فهرست مطالب

اقتصاد و مدیریت شهری - پیاپی 14 (بهار 1395)

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 14 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین سرایی، زهرا جمشیدی، نوید آهنگری * صفحات 1-17
    مدیریت غیراصولی مواد زاید جامد شهری، زمینه را برای ایجاد مشکلات زیست محیطی و انسانی در درازمدت فراهم می کند؛ بنابراین استراتژی مدیریت پایدار و موثر زباله های شهری، نیاز به تعادل برای توسعه، کیفیت زندگی انسان و محیط زیست دارد. این مقاله با هدف ارزیابی شاخص های مدیریت مواد زاید جامد شهری در راستای توسعه پایدار با استفاده از تکنیک TOPSIS در شهر بوکان تدوین شده است. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و پیمایشی (پرسشنامه و مشاهدات میدانی) می باشد. جامعه آماری، جمعیت 171773 نفری شهر بوکان بود که نمونه آماری آن 384 نفر به دست آمد. با توجه به محدودیت های تحقیق، نمونه ها به 330 نفر کاهش یافت. یافته های تحقیق نشان می دهند که در شهر بوکان به طور متوسط روزانه 150 تن زباله تولید شده و سرانه زباله 740/0 کیلوگرم در روز بوده است. بیشترین مقدار زباله های تولیدی، مربوط به مواد آلی با 82/75 درصد و کمترین مقدار، مربوط به چوب (65/ درصد) می باشد. رتبه بندی نهایی به دست آمده از ارزیابی میزان رضایت مندی از شاخص های توسعه پایدار مدیریت مواد زاید جامد (که بین صفر و یک می باشد) نشان دادند که عنصر درخواست انعام، در رتبه اول و عنصر جذابیت تبلیغات، رتبه 20 را کسب کرده که کم اهمیت ترین عنصر می باشد. بنابراین تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل تصمیم گیری TOPSIS، ابزاری کارآمد برای تحلیل مشکلات است و بینش های جدید (زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و کاربردی) را برای برنامه ریزی پایدار سیستم مدیریت مواد زاید جامد شهری، فراهم خواهد کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت مواد زاید جامد شهری، توسعه پایدار، تکنیک TOPSIS، شهر بوکان
  • زهرا عنابستانی *، رحیم سرور، مسعود مهدوی حاجیلویی صفحات 19-38
    در این مقاله، تاثیر حضور و فعالیت شرکت گردشگری پدیده شاندیز بر تحولات بازار زمین و مسکن در شهر شاندیز، در فاصله سال های 93-1388 از دیدگاه شهروندان، بررسی شده است. این مطالعه، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه) و روش تجزیه وتحلیل اطلاعات، به صورت آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (رگرسیون و آزمون تی تک نمونه ای) می باشد. جامعه آماری تحقیق، شامل خانوارهای ساکن در شهر شاندیز است که بر پایه سرشماری سال 1390، دارای 3056 خانوار و 10428 نفر جمعیت می باشد و براساس فرمول کوکران، تعداد نمونه لازم 160 خانوار به دست آمد. یافته های پژوهش نشان می دهند که آثار مستقیم ناشی از حضور و فعالیت شرکت گردشگری پدیده در شهر شاندیز در فاصله زمانی مورد مطالعه، با آماره 6/43 درصد، بیشترین تاثیر را بر تغییرات بازار زمین و مسکن در این شهر داشته اند. هم چنین بر پایه آزمون تی تک نمونه ای، اختلاف معناداری بین میانگین عوامل موثر بر تحولات قیمت زمین و مسکن و میانه نظری 3 در شهر شاندیز از دیدگاه شهروندان وجود دارد که بیانگر تاثیر قابل ملاحظه این عوامل، بر تغییرات بازار زمین و مسکن است. با توجه به یافته ها، راهکارهایی مانند: توجه مدیران شهری به تحولات بازار زمین و مسکن در آینده، توجه به مساکن اقشار کم درآمد و بومی، جلوگیری از پیدایش تعارضات اجتماعی، فراهم نمودن زیرساخت ها و غیره، پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: شرکت گردشگری پدیده، عوامل محیطی، مدیریت شهری، مسکن شهری، شهر شاندیز
  • نادر زالی *، مجید زارعی، سامان ابی زاده، فرشید هاشم زاده قلعه جوق صفحات 39-62
    در حال حاضر، بافت های فرسوده تاریخی در کشور ما به عنوان مشکل اساسی در شهرهای مختلف و حتی روستاها مطرح می باشند. ماهیت خاص بافت های شهری کهن، توجه به آنها را از جهات مختلفی ضروری می سازد؛ لذا پژوهش حاضر سعی دارد راهکارهایی در راستای اصلاح و ساماندهی بافت فرسوده محله شهیدگاه واقع در شهر اردبیل ارائه نماید و نیز درصدد است تا برنامه ریزی و طراحی، مطابق با وضع موجود محله و متناسب با اولویت های راهبردی باشد. در همین راستا با بهره گیری از بررسی اسنادی و کتابخانه ای و همچنین مطالعات میدانی، وضع موجود محله مذکور، ارزیابی شد و با استفاده از ماتریس تحلیلی SOWT به جمع بندی مطالعات وضع موجود و ارائه راهبردهای ساماندهی و طراحی، اقدام شده است. در ادامه با کمی کردن مدل راهبردی به کار رفته، راهبردهای اولویت دار ساماندهی، تعیین و استخراج گردیده اند. نهایتا در بخش ارائه گزینه های طراحی در محدوده، پنج گزینه متناسب با شرایط محله مورد مطالعه، ارائه و مبتنی بر اولویت های راهبردی، بررسی و ارزیابی شدند که در گزینه برتر طراحی، سعی شده است با ساماندهی و از میان برداشتن بناهای مخروبه در بخش میانی محدوده، یک محصوریت، ایجاد و با یک طرح مناسب به سمت بقعه سوق داده شود و از فضای میانی نیز برای ایجاد مرکز محله استفاده گردد.
    کلیدواژگان: ساماندهی، بافت فرسوده، برنامه ریزی راهبردی، SWOT، محله شهیدگاه، شهر اردبیل
  • کسری رهبری پور *، حسن ستاری ساربانقلی، رسول درسخوان صفحات 63-76
    تحقیق پیش رو با هدف شناسایی تاثیرات اجرای پروژه کاخ موزه فرش تبریز، از ابعاد مختلفی، به ویژه از بعد اقتصادی و اجتماعی بر گروه های مختلف شهروندان و اجتماع محلی انجام شده است. در این ارزیابی سعی شده ارزش ذاتی، ابزاری و نهادی این موزه در قالب اثرات اجتماعی و اقتصادی بررسی شود. این تحقیق با استفاده از رویکرد ترکیبی تکنوکراتیک و مشارکتی، نگاشته شده است که نتایج هر دو روش به اشکال کمی و کیفی در بخش یافته های تحقیق، نتیجه گیری و مدیریت پیامدها ذکر شده اند. تحقیق حاضر به روش پیمایشی انجام شده و حجم نمونه 142 نفر می باشد که پاسخگویان را ساکنین و کسبه محل، عابرین و متخصصین حوزه فرش و مدیریت شهری تشکیل داده اند. انتخاب مصاحبه شوندگان به صورت تصادفی و هدفمند بوده؛ به این صورت که ساکنین محل و عابران به صورت تصادفی ساده، کسبه و متخصصین به صورت هدفمند، انتخاب شدند. نتایج تحقیق بیانگر توافق نسبی بین نظرات عموم مردم و افراد متخصص در زمینه اثرات اجتماعی، انسانی و اقتصادی طرح می باشد. یافته ها نشان می دهند که ایجاد کاخ موزه فرش تبریز به لحاظ اقتصادی می تواند اثرات مثبتی از قبیل: اشتغال زایی، ایجاد زمینه سرمایه گذاری، رونق اقتصادی محل و نتایج مثبت اجتماعی از قبیل: توسعه تعاملات اجتماعی عمومی و متخصصین با یکدیگر، افزایش دانش و اطلاعات مردم نسبت به صنعت فرش داشته باشد. از اثرات منفی این طرح نیز می توان به ایجاد شلوغی، ترافیک و سلب آسایش ساکنین محل و به هم خوردن بافت همگون اجتماعی محله اشاره نمود.
    کلیدواژگان: موزه، ارزیابی اثر اجتماعی، ارزش ذاتی، ارزش ابزاری، ارزش نهادی
  • محمد قنبری، محمد اجزاء شکوهی *، محمدرحیم رهنما، امیدعلی خوارزمی صفحات 77-99
    توجه به زمین، به عنوان یک منبع اصلی و تجدیدناپذیر در توسعه پایدار شهری، امری ضروری است؛ زیرا زمین، جزء منابع اصلی توسعه پایدار شهری تلقی می شود. هدف از این پژوهش، تحلیلی بر قیمت زمین شهری در استان های مختلف ایران طی سال های 90-1380 می باشد. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی- تحلیلی است و از روش کتابخانه ای برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شده است و نرم افزارهای GIS، GeoDa، PASW برای تحلیل اطلاعات به کار رفته اند. یافته های پژوهش، بیانگر توزیع تصادفی قیمت زمین شهری طی سال های 90-1380 در استان های مختلف می باشد و براساس آزمون رگرسیون Enter مشخص شد که بین متغیرهای درصد شهرنشینی و متوسط مساحت زمین ساختمان های شهری با قیمت زمین شهری در سال 1380 رابطه معناداری وجود نداشته است ولی در سال های 1385 و 1390 بین این متغیرها رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین سطح توسعه استان ها و قیمت زمین شهری در سال 1390 در برخی استان ها در سطح 95 درصد، رابطه معنادار وجود دارد. پس از بررسی روند تغییرات متوسط قیمت زمین شهری استان های ایران طی سال های 90-1380 مشخص گردید که متوسط ضریب تغییرات قیمت زمین شهری در کل کشور، برابر با 73/828 درصد بوده است و استان های بوشهر، خراسان رضوی و همدان، به ترتیب دارای بالاترین ضریب تغییرات بوده اند و استان های کردستان، هرمزگان و خوزستان نیز به ترتیب دارای کمترین ضریب تغییرات بوده اند.
    کلیدواژگان: قیمت زمین شهری، شهرنشینی، استان، مساحت، ایران
  • جعفر قادری *، زهور نژاد حلافی، بهنام ایزدی صفحات 101-113
    در چند دهه اخیر، ارتباط بین زیرساخت های اقتصادی و به ویژه بخش حمل ونقل با رشد اقتصادی، موضوع مطالعه بسیاری از پژوهشگران در اقتصادهای مختلف بوده است. کشور ایران با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی، به لحاظ امکانات حمل ونقل، دارای مزایای بسیاری است و پل ارتباطی بسیاری از کشورها می باشد. در این مطالعه با استفاده از داده های فصلی طی دوره 1391-1371، رابطه بین حمل ونقل زمینی، رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه و نیروی کار، بررسی شد. اطلاعات موردنیاز، از آمارهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سالنامه های آماری مرکز آمار، استخراج شدند. مهم ترین تفاوت این مطالعه نسبت به سایر مطالعات پیشین، استفاده از روش شبکه عصبی موجک و رویکرد غیرخطی در تبیین ارتباط بین متغیرهای مورد بحث می باشد. نتایج آزمون رابطه علیت بین متغیرها حاکی از وجود رابطه علیت از حمل ونقل زمینی به رشد اقتصادی می باشند .
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، حمل ونقل، شبکه عصبی، علیت، کشور ایران
  • حسین محمدپور زرندی، علی حسنی، ناصر امینیان * صفحات 115-136
    گردشگری شهری، بخشی از بازار گردشگری بین المللی است که بیشترین پتانسیل توسعه را در سال های اخیر داشته است. در سال جاری میلادی (2015 ) تمایل گردشگران ورودی به بازدید از کشور ایران و جاذبه های تاریخی، فرهنگی و نمادهای آن، به امری روبه رشد تبدیل شده است. شهر تهران، به عنوان پایتخت ایران، مناسب ترین گزینه مقصد گردشگری شهری برای گردشگران بین المللی است و نمادهای جذاب شهری آن، نقش مهمی را در جذب این گردشگران داشته است؛ از این رو هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و تعیین اولویت بندی ابعاد برند برج میلاد تهران، از دیدگاه گردشگران بین المللی است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی و با هدف کاربردی، با استفاده از مطالعات اسنادی و تحقیقات میدانی است و برای جمع آوری داده ها، از ابزار پرسشنامه در بین گردشگران بین المللی بازدیدکننده از برج میلاد تهران، در بازه زمانی مهرماه و آبان ماه سال 1394 استفاده شده است. ابتدا پرسشنامه اولیه ای به صورت آزمایشی در بین یک گروه 30 نفر از گردشگران بین المللی در برج میلاد توزیع گردید و اعتبار و پایایی پرسشنامه، تایید شد، سپس پرسشنامه اصلاحی که شامل بیست مولفه بود در اختیار حجم نمونه 240 نفری که براساس روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شده اند، قرارگرفت. داده ها با استفاده از آزمون فریدمن و نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. نتایج حاصل حاکی از آن بودند که از میان این شش بعد، بعد معروفیت نام برند، با میانگین رتبه ای 98/4، به عنوان مهم ترین اولویت در انتخاب مکان مورد بازدید، بعد از دیدگاه گردشگران، مورد شناسایی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: برند شهری، ابعاد برند شهری، آزمون فریدمن، گردشگر شهری، برج میلاد تهران
  • فاطمه سالاروندیان *، سیدعلی حسینی، لیلا حبیبی، مریم جعفری مهرآبادی صفحات 137-157
    در سال های اخیر، نظریات نوین در توانمندسازی، بر نقش راهکارهای خودجوش حاشیه نشینان، معطوف شده است. یکی از راهکارهای عملی که ساکنین سکونتگاه های غیررسمی برای برون رفت از مشکلات حاشیه نشینی در پیش گرفته اند، روی آوردن به اقتصاد غیررسمی و مشاغل خودجوش است. این پژوهش با رویکرد توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر روش پرسشنامه ای، در پی بررسی نقش این دسته از مشاغل به عنوان راهکاری برخاسته از درون این اجتماعات، برای تسکین مسئله اسکان غیررسمی در میان سکونتگاه های غیررسمی حصارامیر در پاکدشت است. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. حجم جامعه آماری، 25303 نفر جمعیت کل حصارامیر در نظرگرفته شد. بر این اساس تعداد نمونه ها 378 محاسبه شد. نتایج تکنیک SWOT نشان دادند که توسعه مشاغل خودجوش در سکونتگاه های غیررسمی حصارامیر پاکدشت، نقاط قوت بسیار بالایی (33/3 امتیاز از نظر عوامل داخلی و 34/3 امتیاز از نظر عوامل خارجی) دارد. برای تحلیل پرسشنامه ها از آزمون های آماری تک نمونه ای خی دو و تی استفاده شده است. نتیجه آزمون خی دو نشان داد بین جنسیت افراد مورد مطالعه و گرایش به مشاغل خودجوش، رابطه معناداری در سطح احتمال 95 درصد وجود دارد. آزمون تی و نیز کلموگروف- اسمیرنوف، برای نشان دادن تاثیر مشاغل خودجوش در بهبود وضعیت اقتصادی استفاده شد. نتایج آزمون نشان می دهند که گرایش به این گونه اشتغال ها سبب بهبود وضعیت اقتصادی افراد گردیده است. آزمون ها نشان دهنده سطح معناداری کمتر از 05/0 بوده که بیانگر تاثیر این مشاغل در بهبود وضعیت اقتصادی می باشد.
    کلیدواژگان: اسکان غیررسمی، مشاغل خودخوش، اقتصاد غیررسمی شهر، SWOT
|
  • Mohammad Hossein Saraei, Zahra Jamshidi, Navid Ahangari * Pages 1-17
    Non-systematic management of municipal solid waste prepares the ground for the creation of human and environmental problems in long run. Therefore, sustainable and effective municipal waste management strategy is needed to balance the development, quality of life and environment. This paper has been developed to evaluate the management indicators of municipal solid waste in accordance with sustainable development in Bukan by using TOPIS technique. Research methodology is descriptive, analytical and surveys (questionnaires and field observations). The statistical population was the city’s population of 171,773 people with the sample of 384 people. It was reduced to 330 due to the limitations of the study. Findings show that 150 tons of waste are produced daily on average in the city of Bukan and the waste per capita is 0.740 kg per day. The most amount of produced solid waste is related to organic materials with 75.82 and the least amount is related to wood with 0.65 percent. The final obtained ranking of satisfaction rate of sustainable development indexes of solid waste management (that is between zero and one) has indicated that the factor of tip request was in the first rank and the factor of advertisement attractiveness was in the 20th rank that is the least important one. Thus, data analysis using TOPSIS model, is an effective tool for analyzing problems and it will provide new insights (environmental, economic, social and practical) for sustainable planning of municipal solid waste management system.
    Keywords: Municipal solid waste management, sustainable development, TOPSIS technique, city of Bukan
  • Zahra Anabestani *, Rahim Sarvar, Masoud Mahdavi Hajilouei Pages 19-38
    When the large urban projects (Mega Project) to be loaded on a national scale in a small town, you can see dramatic changes in the market for land and housing in urban settlements. This paper attempts to study the impact of presence and activity of Padideh Shandiz Tourism Company on land and housing market changes examined in 2009 to 2014 from the perspective of citizens. Research methods in this study is application from the goal and descriptive and analytical from the method, library and field data collection methods and data analysis as well as descriptive statistics (mean, standard deviation) and inferential statistics (factor analysis and one-sample t-test) were performed. The statistical population community, including families living in Shandiz City on the basis of the 2011 census, with a 10,428 population of 3056 households and is required sample size of 160 households was based on Cochran formula. The findings indicate that the direct effects caused by the presence and activities of Padideh Shandiz Tourism Company in the time interval studied, the statistic 43.6% of the biggest impacts on the land and housing market changes have had on the town. Also based on one sample t-test showed a significant difference between the mean and median of the theoretical (3) Shandiz City from the perspective of citizens that are substantially influence of these factors on land and housing market changes. According to the findings, strategies including attention to urban managements of land and housing market changes in the future, due to the low-income indigenous housing, prevention of social conflicts, provision of infrastructure, etc. have been proposed.
    Keywords: Padideh Tourism Company, environmental factors, urban management, urban housing, Shandiz City
  • Nader Zaali *, Majid Zareie, Saman Ebizadeh, Farshid Hashemzadeh Ghalehjogh Pages 39-62
    Currently, old textures are one of the main problems in many cities and even villages in our country. The specific feature of these textures makes it necessary to be considered from different aspects. This study is trying to find strategies to improve and organize old texture in the Shahidgah neighborhood of Ardabil. It also aims to plan and design in accordance with the existing status and consistent with strategic priorities. In this regard, using review of documents and field surveys, existing status of the neighborhood were evaluated using SWOT analysis and planning strategies. Continuing with the quantitative models used, organizing strategies are prioritized. Finally, five design alternatives presented in accordance with texture requirements. Findings indicate that the organizing of the studied area should adopt a systematic approach for 4 dimensions of physical, economic, social and environmental interventions to deal with. The preferred alternative has tried to organize and remove the ruined buildings in the middle of the area, a closeness be created and the central space is used to create a neighborhood center.
    Keywords: Organizing, old texture, Strategic Planning, SWOT, Shahidgah neighborhood, Ardabil
  • Kasra Rahbaripoor *, Hassan Sattari Sarebangholi, Rasool Darskhan Pages 63-76
    This research has been done to identify the impacts of implementing the project of carpet museum of Tabriz from different aspects particularly economic and social dimensions on various groups of citizens and local society. It has been tried to study intrinsic, instrumental, and institutional values of this museum in the form of social and economic impacts. Combined approach of participatory and technocratic has been used and the results of both methods have been listed in research findings, conclusion, and management of consequences. Survey method has been used. 142 people are sample including inhabitants, salespersons, passengers, and experts in the field of carpet and urban management. Respondents were selected both randomly and purposefully so that inhabitants and passengers were selected randomly and salespersons and experts were chosen purposefully. The results indicate relative agreement between people’s ideas and experts’ about social, economic, and human impacts of the project. The findings show that building this museum may have positive impacts including employment, preparing the ground for investment, economic boom of the area, and socially positive results such as development of social interactions of ordinary people and experts together, and increasing people’s knowledge about carpet industry. Crowd, traffic, discomfort for residents, and disruption of the social homogeneous texture of the neighborhood can be noted as negative impacts.
    Keywords: museum, assessment of social impact, intrinsic value, instrumental value, institutional value
  • Mohammad Ghanbari, Mohammad Ajza Shokuhi *, Mohammad Rahim Rahnama, Omid Ali Kharazmi Pages 77-99
    Attention to land, as one of the principal and renewable sources in urban sustainable development, is a necessary task since it is considered as one of the main sources of urban sustainable development. The purpose of this research is an analysis on the price of urban land in different provinces of Iran during 2001 to 2011. The research method is descriptive-analytical and library method was used for data collection. PASW, GeoDa, and GIS soft wares were used for data analysis. Research findings indicate random distribution of urban land price during 2001 to 2011 in different provinces. According to Enter regression test, it was specified that there is no significant relationship between the variables of urbanization percentage and the average of land area of urban buildings with the price of urban land in 2001, but there was a significant relationship between these variables in 2006 and 2011. However, there is a significant relationship between development level of provinces and the price of urban land in 2011 in some provinces at the level of 95 percent. After studying the changes in the average price of urban land of Iran’s provinces during 2001 to 2011, it was specified that the average coefficient of variation of urban land price was equal to 827.73 and Bushehr, Khorasan Razavi, and Hamedan provinces had the highest coefficient of variation and Kordestan, Hormozgan, and Khuzestan provinces had the least.
    Keywords: price of urban land, urbanization, province, area, Iran
  • Jafar Qaderi *, Zahoor Nejadhalafi, Behnam Izadi Pages 101-113
    In the last few decades, the relationship between economic infrastructures, particularly transport sector, and economic growth has been the subject of many reserachers in different economies. Iran has many advantages considering particular geographic situation in terms of transport facilities as it connects many countries. In this study, the relationship among ground transport, economic growth, capital formation , and work force was examined by using quarterly data during 1992 to 2012. Required data were extracted from the statistics of Centeral Bank of Islamic Republic of Iran and yearbooks of Statistical Center of Iran. The most important difference of this study compared to other previous studies is using wavelet neural network method and non-linear approach in explaining the relationship among discussed variables. The results of causal relationship test between variables imply the existence of causality from ground transport to economic growth.
    Keywords: economic growth, transport, neural network, causality, Iran
  • Hossein Mohammadpour Zarandi, Ali Hassani, Naser Aminian* Pages 115-136
    Urban tourism is a part of international tourism market having the most development potential in the recent years. In 2015, tourists’ willingness to visit Iran and its historical and cultural attractions and symbols has been increased. Tehran, as the capital, is the most suitable alternative of urban tourism destination for international tourists. Its urban attractive symbols have had important role in this regard; therefore, the main purpose of this research is to identify and determine prioritization of Tehran Milad Tower brand aspects from perspective of international tourists. This research is descriptive-survey, with applied purpose, by using documentary and field studies. To collect data, questionnaire was used; it was distributed among international visitors of Tehran Milad Tower during September to November 2015. At first, primary questionnaire was distributed as pilot among a group of 30 international visitors of Milad Tower, and its validity and reliability were confirmed. Then, revised questionnaires, including 20 items, were distributed among 240 people as sample based on available sampling. Data were analyzed by using Friedman test and SPSS software. The results indicated that popularity of brand name, with the ranking average of 4.98, as the most important priority in choosing a visiting place, was identified from perspective of tourists.
    Keywords: urban brand, aspects of urban brand, urban tourist, Tehran Milad Tower
  • Fatemeh Salarvandiyan *, Seyyed Ali Hosseini, Leyla Habibi, Maryam Jafari Mehrabadi Pages 137-157
    New theories in empowerment have been focused on the role of spontaneous solutions of suburbanites in the recent years. One of the scientific strategies that inhabitants of informal settlements use for solving the problems of marginalization is to choose informal economy and spontaneous jobs. This research has descriptive-analytical approach emphasizing on questionnaire in order to study the role of such occupations as a solution arisen from these societies in order to relieve the issue of informal settlement among informal habitats of Hesaramir in Pakdasht. Cochran Formula was used to determine sample size. 25303 people of total population of Hesaramir were considered as a statistical population; therefore, 378 people were selected. SWOT technique indicated that development of spontaneous jobs in the informal settlements of Hesaramir of Pakdasht has very high strengths (3.33 scores in terms of internal factors and 3.34 scores in terms of external factors). One sample t tests and chi-square were used to analyze the questionnaires. Chi-square test results showed that there is a significant relationship between the gender of the studied people and tendency to spontaneous jobs with the probability of 95%. T and Kolmogorov-Smirnov tests were used to show the impact of spontaneous jobs on economic recovery. The results of Kolmogorov-Smirnov test indicate that tendency to such jobs has leaded to the improvement of economic situation. T-test indicates the significance level less than 0.05 showing the impact of these jobs on the improvement of economic situation.
    Keywords: informal settlement, spontaneous jobs, informal economy of the city, SWOT