فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، بهار 1397)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • حمیدرضا جعفری دهکردی * صفحات 1-28
    این پژوهش با هدف بررسی و تبیین اقلام تاثیرگذار بر فرصت های سرمایه گذاری، به بررسی نقش اهرم مالی برتاثیر محافظه کاری در حسابداری بر فرصت های سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در قلمرو زمانی 1386 الی 1392 انجام گرفته است. نتایج نشان داد که محافظه کاری در حسابداری بر اهرم مالی شرکت تاثیر مثبت و معنی داری دارد و هم چنین اهرم مالی شرکت بر فرصت های سرمایه گذاری تاثیر منفی و معنی داری دارد. برای بررسی نقش واسطه ای اهرم مالی در تاثیر محافظه کاری در حسابداری بر فرصت های سرمایه گذاری شرکت ها از روش رگرسیون چندگانه، روش بارون و کنی، استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که اهرم مالی در تاثیر محافظه کاری در حسابداری بر فرصت های سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، نقش واسطه ای نسبی دارد. به عبارت دیگر حدود 24 درصد تاثیر محافظه کاری در حسابداری بر فرصت های سرمایه گذاری از طریق اهرم مالی (تاثیر غیر مستقیم یا واسطه ایی) و حدود 76 درصد تاثیر محافظه کاری در حسابداری بر فرصت های سرمایه گذاری مستقیم است.
    کلیدواژگان: محافظه کاری در حسابداری، اهرم مالی، فرصت های سرمایه گذاری
  • بیتا مشایخی*، فرزاد حاجی عظیمی صفحات 29-54
    افزایش توانایی مدیران بر بهبود عملکرد شرکت ها موردتوجه مطالعات صورت گرفته در ادبیات مالی و حسابداری بوده است. در این میان، افزایش عمر شرکت و ورود به مراحل مختلف چرخه عمر، محیطی را برای مدیران فراهم می سازد که اثربخشی توانایی های خاص آنان بر بهبود فعالیت های عملیاتی شرکت را تحت تاثیر قرار میدهد. این پژوهش، تاثیر توانایی مدیریتی بر عملکرد شرکت در مراحل رشد، بلوغ و افول را در میان شرکت های بورسی و در بین سال های 1385 تا 1393 موردبررسی قرارداده است. به این منظور، رابطه میان توانایی مدیریتی بر عملکرد شرکت در فرضیه اول مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج آزمون فرضیه اول نشان دهنده تاثیر مثبت افزایش توانایی مدیریتی در بهبود عملکرد شرکت در قالب بازده سرمایه گذاری است. علاوه بر این، نتایج آزمون فرضیه دوم نشان می دهد که وجود رابطه مثبت و معنادار میان توانایی مدیران و عملکرد شرکت تنها در مراحل رشد و بلوغ مشاهده می شود و در مورد شرکت های فعال مرحله افول این رابطه مشاهده نمی گردد.
    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، عملکرد شرکت، چرخه های عمر
  • محمد حسنی*، محسن اکبری صفحات 55-80
    در این پژوهش، رفتار مدیران در گزارش سود مورد تحلیل قرار گرفت. هدف این پژوهش، ارزیابی نقش ناکارآیی سرمایه گذاری و محدودیت های مالی بر وقوع مدیریت سود است. مدیریت سود بر اساس مدل کوتاری و همکاران (2005) اندازه گیری شد. ناکارآیی سرمایه گذاری طبق مدل پایه فازاری و همکاران (1988) و کاپلان و زینگالس (1997) و از طریق مدل تکمیلی لینک و همکاران (2013) اندازه گیری گردید. همچنین معیارهای اهرم مالی خالص، جریان وجه نقد آزاد، نرخ موثر هزینه مالی، نرخ تقسیم سود نقدی، جریان وجه نقد عملیاتی، اندازه و عمر شرکت به عنوان معیارهای سنجش محدودیت های مالی مورد بررسی قرار گرفتند. جامعه آماری غربال شده پژوهش شامل تعداد 260 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی سال های 1387 تا 1393 است. برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش رگرسیون چند متغیره ترکیبی استفاده شد. نتایج نشان دادند مدیریت سود به طور معنی دار و مثبتی تحت تاثیر تصمیمات ناکارای سرمایه گذاری قرار دارد. این در حالی است که محدودیت های مالی اثر معنی داری بر مدیریت سود نداشت.
    کلیدواژگان: مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی، ناکارایی سرمایه گذاری، محدودیت مالی
  • شکرالله خواجوی *، مصطفی کاظم نژاد، علی اصغر دهقانی سعدی، علیرضا ممتازیان صفحات 81-102
    پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه سودمندی روش های مختلف انتخاب متغیر در پیش بینی نوع اظهارنظر حسابرسان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. در این راستا، عملکرد روش های انتخاب متغیر (شامل مبتنی بر همبستگی، آزمون t، تحلیل تشخیصی گام به گام، ریلیف و تحلیل عاملی) بررسی و با یکدیگر مقایسه شده است. طبقه بندی کننده های استفاده شده نیز شامل ماشین بردار پشتیبان و شبکه های عصبی مصنوعی است. ازاین رو، یافته های تجربی مربوط به بررسی 1214 مشاهده (سال- شرکت) پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1386 الی 1393 حاکی از سودمندی و تاثیر مثبت استفاده از روش های انتخاب متغیر بر عملکرد پیش بینی نوع اظهارنظر حسابرسان و هم چنین وجود تفاوت معنادار بین میزان سودمندی این روش ها است. به عبارتی دیگر، در صورت استفاده از متغیرهای منتخب این روش ها نسبت به استفاده از 35 متغیر اولیه ، میانگین دقت افزایش و خطای نوع اول و دوم کاهش می یابد. افزون براین، یافته های پژوهش حاکی از عملکرد بهتر و مناسب ماشین بردار پشتیبان نسبت به شبکه های عصبی است.
    کلیدواژگان: پیش بینی نوع اظهارنظر حسابرسان، روش های انتخاب متغیرهای پیش بین، ماشین بردار پشتیبان، شبکه های عصبی مصنوعی
  • محسن صادقی، محسن دستگیر*، هادی امیری صفحات 103-128
    این پژوهش به بررسی رابطه پایداری شرطی و غیرشرطی اجزای سود با بازده غیرعادی و ناهنجاری اقلام تعهدی می پردازد. پایداری شرطی با استفاده از مفهوم واکنش بیش از حد سرمایه گذاران نسبت به اقلام تعهدی و واکنش کمتر از حد آنان نسبت به درآمد فروش محاسبه شده است. روش پژوهش، رگرسیون چند متغیره است. نمونه آماری متشکل از 66 شرکت تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی از سال 1382 تا 1395 می باشد. جهت آزمون فرضیه ها از روش داده های ترکیبی و آزمون t –استیودنت استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که بین «تفاوت پایداری شرطی و غیرشرطی درآمد غیرعادی» و «درآمد غیرعادی» با «بازده غیرعادی سهام» رابطه معنی داری وجود دارد، لیکن رابطه بین «تفاوت پایداری شرطی و غیرشرطی درآمد غیرعادی» و «سود غیرعادی» با «بازده غیرعادی سهام» مورد تایید قرار نگرفت. همچنین رابطه بین «تفاوت پایداری شرطی و غیرشرطی اقلام تعهدی» و «ناهنجاری اقلام تعهدی» مورد تایید قرار نگرفت.
    کلیدواژگان: اقلام تعهدی، جریان های نقدی، پایداری شرطی
  • حمید صالحی*، سید حسین سجادی، ولی خدادادی، عبدالرحمن راسخ صفحات 129-146
    هدف این پژوهش مدل سازی تاثیر راهبری شرکتی بر هزینه ی سرمایه سهام با استفاده از فن مدل سازی معادلات ساختاری است. این پژوهش از نوع پژوهش های کمی و از دسته علی، ازلحاظ روش اجرا در زمره همبستگی و بر اساس هدف، از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل آمار 61 شرکت از شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران طی دوره آماری 1393-1384 بوده که اعضای نمونه پژوهش با روش حذف سیستماتیک انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها، از نرم افزار Smart PLS و از روش حداقل مربعات جزئیاستفاده شده است. با توجه به مناسب بودن پایایی، روایی همگرا و روایی واگرای مدل های اندازه گیری و معنی دار بودن تمام مسیرهای مربوط به مدل ساختاری و برازش قوی مدل کلی بر اساس معیار نیکویی برازش، نتایج نشان داد که راهبری شرکتی هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم و از مجرای متغیرهای میانجی کیفیت گزارشگری مالی و عملکرد مالی بر هزینه سرمایه سهام، تاثیر معنادار دارد، به طوری که تاثیر علی غیرمستقیم قوی تر از تاثیر علی مستقیم است.
    کلیدواژگان: مدل سازی معادلات ساختاری، راهبری شرکتی، هزینه سرمایه، کیفیت گزارشگری مالی
  • حسین فخاری *، محمدتقی کبیری صفحات 147-172
    مطابق با تئوری نمایندگی، به دلیل تضاد منافع بین مدیران شرکت و ذینفعان، گزارش حسابرسی بر درجه اعتباردهی صورت ها و گزارش های مالی اثر گذاشته و می تواند باعث افزایش یا کاهش عدم تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه شود. گزارش نکات ضعف کنترل های داخلی از جمله گزارش هایی است که گزارش حسابرسی می تواند بر قابلیت اعتماد نسبت به آنها تاثیر گذاشته و باعث تعدیل عدم تقارن اطلاعاتی در بازار شود. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر افشای گزارش نقاط ضعف کنترل داخلی بر عدم تقارن اطلاعاتی وهمچنین بررسی نقش تعدیل کنندگی گزارش حسابرسی بر ارتباط بین افشای ضعف کنترل های داخلی و عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، می باشد. به همین منظور اطلاعات چهار سال (1391 تا 1394) شرکت ها در مورد ضعف کنترل های داخلی به روش تحلیلی ترکیبی داده ها مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های پژوهش حاکی از این است که بین گزارش افشای ضعف کنترل داخلی و عدم تقارن اطلاعاتی درشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ارتباط معنا داری وجود دارد و همچنین گزارش حسابرسی نقش تعدیل کننده ای بر ارتباط بین افشا ضعف کنترل های داخلی و عدم تقارن اطلاعاتی شرکت ها دارد. این یافته ها می تواند تاکید مجددی بر تبیین و اهمیت حسابرسی در اعتباردهی به گزارش ها و صورت های مالی و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی باشد.
    کلیدواژگان: گزارش حسابرسی، افشای ضعف کنترل داخلی، عدم تقارن اطلاعاتی
  • زهرا فرهادی*، غلامرضا سلیمانی امیری صفحات 173-198
    تحقیق حاضر به بررسی ارتباط ارزشی در بازار سهام ایران و مقایسه ارتباط ارزشی معیارهای حسابداری در دوران نوسانات اساسی بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. جامعه آماری، شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران به استثناء بانک ها، شرکت های سرمایه گذاری، بیمه ها و لیزینگ ها و روش انتخاب نمونه، روش حذف سیستماتیک می باشد. در تحقیق فعلی، از مدل اولسان (1995) طی سال های 1384 تا 1394، روش داده های ترکیبی و نرم افزارهای ایویوز و استاتا استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که، در دوران نوسانات اساسی افزایشی و دوران نوسانات اساسی کاهشی، ارتباط ارزشی ارزش دفتری و ارتباط ارزشی جریانات نقدی عملیاتی کمتر از ارتباط ارزشی سودخالص است. همچنین، در دوران نوسانات غیراساسی، ارتباط ارزشی ارزش دفتری و ارتباط ارزشی جریانات نقدی عملیاتی تفاوت معناداری با ارتباط ارزشی سود خالص ندارند.نوآوری تحقیق فعلی این است که، ارتباط ارزشی اطلاعات حسابداری را در دوران نوسانات اساسی بورس اوراق بهادار تهران بررسی نموده است.
    کلیدواژگان: ارتباط ارزشی، اطلاعات حسابداری، نوسانات اساسی
  • سید عباس هاشمی*، سید محمد مشعشعی صفحات 199-226
    هدف این پژوهش بررسی اثر حاکمیت شرکتی بر رابطه بین احساسات سرمایه گذار و تصمیمات سرمایه گذاری شرکت ها است. برای این منظور، نمونه ای شامل 106 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1388 الی 1393 مورد آزمون قرار گرفتند. در این پژوهش برای متغیر حاکمیت شرکتی از شاخص حاکمیت شرکتی مستخرج از یک چک لیست شامل بیست و یک سوال استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها، الگوی رگرسیون چندمتغیره برمبنای داده های ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که احساسات سرمایه گذار دارای اثر معناداری بر سطح سرمایه گذاری جدید و بیش سرمایه گذاری شرکت ها است. هم چنین، شاخص حاکمیت شرکتی دارای اثر معناداری بر رابطه بین احساسات سرمایه گذار و سرمایه گذاری جدید و بیش سرمایه گذاری است. به عبارتی، در شرکت هایی با سطح حاکمیت شرکتی بالاتر، اثر احساسات سرمایه گذار بر تصمیمات سرمایه گذاری شرکت، بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، احساسات سرمایه گذار، تصمیمات سرمایه گذاری، بیش سرمایه گذاری
  • محمدرضا مهربان پور*، فرزانه سادات میری چیمه صفحات 227-245
    استقرار مناسب سازوکارهای راهبری شرکتی، اقدامی اساسی برای استفاده بهینه از منابع، ارتقای پاسخگویی، شفافیت، رعایت انصاف و حقوق همه ذینفعان شرکت ها است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر شاخص راهبری شرکتی بر هزینه سرمایه شرکت ها و ریسک سیستماتیک پیش بینی شده می پردازد. برای آزمون فرضیه های پژوهش، 235 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1393 به عنوان نمونه انتخاب و از تحلیل ضرایب رگرسیون استفاده شد. در این پژوهش از چهار معیار راهبری شرکتی برای اندازه گیری شاخص راهبری شرکتی استفاده شده است. این شاخص برای اولین بار در ایران توسط سازمان بورس اوراق بهادار برای سال 1393 محاسبه شده و در این تحقیق مورد استفاده واقع شده است. نتایج حاصله حاکی از آن است که رابطه منفی و معناداری بین هزینه سرمایه شرکت با شاخص راهبری شرکتی وجود دارد که نشان می دهد وجود راهبری شرکتی موثر و قوی، موجب کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و تضمین گزارشگری دقیق و صحیح توسط مدیریت، شفافیت بیش تر و جلب اعتماد ذینفعان و متعاقبا کاهش هزینه سرمایه خواهد شد. همچنین نتیجه پژوهش نشان می دهد که بین ریسک سیستماتیک پیش بینی شده شرکت با شاخص راهبری شرکتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. این نتیجه موید این است که شرکت ها با سازوکار های راهبری سهامدار-محور، ریسک سیستماتیک بیشتری را تحمل می کنند که نشان می دهد راهبری شرکتی خوب، احتمال دارد به جای ممانعت برافزودن ریسک، آن را تشویق کند و منجر به ریسک پذیری بالا شود.
    کلیدواژگان: شاخص راهبری شرکتی، هزینه سرمایه، ریسک سیستماتیک
|
  • Hamidreza Jafaridehkordi * Pages 1-28
    This study with the aim to determine factors influencing the investment opportunities, investigates the effects of financial leverage on the relation between accounting conservatism and investment opportunities in firms listed in Tehran Stock Exchange from 2007 to 2013. The results show a significant positive effect of accounting conservatism on financial leverage as well as a significant negative effect of financial leverage on investment opportunities. To examine the mediating effect of financial leverage on the relation between accounting conservatism and investment opportunities, the multiple regression method (Baron and Kenny) is used. The results show a significant partial mediating effect of financial leverage on the relationship between accounting conservatism and investment opportunities of firms listed in Tehran Stock Exchange. In other words, about 24% of the effect of accounting conservatism on investment opportunities is due to the financial leverage (indirect effect) and about 76% through its effect (direct effect).
    Keywords: Accounting conservatism, Financial Leverage, investment opportunities
  • Bita Mashayekhi *, Farzad Haji Azimi Pages 29-54
    The effects of promotion of managerial ability on a company's performance have been considered in the financial and accounting literature. A company's longer life and its more different stages of the life cycle pave the way for managers to promote the effectiveness of their special abilities to improve operational activities of companies. This study examines the effect of managerial ability on company's performance in the growth, maturity and decline periods of some firms listed in TSE in the years from 2006 to 2014. For this purpose, the relation between managerial ability and company's performance is examined as the first hypothesis. The first hypothesis test results demonstrate a positive effect of managerial ability promotion on improvement of a company performance in form of return on investment. In addition, the second hypothesis test shows that the significant positive correlation between managerial ability and company performance is observed only in the growth and maturity periods and there is no significant relationship for firms in decline stage.
    Keywords: Managerial ability, company's performance, life cycle stages
  • Mohammad Hassani *, Mohsen Akbari Pages 55-80
    This research is aimed to analyze the managerial behavior in earnings report, so it investigates the relation of investment inefficiency and financial constraints to earnings management. Earnings management is measured based on Kothari et al (2005) model and investment inefficiency is measured based on the Fazzari et al (1988), Kaplan & Zingales (1997) and Linck et al (2013) models. Financial constraints is measured based on some criteria like net financial leverage, free cash flow, interest rate, dividend payout, operational cash flow, size and age of firms. The sample consists of 260 firms listed in Tehran Stock Exchange over the period from 2009 to 2015. Hypotheses are tested based on panel multivariate regression model. The results show a significant and positive relation between investment inefficiency and earnings management; while there is no significant relation between financial constraints and earnings management.
    Keywords: Accruals Earnings Management, Investment Inefficiency, Financial Constraints
  • Shokrollah Khajavi *, Mostafa Kazem Nejad, Ali Asghar Dehghani Sadi, Alireza Momtazian Pages 81-102
    This research is aimed to investigate and compare the effects of different feature selection methods on auditor's opinion type prediction. To do so, this research compares the performance of feature selection methods (including correlation-based, t-test, stepwise discriminate analysis, relief and factor analysis). Two classifiers used in this study are support vector machine and neural networks. The sample includes 1214 firms-years listed in the Tehran Stock Exchange in the period from 2008 to 2015. The results confirm the effectiveness of feature selection methods and significant differences among their performance. In other wordsc, using the feature selection methods increases the mean of accuracy and reduces type I and type II errors. Furthermore, the results indicate that support vector machine outperforms the neural networks.
    Keywords: Auditor's Opinion Type Prediction, Feature Selection Methods, Support Vector Machine, Neural Networks
  • Mohsen Sadeghi, Mohsen Dastgir *, Hadi Amiri Pages 103-128
    This study examines the relation of conditional and non-conditional persistence of earning components to abnormal returns. The conditional persistence has been calculated using the concept of investors’ over-reaction towards accruals and their under-reaction towards sales revenue. The research uses multivariate regression method and the statistical sample consists of 66 firms listed in the Tehran Stock Exchange over the period from 2003 to 2016. To test the hypotheses, the panel data method and t-student test is used. The findings show a significant relation of the “the difference of conditional and non-conditional persistence of unexpected revenues” and “unexpected revenues” to “abnormal stock returns”; however, the findings indicate no relation of “differences of conditional and non-conditional persistence of unexpected revenues” and “unexpected earnings” to “abnormal stock returns”. Also, the relation between “the difference of conditional and non-conditional persistence of accruals" and "accrual anomaly" is not confirmed.
    Keywords: Accrual, Cash flow, Conditional persistence
  • Hamid Salehi *, Seyed Hossein Sajadi, Vali Khodadadi, Abdorahman Rasekh Pages 129-146
    The purpose of this research is modeling the effect of corporate governance on the cost of equity capital using structural equation modeling. This study is a quantitative, causal, correlational and applied research. The sample consists of 61 firms listed in Tehran Stock Exchange during 2005-2014, elected through the systematic omission method. Partial Least Square (PLS) method and Smart PLS2 software are used for data analyzing. The results show that corporate governance has, both directly and indirectly through financial reporting quality and financial performance, a significant positive effect on the cost of equity, with the weight of the evidence favouring the indirect path as the more important
    Keywords: Structural Equation Modeling, Corporate Governance, cost of capital, financial reporting quality
  • Hossein Fakhari *, Mohammad Taghi Kabiri Pages 147-172
    According to the agency theory, due to interest conflict between firm managers and investors, auditing report affects financial statements validity and may increase or decrease information asymmetry in capital market. Internal control weakness report is one of the reports whose reliability may be affected by audit report and may moderate information asymmetry in the capital market. So, this study is aimed to investigate the relation between disclosure report of internal controls weakness and information asymmetry and moderating effect of audit report on this relation in firms listed in TSE. To do this, the 3 years (2012 to 2014) data about internal controls weaknesses of firms listed in Tehran Stock Exchange is analyzed by panel data analysis method. The results show that there is a significant relation between disclosure of internal controls weakness and information asymmetry and also, audit report has a moderating effect on this relation. These results confirm the important role of auditing in validation of financial statements and reduction of information asymmetry.
    Keywords: Auditing report, Internal control weakness disclosure, Information asymmetry
  • Zahra Farhadi *, Gholam Reza Soleimany Amiri Pages 173-198
    This study examines the value relevance in the Tehran Stock Exchange and compares the value relevance of accounting measures during the essential volatility in Tehran Stock Exchange. The statistical sample includes all firms listed in Tehran Stock Exchange with the exception of banks, investment firms, insurance firms and leasing firms. The systematic omission method is used for sampling. This study uses the panel data regression method, model ohlson (1995) during the years 2005 to 2015 and Eviews and Stata software. The findings show that during an increasing essential volatility as well as a decreasing essential volatility, the value relevance of book value and operating cash flow is less than the value relevance of net income. However, during a non-essential volatility, the value relevance of book value and operating cash flow doesn’t have any significant difference with the value relevance of net income. This research, as an innovation, examines the value relevance of accounting information during the essential volatility in Tehran Stock Exchange.
    Keywords: value relevance, accounting information, essential volatility
  • Abbas Hashemi *, Mohammad Moshashae Pages 199-226
    The aim of this paper is to examine the effect of corporate governance on the relation between investor sentiment and corporate investment decisions. For this purpose, a sample of 106 firms listed in Tehran Stock Exchange during 2009 to 2014 is examined. This study uses Corporate Governance Index derived from a check list which contains twenty-one questions. To analyze data and test hypotheses, the multivariate regression model based on panel data is used. Findings show that investor sentiment has a significant effect on new investments and overinvestment level. Also, Corporate Governance Index has a significant impact on the relation of investor sentiment to new investment and overinvestment. In other words, in firms with a higher level of corporate governance, investor sentiment effect on corporate investment decisions is improved.
    Keywords: Corporate Governance, Investor Sentiment, Investment Decisions, Overinvestment
  • Mohammadreza Mehrabanpour *, Farzaneh Sadat Miri Chimeh Pages 227-245
    Appropriate corporate governance mechanisms are essential factors for efficient use of resources, improvement of accountability and transparency, and observation of fairness and the rights of all stakeholders of firms. This study investigates the relation of corporate governance index to capital cost and systematic risk. The sample consists of 235 firms listed in Tehran Stock Exchange in 2014. This study uses regression analysis method to test the hypotheses and applies 4 corporate governance criteria to measure corporate governance index primarily calculated by SEO in 2014. The results show a significant negative relation between capital cost and corporate governance index and a significant positive relation between systemic risk and corporate governance index. Therefore, effective and strong corporate governance reduces information asymmetry and ensures accurate reporting, increases transparency and stakeholder's confidence and consequently reduces cost of capital. Also, shareholder-oriented corporate governance mechanisms have more systematic risk, thus good corporate governance may lead to higher risk instead of preventing it.
    Keywords: corporate governance index, cost of capital, the systemic risk