فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، تابستان 1395)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سوگند شریفی، حسین اعتمادی، سحر سپاسی صفحات 1-21
    پیش بینی سود هر سهم از مهمترین اطلاعات افشا شده توسط شرکت ها است، ازطرفی سیکلهای رکود وتورم شرکت ها را با بحرانهای مالی مواجه نموده است. هدف پژوهش حاضر پاسخ به این پرسش است که آیا بین ویژگی های کیفی سود پیش بینی شده هر سهم با ریسک ورشکستگی ارتباط معنی دار وجود دارد. در این راستا 139 شرکت در دوره زمانی 1385 الی 1392 مد نظر قرار گرفت. فرضیه های تحقیق از طریق رگرسیون داده های تابلویی به روش آزمون اثرات ثابت آزمون گردید. نتایج حاکی از وجود رابطه منفی معنی دار میان دقت واعتبار پیش بینی سود هر سهم با ریسک ورشکستگی است. اما میان فراوانی پیش بینی سود هر سهم با ریسک ورشکستگی رابطه معنی داری مشاهده نگردید. براساس یافته های بدست آمده می توان بیان نمود که ویژگی های کیفی سود بر ریسک ورشکستگی موثر است. به آن معنی که در شرکت ها با بالارفتن دقت و اعتبار پیش بینی سود هر سهم، ریسک ورشکستگی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: پیش بینی سود، فراوانی پیش بینی سود، دقت پیش بینی سود، اعتبارپیش بینی سود، ریسک ورشکستگی
  • یحیی حساس یگانه صفحات 23-45
    هدف تحقیق حاضر، یافتن پاسخ به این پرسش اساسی است که«آیا سازوکارهای حاکمیت شرکتی تاثیر معناداری بر کیفیت حسابرسی و مدیریت سود واقعی دارد؟» پرسش مذکور در قالب دو فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی مطرح شده است. سازوکارهای حاکمیت شرکتی با شاخصه های تمرکز مالکیت، اندازه هیئت مدیره، استقلال هیئت مدیره و وجود حسابرسی داخلی اندازه گیری شد و کیفیت حسابرسی با اندازه موسسه حسابرسی مورد سنجش قرارگرفت. برای اندازه گیری مدیریت سود واقعی از سه شاخص جریان های نقد عملیاتی غیرعادی، هزینه های اختیاری غیرعادی و هزینه های تولید غیر عادی به عنوان نمایندگانی برای مدیریت سود واقعی استفاده گردید. نمونه آماری این تحقیق 81 شرکت طی سال های 1387تا 1391 (405سال-شرکت) می باشد. آزمون فرضیه ها از طریق مدل رگرسیون چند متغیره، انجام گردید. نتایج یافته های مربوط به فرضیه اصلی اول نشان می دهد که از بین سازوکار حاکمیت شرکتی، اندازه هیئت مدیره و تمرکز مالکیت، تاثیر معناداری بر کیفیت حسابرسی ندارد ولی استقلال هیئت مدیره و وجود حسابرسی داخلی، برکیفیت حسابرسی تاثیرگذار است. همچنین نتایج نشان می دهد که سازوکارهای حاکمیت شرکتی منجر به کاهش مدیریت سود واقعی می شوند. افزون برآن، تاثیر کیفیت حسابرسی بر مدیریت سود واقعی نیز با توجه به تحلیل های صورت گرفته تایید می شود؛ به گونه ای که کیفیت حسابرسی منجر به کاهش مدیریت سود واقعی می گردد. با توجه به تایید رابطه بین سازوکارهای حاکمیت شرکتی و کیفیت حسابرسی با مدیریت سود واقعی می توان استدلال نمود که فرضیه اصلی دوم پژوهش مبنی بر وجود رابطه معنادار بین سازوکارهای حاکمیت شرکتی و کیفیت حسابرسی با مدیریت سود واقعی نیز تایید می شود.
    کلیدواژگان: سازو کارهای حاکمیت شرکتی، استقلال هیئت مدیره، تمرکز مالکیت، حسابرسی داخلی، کیفیت حسابرسی
  • محمد ایمانی برندق، پرویز پیری، توفیق قربانی صفحات 47-63
    مالیات به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارهای کسب درآمد دولت ها در مسیر دستیابی به اهداف اقتصادی و اجتماعی مطرح است. گسترش و تنوع فعالیت های اقتصادی و نقش فزاینده دولت ها در ایجاد و گسترش خدمات عمومی، تامین اجتماعی و گسترش تعهدات دولت در عرصه های اقتصادی و اجتماعی و تلاش در جهت تحقق رشد اقتصادی و توزیع عادلانه درآمد، پرداخت و دریافت مالیات را به مسئله ای مهم و موثر تبدیل نموده است. لذا هدف این مقاله بررسی کیفیت مالیات و عوامل موثر بر آن است که بر اساس پرسشنامه (95 عدد) و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی میسر شده است. براساس یافته های این تحقیق، عوامل موثر بر کیفیت مالیات به ترتیب اولویت بدین صورت است: «هزینه های دریافت مالیات» (26. 1 %)، «زمان وصول مالیات» (23. 7 %)، «استفاده از نرخ و منبع مالیاتی مناسب» (17. 2 %)، «استفاده از قوانین و دستورالعملهای مناسب و قابل اجرا» (11. 8 %)، «بسترهای مناسب مالیاتی » (8. 2 %)، «عملکرد مناسب سازمان مالیاتی» (5. 9 %)، «پاسخ گویی مالیاتی» (4. 1 %) و «اطلاع و آگاهی مودیان مالیاتی» (3. 1 %). به عبارتی می توان گفت که هزینه ها و زمان وصول مالیات، اهمیت خاصی در افزایش کیفیت مالیات داشته و در این مسیر نباید از نرخ مالیاتی و تنوع منابع آن و قوانین و دستورالعمل ها غافل شد.
    کلیدواژگان: مالیات، کیفیت مالیات
  • علیرضا ممتازیان، مصطفی کاظم نژاد صفحات 65-88
    هدف پژوهش حاضر، مطالعه تاثیر قابلیت های مدیریت بر معیارهای عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این راستا، تاثیر متغیرهای اندازه شرکت و اهرم مالی نیز کنترل شده است. از این رو ابتدا با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها، قابلیت مدیران اندازه گیری شده است. در ادامه، با محاسبه هر یک از چهار معیار عملکرد شرکت (ارزش افزوده اقتصادی، بازده حقوق صاحبان سهام، نسبت قیمت به سود و نسبت کیوتوبین)، به بررسی رابطه بین متغیر مستقل و وابسته، پرداخته شده است. نمونه آماری پژوهش شامل 161 شرکت در دوره زمانی 1384 الی 1393 می باشد. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که به طور کلی، بین قابلیت مدیران و معیارهای عملکرد شرکت رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. بدین معنا که با افزایش قابلیت مدیران در استفاده بهتر از منابع و به تبع آن افزایش کارایی کل شرکت، عملکرد شرکت بهبود یافته و از این طریق ثروت سهامداران افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: قابلیت مدیران، عملکرد شرکت، تحلیل پوششی داده ها
  • مهدی بهار مقدم، سیدعلی موسوی گوکی صفحات 89-112
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر پایداری سود و شرایط اقتصادی بر مربوط بودن اطلاعات حسابداری می باشد. روش انجام پژوهش شبه تجربی بوده و جامعه آماری تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و دوره زمانی تحقیق از سال 1383 تا سال 1392 می باشد. ویژگی هایی که در این تحقیق مورد بررسی قرارگرفته اند عبارت از رابطه قیمت سهام با ارزش دفتری، سود هر سهم، سود پایدار هر سهم، سود ناپایدار هر سهم و شرایط اقتصادی کشور، می باشد. شرکت های نمونه در این پژوهش بر اساس این که آیا آن شرکت قادر به ثبت سرمایه گذاری های خود در دارایی است یا خیر، به ترتیب به دو گروه غیرسنتی و سنتی تقسیم می شوند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که جداسازی سود پایدار و ناپایدار باعث افزایش مربوط بودن اطلاعات حسابداری می شود و میزان تاثیرگذاری سود پایدار بر قیمت سهم یشتر از تاثیر سود ناپایدار است. همچنین در سال هایی که فرصت های سرمایه گذاری بیشتر است، مربوط بودن اطلاعات حسابداری با سطح سرمایه گذاری رابطه منفی دارد و نیز بین مربوط بودن اطلاعات حسابداری با انتظارات رشد هیچ رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: پایداری سود، مربوط بودن اطلاعات حسابداری، سطح سرمایه گذاری
  • مهدی ناظمی اردکانی صفحات 113-132
    در عمده پژوهش های صورت گرفته در حوزه پیش بینی عملکرد مالی شرکت ها و به طور خاص، ورشکستگی، تنها به پیش بینی و یا مقایسه توان پیش بینی مدل ها پرداخته شده و در انجام این پیش بینی ها از نسبت های مالی و اندازه شرکت استفاده شده است. اما هدف اصلی از انجام پژوهش حاضر، بررسی میزان تاثیر گذاری سازوکارهای حاکمیت شرکتی و محافظه کاری در جهت کمک به توانایی پیش بینی افشای مالی شرکت ها و باتبع آن عملکرد مالی آن ها می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل می دهند که با اعمال محدودیت های لازم 90 شرکت (45 شرکت با عملکرد ضعیف و 45 شرکت با عملکرد قوی) مورد آزمون قرار گرفت. از شبکه های عصبی برای ایجاد تفاوت میان شرکت های ضعیف و قوی و پیش بینی، بهره گرفته شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که اضافه نمودن متغیرهای حاکمیت شرکتی و محافظه کاری، تاثیری در ارتقای صحت پیش بینی عملکرد مالی در مدل های مبتنی بر شبکه های عصبی ندارند.
    کلیدواژگان: عملکرد مالی، ورشکستگی، حاکمیت شرکتی، نسبت های مالی، شبکه های عصبی
  • حسین پناهیان، هادی شفیعی نیک آبادی صفحات 133-160
    در این پژوهش، اعمال نظر مدیریت بر اقلام تعهدی از دو جنبه مدیریت افزاینده وکاهنده سود و وجود انگیزه های فرصت طلبانه مدیر، در جهت مقایسه توانایی پیش بینی کنندگی ارقام اولیه با ارقام تجدید ارائه شده، بررسی شده است. هدف این پژوهش بررسی این موضوع است که آیا بین توان ارقام گزارش شده اولیه با توان ارقام تجدید ارائه شده در پیش بینی جریان های نقدی آتی چه تفاوتی دارد. برای این منظور، 72 شرکت در طی دوره زمانی 1384 تا 1389 بررسی شده اند. نتایج پژوهش نشان داده است که توان پیش بینی اطلاعات اولیه در تبیین تغییرات جریان نقد آتی، از توانایی اطلاعات تجدید ارائه شده، بالاتر است و تفاوت توان پیش بینی اطلاعات اولیه و تجدید ارائه شده در نمونه های مدیریت افزاینده سود فرصت طلبانه و نمونه های مدیریت کاهنده سود غیر فرصت طلبانه، به لحاظ آماری معنادار است.
    کلیدواژگان: تجدید ارائه ارقام حسابداری، اقلام تعهدی، توان پیش بینی اقلام تعهدی، مدیریت سود
  • نازنین بشیری منش، علی رحمانی، میرحسین موسوی صفحات 161-186
    افشای اختیاری با بهبود شفافیت اطلاعات مالی منجر به افزایش آگاهی سرمایه گذاران و افزایش اعتماد سهامداران شده و هزینه سرمایه شرکت کاهش می باید. شفافیت پائین موجب عدم تقارن اطلاعاتی و افزایش ریسک اطلاعات شده و عدم اطمینان سهامداران را افزایش می دهد. در این پژوهش، کاهش عدم تقارن اطلاعاتی وکاهش هزینه سرمایه به عنوان پیامدهای افزایش سطح افشای اختیاری اطلاعات بررسی می گردند. نمونه تحقیق شامل 146 شرکت پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1392- 1388 می باشد. در بررسی فرضیات این پژوهش از روش معادلات ساختاری استفاده شد تا اثرات مستقیم افشای اختیاری و اثرات غیرمستقیم سایر متغیرها از طریق بهبود سطح افشای اختیاری بر این پیامدهای احتمالی سنجیده شود. یافته های پژوهش نشان می دهد، افشای اختیاری به عنوان یکی از مکانیزم های شفافیت اطلاعاتی منجر به کاهش اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام و افزایش گردش سهام می گردد. همچنین افشای اختیاری یکی از عوامل کاهنده سطح هزینه سرمایه شرکت می باشد. افشای اختیاری با بهبود شفافیت اطلاعاتی شرکت، ریسک اطلاعاتی شرکت را کاهش و سطح بازده مورد انتظار سرمایه گذاران و در نتیجه هزینه سرمایه را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: افشای اختیاری، هزینه سرمایه، عدم تقارن اطلاعاتی، گردش سهام، معادلات ساختاری
  • منیژه رامشه، غلامرضا سلیمانی امیری، رسول اسکندری صفحه 187
    بر اساس نظریه توازن پویا، به دلیل وجود هزینه های انحراف از ساختار سرمایه و هدف و هزینه های تعدیل به سمت این ساختار، ساختار سرمایه شرکت ها لزوما همواره منطبق با ساختار هدف نیست. شرکت ها با درنظرگرفتن این هزینه ها، زمانی به تعدیل ساختار سرمایه اقدام می کنند که مزایای این اقدام از هزینه های مربوط بیشتر باشد. پژوهش حاضر به بررسی سرعت تعدیل ساختار سرمایه براساس پیش بینی تئوری های توازن و سلسله مراتبی در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1380-1393 با استفاده از روش های اثرات ثابت و گشتاورهای تعمیم یافته می پردازد. نتایج نشان می دهد در شرکت هایی که اهرم واقعی بالاتر از اهرم هدف بوده و با کسری وجوه نقد مواجهند، سرعت تعدیل اهرم بیشتر خواهد بود. به علاوه شرکت هایی که سرعت تعدیل بالاتری دارند، سودآوری و فرصت های رشد بیشتری نیز دارند. بطور کلی یافته های پژوهش شواهدی در حمایت از تئوری توازن پویا فراهم می کند.
    کلیدواژگان: اهرم هدف، سرعت تعدیل، نظریه توازن پویا، هزینه های انحراف از اهرم هدف، هزینه های تعدیل
  • مهدی یزدان شناس، پریسا سادات بهبهانی نیا، اعظم ولی زاده لاریجانی صفحات 211-236
    عملکرد سازمان و نهایتا ارزش آن از مجرای فعالیت هایی که عوامل حیاتی موفقیت را افزایش می دهند، بهبود می یابد. در ادبیات تحقیق اثر عواملی مانند اندازه سازمان، سبک مدیریت، چگونگی ارتباط درآمدها و هزینه ها، ساختار سرمایه و نگرش مشتریان نسبت به سازمان بر عملکرد آن شناسایی شده است. در این تحقیق نیز اثر اندازه، کارایی مدیریت و ساختار سرمایه بر ادراک مشتریان از کیفیت خدمات و عمکرد مالی و بعلاوه اثر ادراک مشتریان از کیفیت خدمات بر عملکرد مالی در قالب سه فرضیه اصلی و چندین فرضیه فرعی مورد آزمون قرار گرفت. سازمان های مورد مطالعه متشکل از کلیه بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1393 است. ضمن اینکه ادراک مشتریان از کیفیت خدمات از طریق پرسشنامه و از بین نمونه ای از مشتریان بانک های مذکور سنجیده شده است. برای آزمون مدل مفهومی تحقیق نیز روش مدل یابی معادلات ساختاری با رویکرد مبتنی بر واریانس و نرم افزار اسمارت پی. ال. اس مورد استفاده قرار گرفته است. نتیجه تحقیق حاکی از اثر گذاری اندازه، ساختار سرمایه و کارایی مدیریت بر ادراک مشتریان از کیفیت خدمات و عمکرد مالی بود. بعلاوه رابطه معنادار میان ادراک مشتریان از کیفیت خدمات و عملکرد مالی نیز تایید شد. ارتباط مثبت میان اندازه و ادراک مشتریان به دلیل فراهم سازی امکانات و تسهیلات بیشتر در بانک های بزرگتر، اثر مثبت ساختار سرمایه از دیدگاه تئوری نمایندگی و تئوری موازنه و تاثیر کارایی مدیریت بر ادراک مشتریان از مسیر تاثیر کارایی مدیریت بر افزایش بهروه وری و جلب رضایت مشتریان تفسیر و تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: کارایی مدیریت، عملکرد مالی، ادراک مشتریان از کیفیت خدمات، مدلیابی معادلات ساختاری
|
  • Sogand Sharifi Pages 1-21
    Earnings per share forecast is one of the most important information disclosed by firms, on the other hand, cycles of recession and inflation have confronted companies with financial crises. This study investigates the relation between the qualitative characteristics of earning per share forecasts by management and bankruptcy risk. The sample consists of 139 firms listed in Tehran Stock Exchange in the period from 2006 to 2013. Research hypotheses are tested through panel data regression analysis using fixed effects. Results indicate a significant negative relation between accuracy of earnings per share forecast and bankruptcy risk. However, there is no significant relation between the frequencies of earning per share forecast and bankruptcy risk. According to the findings, it can be stated that the qualitative characteristics of earning per share are effective on bankruptcy risk. This means that the more accurate and reliable earning per share forecasts, the less bankruptcy risk.
    Keywords: predictions of accuracy, accuracy of profit prediction, reliability of the profit prediction, bankruptcy risk
  • Yahya Hasas Yeganeh Pages 23-45
    This research aims to find a proper scientific answer to the question "whether the corporate governance mechanism has a significant effect on real earnings management and audit quality?" The question is represented in the form of two main hypothesis and four sub- hypotheses. Corporate governance mechanisms are measured with ownership concentration, board size, board independence and internal auditing and audit quality is measured with audit firm size. The elements of abnormal operating cash flows, abnormal production costs and abnormal discretionary expenses are used to measure real earnings management. The sample consists of 81 firms during the years 2008 to 2012. Findings indicate that among the corporate governance mechanisms, board size and ownership concentration have no significant effect on audit quality however, the board independence and internal audit have significant relation with audit quality. Also, findings show that corporate governance mechanisms may decrease real earning management. Moreover, a significant negative relation between audit quality and real earnings management is confirmed. Thus, according to the findings, there is a significant relation between corporate governance mechanisms and audit quality as well as real earning management.
    Keywords: corporate governance mechanisms, board independence, ownership concentration, internal auditing, audit quality
  • Mohammad Imani Barandagh, Parviz Piri, Tofig Ghorbani Pages 47-63
    Tax is one of the main financing ways for governments in achieving social and economic objectives. Expanded and diversified economic activities, the increasing role of governments in developing public services and social security, government commitments expansion in the fields of social and economic development, and efforts to achieve economic growth and income distribution have made tax payments as an important and effective issue. Therefore, the paper is aimed to investigate tax quality and factors affecting it using analytical hierarch process and based on questionnaire. Findings show that tax quality factors preferences are as following: "Tax receiving expense"(26.1%)," Time of Tax receiving "(23.7%),"the appropriate tax rate and source"(17.2%),"appropriate and applicable rules and procedures"(11.8%), "reasonable tax Grounds" (8.2%), "the proper functioning of the Tax Organization"(5.9%),"tax accountability"(4.1%), and "taxpayers awareness" (3.1%). In other words, costs and time of tax collection have important roles in increasing tax quality. In this regard, tax rates, diversity of its sources and rules should not be ignored
    Keywords: tax, tax quality
  • Pages 65-88
    This study is aimed to investigate the effects of managerial abilities on performance of firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE). In this regard, the effects of firm size and financial leverage (debt ratio) are controlled. Managerial abilities are calculated using Data Envelopment Analysis (DEA) technique. In the following, the relation between performance measures (value added economic, return on equity, P/E ratio and Tobin's Q ratio) and managerial abilities are investigated. The sample consists of 161 firms in the period from 2005 to 2014 using multivariate linear regression. The results indicate that there is a positive significant relation between managerial abilities and firm performance measures. It means that promotion of managerial abilities in better using of resources which results in promotion of firm efficiency may improve firm performance and thus increase shareholders wealth.
    Keywords: Managerial Abilities, Firm Performance, Data Envelopment Analysis
  • Mahdi Bahar Moghaddam, Sayyed Ali Mousavi Gouki Pages 89-112
    This study demonstrates the impact of earnings sustainability and economic conditions on value relevance of accounting information. The study method is quasi-experimental and the sample consists of firms listed in the Tehran Stock Exchange during the period from 2005 to 2014. Factors investigated in this study include relationship between market value and book value, earnings per share, sustainable earnings per share, unsustainable earnings per share and economic conditions. In this research, the sample firms that are likely to capitalize a large portion of their investments in valuable resource are referred as traditional and the firms that must expense most of their investments in valuable resources as referred as non-traditional. Results show that separating earnings into sustainable earnings and unsustainable earnings in both traditional and non-traditional firms have positive effects on the value relevance of accounting information and sustainable earnings are more effective on share price than unsustainable earnings. Also, in years with more investment opportunities, the value relevance of the accounting information is negatively associated with the level of investment and there is no significant relation between the value relevance of the accounting information and growth expectation.
    Keywords: learnings sustainability, value relevance, information, investment level
  • Mahdi Nazemi Ardakani Pages 113-132
    Most of the researches conducted in the area of predicting financial performance of the companies and particularly bankruptcy have anticipated and/or compared merely the predictive ability of the models, for which financial ratios and company size have been used. However, this study aims mainly to investigate the effectiveness level of corporate governance and conservatism mechanisms in order to contribute to the predictive power of financial disclosure and accordingly, financial performance of the companies. The statistical population of the research includes 90 firms listed in Tehran Stock Exchange (45 ones with poor performance and 45 ones with strong performance). Artificial Neural Network has been used to establish the difference between poor and strong companies. The results of the study indicate that variables including corporate governance and conservatism don’t have significant effect on prediction accuracy of the financial performance based on neural network.
    Keywords: financial performance, Bankruptcy, Corporate Governance, financial ratios, Neural Network
  • Hossein Panahian, Hadi Shafieie Nikabadi Pages 133-160
    This research investigates the management's influence in accrual items from two perspectives of earning-increasing and earning-decreasing management and the manager's opportunistic motives in order to compare the predictive ability of the primary and restated financial information. This research is aimed to determine the difference between the ability of the originally reported information and that of the re-stated information in predicting the future cash flows.
    The sample consists of 72 firms listed in Tehran Stock Exchange during the period from 2005 to 2019. The results suggest that the predictive ability of the original information in explaining the future cash flow changes is higher than that of the re-stated information and also the difference between the predicting ability of the original and restated information is statistically meaningful and significant in opportunistic earning-increasing management cases and the non-opportunistic earning-decreasing management cases.
    Keywords: financial information re, statement, accrual items, predictive ability of accruals, earning management
  • Nazanin Bashirimanesh, Ali Rahmani, Mirhossein Mosavi Pages 161-186
    Low transparency causes information asymmetry, increases risk of information and thus decreases shareholder confidence. Voluntary disclosure with improvement of financial information transparency may raise investor's awareness, increase shareholders confidence and decrease cost of capital. This study investigates that information asymmetry and cost of capital decreases are as consequences of higher level voluntary disclosure. The sample consists of 146 firms listed in Tehran Stock Exchange in the period from 2009 to 2013. Structural equation modeling is used to examine the hypothesis and survey direct effects of improved voluntary disclosure and indirect effects of other variables on the possible consequences. The findings show that voluntary disclosure as an information transparency mechanism reduces shares bid and ask and increases their turnover. Also the voluntary disclosure is one of the reducing factors of the cost of capital. Voluntary disclosure with improving corporate information transparency reduces information risk, investor's return expectations as well as the cost of capital
    Keywords: voluntary disclosure, cost of capital, information asymmetry, structural equation
  • Manizheh Ramesheh, Gholamreza Soleimani Amiri Page 187
    Based on the dynamic trade-off theory, for the presence of costs of deviations from target leverage and costs of adjustments toward the target leverage, capital structure may not be necessarily compatible to the target structure, therefore, firms will take an action to adjust the capital structure only when its benefits are more than the costs. This study examines the speed of adjustment to target capital structure based on interaction between trade-off and pecking order theories in Tehran Stock Exchange over the period 1380–1393. For hypothesizes testing, this study uses Fixed Effect and Generalized Method of Moments methods. The results show that firms with both above-target leverage and a financing deficit have the fastest speeds of adjustment. Firms that tend to undertake quick adjustment have higher profitability and more growth opportunities. The evidence provides support for the dynamic trade-off theory of capital structure.
    Keywords: Target Leverage, Speed of adjustment, Dynamic Trade, off Theory, Costs of deviations, Costs of adjustments
  • Mahdi Yazdanshenas, Azam Valizadeh Larijani Pages 211-236
    Organization performance and value promote through activities enhancing critical success factors. Research literature shows the effects of factors such as size, management style, relationships between incomes and costs, capital structure, and customer attitudes on organizational performance. This research investigates effects of size, management efficiency and capital structure on customer perception of service quality and financial performance as well as the effects of customer perception of service quality on financial performance, through three main hypotheses and some sub-hypotheses. Studied organizations consist of all banks listed in Tehran Stock Exchange in 2014. Furthermore, customer perception of service quality was evaluated by questionnaire answered by some of the bank customers. Structure equation modeling based on variance approach and Smart PLS software were used for testing research conceptual framework. Findings show that capital structure, size, and management efficiency are effective on customer perception of service quality and financial performance. Furthermore, there is a significant relation between customer perception of service quality and financial performance. Positive relation between size and customer perception of service quality for providing more facilities in larger banks, positive effects of capital structure from agency theory and trade off theory perspectives and also, effect of management efficiency on customer perception of management efficiency effects on productivity promotion and customer satisfaction have been analyzed and explained.
    Keywords: management efficiency, financial performance, customers perception of service quality, structure equation modeling