فهرست مطالب

اقتصاد و مدیریت شهری - پیاپی 12 (پاییز 1394)

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 12 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرداد نوابخش، مصطفی ازکیا، منصور وثوقی، زهرا سادات مشیر استخاره* صفحات 1-20
    توانمندسازی، فرایندی است که طی آن، فرد از نیازها، خواسته های درونی و قابلیت های خود، آگاه می شود و با هدف رسیدن به خواسته ها، به کسب توانایی های لازم می پردازد. در پژوهش حاضر، درک بومی از توانمندی اجتماعی و اقتصادی، عوامل موثر بر رشد و موانع آن، با دو روش کیفی (نظریه بنیانی) و کمی (تحلیل همسبتگی)، بررسی شده اند. برای جمع آوری اطلاعات کیفی، از فنون مصاحبه عمیق، بحث گروهی متمرکز و مشاهده مشارکتی و مستقیم و برای جمع آوری اطلاعات کمی نیز از پرسشنامه اسکات و جیف برای صد و یازده نمونه استفاده شد تا از این طریق، موانع توانمندسازی زنان براساس سه عامل نگرش و میزان (شدت) تجربه، آموزش و پایگاه اجتماعی- اقتصادی (اشتغال) زنان در قالب 33 گویه، بررسی شوند. نتایج حاصل از پژوهش کیفی نشان می دهند که اشتغال، متوازن سازی درآمد و هزینه، پس انداز و کارآفرینی، در تداوم بخشی و پایدار سازی توانمندی اقتصادی افراد، نقش تعیین کننده و بسزایی داشته اند. نتایج کلی تحقیق کیفی، نشان می دهند که برخی از عوامل موثر در رشد توانمندی عبارتند از: زندگی چند خویشاوند در کنار هم، خانوده گرایی، سرمایه اجتماعی، همیاری، همبستگی اجتماعی و حمایت از یکدیگر. نتایج حاصل از تحقیق کمی نیز نشان می دهند که دو عامل آموزش و اشتغال، از جمله مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر توانمندسازی زنان آسیب پذیر ستاد توانمندسازی شهرداری تهران، محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، زنان آسیب پذیر، نظریه بنیانی، ستاد توانمندسازی زنان شهرداری تهران
  • حمید رحیمیان *، سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی، کاوه تیمورنژاد، مرتضی طاهری صفحات 21-40
    پژوهش حاضر با هدف ارائه الزامات توسعه کیفی آموزش های کارشناسان مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، به آسیب شناسی دوره های آموزشی آنها پرداخته است. روش پژوهش، از نوع آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی، از مصاحبه های انفرادی، به تعداد 13 نفر از خبرگان مالی و اقتصاد شهری و اعضای مدیریت و راهبری آموزش شهرداری تهران، با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی، استفاده شده و ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته است. نتیجه بخش کیفی، شناسایی آسیب های موجود دوره های آموزشی کارشناسان مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در هفت محور، نیازسنجی آموزشی، اهداف آموزشی، محتوای آموزشی، مدرسان، سازماندهی آموزش، نظام ارزشیابی و مکانیزم های انگیزشی می باشد. در بخش کمی، برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته، مشتمل بر 40 گویه و در هفت محور شناسایی شده بخش کیفی، استفاده شده است. به منظور تعیین روایی پرسشنامه، از روش روایی صوری و برای تعیین پایایی، از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که میزان آن برابر با 84/0 بود. جامعه آماری، کلیه کارشناسان مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران است که تعداد آنها 227 نفر می باشد که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران، 143 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده، انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل آماری داده ها، از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. الزامات توسعه کیفی آموزش ها و میزان اهمیت آن ها مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، راهکارهایی برای توسعه کیفی آموزش ها در گام های نیازسنجی، طراحی، اجرا و ارزشیابی دوره های آموزشی بیان شدند.
    کلیدواژگان: توسعه کیفی آموزش، کارشناسان مالی و اقتصاد شهری، شهرداری تهران، سرمایه های انسانی
  • مجید ابراهیمی، محمدعلی فتاح زاده *، جواد مالی صفحات 41-57
    تولید زیورآلات و مصنوعات طلا، صنعتی بومی و ملی است. اصفهان یکی از کلان شهرهای بزرگ کشور است که در صنعت طلا، جواهر و نقره سازی، مقام اول را در کشور دارد. با این وجود ارزش افزوده کسب شده در این صنعت، جایگاه مناسبی نسبت به سایر صنایع موجود در شهر اصفهان ندارد؛ لذا توجه هر چه بیشتر به این صنعت ارزش آفرین باعث رشد و شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت در شهر اصفهان می شود و پیشرفت های اقتصادی چشم گیری را در پی خواهد داشت. پژوهش حاضر، مطالعه ای تحلیلی- توصیفی است که به کارگیری یک رویکرد جدید برای تدوین استراتژی در صنعت مصنوعات طلا را مدنظر دارد و هدف آن، شناسایی تاثیرگذارترین عوامل برای تدوین این استراتژی است. این مطالعه با همکاری خبرگان صنایع فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفته است. در این رویکرد، از تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید (SWOT) برای تعیین فاکتورها، استفاده شده و به این منظور، روش های فازی زبانی و تصمیم گیری چندمعیاره فاکتورهای ارزشمند، شناسایی شده اند. با به کارگیری این فاکتورها می توان شرایط لازم برای رشد ارزش افزوده حاصل از این صنعت را در کلانشهر اصفهان بالا برد و سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به دست آورد.
    کلیدواژگان: صنعت مصنوعات طلا، SWOT، اقتصاد شهر اصفهان، تصمیم گیری چندمعیاره
  • سحر سلطانی *، مریم حسن نژاد، مرتضی بستام صفحات 59-75
    ارتباط متقابل میان ساخت کالبدی شهرها و مولفه های اقتصادی موجب می شود تا اغلب، مداخلات در بافت کالبدی شهرها، با بازتاب های اقتصادی همراه باشند. این مداخلات معمولا از طریق کاهش یا افزایش هزینه یا منافع اقتصادی فعالیت های شهری، بر روی تصمیم گیری مردم، شرکت های خصوصی و نهادهای عمومی در استفاده از اراضی و املاک شهری تاثیر می گذارد. هدف این مطالعه، شناسایی و پیش بینی تغییرات قیمت املاک و مستغلات در چهار محدوده تعریف شده در محل اجرای پروژه مجد تا سال اتمام پروژه است. داده های مورد استفاده در این مطالعه، از طریق روش اسنادی- پیمایشی برای دوره زمانی 92-1388، جمع آوری شدند. به منظور پیش بینی ارزش آینده املاک و مستغلات محدوده مورد مطالعه، از روش خاکستری، استفاده شد. نتایج نشان دادند که پیش بینی تحولات اقتصادی و کالبدی در محدوده مورد مطالعه، موجب شکل گیری جریانی در قیمت های املاک این محدوده شده است که در علم اقتصاد توسط انتظارات تطبیقی، قابل توضیح است. نتایج حاصل از مدل خاکستری بیانگر این بودند که روند افزایشی قیمت هر مترمربع مسکن، در سال های آینده نیز ادامه خواهد یافت؛ به گونه ای که تا سال پایانی احداث پروژه مجد، ارزش اسمی مسکن در محدوده های مورد مطالعه نسبت به سال 1392، افزایش خواهد یافت. در پایان، پیشنهادهایی نظیر؛ اصلاح قیمت های منطقه ای برای بهره برداری شهرداری منطقه از منافع اقتصادی افزایش ارزش بهای املاک ارائه شدند.
    کلیدواژگان: اقتصاد شهری، بافت فرسوده، قیمت املاک و مستغلات، پروژه مجد، روش خاکستری
  • علی اکبر قهرمانی *، اعظم سادات مصطفوی، حسین محمدپور زرندی صفحات 77-97
    امروزه، انتظارات و توقعات اکثر مردم از سازمان ها، قدم به خواسته های اجتماعی گذارده است؛ همین امر، سازمان ها را در راستای پاسخگویی به انتظارات اجتماعی، حرکت می دهد و بسیاری از پژوهشگران و صاحب نظران اجتماعی، بر اهمیت یادگیری در سازمان تاکید کرده ا ند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر یادگیری سازمانی بر پاسخگویی اجتماعی مناطق شهرداری تهران می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه، مناطق شهرداری 1، 6، 8، 19 و22 و نمونه آماری، 255 نفر از مدیران عالی و میانی (صف و ستاد) این سازمان می باشد. پایایی ابزار جمع آوری داده ها، با استفاده از روش آلفای کرونباخ، ارزیابی شد که میزان آن برابر با 98/ 0 برآورد گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، آزمونF و آماره T از نرم افزار SPSS و لیزرل، استفاده شده است. از تحلیل عاملی تاییدی، برای بررسی روایی سازه پرسشنامه و از مدل سازی معادلات ساختاری برای آزمون فرضیه ها و برازش مدل مفهومی استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده، بین یادگیری سازمانی و پاسخگویی اجتماعی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و همچنین مقدار ضریب تعیین چندگانه (R2) نشان می دهد که متغیر یادگیری سازمانی، 69/ 0درصد از تغییرات متغیر مسئولیت اجتماعی (پاسخگویی اجتماعی) را پیش بینی کرده است.
    کلیدواژگان: مدیریت شهری، پاسخگویی اقتصادی، یادگیری سازمانی، مسئولیت اجتماعی، شهرداری مناطق تهران
  • بهروز درویش، رحیم سرور *، فرشته شیبانی مقدم صفحات 99-118
    از مهم ترین پیامدهای رشد شتابان شهرنشینی و توسعه فیزیکی شهرهای کشور در دهه های گذشته، یک دست نبودن نظام توزیع مراکز خدماتی شهری می باشد که زمینه ساز نابرابری اجتماعی می شود. پژوهش حاضر، به منظور سنجش میزان دستیابی افراد ساکن در مناطق شهری زاهدان به امکانات و خدمات مورد نیاز، تدوین شده است. ابتدا با استفاده از داده ها و اطلاعات طرح جامع شهری شهر زاهدان، سرانه وضع موجود هر یک از افراد از کاربری های خدماتی وضع موجود شهر، استخراج شد و سپس با بهره گیری از مدل ویلیامسون و مدل آنتروپی، وسعت و پراکندگی کاربری های مورد نظر در سطح مناطق پنج گانه شهر زاهدان، بررسی شد و نهایتا به وسیله تکنیک تاپسیس، به ارزیابی هر یک از نواحی، از نظر میزان برخورداری از امکانات و خدمات و رتبه بندی آنها پرداخته شده است. نتایج حاصل از مدل ویلیامسون و آنتروپی، نشان دهنده توزیع نامتعادل در منطقه 4 و کمبود خدمات در این منطقه با توجه به جمعیت زیاد و رو به افزایش در این منطقه می باشد و در منطقه 5 توزیع متعادل خدمات دیده می شود. بررسی نتایج حاصل از میزان برخورداری نواحی شهر زاهدان از امکانات و خدمات شهری با توجه به مدل تاپسیس، حاکی از آن است که در بین مناطق شهری، از نظر میزان دستیابی به امکانات و خدمات شهری، تفاوت زیادی وجود دارد؛ به طوری که بیشترین میزان تاپسیس برای منطقه 5 (894/ 0) و کمترین میزان تاپسیس برای مناطق 2 و 4 (058 /0 و 178/ 0) می باشد.
    کلیدواژگان: خدمات شهری، توزیع فضایی، مدل ویلیامسون، مدل آنتروپی، تکنیک TOPSIS، شهر زاهدان
  • علی شمس الدینی، محمدرضا امیری فهلیانی* صفحات 119-135
    یکی از معیارهای عدالت اجتماعی و توسعه پایدار شهر، توجه به توزیع متوازن زیرساخت ها و تسهیلات شهری است؛ از این رو نحوه پراکنش این خدمات باید به گونه ای باشد که ضمن ایجاد عدالت فضایی درون محلات، زمینه های توسعه شهری را نیز فراهم آورد. پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی- تحلیلی، سعی در شناخت و رتبه بندی میزان خدمات موجود در محلات سیزده گانه شهر نورآباد ممسنی از توابع استان فارس با استفاده از شاخص های آموزشی، بهداشتی، ورزشی، اداری، فضای سبز، فرهنگی و تاسیسات شهری دارد. برای این منظور، ابتدا برخورداری محلات از این خدمات، با استفاده از مدل های ضریب تغییرات و تکنیک های آماری، مورد بررسی قرار گرفت و سپس با استفاده از مدل تصمیم گیری چندمعیار تاپسیس، به ارزیابی و تحلیل درجه برخورداری این محلات از خدمات شهری پرداخته شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن هستند که در سال 1392 اختلافاتی از نظر میزان برخورداری از امکانات، بین محلات سیزده گانه شهر نورآباد مشاهده می شود؛ به طوری که محلات مرکزی شهر؛ یعنی محله های 1 و 2 از توابع ناحیه دو شهر، در سطح برخوردار و محلات اسکان عشایر و دوراهی از ناحیه یک نورآباد، در رده محروم از امکانات و خدمات شهری قرار دارند. در نهایت، بین محلات مختلف شهر با توجه به عوامل تمرکز جمعیت و دسترسی ها، از نظر توزیع فضایی خدمات، عدم تعادل و نابرابری وجود دارد.
    کلیدواژگان: خدمات شهری، توسعه پایدار شهری، مدیریت شهری، مدل تاپسیس، شهر نورآباد ممسنی
  • مسعود شفیعی دستجردی، پیمان مرادیان بروجنی* صفحات 137-154
    بازآفرینی شهری، برنامه ای جامع است که زمینه بهبود پایدار در شرایط اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و زیست محیطی در شهر را فراهم می آورد. مکان گزینی پروژه های بازآفرینی شهری، از مهم ترین مراحل این برنامه است که نتیجه ساده انگاری آن، عدم اجرای پروژه ها یا تحمیل خسارت مالی، اجتماعی و فرهنگی به شهرها در صورت اجرای آنها است. این پژوهش از طریق ارائه یک مدل دقیق مکان گزینی و سنجش صحت آن در نمونه موردی محدوده زینبیه شهر اصفهان، به دنبال تایید این فرض است که پیروی از مدل های پیچیده و چندبعدی و به طور خاص مدل ارائه شده در این مقاله، به نحو قابل ملاحظه ای در مکان یابی پروژه ها موثرتر هستند. مدل پیشنهاد شده، 13 معیار و 32 زیرمعیار از لایه های اطلاعاتی اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، محیطی و اجرایی را به طور همزمان در فرایند مکان سنجی، به کار گرفته است و با بهره مندی از ابزار GIS، ضریب سازگاری اهمیت گزینه ها در مدل AHP را محاسبه و تایید کرده است. این پژوهش، با روش میدانی- جمع آوری اطلاعات از محدوده مورد مطالعه- مکان گزینی پروژه ها را انجام داده است. نتایج نشان می دهند که در محدوده زینبیه، بین مکان پروژه ها و متغیرهای اجتماعی و اقتصادی محیط، رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: فرسودگی، بازآفرینی، اولویت بندی، AHP، محدوده زینبیه اصفهان
|
  • Mehrdad Navabakhsh, Mostafa Azkiya, Mansour Vosouqi, Zahra Sadat Moshir Estekhareh* Pages 1-20
    Empowerment is a process in which an individual will be aware of his needs، internal demands، and capabilities، and acquire necessary abilities aiming to achieve requests. Native notion of socio-economic empowerment، effective factors on growth and its barriers were studied by two qualitative (grounded theory) and quantitative (correlation analysis) in this research. Depth interview techniques، and focus group discussions، and participatory and direct observation were used for qualitative data collection، and Scott and GYF questionnaire was used for 111 samples for quantitative data collection in order to examine the obstacles of women’s empowerment based on three factors: attitude and the amount of experience، training، and women’s socio-economic status (employment) in the form of 33 items. The qualitative results show that employment، balancing income and expenses، savings and entrepreneurship have influential and determining role in continuation and sustainability of people’s economic empowerment. The overall results of qualitative research show that some relatives who live together، family-orientation، social capital، cooperation، social correlation، and supporting each other are some effective factors on empowerment growth. Also، the results of quantitative research indicate that two factors: training and employment are the most important effective factors on vulnerable women’s empowerment in empowerment staff of Tehran Municipality.
    Keywords: empowerment, vulnerable women, grounded theory, empowerment staff of Tehran Municipality
  • Hamid Rahimiyan *, Seyyed Mohsen Tabatabaei Mozdabadi, Kaveh Teymournejad, Morteza Taheri Pages 21-40
    Human capital is one of the most important resources of an organization. If they are trained correctly and become capable, they can promote the organization and enhance its performance. Therefore, this research investigates the pathology of training courses aiming to present qualitative development strategies for urban economy and financial experts in Tehran Municipality. The research method is mixed exploratory. 13 financial and urban economy experts and the members of management and training center of Tehran Municipality were selected by purposive sampling and snowball methods in the qualitative section. Data collection tool was in semi-structured interview form. The result of qualitative section has been identified the existing damages in training courses of financial and urban economy experts in Tehran Municipality in seven aspects of educational need assessment, educational goals, educational content, educators, organizing education, assessment system, and motivational mechanisms. A research-made questionnaire including 40 items in seven aspects which was detected in the qualitative section was used for data collection in the quantitative section. For determining the validity and reliability of the questionnaire face validity and Cronbach’s alpha were used respectively that the amount was equal to 0.84. The population was all of the financial and urban economy experts, 227 people, in Tehran Municipality. 143 people of them were selected by using Cochran sampling formula with simple random sampling method. Descriptive and inferential statistical methods were used in order to analyze the data. Training requirements for quality development and the degree of their importance were studied. Finally, some strategies were suggested for qualitative development of training in need assessment, design, implementation, and assessment of training courses steps.
    Keywords: qualitative development of training, financial, urban economy experts, Tehran Municipality, human capital
  • Majid Ebrahimi, Mohammad Ali Fattahzadeh *, Javad Maali Pages 41-57
    The production of gold ornaments and artifacts is a local and national industry. Isfahan is one of the major metropolises which it has the first rank of gold industry, jewelry and silver in Iran. Obtained value added in this industry is not in a good position than other industries in Isfahan, however. Thus, more attention to this valuable industry will result in more development and growth and economic progress in Isfahan as well. Hence, the researcher tried to present an integrated framework in order to develop appropriate strategies in this metropolis which will help the growth and survival of the industry. For presenting a comprehensive framework strategy, SWOT has been used for determining the factors in this study. Major factors have been selected by using fuzzy linguistic variables and multi criteria decision making method. Using these factors, necessary conditions for enhancing value added obtained from this industry may be enhanced and more share of global markets will be gained.
    Keywords: gold artifacts, SWOT, Isfahan urban economy, MCDM
  • Sahar Soltani *, Maryam Hasannejad, Morteza Bastam Pages 59-75
    Mutual connection between the structure of cities and economic factors often leads to economic feedbacks which caused by structural intervention. This intervention usually affects people, private and public sectors’ decisions in urban land use through reducing or increasing economic costs or benefits of urban activities. The purpose of this study is prediction the changes in housing prices after implementation of distressed areas’ rehabilitation projects in (Majd project); (one of the rehabilitation projects of distressed areas in Mashhad) by using Grey Theory to predict the future price of real estates. The results showed that the prediction of economic and structural developments in studied area may result in the changes of real estate nominal prices, which can be explained by the Adaptive Expectations Theory in economics. Even though the structural effects are the first and more visible impacts of distressed areas rehabilitation projects, the subsequent economic effects would appear with some delays (4 years for this study). The real estate prices in two study areas - out of four – have been affected more than others. In 2013, the implementation of Majd project caused 27 to 54 percent increase in real prices of housing in that area. The results of the Grey Theory represented that current increasing trend in real estate prices will continue in future in a way that until to the project completion time, the nominal prices of real estate in that area would increase by 30 percent in comparison to 2013. Eventually, some recommendations such as reforming local prices offered to exploit the economic benefits of increased prices of real estate.
    Keywords: Urban Economics, urban distresed areas, real estate prices, Majd Project, Grey Theory
  • Ali Akbar Qahramani *, Azamosadat Mostafavi, Hossein Mohammadpour Zarandi Pages 77-97
    Today, most people expect social demands from organizations. They move toward social expectations in line with accountability. Many social experts have emphasized on the importance of learning in organizations. The aim of this research is studying the impact of organizational learning on economic and social accountability of Tehran Municipality. Case study is Tehran Municipality districts 1, 6, 8, 19, and 22 and 255 high-ranked and average managers are the population of this research. The reliability of data collection tool was assessed by Cronbach’s alpha and estimated 0.98. Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient, sample T test, T statistics in SPSS and LISREL were used for data collection. Confirmatory Factor analysis and Structural Equation Modeling were used for studying construct validity of the questionnaire and testing the hypothesis and model fitting concept respectively. According to the obtained results, there is a positive and significant relationship between organizational learning and social accountability. Multiple coefficient of determination (R2) shows that the variable of organizational learning could predict 0.69 percent of social accountability.
    Keywords: urban management, economic accountability, organizational learning, social responsibility, Municipality of Tehran districts
  • Behrouz Darvish, Rahim Sarvar *, Fereshteh Sheybani Moghaddam Pages 99-118
    Heterogeneity of distribution system of urban services is one of the most important consequences of the rapid growth of urbanization and physical development of cities in the country in the past decades. It has paved the way for social injustice and having urban services land uses in the regions and neighborhoods of a city. This research has been developed in order to measure access level of residents in urban areas of Zahedan for required facilities and services. Initially, per capita of status quo of each individual from service uses of city’s status quo was extracted by using data and information of Zahedan comprehensive urban plan and then the extent and distribution of land uses in five districts of Zahedan were examined by utilizing Williamson and entropy models. Finally, each district was evaluated and ranked in terms of having facilities and services. The results of Williamson and entropy models show unbalanced distribution and lack of services in district 4 due to large and increasing population. Balanced distribution of services is seen in district 5 and studying results of having urban services and facilities due to TOPSIS model shows that there is a big difference among urban areas in terms of accessibility and urban services so that the highest amount of TOPSIS for district 5 is 0.894 and the lowest amounts are 0.058 and 0.178 for districts 2 and 4 respectively.
    Keywords: urban services, spatial distribution, Williamson model, entropy model, TOPSIS technique, Zahedan
  • Ali Shamsoddini, Mohammad Reza Amiri Fahlyiani* Pages 119-135
    One of the criteria of social justice and urban sustainable development is considering balanced distribution of infrastructures and urban facilities; therefore, the distribution of the services should be in such a way that not only it creates spatial justice in the areas, but it also prepare the ground for urban development. This research has descriptive-analytical approach and tries to recognize and rank the rate of existing services in 13 neighborhoods of Noorabad Mamsani City in Fars Province using education, health, and cultur, sport, office, green space, and facility indexes. For this purpose, initially the prosperity of services in these areas was examined by using models of the coefficient of variation and statistical techniques and then, the rate of prosperity of urban services in these neighborhoods was evaluated and analyzed by using multiple criteria decision making (MCDM) model based on TOPSIS approach. The results show that there are significant discrepancies regarding the rate of prosperity of services among 13 neighborhoods of Noorabad so that central areas of the city i.e. neighborhoods 1 and 2 in district 2, are prosperous and nomadic areas are prosper less. Eventually, there is imbalance and inequality among different areas in this city regarding concentration of population and access in terms of spatial distribution of services.
    Keywords: urban services, urban sustainable development, urban management, TOPSIS model, Noorabad Mamsani
  • Masoud Shafiei Dastjerdi, Peyman Moradiyan Borujeni* Pages 137-154
    Urban regeneration is a comprehensive plan preparing the ground for sustainable improvement in economic, physical, social, and environmental condition in a city. Locating urban regeneration projects is one of the most important steps of the plan. The result of the negligence is failure in the implementation of projects or the imposition of financial, social, and cultural damages to cities. The current study intends to verify the hypothesis that following complex, multi-dimensions, and particularly presented models in this paper are considerably more effective on locating projects through presenting an exact locating model and measuring its accuracy in the case study. 13 criteria and 32 sub-criteria of economic, social, physical, environmental, and administrative information have been simultaneously used in locating process in the proposed model. Compatibility Coefficient for the importance of options in AHP model has been calculated and verified by utilizing GIS instrument. Data were collected from the case study by field method to locate the projects. The results show that there is a direct and significant relation between the place of projects and socio-economic variables in the environment.
    Keywords: decay, regeneration, prioritization, AHP, Zeynabiyeh area in Isfahan