فهرست مطالب

اقتصاد و مدیریت شهری - پیاپی 7 (تابستان 1393)

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 7 (تابستان 1393)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/10/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین محمدپور زرندی، جعفر قادری * صفحه 1

    در ارزیابی عملکرد سازمانها به منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف و میزان دستیابی سازمانها به کیفیت و عملکرد بهتر، به کارگیری مدلهای تعالی سازمانی موثر است. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی تعالی سازمانی شهرداری تهران از دیدگاه مدیریت منابع انسانی آن بر اساس مدل تعالیEFQM می باشد.
    پژوهش حاضر، مطالعهای توصیفی، میدانی و مقطعی است که به ارزیابی تعالی سازمانی شهرداری تهران از دیدگاه مدیران منابع انسانی شهرداری تهران در سال 1392 پرداخته است. جامعه پژوهش شامل 30 نفر از مدیران منابع انسانی شهرداری تهران می باشد که به صورت سرشماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد مدل EFQM که شامل 50 سوال است، استفاده شد. سوالات پرسشنامه براساس شرایط شهرداری تهران، متناسب سازی و روایی آن با استفاده از نظرات خبرگان، سنجیده شد و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ 88/0 تایید گردید.
    داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون t تک گروهی و آزمون تحلیل واریانس، توصیف و تحلیل شدند. مدیران منابع انسانی شهرداری تهران در این ارزیابی 85/609 امتیاز به شهرداری تهران اختصاص دادند که حوزه توانمندسازها 34/296 امتیاز و حوزه نتایج 51/313 امتیاز کسب کردند. نتایج پژوهش نشان میدهد که ارزیابی در قالب مدل توصیف شده، ابزار مناسبی برای شناسایی وضعیت عملکرد و نقاط قوت و قابل بهبود شهرداری تهران است. بدیهی است که اجرای بهتر برنامه ها و دستیابی به تعالی، با همکاری مستمر، امکان پذیر می شود. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که در خصوص ارزیابی مدیران منابع انسانی در زمینه معیارهای کیفیت برحسب متغیرهای سابقه کار و سطح تحصیلات، تفاوت معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، عملکرد، شهرداری تهران، مدل EFQM، تعالی سازمانی
  • داود دانش جعفری، جعفر بابا جانی، سمانه کریمی اسبویی * صفحه 15

    یکی از مسائل مهم شهرداری ها در سراسر جهان، کسب درآمد پایدار جهت تامین هزینه خدمات شهری است. اتکای بیش از حد بسیاری از شهرداری ها به درآمدهای ناپایدار، شهرداری را با مشکلات مالی مواجه ساخته است. مطالعه منابع درآمدی پایدار شهرداری های جهان و استفاده از تجارب شهرهایی که ساختاری مشابه با شهر تهران دارند، تا حدودی می تواند راهگشای مشکلات شهرداری تهران باشد.
    روش پژوهش حاضر، کمی و پیمایشی- مقطعی بوده و هدف اصلی آن، شناسایی منابع مالی و درآمدی پایدار شهرداری تهران براساس مطالعات تطبیقی و میدانی است. در این پژوهش، پس از بررسی روش های کسب درآمد و تامین مالی شهرداری های دنیا، پرسشنامه استانداردی جهت تحلیل پایداری منابع درآمدی، مورد مطالعه و قابلیت اجرای آنها در شهر تهران، تهیه شد و در میان اعضای شورای شهر، استادان صاحب نظر دانشگاه، مدیران، معاونان، مشاوران و کارشناسان مالی شهرداری، مدیران و کارشناسان درآمد مناطق، صاحب نظران مالیه شهرداری و کارشناسان تشخیص درآمد، توزیع گردید. داده ها در نرم افزار SPSS وارد شد و فرضیات پژوهش با استفاده از آزمون های t و فریدمن مورد آزمون قرار گرفت.
    نتایج نشان داد پایدارترین درآمد قابل استفاده در تهران، مالیات انتقالی از دولت به شهرداری، چه در قالب مالیات بر ارزش افزوده و چه به صورت انتقال درصدی از مالیات ملی می باشد. دریافت بهای خدمات و انواع عوارض محلی نیز سایر منابع درآمدی پایدار قابل استفاده می باشند.

    کلیدواژگان: درآمدهای پایدار، درآمد های ناپایدار، تامین مالی، مالیات مشترک
  • عباس مقبل باعرض، عادل آذر، سید مهدی میرمهدی * صفحه 35

    امروزه استفاده از حمل و نقل عمومی، از موضوعاتی است که با جنبه های مختلفی از کیفیت زندگی، در ارتباط می باشد. با توجه به اقدامات صورت گرفته در کشور در راستای هدفمند کردن یارانه ها، لازم است تحقیقات بیشتری در زمینه بازاریابی حمل و نقل و شناخت انواع مسافران یا مشتریان این بازار صورت گیرد. به منظور توسعه راهکارهای افزایش میزان استفاده از حمل و نقل عمومی شهری، شناخت نیازهای آن ها اهمیت فراوانی پیدا می کند. بخش بندی مسافران، تصمیم گیرندگان را برای این شناخت و پاسخ دادن به آن، یاری می نماید. هدف این تحقیق، بخش بندی بازار با توجه به عوامل نگرشی است. جامعه آماری این تحقیق، ساکنین منطقه شش شهر تهران می باشد که با استفاده از نمونه گیری تصادفی، 391 نمونه به دست آمد و مورد تحلیل قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها، از تحلیل خوشه ایاستفاده شد. از نتایج تحلیل خوشه ایکه بر اساس عوامل نگرشی انجام گردید، سه بخش بازار شناسایی شدند: بخش اول، اهمیت زیادی به بهره وری می دادند و بهره برداران نام گذاری شدند، بخش دوم، اهمیت زیادی برای راحتی و آسایش قائل بودند و راحت طلبان نام گذاری شدند و بخش سوم که زمان مداران خوانده شدند، اهمیت فراوانی برای سرعت و زمان قائل بودند. همچنین رابطه متغیرهای جمعیت شناختی مختلف، با بخش ها مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید که متغیرهای سن، تحصیلات، تاهل و ترجیح در نوع استفاده از حمل و نقل، با خوشه ها مرتبط هستند.

    کلیدواژگان: بخش بندی مسافران، تحلیل خوشه ای، حمل و نقل عمومی شهری
  • سید موسی پورموسوی، زهره تاجیک *، سارا یمینی صفحه 51

    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از پوشش های بیمهای بر عملکرد شهرداری تهران و با هدف طراحی بسته بیمه شهری صورت گرفته است. پس از بررسی مدلهای سنجش عملکرد و انتخاب مدل ارزیابی متوازن به عنوان مدل مطلوب جهت استفاده در شهرداری کلان شهر تهران، شاخصهای ابعاد چهارگانه مدل، در ابعاد شهروند، مالی، فرایندهای کاری داخلی و یادگیری و رشد، تعیین گردید. روش تحقیق این پژوهش، پیمایشی است. با توزیع پرسشنامه میان مدیران شهری، وضعیت موجود و مطلوب عملکرد شهرداری تهران بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد میان وضع موجود و مطلوب در شاخصهای عملکردی، فاصله معناداری وجود دارد که بیشترین فاصله در بعد یادگیری و رشد و کمترین فاصله در بعد فرایندهای داخلی می باشد. نظرات مدیران، موید بهبود عملکرد شهرداری با به کارگیری برخی از پوششهای بیمهای بود که در نهایت پوششهای موثر به صورت مجموعهای تحت عنوان بسته بیمه شهری ارائه گردید.

    کلیدواژگان: بیمه، شهرداری، مدل ارزیابی متوازن، مدیریت شهری، تهران
  • محسن عبده کلاهچی، محسن رفیعیان نجف آبادی، مصطفی دهقانی، سید حسین میرزاده صفحه 69
    قیمت مسکن، یکی از شاخصهایی است که شناخت عوامل موثر بر آن به تهیه طرحهای مسکن، کمک شایانی می کند. بررسی کیفیت سکونت و شناخت بهتر فرصتهای سرمایهگذاری برای تحریک توسعه در بافتهای شهری، به ویژه بافتهایی که در حال نوسازی هستند، نیازمند اطلاعات دقیق قیمت املاک است. محله فاطمی تهران به دلیل موقعیت ویژه مکانی و نیز ارزش بالای املاک، با امر نوسازی روبرو می باشد. تغییرات وسیع قیمت مسکن در این محله موجب ناهمگونی هایی در امر نوسازی و در پی آن کاهش انسجام بافت کالبدی محله خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف بررسی متغیرهای تاثیرگذار بر قیمت مسکن با توجه به ادبیات تحقیق و مطالعات تجربی، مورد مطالعه قرار گرفت. این متغیرها شامل تراکم ساختمانی، دسترسی به معابر اصلی، فرسودگی، قیمت سرقفلی تجاری و مساحت زمین هستند که در مقیاس بلوک و برای تمام محله اندازهگیری شدند. برای تحلیل ارتباط متغیرهای مورد بحث بهعنوان متغیرهای مستقل و قیمت مسکن بهعنوان متغیر وابسته، از روش تحلیل رگرسیونی گام به گام استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحلیل نشان می دهد که متغیرهای قیمت سرقفلی تجاری و دسترسی به معابر اصلی با ضریب تعیین 64/0 (سطح اطمینان 99 درصد) ارتباط معنا داری با قیمت مسکن دارند. در ارتباط با نتایج تحلیل باید افزود در هر محلهای بنابر ویژگی های خاص آن محله می توان متغیرهای دیگری از پنج متغیر مورد مطالعه را موثر بر قیمت مسکن و تغییرات آن یافت و نتایج حاصل در این پژوهش الزاما قابل تعمیم به سایر محلات نیستند.
    کلیدواژگان: قیمت مسکن، تحلیل رگرسیون گام به گام، محله فاطمی تهران، متغیرهای تاثیرگذار بر قیمت مسکن
  • عطا غفاری گیلانده، چیمن موسی زاده، نوید آهنگری صفحه 81
    با توجه به افزایش جمعیت شهرنشین در چند دهه گذشته، چنانچه بخواهیم در توسعه شهرها، پاسخگوی احتیاجات امروزی و سهم نسل های آینده از منابع باشیم، باید اداره شهرها را بر پایه مشارکت آگاهانه شهروندان برنامه ریزی کنیم. یکی از این زمینه ها، مشارکت های شهروندی محله مدار در نظام مدیریت شهری می باشد که هدف اصلی تدوین این مقاله است. روش پژوهش، توصیفی، تحلیلی و پیمایشی می باشد و برای جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است که ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای پایایی آن 86/0 و روایی آن از طریق پرسش از اساتید، مثبت ارزیابی شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک ویکور استفاده شده است. این مدل برای ارزیابی گزینه هایی به کار میرود که هم زمان به یک اولویت بندی در معیارها دست میزنند و در نهایت مبنایی برای نتیجه گیری های آتی قرار می گیرند. جامعه آماری، جمعیت شهر بوکان در سرشماری 1390 (171773 نفر) می باشد. نمونه آماری با توجه به فرمول کوکران 383 نفر محاسبه گردید که جهت کاهش خطا 400 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. نتایج حاصل نشان می دهد که شهروندان از میزان مشارکت در سطح محلات سکونت خود راضی نیستند که این نشان دهنده عدم مشارکت مردم در کارهای صورت گرفته در محدوده محله خود است. همچنین نقش نهادها (سازمان های غیردولتی، شوراها و انجمن ها) در سطح دوم نارضایتی شهروندان قرار دارد. سطح نهایی نارضایتی ها در گروه مدیریت شهری میباشد که با توجه به امتیازات اخذ شده در مدل، رضایت نسبی شهروندان از عملکرد مدیران شهری را نشان می دهند. به دلیل اینکه در این مقاله، بیشتر به میزان مشارکت شهروندان در اداره محله خود پرداخته شده است، عملکرد یا عدم عملکرد مدیران شهری نمیتواند نشان دهنده شهری بهینه باشد؛ بنابراین، با ایجاد نهادهای مختلف در سطح محله می توان ارتباط پایداری بین ساکنان محلات و مدیران شهری (شورا و شهرداری) برقرار کرد.
    کلیدواژگان: مشارکت شهروندی، محله مداری، مدیریت شهری، مدل ویکور، شهر بوکان
  • علیرضا نادری خورشیدی، فریدون درویش زاده، کاوه حاجی علی اکبری صفحه 101
    با توجه به وسعت بافت های فرسوده شهری در کشور و احتمال وقوع زلزله های بزرگ و متوسط در کشور و آسیب پذیری در مقابل آن، نوسازی این محدوده ها در برنامه های دولت و شهرداری ها قرار گرفته است. با توجه به ماهیت میان بخشی موضوع و لزوم همکاری کنشگران، ضرورت طراحی نظام مدیریت یکپارچه در این حوزه احساس می شود. همچنین با توجه به رویکرد برون سپاری و خصوصی سازی در سطح ملی و شهری، شناسایی فعالیت های قابل واگذاری و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز یکی از اولویت های حوزه نوسازی شهری می باشد.
    هدف از انجام این پژوهش، شناسایی اصول، فرایندها و فعالیت های نوسازی بافت های فرسوده شهری، کنشگران و مجریان در بخش های دولتی، عمومی و خصوصی، تصمیم در خصوص برون سپاری فعالیت ها و طراحی نظام برون سپاری نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران می باشد.
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و براساس نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از جهت دسترسی به پارامترهای جامعه مورد مطالعه، پیمایشی است. در گردآوری داده های پایه، از روش های اسنادی و میدانی و برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی استفاده شده است. در پژوهش حاضر، به دلیل سهولت در دسترسی به اطلاعات پایه، شهر تهران به عنوان بستر مطالعات در نظر گرفته شده است.
    پس از جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آن، اصول حاکم بر برون سپاری، فرایندها، فعالیت های نوسازی و بازیگران و مجریان موجود در سطوح مختلف، شناسایی شدند و از طریق مشورت با خبرگان، در خصوص فرایندهای قابل برون سپاری و مجریان فرایندهای برون سپاری شده، اظهارنظر شد.
    پژوهش حاضر نشان می دهد که نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران، نظامی متشکل از سه سطح مدیریت، پشتیبانی و اجرایی می باشد. در سطح مدیریت، سازمان نوسازی شهر تهران، به عنوان متولی فرایند، ایفای نقش کرده و از طریق هماهنگی با شهرداری منطقه (متولی فرایند در سطح پشتیبانی) اقدامات را هدایت می کند. قسمت عمده فرایندهای سطح اجرایی، قابل برون سپاری به کنشگران بخش خصوصی، سازمان های مردم نهاد و ساکنان بافت های فرسوده می باشد.
    کلیدواژگان: بافت های فرسوده شهری، برون سپاری، نگرش فرایندی، نوسازی شهری
  • محسن احدنژاد روشتی، سمیرا مرادی مفرد، اکبر حسین زاده صفحه 117
    وجود مولفه هایی از قبیل مشارکت، آگاهی، انسجام، اعتماد و شبکه اجتماعی، در هر جامعه ای توسعه را در پی خواهد داشت. هدف این پژوهش، ارزیابی توزیع سرمایه اجتماعی در محلات شهری و نقش آن در توسعه عدالت اجتماعی شهر کرمانشاه میباشد. نوع تحقیق، کاربردی و روش مورد استفاده، توصیفی-تحلیلی است. برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. تحقیق حاضر به دنبال پاسخگویی به این فرضیات میباشد: 1- سرمایه اجتماعی در شهر کرمانشاه منجر به توسعه شهری در ابعاد مختلف اعتماد، مشارکت، انسجام اجتماعی و شبکه های محلی شده است.2- بین توزیع متعادل سرمایه اجتماعی و توسعه عدالت اجتماعی در شهر کرمانشاه، رابطه مستقیمی وجود دارد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمارهای توصیفی و استنباطی و مدل ویکور استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد به جز بعد اعتماد اجتماعی که معنادار بودن آن در حد ضعیف ارزیابی شد، بین دیگر ابعاد مورد نظر، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتیجه به دست آمده از تحلیل مدل ویکور نشان می دهد منطقه های 4 و 2 شهر کرمانشاه به ترتیب رتبه نخست و آخر را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: مدیریت شهری، سرمایه اجتماعی، توسعه شهری، عدالت اجتماعی، شهر کرمانشاه
|
  • Hossein Mohammadpour Zarandi, Jafar Ghaderi Page 1

    To recognize the strengths and weaknesses and level of organization’s achievement to better quality and better performance, Use of organizational excellence models for assessment the organization’s performance is effective. The purpose of this research is assessment of Tehran municipality’s human resources management based on the EFQM model.This research is a Survey with descriptive and Cross-sectional method that assesses the organizational excellence of Tehran municipality from the perspective of human resources managers of it in 1392. The Statistic society of the research was included 30 persons of human resources managers that selected by census method. The Standard questionnaire of EFQM model that has 50 questions was distributed to collecting data. The questions have been customized according to the requirements of Tehran municipality. The validity was measured by the use of expert's opinions, and its reliability was measured by Cronbach's alpha that was confirmed 0.88. Data was described and analyzed using descriptive statistics, t-test and ANOVA. In this assessment, HR managers of Tehran municipality devoted to the evaluation of 609.85 points, Enablers areas 296.34 points and field results were 311.51 points. The results indicate that the evaluation model described is an appropriate tool to identify strengths and improve the performance of Tehran Municipality Obviously the better implementation of programs and the pursuit of excellence are made possible by continued cooperation. According to the results, although the human resource managers who evaluated the quality criteria were different in education degree and work experiences; their opinions had not significant difference.

    Keywords: assessment, performance, Tehran municipality, EFQM, organizational excellence
  • Davood Danesh Jafari, Jafar Babajani, Samaneh Karimi Osbuei Page 15

    Stable income to funding urban services is the one of important problems of municipalities in all over the world. Over reliance of many of municipalities -particularly Tehran municipality- to unstable incomes, is the cause of their many problems. Hence, the study of world municipality’s stable revenue resources and use of the experiences of cities which have similar Structures like Tehran, can be partially overcome the problems of Tehran Municipality. The methodology of this research is quantitative, survey, and cross-sectional method and its mail goal is determining stable revenue resources for Tehran municipality. accordance with comparative and field studies in this survey, after reviewing the earning ways of municipality around the world, a standard questionnaire was prepared to analyzing the stability of revenue resources and the ability to implement them in Tehran, then the questionnaire was distributed among the members of Tehran city council outstanding professors, managers and experts of income areas, the municipality financial experts and Revenue recognitions. The data was entered to “SPSS” software and research assumptions were examined by using T-text and Friedman test. The research results show that the most stable revenue in Tehran is included: transfer tax from government to the municipality, (if the cost of services, municipal taxes and the tax of urban reconstruction) are the stable revenue sources for Tehran municipality.

    Keywords: stable revenues, financing, common tax, financial, income resources, Tehran municipality
  • Abbas Moghbel Baarz, Adel Azar, Seyed Mahdi Mirmahdi Page 35

    Nowadays, use of public transportation is one of issues that is associated with different aspects of life quality. According to measures taken in our country in order to targeting the subsidies, it is necessary to work more researches in the field of transportation marketing and Recognition of passengers or customers types in this market. To develop strategies for increasing the use of urban public transportation, it's important to recognize their needs. Traveler’s segmentation helps decision makers to identify and response to them. The purpose of this research is segmenting the transportation market according to attitudinal factors. Statistical society in this research is Tehrans sixth residents that was selected 391 persons by random sampling. To analyze data we used cluster analysis. From results of the cluster analysis that done based on attitudinal factors, we recognized three segments of the market: the first section who gave much importance to productivity and beneficiaries were named, the second part who gave great importance to the comfort and welfare and comfort seekers were named and the third segment, who called time-based because the speed and timing were important for them. Also the relationship between diverse demographic variables with segments was studied and recognized that: age, education, marital status, preferring to use transport is related to clusters.

    Keywords: travelers segmentation, cluster analysis, urban public transport
  • Seyed Musa Poormusavi, Zohre Tajik, Sara Yamini Page 51

    This research has been done to examine the effects of covering insurances on the Performance of Tehran municipality. Also, designing an urban insurance package is one goal of this research. To do the research, first we reviewed performance measurement models, then we selected balanced assessment models as a preferred model for the municipality of Tehran metropolis and finally we defined quadruple aspects of the model parameters included: financial, internal work processes, learning and growth. This research is a survey and in this way, after distributing the questionnaire among urban managers, we determined the present and preferred situation of Tehran municipality performance. The results showed that there is a significant gap between the present and preferred situation of the performance indicators. Maximum distance belongs to learning and growth dimensions and minimum distance belongs to internal processes. The managers opinions confirmed the improvement of municipality performance after using some of covering insurances that finally we offered a complex named urban insurance package include more effective coverage.

    Keywords: insurance, municipality, balanced assessment model, urban management, Tehran
  • Mohsen Abdeh Kolahchi, Mohsen Rafieian Najafabadi, Mostafa Dehghani, Seyed Hossein Mirzadeh Page 69
    Housing-price is one of the indicators that help much to provide Housing projects through identification the factors effect on it. Checking the quality of residence and better understanding of investment opportunities to stimulate the development of urban fabrics - specifically fabrics that are being renovated- is required the detailed information of property prices. Tehran's Fatemi District has been faced with renovation, because this location has a special situation and high value of property large changes in housing prices. The spread changes of housing prices in this District will lead to the heterogeneities in the renovation and following it, reduction in integration of spatial District. This research has been studied with purpose of review the effective variables on housing prices, according to the research literature and empirical studies. These variables are include: building density, access to main thoroughfares, dilapidated areas and commercial lease prices and land area that in scale of block and were measured for the Whole of the District. To analysis the correlations between discussed variables as independent variables and housing prices as the dependent variable, was used from stepwise regression analysis. The results of this analysis show that the variables of “cost of commercial lease prices” and “access to main streets” are significantly associated with housing prices with a coefficient of determination of 64.0 (99% confidence level). In connection with the results of the analysis, it must be added that, in each District, according to the specific characteristics of that District, we can find other variables -except the 5 studied variables- effects on the housing price and its changes. Also the results of this research necessarily cannot be generalized to other localities.
    Keywords: housing price, stepwise regression analysis, Fatemi district in Tehran, variables that effect on housing prices
  • Ata Ghafari Gilandeh, Chiman Musazadeh, Navid Ahangari Page 81
    According to increase of urban population in recent decades, if we want to response to modern requirements and share of resources for future generation in the development of cities, we should do a plan for managing the cities based on conscious participation of citizens. District based citizen participation in urban management is one of these fields and the main goal of this research. The methodology of the research is descriptive, analytical and survey. We also used research tools such as interview and researcher-made questionnaire to collect data. Cronbach's alpha coefficient for reliability was 0.86. also the validity of the questionnaire of teachers was positive. We used Vikor technic to analyze data. Usually this model is used to assessing the options that simultaneously prioritize the criteria and finally are a base for following conclusions. Bukan’s population -the statistical society of this research- based on the Census report of 1390 is 171773 people and the sample size of the research was 4oo persons that was calculated by Cochran formula and selected by random. The result shows that the citizens are not satisfied from the level of their participation in the Districts and this reflects the lake of their participation in their districts. Also the role of institutions (NGOS, City councils and associations) are at the second level of their dissatisfaction. Final level of dissatisfactions is at the group of urban management that based on points received in the model, shows the relative satisfaction of citizens. Since we have discussed the participation of the citizens of the city managers in this article, the performance or non-performance of urban managers, could not reflect an Optimized city. So, by creation different institutions at the district level, we can end to a stable relationship between the residents and urban managers (city council and municipality).
    Keywords: citizen participation, the district based, urban management, vikor technic, Bukan city
  • Alireza Naderi Khorshidi, Fereydoon Darvishzade, Kaveh Hajialiakbari* Page 101
    Renovation of urban distressed areas has been on the government and municipalities’ agenda because of the extent of it in the country and probability of large and average earthquakes in it and the vulnerability of these areas. So due to intersectional nature of the subject and necessity of Cooperation between actors, it is necessary to design an integrated management system in this scope. Also based on outsourcing and privatization Approach in national and municipal scope, identifying the transferable activities and using the capacities of private sector are from priorities of urban renovation.Identification of fundamentals, processes and activities for renovation of distressed areas, public sector actors and executives or in state, public and private sectors, decisions about outstanding, and designing an outsourcing system for renovation the distressed areas are the goals of this research. This research is practical in term of Objectives, descriptive in term of data collection and a survey in term of accessibility to parameters of statistical society. Also in order to gathering basic data, the researchers used documentary and field study methods and descriptive statistics for analyzing data. In this work, city of Tehran, has been intended as a context for study due to the ease of access to its information. After gathering data and analyze them, governing Principles of outsourcing, process, renovation activities, and actors or executives in different levels were identified. It was given an opinion through consulting with experts about the activities to be outsourced and outsourcing activities.This research shows that renovation of Tehran distressed areas is a system included 3 levels of: management, backing and administrative. At the level of management, renovation organization of Tehran municipality as the trustee of the process, has played and direct the activities through coordination with regional municipality (as the trustee of the process at the backing level). Major part of processes in executive level could be outsourced to private actors, organizations and the of residents distressed areas.
    Keywords: urban distressed areas, outsourcing, process approach, urban renovation
  • Mohsen Ahadnejad Roshti, Samira Moradi Mofrad, Akbar Hosseinzadeh Page 117
    Components such as: Partnership, consciousness, solidarity, trust and social networks in every society are the causes of development. The purpose of this research is assessment of the distribution of Social capital in urban Districts and its role in development of Social Justice in Kermanshah. This research is an applied research and its Methodology is Cross-sectional, Documentary method and the field of study has been used to collect data. This research was prepared to response to the following assumptions: 1- Social Capital in Kermanshah has been the main factor of social development in the field of: Trust, partnership, social confidence and local networks. 2- The balanced distribution of social capital and social justice in Kermanshah have a direct relationship. This research uses from vikor model, inferential and descriptive statistics to Analyze data (particularly: T-test, Friedman test and correlation matrix). The results show that there is a positive and significant relation between the factors above except social confidence that has a weak significant. The results of analyzing Vikor model shows that the second and fourth urban areas of Kermanshah Respectively are in the first and the last rank of this city’s areas.
    Keywords: urban management, social capital, urban development, social justice, Kermanshah