 نفر می باشد و از میان آن ها 207 نفر به صورت تصادفی طبقه ای خوشه ایبه عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسش نامه های اطلاعات فردی، مهارت های ارتباطی (81/0)، پرسش نامه هوش فرهنگی (85/0) و پرسش نامه محقق ساخته طبقه بندی مدیران (86/0) بود. روش آماری توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL استفاده شد. نتایج نشان می دهد که بین مهارت های ارتباطی، هوش فرهنگی و طبقه بندی مدیران ورزشی رابطه معناداری وجود دارد و مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد (037/0RMSEA=، 912/0 GFI=، 902/0AGFI=)؛ از این رو، لازمه برنامه ریزی صحیح در این سازمان ها به منظور ارتقای مهارت های ارتباطی و هوش فرهنگی برای مدیران ورزشی به عنوان افراد اثرگذار در این سازمان ها ضروری می باشد. علاوه بر این، ازآن جاکه درصد قابل توجهی از مدیران ورزشی اصفهان به سمت مدیران تقلیدی و سفیر تمایل دارند؛ لذا، لازم است که مسئولان، راهبردهای مناسبی را در جهت انتخاب افراد مناسب برای پست های مدیریتی داشته باشند؛ زیرا، به نظر می رسد با مدیران تحلیل گر و شهودی، بهتر می توان چشم انداز روشن تری را برای ورزش استان تصویر کرد.
    کلیدواژگان: سازمان های ورزشی، طبقه بندی مدیران، مدیران ورزشی، مهارت های ارتباطی، هوش فرهنگی
  • سیده نسیبه کاظمی شیخ شبانی، مینا مستحفظیان صفحات 35-54
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین تعارض کار خانواده و شفافیت نقش منجیان غریق مربیان شنای زن استان اصفهان در سال (1393) انجام گرفت. این پژوهش، توصیفی بوده و از نوع مطالعات هم بستگی است. جامعه آماری آن را 400 نفر از منجیان غریق و مربیان شنای زن استان اصفهان تشکیل دادند که با استفاده از جدول مورگان و کرجسی، حجم نمونه 196 نفر برآورد گردید نتایج نشان می دهد که رابطه منفی و معناداری بین تعارض کار خانواده و شفافیت نقش وجود دارد و تعارض کار خانواده منجیان غریق مربیان شنا، کمتر از حد متوسط است، اما شفافیت نقش آن ها بیشتر از حد متوسط می باشد. همچنین، بین تعارض کار خانواده و شفافیت هدف رابطه منفی و معنا داری مشاهده می شود. بین تعارض کار خانواده و شفافیت فرایند نیز رابطه منفی و معناداری وجود دارد. علاوه براین، مشخص شد که شفافیت نقش، بهترین پیش بینی کننده تعارض کار خانواده می باشد و مدل ارائه شده، اثرشفافیت هدف و شفافیت فرایند بر تعارض کار خانواده را تایید می نماید. با توجه به یافته ها می توان این گونه استنباط کرد که شفافیت نقش از عوامل مرتبط با تعارض کار خانواده منجیان غریق مربیان شنا می باشد.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، شفافیت نقش، منجیان غریق، مربیان شنا
  • ابراهیم دلدار، آزیتا شهپرتوفیق، مجتبی ظریفی صفحات 69-88
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین سبک تفکر و دام های زمان مدیران هیات های ورزشی استان قم می باشد. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی بوده و روش انجام آن، توصیفی و از نوع هم بستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه رئیسان، نایب رئیسان و دبیران هیات های ورزشی استان قم به تعداد 120 نفر تشکیل دادند. همچنین، حجم نمونه در این پژوهش به صورت کل شمار، تمامی هیات های ورزشی فعال استان قم (40 هیات) در نظر گرفته شد که درنهایت، 85 نفر در این پژوهش شرکت نمودند. یافته های پژوهش نشان می دهد که ارتباط معناداری بین سبک های تفکر و هریک از پنج مولفه آن با دام های زمان وجود دارد که این ارتباط در سبک قضایی قوی تر می باشد. همچنین، مشخص شد که سبک اجرایی، سبک غالب مدیران می باشد و مدیران هیات های ورزشی، بیشتر در دام هایی گرفتار می شوند که دیگران عامل آن هستند؛ بنابراین، توصیه می شود مدیران با فراهم نمودن شرایط، عوامل اتلاف وقت را در سازمان کاهش دهند.
    کلیدواژگان: سبک تفکر قانون گرایانه، سبک تفکر اجرایی، سبک تفکر قضایی، سبک تفکر درونی، سبک تفکر بیرونی
  • مهرداد محرم زاده، سید محمد کاشف، مژگان خدامرادپور صفحات 105-120
    سازمان ها به منظور بهبود کیفیت خدمات و افزایش قدرت رقابتی، با شناسایی عوامل تجربه مشتری قادر خواهند بود تا در هر بار تعامل مشتری با سازمان، تجربه ارزشمندی را ایجاد نمایند و با مدیریت این تجربه، محصول یا خدمت بهتری را ارائه کنند. هدف از مطالعه حاضر، تحلیل عاملی تاییدی پرسش نامه تجربه مشتری در ورزشمی باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 466 نفر از بازیکنان فوتبال حاضر در باشگاه های لیگ برتر بود که براساس جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 236 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار تحقیق پرسش نامه تجربه مشتری سندرسون و لیان (2011) بود،. روایی صوری و محتواییپرسش نامه توسط متخصصین تایید و ثباتدرونی کلی پرسش نامهدر یک مطالعه راهنما 88/0α=به دست آمد. نتایج نشان می دهد که درمجموع هفت عامل انعطاف پذیری با ضریب آلفای (92/0)، دانش با ضریب (87/0)، تماس شخصی با ضریب (89/0)، درک نیازهای مشتری با ضریب (86/0)، پیگیری امور با ضریب (88/0)، تحقق وعده ها با ضریب (87/0) و پاسخ گویی با ضریب (85/0) می توانند 5/87 درصد از واریانس کل تجربه مشتری را تبیین نمایند. مدیران باشگاه ها نیز از طریق شناسایی عوامل موثر بر تجربه بازیکنان خود می توانند به ایجاد تجارب سودمند بپردازند و وفادارسازی را همراه با ارزش آفرینی در ورزشکاران تثبیت نمایند.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، تجربه مشتری، انعطاف پذیری، پیگیری
  • احمد تاریوردی، علی صادقی نژاد، علیرضا زند صفحات 121-136
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین هوش فرهنگی با انسجام گروهی تیم های لیگ برتر هندبال ایران می باشد. این پژوهش از نوع مطالعات هم بستگی بوده و جامعه آماری آن را کلیه بازیکنان هندبال لیگ برتر ایران تشکیل دادند. با توجه به جدول مورگان، 110 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتایج نشان می دهد که از بین مولفه های هوش فرهنگی، مولفه فراشناختی و از بین مولفه های انسجام تیمی، مولفه انسجام تکلیف، دارای بیشترین میانگین می باشند. همچنین، یافته ها بیانگر این هستند که بین هوش فرهنگی و انسجام تیمی بازیکنان تیم های هندبال لیگ برتر کشور ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد. علاوه براین، دریافت می شود که متغیرهای پیش بین (هوش فرهنگی)، 20 درصد از تغییرات در انسجام تیمی را تبیین می نمایند؛ لذا، پیشنهاد می شود مربیان به هوش فرهنگی تیم های خود توجه نمایند تا از این طریق بتوانند استراتژی های مدنظر خود را بهتر اجرا کرده و از طریق انسجام تیمی بیشتر، موفقیت تیم خود را رقم بزنند.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، انسجام گروهی، لیگ برتر هندبال
  • بهروز رحمانی، اسفندیار خسروی زاده، حسن خلجی صفحات 137-150
    استعدادیابی موضوعی است که در دنیای ورزش اهمیت ویژه ای دارد. یکی از مراحل استعدادیابی، پرورش استعداد است. در پرورش استعداد، آموزش های مناسب به بازیکنان ارائه می شود تا استعدادهای خود را توسعه دهند و به سطوح برجسته و حرفه ای دست پیدا کنند. این فرایند به شکل ایده آل در یک محیط نظام مند صورت می گیرد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی وضعیت محیط پرورش استعداد در ورزش هاکی استان مرکزی از دیدگاه ورزشکاران می باشد. جامعه آماری پژوهش را تمامی ورزشکاران هاکی استان مرکزی که به صورت منظم و پیوسته فعالیت ورزشی داشتند تشکیل دادند و تمامی آن ها به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار اندازه گیری، پرسش نامه اقتباس شده از وانگ و همکاران (2011) بود (α=0/858). داده ها با استفاده از آزمون فریدمن تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که به ترتیب در محیط پرورش استعداد در ورزش هاکی، مولفه های پرورش بلندمدت، برقراری ارتباط، شبکه های حمایتی، اصول پرورش بلندمدت، آمادگی کیفی، حمایت مالی، محیط حمایتی تلاش برانگیز و درک ورزشکار مورد توجه می باشند. بر این اساس، پیشنهاد می شود مولفه هایی که بیشتر موردتوجه هستند همچنان مدنظر قرار گیرند و برای مولفه هایی که توجه کمتری به آن ها شده است تدابیر و اقدامات لازم اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، محیط پرورش استعداد، ورزش هاکی، ورزشکار
  • مازیار کلاشی، سید عماد حسینی، محمدهادی رجایی صفحات 151-168
    مطالعه پژوهش های مختلف نشان دهنده آن است که ورزش و فعالیت بدنی از طرق مختلف می تواند بر اقتصاد جوامع تاثیرگذار باشد و سهم به سزایی را در شکوفایی و رشد و توسعه اقتصاد کشورها بازی کند. یکی از اثرات مثبت ورزش، تاثیر آن بر تولید ناخالص داخلی است؛ ازاین رو، هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مخارج ورزشی دولت و خانوار بر تولید ناخالص داخلی ایران طی سال های (1391-1363) می باشد. به منظور تامین هدف پژوهش، از روش اقتصادسنجی و مدل حداقل مربعات معمولی و نرم افزارایویوز استفاده شده است. داده های مورد نیاز این پژوهش نیز از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت ورزش و جوانان، داده های بانک مرکزی استخراج گردیده است. نتایج نشان می دهد که مخارج ورزشی دولت و خانوار، اثری مثبت و معنادار بر تولید ناخالص داخلی دارد که با توجه به لگاریتمی بودن الگو، این نتیجه بدین معنا است که یک درصد افزایش در هزینه های ورزشی دولت و خانوار (با فرض ثابت بودن سایر متغیرهای کنترلی)، برابر با 029/0 درصد افزایش در تولید ناخالص داخلی کشور است.
    کلیدواژگان: اقتصاد ورزش، هزینه های ورزشی، تولید ناخالص داخلی، اثرات اقتصادی ورزش
  • لیلی خاوری خراسانی، مهرزاد حمیدی، سید نصرالله سجادی، مجید جلالی فراهانی صفحات 169-190
    سازمان ها باید محیطی را برای اشتراک، انتقال و تقابل دانش در میان اعضای خود به ‎وجود آورند، افراد را درجهت بامفهوم کردن تعاملات شان آموزش دهند و در بسترسازی و شناسایی عوامل زمینه ای برای استقرار مدیریت دانش در سازمان بکوشند؛ لذا، هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل تسهیل کننده و ارائه الگوییبه منظور پیاده سازی موفق استراتژی مدیریت دانش در کمیته ملی المپیک ایران می باشد. روش این پژوهش پیمایشی تحلیلی بود و جامعهآماری آن را کلیه ذی نفعان کمیته ملی المپیک (326 نفر) (برابر با نمونه آماری) تشکیل دادند. با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، 13 مولفه در قالب پنج عامل اصلی در پرسش نامه عوامل تسهیل کننده مدیریت دانش شناسایی شدند. سپسباروش مدل یابی معادلاتساختاری، الگوی پیشنهادی مورد برازش قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که کلیه شاخص های نیکویی برازش در دامنه قابل قبولی قرار دارند. همچنین، مدلی پنج عاملی برای موفقیت مدیریت دانش در کمیته ملی المپیک ارائه گردید. علاوه براین، با توجه به میزان ضریب تاثیر هریک از عوامل بر مدیریت دانش مشخص شد که عامل منابع انسانی دارای بیشترین نقش بر استقرار موفق مدیریت دانش است و سایر عوامل به ترتیب عبارت هستند از: فناوری اطلاعات، فرهنگ سازمانی، استراتژی مدیریت دانش و ساختار سازمانی.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کمیته ملی المپیک ایران، عوامل تسهیل کننده، مدل سازی معادلات ساختاری
|
  • Rasool Nazari, Zahra Sohrabi, Mohammad Ehsani Pages 17-34
    The purpose of this study was Structural equation modeling of relation between communication skills with cultural intelligence and classifies sport managers in Isfahan Province. Descriptive study was conducted through a survey. The study population consisted of Isfahan’s Sport Managers. In this research 550 sport managers’ as a population was considered. 207 As the population was selected from Statistical population. Measuring instruments consisted of demographic questions, Barton G. The reliability of communication skills (0.81), cultural intelligence questionnaire was (0.88) and reliability of classify sport managers’ questionnaire was (0.84). Statistical methods included analysis of both descriptive and inferential statistics using SPSS software and software LISREL and structural equation modeling was performed to assess the relationships between variables. The results show that the communication skills and cultural intelligence and classify sport managers, there are significant relationship, the output shows the application of structural equation model is appropriate (RMSEA=0.037, GFI=0.912, AGFI=0.902). Hence the required proper planning in order to improve their communication skills and cultural intelligence organizations for sports managers in these organizations is effective as ever. Because of the significant aims of the athletic directors, managers tend to imitate and Ambassador therefore, the authorities have the right people in the suitable strategy for post management have, because it seems intuitive managers and analysts can better brighter prospects for the exercise of the imagination.
    Keywords: Classify Managers, Communication Skill, Cultural Intelligence, Sports Manager, Sport Organization
  • Seyedeh Nasibeh Kazemi Sheiykh Shabani, Mina Mostahfezian Pages 35-54
    This study relationship between work-family conflict and role clarity of women’s Lifesaving - swimming coaches in Isfahan in 2014.The research method was Solidarity- descriptive. Statistical population was 400 women’s lifesaving - swimming coaches in Isfahan, according to Morgan and krejcie table the sample size estimated 196. The results showed that the significant and negative relationship between work- family conflict and role clarity, work- family conflict in lifesaving - swimming coaches was less than average and their role clarity was more than average. There are significant and negative relationship between work- family conflict and aim clarity. There are significant and negative relationship between work- family conflict and process clarity. The role clarity was the best predictor of work- family conflict. The purposed model the effect of work- family conflict confirms on role clarity. According to the research results is concluded that role clarity is one of the.
    Keywords: Work, Family Conflict, Role Clarity, Lifesaving, Swimming Coaches
  • Ebrahim Deldar, Azita Shahpar Towfigh, Mojtaba Zarifi Pages 69-88
    The purpose of this study was the relationship between thinking styles and time traps in managers of Qom sports boards. This study according to the objective is applied research and the method of this research was descriptive (correlation method). All of the managers of sports boards were choose as research society (N=120). The research sample was all of sports boards (40 boards). From this boards 31 secretary, 29 vice president and 25 president of boards, cooperated with this research (n=85). The results show that there is relationship between thinking styles (and all of 5 components) and time traps, that is correlation was stronger in Judical thinking style. Also the result show that Executive thinking style was rulling in the managers of sports board and also they most fall into the trap that others are runnig. So we suggest that managers with providing conditions can reduce the waste of the time.
    Keywords: Executive Thinking Style, Judical Thinking Style, Legislative Thinking Styles, Internal Thinking Styles, External Thinking Styles
  • Mehrdad Moharam Zadeh, Seyed Mohammad Kashef, Mojgan Khodamoradpoor Pages 105-120
    Organizations to improve quality of service and increase competitive power by identifying the forces driving the customer experience will enable, in every time interact of customers with the organization, to create a rewarding experience and with managing this experience will present a better product or service. The aim of this study was to determine confirmatory factor analysis of customer experience questionnaire in sport. The population consisted of 466 football players who play in the Premier League clubs, from strati flied random sampling, 236 individuals were selected as the sample based on Morgan Sampling Table. The research instrument was a customer experience questionnaire by Sandersen and Lian (2011(. The face and content–related validity of the questionnaire were confirmed by the experts and the reliability of the questionnaire was obtained (α = 0.88) in a pilot study. This study is a descriptive survey and Confirmatory Factor Analysis method was used to confirm of each factor. Results revealed a total of seven factors flexibility with coefficient alpha 0.92, knowledge 0.87, personal contact 0.89, customer needs 0.86, follow up 0.88, promise fulfillment 0.87 and responsiveness 0.85, and explain 87.5 of total variance. The club managers by identification of experience factors can make loyalty with valuable creation in the players.
    Keywords: Confirmatory Factor Analysis, Customer Experience, Flexibility, Follow Up
  • Ahmad Tariverdi, Ali Sadeghi Nejad, Alireza Zand Pages 121-136
    The purpose of this study was to investigate the relationship betweenCultural intelligence and group cohesion in Iranian handball premier league. Research method was the type of correlation and the statistical population included all of handball athletes premier League of Iran. According to Morgan table, 110 subjects constituted the study statistical sample. The results showed that Met cognitive element of cultural intelligence, and Stretch a group-task element of group cohesion had maximum mean. Also, the results showed that there was a positive and significant correlation between Cultural intelligence and group cohesion in Iranian handball premier League. Predictor variables (cultural intelligence) revealed 20% changes in the rate of group cohesion. Totally, according to the findings of this research suggest that coaches should attention to Cultural intelligence their teams until through this can be performed. Then better their strategies and through the greater group cohesion, successfully runs his team.
    Keywords: Cultural Intelligence, Group Cohesion, Handball Premier League
  • Behrooz Rahmani, Esfandiar Khosravi Zadeh, Hasan Khalaji Pages 137-150
    Talent identification is an important topic in sports world. One of the fields of Talent identification is talent development. Suitable training is provided for players in talent development to understand their talent and reach to prominent and professional levels. This process ideally occurs in a structural and systematic environment. This paper aims at analysis status of talent development environment in Markazi Province hockey from athlete’s perspective. The population includes all hockey players of Markazi province who were active in this sport regulary and continucusly, and all of them were chosen as samples. Measurement tool was thequestionnaire adapted from Wang et al (2011) (α=0.858). The resuits were analysed by Fridman Test. The results showed that in talent development environment of hockey. These elements have been considered respectively: long-term progression, communication, supportive networks, and principles of talent development, quality preparation, financial support, motivative supportive environment and athletic perception. So, it’s recommended to pay attention to elements which were considered more and take some policies and actions about elements which were considered less.
    Keywords: Talent Identification, Talent Development Environment, Hockey Sport, Athlete
  • Maziyar Kalashi, Seyed Emad Hoseini, Mohammad Hadi Rajaii Pages 151-168
    Different research studies indicate that the sport can affect in different ways on economy and have significant role to the growth and development of economies. One of the positive effects of sport is the impact on gross domestic product, therefore the purpose of the present study was investigating the effect of government and household sport's expenditure to gross domestic product Iran, during the years 1984-2012. Econometrics method and model of ordinary least squares (OLS) and Eviews software (8) are used, and required information have been collected from the Management and Planning Organization, Ministry of Youth and Sports, the Central Bank of Iran. The results showed a significant positive effect on household spending and government exercise coefficient (0/028765) on Gross Domestic Product (GDP), whereas considering logarithmic nature of the model, this result means that one percent increase in the cost of government and households, assuming fixing other control variables, is equal to 0/029percentage increase in GDP.
    Keywords: Sports Economics, Sports Spending, Gross Domestic Product, Economic Impact of Sport
  • Leyli Khavari Khorasani, Mehrzad Hamidi, Seyed Nasrollah Sajjadi, Majid Jalali Farahani Pages 169-190
    Knowledge Management (KM) is a process that transforms individual knowledge into organizational knowledge. The aim of this research is to present a model that consists of a set of facilitators for successful KM implementation in National Olympic Committee (NOC) of Iran. Population of this study was all of managers and staff in NOC. Exploratory factor analysis was conducted to identify the factor structure of this study, and it yielded 5 main factors consisting of 13 dimensions. The Convergent and discriminant validity of the measurement scales by using average variance extracted in this study were confirmed. The proposed model with 5 constructs was evaluated through Structural Equation Modeling analysis.The results demonstrate that the proposed model has the best-fitting and show the amount effects of any observed independent variables on latent independent variable. Moreover, our results reveal pepole as the most vital factor of knowledge management effectiveness and then Information technology, organisational culture, KM strategy and finally organizational structure respectively. Finally, we can say this study presents a local structural equation model for KM facilitators in National Olympic Committee of Iran.
    Keywords: Knowledge Management, National Olympic Committee, Facilitators, Modeling